Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Mennyibe kerül 50.000 tüntető?

2014. március 31. - Droli

Letudtuk a nagygyűléses hétvégét, remek volt. Persze a számháború javában folyik, hogy hol hányan voltak; én azt javaslom, hogy elégedjünk meg azzal, hogy a fideszmeneten több százezren, az ellenzéki gyűlésen több tízezren vettek részt.

Persze mindjárt jönnek az ellenzéki kommentelők: azért voltak csak ennyien, mert nem buszoztattak vidékről tüntetőket. Erre a kormánypárti kommentelők viccesen megjegyeznék, hogy miért nem vigyázott jobban Simon Gábor a párt pénzére miért nem szállt be Gyurcsány, Bajnai meg egyéb gazdagabb ellenzéki politikus a költségekbe, de ez is parttalan vita lenne. Érdekesebb kérdés, hogy vajon mennyibe került volna 50.000 (ötvenezer) fő vidéki tüntető buszoztatása a fővárosba? Azért pont 50.000 főről beszélek, mert ennek nagy látszatja lett volna a tüntetésen.

Hogy mennyibe kerül egy busz bérlése, igen nehéz kérdés, hiszen függ a megtett kilométertől, az eltöltött órától, illetve még sok mindentől, ráadásul gyorsan végignézve pár buszos cég honlapját, a cégek árai között elég nagy szórás van. Ne vitatkozzunk 10-100 forintokon, nem ez a lényeg, de általánosságban elmondható, hogy 60 fő szállítása 150 km-ről (oda-vissza 300 km), 300 Ft-os áfás, igen baráti kilométeráron, sofőri napidíjjal együtt olyan 100.000 Ft. 50.000 főnél szükség van 833 buszra (atyaúristen!), tehát kerekítve olyan 80.000.000 Ft-ba kóstálna az egész. Nem pontosan, mert biztosan kapnánk jó sok kedvezményt is ekkora tömegnél, de nagyságrendileg jól érzékelteti, mennyibe kerülne egy ilyen kaland.

És vajon érdemes-e 80.000.000 Ft-ot kiadni erre? Szerintem nem. Ennyi pénzből akár le lehetne gyártatni 50.000 db Gyurcsány-barbie-t, tehát úgy százezer gyereknek szereznénk örömet azzal, hogy Barbie-val, Kennel és Gyurcsánnyal el tudnák játszani pl. az öszödi beszédet. (A fene a gusztusát az ilyen gyereknek.) Lélegeztetőgépbe meg főleg ne számoljuk át. 

Más kérdés, hogy a hétvégén remek idő volt a kerti munkákhoz vagy a kiránduláshoz, úgyhogy kétséges, hogy lett volna-e extra 50.000 ráérő vidéki tüntető. Megyénként kb. 2500 emberről beszélünk, úgy, hogy a fanatikus vidéki pártrajongók amúgy is megoldották a Budapestre jutást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr955887764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babakék 2014.03.31. 18:33:08

Ennek az írásnak mi az értelme?

Venyigeszu 2014.03.31. 18:50:03

"Vannak blogok ahol a kormányellenességgel olcsó népszerűséget keresnek - ez nem az."
Igaz. Ez a blog - legalábbis ez a poszt - a kormány seggének nyalásával keres olcsó népszerűséget.
Meg is fogja találni, mert Einstein is megmondta, hogy csak a világegyetem végtelenségében nem biztos...

Venyigeszu 2014.03.31. 18:50:52

@babakék: Miért kellene, hogy értelme legyen? Nem az a funkciója hogy az értelemre hasson.

lavór 2014.03.31. 21:31:04

Gondolom, a Békemenetben résztvevő vidékiek saját költségen utaztak fel Pestre. Na meg Lengyelországból is saját költségen kirándultak egyet a szimpatizánsok. Végül is egy hősök terei beszéd minden pénzt megér... Na de hagyjuk is, így késő este még kimegy az álom a szememből.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.31. 22:32:25

@babakék: Rávilágít a politikusok iránt rajongók hülyeségére és a parasztvakításnak arra a hihetetlenül magas szintjére, amivel a politikusok etetik ezeket az erre fogékony balfékeket.

