Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Konzultájuk meg, Viktor bébi!

2012. június 06. - Droli

Igen, természetesen a legújabb Nemzeti Konzultációról van szó, amit minden bizonnyal már sokan megkaptatok. Én úgy döntöttem, hogy a blogon konzultálom meg a dolgokat, legfőképpen azért, mert a válaszok nem mindig megfelelőek számomra. Annyit variálok a kérdéseken, hogy a második mondatokat lehagyom, mert azok az első mondatok ellentétei, így egyértelműbbek lesznek a válaszok. Szóval lássuk!

1. "Vannak, akik azt javasolják, hogy a 20 főnél kevesebb embert foglalkoztató magyar vállalkozásoknak biztosítani kell az átalányadózás lehetőségét, mert így jobb eséllyel tarthatják meg alkalmazottaikat a válság közepette."

Megmondanád, Viktorom, hogy ez konkrétan mit jelent? Mert átalányadózással lehet segíteni és szívatni is a cégeket, és ti, cucus, inkább szívatni szoktátok a jónépet! Így a válaszom inkább nem.

2. "Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak."

Aki nyugdíjas, ne dolgozzon, ha nem muszáj. Így is van elég munkanélküli, nem?

3. "Vannak, akik szerint a gyermekes családok szocpol támogatását ki kellene terjeszteni új személyautó vásárlására is."

Azt a nagy lóf.szt! Ne osztogassátok már ilyen bőszen a adóforintokat!

4. "Vannak, akik szerint továbbra is méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, illetve a bankok és az emberek között akkor is, ha ez ellentétes az EU elvárásaival."

A méltányos tehermegosztás mellett szavazok, sőt, alapjában véve újragondolnám a vállalatok társadalmi felelősségvállalását, EU szinten.

5. "Vannak, akik szerint a magyar kormánynak kiemelten támogatnia kellene a nők, különösen a kisgyermekes anyukák munkába állását."

Attól függ, hogyan. Másról sem szól a kormányzásotok, minthogy jó, méltányolható célokat elképesztően rossz eszközökkel akartok elérni.

6. "Vannak, akik szerint szükséges a minimálbér folyamatos emelése a magyar emberek biztonságos megélhetése érdekében."

Egyetértek, de nem ártana ezzel párhuzamosan csökkenteni a bérre rakódó terheket, így a vállalatok nem érzik meg annyira az emelést. Így mindenki boldog lenne, kivéve benneteket, mert nem lophatnátok annyit.

7. "Vannak, akik szerint adókedvezményt kellene kapniuk azoknak a cégeknek, amelyek új munkahelyeket hoznak létre."

Ha rendesen leszabályozzátok, oké.

8. "Vannak, akik szerint az államnak több eszközzel, jobban kellene segítenie a fiatalokat az elhelyezkedésben."

Miért pont a fiatalokat? Miért nem például az ötven felettieket? Nem értek egyet az életkor szerinti diszkriminációval.

9. "Vannak, akik szerint a munkanélküliség által leginkább sújtott területeken szabadvállalkozási zónák kialakítására lenne szükség. Külföldi példák bizonyítják, hogy az ilyen zónákban, ahol az új vállalkozások komoly adókedvezményeket kapnak, gyorsan tudnak nagyszámú munkahelyet teremteni a helybelieknek."

Először talán nektek kellene példát mutatnotok, külföldön például simán előfordul, hogy az idegenforgalomért felelős minisztérium turistaközpontban van, nálunk meg hol van a Vidékfejlesztési Minisztérium? Pesten. Különben egyetértek.

10. "Vannak, akik úgy gondolják, az államnak vissza kell szorítania a monopolhelyzetben lévő nagyvállalatokat."

Gondolom, a kérdésfeltevés során nem a MÁV-ra és a BKV-ra gondoltatok :-) Az is érdekelne, hogyan "szorítanátok vissza"... egyelőre bízom a GVH-ban, így nem.

11. "Vannak, akik szerint nem szabad megengedni, hogy a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatásokat (víz, villany, gáz, szemétszállítás, távfűtés) biztosító cégek, üzletek haszonra törekedjenek, és ezért köztulajdonban kell tartani őket."

Viktorom, olyan szívesen írnám, hogy IGEN, de tudom, hogy ez azt jelentené, hogy cserében saját embereitek lopnák ki a mostani profit többszörösét, miközben a cégeket folyamatosan az államnak kellene feltőkésíteni - így a válaszom nem.

12. "Vannak, akik szerint az ország legnehezebb sorsú településein támogatni kell olyan szociális szövetkezetek működését, amelyek hasznos pénzkeresetet biztosítanának azoknak, aki korábban csak segélyekből tudtak megélni."

Határozott igen, több értelme lenne, mint a mostani közmunkás utcasepregetésnek.

13. "Magyarország sokat tett eddig a bajba jutott devizahitelesek megmentéséért a kilakoltatási moratórium bevezetésével, a kedvezményes végtörlesztés és az árfolyamgát rendszerével, de vannak, akik szerint ez nem elég, további lépések szükségesek."

Nem! Elég sokba kerültek az eddigi lépések is (nemcsak pénzben, politikailag is) és ezeket közvetve fizetik a hitelt fel nem vevők is!

14. "Vannak, aki úgy vélik, méltányos lenne a válság idején, ha az alacsonyabb jövedelműek a cafeteriát készpénzben kapnák."

Magasabb jövedelműekre is kiterjeszteném:-)

15. "Vannak, akik szerint az lenne a méltányos, ha az általános forgalmi adó érzékenyebb lenne, vagyis a létfenntartáshoz szükséges cikkek után alacsonyabb, a luxuscikkek után viszont magasabb áfát kellene fizetni."

Ez nem lenne hülyeség, tőlem mehet.

16. "Vannak, akik szerint a kormánynak a válság idején is meg kell védenie a nyugdíjak vásárlóértékét."

Látod, Viktor, egyszer el kellene jutni oda, hogy ez nem politikai, hanem gazdasági kérdés. Jut rá, vagy nem jut rá?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr764570171

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.07. 10:57:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golovics József · http://leviathan.blog.hu/ 2012.06.07. 01:42:55

Sok helyen egyet tudok érteni a mondandóddal, de a stílus nekem nem tetszik. Szerintem nem kéne ebbe az irányba mozdulnotok, arra megvannak a "megfelelő" blogok.

rámenős 2012.06.07. 05:17:35

@Golovics József: Egyetértek, de az olvasottsághoz kell valami hülyeség is.
Mert erről szól az egész, nem?
Tartalmilag helyesek a válaszok. Még egy-két megjegyzést fűznék bele. Pl: Viktorkám olyan szépen beszélsz, de csak beszélsz, beszélsz.
Aztán: nagyon helyes, de csak a lényeget lopjátok ki belőle.
És így tovább.

mókáné 2012.06.07. 08:22:07

Nekem mindezekkel a kérdésekkel az a problémám, egyben meglátásom, hogy túl általános.

Általában a luxuscikkek, általában a nagyvállalatok, általában az alacsony jövedelműek. Ezek nem konkrétumok!

A múltkori konzultációnál én teleírtam az alját a javaslataimmal, véleményemmel. Konkrétumok voltak. pl. homoszexuálisok házasságkötése, gyerekvállalás, vagy 4. gyermek nemét szabadon megválaszthassa a szülő

Sehol nem jelent meg!

laci0011 2012.06.07. 09:16:39

Gyakorlatban ezek kezében az arany is csak szarrá változik.Minek konzultálni ha nem ért semmihez,csak a tömegmanipuláláshoz,politikai marketinghez.Hiába látom a mosóporreklámban hogy a folt eltünik,ha nekem soha nem sikerül...

2012.06.07. 11:37:20

nem rossz, kár hogy sem ez a blog, sem konzultációs válaszok nem érdeklik a viktort

Peripetia 2012.06.07. 11:52:18

Az ürge tévedésben van: Én nem kormány ellenes vagyok, hanem orbán ellenes, nem kicsit, de nagyon. Tessünk forradalmat csinálni az orbán-rendszer ellen, amíg nem késő. Vagy polgárháború lesz, fideszpisták?

{-O-} 2012.06.07. 14:16:17

1 - Lehetőséget akar biztosítani, tehát, ha szivatás lesz lehet választani a normál adózast is, tehát szerintem igen, legfeljebb nem élnek vele.

2 - Ha valaki ahelyett, hogy felvenné a nyugdíjat inkább eltartja magát, legalábbis meggondolandó az igen, főleg miután már elvileg kifizette a nyugdíját.

