Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hol vannak a terroristák?

2015. november 15. - Droli

A párizsi események kapcsán sokan bosszúért kiáltanak, és szeretnék megsemmisíteni a terroristákat, illetve ezek államát, az Iszlám Államot - de tessék megmondani: hol vannak a terroristák? És miért nem tudják megsemmisíteni az Iszlám Államot?

Az Iszlám Állam még hagyján: valahol ott van Szíria és Irak északi részén, rengeteg ellenségük van, állítólag mindenki utálja őket és nincsenek is sokan, támadják őket a ruszkik, az usákok, a franciák, mégis élnek és virulnak. A nemzetközi sajtóban minden iszlám vezető lábtörése akkora hír, mintha maga Michael Jackson támadna fel, illetve ha nagy nemzetközi összefogással és a kurdok hathatós segítségével sikerül visszafoglalni egy falut, azt is úgy ünneplik, mintha ez akármit is számítana. Nekem valami nagyon bűzlik abban a történetben, hogy pár tízezer vallási fanatikus lazán packázik a világgal az általános közutálat és a nagyhatalmak fellépése ellenére. Persze, biztos megvan az Iszlám Állam létjogosultságának oka is, hiszen vannak, akiknek jól jön az olcsó műkincs - mert ne feledjük, a fanatikusok jövedelmük egy részét ebből szerzik, de ehhez az is kell, hogy valaki megvegye ezeket a műkincseket, hogy kik, arról nagyon nincs hír -, illetve a nyomott olajár is jót tesz a piacnak, hiszen egy amerikainak létfontosságú, hogy hájas valagát betuszkolja egy sokat fogyasztó autóba, ami elvonszolja seggét a legközelebbi shopba. Sőt, ezzel az egyszerű tétellel választást is lehet nyerni. A fegyverkereskedelem jövedelmezőségéről ne is beszéljünk: az is jó biznisz, és higgyétek el, a fegyvereket nem iszlám harcosok készítik a sivatagban napi három műszakban. Szóval sok mindenkinek megéri az a terrorista állam ott, a messzi keleten, és persze, néha van egy kis látszatbombázás, de ezen túl mindenki nagyon jól érzi magát. Kivéve aki ott lakik.

A hol vannak a terroristákra már nehezebb válaszolni. Ezek nem úgy gyilkoltak, hogy átlépték az Iszlám Állam határát, útlevéllel, ahogy illik, majd tíz perc múlva már lőttek is, hanem itt, az EU területén szervezték az akciót pár hete-hónapja. Hogy hogyan érkeztek ide - már szüleik is itt éltek, vagy a mostani nyári nagy hullámmal érkeztek, más kérdés, bár egyre inkább úgy tűnik, hogy utóbbi módon is jöttek, és ez erősen felveti a kérdést, szabad-e hagyni, hogy mindenki mindenféle azonosító és papír nélkül lazán átgyalogoljon az EU határain, hogy aztán ki tudja, mit csináljon.Valószínű, nemcsak agysebészek és fizikusok jöttek, hanem pár gyilkológép is. És ezen gyilkológépeket hogyan találjuk meg? Hogyan harcoljunk ellenük? Hol vannak ők, a jövő terroristái? Ez nem olyan egyszerű, hogy területileg behatárolható módon léteznek, és mondjuk tudjuk, hogy Budapesten a Kossuth utca 12/a, huszonegyedik emelet hatos ajtó mögött ott rejtőzik egy terrorista, akit ha elfogunk, akkor győztünk a terrorizmus elleni harcban. Úgy néz ki, olyan Uniót építettünk, ahol tartani lehet attól, hogy egy terrorista egyszer csak tüzet nyit a metrószerelvényben, amelyikben utazom. Vagy robbant egyet abban a bevásárlóközpontban, amelyikben vásárolok. Nem túl biztató.

Valamit tenni kellene azon kívül, hogy a Facebookon belépünk a "kilencszázmillióan a terrorizmus ellen" csoportba, megosztunk egy békejelet, majd egymás kezét megfogva elénekeljük a La Marseillaise-t, persze csak lélekben. Hogy mit, ez lesz a jövő hét legfontosabb kérdése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr968079548

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem vagyok téliszalámi! 2015.11.15. 13:37:01

Nem vagyok se téliszalámi, se párizsi. Manapság, amikor erősödik a harc az egymást kiirtani szándékozó debil liberális európaiak és debil iszlamista arabok között, hová álljon a csendes többség, mely egyformán elítéli mindkét oldalt? Természetesen se...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.11.15. 13:48:30

"Úgy néz ki, olyan Uniót építettünk, ahol tartani lehet attól, hogy egy terrorista egyszer csak tüzet nyit a metrószerelvényben, amelyikben utazom. Vagy robbant egyet abban a bevásárlóközpontban, amelyikben vásárolok."

Nem tudsz olyan országot mondani, ahol ez nem fordulhat elő, beleértve a nagyhatalmakat is. Ha tökéletes védelmet akarsz, jelentkezz be a Mars-expedícióra (a Holdra most nincs járat).
Ha kevésnek tartod a terrorellenes hadmozdulatokat, akkor csatlakozz a pesmergákhoz, ahol már nők is harcolnak. A békét nem adják ingyen arrafelé, de a többiek harc helyett inkább elmenekülnek Európába.

Moin Moin 2015.11.15. 14:17:05

1.) Az USA-kurd összefogással elért siker nem "egy falu" elfoglalását jelenti, hanem több ezer négyzetkilométerét és stratégiai áttörést.

2.) Az alacsony olajár nem az Iszlám Állam műve, hanem a világpiacé. Az IS részesedése a világ olajeladásaiból szinte ki sem mutatható töredék. Továbbá: az általa eladott olajat nem a kövér amerikaiak veszik meg (az USA ui. önellátó olajból...), hanem leginkább a környező területeken élő lakosság.

3.) Az IS által használt fegyverzet jelentős része éppenséggel közel- és közép-keleti kis manufaktúrákban készül, pl. Pakisztánban. A többi zsákmány, vagy az egykori iraki hadsereg készleteinek maradéka. Marginális az a mennyiség, amely ma a nemzetközi (illegális) fegyverkereskedelem által valamely nagyhatalom gyártásából származik. Így marhaság, hogy e nagyhatalmak bármelyikének is anyagi érdeke lenne az IS felfegyverzése.