Ramones1965 2014.03.31. 22:54:16

2009-ben az Mszp utaztatott Pécsre kb. 1500 öregasszonyt, hogy kampányoljanak Szili Katica polgármesterré választása érdekében. Nem jött be...

Chang Beer 2014.03.31. 23:20:38

Droli!
Te olyan hülye vagy, amilyen voltál. Az idő vasfoga nem tud téged kikezdeni.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.31. 23:23:22

150 milla még a 0 ismertségü kamupártoknak is jutott a kampányra.

De az emeszempének nem volt 80 millája buszoztatni, mert ezt is elqrták. Meg ellopták. Lopcsány takarodj!

L.A.M 2014.03.31. 23:27:15

Szerintem lett volna értelme. Minél nagyobb a tömeg, annál inkább az az érzete a bizonytalan szavazónak, hogy ezek mégis sokan vannak, érdemes rájuk szavazni.

A kérdés csak az, lett volna-e 50 ezer jelentkező. Meg az, hogy ebben a létszámban már nem voltak-e benne vidéki buszok?

Én is itt vagyok 2014.03.31. 23:27:37

Nem azért, mert így is szép összeg jön ki, de 50 személyes busszal számolva kb 50 ezerre jön ki a fél napos buszoztatás. Sok buszt az önkormányzatok állítanak ki, ahogy már korábban is láttuk. A maradékon osztoznak a cégek és Orbán imádók.
A sofőr napidíj meg egyszerűen nincs. Már 100 éve nem fizetnek ilyen utakra napidíjat.
Csak a tisztánlátás kedvéért írtam ezeket, mert jellemző módon van benne valami amit írsz, de nem az igazság!

toportyánzsóti 2014.04.01. 02:56:42

@Lucky Larry Silverstein: Narancsvakegér,tele vagytok emeszempéssel,miskolci képviselőjelöltetekről most derült ki hogy erről is elfelejtett szólni.Mekkora baromnak kell lenni ehhez?!Nagyobb mint hasznos idiótasághoz?

Fazakas László 2014.04.01. 05:25:04

@lavór:
Azt ugye el sem tudod képzelni, hogy tényleg saját pénzből, pusztán elhivatottságból is fel lehet ám jönni egy béke-menetelésre? A nemzeti oldalon nem mindenki olyan pénzéhes pitiáner, szarevő egyfogú szocirajongó, nyugdíjas munkásőr, aszott pártmunkás, stb.

A multkoriban a 4-es metro átadása után például az egyik TV riportban láttam, a megkérdezett család nyilatkozta azt büszkén, hogy ők Pécsről direkt csak azért jöttek fel. Holott Pécs se itt a szomszédban van!

Mindebből 2 érdekesség szűrhető le.
1./ Valóban több híve van a fidesznek és őket nem a gyűlölködés vezérli, s fussa nekik másra ...
2./ Ismét hazudozik az mszp az Orbán kormány által okozott össztársadalmi nagy nyomorról és szegénységről, gyermekéhezésről, miközben mint említett példán jól látjuk, halljuk,
egyesek egy sima ingyenes metrózásért képesek tízezreket elautózni, pl. hogy Pécsről Pestre jöjjenek.
Nem beszélve akkor még a lengyel turistákról, de láttam én ott ausztrált is. Az mszp szerint azokat is mind mind a fidesz fizeti? Egy ekkora hülyeségre csak egyetlen válasz lehet ... a sok új dolog átadása mellett mielőbb de újra kellene nyitni végre azt a gyurcsányiék által bezárt OPNI-t!

Fazakas László 2014.04.01. 05:37:55

@Lucky Larry Silverstein:

Dehogy nem volt!
Mindig van! Mit gondolsz, a Simon pénze az tényleg és valóban a Simon pénze? És azt még a politizálása előtti időkből gyűjtögette össze?
Ugyan mááá! A szerény pedagógusi fizetéséből? ....
A 2008-ban Salzburgban megnyitott számláján (ez nemrég került napvilágra) szinte napi rendszerességgel mentek a milliós be- és kifizetések. A kampányokra az mszp mindig eszement módon szórta a zsarolt, lopott és Simon által megőrzésre letett pénzeket!