6 - Hiába magas a minimálbér, ha emiatt a munkát Kínába, Szlovákiába stb. viszik a cégek, ez szerintem nagyon nem politikai, hanem gazdasági kérdés

8 - Például egy magas szinvonalú oktatási rendszerrel.

11- Jó lenne az igen, de mi gátolja meg, hogy nagyon drága nem hatékony szocialista tipusú vállalatokká váljanak, ha nem is lopják el a pénzt.

16- Igen és nem csak válság idején, mert ez tényleg politikai kérdés, egyrészt azokkal szemben akik korábban munkával töltötték az életüket, de az ittenibérviszonyok miatt megtakarítani nem tudtak, miközben az árak folyamatosan emelkednek, másrészt a jelenlegi járulékfizetőknek is látniuk kell, hogy érdemes fizetniük és nem feketén dolgozni. Persze csak a racionalitás határain belül és nem szavazatvásárlásra.

rámenős 2012.06.07. 17:06:58

Helló lányok, fiuk.
Ne ugorjunk be ebbe a serpenyőbe. Mikor és kit érdekelt a plebs véleménye?
Most is ez van. Kell egy kis kikapcsolódás, egy kis gumicsont. Lehet javaslatokat is írni. Hú majd valaki elolvassa. Személyesen Viktor.
Ugyan már. Ne legyünk naivak.
Ki nyomtatta ki a leveleket? Nem valami Simicska cég?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.06.07. 19:18:05

@knausz: "Sehol nem jelent meg!"

Sehol nem jelentetted meg!
Itt a széles e nagy internet, hogy hallasd a (nép)hangod, hogy konzultálj, no nem velük, hanem a nemzettel. Tessék a konkrétumokat a nép elé tárni, adj programot, hajrá! ;-)

mókáné 2012.06.07. 20:18:04

@vadász2:

"Sehol nem jelentetted meg!"

Ez, ilyen formában nem igaz. A homoszexuális blogban is hirdettem az igét, jelen voltam. A romák blogjában is, sőt ott aktív részt vállaltam (írtam), hogy jobban megismerjem a reakciókat.

Az országot bejártam. Tudom, mik a valódi problémák, tudom, mivel lehetne kicsit előrébb lendíteni a vidéket. Gyűjtöm a tapasztalatokat.

Gandhi politikájának ideje még nem jött el.

6.Lenin 2012.06.07. 20:45:50

"Látod, Viktor, egyszer el kellene jutni oda, hogy ez nem politikai, hanem gazdasági kérdés."

Izé.
Ezeknek nagyon utána kellene már nézni 1x és csak aztán jöhetne a kritika.

Így csak simán bemutatjuk, fingunk sincs a körülöttünk zajlóról.

dbeata 2012.06.07. 21:57:10

"Vannak, akik szerint az lenne a méltányos, ha az általános forgalmi adó érzékenyebb lenne, vagyis a létfenntartáshoz szükséges cikkek után alacsonyabb, a luxuscikkek után viszont magasabb áfát kellene fizetni."

Na, tipikus baromság, ez olyan demagóg hülyeség, mint a bankadó (amit majd nem terhelnek tovább a zemberekre, haha)

A luxuscikkeket tipikusan megveszi a luxuspolgár a sógoréknál, szlovákoknál, ők meg röhögnek a markukba, hogy mekkora hülye politikusaink is vannak...

rámenős 2012.06.07. 22:08:39

@knausz: Oszd meg velünk is, hogy mivel lehetne fellendíteni a vidéket. Ne törődj vele, hogy nem erről szól a blog.
Annyi apostol van, mégsem halad az ügy. Lásd földkérdés. Az utolsó utáni órában vagyunk.
Márpedig ha ezt szeretett politikusaink nem veszik komolyan akkor vége az országnak, de szó szerint.Mert a rabszolgák sohasem kötődtek a gazdáikhoz.

6.Lenin 2012.06.07. 22:17:01

@dbeata:

Szerintem azért ez 1 kicsit bonyolultabb kérdés, mintsem demagog baromságnak nevezzük.

Ez több kérdést is érint. Lehetne simán gazdasági kérdésként is kezelni.Itt is lenne elfogadható érv...
A magasabb adó és a luxuscikk megszerzéséhez felhasznált többlet idő, utazási költség stb közti különbség kérdése...

Aztán felvetődhetne 1 olyan kérdés is, hogy a tehetősebb réteg hajlandó-é a hazai bevételeket gyarapítani, ezzel hozzájárulva problémák enyhítéséhez (lásd 16%-os kulcs kérdése)

Nem szabadna hipp-hopp ugrani mindenre, politikai szimpátia mentén.
Lehet, de akkor mindig ide jutunk, ahol jelenleg is tartunk.

Mindent elvetünk, amit a másik oldal csinál.

Buddha is megvilágosodott 1x (állítólag), hátha nekünk is sikerülhet, persze, ha akarjuk is, vagy legalább szeretnénk 1x átélni.

a Blues örök, a meditáció + nyugtat.
A 2 együtt, kellemes időtöltés.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.08. 00:11:41

Konzultáljon a Viktorral a mamája térgye kalácsa...
Mondom én, aki ugyebár - leginkább - jobboldali vagyok.
Egy újabb, gyanús szándékoktól bűzlő polmarketing-baromság.

sztd 2012.06.08. 00:38:54

1. Szerintem mehetne, amennyiben csak választható, és nem kötelező (egyetértve @{-O-}:-val).

3. Létezik olyan, hogy infrastruktúrafejlesztés, hogy ne kelljen az autó. Pl. bevásárlást lehet segíteni, nem árt a net, stb.

5.
- Mondjuk a távmunka lehetőségét kötelezővé kellene tenni (mint alternatívát, mindenki számára). A jelenlegi technika mellett ez aránylag kis beruházással járna, és a legtöbb munkakörben szerintem elég a heti egy személyes konzultáció.
- Nem ártana bölcsődéket építeni.
- Úgy általában könnyíteni kellene a lakáshozjutást, szóval a kérdés, hogy mi újság a szociális bérlakásprogrammal?
- Ha az emberre rájön a szívathatnék, akkor meg lehet nézni az 50 fő fölötti cégekben a foglalkoztaottak arányát a népességen belül. Ha nincs közöttük kismama (de a munkakörök lehetővé tennék), akkor őket büntethetik is. Nálunk pl. 16 fő dolgozik, de így is jutott kismama a listára.

6. Vannak, akik szerint a minimálbér emelése mostanra már veszélyes méreteket öltött, ezért egy időre hanyagolni kellene. Én is ezt gondolom.

7. Bizonyos körzetekben. Egyébként sem árt, de inkább adjanak kétszer annyit Borsodban és Szabolcsban, mint itt a Központi Körzetben, ahol annyira nem reménytelen a helyzet.

8. Nehéz kérdés. A fiatalnak kisebb a gyakorlata, így én a 2 évnél alacsonyabb gyakorlatúakra szűkíteném a kört.
A posztírót viszont emlékeztetném, hogy a védett kort az előző konzultáció hozta elő.

9. A posztnak szerintem igaza van.

11. Egy monopol nagyvállalat, amelyik nem juthat csődbe, akkor sem hatékony, ha magáncég, szóval az én válaszom IGEN. Inkább az állam pazaroljon, mint egy magáncég.

14. Szerintem ha Caffeteria akkor legyen Caffeteria. Inkább az alkohol és dohányárusítást kellene elkülöníteni szakosított boltokba, ahova 18 év alatt nem lehet belépni, és adómentes utalványt se fogadhassonak el... ha már egyszer trafiktörvény.

15. Az ötlet szerintem is jó, de @dbeata: aggodalma sem alaptalan, szóval szerintem az a magas kulcs se legyen túl magas (mondjuk 30% még beleférhet).

16. Szerintem minden bér csökken, így a nyugdíjak is csökkenhetnek. A nyugdíjas viszont nem tud védekezni, így annyit tennék, hogy 75 év fölött tartanám a reálértéket, ill. aki elérte, annak visszaállítanám a tartott nyugdíját. Ez szemétség, de úgy tűnik a határon vagyunk. Nagyon ajánlom, hogy ez kelljen a túléléshez.

dbeata 2012.06.08. 05:49:51

@6.Lenin: Szia! :) Ki is az a Buddha?

Az egykulcsos adónál én úgy hallottam, hogy nem dobogott oly hevesen az a magyar szív (értsd. nem nőtt a hazai fogyasztás, mint az Maeltolcsy-nk remélte tőle).

Ne vessünk el mindent, szerintem se, amit a másik oldal csinál, és ezt így kezdtem annak idején.