4.) A párizsi merénylők származása éppenséggel azt bizonyítja, hogy nem a nyár óta tartó migrációval frissen Európába jutott személyekről van szó, hanem többedgenerációs franciaországi lakosokról. Csak el kellene olvasnod a róluk szóló híreket és nem a Fidesz xenofób propagandáját gátlástalanul kiszolgálnod tök hazug állításokkal!:-)

5.) Az eddigi és a tegnapelőtti terrortámadások kivétel nélkül nemzetállamokat támadtak - egyetlen alkalommal az Unió ellen való fellépés volt a terroristák szándéka. Ezt a deklarációik is tükrözik: nagy-Britannia, vagy Franciaország közel-keleti katonai szerepvállalásának "megbosszulása" volt ezek szerint a cél. Így hazugság az, hogy a terrorakciók kapcsán az Uniót emlegeted - ez megint csak Fidesz-fasszopás!:-)

6.) Mit kell és lehet tenni "a terrorizmus" ellen? Nos, olyan, hogy "a terrorizmus" nem is létezik: még az iszlám-alapú terrorizmus mozgatórugói is eltérőek, ill. többkomponensűek. Külön kezelhető a tálib-, az IS-, vagy épp az egyiptomi fundamentalista terror. A lényeg: csak hosszútávú megoldások vannak, pillanatnyiak és rövidtávon hatásosak nincsenek. Központi elem a kulturális integráció és a terroristákat "kinevelő" európai szubkultúrák frusztráltságának csökkentése, de fontos a deviáns személyek kiszűrése, nyomon követése is. (Ilyen szempontból egyébként éppen hogy lehetséges tudni azt, hogy itt és itt lakik egy olyan személy, akiből válhat akár terrorista is: őt nem elfogni kell, hanem megakasztani a terroristává tévő folyamatokat.)

...Ja, és 100%-os biztonság nem létezik, aki ilyet ígér politikusként, arról rögvest tudni lehet, hogy hazudik!

Gyulimali 2015.11.15. 14:20:51

Nagyon egyszerű a válasz a "Miért áll még az IÁ?" kérdésre.
Az IÁ harcosa, sajnos NEM a gefni konvencióhoz tartják magukat a hadviselés során. Ezt jelenti pl. hogy a hadifoglyokat vásári mutatványként fejezik (nék) le az internet nyilvánossága előtt.
Aki tehát azt betartva indul ellenük harcba, az eleve vereségre áll, illwtvw csak óriási veszteségek árán tudna győzelmet aratni. Ez kb azt jelenti, hogy egy 10000 fősre taksált IÁ hadsereget csak bődületes túlerővel lehetne lerohanni, és még ez is óriási kockázatokat rejt magában. (a teljes túlerő nem fenntartható MINDIG, és az esetleges hadifoglyok csak újabb propaganda célokat szolgálnának)
És ez az a rizikó, amit nem vállaltak be az EU/USA államok.
Ezért állt át az USA a szinte teljes drón programra ami viszont erősen korlátozza a beavatkozás lehetséges mértékét.
- Egy drónt nem lehet lefejezni.
- Egy drónnak nincsen családja, meg emberi jogai.
- Ha mégis leszedik valammi miatt, akkor előveszenek egy újat a hangárból.
- Nincs rajta pilóta, akit fogságba lehet ejteni.
Ezért is mozdította ki gyakorlatilag az oroszok megjelenése a hadszíntéren a holtpontról az eseményeket.
Az oroszoknál nincs akkora negatív hatása az esetleges emberáldozatoknak.
Mivel ezzel a lépéssel Putyin belelépett az USA világhatalmi imidzsébe, így most már ők is kénytelenek voltak valamit TENNI is, az eddigi maszatolás helyett. Ez lett a kurdok támogatása.

kvadrillio 2015.11.15. 15:06:21

mindenki nyugodjon meg. AZ NSA MINDENT TUD, MINDENT HALL ÉS MINDENT LÁT ! :)

jágör68 2015.11.15. 16:47:05

@kvadrillio:
Az biztos, hogy minden adatforglmat rögzítenek, amit csak lehet
DE vajon át is tudják- időben- futni mindet?

Hogy miért nem lehet az ISIS-t legyőzni?
Hát, mert az (is) egy CIA- projekt
thesaker.is/russian-bear-in-syria/

Proud Mary 2015.11.15. 17:56:53

@Moin Moin: menekültnek álcázva érkezett az egyik robbantó

arpika23 2015.11.15. 18:17:11

@Moin Moin: Okoska! Olvasgasd a híreket te is . Ha nem láttad volna az egyik "szír menekült" volt ott októberi beutazása után apárizsi vendégszereplésen.

arpika23 2015.11.15. 18:18:19

@Moin Moin: Ja és egyébként mióta van unió azóta nem nemzetállamokat ér a támadás. Bocsi.

Hattáb 2015.11.15. 18:27:44

A legnagyobb probléma hogy az arab tömegek újra és újra kitermelik magukból a pszichopata vallási fanatikusaikat.Az araboknak alapvető faji jellegzetességük az agresszivitás és vérszomjasság,hiába ütöd agyon az egyiket,rögtön felbukkan egy másik.

Moin Moin 2015.11.15. 18:56:02

@Proud Mary: ...vissza Európába. Mert hogy onnan ment el korábban.

Moin Moin 2015.11.15. 18:56:38

@arpika23: Ő Európából ment ki Szíriába korábban.

Moin Moin 2015.11.15. 18:59:05

@arpika23: Ehhez képest a terroristák üzeneteikben mindig egyes államokat - esetünkben Franciaországot - nevezik meg, sosem az Uniót! Őket, vagyis a frusztrálódott többedgenerációsakból lett terroristákat ui. nem az Uniótól érték vélt vagy valós sérelmek, hanem kifejezetten egyes tagállamon lakosai, intézményei, stb. részéről, így a felgyülemlett agressziójukat is ezekkel szemben "adják ki".

Moin Moin 2015.11.15. 19:07:55

@Hattáb: Nincsenek genetikusan örökölhető "faji jellegzetességek" a viselkedésben. Ezekről régen megállapította a tudomány, hogy szocializációs elemek. Semmiféle, a viselkedést "determináló" génszekvencia nem létezik "külön arab változatban". Aki ért a genetikához és tisztában van azzal, hogy miféle génkülönbségek kell hogy eltérő viselkedésminták mögött álljanak, az előtt nyilvánvaló, hogy az emberi faj esetében ilyenek nincsenek. Ui. a viselkedés (ha az örökletes alapú viselkedésmintát jelent, mit ahogy ezt te tételezed fel) csak akkor lehetne egy adott embercsoportra közösen jellemző, ha olyan génkombinációk lennének az adott populációra jellemzőek, amelyek agyszerkezeti eltéréseket hoznának létre az adott populáció tagjaiban. (Ui., a viselkedésért az agy, végső soron annak strukturáltsága felelős.) Mivel ilyen veleszületett, vagy igen fiatalon kialakuló agyszereteti eltérések nem tapasztalhatók az arab populáció körében, ezért nyilvánvaló a szocializációs hatás, mint mentalitásformáló tényező.

Ha viszont így van - és így kell lennie a fentiek alapján -, akkor a szocializáció alakítható is.

(Megjegyzem, olyan, hogy "az arabok" nem is létezi, hiszen még származásukban, génkészletükben is eltérnek pl. a szíriai, levantei arabul beszélők a Magreb-övezet arabul beszélő népességétől - és ezek mindannyian eltérnek pl. az egyiptomiaktól, vagy az emírségek és Szaúd-Arábia népességétől...)

