Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Mesterházy ha 20%-ot kap vasárnap, már győzött

2014. április 04. - Nívó blog

Érdekes lesz hallgatni majd a választások éjszakáján a politikusi nyilatkozatokat, ki hogy értékeli majd az elért eredményeket. Írásunkban azt boncolgatjuk, melyik párt milyen eredménynél érezheti győztesnek, vagy vesztesnek magát?

Fidesz:

A Fidesz a legegyszerűbb eset. Győztesnek hirdetheti magát, ha a mandátumok felét megszerzi és így tovább kormányozhatnak. Kétharmados győzelem esetén fényes győzelemről beszélhetünk majd. Egyértelmű vereség számukra, ha 50% alatti mandátumot gyűjtenek, ebben az esetben ugyanis nem alakíthatnak új kormányt.

Mszp:

Valószínűleg tisztességes helytállásként értékelik majd azt az eredményt, ha %-osan, vagy szavazatszámban többet szereznek, mint 2010-ben. Kisebb győzelemként tálalhatják majd azt az eredményt, ha a Fidesz nem szerez kétharmadot, még akkor is, ha ez részben a Jobbikon is múlik. Nagy vereségnek azt tekinthetjük, ha a közös baloldali lista rosszabb eredményt ér el, mint 2010-ben az Mszp, amikor ők 19,3%-ot kaptak.

Együtt 2014 (a Bajnai-féle):

Az ő esetükben csak a néhány egyéni jelöltjük eredményét lehet majd értékelni. A mérce az lesz, hogy jelöltjeik hogyan teljesítenek majd a baloldali jelöltek átlagához képest, netán sikerül-e győzniük néhány körzetben. Ezentúl csak akkor értékelhetik tisztességes eredményként teljesítményüket, ha a közös baloldali lista 30% fölötti eredményt érne el, vagyis ha az Mszp 2010-es 19,3%-os ereményénél érdemben többen szavaznak a baloldalra. Ezt tekinthetik saját hozzáadott értéküknek.

Demoktarikus Koalíció (Gyurcsány-párt):

Hasonló helyzetben vannak Bajnaiékhoz. Eredményességüket az egyéni jelöltjeik teljesítményével lehet majd lemérni elsősorban. Bár Gyurcsány ügyes taktikázással baloldali győztese is lehet majd a választásoknak, amennyiben sikerül neki a kudarcot Mesterházy nyakába varrnia.

Liberálisok (Fodor-párt):

Ők azok, akik mindenképpen nyernek majd a választásokon azzal, hogy bevették őket a közös listára, és így néhány biztos befutó listás helyhez jutottak. Fodor Gábor és esetleg egy-két párttársa biztosan ott lesz a következő négy évben a parlamentben, jó fizetéssel és képviselhetik a liberális elveket. Erre egyedül semmi esélyük nem lett volna.

Párbeszéd Magyarországért Párt (LMP szakadárok):

A Liberálisokkal ellentétben ők lesznek azok, akik a választásnak már most borítékolhatóan biztos vesztesei lesznek. Egyértelművé tették ugyanis, hogy ők csakis azért voltak hajlandók összefogni előbb az Mszp-vel, utána meg még Gyurcsánnyal is, hogy a Fidesz-kormányt leváltsák. Ha pedig ez nem sikerül az elvtelen összefogásuk ellenére sem, akkor az hatalmas kudarc számukra. Főképp akkor, ha közben meg az LMP mégis bejut a parlamentbe.

LMP:

A közvélemény kutatások alapján már annak is örülhetnek, ha elérik az 5%-os ereményt és bejutnak a parlamentbe. Ha ez nem sikerül, az totális vereség számukra. Valamiféle győzelemről akkor beszélhetnének, ha felülmúlnák a 2010-es 7,48%-os eredményüket. Fényes győzelemről pedig akkor, ha minimum 10%-os eredménnyel képesek lennének mérleg nyelve pozícióba kerülni.

Jobbik:

Az ő alapállásuk is viszonylag egyszerű. Ha felülmúlják a 2010-es 16,67%-os eredményüket, akkor az már számukra sikerként értékelhető. Nagy sikerről akkor beszélhetünk, ha több listás szavazatot kapnak mint a baloldali közös lista. Fényes győzelmet pedig az jelentene számukra, ha mérleg nyelve pozícióba kerülnének, tehát ha mind a Fidesz, mind a baloldal 50%-nál kevesebb mandátumot szereznének, így a Jobbik megkerülhetetlen pozícióba kerülne, avagy rákényszerülne a Fidesz és a baloldal egy nagykoalícióra.

 

Összefoglalva:

Ha a Fidesz győz, Orbán marad. Ha veszít, Orbán megy, és vele együtt a Fidesznek is vége. Még egyszer nem fognak tudni visszatérni sem Orbánnal, sem nélküle. Orbán nélkül nincs is kivel visszatérni.

Ha az Mszp veszít, de csak kicsit, akkor Mesterházy viszi tovább a baloldalt. Ha nagyon veszít, akkor valószínűleg Gyurcsány visszatér. Bajnainak sem így, sem úgy nem osztottak lapot. Így tehát a baloldali megújulás nem valószínű sem kicsi, sem nagy vereségnél.

Azt tehát már látjuk, hogy a pártok mikor számíthatnak győztesnek, vagy vesztesnek. A kérdés az, hogy az ország mikor nyer és mikor veszít?

