Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Megoldás a frankhitelesek problémáira

2011. augusztus 17. - Droli

A frankhitelesek problémáinak egy teljesen újszerű megoldását szeretném röviden elővezetni a tisztelt olvasónak. Mi is az alapprobléma? Rendkívül megdrágult a frank, és ezt sokan már nem bírják így fizetni. Mi lenne a megoldás? Legyen olcsóbb a frank! Vegyük rá a svájciakat, hogy vásároljanak forintot! Igen, de hogyan?

 

Mindenekelőtt a turizmusra lehetne építeni: az erős frank hatása, hogy nagyon olcsók lettünk a svájciaknak, már csak tudatosítani kellene bennük, hogy létezünk. Indítsunk turisztikai kampányt Svájcban a következő szlogenekkel: „A mi gyógyfürdőinkben megpihentetheti tehénszaros lábait, Mr. Kohl!” vagy „Nálunk nemcsak a tehén lila, hanem az emberek feje is, mikor meglátják az áramszámlát!”, stb. A táblákat sem kellene lecserélni a Balaton körül, maradhatna a Zimmer frei, legfeljebb a német mellé kicsit meg kellene tanulni franciául és olaszul is, hogy lássák a svájciak, mi örömmel kommunikálunk velük!

 

Persze a magyar cégek is mehetnének Svájcba; ti Milka csokit hoztok nekünk, mi meg minden mást! Lehetne például exportálni a világhírű magyar ööööö... vagy a versenyképes magyar öööö... mindegy, ezt a részt majd később kidolgozzuk. (Igazság szerint ezt a magyar gazdaságpolitikának kellett volna kidolgoznia az elmúlt húsz évben, de mint láthatjuk, nem sikerült.) Meglátjátok, lesz még magyar CBA a svájci Alpok tetején!

 

Persze a magyar kormánynak is aktívan részt kellene venni ebben a gazdasági hadműveletben (ami a gazdasági szabadságharc része lenne, akár a NER-be is bele lehet írni): Orbán mostantól minden héten Svájcba járna tárgyalni, Matolcsy is (ezzel biztos jól járnánk, addig sem lenne itthon), és a helyettes államtitkár sem a Bahamákra vinné a titkárnőjét megdugni, hanem Genfbe. Jó, jó, hideg van, meg nincs tengerpart, de hát a magyar devizahitelesek megsegítéséért még Frau Hoffentollernek is neki kell állni, bármilyen ronda is – ezt elvárjuk a politikusainktól! Esetleg Kósa nyilatkozhatna olyanokat, hogy „a svájci széfekben pénz helyett csontvázak vannak”, neki már úgyis komoly gyakorlata van a devizaárfolyamok mozgatásában.

 

… és már látom a mindent elsöprő magyar roham hatásait: a svájciak egymást ölik a forintért, az árfolyam lecsúszik 90 Ft-ra, mi meg röhögve kifizetjük a frankhiteleinket. De most jön a csavar: mikor már az összes svájci Magyarországon van, akkor mi átmegyünk Svájcba, és elfoglaljuk! Utána sírhat a sok svájci, késő bánat, fiúk, ez van.

 

Persze otthagyjuk nekik a magyar politikai elitet, hogy legalább legyen min röhögniük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr653160498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán: Magyarország a veszélyzónában van 2011.08.17. 16:33:01

„Magyarországnak rendkívül kedvezőtlen pénzügyi és gazdasági környezetre kell felkészülnie, nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy kívül vagyunk a veszélyzónán” - mondta Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatóján, melyet az euróválsággal kapcsola…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothpa 2011.08.17. 17:30:02

A megoldás sokkal egyszerűbb (Közel is jártál hozzá): a magyar és a svájci politikai elit cseréljen helyet úgy 2 évre. Svájcnak annyi, szétlopják ahogy hazánkat is és megy a bóvli kategóriába a frank árfolyammal együtt. Itthon meg még az is lehet, hogy fellendül valami amit eddig nem hagytak...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.08.17. 17:35:17

Azért ennyire nem hülyék ők sem, hogy odaengedik a magyar politikai elitet. Bár, ha megmutatjuk, hogy a mieinknek völgyhídépítésben és alagútfúrásban már megvan a gyakorlata: :-)

lajafix 2011.08.17. 17:57:04

@Öngondoskodj!:

Svájcban a tartalékosok otthon tarják a mordályt és nem lennének restek külső fenyegetésre használni is...

Sorge 2011.08.17. 19:01:23

Nekem is van egy remek ötletem. Támadjuk meg Svájcot. Az biztos, hogy elveszítjük ellene a háborút és elfoglal bennünket. Amikor aztán Svájc gyarmata leszünk, akkor itt is bevezetik a frankot, és akkor végre nem fog bennünket érinteni a frank árfolyamának emelkedése. :)

Sorge 2011.08.17. 19:03:45

Kedves Droli!
Neked nincs szükséged idegorvosi beutalóra? :)

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.18. 02:17:55

Azért csak hátrébb az agarakkal! Láttam én már svájci csokigyár ajándékboltjában Magyarországon készült bonbonmeggyet...

Sorge 2011.08.18. 08:16:43

@"the dragon":
Fogadd elismerésemet. Nem lehetett könnyű azt oda becsempészned. :)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.08.18. 19:05:38

Találtam egy piaci rést: szerencsi Boci csokira biztos nagy lenne a kereslet: hiszen a valóságot nyújtja - lila helyett barna-fehér tehénnel! ;-)
(mondjuk SZERENCSI boci csokira itthon is lenne kereslet... :-(

senglea 2011.08.20. 19:07:41

@Sorge:
"Saját" ház még mindig nem lesz garantálva. A magyar bajnok (a mínusz 6 milliós) már kifizetett mindent, mégis tartozik. A bank követeli azt a hasznát, ami évek alatt a jövőben folyt volna be. A lyukas lufis poszt ma olvasható volt, pár órára. Az egyértelműen rovat miatt.
süti beállítások módosítása