2015.11.15. 19:32:26

@Proud Mary: Még nem tudjuk. Egyenlőre nem állítja biztosra a francia belügyminiszter. Legalábbis a BBC ezt adja le. Egyébként mennyi annak a valószínűsége, hogy egy öngyilkos merénylő magánál tartsa az útlevelét?
Ha erre a kérdésre válaszolsz, érezni fogod, mi van a bizonytalanság mögött.

Jolka40 2015.11.15. 19:32:56

@Hattáb: Olyan nincs, hogy faji jellegzetesség!!! Vannak kulturális különbségek, világnézeti különbségek, szociológiai különbségek. Az EMBER nevű fajhoz tartozunk, még te is.

2015.11.15. 19:37:41

@Hattáb: Azért ez nem ilyen egyszerű.... mert ugye ott a második világháború... a németek, vagy akár a litván kommandó akciói. Avagy a japánok vérengzései Ázsiában. De a szerb-bosnyák-horvát háború is emlékezetes marad erről az oldaláéról.
Vagy Afrikában a tuszu-huti vérengzések. De maradjunk Európában: nem oly rég még itt is voltak terrorista csoportok, amelyek embereket öltek, figyelemfelkeltésből. Szerveződtek ideológiai(kommunista Vörös Brigádok) vagy nemzeti (IRA, ETA) alapon.

2015.11.15. 19:43:12

@jágör68: Már miért ne lehetne az ISIS-t legyőzni? Két útja is van: ha szervezett államot akar, önmagát heréli ki. Nincs ugyanis szüksége radikálisokra....
Ha gyors megoldás kell, el kell vágni a forrásoktól. Nincs pénz, nincs fegyver.
Az ISIS csak azért létezik még, mert Szíria belső helyzete nem megoldott.
A csóri kurdok már odabasztak neki, most gondolj bele, ha még pénzük is volna!
Egyébként milyen fegyverrel hajtották végre a merényletet?

blexpress 2015.11.15. 19:44:09

Egyetértek a cikk írójával, de mindenekelőtt jól segbe kéne rugni ezt Merkelt, mert ő kezdte azzal, hogy mindenkit befogad Németrország???!!
Nem tudom mit fog majd csinálni ha ugyanilyen tömeges terror áldozatok lesznek Berlinben vagy Munchenben?
Egy biztos Orbán Viktor előre látta ezt a dolgot és talán megelőzte a bajt, legalábbis reméljük.
Mindenesetre mindenkinek ajánlom, hogy most karácsonykor ne nagyon nyüzsögjenek olyan helyen ahol sok az ember, mert könnyen lehet, hogy itt is jön mejd egy megszállott muzulmán és a paradicsomba akar kerülni jó néhány Magyarral együtt....!!!
Hát segíts magadon és isten is megsegít....majd talán ?
Nagyon megváltozott a világ.
És még egy...MULTIKULTI NEM LÉTEZIK NINCS....! csak hülye Brüsseli bürokraták ostoba fejiben.

Allesmor Obranna 2015.11.15. 23:59:01

Nem az arabokkal van a baj, hanem az iszlámmal. Ennek a vallásnak nincsenek alapvető kötöttségei, mindenki azt és úgy magyaráz bele, amit és ahogy akar. Már maga Mohamed is jó párszor revideálta nézeteit, ahogy épp a politikai környezete illetve önös érdekei adták. Holott az egész muzulmán vallás alapja egy könyv, ami a Korán, ami nem más, mint Gábriel arkangyal által Mohamednek személyesen lediktált instrukciók. Amiket csak ő hallott.
Az ilyen, közvetlenül elég magas helyről jött üzeneteket nem szokás csak úgy felülírogatni.

Amúgy később a Mormon egyház alapítója Joseph Smith is ugyanilyen bullshitre alapozta egyházát.

Szóval az egész iszlám vallás nem másra jó, mint egy globális radikális népbutításra, ami rémálom most nagyon gyorsan terjed, hála annak, hogy a legtöbb muszlim a Föld legkevésbé termékeny és egyre növekvő vízhiánnyal sújtott régiójában él.

anonymand 2015.11.16. 00:31:23

@blexpress:

Jóindulatú vagyok és nem feltételezem, hogy a blog egyik kedves szerzőjének új nevével hozott össze a sors.
Tárgyi tévedés (ebből is látszik jóindulatom, ellenkező esetben hazudságnak nevezném), hogy Merkel bármikor is azt állította volna, hogy "mindenkit befogad Németország"
Minden szíriait, aki háborús menekült.
Ha megértetted a különbséget örvendek, ha nem teszek rá.

..."ha ugyanilyen tömeges terror áldozatok lesznek Berlinben vagy Munchenben?" - az emberi gonoszság, őrültség ellen nincs csodaszer, és legfőképpen nincs biztosíték.
Sehol.
Sem Moszkvában, sem Los Angelesben, sem Torontóban, sem Barcelonában,de még Budapesten sem.
Ha megértetted, örvendek, ha nem...

"Egy biztos Orbán Viktor előre látta ezt a dolgot és talán megelőzte a bajt, legalábbis reméljük." - Dum spiro spero.
Látta és mit tett?
Mert azt köll nézni, amit tesz.
Kerítéssel megvédte a hazádat?
Tévedés áldozata vagy.
Egyrészt nem csak a 92 ezer négyzetkilométer a hazád, hanem az Unió, és tágabb értelemben Európa.
Amit meg kellett volna védjen, ha olyan jól látta előre, hogy mi lesz,
Ehelyett ellenőrizetlen százezerek mentek át az országon (hol a Keleti-pályaudvar fele terelve, hol szervezetlen bolyongva, hol határtól határig szervezetten szállítva).
Erre mondod te azt, hogy megelőzte a bajt.
Ez is egy vélemény.

..."itt is jön mejd egy megszállott muzulmán"... - írod, mintha a baromság, az őrület bármiféle valós kapcsolatban lenne bármely vallással (amelyet álcaként, tömegek hülyítésére használnak fel).
"Római katolikus családból származott, szülei Matuska Antal papucskészítő mester és Németh Anna. "
Wikipédia idézet.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.16. 09:38:21

@anonymand:

Te bizonyára nem emlékszel arra, hogy Merkel képével tüntettek a Keletinél, Németországot skandálva az illegális bevándorló muszlim hordák.
Tették ezt azért mert Merkel szavait ők úgy értették, hogy Németország szeretettel várja őket, csak a gonosz magyar rendőrség, és vasúti társaság, és Orbán személyesen áll közéjük és Merkel Mutti közé.

Nagyon helyesen úgy döntött a kormány, hogy amíg a Németek hívják, és befogadják őket, addig engedik a muszlim csürhét.

Megejygezem az OSztrákok a Szlovánok, és mindenki más is éppen ugyanezt mondta, és mondja ma is.
Nevezetesen, hogy amint a Németek nem engednek be több illegális bevándorlót, abban a pillanatban ők is megállítják a határon a muszlim honfoglalókat.