Hogy honnan? Gondoljunk csak a Tocsik ügyre! Amikor kiderült, hogy az elért sikerdíj sokkal több, mint amire bárki számított, rögtön megjelentek Tocsik Mártánál a pártpénztárnokok, "üzletemberek" (Boldvai László az mszp, és Budai György az szdsz szineiben) s részt kértek a koncból.
Amikor meg nagyhirtelen kiborult a bili, gyorsan visszavitték a lét s egyből elhatárolódtak az erősen zsarolás-gyanus esettől.
De hány, de hány olyan gyanus ügyletük van még, ami aztán SOSEM DERÜLT KI!

lavór 2014.04.01. 06:26:06

@Fazakas László:

Elképzelni bármit lehet. De az csak fikció marad.

A gyűlölködés érdekes kérdés.
Csak végig kell nézni a blogokon. Gyakorlatilag tök mindegy, milyen blog kerül ki,
akár túró rudiról is írhat valaki, mégis szinte azonnal politikai bloggá alakul. A bejegyzések tartalma pedig valahogy előbb-utóbb korhatárossá válik a trágárságtól.
Gondolom, ez mind a keresztényi szeretetből eredeztethető.

A hazudozás kérdését se nagyon feszegessük. A FIDESZ sem az Igazmondók Pártja. Még a valamikori választási - nevezzük programjuknak - sem mondtak igazat. Vegyük csak ezt a 300 milliós ingatlan kérdését a senkisetuggya' mekkora alapterületű lakással. Gyakorlatilag semmi nem változott az elmút' 30 év alatt. A nevek és a helyszínek változnak, a részrehajlás, korrupció, sógor-koma, uram-bátyám rendszer tovább él, megspékelve a gigantikus vagyonosodásokkal, gyűlölködő polgárokkal. Nem gondolod, hogy lassan elég ebből az acsarkodásból? A háború előtt a "3 millió koldus országa" voltunk. Most ezt sikerült túlszárnyalni, 4 milliónál tartunk lassan. És hogy ezt egy kormányszlogennel lezárjam: "Magyarország jobban teljesít!"

befano 2014.04.01. 08:09:03

Képzeld el, ha már így tudsz képzelődni, van olyan, aki a saját pénzén bérelt busszal utazott, és vele még 44 fő, és csak 130 km. ről, igaz, még két másik ilyen busz is volt, és a megyéből ki tudja hány,és ki tudja hányan vonattal, saját autóval.
De találkoztam azzal a nagyon okos anyáddal is ,aki panaszkodott, hogy a kormány , és ORBÁN VIKTOR átverte, mert csak 300 forintos órabért adott neki, holott 500 at. ígért. Hát ilyen csaló kormányt !
Ezután ezt számolgasd, meg a töködön a szőrt!!!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.04.01. 08:18:30

"miért nem szállt be Gyurcsány, Bajnai meg egyéb gazdagabb ellenzéki politikus a költségekbe"
Mivel ez egy egy párt(szövetség) kampányrendezvénye, nekik a kijelölt limiten belül kell maradniuk, ellentétben a hivatalosan CÖF által szervezett békemenettel, ahol még elszámolni se nagyon kell. Szal a helyes kérdés, h miért nem gründoltak maguknak a Fideszhez hasonlóan egy álcivil pénzmosodát? Talán, h megpróbáljanak egy fokkal becsületesebbnek lenni a Fidesznél.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.01. 08:40:45

"És vajon érdemes-e 80.000.000 Ft-ot kiadni erre? Szerintem nem."

Szerintem igen. Aki nem tud legakább egy pár tízezres tüntetést felmutatni, az nevetségessé válik.

Már így sem jött be az ellenzéki cél a masszív demonstrációra. Ehhez 100 ezer ember kellett volna. Ez adott volna pár %-ot vasárnap.

Azt állítani, hogy nem kell nagygyűlés a választásokra kb. olyan butaság, mint azt mondani, hogy nem kell kampány. DE KELL!

Balt 2014.04.01. 08:43:10

"Talán, h megpróbáljanak egy fokkal becsületesebbnek lenni a Fidesznél."