A Nívó blog szerint győzzön bármelyik párt a demokrácia ünnepén, ha magas lesz a részvétel, azzal az ország nyert. Ha pedig alacsony lesz a részvétel, akkor veszített. Szóljunk tehát bele minél többen az ország ügyeibe legalább ezen az egy napon, és nyerjünk együtt! Persze egy kicsit azért nem árt elgondolkodni a dolgokról, mielőtt behúzzuk az ikszet ide, vagy oda. Mi már megtettük itt és itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr855917463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2014.04.05. 13:01:51

No, akkor már csak az a kérdés, hogy a 20 verzióból melyik is az igazi Demokrácia?

ob.szerver 2014.04.05. 13:02:05

A fidesz semmit nem mond a szándékairól, pedig nyilvánvalóan kész tervekkel rendelkeznek, csak hallgatnak róla. Hogy mégis mi várható a győzelmük esetén, egy kis útmutató:
1. képzeljük el a létező legnagyobb aljasságokat amelyeket kinézünk belőlük
2. ha ez megvan, emeljük négyzetre
3. amiket tenni fognak az messze meghaladja majd a 2. pontban szereplő értéket.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:03:36

@lavór:

A választás a demokrácia ünnepe. A demokrácia jó dolog. Ezt "ünnepeljük". Nem pezsgővel, hanem a fülkében egy X-szel.

lavór 2014.04.05. 13:05:31

@ccactus:

Tehát nincs válaszod a feltett kérdésre. Ennyit a blogról.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:06:01

@ob.szerver:

:))

Ez választási útmutatónak is elmehetne:
1. Mindegyik pártról képzeljük el a létező legnagyobb aljasságokat amelyeket kinézünk belőlük
2. ha ez megvan, emeljük négyzetre
3. amiket tenni fognak az messze meghaladja majd a 2. pontban szereplő értéket.
4. Szavazzunk a legkisebb rosszra.

Negatív hozzáállásúaknak tökéletes, köszönjük!

bocika54 2014.04.05. 13:07:56

@Bogas: Lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem. Nagyon sok jobbossal beszéltem, ők sem értik Orbán hozzáállását. Hacsak nem az a baj, hogy legutóbb Gyurcsány felmosta vele a padlót. Nem szeretné ezt újra átélni. Én még soha nem láttam Orbánt felszólalni csak felolvasni. Lehet, hogy fél a spontán kérdésektől, mert nem tudja leírni senki neki előre a válaszokat.

.Gordon Gekko. 2014.04.05. 13:10:26

'Egyértelmű vereség számukra, ha 50% alatti mandátumot gyűjtenek, ebben az esetben ugyanis nem alakíthatnak új kormányt.'

Miért ha csak a mandátumok 40%-a lesz a fideszé akkor szerinted nem fidesz kormány lesz? Jobbik-MSZP koala lesz?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:11:20

@bocika54:

"Lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem."

Pedig elég egyértelmű.

"Nagyon sok jobbossal beszéltem, ők sem értik Orbán hozzáállását."

Nem lehet, hogy jobbikosokkal beszéltél? :))

.Gordon Gekko. 2014.04.05. 13:13:03

'Ha az Mszp veszít, de csak kicsit, akkor Mesterházy viszi tovább a baloldalt.'

Ugyan már. Ha nem lesz kormányváltás Mesterházy megy. És nem lesz.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:13:09

@.Gordon Gekko.:

"Miért ha csak a mandátumok 40%-a lesz a fideszé akkor szerinted nem fidesz kormány lesz?"

Szerintem nem.

"Jobbik-MSZP koala lesz?"

Szerintem az sem.

Legvalószínűbb egy előrehozott választás, politikai válság ebben az esetben.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:14:11

@.Gordon Gekko.:

"Ugyan már. Ha nem lesz kormányváltás Mesterházy megy. És nem lesz."

Ez is elképzelhető. Hamarosan kiderül.

.Gordon Gekko. 2014.04.05. 13:15:39

@ccactus: Dehogy lesz politikai válság. Áder az elnök. Fidesz kisebbségi kormány is lehet, meg fidesz-jobbik koala is.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:17:21

@.Gordon Gekko.:

Lehetni lehet, de nem tartom valószínűnek egyik verziót sem.

Bogas 2014.04.05. 13:18:33

@bocika54: Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy Orbán Viktornak nem vitapartner az, aki szerint Gyurcsány vállalható. A Jobbikot és az LMP-t meg gondolom nem érzi ellenfélnek.

.Gordon Gekko. 2014.04.05. 13:19:44

@ccactus: Hát én se mert ugyanúgy mint az előrehozott választásnak ezeknek is minimális esélye van.

A legvalószínübb a fidesz 60% körüli mandátumaránya.

Egy meglepő dolgot olvastam egy friss kkv-ban, hogy többen mondják biztosra a részvételt, mint 2010ben.

Én nagy összeget tennék rá hogy kevesebb szavazó lesz.

tisztapista 2014.04.05. 13:26:29

Orbán fényesen nyer - ha mindannyian elmegyünk szavazni!

Ehhez a baloldali, jobboldali és LMP-s szavazók is kellenek!

Hajrá, holnap urnazárásig mindenki hozza el az ismerőseit, mert hétfőn már mindenkinek a pofájába lesz vágva a blogokon, hogy "teccettek volna tegnap többen elmenni szavazni!"

DR. Smit Pal 2014.04.05. 13:30:17

HA az mszp 14.9% er el akkor az orszag gyozott.

lavór 2014.04.05. 13:30:35

@tisztapista:
Eztet' most fogalmazd át szerintem. :)
Bár a hétfői mondandód érthető és igaz. Úgy is lesz, ahogy írtad.

tisztapista 2014.04.05. 13:31:04

@Magyarország Kárpátmedence: Édesanyukáddal volt szrencsém összefutni, és sajnálta, hogy nincs rajta a listán. Javasolta drága fiacskájának, hogy olyan listát készítsen, amelyen a bájaik áruba bocsátásából tartósan jövedelmet szerzők vannak rajta, mert azon ő is előkelő helyen szerepelhetne.

.Gordon Gekko. 2014.04.05. 13:31:10

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

lehetetlen megmondani, hogy az alacsony vagy a magas részvétel kedvez-e jobban a fidesznek....nem is próbálkozott vele senki komolyan.

A ballib blogok részben bojkottra szólítanak fel, részben mindenkit szavazni küldenek...teljes a káosz

lavór 2014.04.05. 13:34:24

@.Gordon Gekko.:

És a bojkottnak mi is az értelme? Pláne úgy, hogy a FIDESZ stabil szavazóbázissal rendelkezik. Ennyire buták a bojkottra biztató ellenzékiek, semmi keresnivalójuk az ország vezetői pozíciói közelében.

2014.04.05. 13:42:49

Csak a lényeg maradt ki:

A magyarok akkor nyernek, amikor a baloldali ellenzéknek nevezett judeobolsevik söpredék veszít.