Apró bibi, hogy a németek már visszaküldenék Dublin értelmében őket a feladónak.
Szerencsére amióta kerítésünk van, nem innen mennek oda.
És a későbbiek folyamán se jöhet ide, se muszlim terrorista, se olyan, akinek az unokája fia, lesz muslim terrorista.

Mert hála az égenk, nem a muszlim terrorsiták seggét is kinyaló ballibek kormányoznak az országban, ezekben a vészterhes időkben.

Cövekközeg 2015.11.16. 10:00:58

Számomra érdekes ,hogy azokat az euromilliárdokat ,amelyeket a migránsok integrációjára fordítanak(állítólag Merkel és néhány gazdasági szakértő a munkaerőhiányra hivatkozva örül a leendő új munkaerőnek),nem voltak hajlandóak a családtámogatásra fordítani ,amely hosszútávon kisebb veszélyeket hordozna magában.Jól működő multikulturális társadalmat nagy népsűrűségű területen én még nem tapasztaltam.Pár éve Merkel jelentette ki,hogy nincs realitása a multikultúrának.Egyelőre ez még a" Lenin összes "hez hasonlít,senki nem látta,de 50 éven keresztül mindenki beszélt az igazságos kommunista társadalomról,melynek alapjait már elkezdte a Szovjetunió letenni,de még ott sem fejezték be. Merte volna valaki az ellenkezőjét állítani-ugyanez a helyzet a multikultival,biztos kapok a fejemre.A soknemzetiségű országok mind gócpontok voltak (Európa még egyetlen balkáni válságot nem tudott önállóan rendezni az I vh-tól a 90-es évekig). Gondoljunk a kaukázusi országokra.A skandináv országokban a nemzetiségek aránya 1-2% körüli.Számbelileg a lappok vannak legtöbben akik,a Sarkkör környékén vándorolnak és maximum a helyi favágóknak kell őket tolerálni,nem a szervezett nagyvárosi népességnek.Azon kívül a Svédeknél pl egyetlen háború sem volt a 20. században.Bárcsak ez lett volna Közép-Európában.
Az az összeg ,amit egy szír,szomáliai,dél-szudáni kisgyerek felnevelésére,oktatására,lakhatási támogatására (és nyelvi,kulturális integrálására.főleg az utóbbi nehéz),kell majd fordítani,miért nem a saját gyermekük támogatására fordították?Nyugati mintájú jóléti társadalomban eddig is fel tudták volna nevelni családonként 3-4 gyermeket is legfeljebb nem Balira jártak volna üdülni.Családtámogatás alacsony bérleti díjú lakásokkal a fiatal házasoknak,amely 3 gyermek után átmenne magántulajdonba,részmunkaidős foglalkozási lehetőség ,pozítív diszkrimináció a munkahelyen az édesanyáknak,egyetem évek alatt gyermeket vállalók kiemelt támogatása,ingyenes oktatási és lakhatási támogatással.Biztos ennél sokkal profibb ötletekkel is elő tudott volna állni Nyugat -Eu.ha lett volna akarat.De!!!Ennek érdekében nem helyeztek ki óriásplakátokat,nem tüntettek az utcákon,nem szerveztek facebook találkákat!A demográfiai problémát a jóléti társadalom termelte ki,de a globálisan élő multiknak nem érdeke a probléma megoldása,mivel nemzetek felett állnak.A demográfiai probléma pedig állami keretek között jelentkezik,állami büdzséből kell megoldani.Egyetlen multi sem fog olyan pártprogramot finanszírozni,amely a multikat terhelné meg a bevételeiből magasabb munkabérrel,ingyen lakással etc.Ellenben az állami büdzséből integrált,kiképzett ,szakmára kioktatott munkaerő neki megfelel.(Pontosabban ,mindegy a munkaerő származása,helyi,külföldi,integrálódott,vagy UFO csak jó munkát végezzen.)Szintén nem tapasztaltam ,nem hallottam káros hatásait ,annak ha valamely ország (pl a svédek) támogatja kiemelten a gyerekvállalást,egészségügyi ellátást és ,így a munkaerőhiány nem mennyiségi hanem minőségi lesz. (az orvosokat kitárt karral várják).Brüsszelben sem hallottam ülésezni és hathatós cselekvési programokat kidolgozni népesedési témában az Eu képviselőket,pedig már 20 éve kongatják a harangokat.(Földgömb folyóirat,1986,Afrika népe útnak indul a Földközi-tengeren keresztül az üres Európába). A humanitárius magyarázatok tele vannak irracionális elemekkel.A természetjog szerint születésénél fogva minden ember egyenlő.Miért a jómódú ,embercsempészeknek milliókat kifizető szíreket fogadják be feltétel nélkül?Az afgánok nem emberek,a dél szudániak szintén nem emberek?(Ha valaki azt hiszi béke van Afganisztánban olcsón megússza az üdülést,Szudánban tömeggyilkosságokkal kísért polgárháború van).Afganisztánban van a legtöbb végtagok nélküli kisgyerek,akiknek a jó mankó és művégtag is nagy adomány (taposóaknák) és tényleg nem tehetnek róla.JA,hogy nem lennének jó munkaerőnek...Hol itt a humanizmus?Most akkor feltétellel vagy anélkül?A kvóták rendszere akkor lenne hatásos,ha számításokat végeztek volna ,hogy gazdasági válság nélkül,mennyi migránst bír el Európa.A műveltség és tudományok kontinensén még nem készült ilyen kutatás.Pénzügyi tartalékok kellenek,hogy egy köv.válság estén is legyen kilábalási lehetőség.(mert ez hosszútávú stratégiát követel meg),Ha Eu teljesen meggyengül nem lesznek források az integrálásra egy válság esetén jön a társadalmi polarizáció.Legalább nagyságrendileg tudnának számok mondani (Eu a görögöknek tudott pontos adatokat adni ,bár tőlük nem rendült volna meg ilyen mértékben).5 vagy10 millió.100 millió,500 millió? (világméretekben még az utolsó szám is bőven a világ népességének 10 százaléka alatt van).

konrada 2015.11.16. 10:02:41

@anonymand:
Megvédeni csak azt lehet, aki hagyja magát, vagy legalábbis akarja....

Ha úgy úgy gondolja Európa azon fele, hogy nekik úgy jó, ahgy történik, úgy őket nem lehet megvédenisaját maguktól.

...minket még esetleg lehet a kerítéssel, akarattal, mert talán nem olyan össze az a kritikus tömeg, amely már kezlehetetlen...

