Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Gyurcsány: Csak addig tart az MSZP-ben a reformpártiság, amíg mások életét teszi bonyolultabbá?

2011. május 09. - bogancs

A címben szereplő kérdést Gyucsány Ferenc tette fel elsősorban saját párttársainak, akik - állítása szerint - saját pozíciójukat féltve vonakodnak szervezeti és működési változásokat végrehajtani az MSZP-ben.

"Sokszor mosolygok magamban, hogy az ilyen-olyan reformokat (egykor?) támogató politikusok milyen elszántan érvelnek a változások ellen, ha saját világukról, pártjukról van szó. Nem időszerű a változás, meg oktalan feszültségeket teremt - mondják. Na és amikor át kellett alakítani az egészségügyi rendszert, vagy a felsőoktatást? Amikor másoknak kellett és kell alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez? Vagy csak addig tart a reformpártiság, amíg mások életét teszi bonyolultabbá?" - írta Gyurcsány.

Nos, én általában nem szeretek a mindenkori ellenzékkel foglalkozni, de ezek a szavak eléggé bicskanyitogatóak. Mi történt? Gyurcsány ráébredt, hogy nem jó pártban ül? Úgy tűnik tényleg érik egy új ellenzéki párt létrejötte.

Kérdés, hogy ez lesz-e az az alakulat, amire a Fidesztől elpártolt(?) bizonytalanok várnak. Esetleg a Gyurcsánytól megtisztuló Mszp lesz majd számukra vonzó? Én most úgy látom, hogy egy ilyen lépés a most 20% körüli pártból csinál két 10%-osat. Ha nem két 5%-osat..

Játszunk el a gondolattal! Önnek melyik párt lenne a legszimpatikusabb egy ilyen felállásban?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr872891640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sruttyenbacker 2011.05.10. 08:16:45

Hajrá Feri! Üsd, vágd a kormányt. Rohadjon meg Orbán és dilettáns, kontár kormánya!

is 2011.05.10. 13:00:21

"ezek a szavak eléggé bicskanyitogatóak"

miert is? teszel egy allitast, mindenfele indoklas nelkul? legyszi, legyszi, magyarazd mar el par keresetlen mondattal. miert ne ostorozhatna akar a sajat anyjat is, ha valami nem tetszik neki? mi ebben a bicskanyitogato? azt gondolod, hogy a sajat fajtadat elvetelenul folyton vedeni kell, akkor is, ha nincs igaza? a masikat kell csak mindig basztatni, akkor is, ha igaza van? ilyen egybites vagy?

Peripetia 2011.05.10. 13:47:55

gyurcsány és bandája alkalmatlan a hatalomra, a vezér és bandája aljas a hatalomra. Na, és akkor most miről beszélünk?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.05.10. 16:42:00

Ezek a "nagynevű politikusok" által alapított új pártok ritkán szoktak sikeresek lenni, kb. annyi értelme lenne, mint mikor Torgyánt otthagyták a "harcostársai", és millió pártot alapítottak, hogy aztán meg eltűnjenek a süllyesztőben. Gyurcsány már lejárt lemez, csak ő még nem vette észre, és egyre inkább felveszi a torgyáni bohóc-szerepet. De legalább szórakoztató :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.05.10. 17:25:50

@is: Ugye, nekem is a poszt ezen mondatától nyílt ki a bicska a zsebemben ;-))

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2011.05.10. 20:32:06

@Droli: "De legalább szórakoztató :-)"

Furcsa egy ízlésed van. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.11. 22:37:26

@is:

"legyszi, magyarazd mar el par keresetlen mondattal. miert ne ostorozhatna akar a sajat anyjat is"

Bocs, ha nem jött le a posztból. Arra gondoltam, hogy gyakorlatilag függetleníti (próbálja) magát az MSZP-től. Gyakorlatilag azt mondja, hogy ő bizony akarja, és mindig is akarta a reformokat minden téren, csakhát őt hátráltatta a párt.

Például már vagy tíz éve szó van arról, hogy meg kellene változtatni az Mszp nevét. Szociáldemokrata Pártra, vagy bármire. De ami súlyosabb, ott vannak a nyolc évig halogatott reformok, amiket kormányon kellett volna végrehajtaniuk.

Erre most azt mondja, hogy ha a reformok nem mennek a párttal, akkor sebaj, majd alapít egy újat. Azért írtam, hogy bicskanyitogató, mert mindezt már jóval korábban meg kellett volna tennie, ha tényleg így gondolja. Miért pont most? Nem most fékeztek be a reformfolyamatnak, hanem már sokkal korábba. Ha egyáltalán belefogtak.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.11. 22:40:48

@Droli:

"Ezek a "nagynevű politikusok" által alapított új pártok ritkán szoktak sikeresek lenni, kb. annyi értelme lenne, mint mikor Torgyánt otthagyták a "harcostársai" "

Azért érdekes a szavazás állása: 54:8 a Gyurcsány párt javára. Persze lehet, hogy csak megtalálták a blogunkat a Gyurcsány fanok, de nekem ez alapján úgy tűnik, hogy Gyurcsány a Torgyán, aki rendelkezik a szavazókkal, és a maradék Mszp a "harcostársak", akik mögött nincs komoly támogatottság.

Kiderül.
süti beállítások módosítása