Vasárnap minden magyarnak kötelessége beleverni egy szöget az Összefosás koporsójába.

lavór 2014.04.05. 13:43:52

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Így van. Úgyhogy mondjuk... győzzön a Jobbik!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:44:01

@.Gordon Gekko.:

"Egy meglepő dolgot olvastam egy friss kkv-ban, hogy többen mondják biztosra a részvételt, mint 2010ben.

Én nagy összeget tennék rá hogy kevesebb szavazó lesz."

Nagyjából az történt, hogy a ciklus feléig fokozatosan elpártoltak az emberek a Fidesztől, de nem csapódtak semelyik másik párthoz sem, így csökkent a részvételi hajlandóság. Majd 2012 közepétől ezek a Fideszben elbizonytalanodó szavazók szépen visszacsordogáltak a Fideszhez.

Szerintem sanszos, hogy nagyjából akkora lesz a részvétel, mint 2010-ben.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:45:34

@tisztapista:

"holnap urnazárásig mindenki hozza el az ismerőseit"

Mindegyik párt ezt hajtogatja, hogy vigyük el a szomszédot meg az ismerőst is erre meg arra a pártra szavazni. Pedig szerintem annyira életszerűtlen szitu ez.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.05. 13:47:53

@tisztapista:

"Édesanyukáddal volt szrencsém összefutni, és sajnálta, hogy nincs rajta a listán."

Nem szép dolog ez a listázás. Emlékezz Pokorni mekkorát bukott annak idején az ügynöközéssel..

lapp 2014.04.05. 14:05:24

Szerintem is nyer az ország azzal, ha a polgárai élnek a választás lehetőségével.

Az plusz nyereség lenne, ha a mai álbal eltűnne végre és megnyílna a lehetőség, hogy valódi baloldal jöjjön létre.

DR. Smit Pal 2014.04.05. 14:14:56

@bocika54: "Kérem szépen adjon már valaki egy elfogadható magyarázatot arra, hogy miért nem áll ki Orbán vitázni a miniszterelnök jelöltekkel."

Mert igy dontot CSAK !
Nincs olyan torveny, ami erre kotelezne.
De miert is kene, egy ilyen ostoba, konzumidiota amerikai nepszokast atvenunk itt Europaban ?
Ami primitiv valosagsok szintjere degradalja egy nemzet sorsat alapjaiban befolyasolo esemenyt.

Es akkor ott van meg, az a racionalis indok, hogy Orban Viktornak nem allt erdekeben, egy vitaban nepszerusiteni az elenfelet. Ezt senki nem kerheti rajta szamon.
Normalis valodi vita, csak ket egyenrangu fel eseten kepzelheto el, ahol mindket felnek van mit VESZITENIE, es mind ket fel NYERHET is. Mar pedig az mszp, az eselytelenek nyugalmaval, szemermetlen hazudozassal, botranyozott volna a "vitan". Mindenki emlekszik meg, Gyurcsany Ferenc pszihopatakat megszengyenito hazugsagaradatara.

Egyszeruen fogalmazva, nem allok le penzben kartyazni olyannal, akinek egy fillerje sincs, mert rossz esetben veszithetek, de meg a legjobb esetben sem, nyerhetek semmit sem. Eszszeru volt Orban Viktor reszerol, hogy egy, 1 eselyes merkozesen ne vegyen reszt.
Maskepp fogalmazva, ha valaki nyakig szarosan birkozasra hiv, nem allok le vele, mert meg a legjobb esetben is ugyan olyan szaros leszek mint O.

lavór 2014.04.05. 14:28:39

@DR. Smit Pal:

Szép elmélet. Kár, hogy fantazmagória.

bocika54 2014.04.05. 14:37:52

@DR. Smit Pal: Be van fosva. Ennyi. Látta már valaki papir nélkül beszélni? Én folyamatosan ezt figyelem. Mindenki (Gyurcsány, Bajnai, Mesterházi, Vona) papír nélkül beszél, egyedül ez a hatökör nem tud megszólalni, ha nem írják le a mondamivalót. Mi lenne, ha valaki számon kérné tőle az almúlt nyócévet (4 meg 4)? Vagy megkérdeznék hova a bánatba verték el a magánnyugdíj pénztári befizetéseket, vagy honnan van a gázszerelő haverjának 8 milliárd forintja. Vagy miért lehet Rogánnak négyszer módosítani a vagyonnyilatkozatát, vagy miért költenek el milliókat egy vacak telefon ellopása miatt. Mi a fenének a rezsicsökkentés, amikor a közértben már lassan nem lehet 200 forint alatt tejet venni. A többi alapvető élelmiszerről már nem beszélve. Én önkormányzati lakásban lakom, ebben az évben havi 3000 forinttal emelték a bérleti díjat, úgy hogy nem is értesítettek róla, csak jött a magasabb összegről a számla. Remélem elsöpri őket a baloldal, vagy a nép haragja. Feltámad majd a tenger.

bölcsbagoly 2014.04.05. 14:42:25

Folytatódik a jónép hülyitéáse utolsó percig! Okoska posztoló, meg hivei, a közvéleménykutatások százalékai igen megtévesztőek! ugyanis az egyéni nyertesek hovatartozása dönti el a szavazás sorsát!
106 egyéni hely melelt csak 93 listás hely van, de abba beleszémitanak az egyéniekre leadott kompenzációs szavazatok is. Így tehát mig 5-6 millió voksolónál kb. 25-30.000 szavazat egy-egy szavazó kerületnélm ár győzelmer érhet, addig a listánál ehhez már 70-80.000 szavazat kell mandátumonként! Ergo, ha nincs- vagy csak kevés egyéni nyertese van egy pártnak - akkor listán elért szavazatai jócskán leértékelődnek. Ezért nem elég 5% listán az LMP-nek, vagy 15-20% az Összefossásnak sem! Így legyen!

bölcsbagoly 2014.04.05. 14:45:23

@lavór: de bizony teljes mértékben igaz! te meg csak birkózzál minden szaros ellenféllel aki kihív viadalra!

lavór 2014.04.05. 15:13:05

@bölcsbagoly:

Abban a pillanatban gyakorlatilag kötelességem (és rendelkezésre is állok), ha megválasztanak Magyarország miniszterelnökének.

yatumux 2014.04.05. 15:16:17

Gusztustalan az index!!! A hírTV legalább bevallottan Fidesz vazallus.