2015.11.16. 10:05:49

Nem értem a kérdést.
Hogy hogy hol vannak a terroristák?!
Hát ott ülnek a parlamentben, nem fizetnek rendesen senkinek, majd pedig rákenik a szülőkre hogy azért éhezik a kölök, mert szaralak tróger geci a szülője.
Na ezek az igazi terroristák!

anonymand 2015.11.16. 11:28:23

@konrada:

Igen, megvédeni azt kell, aki rászorul.
Európának (több mint 500 millió lakos) nem jelent veszedelmet néhány százezer migráns.
Lehet olvasni felmérést, amiből kiderül, hogy egy betelepült 1,2 új munkahelyet jelent.
Igen, meg kell védeni a határokat, meg kell védeni értékeinket, és az erre hivatott hatóságok feladata megvédeni az emberek életét.
Nem a migránsok, a ténylegesen menekültek a veszély, vagy annak forrása, hanem őrült emberek őrült ideológiák.

anonymand 2015.11.16. 11:38:22

@Ballib Cenzúra:

"Te bizonyára nem emlékszel arra, hogy Merkel képével tüntettek a Keletinél, Németországot skandálva az illegális bevándorló muszlim hordák." - engedd meg, hogy kijavítsalak, nem "hordák", hanem szerencsétlen emberek.
Férfiak, nők és gyermekek.

"Tették ezt azért mert Merkel szavait ők úgy értették, hogy Németország szeretettel várja őket,"... - a menekülteket.
Igen, a háborúk, az erőszak elől menekülőket várták.

"Nagyon helyesen úgy döntött a kormány, hogy amíg a Németek hívják, és befogadják őket, addig engedik a muszlim csürhét." - megint javítanom kell.
Nem "csürhe", szerencsétlen emberek.
Férfiak, nők és gyermekek.

"Apró bibi, hogy a németek már visszaküldenék Dublin értelmében őket a feladónak." - mi abban a bibi, hogy aki nem számít menekültnek, azt visszaküldik, kitoloncolják?
Normális.

"És a későbbiek folyamán se jöhet ide, se muszlim terrorista,"... - az eddigi menekültek között hány terrorista volt?
Ölég lesz egy sacc/kb, nem köll pontos szám.

..."se olyan, akinek az unokája fia, lesz muslim terrorista." - ajánlom figyelmedbe néked is Matuskát.
Rendes szülők keresztény gyermeke.

konrada 2015.11.16. 11:46:14

@anonymand:
...néhány százezer, eliosztva, integrálva valóban nem...
...illetve 1-2 évente pár tucatnyi halottal járó terrorcselekményekkel sem, mert kisrják magukat, aztán az üzlet mehet tovább.

...de mint mindenben, itt is érdemes a mértéket nézni: ha akkora tömeg érkezik más kultúrával, amely már a tömege miatt is integrálhatatlan, úgy már veszélyt jelenthet: pont azért, mert túl sokan lesznek azok, akik közül kikerülhetnek az őrült emberek.
...s ha ez az integrálhatatlan tömeg tömbösül, ott lép fel az, hogy nincs közbiztonság.
Ha nincs közbiztonság, nincs prosperitás.
Ha nincs prosperitás, úgy szegénység lesz, és kerülnek ki egyre többen olyanok, akik a hibát másokban keresik, és szent harcnak hiszik azt, ha fellépnek azon ország ellen ahol ők abba a helyzetbe kerültek...

konrada 2015.11.16. 11:51:23

@anonymand:
No és hány Matuska Szilveszter robbantgatott, tömeggyilkolt az utóbbi 20 évben??

...egyébként meg: elég hülye megoldás az, ha olyan álláspont miatt - hogy mindenki úgy jár át a zöldhatáron, és annak vallja magát, akinek akarja - saccolgatni kell, hány lehet a terrorista, hiszen majdnem Berlinig el lehet jutni kamu névvel... (Nem azért majdnem, mert ott már ki tudják szűrni, hanem mert már útközben leszáll a vonatról az, akinek problémája lehet...)

anonymand 2015.11.16. 11:57:00

@konrada:

Ölég setét képet vagy képes festeni egy általad vizionált jövőről.
"akkora tömeg" - az mekkora?
A több mint 500 millióhoz képest.

"mert túl sokan lesznek azok, akik közül kikerülhetnek az őrült emberek." - statisztikailag valóban nagyobb az esély egy nagyobb tömegből egy őrültnek kikerülni.
Japán ölég sűrűn lakott, vannak is elegen, oszt volt egy őrült metró ellen intézett gáztámadás.
Norvégia kicsit kevésbé sűrűn lakott, kevesen is vannak, oszt mégis akadt egy Breivik.
A statisztika itt nem segítség.

konrada 2015.11.16. 12:57:32

@anonymand:
..tán mégis: Hány metrótámadás volt Tokióban, hány Brevik féle örült Norvégiában, és hány muzulmán fanatikus támadás Franciaországban?
Azaz: 1-1 örűlt lehet mindenütt, de ahol 1 évben már a többedik van ugyanazon őrület nevében, úgy már lehet figyelni a statisztikát is.
...akár abban a formában is, mennyivel nőtt a terrorfenyegetettség az iszlamista lakosság növekedésével...

anonymand 2015.11.16. 15:01:07

@konrada:

...tán mégsem.
Hány muzulmán fanatikus támadás követtek el a migránsok, akik a háború, az erőszak, a fanatikusok elől menekültek?

anonymand 2015.11.16. 15:38:25

@konrada:

"No és hány Matuska Szilveszter robbantgatott, tömeggyilkolt az utóbbi 20 évben??" - és hány menekült?

"...egyébként meg: elég hülye megoldás az, ha olyan álláspont miatt - hogy mindenki úgy jár át a zöldhatáron, és annak vallja magát, akinek akarja"... - erre azért van megoldás.
Is.
Meg pénz.
Is.
Csak kis hazánkban többet költöttek a plakátokra, meg a kerítésre, mint egy tisztességesen működő ellenőrző és ellátó rendszer működtetésére.
A zöldhatáron ne jöjjön át senki, legfőképpen nem ellenőrizetlenül.

"- saccolgatni kell, hány lehet a terrorista, hiszen majdnem Berlinig el lehet jutni kamu névvel... " - a jobbikosoknál divat az efféle saccolgatás.
Bizonyítottan még egy eset sem merült fel.
A párizsi esetben is téves volt az info, hogy rajtunk keresztül, menekültként. :(

konrada 2015.11.16. 15:49:33

@anonymand:
...csak az ujja járt erre...

anonymand 2015.11.16. 16:25:16

@konrada:

Én meg úgy tudom, hogy csak a mellette talált (hamis) útlevél...

Gyulimali 2015.11.16. 20:41:45

@anonymand:
...Tárgyi tévedés (ebből is látszik jóindulatom, ellenkező esetben hazudságnak nevezném), hogy Merkel bármikor is azt állította volna, hogy "mindenkit befogad Németország"...
Látom nem érted, hogy ez hogy ment át a migránsok felé. Ők ennyit értettek Merkel üzenetéből:
blá-blá-blá-blá-mindenkit befogad Németország-blá-blá-blá.
Ezt nevezik szelektív hallásnak...