De van egyéni stílus, ami nem levetkőzhető. Így tud más is belekapaszkodni a mondandómba Egy kis költői túlzás, hogy bele lehessen melegedni a vitába, nem? :))

dbeata 2012.06.08. 06:27:15

Poszthoz:
1. Nem érteni kérdést se (ez az első, egyben elbátortalanításra is szolgáló kérdés, direkt úgy lett megszerkesztve, hogy a zegyszeri álampógár ne is folytassa, mert már az első kérdésnél megbukott...)
2. +1
3. Álmodik a nyomor...
4. Hát,ha az a méltányos tehermegosztás, hogy ti kivetitek a nagyvállalatokra, azok meg továbbhárítják ránk, akkor nem, nem kell a "méltányos" tehermegosztás. Inkább tőletek várnék több részvételt a terhek viselésében.
5. Nehéz kérdés ez. Gyakorlati tapasztalatom szerint itt jobban számít az, hogy az anyuka mennyire szeretne dolgozni menni, megéri-e ez neki, és milyen segítői vannak, családon belül, mint az, hogy a politikusok mennyire folynak bele ebbe a történetbe.
6. Szerintem nem a minimálbért kéne "folyamatosan" emelni, hanem valahogy küzdeni kéne a pénzromlás ellen, nem?
Nekem nem kell több pénz, de mindig egyre többet kérnek tőlem, nem értem, miért van ez...
7. Lehet. De aztán ne álljon odébb az a cég két évvel később, mikor lejár az adókedvezmény...
8. Valahogy úgy, mint a gyakornok státusznál? Egyetértek, egyébként.
9. Ezt érti valaki, hogy ez mit jelent, konkrétan?
10. Pedig biza nekem is a nagy, tohonya pénznyelőink jutottak eszembe.. MÁV, BKV, Közgép... Konkretizálni kéne, mire is gondolsz Viktor, mert ez megint csak arra lesz jó, hogy a zemberek is támogatták hogy elbánjunk veletek (Hogy kikkel is? Ja, azt majd kitaláljuk később).
11. Igen, és legyen mind Simicskáé, egyetértek...:))
12. Nem tudom, mi az a szociális szövetkezet, de ha javít a helyzetükön, akkor hajrá.
13. No komment.
14. Nos igen, mert ugye hiába kapja utalványként, ha azt kevés, és drága helyen tudja csak beváltani. Ne a válság miatt legyen így.
15. Ez a válság, úgy látom, egy Buzzword lett, mindenre rá lehet húzni. Húzzatok bele fiúk, ne rontsátok a pénzt, és akkor nem kell ilyesmiken gondolkozni, hogy akkor most mi legyen a nyuggerekkel... A mostaniak király helyzetben vannak ahhoz képest, ami majd a mi időnkben lesz.

mókáné 2012.06.08. 07:39:56

@rámenős:

"Az utolsó utáni órában vagyunk."

Minden tekintetben. 1,24 gyerek születik. Nagy a szegénység és a nyomor. Morális tekintetben is.

Az elit, aki gondolkodni született, nem gondolkodik, csak önmagában. Sem a kisebbségek, sem a magyar nép gondjai nincsenek megoldva.

Egy általános jólét nem ártana.

- A turizmus fellendítése.
- Az ország biztonságossá tétele.
- A szakközépiskolák erősítése.

Ezen három, ha kibontjuk részleteiben is, rengeteg vonzata van (munkahelyek sokasága!). Az ország javát szolgálná.

Nem kellene százezer felé, csak a lényeges pontokra fókuszálva, egyszerű, józan paraszti ésszel gondolkodni.

mókáné 2012.06.08. 07:44:51

@Hepci:

"Mondom én, aki ugyebár - leginkább - jobboldali vagyok."

Ez a jobboldal már nem az a jobboldal. Sommásan fogalmazva.

Újra kéne ezeket a fogalmakat definiálni, hogy aztán használhassuk. Mert: miben merül ki a Te jobboldaliságod?

Szép napot kívánok!:)

kifordított nagyanyó 2012.06.08. 10:21:38

Fura hangvételű cikk ezen a blogon.Tudom néha ilyen is kell.
Bocsi,a devizahiteles pontnál.Ez olyan,hogy rajtam már segítettek,nehogy más is jól járjon?
Vagy neked nincs is devizahiteled?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.08. 13:42:10

@knausz: miben merül ki a jobboldaliságom?
Utálom a magyar baloldalt, Kádár Jánostól Vadai Ágnesig.

rámenős 2012.06.08. 13:55:08

@knausz: Lényeges pontokra józan paraszti ésszel.
Nem probléma, mert paraszt már nincs. Az a néhány ember meg aki még a földből él, nem sokára eltűnik. A földmoratórium lejárta után mindenképp.
Az ész meg elveszik a kapzsiság oltárán.
Lásd semmi nem történik, csak habzsolják a maradék területeket.
Egyszerűen éhen fogunk veszi 10 év múlva.
80-ban 10.5 millió sertés volt. Ma jó ha 3. Azt ne hidd hogy az új bárók majd adnak kenyeret.

bariga 2012.06.08. 15:55:04

Sziasztok!
Nehéz dolog az embereket direkt kérdezni, mert ki szeretne magának és a szomszédnak rosszat (bár a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" eléggé magyaros vicc) azt, hogy valóban mire jut a kormánynak kell tudnia, mi nem látunk bele a folyamatokba elég mélyen. A hírek szerint, meg most csak elvenni lehet, adni nem , senkinek sem lehetne adni!?

mókáné 2012.06.08. 15:59:23

@Hepci:

Kádár Jánost miért? Olyan butaságban tartottak bennünket, hogy nem fájt semmi.

(Már annak, aki elhitte. Egy tündér mese volt, hogy M.Gy. szavával éljek.)

mókáné 2012.06.08. 16:07:32

@rámenős:

"80-ban 10.5 millió sertés volt. Ma jó ha 3."

Ha a volt földművelődési minisztert méltatlankodását hallgatom, akkor azt mondom ok, de miért nem oldották meg a mezőgazdaságot, amikor megtehették?

@kifordított nagyanyó:

"Vagy neked nincs is devizahiteled?"

Nekem sosem volt. Egy nép, akinek magyarázni kell, hogy 0 ft- ból nem lehet fridzsidert venni, az egyébként alkalmas valami másra, mint arra, hogy eladósítsa magát és az állmatól várja a segítséget?

Én azt mondom és megoldás: mindenki hozza ki magából azt az emberi maximumot, amire képes és egyszerre megoldódik minden. Miért olyan nehéz ez?

Egy nép akkor szabad, ha nincs kiszolgáltatva a forintingadozásnak. Ez az alapja.

mókáné 2012.06.08. 16:16:23

@bariga:

"A hírek szerint, meg most csak elvenni lehet, adni nem , senkinek sem lehetne adni!?"

Szia.:) Stadionépítésre és nemzeti konzultációra van pénz, ezek olyan nagyszabású, komoly dolgoknak tűnnek.

A kisember pedig majd túlél.
www.youtube.com/watch?v=D3vANyraG84&feature=results_video&playnext=1&list=PL2F5727BC090DEB82

korábban ulrike 2012.06.08. 17:54:46

BORZALOM
Ha valaki tanítani akarja, ki és hogyan ne nyilatkozzon, az használja Richard Quest (CNN)interjúját a Majdnem Szent Jobbal.
- Van olyan érzésem, ez fizetett műsoridő lehetett, mert Quest alákérdezett a Matolcsynak. Quest egyébként nagy dumás, lehengerlő és 1243 éve gazdasági kérdésekkel foglalkozik, nagyon kegyesen bánt Gyuri fiúnkkal. Azzal a jellegzetes 'ne félj Gyuri, nem bánt a bácsi, mond el nyugodtan, amit angolul betanultál' stílusban, ahogy hendikepes gyerekekkel illik foglalkoznia egy jól képzett pedagógusnak egy gazdag szülők által fenntartott iskolában.
- Matolcsy dumáján és előadásmódján érződött, betanítottak neki angol klisé szövegeket, és hosszasan gyakoroltathatták vele a helyes kiejtést.
- Megint bebizonyosodott, Matolcsy meggyőző kommunikációra alkalmatlan alkatú ember.
- Ha eddig lehetett valaki, aki elhitte volna, hogy a magyar külön útban (szépen mondtam, ugye) lehet valami ráció, azt most Matolcsy meggyőzte, hogy ez nem így van.
P.S. Nem hinném, az IMF vagy Bruxelles volt a célközönség. A hard core fidesz választó sem, mert az magyarul fogyasztja a ferry tailt. Akkor meg ki lehetett? Gazdag amerikai magánbefektető, akinek megrendült bizalma az amerikai gazdaságban és Bernanke dumájában, s hezitált, hogy melyik országban is kösse le öregkori kockázatos szerencsejátékokra félretett karvalytőke pénzét?

mókáné 2012.06.08. 18:17:30

@korábban ulrike:

"Quest alákérdezett a Matolcsynak."