De ez a gusztustalan, nihilista, huszonéves, romkocsmások Mini állama megtoldva néhány kádáristával. Ez Magyarország legalja.

Egy cikk ismer el egy picit a Fidesz eredményeiből.

Méghozzá azt, hogy milyen jó, hogy 12 éves kisfiúkat és kislányokat lehet kefélni Pld egy 17 évesnek. Egy 60 éves pedig büntetlenül kefélhet egy 14 éves kisgyereket.

Ez az index. 2014 Magyarország.

béla a görög (törölt) 2014.04.05. 15:25:34

Édes istenem, de naív vagy!

Orbán 2x nyert és 4x vesztett választást - egyszer 2 választást egymás után elbukott. És még mindig itt eszi a fene. A fidesz egy maffia.

BIZTOS, hogy többen fognak szavazni baloldalra mint 2010-ben! Kétséged ne legyen! 2010-ben büntetve lett a baloldal. Még általam is. Most nem lesz!

Ha neked egy maffiakormány elviszi a pénzed mégis mit vársz rá szavaz akit megkopasztottak?! Soha a büdös életbe nem szavazok rájuk!

Ha az átalakított választási rendszer mellett nem lesz 2/3-ad akkor elkezdődik a Fidesz pusztulása. Mivel ezek nem kultúremberek, nem fognak tudni mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy nincs abszolút hatalmuk. Meg fognak őrülni. Jobban ugatni szidni a másik oldalt már nem tud a patkány fajtája mint eddig. Senki nem veszi komolyan. A fidesznek nem kell mást mondani, csak hogy NEM! GRAZba már készítik a thorazint Orbánnak!

andropopulokialis 2014.04.05. 15:28:25

egy 2/3 nélküli fidesz-kormány lenne talán a legjobb. az kicsit visszarántaná a fiúkat a földre, pár vadhajtás,meg a pökhendiség alább hagyna. szóval ne nyerjék túl magukat, de azért a teljesen inkompetens ellenzéki pártokat nyomják le. lehet, hogy ezért az lmp-re szavazok. de ha kormányváltásig fajul a dolog akkor tökön szúrom magamat.

de jó lenne egy megbízható közvélemény-kutatás.

lavór 2014.04.05. 15:32:00

@andropopulokialis:

Az lesz izgalmas, ha a mérleg nyelve a Jobbik lesz.
Addig-addig okoskodtak, taktikáztak a "nagyok", míg felhúzták őket. Nagyokat fogok röhögni, ha így lesz.
Alig várom majd az előrehozott választásokat.

andropopulokialis 2014.04.05. 15:49:06

@lavór: amúgy a posztban sem értettem, hogy mondjuk 47%-nyi mandátummal miért ne lehetne kormányozni. a fidesz a döntései nagyobb részénél számíthat a jobbikra, egy részénél az lmp-vel, vagy akár valamelyik balos brigáddal is megegyezhet, csak fel kell idézni, milyen is kompromisszumot kötni. persze a legelszálltabb ökörségek, hajmeresztő személyi döntések egy ilyen szituban nem mennek át, és a gránit-szilárdságú alkotmányt sem lehet havonta módosítgatni. bár most ahogy ezt így leírtam...., tényleg nem működne...

lavór 2014.04.05. 15:51:27

@andropopulokialis:

Nyíltan felvállalt FIDESZ-Jobbik koalíció? :)

tisztapista 2014.04.05. 15:59:43

@lavór: "Az lesz izgalmas, ha a mérleg nyelve a Jobbik lesz.
Addig-addig okoskodtak, taktikáztak a "nagyok", míg felhúzták őket. Nagyokat fogok röhögni, ha így lesz.
Alig várom majd az előrehozott választásokat."

A realitásokat nem árt figyelembe venni. A Jobbik azért erősödik, mert a kiábrándult MSZP-sek oda mentek szavazni. A szociális demagógiára sajnos mindig vevő lesz a társadalom alsó 10-20%-a. Ezek szavaztak anno a kisgazdákra (pedig azok aztán semmit sem értettek a mezőgazdasághoz), vagy a miépre (igazság és élet pártja, ugyanmár) és a MSZP-re is 2002-ben vagy 2006-ban, amikor éppen ők ígértek többet. Most épp a Jobbiknak hívják azt a szemetest, ahol a söpredék összegyűlik.

Persze, nem minden Jobbik szavazó buta és megvezethető, csak a 99%-uk. Aki a Jobbik teljesítményét akarja látni, az megnézheti a Jobbik által vezetett települések elmúlt 4 éves teljesítményét. Aki ezek alapján is őket akarja választani, az tényleg ugyanaz az ostoba paraszt, aki dolgozni nem akar, csak bűnbakot keresni, és az elmúlt 20 évben a kisgazdáktól a miépen át az mszp-ig megszavazta az összes olyan demagógot, aki munka nélkül pénzt ígért neki.

lavór 2014.04.05. 16:05:04

@tisztapista:

Igen, gyártódnak az elméletek, honnan is szavaznak át a Jobbikra. Nagyon jól fogok szórakozni, ha a szélsőjobb nyeri így a választásokat. Mert ugye a jobboldal ezzel bukik. A teljesítményről megvan a saját véleményem. Gyakorlatilag nulla, amit bármelyik párt, kormány eddig tett. Csak a saját és a haverok zsebét tömték. Messziről sem érdekelte őket az ország és annak lakói sorsa. Hagyjuk a magyar népmeséket!

tisztapista 2014.04.05. 16:24:07

@lavór: "Nagyon jól fogok szórakozni, ha a szélsőjobb nyeri így a választásokat."

Én is. Ez minden bizonnyal egy olyan csodavilág eljövetelét fogja jelenteni, ahol a Jobbik 20% alatt mérhető támogatásából hipp-hopp egy nap alatt választási győzelem lesz. Ebben a csodavilágban nyilván lesznek örökké termő fák is, én pedig mint Misi Mókus befekszem alá, és én is jól fogok szórakozni.

lavór 2014.04.05. 16:25:26

@tisztapista:

Szerintem értelmezd is a szöveget.
De mindegy is, mindjárt hétfő van.

rozsé drazsé 2014.04.05. 16:28:07

@Tidal Wave:
Nem a szarka a helyes kifejezés. Van ugyanis személyneve: úgy hívják Hillary Clinton. De az igaz, hogy a Clinton farka nem bírta. Monica Lewinskynél már baj volt vele. Elsült. Ez a Clinton cslád jellemzője. Ejaculatio praecox. Túl korán lövik el a patront és közben nagyon erőlködnek. Így volt ez a pislogós libatolvajjal is. Ha késnek, akkor a fidesz karaktergyilkos kampányára nem lesz idő. Nade akkor a bimbózó új baloldal lenyúlására (LMP, 4K, Milla) sem lett volna idő.
Ezt elqrták. Nem kicsit nagyon. Ezért betolták még a szádbaveri ferit is. De ezzel csak rosszabb lett.

Remélem eltapossuk őket holnap, hogy emlékük se maradjon. Hillaryék meg tanuljanak meg tárgyalni és nem diktálni, meg intrikálni.

rozsé drazsé 2014.04.05. 16:31:36

@ob.szerver:
Látom szereztél rutint a politkai praktikákból a Köztársaság téren, meg a Jókai utcában. De hát...azon túl van a világ, barátom. Ha eloszlik a vörös köd az agyadból,esetleg felfigyelhetsz a világ egyéb részleteire is.

tisztapista 2014.04.05. 16:39:32

@lavór: Értem én a lényeget. Orbánék már a kisgazda mérlegnyelv óta megtanulták, hogy teljesen felesleges söpredékgyűjtő pártokkal szövetséget kötni, mert maximum bedarálják őket 1-2 év alatt és kész. De ez is sok munka, így inkább a szavazókat akarja kirántani a Fidesz ezek mögül wannabe pártocskák mögül.

Eddig sikerült. A Jobbik is be lesz darálva hamarosan.

rozsé drazsé 2014.04.05. 16:40:52

@andropopulokialis:
A matek olyan, hogy ha a Fidesz<50%, akkor az LMP bent van (>5%), és a Szocik meg a Jobbik osztozik a maradó cca 40-45%-nyi mandátumon. Ergo nincs az a verzió, hogy ne a Fidesz alakítson kormányt.Az más kérdés, hogy lesz új választás 4 éven belül is.

De bízzunk abban, hogy
66%<Fidesz>50%,
Jobbik kicsit > Bal-lik
és LMP>5%.

Ez így volna egészséges. Azért, mert szükség van a jelenlegi baloldal és a holdudvara (HellerÁgnesek) teljes, totális összeomlására. Hogy legyen helyette egy új.

Mondjuk LMP-4K-Milla-szerű, mert semmiképpen nem egy DK/MSZP/USA/MOSZAD/Aprópiroska/KirályJúlia/Simor/Simon baloldalra van szükségünk. Különben 2018-ban kurva nagy baj lesz. Utóbbiak semmilyen szín alatt nem jöhetnek vissza, különben a jobbik fog kormányt alakítani, és akkor lesz aztán bazmeg.

rozsé drazsé 2014.04.05. 16:42:43

@bocika54:
Én se állnék ki olyanokkal, mint a Gyurcsány, a Mesterházi. Élő adásban baszassák a kecskét én meg statisztáljak?

lavór 2014.04.05. 16:43:13

@tisztapista:

Tényleg hamarosan kiderül, kik lesznek bedarálva.

bölcsbagoly 2014.04.05. 16:43:34

@bocika54: nem kéne még visszamenned anyuci tőgyéhez szopikálni? annyi ballibsi hülyeséget ismételgetsz itt, amiket csak a egy újszülött bocinak lehet eladni, mert az beveszi!

mézesmackócskácska 2014.04.05. 16:44:04

Csak csendben szólok...
Ha a Fidesz nem szerez 50%-ot akkor is alakíthat kormányt mert ha erre felkérik akkor kissebségben is elvállalhatja a kormányzást...
Márpedig Áder János szerintetek miképpen cselekedne, ha esetleg nem lesz Fidesz 50% :) :) :)

Pop40 2014.04.05. 17:02:26

@béla a görög:

"2010-ben büntetve lett a baloldal. Még általam is. Most nem lesz!"

Bevallom, 2010-ben én speciel magasról szartam rá, ki győz. Úgy voltam vele, hogy mindegyik ugyanolyan.
Az utóbbi 4 év meggyőzött róla, hogy nem így van.

Úgyhogy mostantól kezdve garantálom, hogy minden egyes szavazáson le fogok szavazni a fideszes maffia és jelöltje ellen, amíg csak létezik ez az undorító narancsbolsi szeméttelep, és Vitya nem börtönben ül 4000 évre ítélve.

Teljesen tökmindegy lesz, ki az ellenfél, amíg a fideszes maffia létezik, az én ellenszavazatomra számíthatnak, tökmindegy, milyen választásról van szó, önkormányzati, országgyűlési, vagy EP-i.
És garantáltan el fogok vinni a környezetemből még pár embert.

Ez az én ajándékom a fideszes maffiának meg a birkáinak az utóbbi 4 évért, váljék kedves egészségükre! :D

Pop40 2014.04.05. 17:04:33

@rozsé drazsé:

"Remélem eltapossuk őket holnap, hogy emlékük se maradjon."

Szar napod lesz holnap, elvtárs. :)
Remélem kinézted már a hidat, ahova mentek foglalni, mert ugye a "haza nem lehet ellenzékben." :DD

béla a görög (törölt) 2014.04.05. 17:29:07

@Pop40: gyanítom akkor neked is sok pénzedbe és/vagy megaláztatásba került ez a rezsim, úgy hogy korábban nem is politizáltál.
A pénznek/megaláztatásnak pedig ez az ÁRA amit leírtál - így igaz. Pontosan!

Pop40 2014.04.05. 17:41:27

@béla a görög:

Biztos hihetetlen lesz, de nem. Természetesen a forintárfolyam, a 80 ezer új adó, a világrekord ÁFA, stb engem is érint, de elsősorban nem anyagi okok miatt rühellem a fideszt. (Függeni meg szerencsére nem függök tőlük.)

Ami leginkább felhúz bennük, az a hihetetlen pofátlanság, amivel van képük kiállni, és a szemedbe hazudni, olyan alapvető kérdésekben, amikről 2 perccel előtte még homlokegyenest az ellenkezőjét hazudták. Ez az összes fideszesben közös, a hülye Selmeczitől a tolvaj Orbánig.

