Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Már Török Gábor blogja is moderál

2012. június 02. - ccactus

Van értelme a cikkek utáni névtelen hozzászólásokban folyó eszmecserének? A Jelek szerint Török Gábor is amellett tette le a voksát, hogy nincs. Szavai szerint:

A blogon a kommentelési lehetőséget pihentetem. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban egyre kevesebb időben egyre rosszabb érzésekkel figyeltem az egyre több kimoderálásra érdemes hozzászólást. Elnézést kérek mindazoktól, akik értékes megjegyzésekkel gyarapították a blogot. Az esetleges visszajelzéseket a fenti e-mail címen, a hozzászólásokat pedig a facebook oldalon továbbra is érdeklődéssel várom.

Tény és való, hogy Török Gábor véleményében (amire én egyébként nagyon sokat adok) van valami. Rendkívül sok a szabadszájú, káromkodó, személyeskedő, véleményét szélsőségesen kritikus hangnemben előadó hozzászóló.

Ezért, vagy nem ezért, de a blog.hu-n egyre terjed a szabad véleménynyilvánítást valamilyen mértékig elutasító blogok száma. Én ezzel a nézettel továbbra sem értek egyet. Ahogy Török Gábor írja: „Elnézést kérek mindazoktól, akik értékes megjegyzésekkel gyarapították a blogot.”

Hát mi nem nézzük el! A helyes elnézéskérés ugyanis így néz ki: Elnézést kérek az olvasóktól, hogy az értékes megjegyzések közé rossz érzéseket keltő hozzászólások is keverednek. De hát ez egy ilyen ország. Élnek közöttünk szélsőségesek, neveletlenek, gátlástalanok is, nem csak mérsékeltek, jól neveltek és kulturáltak. A Nívó blog vallja, hogy a rossz érzéseket keltő vélemény is vélemény, és a maga módján értékes és érdekes is. Mert ilyen emberek is élnek közöttünk.

A blog.hu egy remek felület arra, hogy a magyar emberek névtelenül, kötetlenül kommunikáljanak egymással. Néhány év vagy évtized múlva remek korlenyomat lesz visszaolvasni egy-egy politikai témában írt posztunk hozzászólásait. Mert bizony ilyenek is vagyunk, ilyenek a névtelen hangadóink. Szidják, becsmérlik a mindenkori kormányt, parttalan vitába bonyolódnak, véleményükből fikarcnyit sem engedve, lehülyézve, leagyhalottazva azokat akiknek más a véleményük (mondjuk azokat akik jelen esetben még mindig a Fideszben bíznak). És persze ne felejtsük el azokat sem, akik úgymond „etetik a trollokat", és bizonyos témákra hiperérzékenységgel reagálnak.

Mások még egy gondolati svédcsavart belevisznek a dologba, azt állítva, hogy egyes posztok „kommentvadászok”, vagyis eleve azért íródnak, hogy minél nagyobb vihart keltsenek. Van ilyen, el kell ismerni. Magam részéről szeretem az ilyen írásokat, és a kapcsolódó hozzászólásokat olvasgatni. Remek szórakozás. Ilyenkor valójában nem is a kommentvadász bloggert kellene támadni, hisz ő gyakorlatilag nem tesz mást, mint a maga vitatható módszerével próbálja tanítani a botránkozó hozzászólókat, hogy „te hülye, vedd már észre, hogy palira vagy véve, máskor gondolkodj, mielőtt hozzászólsz valamihez!”

Aztán persze olyanok is vannak, akik az adott témától majdnem tök függetlenül beraknak egy-egy linket, amivel az általuk fontosnak tartott témákra próbálják minél több ember figyelmét felkelteni.

A Nívó blog szerint tehát a troll is ember. Köztünk élő ember, aki a való világban lehet, hogy egy elkeseredett szerencsétlen, de simán lehet, hogy egy sikeres intelligens ember, aki csak poénból polgárpukkasztóskodik szabadidejében.

Aztán persze az is jó kérdés, hogy valójában mire is tud szolgálni egy-egy írás után a kommentfolyam? Valóban a témához szorosan kapcsolódó értelmes/értelmiségi eszmecserének kell ott lennie? Avagy az a jó, ha több szálon futó párbeszédek alakulnak ki, ahol egyik témából jön a másik? Mindkettő jól hangzik. De ha egyszer valaki politikai témájú posztot ír, akkor bizony az is érdekes és értékes lehet, hogy mit gondolnak az emberek úgy általában? Mit gondol a munkanélküli, mit gondol az ideges, mit gondol a neveletlen, esetleg hogyan hagyják magukat provokálni egyesek, hogyan próbálják a másikat egy egyre cifrább szavakat alkalmazó verbális szócsatában legyőzni.

A Nívó blognak meggyőződése, hogy nem szabad ezeket a véleményeket korlátozni. Mert a politizálás az pontosan ez. Kormányszidás, káromkodás, övön aluli ütésektől hemzsegő vita, vagy akár frappánsan központilag megírt propagandaanyag terjesztése minden lehetséges módon. Egyszóval más emberek, olvasók véleményének formálása, irányítása, befolyásolása minden lehetséges eszközzel és módszerrel. Nincs ezzel a világon semmi gond. Bízunk benne, hogy mindezt nívós törzsolvasóink is így gondolják, és nem zavar senkit a kommentfolyam „minősége”. Már csak azért sem, mert sokan bevallottan azért járnak vissza ide olvasni, mert kíváncsiak, hogy mit találtunk már ki megint egy-egy aktuális témával kapcsolatban, szemben az általános netes közvélekedéssel.

Egy dolog azonban biztos. Eme ránk szakadt anonim eszmecsere lehetőséget egyelőre messze nem optimálisan használja ki a magyar internetező társadalom. Tanulni, gyakorolni kell még ezt. És itt a lényeg a tanuláson és a gyakorláson van, mert ezeket csakis moderálatlan blogokon, fórumokon lehet megtenni. Nos, itt mindenki kedvére gyakorolhat. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr744562012

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz valóra váltott választási ígéretei 2010-2012 között – infografika 2012.06.03. 14:14:41

Világos, egyszerű, jól áttekinthető ábra, segítségével a Fidesz aktivistái könnyen meggyőzhetik az ellenfél legelkötelezettebb támogatóit is arról, hogy miért KELL a kormánypártra szavazniuk. *...

Trackback: Török Gábor politikai elemző reszketni méltóztatik: letiltotta a kommentezést a blogján 2012.06.03. 14:13:02

Megrendelhettek Gáborunktól egy Horthy Miklóst és Nyírő Józsefet méltató posztot, meg is írta szépen, még egy Nyírő-oltár előtt imádkozó Kövérlacás képet is kerített hozzá, sőt még Rajcsányi Gellért buksi fejét is megsimogatta benne, ám a kommentezést ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mókáné 2012.06.13. 08:29:35

@lüke:

"ehhez 6 egyetem kell!"

Józan paraszti ész biztosan nem.

Balt 2012.06.13. 08:35:15

@lüke: Szép karrier! Csúcspontja alighanem Aczél Gyuri bá íróasztala, de legalábbis "alsó széle-közepe"... :)) (Bár ez katonai vezényszó, biztos vagyok benne, hogy leveszed...) :))

Balt 2012.06.13. 08:39:43

@Mariann19: Ez egészen nyilvánvaló... :)

Balt 2012.06.13. 08:50:54

@dr. Bubó: @knausz: Nem valami Thomas Kodó írta anno, hogy lassítósztrájkba kezd az autópályán..? :)

dr. Bubó 2012.06.13. 09:09:31

@Balt: volt is...

van róla statisztikám...

sajnos itthon még a szabájok ellen sem lehet "demonstrálni" mert mindenki magasról lexarja...

így nem tűnik fel az se ha vki tüntetőleg "él a jogaival"

márta)) 2012.06.13. 09:26:12

@Balt:
Még valami: "

hm. Ne fáradjon, ha kérhetem.
hm?

márta)) 2012.06.13. 09:33:36

Mit irka-firkáltam?!!!
Nem írtam semmit, senkinek.
Gondolom.

márta)) 2012.06.13. 09:48:36

"Eredményt hirdetni 2014-ben kell, aki most teszi, az kontár vagy propagandista. Az elemző, ha a tények érdeklik, most csak két dolgot mondhat: 1.) ma valószínűbbnek látszik a Fidesz 2014-es veresége, mint bármikor az elmúlt két évben, 2.) hogy ez ne következzen be, már nem elég a „tartsuk a jó irányt”, ahhoz fordulatra, az eddigi tendenciák tudatos megtörésére - és ehhez a kormány politikájának jelentős változására - van szükség." (Török G.)

Na. Igen! Milyen irányt?
Csak a mantrát tudom írni! A társadalom egy hatalmas csoportja, kik életminőségükben csak vegetálnak. Kik lassan de biztosan haladnak az elszegényedés felé, kik nagyot buktak, kik talán már soha sem fognak talpra állni. Nem gondolom, hogy hatalmas fordulatot fognak felvenni, a választások előtt, döntésükben.
Hogyan is van az, hogy megélhetésük biztositása érdekében tömegek kényszerülnek külföldön munkát vállalni?
A fiataloknak nincs jövőképe. (mondjuk egy csoportnak eddig sem volt), Értem itt a munkahelyeken az előre lépés lehetőségét, lakáshoz jutást. (hogy ne albérletben tengődjenek, s esetleg a bérbeadónak tömjék a zsebét) többek között.
A társadalmi különbségek, talán még soha sem voltak ennyire érezhetőek.
Szegények, gazdagok.
hm?????

nyünyüge 2012.06.13. 10:49:01

Kommentár nélkül:

Magyarország szívesen fogad bármilyen monitoringeljárást, és büszkén ad számot az elmúlt két évben elért eredményekről - jelentette ki a Miniszterelnökség külügyi és külgazdaságért felelős államtitkára az m1 Ma reggel című műsorában szerdán. Szijjártó Péter arra a kérdésre mondta ezt, hogy nem tart-e a kormány attól, hogy a Velencei Bizottság ajánlására monitoringeljárás indul Magyarország ellen.