Gyulimali 2015.11.16. 21:03:02

@anonymand:
Most csak amúgy Digest jelleggel reagálnék a gondolataidra:
...A több mint 500 millióhoz képest...
Khm, az 500 millió a TELJES EU népessége.
Ha úgy nézed, hogy a 80 Milliós Németországra szakadt rá most 1+millió khmmm. "menekült" az már nem annyira apróság. És ennek még nincsen vége. (szeptemberben a 2-5000 fő/nap volt a számuk, most napi 20000 is jön. Az egyáltalán nem úgy tűnik, mintha csillapodna a roham)
..."És a későbbiek folyamán se jöhet ide, se muszlim terrorista,"... - az eddigi menekültek között hány terrorista volt?..
Egy már biztosnak tűnik, és már az is sok.
...A zöldhatáron ne jöjjön át senki, legfőképpen nem ellenőrizetlenül...
Pontosan ezt érte el a kerítés. A rendes határátkelőn nyugodtan lehet jelentkezni, és menekültkérelmet leadni, majd megvárni a menekülttáborban a kérelem elbírálását.
Ja, hogy SEMELYIK "szerencsétlen sorsú, nyomorult üldözött menekült" nem él ezzel?
Érdekes.
És, ne gyere azzal, hogy "Nem kérik, mert úgyis elutasítanák", mert teljesen jogosan utasítják el a kérelmüket, aki a háború elől menekül és TÉNYLEG vissza akar térni az országába, ha újból rend lett, az megáll mondjuk Törökországban, és ott várja ki a háború végét.
Szerinted meddig fog még tartani a háború, és, ha mondjuk még 5 éveig, akkor szerinted mekkora eséllyel tér haza valaki Németországból?
Másrészt hidd el nekem, Németországban már ma is tömegesen szállítják vissza a kiutasított "menekülteket" csak arról nem hallasz annyit, mert az nem PC, és kicsi liberális körökben a népszerűsége.

anonymand 2015.11.17. 03:49:51

@Gyulimali:

Én pedig szívesen válaszolok.
Te legalább próbálsz érvelni, másokkal ellentétben, arról már nem is beszélek, hogy nem érzek izzó gyűlöletet szavaidból.

A "keresztény Európa" végveszélyéről, "megmentéséről" beszél nap mint nap Bonsai Duce.
Márpedig Európa nem csak Németország a 80 milliós lakosságával. Ezért mertem a több mint 500 milliós Európát megemlíteni.

..."az eddigi menekültek között hány terrorista volt?..
Egy már biztosnak tűnik, és már az is sok." - a második mondatoddal teljes mértékben egyet is értek, bár tisztában kell lenni azzal, hogy 100%-os biztonsággal soha nem lehet megelőzni terrorcselekményeket.
Az az állításod, hogy "egy már biztosnak tűnik", tévedés.
Nézz utána jobban, minél több idő telik el az esemény óta, annál több cáfolat jelenik meg arról, hogy "menekülő" lett volna az egyik elkövető.

"Pontosan ezt érte el a kerítés." - a kerítés a menekültek áradatát csak más útvonalra terelte, de Európába jövetelüket nem akadályozta meg. Ha tisztességesen működő határrendészet van (lett volna), ha Bonsai Duce januári megvilágosodása után tisztességesen felkészülnek a hatóságok, ha nem plakátra, kerítésre, Konzultációra mennek a milliárdok, akkor korrekt módon le lehetett volna vezényelni a brutálisan megnövekedett menekült-áradatot.
Szerintem.
"A rendes határátkelőn nyugodtan lehet jelentkezni, és menekültkérelmet leadni, majd megvárni a menekülttáborban a kérelem elbírálását." - mint már írtam a feltételeket kellett volna megteremteni, s tisztességes tájékoztatást biztosítani az erre igyekvőknek (még határainkon kívül).
"Ja, hogy SEMELYIK "szerencsétlen sorsú, nyomorult üldözött menekült" nem él ezzel?" - ja, hogy minden menekült tudta, hogy sem tisztességes elhelyezés, sem ellátás, sem bánásmód nem várható, min csodálkozol.
Ja, hogy amikor Pestre terelték őket, akkor nem volt lehetőségük tisztálkodni, fejüket álomra hajtani, étkezni? Ja, hogy a mobil WC-k számának növelése helyett elszállították az addig kint levőket (és rég megtelteket), hogy civilek kellett élelemmel és némi orvosi felügyelettel szolgáljanak, hogy tolmácsoljanak, tájékoztassanak, stb.?
Ja.
Igazad van. Ja.

"És, ne gyere azzal, hogy "Nem kérik, mert úgyis elutasítanák", mert teljesen jogosan utasítják el a kérelmüket, aki a háború elől menekül és TÉNYLEG vissza akar térni az országába, ha újból rend lett, az megáll mondjuk Törökországban, és ott várja ki a háború végét." - mondod te egy számítógép előtt ülve.
A török táborokban pedig a több mint kétmillió továbbmenni nem kívánó, a hazatérésre (esetleg már évek óta) váró menekültnek megfelezték a napi fejadagot. De szerinted álljanak meg ott.
Egyrészt a háború elöl menekülőkre vonatkozó egyezmények, másrészt a keresztényi irgalmasság mintha azt diktálná, hogy aki elesett, azon segíteni kell.
Emberségről most szó ne essék.
És akkor nehány nappal ezelőtt egy londoni lap címlapján számszerűsítették, hogy Máriaországamutyisztán hány menekültnek volt képes státuszt adni.
Hogy ne vegyék el a munkánkat.
2, azaz kettő főnek (lehet, hogy családot is hozzá kellene számolni).
Szégyen.

notC 2015.11.17. 14:59:24

@anonymand: értem én az érvelést a te oldaladról is, de őszintén szólva túlzónak találom a mentegetőzést, a kifogások, ellenérvek pedig picit izzadtság szagúak...
Nekem egyetlen terrorista támadás is sok. Tökmindegy, hogy ez európában, ázsiában, vagy afrikában történik. Ebből a szemszögből nézve az iszlám fundamentalizmus egy olyan radikális megnyilvánulás, amivel a világnak szembe kell néznie, és megoldást kell rá találnia.
A probléma bonyolult, nem egy blogos beszélgetésben fogunk rátalálni, és valószínűleg nem mi fogjuk eldönteni azt sem, hogy amíg ez a megoldás megszületik, netán megvalósul, milyen intézkedéseket hoznak az érintett kormányok....
Az biztos, hogy míg kivilágítjuk a tárva-nyitva hagyott ajtót, mitöbb betesszük a helyi reklámújságba, hogy elutaztunk, esélyes, hogy jön valaki és leakasztja a falról a Rembrandtot.
A franciáknál komoly belpolitikai gondot okoz az iszlám vallású népesség alkalmatlansága az úgynevezett integrációra. Kb. mint nálunk az echós cigányság putriba, majd lakótelepre telepítgetése. A francia börtönök lakóinak 70%-a iszlamista. Hitehagyott, nincstelen, ráadásul nem igazán rendelkezik/akar rendelkezni aznagy "európai mentalitással", nem akar 12-16 órát gürizni, keveset aludni, feszültnek lenni, gyerektelen, családtalan karrieristának lenni.
...viszont így nem boldogul, szegény lesz, csak azt látja, hogy a benszülött "manager" kurva jól keres és oda megy nyaralni fillérekért, ahonnan az ősei a nincstelenség elől menekültek, neki magának meg itt a nagy jómódban csak a budipucolás aljamunkája jut...
Ilyen megközelítésben bizony könnyen radikalizálhatóvá válnak ezek az emberek, s már csak egy jó fegyver, pár segítő kell egy terrortámadáshoz, hogy amiről hónapok, évek óta álmodoznak (bosszú a vélt vagy valós sérelmeikért) megvalósítható legyen.
Az már csak hab a tortán, hogy egy olyan vallás képviselői, ahol az asszonyokat el kell rejteni, nehogy az alantas férfi ösztönök feltörjenek a bűnös lelkekben, s mindezt egy olyan országban ahol szeretőt tartani sikk, a szexuális szabatosság határtalan, s ahol havi lapra lehet előfizetni ami tematikusan gyalázza legfőbb vallási jelképüket...
Mondom, bonyolult ez a helyzet, de abban én is biztos vagyok, hogy nem az a megoldás, hogy vonatszám importáljuk az iszlámot az országba, a kontinensre...