Egy ilyen módszer a sok fogyatékos birkamenetesnél elhiszem, hogy beválik, de nekem ökölbe szorul a kezem már attól is, ha valamelyik tolvaj görény fideszes kinyitja a száját.

DR. Smit Pal 2014.04.05. 17:54:20

Jellemzo a libsikre: a democrat blogban, megy a szokasos Orban Viktor fasiszta, a fidesz naci, de a blog annyira demokratikus, hogy nem is lehet hozzaszolni. :))

xvxvxv 2014.04.05. 17:59:42

@ob.szerver: "A fidesz semmit nem mond a szándékairól, pedig nyilvánvalóan kész tervekkel rendelkeznek, csak hallgatnak róla. Hogy mégis mi várható a győzelmük esetén, egy kis útmutató:
1. képzeljük el a létező legnagyobb aljasságokat amelyeket kinézünk belőlük
2. ha ez megvan, emeljük négyzetre
3. amiket tenni fognak az messze meghaladja majd a 2. pontban szereplő értéket."

pontosan.

egy dologgal egészíteném ki. egy dologban nagyon gondolkodnak - ha meg lesz a 2/3, semmi gond -, mégpedig abban, és ezzel valóban egy új kádár-franco-rendszer születik majd 20-25-30 évre, hogy csak egyéni képviselőkre lehet majd ezentúl szavazni. ha nincs 2/3, a jobbikkal kell valahogyan majd ezt leboltolni, "csak hát még nem tudjuk, hogyan, ugye, de Viktor mindenképp meg akarja lépni..." - mondta fideszes, kormánytisztviselő, '89-től ismim. együtt jártunk fidesz-gyűlésekre az ősidőkben. akkor még ő is libsi volt, aztán maradt a pártban, ma kozép-felső funkci :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

lavór 2014.04.05. 18:03:01

@DR. Smit Pal:

"1000 éves európaiságunk, értékrend..."
Mi ez, sci-fi?

lavór 2014.04.05. 18:04:35

@lavór:

Ez most nem ide lett szánva. Elnézést!

Gyorgy Nagy 2014.04.05. 18:22:24

A felcsuti kicsi Viktor ma debrecenben azt monda hogy elkell menni szavazni mert "holnap a kommunisták ott lesznek" ! Ez a TEHETsÉGTELEN az apjàra (párttitkár volt) vagy magára( KISZ titkár volt) gondolt?

xvxvxv 2014.04.05. 18:35:45

ill. hogy még kicsit pletykáljak. az ital-boltok félelmetes rablása, családok gazdagodása mellett a kövér-klán fog nagyot szakítani az elkövetkező négy évben. belső infó: amint kövérék a kezükre kerítették a könyvpiac egyik cégét, a dolgozók 2/3-át kirúgták (lásd még a krokodilkönnyezve mantrált "tizenötmilliómagyarozás"-t), egy ember nyakába 3 munkáját varrták, és mindenki kap nettó 90-et. ha nem tetszik, fel is út, le is út. most "vették" meg az apáczayt is. a tankönyvbiznisz óriási kasza lesz. most építik ki ehhez az országos logisztikát. de további - állami monopólium alapú - terjeszkedésben gondolkodnak. például első lépésben jogszabályokat, törvényeket, és minden "hivatalos" tematikájú könyvet is csak ezen kiadó adhat majd ki.

és csak ez egy a 200 lépésből, amit meg fognak csinálni. olyan neofeudális alapú ország lesz itt már 4 év múlva is, hogy csak úgy füstölni fog. lassan kialakul a felső oligarchia-osztály, alatta a hivatali arisztokráciával (lassan kirepülnek a zsíros fizujú első fecskék Navra egyeteméről), majd a sunyi, sima szájú fideszrészvényesek (a szarfaszú, csicska médiamunkásoktól a bokázó, a Vezért, látogatása alkalmával, pálinkával és pántlikás menyecskék csokrával köszöntő tanácselnökökig), és aztán az ostoba, ingyért rajongó, kihasznált, mentelő, maguknak hazudozó, APU-ra vágyó könnyes szemű prolik: az ötvenöt éves, wass-rajongó, világéletében közalkalmazott fidesztalpastól ("Viktor, ne vitázz velük, jól teszed!") a kádárárva nyuggerekig.

és kész is nagy vonalakban a FideszMaffia családfája.

midnight coder 2014.04.05. 18:52:33

Itt nem az a kérdés, hogy a FIDESZ nyer-e, hanem az hogy a második legerősebb ellenzéki erő a Jobbik lesz, vagy az MSZP. Az egész ország érdeke az lenne, hogy az előbbi forgatókönyv valósuljon meg: ma akár balosként is érdemes lenne a Jobbikra szavazni. Ha ugyanis az MSZP elveszti a "legerősebb ellenzéki párt" szerepét, akkor végleg széthullik, és a helyére talán egy épeszű baloldal kerül - ami Orbánék sorsát is megpecsételné. Ehhez persze még egy dolgot meg kellene tenni baloldalon: Fletónak kellene még lehúznia magát az illemhelyégben. Ő ugyanis az MSZP mellett Orbán legfőbb támasza.

midnight coder 2014.04.05. 19:00:32

@xvxvxv: Mondjuk az MSZP támogatói is a közszolgák és a nyugdíjasok voltak az előző két ciklusban. Csak akkor még ott volt a jó Horn aki elhaknizgatott az ex-munkásőrök között.

