Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Viktor nem érti...

2014. november 28. - Droli

Orbán Viktor nem érti, miért fogy a Fidesz szavazótábora. 

Semmi baj, gyere, Viktor, elmagyarázom. Nagyon egyszerű.

Az átlag magyar állampolgár meglehetősen közömbös. Nem érdekli, ha milliárdok mennek ki az államkasszából hülyeségekre, nem érdekli a korrupció, nem érdekli haverjaid meggazdagodása. Ha kijön egy ilyen hír, legfeljebb köp egyet, és minden megy tovább, három nap múlva meg nem is emlékszik az egészre. Hol van már például Tocsik 800 milliója, amibe Horn belebukott? Ennek többszörösét is kiutalhatod akármelyik vazallusodnak, legfeljebb rövidhír lesz a híradóban két oroszlánkölyök között. Gyurcsány sem abba bukott bele, hogy eladósította az országot, hanem abba, hogy böszme meg kurvaország.

Na meg a 300 forintos vizitdíjba. Figyelj, Viktor, az átlagembert nem érdekli, mire költöd az adóját. Azt be kell fizetni, befizetjük, aztán történik vele valami, hogy mi, azt kevesen követik. Viszont ha az emberek pénztárcájában és életében is elkezdesz turkálni, akkor elég morcosak lesznek! Az, hogy Gyurcsány hogyan-miből-mennyiért épített autópályát, nem érdekel senkit. Nem közvetlenül az emberek pénzéből ment, illetve közvetlenül nem érzik meg ennek költségét. A 300 forintos vizitdíjat viszont megérezték - azt az összeget ki kellett venni a pénztárcából, és odaadni másnak. Ennyivel kevesebbet tudott költeni a boltban. Az áfacsalt cukor-olaj százmilliárdjai sem mozgattak meg sok embert: megnézték a tévében, mit mond Horváth András, csóválták a fejüket, majd elmentek a boltba, és megvették az áfacsalt cukrot-olajat.

Érted már? Ha építesz még két futballstadiont Felcsúton százmilliárdért, kevés ember megy ki tüntetni. Egy párszáz forintos internetadót viszont mindenki megérez, nem csoda, hogy ugrottak az emberek. De mondok más példát is: nagyon nagy húzás volt a rezsicsökkentés, és igen, azért a pár száz-ezer forintért lett meg az újabb kétharmadod. Hidd el, többet nyertél a választáson ezzel, mintha 20%-kal csökkented az államadósságot. Viszont az emberek mérgesek lesznek, ha nem vásárolhatnak vasárnap, vagy ha nem nézhetik az RTL-t, mert erkölcsileg éppen ezt tartjátok helyesnek.

Ennyire egyszerű, Viktor. "Fent" azt csinálsz, amit akarsz, felvehetsz milliárdokat, építhetsz dinasztiát, meg hat új házat Szíjártónak, senkit nem érdekel. Viszont ha elkezded baszogatni az embereket, és bele akarsz szólni az életükbe, igen mérgesek lesznek, és ne csodálkozz ha elzavarnak egy olyan hülyeségért, mert nem tudják megnézni a Barátok közt című csodaműsort

Szóval csak annyit tudok üzenni: mi befizetjük az adót, te elköltöd amire akarod, de cserében ne mondd meg, mit és hogyan akarunk! Ez szerintem nem olyan nagy kérés.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr556941253

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A gőzölős vasaló a karácsony slágerterméke lehet (18+) 2014.11.29. 23:25:05

A művelt nyugaton a herevasalás mellett a puncigőzölés is egyre népszerűbb. Célszerű tehát beruházni egy jó minőségű többfunkciós termékre. Vasalóra fel! Zelk Zoltán gyerekversét meg, ami szerint "apa mosdik, anya főz" hamarosan lehet is majd kukázni,...

Trackback: Mennyit lop még Orbán? 2014.11.29. 18:32:02

Kérdezzük meg Orbán Viktort, hogy menyit fog még lopni a közvagyonunkból? Válasz lehetőségek: A: Még nem tudom. B: Közöd???? C: Amennyit csak tudok. D: 50 stadionra valót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2014.11.28. 20:53:06

bammeg, blogger, te sem érted........, a jól átkúrt zemberek most kezdenek rájönni, hogy ekkora farkot még életükben nem szoptak !!! kezd nyílni a fideszcsipa.

anonymand 2014.11.28. 21:03:05

@mikimackó:

Nem csak ezt nem érti a blogger, hanem általában semmit.
Kapott az elmúlt évek alatt nehány tockost, meg sallert, fejére olvasták hazudságait, most megpróbál stílust váltani.
Szerintem kevés sikerrel.
A hazudozása meggyőzőbbnek tűnt...

SzerződésSertés 2014.11.28. 21:16:45

Ennyire hülye lenne az "átlag magyar"? Nem érdekli, ha tönkreteszik az egészségügyet, a közbiztonságot, az oktatást, a nyugdíjrendszert, a munkavállalást, mindent, nem érdekli semmi, csak a nyomorult 700 forint?

micsoda? 2014.11.28. 21:50:39

Az a 300 forint vizitdij nem lett volna butaság. Nyert volna az egészségügy, és a polgár sem érezte volna szükségét a zsebbe csúsztatásnak. Még csak ki sem próbáltuk.

Zoltan Hazafi 2014.11.28. 23:17:40

@micsoda?: A 300 Ft-os vizitdíjat az fizette, aki 'használta' az Egészségügy nevű appot... Utána - Viktor alatt mi is lett a TB-pénzzel? A 300 Ft 'idején' még csak kb. 4000 Ft-ot kóstáló - elvileg - egészségügyet illető pénzből ADÓ lett, most mértéke 6810 Ft. És mindenki fizeti, nem csak az, aki az Egészségügyet használja...

Zoltan Hazafi 2014.11.28. 23:28:30

@SzerződésSertés: Szomorú, de igen... 'Bejött' az országba 3x 1,3 Billió és 1x 1,6 Billió Ft, valamint elvételre került 3,0 Billió Ft - a MaNyup-okból.
Ez összesen 8,5 Billió, vagyis 8 500 Milliárd.
Érdekel valakit, mi lett belőle?
...mert az Államadósság pl. nem csökkent tulajdonképpen. A stadionok is 'csak' kb. 160 Milliárdot fogyasztottak. Reprivatizációra 1,5 Billió ment el, az oroszoktól mérgesen visszavett MOL-részvényeken kb. 250 Milliárd bukta volt. Hogy áll a magyar offshore vagyon?

Arthur Bloch 2014.11.29. 05:46:05

Liberty means responsibility, that's why most men dread it...mondja egy angol mondás: "A szabadság felelősséget jelent, a legtöbb ember ezért retteg tőle..." - vagy huszárosak =hirtelen,de gyorsan kiégők vagyunk, vagy "karizmát" szinte messiást keresünk , de felelősséggel élni még nem tanultunk meg.- Ennyi a KECÓKÁK titka.

Foldes Gazda 2014.11.29. 07:42:01

micsoda!!!!!!! Én sokszor fizettem 300 ft-t -És láss csudát a hálapénz t ugyanúgy -sőt jobban- elvárták -

Piftike 2014.11.29. 08:15:05

Azért morálisan remélem nem tartanak itt azemberek!!
Kicsit úgy érzem a posztoló lenézi a népet. Történetesen mi jól jártunk a 16%-os adókulcscsal, mégsem tetszik Orbán egyetlen megmozdulása sem.
Eléggé bicskanyitogató az ország javainak szétosztása, mert vannak gyerekeink, lesznek unokáink és nekik már nem marad ebből az országból semmi.
És az ember úgy működik, hogy amit én magam nem tudnék megtenni, mert az erkölcsi normáimba nem illik bele, azt ELITÉLEM!

micsoda? 2014.11.29. 08:26:31

@Foldes Gazda: Annyira sokszor nem fizethettél, mert nem volt hosszú életű, és ezt azok is tudták akiknek boritékoltál.

Piftike 2014.11.29. 08:51:50

micsoda?
Fizethetett, mert egyetlen orvosi esemény kapcsán három helyre is küldözgettek és mindannyiszor kifizettették a 300 ft-ot. ( beutaló, vérvétel, röntgen stb) ebben itt volt az átverés!

Csaba Szikora 2014.11.29. 10:14:55

@Zoltan Hazafi: az aí baj hogy az orrodnál tovább te sem látsz,dobállódzol a billiókkal.

Andy73 2014.11.29. 11:20:08

A vasárnapi nyitva tartás korlátozása egyelőre csak ötlet, ráadásul nem is Orbán vagy a Fidesz ötlete, hanem a KDNP-é. De túl sok köze ennek sincs a népszerűség csökkenéseséhez.
Nyilván az internetadó ötlete és a NAV-os botrány, no meg a tüntetések a fő ok.

Azt azért nem árt tudni, hogy még így is fölényesen vezet a Fidesz. Ráadásul az elpártolók csak a bizonytalanok táborát növelték, az ellenzék népszerűsége még így sem nőtt.

J.László 2014.11.29. 11:43:23

Légyszi magyarázd el azt is nekünk, miért nem a "demokratikus ellenzék" sorait erősítik a Fidesztől elpártolók.

Krisz11 2014.11.29. 12:04:53

Igaza van a posztírónak. Bár az az EU zászló szerintem nagyon gáz.