Muhaha, ezt, vagy ennek látszatát már azzal sikerült elérni, hogy az MSZP elnökhelyettese (gyurcsánybajnai alatt államtitkár) hajlandó a kacsóit keresztbe téve a kamera előtt sétálni.

Fazakas László 2014.04.01. 08:50:05

@lavór:
Eléggé érdekes lehet az a négymillió koldus, akiknek otthon mindnek lapos TV-je van, már mindenüvé kocsival járnak, és Pécsről feljönnek Pestre egy ingyen metrózásért (ilyen benzinárak mellett)-(és mindez a TV ben volt egy riportban a hétvégén!), miközben a statisztikák csak arról szólnak, hogy ünnepeken teltházasok a szállodák és vendéglátóhelyek, s hogy a vendégek többsége mind magyar!
Azért eléggé érdekes tény mindez a "négymillió koldus" megnevezéshez - mert csupán azt kérdezném meg rá - MIHEZ KÉPEST?
Persze egy Rotschild, Morgan vagy más bankárokhoz képest lehet számszakilag operálni és mondani a hazug mszp-s dumát az éhező gyerekekről, de ha csak az etiópokhoz viszonyítjuk, akkor biza ez itt maga a keleti királyság!
És amikor az Éhségmenet élén egy "éhező" Simon Gábor menetel, aztán kiderül róla, hogy többszörösen milliomos - nos - akkor szokta volt szegény megboldogult anyám mondogatni azt: "szeretem én a hajnalt" ...

Fazakas László 2014.04.01. 08:52:54

@MolnarErik:
A Fidesznek ugyan mi a bánatos franc köze van a CÖF-höz? Teljesen más náció.
Hogy együtt ünnepelnek, az csak egy dolog! De összemosni nem kellene.
Minden bizonnyal a libatolvaj is alaposan megsértődne, ha egyszer a pofájába vágnák folyton az Amerikából lejmolt kampánypénzeit és támogatásait ...

lavór 2014.04.01. 08:55:03

@Fazakas László:

Hát igen, vannak olyanok, akik a királyi tévéből tájékozódnak csak.

dr kíváncsivagyok 2014.04.01. 09:42:04

@Fazakas László:
"A Fidesznek ugyan mi a bánatos franc köze van a CÖF-höz? "

Semmi...sot pénzt se kapnak a Fidesztol és nem is fideszes párttagok alkotják...
Ennyire hulye vagy ?

Fazakas László 2014.04.01. 09:53:14

@dr kíváncsivagyok:
Nem - csupán reális és tisztánlátó.
Mert ha Seres Mária és Smuck Andor oly bátran kampányolhat a baloldal részére, avagy a Magyarországi Cigánypárt most oly szépen elszívja a cigány szavazókat az mszp-től,
hát akkor minden OK!

Fazakas László 2014.04.01. 09:55:02

@lavór:
Hát igen, minden bizonnyal vannak olyanok!
Még jó, hogy én már hosszú évek óta nem nézem a "királyi televiziót".
Van helyette jobb ...

lavór 2014.04.01. 09:56:11

@Fazakas László:

A majdnem kereskedelmi TV2? :D

nemszólokmégegyszer 2014.04.01. 10:03:21

@Fazakas László: Ekkora elbutított/fizetett emberfajzatot állatkertben vagy cirkuszban kellene mutogatni. Persze van az a pénz.

eßemfaßom meg áll 2014.04.01. 10:19:57

@babakék: Ennek a konnentnek mi az értelme?

eßemfaßom meg áll 2014.04.01. 10:28:57

Egyébként as "dehát asztnemonnyátok, hogy a zemberek saját pénzükből utaznak" mantrázók figyelmébe ajánlom az utazási kedvezményeket, sima nyugdíjasnak 90% kedvezménye van, 65 év felett ingyenes az utazás. Arról nem tehet se a fidesz se a cöf, hogy az őket támogat nyuggerek képesek felszállni a vonatra az mszp hívei meg inkább otthon meresztik a valagukat kormányváltás helyett.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.04.01. 17:05:32

Jobb ma ötvenezer tüntető, mint holnapután 500 000 bolgáriai.
süti beállítások módosítása