Amúgy a feudalizmussal való riogatás igazából azért hülyeség, mert ma már a termelés alapja nem a föld. A mezőgazdaság a GDP 2-3%-át adja. Márpedig e nélkül elég nehéz feudalizmust összehozni.

xvxvxv 2014.04.05. 19:05:08

@midnight coder: mondjuk a nagyfasz fideszes fajtádnak az már nem jut eszébe, hogy ugyanezt - mármint a szockók eltűnésére vonatkozó jogos felvetésedet - MOST, HOLNAP a fideszmaffiára IS alkazmazza. persze, hogy nem. hiszen te "fideszhívő" vagy. a te életed a Párt, ami a buksidban egyenlő az országgal - még úgy is, hogy ebben a hazug posztban kicsit megpróbálod ennek ellenkezőjét bizonyítani.

ravasz csavarral, kifordult szemekkel azt ajánlod, "az egész ország érdeke az lenne", hogy tűnjön el az mszp, balosok, szavazzatok a jobbikra (egy megveszekedett jezsuita kandühhével próbálsz még az utolsó órákban is egy pár szavazatot téríteni), és akkor majd a Vezér is eltűnik, "balosok". és göcögtél magadban, amikor ezt leírtad.

látod, ez a sunyiság, szemforgatás, ez a mindenkit totál hülyének nézés a legundorítóbb bennetek, fideszbolsikban.

mszp-sekre várakozó LámpaVas 2014.04.05. 19:09:51

Mostantol van meg 24 orajuk a mocskos hazaaruloknak.
Remeljuk 24 ora mulva az orszag egyutt lelegzik fel, amikor megtudjuk, hogy mszp kiesett a parlamentbol.
Ez az igazi tetje a valasztasnak, hogy 70 evnyi pusztitas utan sikerul kiuldoznunk az orszagunkbol ezeket.

xvxvxv 2014.04.05. 19:10:50

@midnight coder: te nem vagy hülye gyerek. te a révais fajta vagy. okos, cizellált gondolkodásra képes, az ellen velőtrázó kritikáit az Örök Győzelem miatt megérteni szándékozó, akár egykor a morált is ismerő, de a Pártért jellemtelenné váló alak történelmileg újra meg újra felsorjázó toposza.

még egyszer: "látod, ez a sunyiság, szemforgatás, ez a mindenkit totál hülyének nézés a legundorítóbb bennetek, fideszbolsikban."

kosztarovics bácsi 2014.04.05. 19:35:57

Bízom abban, hogy 2%-ot se kap ez a niemand.

Pop40 2014.04.05. 19:36:24

@midnight coder:

Hát hogyne, drága elvtársam. :)
A tolvaj Vitya szétlopja az országot, elkúr mindent, amihez csak hozzáér, lehazudja a csillagokat is az égről, úgyhogy én majd holnap elmegyek, és jól leszavazok... a SZOCIK ellen. :DDDD

Így gondoltad, legfénylőbb csillaga a NERnek?:DDD

@mszp-sekre várakozó LámpaVas:

Ha meg megnyerik a választást, ugye felkötöd magad a lámpavasadra?
Egyből megugrana az ország kollektív IQ-ja, ha ragyogó társaságod nélkülöznünk kellene. :)

Pop40 2014.04.05. 19:38:23

@kosztarovics bácsi:

Én is örülnék neki, csak sajnos ahhoz túl sok a birkamenetes majom az országban, hogy 2%-ot se kapjon.

De a papának nem lesz baja belőle, hogy leniemandozta a Vezénylő Tábornok elvtársat? :)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.05. 19:45:26

Még durván 27 óra és kiderül hogy benn marad-e a maszop a Parlamentben. Remélem nem. :))

lavór 2014.04.05. 19:51:34

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Érdekes kérdés. Lényegileg inkább azt kéne firtatni, mikor nem lesz volt MSZMP-s a Parlamentben.

midnight coder 2014.04.05. 19:54:39

@Pop40: Az a bajod, hogy nem látod hogy Orbán és az MSZP ugyanannak az éremnek a két oldala. Az egyik sem létezhet a másik nélkül. Ha nem lenne MSZP, akkor nem állna meg az az érv, hogy a nem Orbán akkor jönnek vissza a komcsik és ismét elkúrják, nem kicsit de nagyon. Ahogy az MSZP és holdudvara szavazótábora nagy részét is az adja hogy csak bennük látja a szavazó az ellenszert a Patás Orbán ellen. És ennek fényében néznek el nekik minden elkúrást, lopást, pazarlást. Ez megy itt már a gengszterváltás óta, és amíg MSZP létezik addig ez is fog menni. Ha Orbánt eltávolítod, akkor az MSZP léte újra létre fogja hozni egy klónját aki centire ugyanezt fogja csinálni. Ahhoz hogy itt bármi változzon, az MSZP-nek kell eltűnnie a politikai életből - erre pedig a legjobb esély ma a Jobbik.

Egy Jobbikos kormány persze nem lenne jó, de ez a veszély szerencsére nem fenyeget, a FIDESZ-nek stabil többsége van. De itt az alakalom a közélet megtisztítására a volt állampárttól. Ha ez megtörténik, akkor mindkét oldalon óriási tisztulási folyamat veheti kezdetét. De amíg az MSZP, mint egy gennyes seb fertőzi a közéletet, addig itt változás nemigen várható - egyik csapat gazember váltja a másikat, a rajongók tapsa mellett.

Pop40 2014.04.05. 20:05:30

@midnight coder:

"Az a bajod, hogy nem látod hogy Orbán és az MSZP ugyanannak az éremnek a két oldala."

Ez így messze nem igaz. Bár nem rajongok a szocikért, de még Schiffer is elismerte, hogy Atesz gyakorlatilag a teljes mszp-t kicserélte, az átlagéletkor jóval alatta marad a "fiatal" "demokraták" szövetsége átlagéletkorának.
És akkor az E14-es Pm-es tagokról még nem is beszéltünk, akik döntő többsége 4 éve még nem is volt az országgyűlésben.

"És ennek fényében néznek el nekik minden elkúrást, lopást, pazarlást."

Ez szintén hétmérföldes hülyeség.
A szoci szavazó elment 4 éve, és elküldte a pártját a fenébe, ezért is kapott kétharmadot a fidesz.
De arról szó nem volt, hogy azért szavazták le a szocikat, hogy a narancsmaffia lophasson ezerszer annyit utána.
Mert a rendkívül igényes fideszes szavazókat a lopás csak addig zavarja, míg nem ők csinálják, a főtitkár elvtárs lelophatja még a gatyájukat is, akkor is boldog mosollyal, bávatagon Viktoroznak.
Szóval én a helyedben nem nagyon emlegetném, hogy ki néz el kinek minden lopást és elkúrást.
Majd ha lesz EGYETLEN EGY olyan eset, amikor a fideszes szavazók nem nézték el a fideszeseknek a lopásait-elkúrásait, utána térjünk vissza a témára.

"a FIDESZ-nek stabil többsége van."

