Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hová tűnt Arany Timi?

2013. november 15. - Droli

Nézzük a mostani X-Faktort, nézzük a sok tehetségkutatót - és közben nem figyelünk oda eléggé egy tehetségre.

Emlékeztek még az Ének iskolájára? Tavasszal a TV2-n ment ez a műsor, ahol gyerekek énekeltek, és bevallom, az elején némi viszolygással fogadtam a hírt - van már annyi tehetségkutató, minek még a "romlatlan kisgyerekeket" is bevonni ebbe, stb, stb. - de aztán a műsor meggyőzött! A gyerekek felnőtteket megszégyenítő módon adták elő a dalokat, aranyosak voltak és tehetségesek, és persze ne feledkezzünk meg a zenei alapról sem, amit a TV2-nél sokszor újraértelmeztek - jól. Több igen jó hang is volt ebben mezőnyben, pl. Kurcz Szandi vagy Farkas Zsolti gond nélkül bejutott volna az idei X-faktor élő adásába, és tisztességesen helyt álltak volna.

És van egy lány, aki oda-vissza kenterbe verné az egész mezőnyt: a korai Miley Cyrusra (Hannah Montana) hasonlító Arany Tímea, messze nagyobb hanggal. Hová lett ő azóta? Miért nincs lemeze? Miért nem csinálunk belőle világsztárt? Régen volt ilyen tehetségünk, akinek ekkora hangja van, szerintem még a hasonló kategóriában futó, szintén szenzációs hangú Radics Gigit is veri, a többi "sztárunkról" nem is beszélve! Emberek, tehetségeket keresünk, közben itt van egy, nem is akármilyen!

Csak nehogy az legyen a sorsa, mint a többi tehetségkutatós sztárnak: írnak neki pár tingltangli popdalt, amivel sztár lehet pár hónapig, majd maradnak a falunapok, főzőműsorok, végül pár év múlva a magánéleti botrányok, feltéve, hogy még megismeri akkor valaki. Nagyon kevés olyan kivétel van, aki ki tudott törni ebből az örvényből, mint pl. Rúzsa Magdi, aki azóta már kiadott több sikeres lemezt, és élőben, saját zenekarral koncertezik.

Lemezkiadók, dalszerzők, producerek, televíziótársaságok, ne hagyjunk veszni egy ekkora tehetséget! Kovács Kati világsztárrá válását megakadályozta az akkori "rendszer", nos, ma már más "rendszer" van, így elvileg semmi akadálya annak, hogy megmutassuk a világnak, hogy van egy nem akármilyen tehetségünk, akit Arany Timinek hívnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr405636000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvia Arany 2013.11.16. 19:16:31

Arany Timi a Balatonalmádi angol-magyar kéttannyelvű gimiben tanul, képzi a hangját, játszik a Pannonvárszínház több zenés, táncos darabjában, pl. Száll az ének, Hotel Menthol, Made in Hungária, Dzsungel könyve, Képzelt riport ...., Valahol Európában. Mindemellett énekel az "Arany Timi & the Collins zenekarban. Zeneszerző ugyan még nem kereste meg, hogy írna neki dalt, de biztos vagyok benne, hogy az ő hangjával és színpadi kisugárzásával sikerre fogja vinni. Benne olyan karizmatikus erő van, amit nem lehet tanítani, amit nem lehet pénzzel megvenni. A hétvégén elkészült a weboldala is:
aranytimi.hu/

Tyto Alba 2013.12.09. 14:11:49

Ha ő az Arany Ákos leánya, akkor ott van benne az édesapja minden tehetsége (is) és van egy zeneszerző, akinek kötelessége lenne írni neki egy dalt...

Akeemusic 2015.02.15. 01:06:14

Én szívesen támogatnám Timit. Az ének iskolája után neki ajándékoztam az egyik zongorámat,, meghívtam egy közel 1 hónapos hajósnyaralásra ahol megismerkedhetett volna sok híres West End sztárral.Minden nyáron Londonban tanulhatna egy híres angoll musical énekes iskolájában, míg befejezi itthon a középiskolát.Felajálottam neki minden ismeretségemet és szakmai segítségemet ,mint zeneszerző és stúdió zenész. Finanszíroztam volna az első saját lemez elkészítésének költségeit. Sajnos nem lett belőle semmi, mert a kedves anyuka úgy gondolta, hogy nem vagyok ehhez elég jó. Inkább elpazarolja a lánya tehetségét és megszerzett hírnevét egy buli zenekarral esküvőkön és bálokban, ahelyett hogy rábízná a Timi zenei menedzselését olyan emberekre akik értenek is hozzá, és ő pedig a háttérből figyelhetné büszkén ahogy a Timiből valódi sztár lesz.
süti beállítások módosítása