anonymand 2015.11.17. 16:06:23

@notC: "de őszintén szólva túlzónak találom a mentegetőzést, a kifogások, ellenérvek pedig picit izzadtság szagúak...
Nekem egyetlen terrorista támadás is sok. " - sajnálom, hogy izzadtságszagúnak érzed véleményem.
Bár néha izzadok, hogy kellő finomsággal fogalmazzak, indulatok nélkül.
Az indulat nem neked, miattad, lenne, hanem azok miatt (Bonsai Duce-tól a Parlamentben, a Kálmán Olgánál hamis propagandát nyögdécselő Kósa Lajoson át a gondolkodásra képtelen hozzászólókig), akik hazudságot fogalmaznak meg, terjesztik és hittel hiszik.

"Nekem egyetlen terrorista támadás is sok." - nekem is. Tökéletesen egy a véleményünk ez ügyben.
"Ebből a szemszögből nézve az iszlám fundamentalizmus egy olyan radikális megnyilvánulás, amivel a világnak szembe kell néznie, és megoldást kell rá találnia." - álljunk meg egy szóra!
Az 'iszlám' mára olyan szitokszóvá vált (legalábbis hazánkban), amelyet csak a liberális képes überelni. Ennek oka pedig a fundamentalizmus. Amiről meg kell állapítani, hogy olyan álca, amivel az 'igazhitűeket' el lehet érni, meg lehet fogni, és teljes lelki terror alatt lehet tartani.
Az iszlám jelzővel visszaélve működik a terror (helyben és idegenben), az iszlám nevében erőszakolnak és ölnek (válogatott módon), és az iszlámtól való rettegés elérése a cél.
Amennyit én olvastam a Koránból, az derül ki számomra, hogy semmi köze az iszlám államnak a hithez, az istenfélő élethez.

"A probléma bonyolult,"... - még annál is bonyolultabb, s én sem gondolom, hogy mi ketten fogjuk megoldani.
..."milyen intézkedéseket hoznak az érintett kormányok...." - nincs nem érintett kormány. Ha most csak közvetve érintettek, vagy távoli szemlélőként tekintenek az eseményekre, akkor is több mint Európa-szintű, világméretű összefogás, intézkedések és cselekedetek kellenek, és nem majd...
Nagynak tűnő szavak, de ha alaposan végiggondolod, talán igazat adsz.

"A franciáknál komoly belpolitikai gondot okoz az iszlám vallású népesség alkalmatlansága az úgynevezett integrációra." - nem az "iszlám vallású népesség"-nek, talán inkább egy részének.
Franciaországban van kb. 6 millió iszlám hitű, akiknek java részével nincs gond.
És van nehány ezer (2-3 ezer) radikális.

"A francia börtönök lakóinak 70%-a iszlamista." - erre tudnál forrást is, vagy csak feltételezed?

"Hitehagyott,"... - most akkor iszlamista, vagy hitehagyott? :)

"Az már csak hab a tortán, hogy egy olyan vallás képviselői, ahol az asszonyokat el kell rejteni, nehogy az alantas férfi ösztönök feltörjenek a bűnös lelkekben, s mindezt egy olyan országban ahol szeretőt tartani sikk, a szexuális szabatosság határtalan, s ahol havi lapra lehet előfizetni ami tematikusan gyalázza legfőbb vallási jelképüket..." - aki a humort gyalázkodásnak veszi, azzal valami baj azért csak van.
Szerinted nem?
hvg.hu/kultura/20151117_Szetlott_bulizot_rakott_cimlapjara_a_Char#rss
Én azt gondolom, hogy pedofil papokról is képesek humorizálni, a pápáról is, meg a szentháromságról, meg mindenről.
Más életfelfogás, más szemlélet, több szabadság, irónia és önirónia ami a kultúra, az európai kultúra, a civilizált világ elidegeníthetetlen része (hála Istennek!).

Mondom, bonyolult ez a helyzet, de abban én is biztos vagyok, hogy nem az a megoldás, hogy vonatszám importáljuk az iszlámot az országba, a kontinensre...

anonymand 2015.11.17. 16:28:17

@notC:

Bocsánatot kérek, a végén ott maradt egy mondat:
"Mondom, bonyolult ez a helyzet, de abban én is biztos vagyok, hogy nem az a megoldás, hogy vonatszám importáljuk az iszlámot az országba, a kontinensre..." - importáljuk az országba?
"Ezekből kitűnik, hogy hazánkban a tavaly benyújtott 5445 menedékjogi kérelemnek kevesebb, mint 10 százalékát, 510 beadványt bíráltak el pozitívan a hatóságok." - idén többől még ennyit sem.
adozona.hu/altalanos/Menedekjog_Magyarorszag_vezeti_az_elutasito_GP7UFW

notC 2015.11.17. 17:08:03

@anonymand: bocsi, de nem nagyon akarok jobban belemenni ebbe a vitába. Inkább provokatív volt a hozzászólásod, ráadásul eléggé önellentmondásos is, de sebaj... :-)

"A francia börtönök lakóinak 70%-a iszlamista." - erre tudnál forrást is, vagy csak feltételezed?
Hogy ez mennyire "hivatalos statisztika" azt nem tudom, nem én hamisítottam, de www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11995505/Paris-attacks-Why-has-France-been-targeted-again.html és több magyar hírportál is lehozta... Az én korlátolt agyam számára ez valami olyasmit jelent, mint mondjuk magyarországon a cigánybűnözés fogalma, amiről mint tudjuk nem létezik...

"Hitehagyott,"... - most akkor iszlamista, vagy hitehagyott? :)
Ez szar poén volt...

na csá!

anonymand 2015.11.17. 17:48:14

@notC:

Ha a negatív növekedés is növekedés, akkor a sz@r poén is poén...