Hála istennek, már nem sokáig. :D

Holle anyó 2014.04.05. 20:10:03

@lapp: Ezért kell az LMP-re szavazni. Pedig én jobbos vagyok, de rájuk szavazok.

Sexual Harassment Panda 2014.04.05. 20:11:13

@Pop40: fú, tényleg jól lecserélte!
Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Kuncze .
Nagy csere volt..
És még van pofád ide leírni.

Holle anyó 2014.04.05. 20:12:19

@DR. Smit Pal: Ezen én is mindig jót röhögök. :)))))
DEMOCRAT blog....Muhahahaha!!!!! :)))))))

Pop40 2014.04.05. 20:14:48

@Sexual Harassment Panda:

Mutasd már meg, ezek közül melyik szoci.
Utána majd elmélkedünk, hogy kinek mihez van pofája.

Holle anyó 2014.04.05. 20:18:35

@bocika54: nem, mintha bármit is jelentene az, hogy valaki nem tud papír nélkül beszélni, hiszen egy miniszterelnöknek nem beszélni kell(ene), hanem jól kormányozni.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.05. 20:19:58

@lavór:

Az az mszp. CSAk az. Tehát a lényeg, hogy essen ki végre a maszop a Parlamentböl!!

Hajrá Fidesz!!

Holle anyó 2014.04.05. 20:21:07

@midnight coder: Egyetértek, de ennek megértése már olyan kreatív gondolkodást igényelne, amire az átlagpolgár nem képes. :(

lavór 2014.04.05. 20:21:58

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Szerintem nyugodtan nézz körül a FIDESZ sorai közt is, volt MSZMP és KISZ tisztségviselőket is találsz nem egyet, nem kettőt közöttük.

Pop40 2014.04.05. 20:27:46

@lavór: Mindig érdeklődve figyeltem, ahogy a kutatók próbálnak az agyatlan létformákkal kommunikálni. :)

Én mindenesetre a helyedben a "jó fidesz - rossz mszp - emútnyócév - hajráviktor" sémától nem térnék el, az alany ugyanis mint látod nincs felkészülve ennél bonyolultabb információ befogadására. :DD

J.László 2014.04.05. 21:51:31

@Pop40:
Azt a lecserélését neki! Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Kuncze.

Pop40 2014.04.05. 22:14:59

@J.László:

Igazán megtanulhatnátok olvasni...

Bizonyára újdonság lesz, de egy pártelnök a saját pártja tagjait tudja lecserélni. Azaz Mházy a szoci tagokat.
Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Kuncze közül melyik tagja a szocialista pártnak?

Amúgy azt készséggel elismerem, hogy nehéz egy olyan friss és üde politikusi gárdát előállítani, mint Orbán, Kövér, Selmeczi, Szájer, Kósa, stb. :D

bocika54 2014.04.05. 22:27:48

@Holle anyó: Teljesen egyetértek. De ez se kormányozni, se beszélni nem tud.

lapp 2014.04.05. 22:29:36

@Holle anyó: Én maradok a Fidesznél, a baloldal megújítását baloldaliaknak kell véghezvinniük.

Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába 2014.04.05. 22:45:20

ugye mijen fasza nikem van, mar keszulok a holnapi napra
ha minden ugy sikerul ahogy szeretnenk, akkor nagyobb unnep lesz ez mint, az osszes tobbi unnepunk egyutt veve

fidesz, jobbik ketharmad
mszp nem jut be

Joooe 2014.04.06. 04:20:14

@Pop40: "Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Kuncze közül melyik tagja a szocialista pártnak?"
Melyik értelmezhető függetlenül tőle? Egy brancs maguk, ne is tagadja... Leszarom ha 15 pártot csinál is ez a banda, nem áll szándékom úgy újraértelmezni a közösségüket, ahogy ők szeretnék.

bocika54 2014.04.06. 12:12:28

@Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába: A niked az fasza, a helyesírásod csapnivaló. Szóval nem ünnepelni kellene, hanem visszaülni az iskolapadba. Mondjuk az általános 2. osztályába. Változtass nevet, mondjuk: Köcsög narancsléagyú.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.04.06. 12:13:50

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Az a baj,hogy te is kiestél az anyád hasból te gyökér.
A fejedet beverted,de sajnos nem eléggé.
Mert csak nyomi lettél.

Pop40 2014.04.06. 13:32:17

@Joooe:

Ami azt illeti, függetlenebbek egymástól, mint pl a KDNP a fidesztől... :DDD

De nem ez volt a kérdés (úgy látom, egyikőtök sem képes egy egyszerű mondatot értelmezni) hanem az, h Atesz sokat tisztított a SZOCIALISTA PÁRTON. Érted, vagy írjam ki még egyszer? A szocialista párton. Mert ő a SZOCIK elnöke. Nem a DK-é, nem az E14-é, stb stb.

Olyan emberekkel, akik NEM TAGJAI A PÁRTNAK, semmit nem tud kezdeni, mert ezzel az erővel Vityát is kivághatná a fideszből. Szép is lenne.

@bocika54:

Ne bántsd szegényt, egyszerű életében láthatóan nem sok öröm akad, valaminek hadd örüljön már ő is még 6 órán keresztül. :))

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.04.06. 13:35:37

@Pop40:

"Atesz sokat tisztított a SZOCIALISTA PÁRTON. Érted, vagy írjam ki még egyszer?"

Sokat, ezt el kell ismerni, de nem eleget.

Pop40 2014.04.07. 04:43:39

@ccactus:

Azt a nem eleget is nagy hiba volt. Ez a hülye birka nép azt érdemli, amit Orbánéktól kap - hogy ezer éve lejárt, avas politikai maffiózókkal szúrják ki a szemét.

Eddig nagyon rühelltem a Simicska&tsai bandát, de ez a mai nappal megváltozott. Ők simán csak pásztorok, akik nyírják a birkanyájat, akiknek ez az igényük.

Megújulás? Ezeknek?
Le se tudom írni, mennyire remélem, hogy Orbán a következő 4 évben a szemüket is kilopja. A birkanyáj majd megy közmunkára a felcsúti stadionba.
Mindent bele, Vitya, megkaptad a felhatalmazást, remélem ezer év múlva is megemlegeti a "nép" a következő 4 évet.
süti beállítások módosítása