Igen. Semmi spontán dolog nem volt benne, ennek ellenére úgy éreztem, hogy Matolcsy mégis izgul.

Leküldték a minisztériumba a kérdéseket, a válaszokat megírták neki angolul, betanulta és ráfelelte.

Nem gondolom egyébként, hogy oly nagy probléma volna, hogy aki nem beszél idegennyelven, ő fülhallgatóval trécseljen bármely csatornán. Vagy ez gáz?

korábban ulrike 2012.06.08. 18:55:05

@knausz: Nem, de nem meggyőző. Pénzes amerikainak angolul és meggyőzően kell előadnod a dolgot, az ő terminus technikusaikat, stílusát és modorát használva. De Matolcsynak tk. mindegy, ő magyarul sem tud előadni semmit meggyőzően.

6.Lenin 2012.06.08. 19:01:17

@dbeata:

Nem feltétlen kell mindig vitázni, szerintem elég, ha elismered, hogy igazam van az esetek többségében.

Erről a konzultációról + az a véleményem, kár róla vitázni, mármint a pontokról, hiszen mindenkinek más a véleménye a kérdésekről.
Gondolom, és ezzel 1et is értek, a tendenciákra figyel az értékelő. Csak annak van értelme. Mennyire elfogadott/elutasított 1-1 kérdés.

Nem lehet mindenkinek a kívánságait teljesíteni.Értelmetlen is lenne.

Kicsoda Buddha?
Izé, mindenkinek más, mint az istenek (nek képzelt pacákok).
Van akinek menedék, másnak + akármi, ha segít a problémái feldolgozásában.
Erre "találták" ki őket. Hasznosak amúgy, talán.

De visszatérve a kérdésekre, én hasznosnak tartom több szempontból is, azzal, nyilván mindenkinél más reakciót vált ki. Mindig a többség a lényeg. Az az alap amire hivatkozni lehet, esetleg áthárítva 1ben a felelősséget is, amennyiben a fejlemények elfajulnának.

mókáné 2012.06.08. 19:26:33

@korábban ulrike:

Fontos volna a nyelvtudás, én azt mondom egy olyan szintű, mint Morvai Krisztinának, hogy azzal valóban lehessen lobbizni.

De egy olyan ország, mely bent is van, meg kint is, az EU sem érdekes, legyünk függetlenek mindenkitől, hát elég a magyar. Elnézik nekünk.

Amikor az ember lát egy ilyen videót, mint M.Gy.- vel. Jogosan érzi magát túl kicsinek, túl butának, túl zavarban.

kifordított nagyanyó 2012.06.08. 20:56:37

@knausz: Nekem sosem volt de soha nem szólom le azokat akiknek van.És nem tépem a számat hogy milyen faszagyerek vagyok.Bárki kerülhet bármikor szarba.
Mindenkinek más a családi helyzete stb.

dbeata 2012.06.08. 20:59:17

@6.Lenin: Izé, nem baj, ha nem mindig ismerem el, hogy többségében igazad van?

Inkább mondjuk úgy, biztos neked is megvan a magad igaza...

A konzultáció maga egy röhej, de tökéletesen mutatja a groteszk politikai valóságunkat. Eddig bejáratott, többé kevésbé elfogadott utak szétdúlva, alternatív utak (teljesen fölösleges) képezve, a plebszhez. Csak a látszat kedvéért.

Szép estét!
A rock is örök.
A többi: plágium.

www.youtube.com/watch?v=Sxc8Sm0nXpE

mókáné 2012.06.08. 21:21:15

@kifordított nagyanyó:

Szerintem rendkívül fontos az egyéni felelősségvállalás.

Addig nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. Azt mondják belehajszolták az embereket a hitelekbe, de kérdezem és kérem:- Hajszoljon már bele engem is valaki, valami olyanba, amit nem akarok!

Ez nem a sajnálat kategória, hanem az emberi ostobaság. Még ilyet!

6.Lenin 2012.06.08. 21:25:26

@dbeata:

Sajnos nem emlékszem, hogy valaha is tévedtem volna, de ma meditálok, elfogadom lelki békénk.... izé, nekem mindig béke van a lelkemben, mindegy.
Szóval...
Na, nem bonyolítom.

A másik...

"A konzultáció maga egy röhej, de tökéletesen mutatja a ....."

"Eddig bejáratott, többé kevésbé elfogadott utak szétdúlva, alternatív utak (teljesen fölösleges) képezve, a plebszhez. Csak a látszat kedvéért."

Mint liberálist és demokratát ez felháborít, ill. megrökönyöz (1 picit)

Bejáratott utak ?

Mi a tosz? Kész, befejeztük? Minden kitalálva?
Végállomás kiszállás?

Én meg egész nap kerestem a jövőbe vezetőt, ezek szerint feleslegesen.

Most mást akarnak a Népek, Próbálkoznak, mint a kis morzsim, mikor átmegy a szomszéd bernáthegyihez.

A bejáratotton valaminek nekimentünk.
Volt 1 tábla.
Kezd újra, Sam.

Szóval, mi is a valódi baj ezzel az akármivel?

dbeata 2012.06.09. 06:42:00

Hát persze, hogy nem emlékszel, hogy tévedtél @6.Lenin: , de engem nem viszel a jégre!

Nem erre kapták a megbízatást. Röviden, és tömören.

Persze mondhatod, hogy akkor mire. Hja igen, nem is volt program. Biankó csekket adott a nép nekik, oszt bármit tesznek, mutogathatnak a népre: a nép akarta, kétharmad megszavazta. Ja, persze.

Ugyanígy lesz ezzel a papírhulladékkal is, ami most még akkurátusan be van csomagolva egy szép kis borítékba itt előttem az asztalon (az ÉN pénzemből is), és már jól tudjuk, hogy semmi de semmi értelme nem lesz, ha @knausz: beleírja gyöngybetűkkel a javaslatait, vagy én kitöltöm, és visszaküldöm, mert nem érdekel senkit, itt csak arra megy ki a játék, hogy amit ők akarnak, megvalósítják, és majd hivatkozási alapnak jó lesz ez a röhej-konzultáció.

Emiatt kár volt a papírt pazarolni, az emberek idejét vesztegetni, fizetni a kérdések kiagyalójának (úristen, micsoda kérdések).

Most arról még nem is beszéltem, hogy mennyire manipulatív kérdések is vannak közte (pl. bankadós kérdés).

Nem folytatom. Ez nem arra lett kitalálva, hogy az emberek megértsék, miről is van szó, és szándékosan.

Ha te ezt nem így látod, nem baj, de az én véleményem nem fog változni ettől.

dbeata 2012.06.09. 07:05:15

@korábban ulrike:
Szegény, borzalmas a Hunglish, amit beszél, de hát, nem azért fizetik (vagy kap nyelvpótlékot?).

No viszont itt olyan magas labdákat adott, ami azért nem semmi..
Robust economic growth - jelentős gazdasági növekedés
fiscal crisis is over - ha jól vettem ki a szavaiból (tehát nem a crisis is over) - adóválság? véget ért
creativity is badly needed in Europe - nagyon kell a kreatívitás Európában
Fairytale
We'll be next hub for the global business community, emerging Central Europe, mi leszünk a világ gazdasági közösségének jövőbeni központja, aminek a szívében van Magyarország

De azt is mondja, hogy mi a States és EU között vagyunk (ajjaj, földrajz egyes)

Matolcsy mimikáját is érdemes figyelni, amikor Quest kérdez, és a kritikákat emlegeti.

Habcsókdobálás megkezdődött, a bukás, ha lesz, annál csúfabb lesz, mert ezek nagyon merész tervek! Elég lett volna, ha a munkáját végezte volna.
Komolyan, álmodozás az élet megrontója. Gyuri, ne ábrándozzál!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.09. 11:39:34

@knausz:Én vagyok az.:)) Persze az egy dolog,hogy nem kell belevágni ész nélkül.
De lehet egyszer te is úgy jársz,hogy a szép cigánylánynak akivel összejöttél van 5 sittes tesója.Aztán egy nap kipakolnak a házból amire neked előtte hitelt kellet felvenned.Aztán lehet okoskodni,pedig milyen nagy szerelemnek indult.
Szóval mondom,bárki kerülhet szarba.
Én nem fölényeskedek senkivel aki szarba került,pedig én is voltam dühös ismerősre.
Mondom te havi 90-et fizetsz.
-Nem én havi 120-at fizetek a különböző hitelekre.
-Basszátok meg!

Mondjuk itt volt egy kereső aki baszott hazaadni a pénzt pedig számítottak rá.

szoja122 2012.06.09. 11:59:59

@6.Lenin: "Mint liberálist és demokratát ez felháborít, ill. megrökönyöz (1 picit)"

Kedves Vlagyimir Iljics az eredeti sem ismerte ezeket a fogalmakat. Te ismered?

A látszat, vagy a látszatra törekvés, az NEM valóság!

Ha tényleg a nép akaratára, véleményére lenne kíváncsi akkor rendes népszavazást ír ki valódi kérdésekkel és ami ugyancsak nagyon fontos bárki által ellenőrzőzhető módon.

A múltkorit ki látta? Mármint Fidesztől független ember? Senki.
Így bármit mondhatnak róla.
Például én azt mondom: a Fideszt rendkívül erősen bíráló, olykor mocskolódó válaszok érkeztek. Csak is kizárólag, semmi más.

Cáfold meg hitelesen, ha tudod...

6.Lenin 2012.06.09. 12:53:48

@dbeata:

"Ha te ezt nem így látod, nem baj, de az én véleményem nem fog változni ettől. "

Ez természetes (?).

Szerintem a vita nem arról szól, hogy elfogadtassuk /ráerőszakoljuk a másikra a véleményünket.

Nálam a vita a másik vélemény érveinek a megismerését jelenti és nem zárja ki annak a lehetőségét sem, ha meggyőzőek, el is tudjam fogadni.
A vitában -nálam- belefér némi csúsztatás/féligazság, hogy kiprovokáljam a másikból az eltitkolásra szánt gondolatokat is.

Sajnos többen ilyenkor anyázásba kezdenek, valódi érvek hiányában, vagy nem értik még a saját érvrendszerüket sem.

Mivel elég erősnek érzem a zsigeri elutasítást, köztünk vitának nem is lehet sok gyakorlati haszna, de a véleményed továbbra is érdekel.
Természetesen az elutasításhoz is jogod van, nyilván más szempontok szerint nézed a körülötted zajlókat.

1 biztos,a Blues örök, és mindenkié (aki kedveli)
Mindez, szerintem.

6.Lenin 2012.06.09. 13:07:55

@szoja122:

"A látszat, vagy a látszatra törekvés, az NEM valóság!"

1) ezt Te gondolod így, semmi bizonyíték
2) kormányzáshoz néha szükségeltetnek , látszólag olyan intézkedések is, aminek csak később lehet tanulsága/gyakorlati haszna

3) a magánéletünk is sorozatos önámítások/megbocsájtható hazugságok sokasága. Csak ezt elnézzük magunknak, még akkor is ha önmagunk előtt is nyilvánvalóak az okok. Ez van.

4) van 1 1xű módszerem, felteszem a kérdést... én hogyan csinálnám, mielőtt a másikat elkezdem anyázni.

5) már írtam, szerintem nem a kérdésekre adott konkrét válaszokon van a lényeg, hanem a trendeken.
6) a kérdéseket egyenként boncolgatni értelmetlennek tartom, mert nyilvánvalóan mindenkinek más lesz. A lényeg a biztos elutasítás, vagy a az elfogadhatóságon van.

7) mindezek, szerintem

korábban ulrike 2012.06.09. 13:11:07

@dbeata: Borzalmas, borzalmas. Nem az angoljával van baj, az nem baj, ha értelmeseket mond, de frázisokat pufogtatott, az összes tény, mit Quest sorolt ellene szólt a frázisainak.
Fiscal költségvetésit jelent (fiscal year, fiscal plan, fiscal policy). Azt mondta MGY, költségvetésileg rendben vagyunk, tehát a válságnak vége( 'our fiscal condition is in order so it's over..the crisis is over'). Erre mondta Quest, hogy "..de a gazdaságuk több, mint egy százalékkal esett vissza az első negyedévben....ez az Unió legrosszabbja.."
Borzalmas

6.Lenin 2012.06.09. 13:12:52

@szoja122:

"Kedves Vlagyimir Iljics az eredeti sem ismerte ezeket a fogalmakat. Te ismered?"

Mi a tosz? Előítéletes szűrő van a szemüvegeden?

Ezért választottam a nicket ,(de ez nem biztos)rögtön kiszűröm az ilyen pacákokat.

Rögtön más lesz a terápia/kezelés.

6.Lenin 2012.06.09. 13:23:04

@korábban ulrike:

"az összes tény, mit Quest sorolt ellene szólt a frázisainak. "

A "tények" általában soha nem szoktak kiderülni, még sok évtized/század után sem.

Az érdekek, gyakrabban, de azok azért kibogozhatóak, ha megkapirgáljuk.

A tényeket kevesen ismerik, és nem szokták dobra verni. Csak befestenek hazugságokat, mintha azok lennének.

De ezek ne zavarjanak téged, eddig se szoktak.

6.Lenin 2012.06.09. 13:25:14

Pá!

Sétálok 1et, levezetem ezt sokk stresszet, nehogy rámenjek.

6.Lenin 2012.06.09. 13:27:03

@6.Lenin:
+ ezt a sokk...

Úristen, talán már rá is mentem?
Brrr!

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2012.06.09. 14:35:43

Oh, én már úgy várom ccactusz legújabb a Fidesz sokkal jobb posztját!

korábban ulrike 2012.06.09. 16:39:30

Iljics egyedül van szolgálatban és folyamatosan termeli a zöldséget. Tényleg megfogyatkozhatott a tábor. Ha már homár időszaknak ezek szerint vége.

Egyébként több, mint sokat mondó, mikor Iljics védi Matolcsyt. Zsák a foltját. Valóban összeillenek. Egyik sem tudja, mit beszél, de azt kellő önbizalommal teszik. Csak nyugodtan sétálj, Iljics a gorki pagonyokban, akár 221-et is, ne csak 1-et.

6.Lenin 2012.06.09. 16:54:44

@korábban ulrike:

Nem emlékszem, hogy védtem volna M.Gy-t.
Miért is védeném?

Csak nagyon 1oldalúan szemléled a világot.

Nálatok vannak a tények, mindenki más hülye. Amennyiben ez nem 1értelmű, hitelteleníteni kell a másikat.

Semmi újdonság. Régi és rossz módszer, de valamiért ragaszkodik a ballib oldal ehhez.

mókáné 2012.06.09. 18:05:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

A végén úgy jössz majd ki belőle, mint Füst Milán Ez mind én voltam egykor..:):)

Egyébiránt nem mondtál ezzel akkorát, mert Őróla sem tudom, kicsoda. Nem régi blogtárs, ez biztos (talán?).

Nézzük a fölvetés érdemi részét!

"Aztán lehet okoskodni,pedig milyen nagy szerelemnek indult.
Szóval mondom,bárki kerülhet szarba."

A nagy szerelmek bizony elvakítják a tudatot, DE: ez az ország már régen nem olyan szaporulatot mutatna, ha csupa szerelmes ember vette volna fel a hitelt! Ugye?

Nos. Van egy józan oldalunk, Isten látja lelkem, én ilyen józan ember vagyok, aki azt mondja:

Nulla forintért NINCS fridzsider! Amíg az egyén ezt nem érti meg, addig kár ragozni, addig kiszolgáltatott marad.

.. s nem lennék játéka mindenféle szélnek! .. semmiféle szélnek.
www.youtube.com/watch?v=6ojhBoj8bP8

korábban ulrike 2012.06.09. 18:41:01

@6.Lenin: Iljics, eddig nem mondtad, hogy ballib vagy.
Egy csak egy érvet, mit felhoztál ez utóbbi ügyben sorolj fel itt válaszul. És egyet, amivel nem értesz egyet, vagy rosszul interpretálták Quest interjújában Matolcsyval.
De te idáig, ha érvekkel kellett volna bármiben is előjönni, akkor elsomfordálsz, és 'túl bonyolult ez a kérdés, most nem akarok belekezdeni', 'nem lehet mindenki kedvére tenni', 'vannak tények, melyek soha sem derülnek ki, ezek a ballibek', stb handa-bandával jössz elő. Szánalmas. És ha ballib alatt azt érted, hogy nem annyira együgyű, mint te, akkor az vagyok, bár megkockáztatnám, nem Leninnek lenni, még nem balliberálság. Ha úgy érzed, hogy azt gondolom, nagy neked az a leninsapka, akkor nem tévedsz sokat most az egyszer.