A forrást köszönöm!
(bár hivatalos adatok nem elérhetők)

Legyen szép estéd, annak ellenére, hogy ismételten átolvasva a bejegyzésemet, nem találtam önellentmondást.

Gyulimali 2015.11.18. 00:58:13

@anonymand:
Lehet, hogy nem csak Németország = az EU, de a migránsoknak nem kell a többi ország.
Ezt egészen konkrétan ki is nyilatkoztatják. Mondjuk mindig. A Keletinél sem, "WC-t, WC-t" vagy "Kaját-kaját" volt, amit skandáltak, hanem, hogy "Germany-Germany". Tehát eszük ágában sem volt sem Magyarországon maradni, sem pedig alávetni magukat a hatályos Magyar és EU törvényeknek. Ugyanis tudták nagyon jól, hogyha Magyarországon regisztráltatják magukat akkor NULLA esélyük lesz Németországban héderelni...
És, itt megint előjön a tipikus kifordult liberális hozzáállás, hogy JOGAI mindenkinek vannak, de a KÖTELESSÉGEKről hallani sem akar semelyik... Ugyanis JOGA van menedéket kérni, de ehhez KÖTELESSÉGE :
- Hivatalos hatrátkelőn belépni az országba
- Regisztrálni magát mint menedékkérő
- Alávetni magát a regisztrációs folyamatnak
- A számára kijelölt helyen kivárni a kérelme elbírálását
- A határozatot pedig betartani.
SENKINEK nincs joga semelyik országba iratok nélkül, a zöldhatáron belépni.
Illetve ha mégis így tesz, akkor KÖTELES viselni annak a következményeit. (vagy legalábbis nem kell különösen meglepődnie rajtuk)

A békés viselkedés megítéléséhez pedig a következőket fűzném hozzá:
- Én éppen Szeged irányába tartottam Hegyeshalomról aznap, amikor a migránsok elindultak gyalog a Keletiből az M1-esen. Bicskénél láttam a sok villogó rendőrautót a túloldalon. Természetesen megkerülni nem lehetett őket. AZ M0-ásig állt 2 sávon az M1-en a forgalom, és befelé Bp felé is álló kocsisort láttam.
- Itt az Index cikke a röszkei kordonáttörésről. index.hu/belfold/2015/09/16/attortek_a_keritest_a_rendorok_vizagyut_konnygazt_vetettek_be_ez_tortent_szerdan/
Én akkor megnéztem a csatolt videokat, és az egyiken tényleg azt mondja a hangadó, hogy ha nem engedik be őket 1300-ig, akkor betörnek.
Én nem tudom, hogy te hol nőttél fel, de én egészen biztos vagyok benne, hogyha egy német rendőr elé odaállsz mondjuk 100 emberrel a hátad mögött, és azt mondod, hogy "vagy továbbengedtek 1300-kor, vagy rátok törjük a kócerájt", ők sem fognak elnézést kérve félreállni, és továbbengedni.
Ez a "bonsai Duce" meg extra szánalmas.
Gondolom, ez baloldali gondolkodó körökben menő szöveg, de nem őt kellene fojton újabb és újabb nevekkel illetni (Ebben a kedvencem a náci-cigány összaállítás volt, ami azt hiszem az egésznek a legalja, főleg egy állítólag másokkal szemben megértő és toleráns értelmiségi körtől indult el "hódító útjára...) , hanem befelé lehetne fordulni egy kicsit és elgondolkodni azon, hogy vajon miért ő ma Magyarország miniszterelnöke.
Segítek:
- NEM azért, mert elcsalták a választásokat
- NEM azért, mert átalakították a választási rendszert (amit, ha jön majd egy ellenzéki kormány, akkor majd ők is tapsikoló örömmel fogják kihasználni a saját előnyükre, és eszük ágában sem lesz visszacsinálni. Erre nagyon jó példa a 2002 utáni média állapotok. Az MSZP-s kormányváltásig volt "lakájmédia"-zás, aztán 2002 után már csak használta a médiát baloldali célokra teljesen változatlan formában.)
-AZÉRT, mert ma Magyarországon NINCS értelmes, szavahihető baloldali formáció, amire lehetne szavazni. És ez elsősorban a baloldal hibája, bármennyire is fáj ezzel szembenézni.
Végezetül pedig visszatérve a Párizsi eseményekre, érdekes módon úgy látom, hogy a szervezőkről eddig az derült ki, hogy tulajdonképpen antiszociális, köztörvényes bűnözők.
Ja, hogy az IÁ is tulajdonképpen egy fundamentalista bőrbe bújt, de nagyon jól megszevrvezett maffia?
Akkor nyilván ott érzik jól magukat ezek az elemek, mert ott a sajátjaik között vannak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.11.18. 06:34:55

@anonymand:
@Gyulimali:
Mindkettőben sok igazság van.
De viktor csak az általa kavart szart menedzselte" jól"..
+5% az eredménye.
Neki megérte.

anonymand 2015.11.18. 10:59:19

@Gyulimali:

Valóban van igazság abban, amit írsz, és ebben a parttalannak tűnő vitában csak a kérdések sokasodnak, egyre kevesebb válasz mellett.
Teljes mértékben igaz, hogy nem csak jogok, de kötelességek is...
És akkor most csak egyet emelnék ki az általad felsorolt kötelezettségek, kötelességek közül:
"- A számára kijelölt helyen kivárni a kérelme elbírálását" - azok után, hogy Bonsai Duce megmondta: ..."egyetlen egyet sem"...

"Tehát eszük ágában sem volt sem Magyarországon maradni,"... - tehát szó nem volt bevándorlásról, bevándorlók elleni védelemről.

"Ez a "bonsai Duce" meg extra szánalmas." - Bonsai Duce tényleg szánalmas.
Szerintem is.
Egyébként azért kapta ezt a megtisztelő címet, mert 2010-ben az első dolga volt a korporatív államot kifaragni (Gaskó méltóztatott asszisztálni hozzá). Azóta használom, nem találok ki újabbakat.

..."hanem befelé lehetne fordulni egy kicsit és elgondolkodni azon, hogy vajon miért ő ma Magyarország miniszterelnöke." - a 2010-2014 ciklusban történtek ellenére is?
A felét jól mondtad.
A másik fele lemaradt.
Van az országban több mint egymillió olyan birka, aki nem képes, nem akar, vagy nem tud gondolkodni, akik mások szemében a szálkát, magukéban a gerendát nem...

Örvendtem, hogy összefutottunk, az ég megáldjon!
Cső!

2015.11.29. 09:07:21

Szerintem ez az ISIS valami álca, mert a jelenlegi orosz és amerikai háború Szíriában valahogy kurvára másról szól, mint amit a sajtó belénk akar magyarázni.
Valamelyik félnek szüksége van ezekre a terrorista szervezetekre és a fegyverpiacra. Nyilván nem dísznek gyártanak tonnaszámra fegyvereket az amerikai iparmágnások. Minden más mint vallás, meg terroristák csak körítés. Az igazi ok az a fegyverkereskedelem véleményem szerint.
süti beállítások módosítása