Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Segélyből petárdát?

2012. december 31. - Nívó blog

Bevallom, alig vártam, hogy elhagyjam a mai napra háborús övezetté változott csendes kisvárost. Igen, a petárdázásról lesz szó.

Nem értem és nem is akarom érteni, mire jó ez a petárdázás: jó sok pénzt kifizet az ember, hogy utána durranjon valami. Puff, itt durrant el a vacsorád ára! Biztos van valami oka, hogy ennyien petárdáznak, lehet, hogy ez egy olyan "farokhosszabbító" dolog, vagy egyszerűen csak jó dolog menőzni mások előtt, hogy nekünk durrogásra is telik, hú, mekkora királyok vagyunk! Egy jó pszichológus biztos könnyen feltárná ennek hátterét, például egy kisbaba jókat derül azon, ha csattogok neki a nyelvemmel, lehet, a petárdázás is ilyen elnyomott kisgyermekkori izék továbbélésének eredménye. Nem érdekel, végülis mindenki arra költi a pénzért, amire akarja, ha annyi pénze van, hogy már nem tudja hová tenni jómódjában, költse durrogtatásra! Aki meg inkább nem eszik, csak hogy durroghasson, az meg... az meg.

Viszont lenne egy kenetteljes javaslatom: aki petárdát vesz, az írjon alá egy olyan papírt, hogy ezennel lemond minden, a magyar államtól érkező szociális transzferről, mint például szociális segély vagy ilyen-olyan támogatás. Van annak a pénznek jobb helye is, és én az állam helyében szívesebben adnám ezt a pénzt olyan családnak, amelyik élelmiszert vesz belőle, vagy például cipőt a gyereknek. Aki meg petárdázni akar, oldja meg saját zsebből, és ne (közvetve) az állam pénzét használja erre.  

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr714989699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imadom a trapistát 2012.12.31. 21:01:32

Ezen a poszton most nagyon felbasztam az agyam!! A kedves posztoló - aki nyilván jól járt az egykulcsossal - csak ne akarja beosztani a kisemberek keserves kis pénzét! Könnyű onnan magyarázni. Még jó, hogy nem azt írod, hogy szokjon le a cigiről! Felháborító!

házelnök 2013.01.01. 00:19:31

Az adónkból cirkuszt-stadiont.
Profi a labdarúgás, tartsa el magát.

incze 2013.01.01. 04:57:57

A posztoló egészen nyilvánvalóan nincsen tisztában azzal, hogy az "elegánsabb környékeken", budai villanegyedekben mi zajlik ilyenkor. Csak nívósan levezeti (ez itten természetesen erre a blogra vonatkozó megkülönböztető jelző, nem a minőségi kiválóság) a fejében lévő ostoba előítéletekből, hogy nyilván csak a segélyesek durrogtatnak, mert azok "ilyenek".

Ha a ténybeli tudatlanságságtól, és a csőlátó előítéletességtől eltekintek, akkor marad a pitiáner irigykedés.

Nekem is lenne néhány "kenetteljes" javaslatom. Először is, nézzen utána, mi a szart jelent a kenetteljes szó. Másodszor, próbáljon természetesen fogalmazni, ez a magára erőltetett fentebb stíl katasztrófális szöveget eredményez. Haramdszor, mindezt akkor tegye, amikor valami közlendője van, a gondolati űr pótolható még jó minőségű szöveggel sem, űr marad.

Szúrófény 2013.01.01. 05:03:33

Humor: Dec 27 körül anno telefonon gratuláltam rendőrségnek bűnmegelőző munkájukhoz! Köszönöm, de konkrétabban mihez? Nem hallja? Zengg a lakótelep lőnek , mint "Vukováron!"

2013.01.01. 06:04:50

Igazad van, el kell venni a pénzt, mert kell a focistadionokra és a kövér-huszárokra !
Vagy talán a nemzet-pénisze vagy nemzet pöcse már nem tud honnan elvenni pénzt ?
Szóljon, segítek neki, mert még van egy -két ötletem az asztalfiókban.

Joooe 2013.01.01. 07:37:32

A segélyt nem böskében adják? Azt meg gondolom nem nagyon fogadják el petárdára :) (Itt robbantod vagy csomagoljam? Smart kártyád van?)