6.Lenin 2012.06.09. 18:58:51

@korábban ulrike:

Látom nem értetted a hozzászólásomat.
Nem a konkrét videóról írtam (nem is láttam).Csak ennek apropóján általánosságban a stílust kritizáltam.

Tilos?

Minden megközelítés alapja, mi mindent jobban tudunk, a másik hülye. Ez jön le.
Szerintem. Nézz körül a blogokon.

Természetesen joga van a ballib oldalnak az ilyen megközelítéshez, de akkor mi a toszért csodálkoznak, hogy a 2010-es támogatottsági szinten vannak?

Neked más a véleményed, nem zavar, csak leírtam, én másként látom.

Az érv lenne a részedről, hogy lebunkózol? Vagy legalább is szeretnél?
Ez sem zavar, de az írásodra válaszolok, mert erről szól ez a játék.
Mert én annak tekintem, nincs lelki igényem mások megalázására.

6.Lenin 2012.06.09. 19:13:36

@korábban ulrike:

Mellesleg, azért belesétálsz a csapdámba.
Már régóta sejtem, valamiért pikkelsz rám.
Utána kéne néznem a tg blogján, de annyira azért nem izgat, de csak nem tudod megállni, hogy......
Mindegy.

szoja122 2012.06.09. 20:22:54

@6.Lenin: "4) van 1 1xű módszerem, felteszem a kérdést... én hogyan csinálnám, mielőtt a másikat elkezdem anyázni.
"

Anyáztalak?!?

Csak nem értek veled egyet.

A nemzetellenes konzultáció csak parasztvakítás. Az igazi és valódi demokratikus megkérdezést már rég kitalálták. Népszavazás a neve.
De azt nem merik, mert akkor egészen más eredményt kapnának és sokkal kevésbé tudnák meghamisítani.

Amit írtál gondolom az csak a Fideszre más pártra (pl.: MSZP -re nem érted) értetted. Pedig ezen az alapon rájuk is igaz lenne.

A kérdéseket boncolgatni értelmetlen?
Ha ez igaz lenne, akkor a akár a táplálkozási szokásaink felől is érdeklődhetnének...

A válaszok is érdektelenek? Csak az a lényeg, hogy az uralkodó párt nagy kegyesen leereszkedik népéhez?

Se a kérdés se a a válasz nem fontos, csak a trend?

Az mi??????????

Válaszolok:

1. Fidesz népszerűsége fokozatosan és rendíthetetlenül csökken.

2. Gazdaságunk a béke feneke alatt van.

3. Uralkodásuk idején (2 év) 1 millióval nőtt a mély szegények száma. A másik 3 millióhoz 20év kellett...

Nem értem: Miért védsz védhetetlent?...

6.Lenin 2012.06.09. 20:42:38

@szoja122:

A végével kezdem.

"Nem értem: Miért védsz védhetetlent?..."

Nem védtem semmiféle védhetetlen dolgot, csak megpróbálom őket a helyükön kezelni.

Nem anyáztál és én sem azt írtam, hogy rólad van szó.

Neked ez a konzultáció=parasztvakítás.
Rendben, nem kötelező rá válaszolni.

Az agyon imádott népszavazás kérdése.

Mondjuk a választásra jogosultak 50%-a megy el szavazni és azoknak is csak az 51% igen.

Ez mennyivel mérvadóbb?
Nem beszélve, netán érvénytelen lesz, akkor? Megállunk néhány évre dagonyázni?

Drága barátom!

Fogadjuk el tényként, hogy a Fidesz elvesztette a szavazóinak felét. (félidőben ezen rugózni 1 agyrém, szerintem), óriási a bizonytalanok tábora.

Mi a teendő?
Meg kéne buktatni a kormányt.
Kinek?

az LMP próbálkozott a "fideszmódszerrel",népszavazás útján, elbukta.
Nem növekedett számottevően az ellenzék tábora az elmúlt 2 évben.
Mi a toszért nem?

Talán ezekre a kérdésekre kellene megkeresni a valódi válaszokat.
Szerintem.

Adatokon rágódni=fingot fényezni/reszelgetni.
Mindig először az alapproblémát kellene megoldani, ha lenne hozzá képesség.

Godot-ra várni, nem 1 izgalmas módszer.

mókáné 2012.06.09. 21:02:52

@korábban ulrike: @6.Lenin:

"Már régóta sejtem, valamiért pikkelsz rám."

:):):)

szoja122 2012.06.10. 06:45:28

@6.Lenin: "Az agyon imádott népszavazás kérdése."

Ez csak akkor lenne hiteles, ha a Fidesz az elmúlt érában is ezt gondolta volna.

Ma még valóban nincs kormányképes erő.
A nép csalódott mégpedig nagyon.
2014-ben az ellenzéknek csak akkor érdemes és lenne szabad győznie, ha 2/3-ot kapna, másként minden kezdődne elölről.
A Fidesz mindent megtudna akadályozni, mert mindenütt (pozíciókban 2/3-al) ott van.
Akkor inkább győzzön ő (1/3-al), mert így van esély arra, hogy kinőjön egy új politikai erő amely talán jobb lesz és a bizonytalanok jobban megismerik és átérzik azt, hogy a Fideszt csak hatalmának bebetonozása és minél nagyobb rész kihasítása -a nemzeti tortából- érdekli.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.06.10. 11:03:09

@knausz: Baszod ,azért írtam hogy tudd hogy én válaszolok neked.
Nálunk max. egy bicikli volt részletre a bátyámnak.
Meg Persze autó meg lakás de az más téma.
Egyszer volt arról szó hogy mosógépet veszünk vagy részletre vagy használtat.
Erre inkább beleadtam néhány tízezret hogy vegyünk egy normálisat egy összegben kifizetve.
A régi mindig elmászott centrifugázásnál és nem tudtunk miatta bemenni a fürdőszobába.
Mondjuk az tény,hogy nem kell ész nélkül felvenni hiteleket.

dbeata 2012.06.10. 12:59:22

@korábban ulrike: Igen, és ezt fordították ki némelyek, hogy azt mondta, hogy a crisis is over. Igen, köszönöm a helyreigazítást. Egy biztos, most már külföldön is tudhatják, hogy nincs ki a négy kereke...

dbeata 2012.06.10. 13:04:02

@6.Lenin: "A vitában -nálam- belefér némi csúsztatás/féligazság, hogy kiprovokáljam a másikból az eltitkolásra szánt gondolatokat is."

Ezzel nincs gond, addig, amíg elismered, és nem tagadod, amikor valaki rákérdez. Nálam is belefér egy kis hamis dilemmázás, vita hevében..:))

Igen, a Fidesz utálatom zsigeri, az elutasításom pedig racionális, ergo engem csak észérvekkel nem lehet meggyőzni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.10. 14:32:26

@dbeata: Gyurcsótány meg aszonta, vége már a válságnak mindenhol, csak itt nálunk tombol.
Szerintem Matócsny remekül illett volna Gyurcsány kormányába, vakok között hasít a bandzsa.

dbeata 2012.06.10. 15:28:42

@Hepci: Hja,hallod,és mindezt a mi pénzünkön...

De most az a legújabb, hogy megkeresett egy ismerős, és el akarja kérni a konzultációs papíromat, meg a rokonságban mindenkiét. Mit akar vele, kérdem. Hát a Gyurcsányisták gyűjtik. De mire?

mókáné 2012.06.10. 15:43:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"Baszod ,azért írtam hogy tudd hogy én válaszolok neked."

:) most nagyon tudom ám! Ez a nick + a kifordított nagyanyó Te vagy.

A lényegre kanyarodva:
Ha nem volna hitelprobléma, az megkönnyítené most az ország helyzetét, de mennyire!

mókáné 2012.06.10. 16:11:18

@dbeata:

"crisis is over"

Ezt magamtól úgy fordítottam, szabadon:
"a krízis felé".

Mondtam is magamban: azért nem kéne ezt, ennyire nyíltan.

dbeata 2012.06.10. 16:13:16

@knausz: Szia! Elég szabad fordítás...:)) Akkor inkább már: crisis all over :))

Balt 2012.06.10. 16:48:44

Látom, trollmágnest fejlesztetek, de nem fogja überelni a törökgáboros bejegyzést. Az engem is oda vonzott... :)

Nem nagyon ismerem a szerző értékrendjét, elkötelezettségét(?), de a blog nem kifejezetten ellenséges a Fidesszel, úgy látom. :) Ebbe persze bőven bele kell férnie a fenti szösszenetnek, amellyel - és indirekte: a nemzeti inzultáció "értelmével" - magam is egyetértek. (Értelme éppen lehet: elég nagy mintás kvkutatás a népszerűségről, márpedig ezért azt hiszem én se fogom visszaküldeni... Essek bár a még visszanyerhető Fidesz-szavazók táborába. Hátha így lesz foganatja. :)

Balt 2012.06.10. 16:55:56

@sztd: Ja, @sztd méltatlanul kimaradt a két poszttal ezelőtti, törökgáboros kommentfolyamban a hiánylistá(m)ról. :) Egyszerűbben: hiányoltalak volna, ha a "száműzetésben" nem találkoznánk többé. :)) (Bővebben ott, bár lassan 1000 körül lesz a kommentek száma, ez mégiscsak fele egy utóbbi időben írt tge-posztnak. :))

6.Lenin 2012.06.10. 19:24:01

@dbeata:

Zsigeri gyűlölet ellenében észérvek?
Viccelsz?

6.Lenin 2012.06.10. 19:27:53

@szoja122:

"Ma még valóban nincs kormányképes erő. "

Még nyomokban sem.

"A nép csalódott mégpedig nagyon."

Melyik nép?

szoja122 2012.06.10. 19:47:01

@6.Lenin: A Hottentottákra gondoltam...

dbeata 2012.06.10. 19:58:37

@6.Lenin: Fuss neki még 1x. :))

Amúgy Mr. Willis nem rossz, csak kicsit műmájer, hiányzik belőle a hitelesség, és a szlöm fíling.

Akkor már inkább?

www.youtube.com/watch?v=-0YSgGGw34o

6.Lenin 2012.06.10. 20:06:36

@dbeata:

Akkor tegyünk 1 próbát...

2010 tavaszán Te nyertél, hogyan léptél volna tovább?

Ez majd sok mindent elárul, szerintem.

Sose mondtam, hogy B.Willis 1 zseni.

Még az is kétséges, hogy Istenből csak 1 van.

mókáné 2012.06.10. 20:07:58

@dr. Bubó:

Nem szeretnék a helyükben lenni.:)

A Fidesz amúgy mindent ural, rengeteg a hatalmi szál és nyúlik, ágazik minden felé . Ennek nem lesz vége 2014- ben. Erősödni fog.

Nem Gandhi eszméje uralkodik, hanem az összefonódás. Út, mely a pusztulásba visz. Méghogy konzultáció.. a naivitás tetőfoka.

6.Lenin 2012.06.10. 20:11:41

@szoja122:

Én komolyan gondoltam a kérdést. Amennyiben elolvasod a blogokat, szerintem egyértelmű, hogy ma Mo-on mindenki, aki a Népet említi , 1 teljesen másikra gondol.
Ergo, ma Mo-on több Nép is létezik, időnkét még okos, máskor elhülyül néhány hónap alatt. aztán ismét okosan dönt, miközben 1 másik Nép, éppen az elhülyülés szélén egyensúlyoz.

Nem értetted a kérdésemet.

dbeata 2012.06.10. 21:15:50

Jaj @6.Lenin: arra értettem, hogy egyetértek, észérvekkel, nem lehet meggyőzni valakit, aki érzelmi alapon sem ért egyet.

Viccelsz, komplett politikai programot rittyentsek ide neked? Vagy pp preziben adjam elő? :))

Amúgy az egyik legotrombább húzása a II: Fidesz kormánynak a Ferihegy reptér átkeresztelés során volt. Ott kivillant valami ocsmányság.

mókáné 2012.06.10. 21:27:40

@dbeata:

Maguk csak jó alaposan konzultálják meg @6.Lenin: blogtárssal ezt a problémát, bébi!:)

dbeata 2012.06.10. 21:32:02

@knausz: Maga meg csak ne oltogasson itt, drága...:))

mókáné 2012.06.10. 21:37:35

@dbeata:

Még minden nem a régi, de fantasztikus a termés!:)

Meglepően jó csapatot gyűjtött maga köré Török Gábor és észre sem vette, hogy csupán annyi a dolga, hogy jó cikkeket írjon. Nem több s nem kevesebb.

6.Lenin 2012.06.10. 21:45:32

@dbeata:

Izé, akkor benéztem (?).

A kérdésem marad.1-2 lépés érdekelne, nem politikai program.

A továbblépéshez kell az előzmények valós ismerete és a lépések hosszútávú következményei. Sok mindenre lehet(ne) következtetni, nagy vonalakban.

Nem ragaszkodom hozzá, hogy válaszolj, hiszen sok hozzászólásodat elolvastam eddig.

www.youtube.com/watch?v=tz_pqMmrphM

Azért ez a pacák már csak tud valamit produkálni?

dbeata 2012.06.11. 07:08:55

@6.Lenin: Nem vagyok én politikus, van én nekem több, jó szakmám, és akkoriban épp mi sem állt távolabb tőlem, mint politizálni.

Igen, az előzmények ismerete szükséges, és tudni kell különbséget tenni a kacsa, az összeesküvés elmélet és a valóság között, valamint tudni kell azt is, hogy én hogyan járultam hozzá, hogy idáig jutottunk.

Már régóta azt gondolom, hogy valami bűzlik itt a kapitalizmusnak nevezett rendszer körül, és egyáltalán nem lennék erőltetett gdp hajhász és növekedés párti, ha látnék egy alternatívát.

Sőt, egyszer, amikor Agostyánban jártam, az ottani ökofalu vezetője azt mondta, hogy ő már nagyon sokszor mondogatta a politikusoknak a parlamentben, hogy inkább a fenntartható visszavonuláson gondolkozzanak, ne a növekedésen...:)

Amikor Kedves Loránd megjelent, és hozta a kijózanító gondolatait, aha élményem támadt.

Én errefelé kezdenék kapisgálni, de lehet, azt még nagyobb ellenszél övezné, mint a mostani kormány tevékenységét.

Egyébként meg már sok mindenre reagáltam, és megtisztelő, hogy sok hsz-emet olvastad (már egy olvasóról tudok akkor, és ez jó, hiszen rengeteg hsz íródott amott).

Nem is tudom, a dölyfösségből, ha visszafogtak volna az elején, és kevesebb lett volna a látványpolitizálás, akkor szimpatikusabbak maradhattak volna.

A nép pedig 2010-ben dühösen kereste az új rabszolgatartóját, amit meg is kapott szépen a FIDESZ-KDNP kormányzástól, tehát valójában minden ok. Vagy mégsem? :))

Inkább ez a mostani helyzet, ez nagyon izgalmas. Lesz-e a népben annyi kurázsi, hogy szembenézzen önmagával, hogy felelősségérzet feltámadjon, vagy jöhet az új rabszolgatartó, a Jobbik? És vele a Horthy rendszer zombijainak visszatérése?

"Azért ez a pacák már csak tud valamit produkálni? "
Ez már hűha kategória!
Bár,ilyet az én emberem is tud..:)) - csak kicsiben...
Vicc nélkül.

DIldiko 2012.06.11. 13:55:05

@{-O-}: "2 - Ha valaki ahelyett, hogy felvenné a nyugdíjat inkább eltartja magát, legalábbis meggondolandó az igen, főleg miután már elvileg kifizette a nyugdíját." - ez így is lehetne, ha nem lenne munkanélküliség. Én SENKIT nem engednék nyugdíj mellett dolgozni. max. választhatna: nyugdíj vagy munka. A nyugdíjasoknak már nincs eltartandó gyerekük, lakáshitelük is csak nagyon keveseknek, de a fiatalok közül nagyon soknak. Tudom, hogy viszonylag sokan kapnak kevés nyugdíjat, de sokan kapnak kevés munkanélküli segélyt vagy semmit, esetleg jó esetben közmunkások lehetnek 47ezer Ft-ért.

6.Lenin 2012.06.11. 19:45:07

@dbeata:

Kösz a hosszú választ.
Bár van bennem 1 olyan előítélet, aki hosszan ír, talán át akar verni.
Most nem jött be, talán.

Érdekes ez a "fenntartható visszavonulás", talán tényleg el kellene rajta, 1 picit.

Ellenben...

"Inkább ez a mostani helyzet, ez nagyon izgalmas. Lesz-e a népben annyi kurázsi, hogy szembenézzen önmagával,"

Ugyan azok a szavak/gondolatok és mégis mind a ketten mást értünk alatta.
Szerintem. Tényleg izgalmas.

dbeata 2012.06.11. 20:20:57

@6.Lenin: A reggel ihlet hosszú írásra.

Én már annak örülök, hogy van ez a lehetőség, ahol egyáltalán más véleménnyel lehet találkozni, azt ütköztetni. Már megszoktam,hogy családon belül, ha véletlenül ilyen területre tévedünk,akkor zavart hallgatás, majd témaváltás következik.

Abból nem lehet semmit se leszűrni, pláne nem okulni, vagy meggyőzni, esetleg véleményt változtatni.

Mert te mit értesz az önmagával való szembenézés alatt?

További szép estét!

6.Lenin 2012.06.11. 21:01:39

@dbeata:

"Mert te mit értesz az önmagával való szembenézés alatt?"

Talán 1 rövidebb változattal kezdem.

Valamelyik blogon olvastam 1 hsz-t, ami talán ebbe a kérdéskörbe illik...

Több 100 hsz után írta az illető, nem szó szerint idézem:
Kezd már nagyon röhejes lenni, hogy 22 évvel a rendszerváltás után (most ezt hagyjuk figyelmen kívül), az emberek többsége még mindig a kormányoktól/pártoktól várja a megoldást

Pedig már mióta közszájon forog:
Segíts magadon........stb

ez lenne az első lépés.

2) képes legyen felismerni a saját/ország/nemzet valódi érdekeit

3)legyen már 1x legalább büszke az elmúlt 1000 évre.

Itt talán ismét 1 másoktól eredő néhány mondatot:

Hol vannak már az elmúlt 1000 év birodalmai/országai?
Mi meg itt vagyunk, túlélve őket.

Mit nem adnának a tótok, oláhok 1 igazi történelemért

Miért vesszük be mindig a minket megosztó süket dumát?

Miért azokat tiszteljük, akik Párizsban, Londonban kuplerájokban jajongtak a magyar elmaradottság miatt, óriási vagyonokat elkártyázva?

Miért mindig egymásban keressük az ellenséget, miközben mások aláznak meg minket?

Miért kapkodunk az üveggyöngyökért?
Miközben kirabolják értékeinket.

Nem szeretném, ha nagyhatalom lennénk, lenézve másokat, de elvárnám, mi sem vagyunk alábbvalók azoktól, akik a nyakunkba zúdítottak rengeteg szenvedést a háborúikkal, rettenetes eszméikkel.

Talán valamikor régen, mindenki kiegyenesedett gerinccel járt. Kár lenne elfeledkezni róla.

dbeata 2012.06.12. 06:57:23

@6.Lenin: Hát milyen meghitt hangulatú lett ez a poszt. Na,jó reggelt!

"az emberek többsége még mindig a kormányoktól/pártoktól várja a megoldást"

A Fidesz pedig rá is játszott/játszik erre, és folyamatosan centralizál, saját kézbe vesz mindent, ahelyett, hogy delegálna, helyben hagyna döntési jogokat. A manyup ügye? Az mi? Az is az öngondoskodásra való biztatás?
Nem is beszélve a magas labdákról,amikből akkora öngól lesz/lett (egymillió munkahely, senkit nem hagyunk az út szélén, meg ilyen lózungok)

2. Népünk saját érdekei
Na, hát igen. Ez talán a legbonyolultabb ügy, mert ugye mindenki tudja, hogy a természeti kincsek (föld,víz), és más erőforrások (pl. humán is) jelentik az értéket. Ha jól gondolom, és hogy ezekkel kéne tudni jól sáfárkodni.

A pénznek meg általában szűkében van az ország.

De vajon megérte a Mol részvénycsomagot akár hatalmas bukás árán visszavásárolni? Megéri a szabadságharc, aminek az árát mi fizetjük meg?
Orbán pökhendi személyisége az, ami hátráltatja az országot céljai elérésében. Nem lehet mindenkivel háborúban állni, nem lehet mindent win-lose alapon kezelni.
Ez az ország népességét nem hogy növelni nem tudja, még megtartani sem. Jelen pillanatban.

Vajon az az ország érdekét szolgálja, hogy néhány, lekáderezett oligarchának juttatja azt az Európai Uniós támogatást, amit az ország felzárkóztatására szántak? Hogy már mindent egy cég nyer el, ami közbeszerzés?
Miközben a fiatalok már nem is terveznek itt maradni?

3. Büszke vagyok, hogy magyar vagyok. :))

"Miért vesszük be mindig a minket megosztó süket dumát?"

Mert ez az "Oszd meg és uralkodj" elve, és az ember a legengedelmesebb és legjobban felcukkolható élőlény a Földön.

Elkártyázós kérdésre: mert tőlük kértünk pénzt. Miért? Kell tisztelnünk őket? Ez így elég demagóg kérdés, nem?

Üveggyöngyök: erről leginkább a fogyasztói társadalom jut eszembe. Meg az, hogy mennyire röhejes dolog 25000 Ft-ért megvenni egy farmert, amikor 5000-ért is ugyanolyan jó fazont kapni. Jól pongyolásítottam a mondanivalót? Ha nem, kérlek szólj!

De ez megint az, hogy nem mondhatod meg neki, mert szabadon eldöntheti, hogy hol vereti át magát. Ebben áll az ember "szabadsága".

Nyakunkba zúdított ordas eszmék: Igen, és valahol mi is felelősek vagyunk, ugye? Nem csak áldozatok, ugye?

Kiegyenesedett gerinc. Apám jutott eszembe erről. 70 évesen ment nyugdíjba, addig dolgozott. Azt mondta, amíg megteheti, hogy dolgozzon, addig nem veszi fel mellé a nyugdíjat is. Hadd jusson másnak, aki nem olyan szerencsés, mint ő.

"Gyengül a hús, megalvad a vér,
hova tűnnek az emberek?
Ki az az Isten aki ezt akarta?
Ki az Isten akarta ezt?

www.youtube.com/watch?v=mKT7mgZahF0

6.Lenin 2012.06.12. 19:18:52

@dbeata:

Hát,izé, néha nagyon elbeszélünk 1más mellett.

írtam, hogy első lépés lenne a múlt tisztázása, de nagyon őszintén, vagy inkább külső szemlélőként.

Akkor ismét kérdéssel kezdem, hogy tudjunk haladni.

1947-1990-ig hány generáció nőtt fel, azzal, hogy neked nem kell gondolkodnod, hiszen úgysem értesz hozzá, mert még nem vagy hozzá elég öntudatos? Mi majd mindent megoldunk helyetted, te csak vakon bízz bennünk.

Ezt a beégett gondolkodást hány év alatt lehet kitörölni? Tömegekre gondolok, nem kivételekre.

Valóban elég lenne azt mondani, gondoskodj magadról?

Megteremtett a hozzá való feltételeket valaki is az elmúlt 20 évben?

Akik szinte soha nem látták a szüleiket dolgozni, de a tv-ben csak azt sugallták nekik, nyugaton mogyorókrémet kakilnak az emberek, és mercédesszel járnak a klotyóra is.
Igaz mutatnak néha 1-1 tüntetést, de ritkábban azokat, melyeket a körülményeik javításáért szerveznek.

A lényeg, megy az agymosás ezerrel mindenhol.
arról pedig szintén keveset beszélnek, nyugaton a jelenlegi, vagy inkább múltidőben lévő jólétért keményen megharcoltak, ott sem kaptak semmit ingyen.
Ezek sok évtizedes kemény harcokon dőltek el, és még ma sincs vége ott sem.

Mit akarunk 2 év alatt, úgy, hogy még közben egymás ellen is harcolunk? Közben várjuk a csodát, ami biztosan nem nyugatról fog jönni.Tojnak ránk, ahogy eddig is.

Onnan csak legjobb esetben is csak üveggyöngyöket kaptunk.

Szóval, míg nem tisztázzuk az alapokat kár a jövőről álmodozni.
Ki kell szellőztetni az agyakat elsőként. Nagyon hosszú folyamat lesz ez.
1re kevesebb az esély is. A csodálatunk tárgya fog lerántani minket is, ha hagyjuk.
Szerintem.

dbeata 2012.06.12. 20:34:41

@6.Lenin: Mit szólnál hozzá, ha a Törökgáboros poszton kommentelnénk tovább?
Ott vannak a többiek is.

sztd 2012.06.12. 23:34:36

@Balt: Kedves, de mostanában eléggé megritkultam hozzászólásokat tekintve, szóval érthető, hogy kimaradtam.
Azért kösz. :)
süti beállítások módosítása