"Ha bármilyen monitoringot kíván bármilyen nemzetközi szervezet folytatni Magyarországon, mi azt nagyon szívesen vesszük, hiszen nemhogy takargatnivalónk nincs, hanem büszkék vagyunk azokra az eredményekre, amelyeket az elmúlt két esztendőben elértünk"

www.stop.hu/belfold/szijjarto-szerint-meg-orulunk-is-az-et-megfigyeloinek/1051773/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 11:09:22

@nyünyüge: Szijjártó akár önnön s*ggében is örülne egy monitoringeljárásnak.
Nyitott ország vagyunk. :)

dr. Bubó 2012.06.13. 11:27:35

@nyünyüge: @Hepci: a Magyar Köz(gép)társaság eygetlen problémája az EU... mi a lóf@sznak pofáznak bele, hogy hogyan költjük, uppsz lopjuk el az európai polgárok (értsd németek) pénzét...

dr. Bubó 2012.06.13. 11:29:01

@Hepci: @nyünyüge: mit szóltok szőcshöz?

a patkányok elhaggyák a süjjedő gyorsnaszádot?

apropó a szentjobbtól mikor válik meg a felcsuti (rámszesz, csodacsatár) megváltó ?

nyünyüge 2012.06.13. 12:03:59

@dr. Bubó:
Szőcs szerintem nem patkány, Inkább egy nagyon eltévedt aztán megunt udvari költő.

"Egy normális emberi kapcsolat mellett megjelent – azt is mondhatnám, fölváltotta azt – egy függelmi viszony, amely feladatok kiosztásán és számonkérésen alapul, ráadásul ki van téve ezer negatív befolyásoló körülménynek. Mégis azt kell mondanom, hogy barátságunk tartalma – legalábbis részemről – nem változott."

dr. Bubó 2012.06.13. 12:37:28

@nyünyüge: mindenki az aki részt vállal egy bűnszervezetben...

nem is értem az erdéji magyarok különösen gátlástalanok magyarországra jőve...

nagyon durva dolgokról lehet szó... ha még ő is kihányta... pedig nem egy finnyás fajta... van vastag bőr a képén...

nem tartom sokra aki a fides mafiába eleve belekavarodik... ángyán bátyánk is hiába értelmes ember... eltévedt a RENGETEGBEN...

vitya komcsi bevitte a susnyásba...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 12:39:59

@nyünyüge: Ángyán is valahogy így érzett... az már nem barátság, amikor valaki szem a láncban...
Ehhez egyébként nem kell feltétlen zsarnokságnak lenni a lánc megfejtésének, egyszerűen felesleges összekeverni a síkokat. Bár úgy sejtem, nagyon naiv, netán bárgyú ember az, aki őszinte barátságot vél/remél ápolni egy élvonalbeli politikussal.

dr. Bubó 2012.06.13. 12:48:12

@Hepci: anikóval (az MTA leendő elnökével) még szakácskönyvet is írt a Gájza

korábban ulrike 2012.06.13. 12:54:16

@dr. Bubó:
1. 1tértek @nyünyüge: -vel, legyen bármilyen is Szőcs ízlése, de egy eltévedt nagy mamlaszról van szó, nem patkányról. Nem kell megkülönböztetés nélkül mindenkiből ellenséget csinálni. Nem csak azért, mert aritmetikailag nem célszerű, hanem azért sem, mert nem igazságos. Jusson néha eszedbe, tisztesség és zsiványság, ész és eszetlenség, jó-és rosszindulat nem pártpreferenciák mentén különülnek el. Jut mindegyikből ide is, oda is.
2. A Majdnem Szent Jobbtól való megválás annak teljes beismerését jelentené, hogy az eddigi gazdasági kurzust totálisan elvétették, valós szakítás az eddigi két évvel. Ez nagyon meggyengítené OV Fideszen belüli pozícióját (is). Valószínűen fél attól, nem tudna megakadályozni további belső kérdéseket, mi mást rontottunk még el. Pedig ez lenne az utolsó esély a Fidesz számára, még lenne két éve bizonyítania. A peresztrojka megeszi a peresztroityelt, a hiba pedig a változatlansághoz ragaszkodót. OV kutyaszorítóban van,személyes politikai jó sorsa és pártja (meg országa) jó sorsa között a szakadék csak nő, meg nő, meg nő. A hitel és becsület meg csak morzsolódik, morzsolódik.

dr. Bubó 2012.06.13. 12:57:40

@Hepci: @korábban ulrike: azért a sokmillás havi fizu az kell neki... arról nem mond le... sokat zabál biztos a di***

hvg.hu/itthon/20120613_orban_szocs_fotanacsado

1. szóval gátlástan aljas sz@r ember. nem kell kesztyűs kézzel...

talpnyaló hitvány fajta

2. "Szent Jobbtól való megválás annak teljes beismerését jelentené, hogy az eddigi gazdasági kurzust totálisan elvétették"

és nem?

már amikor kinevezte (+pintér stb) már akkor tudható volt hogy ALKALMATLANOK nem odavaló hitvány senkik... (vagy bűnözők)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 13:07:59

@dr. Bubó: L. Anikó a különböző gasztronómiai szervezetek nagy reménysége... talán sikerül egy kis állampénzt szivattyúzni ide-oda...
A megújult - és egyébként színvonalas - Magyar Konyha c. lap szerkesztőbizottságának elnöke is Lévai Anikó. Minap láttam egy gasztrorendezvényen, elcsodálkoztam, hogy szemlátomást nem őrzik, viszont annál többen igyekeztek smúzolni vele.

korábban ulrike 2012.06.13. 13:12:25

@dr. Bubó: Mindenki hitvány senki, kivéve a nem hitvány senkiket meg a hitvány nem senkiket no meg a nem hitvány nem senkiket. A'szem, a formális logika szerint mindenkit fair módon besoroltam.

Mariann19 2012.06.13. 13:14:29

@Hepci: Lendvai Ildikó egy-két kiragadott jellemvonásának minősítése részemről pártszimpátia nélküli. Ugyanilyen elismeréssel szóltam dr.Bogár Lászlóról is, aki az első Fidesz kormány pénzügyi államtitkára volt, és akit a mai napig szívesen hallgatok, függetlenül attól, hogy kissé elszigeteltnek tűnik, a szerepeltetése ritka.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 13:15:45

@Mariann19: Bogár zümzümös - mondom ezt pártszimpátia nélkül. :D

Mariann19 2012.06.13. 13:22:43

@knausz: "Párttól függetlenül élveztem a politikát." És most? A TG blogon biztosan eleven élet zajlott. Itt és most kissé lecsendesedtek és kifáradtak az eszmecserék, egy jó téma szerintem vissza hozza az aktivitást, és jól fogjuk érezni magunkat újra.

Mariann19 2012.06.13. 13:29:09

@Hepci: Dr. Bogár László egy-két hete nyilatkozta saját magáról, hogy valamiféle szavazás szerint Őt az "Ország Hülyéjének" minősítették. Bizonyára nem esett neki jól, de elegánsan adta közre ezt a hírt.Számo9mra Ő egy szines egyéniség, mely véleményem nem zárja ki, hogy olykor egyezik-e a véleményünk, vagy sem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 13:51:59

@Mariann19: kár, hogy az Echo TV-n találta meg a helyét, Bayer Zsolt társaságában. Ilyet komoly (szak)embertől fájdalmas nézni.
Pont olyan, mintha valaki beülne Mészáros Tamás és Bolgár György közé az ATV-n...

nyünyüge 2012.06.13. 14:31:07

@Mariann19:
Lendvai Ildikó komoly irodalmi, színházi műveltséget hozott otthonról ill. tanulmányai csak párt(un)szimpátia alapján lehet(ett) besorolni a "bunkó emeszpés" kategóriába, minden vállalhatatlan megnyilvánulása ellenére.

nyünyüge 2012.06.13. 14:34:25

@nyünyüge:
jav.:
..otthonról ill. tanulmányaiból...

Mariann19 2012.06.13. 16:33:36

@Hepci: Te is úgy látod, hogy méltatlan helyzetbe került a nyilvános szereplései által. Úgy tudom, hogy egyébként az egyik egyetemen oktat is dr. Bogár László, aki professzori címmel is rendelkezik.

Mariann19 2012.06.13. 16:38:29

@nyünyüge: Ezen már én is elgondolkoztam, hogy ilyen nacionáléval hogyan sodródott egyáltalán a politika területére. Eddig nem néztem utána, itt is csupán az egyik érvelésem során említettem meg. Valóban nem illik a személyisége azokhoz a körökhöz, amelyekben mozog.

nyünyüge 2012.06.13. 16:48:13

@Mariann19:
szerintem nem sodródás lehetett, inkább a személyisége lehet ilyen "buzgalmi". És annak idején a kisz meg az mszmp adott erre terepet.

Mariann19 2012.06.13. 17:11:36

@nyünyüge: Ez a "buzgalmi" jelző remek!Meglehet, hogy benne is erőteljessen működött a kommunikációs vágy, egy pártban ez a lehetőségek tárháza. Más: Most olvasom Török Gábor megengedő üzenetét, melyet a kommentelni szándékozókkal tudatott. Úgy tűnik, magányos farkasként neki sem érdemes élni, vissza kívánja kirúgott hozzászólóit.Nagy dilemma ez ilyenkor, hogy az önérzet kerekedjen-e felül, vagy a kommentelők baráti viszonnyá alakult érzete győzedelmeskedjen-e?

dr. Bubó 2012.06.13. 17:18:17

én mondtam... bár pár hetet írtam... egy volt...

nem soká bírta... éheznek a purdék...

gyertek kommentelni törökhöz:))))

torokgaborelemez.blog.hu/2012/06/12/460_ez_az_ut_hova_visz#comment-form

nyünyüge 2012.06.13. 17:39:36

@Mariann19: írás közben találtam ki, egyszerre jött elő a buzgómócsing és a mozgalmár jelző a fejemben:).

6.Lenin 2012.06.13. 19:08:33

@dbeata:

"Csodavárás, azt sokan teszik. Meg múltba és jövőbe révedezést. Az itt és most helyett."

Itt és most, nincs.
Csodavárás van, és lesz 1 szomorú végjáték.

Senki sem fog minket kihúzni abból, ahová belöktek. Rajtunk kívül senkinek sem az érdeke.
A lehetőséget meg bárgyú módon feladjuk, talán.

dbeata 2012.06.13. 19:15:08

@6.Lenin: Ejnye, azért nem szabad így gondolkodni. Ha már a végzetbe is menetelünk, tegyük emelt fővel. Igyekezni kell, a legjobbat kihozni magunkból, nem?
:)

6.Lenin 2012.06.13. 19:28:42

@dbeata:

Én nem vagyok elkeseredett, túléltem már sok gazembert. A gyerekeimet, unokáimat féltem, de majd igyexem kioktatni őket.Nem lesz nehéz, a nagyját már ismerik. Önállóan képesek megélni, bárhol, ahol értelmes emberek élnek.

Elolvastam a tg blogon néhány hsz-t., nos ezt az értelmetlen acsarkodást őszintén szólva, meguntam. Anno a TWÁ blogját is otthagytam-2 év után- minden hiányérzet nélkül.Ezt sem lesz nehezebb.
Néhányan hiányozni fognak, de hát ilyen az élet.

A Blues örök, és ez a lényeg.

mókáné 2012.06.13. 19:33:06

@Mariann19:

"És most?"

A politika érdekes dolog, de nem biztos, hogy tudok már újat mondani.

dbeata 2012.06.13. 20:25:37

@6.Lenin: "Önállóan képesek megélni, bárhol, ahol értelmes emberek élnek."

Akkor már többet tettél értük, mint hinnéd.

Bűcsűzkodás-szagot érzek..

6.Lenin 2012.06.13. 20:44:15

@dbeata:

Gondolom most mindenki visszamegy a tg blogra, én + nem. Lehet, mint olvasó néha benézek, de az sem biztos.

Amikor már meg kell rágni előzetesen a leírandót, na arra én tojok. Az utóbbi időben már nem a bloggazda miatt voltam ott, de a kommentek szintje is nagyon lement. Eleinte, induláskor, sok jó hozzászólás volt.
Mindegy.

Meg aztán valóban untam már az állandó anyázást. Itt elég szépen ment az eszmecsere. Majd meglátom a továbbiakat.

www.youtube.com/watch?v=ePLp2tNLoEc&feature=related

dbeata 2012.06.13. 20:59:49

@6.Lenin: Ó. Ami azt illeti, megértem.

lüke 2012.06.13. 22:26:12

@Mariann19:
hüha
ilyen rövid volt a pauza
(lehet, hogy úgy csináltak a kommentelök ,mint Nagy Laci?)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 23:34:11

@lüke: ilyen a gyorsan menő pauza.
Kíváncsian várom, visszaözönlenek-e a menőmanók.

Nagy Laci felfedezte magában a magyart, miután nem kapott elég fizuemelést a spanyoloknál, nem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 23:43:30

@Mariann19: sok jó gondolata is van Bogárnak, de ha rendszeresen ilyen alakokkal ül egy asztalhoz, mint Bayer Zsolt, óhatatlanul egy szubkultúra részévé válik, vagyis bezárja magát.
Ezenkívül univerzális világmagyarázatnak egy közgazdásztól kicsit karcsú, hogy mindent az asztrális pénzszivattyú (= kb. a bankok és a zsidók) működ(tet)ése indokol...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.06.13. 23:51:45

@Hepci:

"Ezenkívül univerzális világmagyarázatnak egy közgazdásztól kicsit karcsú, hogy mindent az asztrális pénzszivattyú (= kb. a bankok és a zsidók) működ(tet)ése indokol..."

Az ilyen jellegű kritikák nem mutatnak mást, mint a kritizáló hiányos ismereteit közgazdaságtudományi témákban.

Az ilyen kritikák megfogalmazói valójában nam a tényleges folyamatokat kritizálják, hanem a tényfolyamatok végletesen leegyszerűsített karikatúráját. És mint ilyet, nem lehet komolyan venni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.13. 23:59:44

@ccactus: hát, Bogár (professzor) úr közgazdasági ismereteit azért kertészmérnökként és (kereskedelmi) cégvezetőként nem merném megítélni.
Ő ezt a turulos irányzatot nyomja, a magyar gazdasági elmélet nemzeti pántlikás Coelhójakánt... és nyilván egyre jobban hasonul a célközönséghez... sajnos...

Balt 2012.06.14. 13:54:04

@Mariann19: Miaszösz?! Kár. (Hogy újra működik.) :)

Balt 2012.06.14. 13:54:42

@dr. Bubó: :)) Azt mondtad, te meg vagy sértődve. :)

Balt 2012.06.14. 14:00:47

@6.Lenin: Osztom. A moderációval nincs gondom, de amúgy sem bír akkora jelentőséggel (és akkor nagyon finoman fogalmaztam), hogy mindenki hozza a véleményét... Én ráuntam, igaz, ez a "fellángolás" is csak a "kampányidőszaknak" szólt. :) (Ahogy korábban is.) Ettől még fenntartom a "jogot", hogy alkalmasint hozzászóljak - ha már újra adott a lehetőség, sajnos. :) Biztos lesz olyan, hogy megkísért a tge... :)

Balt 2012.06.14. 14:01:55

@Hepci: Ne hülyéskedj! Menopauzának olvastam! :))

Mariann19 2012.06.14. 14:06:42

@lüke: Elfogult kézilabda fan vagyok, de Nagy Laci még nálam is kiverte a biztosítékot. Miután a kézilabda egy csoportos játék, szurkolói lelkesedésem lángjai Őt is melegíteni fogják, de a tüske azért megmarad a szívemben. Török Gábornál szerintem ugyanez a jelenség fog uralkodni.

Mariann19 2012.06.14. 14:17:30

@Hepci: Valóban méltatlan hozzá, hogy már csak az említett műsorban van lehetősége a megszólalásra.Én azért nézem meg az éjszakában, mert engem minden vélemény érdekel. Szeretem összevetni az azonos témában megnyilatkozók közlendőit a józan gondolkodók, de az ultrák mondandóját is. Igen, dr. Bogár László előszeretettel "szivattyúz".

Mariann19 2012.06.14. 14:29:33

@Balt: Kösz! Elolvastam Lendvai Ildikó önvallomását, és az intelligenciájáról alkotott véleményemet véltem felismerni benne. Pontosan tudja, hogy mit kell mondania a saját hitelessége érdekében, nagyon is átsejlik a megfogalmazásában az önkritika, az önismeret manipulatív érzékeltetése. Hihetőnek és rokonszenvesnek tűnik, azonban ezt a szándékot az eszes emberek felismerik, az ezen a körön kívüliek beveszik, és ők sokkal többen vannak.

Mariann19 2012.06.14. 14:40:08

@Balt: A TG blog újra működik. Nem vagyok érdekelt a témában, ott nem kommenteltem, inkább olvasgattam itt-ott az elemzéseit. Előre is elnézést kérek, hogy e tárgyban egyáltalán gondolatokat fogalmazok meg, de tűnődtem azon, hogy mit tennék hasonló esetben. Visszatérnék-e, vagy bojkottálnék.Miután a blogok sűrűjében kíváló társakra találtam, már-már barátoknak is avanzsáltak nálam, valamint láthatóan várjuk egymást az eszmecserékre, ezért a találkozásokat helyezem az előtérbe, és folytatnám.Tehát kissé emócionális érveim lenyomják magamban a konok, dacos önérzetemet, mert azok fajsúlyosabbaknak találtatnak.

Balt 2012.06.14. 15:08:15

Na, elég hamar elcsábultam, de szerencsére a tge-törzsközönség nem aktív (még...?)

Balt 2012.06.14. 15:09:48

@Mariann19: ??? WTF? Most mi a baj Nagy Lacival?! Hogy Gyurcsány alatt elment, vagy hogy most visszajött? :)

Balt 2012.06.14. 15:13:20

@Mariann19: :) Én nem olvastam el, de a Vastagbőr eredeti "profiljába" tökéletesen illik... Azt nagyon is tudtam (máshonnan), hogy bizony a '8-as évek elején a KISZ KB ifjúsági tótumfaktuma volt (hívják akárminek a státuszt). Amiben persze bizonyára lehet(ett) hinni, megengedem, csak akkor most ne sziszegjünk demokráciát...

Balt 2012.06.14. 15:15:22

@Balt: Vastagbőr profil - elég beszédes név, na ebbe tökéletesen beleillik Lendvai.

jav: '80-as évek.

Balt 2012.06.14. 15:25:42

@Mariann19: Ja, funkci analfabéta vagyok: :)

"Hihetőnek és rokonszenvesnek tűnik, azonban ezt a szándékot az eszes emberek felismerik, az ezen a körön kívüliek beveszik, és ők sokkal többen vannak."

Így egyetértek, csak hirtelen nem értettem, hová sorolod Magad (és engem). :) Ennél egyszerűbb a dolog: nyilván évtizedek alatt kialakult előítélet alapján értékel az ember (én legalábbis vállalom), márpedig Lendvai Ildikó szinte mindig erősen nyitogatta a bicskát a zsebemben... Persze Kovács is, és nem állnék meg kettőnél :), de hirtelen erősen gondolkodnom kellene, ha olyan MSZP-st kellene összeszednem, akivel nem vagyok így. Hogy mégis legyen példa: talán Balogh András, meg a fiatal(abb) generációból Molnár Zsolt - de igazán nem szeretnék tippeket adni nekik. :) Az, hogy "fiatal", még nem érdem, nem "mentesít", Török Zsolt, Újhelyi, de maga Mesterházy is kb. ugyanúgy bicskanyitogató, mint a "mamutok"... Nem tudom, a nevezett 2 "elfogadhatóbb" arc ott volt-e Őszödön, de még csak nem is állítanám, hogy ez a személyes megítélésem "vízválasztója", mindenesetre az a jelenlét erősen súlyosbító körülmény...

Balt 2012.06.14. 15:27:44

@Balt: Ja, még Botkát is oda akartam írni Mesterházyék mellé. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.14. 15:32:43

@Balt: az a baj, hogy kb. ez a helyzet már a Fidesszel is. Hol van 1 elfogadható arc, aki emberi hangon beszél, nem adta a nevét irdatlan f*szságokhoz és nem lopott ipari mértékben?
Fejétől bűzlik a hal... de valószínűleg ez volt a fej célja...

Balt 2012.06.14. 16:11:40

@Hepci: Én nyilván elfogult vagyok, de mondjuk a Pokorni (uram bocsá': Navracsics) -vonal nekem elfogadható a mai napig, még ha (utóbbi) KIM-ként a nevét is adta ehhez-ahhoz. Sőt, Áder - bár ő épp kimaradt ez "elmúttkéttév"-ből :) - a kvk-k tanúsága (és a Vv :)) szerint is kiemelkedő "elfogadottságú". :)

Ezen nem tudom, mit értesz:
"de valószínűleg ez volt a fej célja..."
Dávidibolyás 70-30? :)

Mariann19 2012.06.14. 16:18:15

@Balt: Nagy Laci ügyébe eszemben sincs politikai vonulatot látni.Az egész ügyben a hezitálása nem volt rokonszenves. Amikor elég hosszas kérés volt részünkről, hogy az olimpián vegyen részt a válogatottunkban, azt nyilatkozta, hogy Spanyolországban kíván a jövőben letelepedni, és hamarosan az állampolgársági procdúrája is lezajlik. Teljesen természetesnek és elfogadottnak tűnt az érvelése.Mint nemrégiben kiderült, csak visszajön, kinti edzőjénél pedig az verte ki a biztosítékot, hogy igérete ellenére nem vette elsőrangú feladatának honosítási eljárását, és már nem számít rá igazán.E hirek nem tették rokonszenvessé Őt, különösen annak fényében, hogy ránézésre egy szerény, kedves játékosnak véltem.A Lendvai Ildikó téma: Először is Téged írásomban az eszes kategóriába gondoltalak. A fiatalabb generáció megtestesítője lehetne dr. Bárándy Gergely, Botka László, ÚjlelyiIstván.Azért gondolok ifjabb nemzedékre, mert a régi arcok veszítettek hitelességükből, mely korlátozza az MSZP ujraéledését, így nem kizárt, hogy más arcok megjelenése új érzéseket, ezáltal új pártszimpátiát kelt az emberekben.

Balt 2012.06.14. 16:55:45

@Mariann19: Őket szerintem nyugodtan a hitelt vesztett "öregekhez" lehet sorolni... (Balogh Andrást talán nem, mert ha "jelen" is volt a zelmúttnyócévben, nem exponálta magát.)

lüke 2012.06.14. 20:25:58

@Mariann19:
sokat csalódhatsz:(
(Nagy László pofára esése mégcsak most jön)

mókáné 2012.06.14. 22:20:21

@lüke: @Mariann19:

Blogtársak! Barátaim!

Van új poszt. Egy igazán jó írás és ti itt ragozzátok, amit. Hát őrület!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.14. 23:02:50

@Balt: arra céloztam, hogy valószínűleg Orbán egyik fontos szempontja, hogy minden - potenciálisan belső ellenzéknek is számító - főemberét módszeresen-rendszeresen involválja kétes megítélésű, a személyiségüket koptató ügyekben.
Pl. az eleinte szimpatikus Navrának is már kijutott a jóból. Persze, tetszett volna nem vállalni... ő pl. emlékeim szerint úgy kezdte, hogy max. 1 évre vállal frakcióvezetést...

Balt 2012.06.15. 07:01:48

@Hepci: Nem gondolom, hogy Navracsics "belső ellenzék" lenne, de még Pokorniról sem. Utóbbi viszont látványosan nem vonódott be, lásd Hoffman R., dugódíj stb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.15. 10:27:56

@Balt: valahogy úgy gondolom, ha valaki igazán ki akarja mutatni az elhatárolódását, ennél többet is lehet tenni. Konkrétan Pokorni rég kiléphetett volna a Fideszből, talán még esélye is lenne, hogy a kerületünkben függetlenként polgármester maradjon.
Iszonyatos anyagi vonzerő lehet az élvonalbeli pártpolitikus lét, ha olyan kevesen mernek elszakadni tőle. Pedig Pokorniról még azt se gondolom, hogy olyan iszonyatosan korrupt lenne, mint a budapesti polgármesterek jelentős része, de alighanem egész életében nem keresné meg tanárként azt a lóvét, ami most egy ciklusban megadatik neki...

Balt 2012.06.15. 13:04:30

@Hepci: A "bérviszonyokban" alighanem igazad van... Azt viszont nem gondolom, hogy ne lenne esélye 2015(?)-ben a polgármesterségre, illetve így még mindig messze nagyobb van, mint függetlenként.

nyünyüge 2012.06.15. 13:06:56

Hát igen. Nyilván. Hogyan másképp is történhetett volna :((( !

www.hirado.hu/Hirek/2012/06/15/10/Itt_a_forgatokonyv_igy_tamadtak_Magyarorszagot_kulfoldon.aspx

Keresztkérdés: vajh' melyik az az intézmény, amelyik nem végzi alkotmányosan a feladatát?
Tippelhetek? Az MNB?

dr. Bubó 2012.06.15. 13:28:34

@nyünyüge: van megfejtésem...

ugyanaz a 3 (unoka-fia-férje)

egy 60 év körüli... ffi lehet aki =fides+ávó+nyilas is lehetett akár...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.15. 13:41:50

@Balt: persze, hogy nagyobb van, ezért némi, korlátozottan önveszélyes Rózsika-ellenes tanügyi dulakodást leszámítva a fontos ügyekben kinyalja OV sheggét/nem szólal meg. :)

dr. Bubó 2012.06.15. 17:11:06

@knausz: nézőpont kérdése ...

nekem pl tul puha

egy bűnszervezet a fides mafia csak mafia szervezetekhez lenne hasonlítható... nem egy végrehajtó kismiska álami szervhez mint az ávó...

még a nyilas is kevés... mert az pusztán embereke életét akarta elvenni...

de a fides mafia MINDENT !!!

nem csak az életedet! a gazdaságot a társadalmat mindent behajt és védelmi pénzt szed...

Mariann19 2012.06.15. 17:24:05

@lüke: "Sokat csalódhatsz!" Amennyiben valami objektív, az nálam nem okozhat csalódást!Nagy László különösen nem!

Mariann19 2012.06.15. 17:24:44

@knausz: Hol a poszt, mit ajánlasz?

mókáné 2012.06.15. 19:10:48

@Mariann19:

nivo.blog.hu/2012/06/13/miert_elegedetlen_a_magyarok_tobbsege

Már jól megvitattuk, lehet olvasni elölről a hozzászólásokat! Nem kevés.:)

lüke 2012.06.15. 20:35:12

@Mariann19: tüskét írtál, azért gondoltam
NL összevisszabeszélt,Lajossal imádják egymást,minden képen látszik

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.15. 20:39:20

@lüke: gondolod, a Lajos...
NL-ről azt beszélik rossznyelvek, hogy a meleg vonzotta Barcelonában...

lüke 2012.06.16. 10:27:18

index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/15/jegybanktv/
dehogy kell, akkor nincs nyereség az árfolyamból
s most jön a nyár

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.16. 10:56:58

Álom-álom, édes álom, ki nem bolsi, pofán vágom...
Milyen szép is lenne, ha kötelező lenne - a Maszopra - szavazni:
index.hu/belfold/2012/06/16/kotelezo_szavazast_akar_az_mszp/

Mariann19 2012.06.16. 14:14:09

@lüke: Most már értem!A tüskére gondoltál, én pedig azt hittem, hogy ironizálsz és kárörvendsz, tévedtem, bocsánat. Alig várom az estét, most nyugodtam meg, hogy nem a Digi közvetíti a Norvégia- Magyarország mérkőzést, mert nekem IPTV-m van. Mocsai valóban kedvelheti NL-t, mert tavaly nyár óta Ő esdekelt érte, kissé csodálkoztam is ezen az alárendelt szituáción.

lüke 2012.06.16. 15:27:47

@Mariann19:
nem tudom melyik szereti jobban a másikat:)

nyünyüge 2012.06.16. 15:35:35

Olvasnivaló:

"... Itt van például a Századvég, amely ugyanúgy ráfonódott a kormányra, mint a Közgép. Az egykor jó nevű, önmeghatározása szerint „a rendszerváltásban aktív szerepet játszó, fiatal generáció szellemi arculatának kifejeződéseként létrejött” Századvég biztos úton halad az udvari közvélemény-kutató státus (vagyis az elhiteltelenedés) felé. "

nol.hu/velemeny/20120616-kozgepesites

Mariann19 2012.06.16. 17:50:55

@lüke: Amennyiben megtartják a 6 gólos előnyüket, imádatom személyiségei lesznek. Na, lehet kevesebb is az előny, csak előny legyen. Ők ketten pedig kölcsönösen imádják egymást, annál sikeresebb lesz a játék. Nézed?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.16. 21:41:28

@nyünyüge: ezt elég eufemisztikusan fogalmazták meg - az egyébként segg - nolosok.
Tehát a Századvég nem halad az udvari státusz felé, hanem már odaért.

Balt 2012.06.18. 15:26:47

Nnna: örömmel látom, hogy a tge kommentforgalma is töredékére esett vissza, itt is pangás van, tehát végre nyugodtan mehetek másfelé... :)
süti beállítások módosítása