BUÉK mindenki :)

Imadom a trapistát 2013.01.01. 09:52:00

@incze: Kit érdekel, hogy mi zajlik az elegánsabb budai negyedekben?! Te honnan tudod, mi zajlik? Biztosan te is odavaló vagy és csak játszod itt az álszentet, te kismocsok! A kisember ne azért petárdázzon, mert a budai gazdag is petárdázik, hanem senki ne szóljon bele abba, hogy mire költi a segélyét. Ha akarja, lottózza el, vagy petárdázza el az egészet. Az övé, arra költi, amire csak akarja.

laci0011 2013.01.01. 11:36:16

Egybites poszt,kár erre is pénzt áldoznia valakinek.

díjhitelező 2013.01.01. 11:41:22

@incze @Imadom a trapistát
Helyszíni tudósítás a budai hegyekböl. Totál kuss volt! Egész este max 3 sípolós rakéta az olasz szomszédok jovoltabol.

SzerződésSertés 2013.01.01. 13:28:44

Csaxólok, hogy Svájc legelegánsabb részén egész nap és egész éjjel egyetlen petárda sem durrant, holott itt legális. Mégiscsak prolik szórakozása ez.

Imadom a trapistát 2013.01.01. 13:34:44

@incze: Hát akkor kisbarátom, alaposan mellélőttél. Budán csend volt, és Svájcban is? Mégis a posztnak lehet igaza: "hogy ez egy olyan "farokhosszabbító" dolog"

rámenős 2013.01.01. 14:02:08

@Imadom a trapistát: Már bocsáss meg, de ez a felfogás egy kicsit sántít.
A segélyt ne arra költse amire akarja. Az nem az Ö pénze, hanem az enyém is. Jószándékból kapja, hogy ne haljon éhen. Úgy mint amikor a koldusnak adok. A különbség csak annyi, hogy azt eldönthetem, adok-e.
A poszt lényegét nézve a durrogtatás, nevelés, erkölcs és inteligencia kérdése. Az tény, hogy bizonyos etnikumok szórakozásai között előkelő helyen szerepel.

incze 2013.01.01. 14:19:37

@Imadom a trapistát: @díjhitelező: Nem fektetek rá túl nagy hangsúlyt. de itt a Naphegyen este 6-7-től folyamatosan pufogtattak (a szokásos éjfél körüli össztüzes delíriummal) lassan csendesedve circa 2-3-ig. Hasonló, sőt rosszabb volt a szilveszter tavaly a Hűvösvölgyben. (A kedves @díhitelező vagy aludt, vagy eszméletlenre itta magát, vagy nem tudja hol van Buda.)

A farokhosszabbítás dologban nem vitatkoztam, talán így van, talán nem. Lehet benne igazság, nekem ilyesmi a motoros csürhék kapcsán jut leggyakrabban eszembe (a nagy színmagyar goj Harley Davidson és társai - nos, ez sem filléres proli farokhosszabbítás). Megjegyzem az úri negyedekben fölkapott lett a szülinapi tűzijáték, nyáron két-hárm hetente durrogtatnak a farokhosszabbítók, és a várnegyedi önkormányzat is szeret puffogtatni, pl. a "nyárbúcsúztató" nyálpartiján.

Tehát én nem szeretem, sőt a kutyák, macskák miatt szabályosan utálom az összes tüzijátékot (augusztus 20-a inklúzíve, melyre szintén kivonul saját tabáni páholyába a helyi közönség). Mindazonáltal egy-egy nap kibírom.

Összefoglalva, a "kicsi pöcs nagy durr" nem szociális kategória a mai Magyarországon. Ezt csak egy olyan farokhosszabbító mikropöcs állíthatja, akinek mindenről "az" jut eszébe (az ő sivár, buta előítéletes világképe).

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.01. 16:15:31

"Aki meg petárdázni akar, oldja meg saját zsebből, és ne (közvetve) az állam pénzét használja erre. "

Gondolom ugyanez érvényes az államilag, önkormányzatilag szervezett, összességében milliárdokba kerülő tüzijátékok százaira is.
Aztán hosszan lehetne sorolni az állami pénzherdálást.

Vagy az már kormány, rendszerkritika lenne amely nem a posztíró profilja?

Egyszerűbb is skyfotelból, luxusfizetéssel szegény emberek ellen uszítani, mindenféle alap nélkül.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.01. 16:29:05

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Persze az is lehet, hogy kinézte magának valamelyik Fideszes haver a petárdabizniszt, ugyanúgy, mint a dohány és szerencsejátékbizniszt, és ez a poszt a parlamenti törvényjavaslatot készítené elő a csórók elleni kirohanással.

Az érvrendszere ugyanaz.

A posztíró állít valamit, amiről fikarcnyi bizonyítéka sincs.

mement 2013.01.01. 19:24:18

Miért nem egyenesen jegyrendszert vezetnél be, hogy csak ételhez meg cipőhöz juthasson hozzá a szerencsétlen a munkájának ellentételezéseként?