Nekem épp most akarja lenyúlni a fidesz a megmaradt MANYUP pénzemet. Tetszeni nem tettszik.
Ettől függetlenül SOSEM fogom támogatni pl: a DK-t a Liberálisokat, meg azokat sem akik ezekkel összeállnak. Úgyhogy marad a fidesz ezzel együtt is, mindegy milyen rosszak. Azért elmennék szavazni, hogy ne a DK féle oldal jöjjön vissza.

sanyix 2014.11.29. 12:22:21

@Andy73: nem bizonytalanok, ez az elnevezés jobban tesztik a jelenlegi pártoknak, de a nagy része rohadtul nem bizonytalan, hanem teljesen biztos abban hogy egyik hulladék mutyipártot sem támogatja...

alfacharlybravo 2014.11.29. 12:39:37

@Krisz11: Nagy szerencséd van a manyup sehol nem müködik az olyan mint a devizahitel vagy a piramis játék. Egy idézet az Állásvadászok c. filmből" Te Bob miért jársz állásinterjúkra hiszen öreg vagy már? A magán nyugdíjpénztáram lesikkasztotta a pénzem az állami nyugdíjat meg csak 2 év múlva kapok, alibiből hogy kapjak segélyt eljárok állás interjúkra" Én az önkéntessel jártam úgy hogy a beígért 22 % nyereség helyett visszakaptam a befizetett összeget nagy nehezen, mert a pénzügyi válság elvitte a nyereséget. Hát bakker ha csak kamatozó betétbe tettem volna a pénzem még az is jobb lett volna. Mázlid van faszikám!!!!!

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2014.11.29. 12:41:22

Egyszerű pszichológiai tény, hogy azok akik bármilyen pártért lelkesednek, majd valamilyen okból csalódnak, nem választanak rögtön más pártot, így először a "bizonytalanok" táborát növelik. Majd később teszik le voksukat máshoz. Hatványozottan igaz ez olyan delejező párt esetében, mint a Fidesz.

Gazz 2014.11.29. 13:03:31

@SzerződésSertés: Igen, sajnos ennyire hülye.

Ludovikás Levente 2014.11.29. 13:15:35

Haha, mennyit röhög a zember a görcsös erőlködésen, ahogy megpróbálják a libsik verbálisan kikezdeni a Fidesz választói fölényét

MINDEN választás után lehanyatlik a választói aktivitás, két választás között félidőben szokott a legalacsonyabb lenni, aztán majd beindul a propagandaverkli és lehet újra járulni az urnák elé. Ez a választói demokrácia lényege, már a politikai oviban illik tudni róla. A kormánypártok népszerűségi mutatóinak csökkenése ugyanúgy eddig minden ciklusban megvolt, de a lejáratódott inkompetens ellenzék még ezt se tudja kihasználni

Most csak annyi a különbség, hogy a nemzetközi libsilobbi nyíltan kezdte támogatni a puccsista szervezkedést, és ettől a választásokon kirostálódott nímandok vérszemet kaptak

Ludovikás Levente 2014.11.29. 13:23:09

@micsoda?:
A vizitdíj csak a belekóstoltatás volt, igazából az egészségügy profitorientált magánvállalkozók kezébe adásához akarták a hangulatot előkészíteni. Ráadásul olyan sunyi módon, hogy ahhoz képest a többi privatizációt szinte még korrektnek mondanám

no_successful2 2014.11.29. 13:24:29

@Piftike:

"Eléggé bicskanyitogató az ország javainak szétosztása, mert vannak gyerekeink, lesznek unokáink és nekik már nem marad ebből az országból semmi."

Ebből az országból már a rendszerváltás után nem maradt semmi, köszönhetően az elvtársaidnak. Úgyhogy a gyerekeidnek meg az unokáidnak nyugodtan elmagyarázhatod, miért nincs semmi.

sanyix 2014.11.29. 13:26:57

@Zoltan Hazafi: és akkor még van a mindenre, még a befektetésekre is rárakozz Egészségügyi HOzzájárulás. És ezzel együtt a magyar egészségügy színvonala meredeken zuhan.

Bloodscalp 2014.11.29. 13:30:06

@mikimackó: ennyi, az első kommentben a lényeg. senki nem a retek2-ért és más baromságok miatt háborog.

no_successful2 2014.11.29. 13:40:41

Egyébként van abban valami amit a posztoló ír.
Ezért mondtam, hogy a szociális kiadások lefaragását rögtön 2010-ben meg kellett volna lépni, amikor még kommunikálható volt, lehetett hivatkozni a szocik által hagyott romhalmazra.
Most azonban nehéz elsütni, a Magyarország jobban teljesít szlogen mellett.

Eléggé bicskanyitogató az ország javainak szétosztása, mert vannak gyerekeink, lesznek unokáink és nekik már nem marad ebből az országból semmi.annak tehát taktikai hibák, de én mégis kitartok a jelenlegi kormány mellett, egyszerűen azért, mert szerintem az irány jó (magasról leszarom hogy a haveroknak osztogatnak, ( A haveroknak, vagy párttársaknak a szocik is osztogattak rendesen.) ha közben érezhetően pezsgésnek indult a gazdaság.)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 13:43:20

Azért azt is tegyük hozzá, hogy 2010-12ben ugyanez történt. A libbant média akkor az IMF-et és a bankokat siratta, meg ugye mexoritások is voltak, ahogy most is lesznek. Mert a ciklusok első fele ilyen. A fidesz népszerüsége abban az időszakban majdnem az mszp szintjéig csúszott le.

Most csak annyi változott, hogy a libbant média az RTL-t, a külföldi láncokat és az amerikai demokráciát siratja, de még ha 20%-ot esik a fidesz, akkor is vezetni fog, nem úgy mint mondjuk az MSZP a 2006-os választás utáni első közvéleménykutatáson.

És, a helyzet ugyanaz mint tavasszal meg ősszel. A baloldalra senki nem szavazna most se, hiába savazza a fideszt valahol sikeresen a libbant média. Mit gondoltok, a Jobbik plázákat fog építeni? Ugyan. A politikátokra senki sem kíváncsi.

no_successful2 2014.11.29. 13:43:25

B.meg az előző idézésem hogy kerül ebbe a kommentbe ?

Na jó szóval helyesen

"Egyébként van abban valami amit a posztoló ír.
Ezért mondtam, hogy a szociális kiadások lefaragását rögtön 2010-ben meg kellett volna lépni, amikor még kommunikálható volt, lehetett hivatkozni a szocik által hagyott romhalmazra.
Most azonban nehéz elsütni, a Magyarország jobban teljesít szlogen mellett.

Vannak tehát taktikai hibák, de én mégis kitartok a jelenlegi kormány mellett, egyszerűen azért, mert szerintem az irány jó (magasról leszarom hogy a haveroknak osztogatnak, ( A haveroknak, vagy párttársaknak a szocik is osztogattak rendesen.) ha közben érezhetően pezsgésnek indult a gazdaság.) "

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 13:55:10

@no_successful2: 'Ezért mondtam, hogy a szociális kiadások lefaragását rögtön 2010-ben meg kellett volna lépni, amikor még kommunikálható volt, lehetett hivatkozni a szocik által hagyott romhalmazra.'

Szerintem nem. Éppen elég jövedelemátrendezés történt abban a 2010-12es időszakban, +a bajnai-féle mexoritás is érződött még, és teljesen leállt a kisker fogyasztás, elszálltak a törlesztők. Most már életjeleket mutat a középosztály fogyasztása, az ingatlanárak emelkedni kezdtek. Azt lehetne okosabban csinálni, mint 2002-10ben, hogy ne csak luxusfogyasztásra és importra költsön a lakosság(hitelből), hanem ruházzon be, lehetőleg magyar áruba/termelőeszközbe. Lehetőleg forogjon a pénz zárt rendszerben.

Netuddki. 2014.11.29. 13:56:56

"Szóval csak annyit tudok üzenni: mi befizetjük az adót, te elköltöd amire akarod, de cserében ne mondd meg, mit és hogyan akarunk! Ez szerintem nem olyan nagy kérés."

Hát bazmeg, te hülye vagy! Még szép, hogy érdekel!
Ugye blogger te még Magyarországon élsz? vagy te is külföldről osztod az észt mint a birka?

Netuddki. 2014.11.29. 13:58:35

@Tiszteltetem Brüsszelet: A remény hal meg utoljára. Balfasz fideszesek, fideszes balfaszok!

martineden 2014.11.29. 14:08:27

@Andy73:,, Azt azért nem árt tudni, hogy még így is fölényesen vezet a Fidesz."....es azt sem art tudni,hogy egy part nepszerusege sem csokkent soha ennyit egy honap alatt,mint most a fidesze.Nem ,nem ,meg a szocike sem,ezt add ossze .Muhaha

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 14:09:15

Az unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai szerint az unióban Magyarországon kívül Németország, Málta és Lengyelország tudta csak elérni vagy meghaladni a válság előtti foglalkoztatási szintet - mondta el Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerő-piacért felelős államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

martineden 2014.11.29. 14:12:03

@J.László:,, Légyszi magyarázd el azt is nekünk, miért nem a "demokratikus ellenzék" sorait erősítik a Fidesztől elpártolók".........mert meg bizonytalanok de ez nem segit rajtatok.Ha ok passzivak maradnak ,hala a csodacsatar valsztasi torvenyenek ,legkozelebb be se kerul az orszaggyulesbe ez a hazaarulo korrupt,fideszcsurhe

sanyix 2014.11.29. 14:13:23

@Tiszteltetem Brüsszelet: csak az a gáz hogy ez csak a kozmetikázott adatoknak köszönhető Magyarországon :) (külföldön dolgozók beleszámolása, és a 0 értéket előállító közmunka beleszámolása).

J.László 2014.11.29. 14:17:00

@martineden:
De hiszen az egész ország titeket akar.

röhögő 2014.11.29. 14:19:01

@Krisz11: Múltkor olvastam a petrodolláros posztban a hülyeséged. Érdekes, most hogy elveszik a manyupodat már hirtelen nem tetszik az Orbán rendszer? és mi van az oroszokkal?
Az USA meg úgy látom jól elvan.

röhögő 2014.11.29. 14:20:12

@Tiszteltetem Brüsszelet: Persze, az Eurostat csak a Gyurcsánytól kapott hamis adatokat, ugye?

martineden 2014.11.29. 14:20:30

@no_successful2: ,,de én mégis kitartok a jelenlegi kormány mellett, egyszerűen azért, mert szerintem az irány jó (magasról leszarom hogy a haveroknak osztogatnak"...persze,hogy leszarod fideszgoreny,mert neked is osztogatnak a lopott penzbol.Kurva jo az irany,lopjanak csak 1000 milliardokat,mi?Mennyit kapsz egy ilyen hozza szolasert patkany?

martineden 2014.11.29. 14:28:36

@Tiszteltetem Brüsszelet: ,, mondta el Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)"......ez aztan a bizonyitek,muhaha. .Miota lehet hinni a hazugsagbol vilagbajnok korrupt fideszpatkanyoknak? Persze ertem en a kissebsegi vida is jelenteni fogja a kisebbsegi csodacsatarnak,hogy minden szep,minden jo ,mert ellenorizte magat es nem talalt semmi terhelot.Korrupt,tolvaj,hazaarulo fideszcsurhe.Pfuj

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 14:33:13

@sanyix: uniós normák szerint számolják az adatokat, 2004 óta, mindig beleszámolták a külföldön munkavállalókat (akik magyar háztartás tagjai, tehát ingáznak) és a közmunkkásokat, és nem számolták bele a Mo-n dolgozó külföldi háztartáshoz tartozókat.

lazaraki 2014.11.29. 14:33:35

"de cserében ne mondd meg, mit és hogyan akarunk!"

Na most nem azért, de olyan nincs, hogy cserében ne mondd meg, viszont cserébe van olyan, hogy cserébe ne mondd meg.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 14:35:29

2002 munkanélküliség 5,9%
2010 munkanélküliség 12%
2014 október munkanélküliség 7,8%

no comment

sanyix 2014.11.29. 14:43:20

@Tiszteltetem Brüsszelet: kamu. Kozmetikázás volt. Egyébként sem jelent sokat a munkanélküliségi ráta. A szegénység aránya, és a növekvő adók, és eközben az állami szolgáltatások (főleg az egészségügy) csökkenő színvonala igen.
Mellesleg a munkanélküliségi rátát mondjuk 2007-hez kéne hasonlítani ugyan is 2008-ben történt egy olyan apróság amit gazdasági válságnak hívnak ;)
És még így kozmetikázva a közmunkával, és a külföldiek beleszámolásával is nagyobb a munkanélküliség mint 2002-ben ezek nélkül...

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 14:55:32

@sanyix: Nem baj, a foglalkoztatottsági adatok még jobbak..:)

2010 3,8 millió
2014 okróber 4,2 millió

A munkavállalók fele SZJA-t fizetnek, nem csoda hogy megéri dolgozni.

'Mellesleg a munkanélküliségi rátát mondjuk 2007-hez kéne hasonlítani ugyan is 2008-ben történt egy olyan apróság amit gazdasági válságnak hívnak ;)'

- a 2002es cuci kormányváltástól folyamatos a munkanélküliség és az államadósság emelkedése, ezt a válság tovább gyorsította, a fidesz pedig megoldotta. A legalacsonyabb munkanélküliség 1990 óta Orbán kormánya alatt, 2002-ben volt, 6% alatti.

Dr Gregory House 2014.11.29. 14:56:42

@Tiszteltetem Brüsszelet: Mehetsz a Lendvai utcába felvenni a mai pénzedet, megdolgoztál érte! És még írj sok hasonlót! Éljen a párt!

padlogaz 2014.11.29. 14:56:47

posztolónak sajnos igaza van.
ilyenek vagyunk.
meg az utóbbi választásokon amúgy sem volt alternatíva.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 15:02:44

De a posztban sok igazság vagyon. Én már tavasszal megosztottam a szavazatomat a fidesz és a jobbik között, mert a 2/3 nem tesz jót a fideszesek arcának. Most további népszerüségromlást jósolok egészen 2016ig.

Igazi mexorítás még nem is volt, de lesz. Persze nem a teszkó szopatásra gondolok, meg a kitiltás-ügyre mert az senkit nem érdekel. Az csak rosszabb lesz a Jobbikkal. Vagyis lenne, mert 2018ban is a fidesz fog nyerni normál többséggel, de várhatóan simán.

sanyix 2014.11.29. 15:05:35

@Tiszteltetem Brüsszelet: most mit szajkózod ezt a 2 semmitmondó adatot? Több a munkanélküli mint 12 éve, pedig most még kozmetikázva is vannak az adatok, és akkor nem voltak.

Nem éri meg dolgozni legalább is adót fizetve, ugyanis semmivel sem jobb a helyzet mint a cucik idején volt, csak a jövedelemadó egy része át lett csoportosítva fogyasztási adókba, sőt még növekedett is az összesített adó, a különadóknak köszönhetően, amit mind áthárítottak a fogyasztókra, kormányod és pártod várakozásainak megfelelően.

meggyes alfonz 2014.11.29. 15:09:47

Nem kellett volna b@szogatni az RTL-t és akkor nem lett volna semminek semmi hatása.
Mióta a Berényi család reklámszünetében is hírek vannak azóta tudják a zemberek mi történik az országban. Ennyi.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.11.29. 15:12:40

@sanyix: 'Több a munkanélküli mint 12 éve, pedig most még kozmetikázva is vannak az adatok, és akkor nem voltak.'

igy igaz ezért nem lesz soha többet baloldali liberális kormány Magyarországon.

'Nem éri meg dolgozni legalább is adót fizetve, ugyanis semmivel sem jobb a helyzet mint a cucik idején volt' - érdekes hogy mivel támasztod ezt alá a semmitmondó adataimhoz képest..:))

'a jövedelemadó egy része át lett csoportosítva fogyasztási adókba' - ez igaz és nagyon helyes

'még növekedett is az összesített adó, a különadóknak köszönhetően, amit mind áthárítottak a fogyasztókra' - ez hazugság, a vállalati profit azért tünt el, mert nem tudták áthárítani, az EU azért támadja a kormányt, mert nem tudták áthárjtani, a bankok, láncok azért sírnak, mert nem tudják áthárítani. Ilyen egyszerü, ha át tudnák hárítani, akkor nem költenének véleménycikkek ezreire.

Orbán Mutyin (törölt) 2014.11.29. 15:24:50

"Szóval csak annyit tudok üzenni: mi befizetjük az adót, te elköltöd amire akarod, de cserében ne mondd meg, mit és hogyan akarunk! Ez szerintem nem olyan nagy kérés."

Nem is. Követelhetted volna, hogy takarodjon a hatalomból az egész korrupt rendszerével együtt. Legalábbis, ha írni akartál valamit...

Orbán Mutyin (törölt) 2014.11.29. 15:28:41

@Tiszteltetem Brüsszelet: "igy igaz ezért nem lesz soha többet baloldali liberális kormány Magyarországon"

Nem mondod? Csak nem te vagy a Nostradamus? Jó, akkor jósold meg, hogy a napbarnított vezíred hány hónapig marad még szabadlábon?

martineden 2014.11.29. 15:31:11

@Tiszteltetem Brüsszelet: ,, ha át tudnák hárítani, akkor nem költenének véleménycikkek ezreire."...Igen.Mint a fidesz aki ilyen patkanyokra kolt,hogy nepszerusitsek de hiaba,Egy honap alatt harmadat veszitette el tamogatoinak a korrupt,tolvaj fideszcsurhe.Ilyen foldcsuszamlas szeru nepszeruseg vesztes meg nem tortent 25 ev alatt.Meg a szocikkal sem.Tehat nem veletlen ,hogy hozzaszolok ezreinek fizet a korrupt ,tolvaj fideszcsurhe ,hogy megorize a latszatot legalabb es idot nyerjenek. Ugyan is erosen sanszos ,hogy pucolniuk kell ezert aztan panikszeruen rohangalnak menteni a lopott vagyont Svajcba,,Azerbajdzsanba.Muhaha

Piftike 2014.11.29. 15:31:17

no_succesful2:
Nnna, akkor majd elmagyarázzuk nekik..., te a rendszerváltás utáni, saját elvtársaid lopásait, én pedig a mostani garnitúra aljas dolgait. Lesz dolgunk....
Javíthatatlan agyhalott optimista vagy, ha azt hiszed, hogy itt a gazdaság felpezsdül az elvtársaid közreműködésével!
Felhívom a figyelmed néhány statisztikai adatra, tanulmányozd. Örülök, valószínűleg többedmagammal, hogy teged nem zavar, ha szétlopkodjak az orszagot. Ilyen országot is érdemelsz, becsüld meg nagyon!

DIldiko 2014.11.29. 15:36:58

@Piftike: Van aki jól járt a 16% adókulccsal, de nagyon sokan nem. Van aki a 3 gyerekkel járt jól, de ezek is kevesebben vannak annál, akik rosszul jártak az egésszel! 5 éve ki van egészítve a fizetésem, hogy ne keressek kevesebbet! Tudod te mit jelent ez? Az, hogy 5 év alatt a fizetésem reálértéke kb. a felére csökkent! Hogy a boltban az infláció bizony 5 év alatt legalább 40% volt, hogy most már végképp nem jut ruhára, cipőre, nyaralásról meg ne is álmodjak! Arról csak a 3 gyerekesek álmodjanak, hiszen még az Erzsébet programban is csak ők mehetnek, pedig ők az adózással is jobban jártak! Van a társadalomnak kb. 70%-a akik rosszabbul jártak, egyre rosszabbul élnek és a kutyát se érdeklik. Ha ez a 70% egyszer felébred komoly dolgok lesznek! és ébredeznek, mert már lassan abba is bele akarnak szólni, hogy mikor mit csinálhatunk! Nem elég, hogy hülyének néznek, a fizetésünk nem emelkedik, de megmondják, hogy mikor hová mehetünk, hol és miből tájékozódjunk! A gyerekeink elhagyják az országot akkor nem lesz veszítenivalónk, mert a fizetésünk a megélhetéshez kevés, az éhen haláshoz sok! Amíg a gyerekeinket el kell tartani (max. 7-8 év) addig csöndben maradunk, de utána bizony kinyitjuk a szánkat és meneküljön ki merre lát!

DIldiko 2014.11.29. 15:42:18

@no_successful2: Tudod ezek az elvtársak mindenki nem csak az MSZP. A privatizációval minden párt egyetértett annál a nagy kerek asztalnál kezdve az MDF-el, a Fideszen, kisgazdákon át az MSZP-ig. Az, hogy most a felelősséget valaki rá akarja az MSZP-re tolni az akkora hazugság,k mint ide Moszkva. Erről jut eszembe, amikor Gyurcsány ment Moszkvába tárgyalni a déli áramlatról akkor hazaáruló szemét volt, most Orbán az ország megmentője.
A saját szavaikat letagadják, de az internet nem felejt - hát ezért akarták megadóztatni, hogy ne kelljen vele szembesülniük!

DIldiko 2014.11.29. 15:44:22

@Tiszteltetem Brüsszelet: A törlesztők miért és mikor szálltak el? Talán akkor amikor a fideszes fiúk megszólaltak, mert kizárólag a saját érdekeik szerint pofáztak mindig és soha nem az ország érdekében.

DIldiko 2014.11.29. 15:46:32

@Tiszteltetem Brüsszelet: A közmunkásokat és a külföldön dolgozókat leszámítjuk akkor mennyi lesz a valódi foglalkoztatott Magyarországon? A 4,1 millióból lassan 0,8 milliót leveszünk akkor marad 3,3 millió - szerintem ennyire kevesen még soha nem dolgoztak.

Piftike 2014.11.29. 15:49:53

Dildiko:
Nincs vita, tökéletesen egyetertek Veled! A 16%-os adókulcscsal kapott pluszt már réges régen visszavették 56 féle adóval, meg a juttatások (cafeteria ) stb megvonásával. A közszférában 8 éve nem volt béremelés. A világ legmagasabb AFA-ját fizetjük az élelmiszerre, sb.
Tehát lassan ez sem ér semmit, max Orbán és csicskásainak, akik a méltánytalanul magas fizetésük mellé még az ország javait is szetlopják.

DIldiko 2014.11.29. 15:52:07

@Tiszteltetem Brüsszelet: Ha a 4,1 millió munkavállalóból leszámolod a 0,4 millió közmunkást és a legalább ugyanennyi külföldön dolgozót akkor bizony a kapott szám elkeserítő. De ha a külföldieket hagyod is és csak az a 0,2 milliót számolod le, aki az utóbbi 5 évben ment el akkor is! Ennyire kevesen még szerintem soha nem dolgoztak és erre annyira büszkék?

1000rörö 2014.11.29. 16:22:18

Vitya nem érti? Sajnos ő sok-sok mindent nem ért ezért tartunk itt.

Mariann19 2014.11.29. 16:23:50

A jövő évek költségvetéseiből kiderül, hogy a szociális megvonások jelentős hangsúlyt kapnak, amelyek direkt módon érintik az állampolgárokat, és amelyekre rendkívül érzékenyek.
Erre vonatkozóan készült egy felmérés, mely szerint a szociális támogatásokban eddig érintetteknek 60%-a kiesik a körből.
Tovább elemezve ezt a kérdést, az is kiderül, hogy ennek a 60%-nak döntő többsége a vidéki elmaradott térségek falvaiban él.
A Fidesz választási sikerét ezek az emberek jelentették nagyrészt, azok a választók, akiket a Fidesz a szociálpolitikájával csúnyán elárul.
Kérdés, hogy eszmélnek-e ezek az emberek a saját jövőbeni drámájuk láttán, vagy továbbra is
hisznek a számukra elérhető lakájmédia hazugságaiban, amelyekre eddig alapoztak.

Behajtó70 2014.11.29. 17:25:41

Pont ez a lényeg! Meg kéne fogadni.

micsoda? 2014.11.29. 17:34:12

@Ludovikás Levente: Nem mondom merész képzelet:)

"Viszont ha az emberek pénztárcájában és életében is elkezdesz turkálni, akkor elég morcosak lesznek!"
Tovább gondolva is igaz. Ha valamiért az emberek közvetlenül fizetnek - vizitdij - azonnyomban várják a szolgáltatást, és rögtön háborognak ha nem kapják meg. Viszont aamit közvetett modón fizetnek, észre sem veszik jó ideig, illetve mire észreveszik, az egészségügy szolgáltatása ott van ahol most.

1ghost 2014.11.29. 17:45:25

@Tiszteltetem Brüsszelet:

"Nem baj, a foglalkoztatottsági adatok még jobbak.. 2014 okróber 4,2 millió"

Na figyu, balfaszkam!

2008-ban cirka 3,9 milliió volt a foglalkoztatottak száma, ma 300 ezerrel több papíron.

DE

A gazdasági teljesítménye horribile dictu mégis kisebb ma, mint 2008-ban! S közben volt egy kis technológiai fejlődés is, de ne komplikáljuk ezzel az életet.

Röviden: Narancs komcsi Brüsszelet, olyan rémisztően buta vagy, hogy államtitkári helyet érdemelsz az Orange Kurmányban!

Balt 2014.11.29. 17:46:45

@Andy73: Jogos. Keine pánik!

Jól emlékszem, ez a blog 2004 előtt masszív fideszpropagandát tolt, mondjuk azt is elég bénán?

Az internetadó bizony egy tőről metszett hülyeség volt, mondom ezt úgy, hogy Fidesz szavazó voltam (és maradtam).

Balt 2014.11.29. 17:48:30

@Krisz11: Ez bezony így van a többségnél ma is, persze a mintát nem feltétlenül a tüntetők közül érdemes venni.

micsoda? 2014.11.29. 17:55:10

@Piftike:
Minden változásnál vannak vesztesek, és győztesek. Te vesztettél, az ellenzék győzött. E közben a többség hol van? Ott ahol most, még több helyre járunk, ilyen olyan szak rendelésre, recept írásra, és várakozunk még a legegyszerűbb műtéteknél is. Miközben jó sokat adózunk, fizetjük az egészségügyi hozzájárulást.

J.László 2014.11.29. 18:07:30

@martineden:
Csak nem cigányozol, libsi?

martineden 2014.11.29. 18:13:12

@J.László: ,, Csak nem cigányozol, libsi?"...ejnye,magadra ismertel?Nyalsz a gazdanak mert kell a kozmunka mi?Sajnallak de csak a purdek miatt.

martineden 2014.11.29. 18:38:37

@J.László: ...,,Mocskos náci.'....Muhaha,vissza nyalt a fagyi?

Piftike 2014.11.29. 18:45:40

@micsoda?
Iiiiigy igaz. A gáz az, hogy már réges régen be kellett volna vezetni itthon is a boztosítási rendszert, amitől olyan sokan félnek.
Az egészséges verseny emeli a színvonalat. A konkurencia pedig kénytelen alacsonyan tartani az árakat. Ami itthon megy eü.ellátás címén, az valami szocialista maradvány. Olyan is.

Gour (törölt) 2014.11.29. 19:10:58

Talán 3-4 éve olvastam legutóbb a nívó blogot ahol úgy harsogott a fidesz propaganda mint a frissen kaszált fű. Öröm és némi káröröm, nem tagadom, hogy végre megértették azt a rendszert amiért olyan szépen kiálltak. Srácok, semmi baj, én is későn értem meg a csajozáshoz, van ez így.

martineden 2014.11.29. 19:39:34

@Gour: ,,Talán 3-4 éve olvastam legutóbb a nívó blogot ahol úgy harsogott a fidesz propaganda mint a frissen kaszált fű.''.....meg fel evvel ezelott is.Amugy felig-meddig most is nyal a vezernek.

sutyerák 2014.11.29. 19:46:35

nem senkit sem érdekel,hanem a hülyemagyart,aki mint tömeg egy ökör nép,-egyénileg meg nem annyira.

sutyerák 2014.11.29. 19:50:45

@Mariann19: sebaj.majd az önkormányzatok bevezetik az ingatlanadót és abból támogatják a szegényebbeket.
-és az ökre magyar a szegény bérlakásosra haragszik majd,nem erre a tetves faxiszta maffia-rablóbandára,az ország pestisére.

♔batyu♔ 2014.11.29. 19:57:04

Azon pedig ti nem gondolkodtok el, vajon miért nem nő a ballibsiké.

♔batyu♔ 2014.11.29. 19:59:23

@1ghost: Hogy meg fogsz te lepődni, hogy amikor eltűnik Orbán, továbbra is ez lesz. Mivel ez is volt.

duwad 2014.11.29. 19:59:30

A komcsik nagyon loptak. Én azt hittem ez a csúcs!
Fideszre szavaztam, öt trafikom van.

duwad 2014.11.29. 20:03:32

@Tiszteltetem Brüsszelet te hány trafikot kaptál?

♔batyu♔ 2014.11.29. 20:06:29

@Mariann19: Most akkor a sok szegény Gyurcsányékra szavaz, mi történik? Mindenki szociális segélyt kap ha nyer? És ki fizeti ezt, a multik?

Mariann19 2014.11.29. 20:34:12

@sutyerák:
Az önkormányzatoknak nem lesz lehetőségük a támogatások és segélyek folyósítására, mert nem lesz forrásuk erre.
Gondolod, hogy a kormány erre majd külön pénzt utalgat az önkoriknak? Hiszen megtakarítani akar!
A helyi adókkal nem lehet megoldani ezt a kérdést, mert tömeges a segélyekre és támogatásra szorulók száma.
Nem szólva arról, hogy óriási helyi feszültség forrása lehet az ilyen célok miatti adók bevezetése.

Mariann19 2014.11.29. 20:39:22

@♔batyu♔:
Ne izgulj, Gyurcsányékra már nem fognak olyan sokan szavazni, hogy számottevően befolyásolnák a hazai viszonyokat.
A járható út az, hogy más gazdaságpolitikával meginduljon az értékteremtő /nem közmunka/ tevékenység, amelynek eredménye által fokozatosan szűkülne a segélyezettek köre.
Ne az legyen a kérdés, hogy ki fizesse a segélyeket, hanem az, hogy csökkenjen a számuk.

Pop40 2014.11.29. 20:49:37

@Krisz11:

Nagyon jól teszed, menj csak el a fideszre szavazni. Igaz, épp most nyúlják le a manyupodat,. de "mindegy milyen rosszak. Azért elmennék szavazni, hogy ne a DK féle oldal jöjjön vissza."

Örül a fidesz az ilyen hasznos hülyéknek, mint amilyen te vagy. Aki még tapsikol is neki, mikor kirabolják. :-DDD

hosaka 2014.11.29. 20:51:49

@Andy73: "A vasárnapi nyitva tartás korlátozása egyelőre csak ötlet, ráadásul nem is Orbán vagy a Fidesz ötlete, hanem a KDNP-é".

KDNP nem létezik. Vírus, gazdasejt nélkül életképtelen. De ha ez a mogyoró ötlete volt a szarkupacban és nem a szarkupac ötlete, az sem változtat semmit az egészen. Nagy ötlet, meddig agyaltak rajta?

Pop40 2014.11.29. 20:52:46

Sajnos a posztolónak jórészt igaza van.
Ez az ország az idióták országa, a legtöbbeket, amíg nincs vizitdíj, netadó, és van barátok közt, nem érdekli, hogy közben százmilliárdokat lop el a fideszes maffia.

Nem csoda, hogy ilyen sikeresen fejlődik visszafelé az ország, amíg ennyi barom szavaz benne. Minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel, ez itt halmozottan igaz.

Pop40 2014.11.29. 20:56:53

@hosaka: Ugyan már...
Majd nyilván a nem létező kdnp keresztül tudná nyomni az ötletét, ha az ellenkezne Vitya elképzelésével, mi? ;-))

A sok fideszes majom nyugtatgatja ezzel magát, hogy "de hát nem is a fidesz ötlete, hanem a kádéjenpéjé"....
Aha. Azé. Vitya meg nyilván kézzel-lábbal tiltakozott, csak a nagy és erős kdnp a 0 szavazójával és a 0% támogatottságával leszavazta. :-DDD

anonymand 2014.11.29. 21:08:54

@Tiszteltetem Brüsszelet:

A szegénynek számítók:
2002
2010
2014
Kérlek, légy oly kedves a megfelelő adatokat behelyettesíteni.
No comment.

anonymand 2014.11.29. 21:11:50

@Tiszteltetem Brüsszelet:

A legeslegjobb nyilván a minimálbért keresők számának alakulása.
2010
2014
Remélem, hogy hozod ide is az adatokat.
No comment.

anonymand 2014.11.29. 21:13:57

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Nem baj, a gyermekszegénységi adatok még jobbak, a legeslegjobbnál is:
2010
2014
Bízom benne, hogy adatokkal igazolsz.
No comment.

hosaka 2014.11.29. 21:25:07

@Mariann19: "... támogatások és segélyek ... Gondolod, hogy a kormány erre majd külön pénzt utalgat az önkoriknak? Hiszen megtakarítani akar!"

Akar. Orbán úr már annyira akar, hogy jobb, ha nem húz fehér nadrágot. Szíjjártó úr is nagyon akar, tempózások közti szünetekben.

Ezek a díszpéldányok csak akkor "akarnak", ha a te károdra tehetik. A havi fizetéseinkből már sikerült egy kicsit (sokat) megtakarítaniuk. Jöhetnek a segélyek is (ami azoknak is szólt, akik hiába dolgoznak, mégsem képesek a saját -- szétlopott -- fizetésükből megélni).

hosaka 2014.11.29. 21:37:14

@Pop40: ezt írtam én is.

Orbánnak már csak ezért is pusztulnia kell, hogy valóvillává züllesztette a magyar parlamentet. Nézhetetlen műsor. A legsötétebb középkori "szocialista" "munkás" párt csinálta ugyanezt (csak azok nem verték hozzá a faszuk*t is hozzá).

♔batyu♔ 2014.11.29. 21:38:15

@Pop40:

2010 Gyurcsányék elloptak egy csomó pénzt - gazdaság csődben.

2014- Orbánék elloptak egy csomó pénzt, a gazdaság viszont nincs csődben, GDP pozitív.

2010-ben a nép Orbánékra szavazott és 2014-ben is.

Ez az ország akkor miért az idióták országa?

Az az idióta, aki 2014-ben Gyurcsányékra szavazott.

röhögő 2014.11.29. 21:52:10

@♔batyu♔: Hazudsz batyuka. 2010-bn nem volt csőd. Bajnai 2010 májusában 19300 milliárd adóssággal adta át, most 24700 milliárd, volt 2700 milliárd új adó és eltűnt 3000 milliárd manyup. Úgyhogy a fidesz teljesítménye sokkal rosszabb Gyurcsányénál.

hosaka 2014.11.29. 22:02:11

@Pop40: Igen, először lehülyéztem a posztoló gyereket, aztán leesett, hogy igaza van. Lusta, közönyös vagyok, ahogy a magyarok döntő többsége. Met amíg a lármás orbánbuzi biomasszáé a felelősség, addig szarhatok az egészre, hisz' nem én szavaztam rájuk, csókolom.

Csak mára kiderült, hogy mi a baj azzal, ha leszarom és nem megyek ki a hidegbe orbántakaroggyozni. Orbán úr elpofátlanodott. A közönyünkkel arra kapott tőlünk felhatalmazást, hogy bénázgasson, szerényen. Csak mértékkel lopjon, ahogy illik.

És nem arra, hogy szétbassza a gyerekemnek az iskolai tanulmányait. Meg a wifimet. Igaza van a posztírónak, ez van. Ahhoz, hogy felemeljem a valagamat a karosszékből, egy nálam is sötétebb, lustább, nagypofájúbb, kártékonyabb és mások sorsára még közönyösebb szarcsimbók kellett. Nem a posztíró. Orbán úrról beszélek.

hosaka 2014.11.29. 22:11:04

@batyu: "Orbánék elloptak egy csomó pénzt, a gazdaság viszont nincs csődben, GDP pozitív. "

Tedd a fa alá karácsonykor, gyerekeid nagyon fognak örülni egy pozitív GDP-nek. Ha másnak nem is.

Az eész ország gyakorlatilag arról szól, hogy LÁTSZAT GDP NÖVEKEDÉS, te meg leírtad ezt, mint valami erényt? Szétbaszták a gazdaságot és van róla saját maguk által írt igazolásuk, hogy nem?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.11.29. 22:12:44

@Ludovikás Levente: Cserélj lemezt is, ha már nicket cseréltél!

hosaka 2014.11.29. 22:20:31

Már professzionális, kőbunkó, nehézsúlyú trollokra sem telik, akiktől rendesen leolvad a közönséges halandó agya. Csak a hígtrágyában cuppogunk és beszél mindenki a semmiről. Pénz sehol, de rögeszmés Orbán Viktörp jön és lopni akar tovább. Nagyon szépen kérem, hogy ne így emelje a GDP-t, jó? Bízza szakemberre. Úgyis az lesz a vége. Köszönöm.

2014.11.29. 22:43:13

@alfacharlybravo:

"Nagy szerencséd van a manyup sehol nem müködik az olyan mint a devizahitel vagy a piramis játék."

Akkor egy sima bank is az, gondlom ez tiszta sor neked! :)

H2 bomba 2014.11.29. 22:43:21

A vége az lesz, hogy a külföldi cégek megunják, hogy Viktorka házikasszának nézi a bevételüket és lassan elhúznak egy két határral arrébb. A nyugati cégek nem fognak rendelni Magyar beszállítoktól mert nem akarnak egy csühes maffiaországgal üzleti kapcsolatban lenni, Akkor aztán lesz itt akkora kúrva nagy gebasz, hogy TEK sem fogja megvédeni a pofátlan szemét rablóbandát az éhezők fellázadt viadalától

Muhammad Balfas 2014.11.29. 22:44:11

@hosaka: Legalább azon gondolkodj el, te szerencsétlen hülye, hogy ki vezetné az országot, ha Orbánék mennének? Az a baj veletek, hogy két lépéssel sem tudtok előre gondolkodni, csak szajkózzátok amit Goodfriend bácsi előírt nektek

H2 bomba 2014.11.29. 22:52:13

Annak örülnünk kell, hogy közmunkások az adóforintokból dolgoznak politikai vezetők kimutyizott földjein, és ezért csökken a munkanélküliség?

H2 bomba 2014.11.29. 22:55:40

@Ches Desmond: veled meg az, hogy nem látod hogy Ők nem az országot vezetik, hanem az emberek által kínkeservesen megtermelt pénzt a svájci bankszámláikra. Ez szerinted rendben van?

alfacharlybravo 2014.11.29. 23:06:30

@MikeBoy: Kapcsold be az HBO pont most megy egy film a manyup ról szól az előzetes szerint éppen gyémántlopással akarják vissza szerezni. Ott állnak öregen és kifosztva. A banknak azért van esélye meg betét biztosítás, de ami igaz igaz egy államcsőd esetén ugyan az a helyzet.

alfacharlybravo 2014.11.29. 23:07:20

De Kurt Vonnegut is írt egy könyvet erről a témáról.

Mariann19 2014.11.29. 23:26:28

@hosaka: "Ezek a díszpéldányok csak akkor akarnak megtakarítani, ha a te károdra tehetik."
Igazad van, idézőjelbe kellett volna tennem a megtakarítani szócskát.
Már nincs olyan termék vagy szolgáltatás, amelyen ne lenne a sima ÁFA-n még valamilyen adótípusú teher.
Ám a gazdaság robog az Orbán kormány szerint, miközben folytatódik az elnyomorodás.
Egy törvényszerűség azért itt is érvényesülni fog. A zsarnokság szétfeszíti önmagát, és ennek a folyamatnak az eleje már látható.
Az emberek az utcán vannak!

agyamputáltak 2014.11.29. 23:47:41

mennyi agymosott/kifizetett fideszes görény tobzódik itt benyalva a szaros vityaseggbe. a fene a gusztusukat. :-(

Pop40 2014.11.30. 00:03:31

@Ches Desmond: Kicsi droid, próbáld meg elképzelni, hogy a kedvenc tolvaj Orbánkád holnap felfordul, mondjuk kap egy szívrohamot.
Szerinted vége lenne az országnak, csak azért, mert nem a felcsúti tolvaj cigány vezeti? :-DDD
Ennyire hülye még egy ilyen retardált fideszes sem lehet, mint te.

A diktátorok legtöbbször próbálják magukat nélkülözhetetlennek beállítani, hogy a nép elnézze a szarságaikat, más kérdés, hogy ezt a hozzád hasonló faszfejek kivételével elég kevesen hiszik el.

Ha Vitya takarodik, az ellenzék veszi mondjuk Mellárt, vagy valami hasonló kalibert miniszterelnöknek. Ért a dolgához, és nem lop, a vezéredről egyik sem mondható el.

Bár lehet, hogy az ország azonnal bedőlne, ha nem ilyen nagyszerű figurák vezetnék, mint Vitya, Kósa, Szíjjártó a futsalos haverjaival, Rogán, Simicska, Vida, meg a többi.
Lehet, de azért nem valószínű.

Pop40 2014.11.30. 00:04:40

@hosaka: Lényeg, hogy valami - végre - elkezdődött.

Pop40 2014.11.30. 00:11:38

@♔batyu♔:

"2010 Gyurcsányék elloptak egy csomó pénzt - gazdaság csődben. "

Láthatóan pont annyit értesz a gazdasághoz, mint Vitya.
Nem, pajtás, dehogy volt a gazdaság csődben 2010-ben, sőt. Bajnai jobb állapotban adta át, mint amilyenben most van, még a vezéred is kénytelen volt megdicsérni külföldön. (Persze azt neked, meg a többi hasznos hülyének nem kötötte az orrára.)
2009-ben tényleg szar volt a helyzet - mint mindenhol. Mert bár a sok hülye fideszes emlékezete erősen szelektív, 2008-2009-ben bizony volt egy világválság.

Tudod, amikor az amcsi gazdaság beszakadt, és a német GDP 6%-kal zuhant egy év alatt.
Orbánkád úgy is alig tud egy pozitív GDP-t összehozni, hogy külföldön tombol a bikapiac.
Persze te ezt honnan is tudnád, nem kötik az orrodra a pártközpontban.

A GDP meg annyira pozitív, hogy amikor nyáron az Audi -szezonális okból- leállt 1-2 hétre, ez már meglátszott a GDP-n. Ilyen baszott erős ez a mi szuper GDP-nk.
Kb, mint a foglalkoztatottság: Az is folyamatosan emelkedik, mióta beleszámítanak a foglalkoztatottak közé a közmunkások, meg a külföldön (!!!) állást szerzők.
Hát ja, statisztikát hamisítani tudni kell, és a slepped - ha máshoz nem is - a hamisításhoz nagyon értenek.

"2010-ben a nép Orbánékra szavazott és 2014-ben is.
Ez az ország akkor miért az idióták országa? "

Meg is válaszoltad a kérdésed.

Szabványok 2014.11.30. 00:14:02

@Tiszteltetem Brüsszelet: Ebbe a 4.2M-be bele vannak számolva a Norvégiában dolgozók is, akik nem Magyarországnak fizetnek adót, nem a magyar egészségügynek fizetnek, nem a magyar nyugdíjasoknak megy a nyugdíjjárulékuk.
Továbbá belbe vannak számolva a közmunkások, akik új értéket nem termelnek, hanem az én adómért kairgálják az árkot, meg a tanácselnök farmján kapálnak.

tcom 2014.11.30. 00:14:41

Érdekes kérdés, hogy a Fidesz aparátusának van e alternatívája? Erre józanul csak azt lehet mondani, hog talán csak jobban lehetne csinálni. Egy paraszt bácsika eszét kellene csak vennünk, aki megkérdezné a gyerekeitől mennyire fontos az internet elérése. Nagyon, jó akkor hagyom, támogatom, nem adóztatom pluszban. A paraszt bácsika megkérdezi az asszonyt, szeret-e vasárnap vásárolni a Tescóban? Asszony jó lesz, ha kizavarjuk az RTL-t ?

Jelenleg a " fő paraszt" a haverokat kérdezgeti a kocsmában kártyázás közben.

tcom 2014.11.30. 00:26:03

Látni lehet, hogy mennyien képesek megvédeni Orbánt. Jönnek ide megvédeni azt a jó embert, akinek minden cselekedét a jóság itatja át. Elképesztő mekkora szuggesztív hatása van. Elkezd beszélni és sokaknak úgy tűnik egyenes, őszinté, határozott.
El is kell ismerni, nagyon ügyes szónok. De hát voltak elődei sokan. Elêg csak Hitlért említeni, akinek hívószavára a Nietzsche-i Németországban milliók indultak háborúba a világ ellen. Előbb-utóbb az összes diktátor megbukik ês marad a demokrácia.

Pop40 2014.11.30. 00:42:16

@tcom: Ezért fizetik őket, ettől fölösleges ennyire elájulnod.

Ők ugyanazt csinálnak itt, amit a bérenceik legutóbb Ózdon csináltak élőben. Ami szavazatot a fideszes jelölt kapott, annak 90%-a abból származott, hogy a fideszes sameszok kezébe nyomtak a cigányok lefizethető részének 30 kiló krumplit, és elvitték szavazni a fideszesre.

Orbán nem ügyes szónok. Egy ügyes szónoknak nem annyiból áll a tudománya, hogy
1, csak baráti közönség (pl birkamenet) előtt tud beszélni, senki más előtt nem
2, az "ügyes szónoki" képessége kimerül abban, hogy mindenkinek elmondja, amit az illető hallani szeretne. Ehhez aztán nem kell nagy tehetség, a legutolsó házaló ügynök is képes rá.

anyo05 2014.11.30. 07:23:24

Én most jöttem rá a liberális nyomulás lényegére!!!:))) Most, hogy a gazdaságban hossz lett, hogy a fidesz visszahozta a gödörből a zországot, most, hogy visszakapta az ország a becsületét KÁP ügyben, most, hogy nőnek a bérek, a vásárló erő, kicsi a zinfla MOST KÉNE ÁTVENNI AZ ORSZÁGOT!!!! Hát 1 fauszt, fiatal barátaim, amíg eszitek anyu-apu főztjét és másra sincs gondotok, mint a f@szbuk:DDDD
Azzal viszont 1etértek, hogy Orbánnak fel kéne frissítenie a tanácsadóit és 1 kicsit a "barátait" is!!!! Ill. önkezüleg átvenni az irányítás lényegét:))))

röhögő 2014.11.30. 08:24:41

@anyo05: Hülye vagy csak nem pöröx. Az államadósság nőtt, sokat. Az infláció azért kicsi mert nincs vásárlóerő.

anonymand 2014.11.30. 08:31:09

@anyo05:

Azért Nobel-díjban ne reménykedj!
Azért tart itt az ország, ahol, mert rajtad kívül van még kb. másfél millió titán, aki rájuk szavazott, szavaz, szavazni fog.
Mondom, titán!
Ti tán olvasni tudtok, de érteni valamit is?

anonymand 2014.11.30. 08:41:47

@anyo05:

Te zseni!
Már négy éves korodban annyi eszed lehetett, mint most, ezért elvárnám, hogy magyarázd: "A gazdasági növekedés gátjává vált a szegénység terjedése, mélyülése. A rendszeres segélyek tervezett megszüntetése tovább növeli az egyenlőtlenségeket. Pedig már most is ott tartunk, hogy a lecsúszottak tábora a teljes lakosság 37 százalékát teszi ki, míg az európai átlag 22 százalék."
Előre is köszönöm fáradozásodat!

anonymand 2014.11.30. 08:44:53

@anyo05:

Hossz.
Na igen!
"Ősszel mindhárom nagy hitelminősítő felülvizsgálta Magyarország adósminősítését, és ugyanarra a következtetésre jutottak: nem fogják kiemelni a befektetésre nem ajánlott, úgynevezett bóvli kategóriából az államot, mert hosszú távon alacsony gazdasági növekedésre lehet számítani és a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája rontja a kilátásokat."

röhögő 2014.11.30. 09:03:05

Ez egy tipikus tartalék nick.

"anyo05 0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.03.27. óta tag."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.30. 09:27:15

@micsoda?:

"Az a 300 forint vizitdij nem lett volna butaság. Nyert volna az egészségügy, és a polgár sem érezte volna szükségét a zsebbe csúsztatásnak."

Gondolod, hogy az orvos nem tartotta volna a markát a műtétért vagy akár csak az egyszerűbb kórházi ellátásért? Nagyon naiv vagy. Szívszaggatóan elpanaszolta volna a betegnek, hogy ő abból a 300 forintból egy fillért sem lát. A beteg meg ugyanúgy leperkálta volna a tízezreket, mert ahhoz képest a 300 forint semmi nem lett volna.

2014.11.30. 09:29:57

@alfacharlybravo:

HBO?? :)
Arra én is szoktam hivatkozni.

Tudod a magánynyp-i rendszernek sok szereplője van.
Akik kitalálták nem a faék módján gondolták végig ezt az egészet.
Tehát van a

manyup
vagyonkezelő
független pénzügyi vizsgáló
PSZÁF

ez a négyes úgy biztosan.

Néhány tény ebben a rendszerben:

- ha a manyup csődbe megy, az nem érinti a megtakarításodat semmilyen módon
- mind a független vizsgáló, mind az állam sokkal jobban ellenőrzi a manyupok működését folyamatosan, mint pl. a bankokét
- a manyupok működése teljes mértékben az állam által volt szabályozva pl. működési költségek

Lehetnek problémák egy ilyen rendszerben?
DE még mennyire. Ott ahol több ezer milliárd Ft van biztosan megjelennek olyanok is, akik ezt megcsapolnák.
De tudod kik ezek legtöbbször vagy kiken múlik? A POLITIKUSOK(ON).
Azzal, hogy a manyup rendszert megszünteted kiknek adod oda eleve az összes pénzt ellenőrizetlenül? A POLITIKUSOKNAK!

Okos dolognak tűnik ez még mindig neked???

2014.11.30. 09:43:28

"Szóval csak annyit tudok üzenni: mi befizetjük az adót, te elköltöd amire akarod, de cserében ne mondd meg, mit és hogyan akarunk! Ez szerintem nem olyan nagy kérés."

Márpedig ne költse el az adót arra, amire akarja. Vagy az adó befizetése nem a pénztárcádban való turkálás?

2014.11.30. 09:48:54

@Tiszteltetem Brüsszelet: "tudta csak elérni vagy meghaladni a válság előtti foglalkoztatási szintet"

Közmunkás vagy? :-)

alfacharlybravo 2014.11.30. 09:54:38

@MikeBoy: Nem tűnik meggyőzőnek az amit írsz, nekem még mindig egy nagy szélhámosságnak tűnik a manyup, tudomásom szerint az államnak kell a végén kisegítenie a hoppon maradt tagokat. Elvileg sem működő képes az egész Amerika igazán nagy csalásai pont a nyugdíj pénztár területen történtek. Politikusok azok bábfigurák a világ tényleges urainak a kezében. Nekem a mostani kormány az előzőekhez képest angyalkáknak tűnnek, még mindig. Kormányoznak és nem csak a fülükre súgott lobbi érdekeket hajtják végre és szarnak az országra amit vezetnek, a hatalomra kerülésük egy tök hazug propaganda eredménye. A pénzforgalom, a kereskedelmi forgalom és a média uralom ez a három kell a világ meghódításához. De aki ezt megemlíti az zsidózik a VII. kerületi barátom szerint.

2014.11.30. 10:08:16

@alfacharlybravo:

Figyelj! Ez nem így működik.
Csupa légből kapott és tény nélküli állításod van.

Sorolom:

"tudomásom szerint az államnak kell a végén kisegítenie a hoppon maradt tagokat. "

"Elvileg sem működő képes az egész "

"Amerika igazán nagy csalásai pont a nyugdíj pénztár területen történtek. "
PONT NEM! Amikről hallhattál mostanság!
PÜ válság - bankok
Enron botrány - energetika és könyvizsgáló

"Politikusok azok bábfigurák a világ tényleges urainak a kezében."

Azonkívül vannak a manyup témában nem releváns részek, ezeket ne keverjük bele:

"Nekem a mostani kormány az előzőekhez képest angyalkáknak tűnnek, még mindig. Kormányoznak és nem csak a fülükre súgott lobbi érdekeket hajtják végre és szarnak az országra amit vezetnek, a hatalomra kerülésük egy tök hazug propaganda eredménye. "

"A pénzforgalom, a kereskedelmi forgalom és a média uralom ez a három kell a világ meghódításához."

Na ez meg már végképp:

"De aki ezt megemlíti az zsidózik a VII. kerületi barátom szerint. "

Lehet rossz véleményed a manyupról és még irtózhatsz is tőle (sokan félnek a repüléstől is, pedig akkor autóba ülniük végképp nem kellene), de ha csupán meggyőződéses hitből kezdesz ellene agitálni minden alap nélkül és mondjuk agy a politikusok mantráját nyomva, annak önmagában vagy egy vitahelyzetben nem sok értelme van.

bioLarzen 2014.11.30. 10:45:44

Teljesen egyetértek a cikkel.

Talán a Parkinson törvénye (vagy annak folytatása, a Parkinson újabb törvényei) c. könyvben szerepel az az alapigazság, hogy az emberekben igazán olyan összegű pénzeklkel kapcsolatban lehet érzelmi reakciókat kiváltani, amit el tudnak képzelni, amit meg tudnak tapsztalni, ami az ő saját világuk része is. Százmilliókat, milliárdokat az átlagember nem tud hova tenni, mert arról nincs igazából mentális képe, számára az egy idegen dolog. Tehát, ha egy hírben ekkora összegek szerepelnek, az nem fog belőle elemi érzelmi reakciókat kiváltani. Viszont a száz- ezer, esetleg tíz-/százezer forintok - na, azok már annál inkább, hisz arról tudja, hogy mennyi, mekkora súlya van a saját életében.

A könyvben valahogy úgy szerepel ez, hogy egy gyárban a vezetői értekezleten percek alatt megvitatnak egy tibbmilliós gépvásárlást, viszont fél órát elvitatkoznak arról, mennyibe kerüljön a büfében a kávé...

KissGecihuszár 2014.11.30. 11:15:09

nos, én azt gondolom, hogy de igen is, hogy érdekli immár 25 "rendszerváltó év" elteltével a még nem teljesen kihypozott, még némi agytevékenységgel rendelkező átlagmagyarját az, hogy ezek is 20 ujjal lopnak ki minden pénzt a rendszerből, lett légyen az EU-s támogatás, vagy épp a nem kevés adóbevétel. Ugyanis akinek van 1 csepp esze, az világosan látja, hogy ez egy nonsence, ami ebben az országban folyik és amit úgy lehet aposztrofálni, hogy permanens háborús helyzet; háború nélkül. Csakhogy mivel az elmúlt 25 év alatt felvonultatott politikusi "elit" is a "mi kutyánk kölyke", ezért volt egyfajta apátia, beletörődés eddig a dolgok menetének ilyetén elferdülésébe, viszont most már felnőtt egy olyan nemzedék, mely nem élt még a kádárérában, ergo nem fertőződött meg a magyarosch kijárós,odatelefonálós, kéz kezet mosós, sógor-komás-haveri körös attitűdökkel és joggal kéri számon a 40-től felfelé generációkon, hogy ezt mégis hogy a faszomba képzeltétek?! Régóta fortyogtak már a felszín alatti indulatok, hiszen elég, ha a Kishantosi balhéra, netán a dohánybolt mutyira, vagy épp a tankönyv botrányokra gondolunk és akkor még nem beszéltünk a lokális cirkuszokról, mint a miskolci két tannyelvű gimi, vagy épp az Esztergom saga, stb. Én már 2010 ősze óta folyamatosan azt hangoztatom - egyebek mellett a kommentjeimben is-, hogy arra kell minden regimenek féltő gondossággal vigyázni, hogy ne érjen el egy kritikus tömeget azon emberek száma, akiknek a nyilvánvalóan népnyomorító intézkedéseikkel nap, mint nap borsot szórnak a szemébe, mert amennyiben ez bekövetkezik, nos akkor hiába a 2/3-ad, a meggyőző fölény, amivel 3 választást is megnyertek, úgy bassza ki őket az Istenadta Nép, mint a taknyot és ilyenkor fennállhat a veszélye annak is, hogy velük együtt esetleg lámpavason végezheti az elmúlt 25 év politikusi "elitje" is! Teljesen nyilvánvaló, hogy így ne folytatható tovább, ugyanis eddig "disszidált" már olyan 7-800ezer magasan képzett, keresett szakmát tudó, nyelveket beszélő honfitársunk, minek következtében egyrészt egyre szarabb minőségű az itthoni szakmunka (lásd: Várbazárbéli tragikus állapotok,egyéb más nagy beruházásokon tapasztalható brutális minőségromlás), másrészt viszont ez az embermennyiség ugyebár nem itthon adózik, járulékozik, nem itthon fogyaszt,minek következtében a jövő évi költségvetésért, annak tarthatóságáért én momentán egy fabatkát nem adnék. Szóval, egész egyszerűen betelt a pohár és az utsó csepp pont a netadó volt, mely kiszabadította a szellemet a "stabilitás, köznyugalom" mámorában tengődő Magyarország palackjából és egyben begyújtotta azt a kanócot, melyet már 20 éve be kellett volna gyújtani, s melynek vége egy tisztítótűz begyulladása lesz, melyben sokan porig égnek, remélhetőleg a többség megtisztul, mert amennyiben ez záros határidőn belűl nem következik be, akkor szeretett Hazánk csak múlt idő lesz, hiszen egy olyan országnak nincs, nem lehet jövője, ahol csak nagyrészt semmirekellő, haszontalan cigányok, zéró képzettségű, csak Magyarul és Trágárul beszélő lumpenek és egyre növekvő létszámú nyuggerek élnek! Azt gondolom, ezen TÉNY belátásához nem kell PhD és lehetőleg ezt az opciót lehetőség szerint ne relativizáljuk el.

röhögő 2014.11.30. 12:01:29

@KissGecihuszár: Így van. Olyan feszültségek kezdenek kialakulni, hogy ebből robbanás lesz. És abból káosz.

röhögő 2014.11.30. 12:03:20

@MikeBoy: Azért nincs teljesen igazad. Az USA nyugdíj alapok 15 évi magyar GDP-nek megfelelő pénzt buktak 2009-ben.

2014.11.30. 12:18:03

@röhögő:

Igen, csak azt nem úgy hívják, hogy pilótajáték, meg lopás, meg CSALÁS, hanem VÁLSÁG.

2009-ben minden befektetési alap és minden kormány és ember bukott, amelyik nem shortolta a világot.
Ettől még nézd csak meg a nyugdíjpénztárak 40 éves hozamát, mert általában nem egy éviig takarékoskodunk a nyugdíj előtt.
A magyar manyupok is buktak, de aztán "érdekes" a válság utáni években mintha szárnyalnának, mint minden más befektetési alap és tőzsde általában....

2014.11.30. 12:22:57

@röhögő:

A másik és ezt általában javaslom.
Mi értelme az USA manyupjainak bukását vagy hozamát a magyar GDP-hez hasonlítani?
Ez így egy semmitmondó adat. 10% vagy 15% negatív hozam az mond valamit, de ez így??

DIldiko 2014.11.30. 12:41:36

@Piftike: Az eü. átalakítását már rögtön 1990-ben be kellett volna vezetni. Akkor sokkal inkább elfogadták volna az emberek, mint most. De mivel minden maradt a régiben, a bérek meg egyre inkább a béka feneke alá kerültek eljutottunk ide, ahol most vagyunk. Az orvosok, ápolók jó része elment külföldre, a kórházakba meg futószalagon képzik az ápolókat 5-10 hónapos képzésen, akik igazából semmit nem csinálhatnak.

DIldiko 2014.11.30. 12:45:33

@♔batyu♔: A gazdaság nincs csődben? Szinte semmi más nincs az országban csak a multik, azok közül is az autógyárak. Ha az Audi, Mercedes és Opel bezárna egy hétre a heti GDP a negyedére esne vissza! Hol van akkor gazdaság?

DIldiko 2014.11.30. 12:52:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért, most talán nem perkálnak! Tisztelet a kivételnek, de szinte minden orvos elvárja akkor is, ha tudja, hogy 25-én odaadja a beteg az utolsó ezresét is és fizetés vagy segély csak 2-án lesz!

micsoda? 2014.11.30. 14:01:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már bocsi, de az emberek nagy többsége olyan, hogy amikor előveszi pénztárcáját, és onnan fizet /nem közvetetten/ akkor elvárja az ellenértékét, még az orvostól is.
Amennyi beteg/képzelt beteg van, jutott volna az egészségügy minden területére bőven. Legfeljebb a megelőzésre jobban adtak volna. Akkor az orvosoknak is több ideje lenne a betegre. Csak egy példa amit nap, mint nap látok, többnyire üres az uszoda még a lakótelep közepén is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.30. 14:32:55

@DIldiko:

Hol is írtam, hogy most nem perkálnak?

@micsoda?:

Én még soha nem fizettem orvosnak, de kórházban láttam, hogy akik fizetnek, azok több mosolygást kapnak, többször érdeklődik az orvos az állapotuk felől, megnyugtató szép szavakat mond nekik az orvos, de alapvetően ugyanazt az ellátást kapják.

Más kérdés persze egy komolyabb beavatkozás, ott biztos jóval nagyobb a különbség, de nem a műtét minőségében, hanem "csak" abban, egyáltalán megműtik-e.

röhögő 2014.11.30. 16:22:58

@MikeBoy: Ebben igazad van, de attól még mutatja h sokat lehet bukni.

DIldiko 2014.11.30. 17:22:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudod, ha maradt volna a 300 Ft akkor egy idő után az emberek azt gondolták volna, hogy ők már fizettek egyszer - igaz nem az orvosnak, hanem a kórháznak, rendelőnek. És szép lassan megszűnhetett volna a hálapénz.
Hálapénzt előre nem lehet adni, ugyanis nincs miért hálásnak lenni. Egyébként az orvos nem tudhatja, hogy a műtét után mennyit fog kapni. Vidéken még jobb a helyzet, igaz itt kisebb műtétek vannak, de nincsenek is féléves-éves várólisták.
Egyébként az elvándorlásról csak annyit: a múlt héten műtöttek és mire találtak egy vénát úgy nézett ki a karom és a kézfejem, mint egy drogosé - vajon miért? Érdekes, eddig mindig elsőre megszúrtak.

2014.11.30. 17:56:25

@röhögő:

Természetesen.Ennek viszont nincs köze a manyuphoz.
Mindenki bukhat sokat, akinek van megtakarítása, és mindegy, hogy az a manyupban van vagy az államnál.
Viszont a "sokat lehet bukni"-nak sincs igazából értelme.
Egy kicsit rossz nap a tőzsdén, van belőle évente évente egy rakás és rögtön kihozhatod, hogy a manyup egy katasztrófa.
Egy válságos év, mint 2009 volt és rögtön lehet kongatni a harangot.
Csakhogy egyik sem releváns abból a szempontból, hogy a manyup hosszú távon 20-30-40 év biztosan jobb hozamú lesz, mint az államnál tartott pénz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.30. 18:07:00

@DIldiko:

Az ún. hálapénzt (ami ugye nem más, mint korrupció, megkenés) azért adják az orvosnak, mert jobb ellátást remélnek, ha fizetnek neki. A kórháznak/költségvetésnek kifizetett 300 forintot nem az orvos kapja, ezért ettől nem is várták volna, hogy attól majd jobban ellátja őket az orvos.

Persze utólag bármit lehet mondani, de alapvetően arról van szó, hogy a "hálapénz" olyan mélyen beivódott a társadalomba, hogy baromi nehéz kiirtani. Nem egy 300 forintos sarc fogja ezt a csodát megtenni. Már csak azért sem, mert attól még jottányit sem csökkent volna a betegek kiszolgáltatottsága - ami miatt egyáltalán fizetnek.

"Hálapénzt előre nem lehet adni, ugyanis nincs miért hálásnak lenni."

Mégis igen sokan teszik. Sokszor azért, mert eleve csak akkor végzik el a műtétet. Közeli tapasztalat, egy barátnőmmel történt meg, hogy a súlyos gerincsérvére csak konzervatív kezelést kapott a Jahn Ferenc kórházban, ami nála annyit ért, mint halottnak a csók. Mellesleg ott is az első nap előre fizetett az orvosnak, aki a egy nappal a pénz átvétele után 2 hetes szabadságra ment, és a betegre rá se nézett. Miután a férje egy sebésznek az Amerikai úti kórházban előre leperkált 50,000 forintot, átvitték a Dél-pestiből oda, ahol elvégezték a műtétet, sikeresen. Ja, mindez több mint 10 éve volt, ma jóval több lenne 50 ezernél.

DIldiko 2014.11.30. 20:35:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az előre kért hálapénz még a törvény szerint is korrupció (míg az utólag adott nem az). Ha egy ember kifizet 300 Ft-ot itt, kifizet ott, kifizet amott egy idő után eljut arra a szintre, hogy én ezért az ellátásért már legalább 2-3x fizettem, miért adjak az orvosnak is. Tudom, hogy nem egyik napról a másikra történt volna, de 3-4 év alatt már talán igen. Emellett az orvosoknak is vissza illenék utasítani és nem elvárni, főleg olyan kórházban ahol mállik a vakolat, ehetetlen a kaja, a gyógyszert, kötszert, pelenkát a betegnek kell vinnie.
Az általad leírt eset felháborító!
A beteg azért kiszolgáltatott, mert az OEP úgy térít a kórháznak, ahogy. Ha lenne is szabad orvos és műtő kapacitás akkor se fizeti ki a műtétek árát a kórháznak, mert ennyi a keret és kész, ezért a kórház havonta X műtétet vállal és nem többet, mert nem teheti meg, hogy adósságot adósságra halmozzon még akkor se, ha emberéletekkel játszik. Emiatt vannak a várólisták és nem amiatt, mert az orvos nem akar dolgozni. De könnyű a kórházra és orvosra kenni a saját sarukat. Ez a hálapénztől még nem lesz jobb! Előbb megműtve, kezelve se lesz a beteg, jobb se lesz neki - max. nem tizedszerre találják el a vénáját és naponta 2-3x cserélnek pelenkát - ha kell. De ez sokon nem változtat.
De a hálapénzrendszer miatt a fiatal kezdő orvosok elmennek külföldre és nem lesz utánpótlás. Ők még úgyse kapnának hálapénzt vagy csak nagyon keveset, mert az egészet lefölözik a régi öregek, főorvosok, a munkát meg rátolják a kezdőkre. Ők azt hangoztatták - remélem, komolyan is gondolták - hogy meg akarják szüntetni a hálapénzeket, de emeljék fel a fizetéseiket. érdekes módon a magán kórházakban, eü. intézményekben az embereknek eszükbe se jut hálapénzt adni, hiszen pontosan megmondják mi mennyibe kerül (műtét, szülés, vizsgálatok) és várni se kell hónapokat. Így akinek van pénze inkább elmegy ide, mert sokkal egyszerűbb és nem megalázó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.11.30. 21:07:54

@DIldiko:

"Az előre kért hálapénz még a törvény szerint is korrupció (míg az utólag adott nem az)."

Mégis évtizedek óta csinálják, és akkor is csinálták, amikor utólag is tilos volt.

"a hálapénzrendszer miatt a fiatal kezdő orvosok elmennek külföldre és nem lesz utánpótlás."

És ez így helyes. Aztán ha majd nem lesz még annyi orvos sem az országban, amennyi ma van, és emberek tömegei halnak meg a kezelés hiánya miatt, akkor ESETLEG a politikusok tesznek is valamit ellene. Amíg az orvosok a szar bérezés ellenére is maradnak, addig a politikusok csak tologatják maguk előtt a problémát.

DIldiko 2014.12.02. 15:56:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Attól tartok akkor se fogja őket érdekelni, ugyanis nekik mindig is meglesz a saját privát ellátásuk. Magasról tesznek az egészre.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.12.04. 17:08:36

vikiéknek azért jó,mert nem kell nekik wc.
Nyugodtan beleszarhatnak a híveik szájába és azok még örülnek is nekik.
süti beállítások módosítása