Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Az EU nem érti a problémát - kvótarendszer

2015. szeptember 02. - Droli

Az EU vezetéséről mostanában Marie Antoinette jut eszembe. A legenda szerint eme hölgyemény - XVI. Lajos francia király felesége - a nagy francia forradalom idején megkérdezte, hogy "miért lázong a nép?" Jött is a válasz: "Mert nincs kenyerük". "Akkor miért nem esznek kalácsot?"

Már eleve itt van ez a csodálatos dublini egyezmény is, mely a teljes menekültproblémát rálőcsöli azon országokra, amelyek olyan szerencsétlen helyzetben vannak, hogy valamelyik szomszédja nem schengeni övezeti tag. Értsd: a németek és a franciák - ahová a menekültek 99%-a legálisan jelenleg be sem teheti a lábát - magyarázzák nekünk, hogy mit és hogyan kellene csinálni azzal a mostanában napi 2000-3000 menekülttel. Ha Magyarország szó szerint betartaná a szabályokat - például nem engednének egy menekültet sem el az országból -, óvatos becslések szerint jelenleg több tízezer, de inkább százezer emberről kellene gondoskodnunk. Ez egy megyeszékhelynyi ember, akiket el kellene szállásolnunk - nem sátorba, mert lassan jön a hideg -, élelmeznünk kellene, míg el nem bírálják kérelmüket. Elbírálás után pedig a többségét ki kellene tenni az országból. Egyszerű, mint az egyszeregy, igaz? Mondjuk megnézném azt a nyivákolást, ha tényleg elkezdenénk a kitoloncolásokat.

De itt a megoldás, legalábbis amit az EU ki tudott köhögni magából: a kvótarendszer. Szóval úgy szívesen leküldeném Juncker urat és kedves társaságát a Keletihez, hogy magyarázza el az ott lévő menekülteknek, hogy "te Németországba mész, te Svédországba, te pedig Bulgáriába". Ez utóbbi biztos örülne neki, nem tiltakozna ez ellen, hiszen mint a Keletinél láthatjuk, azért tüntetnek a menekültek, hogy engedjék őket szétszórni az EU országaiba. Ja bocs, lehet, hogy rosszul láttam, Németországba. Ki garantálja, hogy a Szlovákiában befogadott nem megy át rögtön a németekhez? 

Szóval ez is csak egy látszatmegoldás, mellyel az EU vezetésének tagjai kipipálják a kötelezőt, hogy utána nyugodtan mehessenek kurvázni haza. Csak az a gond, hogy ez újabb problémát generál, amelyre nemsokára ismét választ kell adni. És lehet, hogy az a válasz kevésbé lesz "politikailag korrekt".

(Még egy megjegyzés: nagyon tetszik az a bölcs megoldási javaslat is, hogy ott kellene rendet rakni, ahonnan a menekültek jönnek. Üzenem én - hát tessék odamenni és rendet rakni! Az eddigi rendrakások is remekül sikerültek, lehet látni az eredményét...)

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr667756380

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fejfedőhiány 2015.09.03. 12:22:39

Már megint nincs fejfedő a rohadék, rasszista, cigány Orbánon! Hogy is  lenne rajta, ha egyszer nem ismeri az európai etikettet, mert cigányok és büdös parasztok voltak az ősei, nem V. kerületi kiművelt balliba emberfők, így nem volt ki megtanítsa nek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegedi Attila2 2015.09.02. 20:22:51

Nagyon igaz amit mondasz! Juncer és Merkel a legnagyobb veszély Európára nézve Sztálin óta!

Bicepsz Elek77 2015.09.03. 08:54:31

Eddig pl. Kaddhafinak fizettek is, hogy tartsa oket Libiaban(gyanitok hasonlot Egyiptom, Sziria es a torokok eseteben is). Amugy megvigaza van acikknek: miert akadalyozzuk oket a szabad mozgasukban???

Csaba Svolik 2015.09.03. 09:04:12

Valóban van sok sziriai menekült aki az életéért küzd és futott idáig,de rengeteg iszlamista ügynök keveredik közéjük akiknek az lenne majd a dolga ,hogy kiépítsen egy iszlamista hálozatot ,ami gyorsan nagy tömeget tud elérni és cselekvésre birni az előre megtervezettek szerint .
Europa ha csak menekült ügyként kezeli a problémát és bengedi maga közé az ügynököket akkor vége , ugyanis a bevándorlás az :
"ISZLÁM TRÓJAI FALOVA " !!!

István Tamasi 2015.09.03. 12:35:04

Dublin III. :
Tessék mondani mi miért ragaszkodunk a DSublin III-hoz akkor amikor más EU-s, shengeni országok - például Görögország - simán megfeledkeznek róla?
Persze az EU-nak nem lenne szabad magárta hagyni Görögországot a sokezer menekülttel és egyébként is kilátástalan adósságválságba szorítani.

tass-tass 2015.09.04. 23:21:42

Mint az korábban már kiderült, szükség esetén több tízezer ukrajnai menekült fogadására készültek tervek. Kíváncsi lennék, hogy azokban is ilyen körülmények voltak tervezve a menekültek elhelyezésére.

Mindenki tudja, hogy a menekültek 90%-ka nem kap majd menekült státuszt és ki lesznek toloncolva.

A probléma abban rejlik, hogy amíg nálunk vannak, állatokként kezelik őket.

Hol van ilyenkor a Semjén "paripa hátáról kedvtelésből öldösöm az állatokat" Zsolt vagy Erdő "embercsempésszé válnánk, ha befogadnánk a menekülteket" Péter keresztyén erkölcse?
süti beállítások módosítása