Bör van a képeden az biztos.

kifordított nagyanyó 2013.01.01. 19:37:01

Szerintem aki segélyen él meg felvett devizahitelt az egy kurva csokit se vegyen a gyerekének!
Hadd tanuljon a büdös kölök,hogy a csóróknak semmi se jár.
kaktusz egyre butább vagy!
Ezt nem sajnálom senkitől.

díjhitelező 2013.01.01. 19:51:14

@incze
Megismétlem és e-l-m-o-n-d-o-m tagoltan is, hogy a sötét fejedben végre világosság legyen. Itt fent a János-hegy oldalán, Kurucles, csend volt. (Ez neked nem Buda?)
Olyannyira csend, hogy ki is mentem a kertbe, hogy ez hogyan lehetséges. A Moszkva tér irányából hallatszott vmi. De az innen a 22-essel 15 perc.
Amúgy tölem az durrogtrat aki akar, csak jeleztem amit tapasztaltam.

Familynurs 2013.01.01. 20:00:40

Azzal tökéletesen egyetértek, hogy sokan olyan dolgokra használják a szociális juttatásokat, amire nem kellene, de ez esetben talán nem erről van szó.
A "segélyből élők" jó, ha kaját tudnak sziveszterkor az asztalra tenni, - persze a megérdemelt pia és cigi mellett - , ilyesmire már nem hiszem, hogy jut....de mint mindenben, ebben is lehetnek kivételek.

Én sem szeretem azt a durrogtatást, sőt az augusztus 20.-i tüzijáték bevallott költségeitől is felmegy a pumpám, de ha egyeseknek ez a szórakozás (?), hát legyen , elviselem.
Azért azt megjegyezném még, hogy a "farokhosszabbítás nagy durral " dologban van némi igazság.

Familynurs 2013.01.01. 20:02:04

@mement: Félreérted a dolgot...nem a fizetésekről, hanem a szociális segélyekről van szó.

mement 2013.01.01. 20:10:10

@Familynurs: Nem, azt írja aki nem cipőt meg élelmiszert vásáról, hanem petárdát az mondjon le az adójából finanszirozott transzferek lehetőségéről, mert a pénzének szerinte van jobb helye is. (szerintem is amúgy, rühellem a petárdázást, de a pénzed elköltésébe senkinek nincs joga belepofázni).

Imadom a trapistát 2013.01.01. 20:13:45

@mement: Egészen pontosan a poszt ezt írja: "aki petárdát vesz, az írjon alá egy olyan papírt, hogy ezennel lemond minden, a magyar államtól érkező szociális transzferről, mint például szociális segély vagy ilyen-olyan támogatás."

Mondom...is 2013.01.01. 20:17:57

@mement: Valóban lehet így is értelmezni, de inkább az a lényeg, hogy ne lehessen petárdát venni a segélyekből (amit Ő szociális transferrnek hív)...amivel mellesleg egyet is értek...ja és persze piát, cigit és még sorolhatnám mit ne.

közösperonos átszállás 2013.01.02. 15:17:41

@Mondom...is: "amit Ő szociális transferrnek hív"

Akkor hülye. Amúgy pl. a családi pótlék (az emelt összegű is, de a sima is nyilván) is ilyen "szociális transzfer".

közösperonos átszállás 2013.01.02. 15:19:28

@Mondom...is: Amúgy a végén azt is mondta, hogy "Aki meg petárdázni akar, oldja meg saját zsebből, és ne (közvetve) az állam pénzét használja erre.", ez alapján meg minden állami forrásról le kéne mondania, ne járjon SZJA-kedvezmény se például, de a gyerekét se állami pénzből járassa iskolába (felsőoktatásba legalábbis semmiképpen).

hegyilány 2013.01.04. 10:28:55

Elárulom, mondjuk nem is titok, hogy aki petárdát vásárol (ami már nem is annyira divat) mint a kisebb tűzijáték féleségek, vagy egyáltalán akármilyen pirotechnikai eszközöket,- az nem segélyből veszi. Nem Ők azok akik ilyeneket vásárolnak, s általában csak az év utolsó napján.

SZELLEM 2013.01.05. 16:14:54

Arról lehet tudni, hogy miért kizárólag "Nívó blog" néven íródnak újabban a bejegyzések a bloggerprofilok helyett?
Illetve még egy kérdés: Bogáncs már nem tagja a csapatnak?

rámenős 2013.01.08. 04:48:50

@SZELLEM: Én is kitörlöm a kedvencek közül.Unalmas.

fonó 2013.01.08. 16:27:16

Kövérgárda sokkolójára, focipályára milliárdok ok, szegényember 1000 ft-ját beosztaná! Ez mindennek a teteje! Beleugat a vallásba, izlésbe, hálószobába mindenbe nehogy meghatározzák már h a trapista-egy rúzs-egy bálás ruha luxus-e!!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása