Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Jelszavaink valának: CEU és migráns

2017. április 06. - Droli

Vajon mi vesz rá pár igen jól élő, a hatalma teljében lévő politikust és pártot, hogy ilyen picsafing dolgokkal, mint a CEU rombolja le hatalmát?

Pedig pont a Fidesz az a párt, amelyik anno rájött arra, hogy a kilencvenes évek elején jellemző programoknak ideje lejárt. Emlékeztek még, mint ment a rendszerváltáskor? Voltak pártok és voltak programok, melyeket fénymásolt, gyűrött papírokon terjesztettek az aktivisták. Ezeken mindenki elolvashatta, mit gondol az adott párt az egészségügyről vagy a privatizációról és aztán mehetett szavazni. De nemsokára jött a Horn kormány azzal a bizonyos csomaggal, és a Fidesz rájött, hogy egy szó többet ér, mint akárhány szórólap. 1998-ban elég volt egy Bokros és egy Tocsik, és meg is nyerték a választást. (Édes istenem, Tocsik a 800 milliójával gyenge kezdő volt a maiakhoz képest! Ennyi pénzért ma már Rogán szomszédja ki sem kel az ágyból,) 2002-ben aztán jött a lélegeztetőgépes kampány Medgyessyvel, és az Ezüsthajó, Josip Tot meg Kaya Ibrahim, a kötél, azaz a híres köteles beszéd, meg a tizenkilencezer forint, és meg is volt a választás az MSZP-nek. Később persze jött Gyurcsány, akinek a bukását tulajdonképpen három dolog okozta: az elkúrtuk, a négyesmetró meg a vizitdíj. Ennyi kb. elég is volt a Orbánék kétharmadához, amit azóta is élvezhetünk.

A Fidesz pedig felismerte, hogy ezen jelszavakat nemcsak negatív értelemben lehet használni: kiváló hívószó például a rezsicsökkentés meg a migráns. Kész, többet nem is érdemes mondani, nem is kell ezeket megmagyarázni, hanem fel lehet rá építeni egy kampányt, amiből csöpög mindenkinek akinek kell, másrészt a lakosság döntő többsége ezekben a témákban támogatja a kormányt. Felesleges olyan bonyolult témákat ragozni, hogy az egészségügyi ellátás reformja meg a háztartások külső eladósodottsága, a magyar szavazó erre nem vevő, neki egyszerű szavak kellenek, amit könnyen vissza tud böfögni, az sem baj, ha nem érti. Kiváló meglátás volt!

És pont itt jön elő az a dolog, amit nem értek: a Fidesz nemcsak pozitív értelemben gyárt jelszavakat, hanem negatívban is, ami könnyen visszájára fordulhat. Mondhatnám pl. a stadiont, mely az állami pénzszórás egyik mintaképe. Vagy akár az internetadót, aminek semmi gazdaságpolitikai jelentősége nem volt, de az elmúlt hét év eddigi legnagyobb kormány elleni tüntetését hozta el. Most meg itt van a CEU, ami valami egyetem valahol Pesten, és az embereket kb. annyira zavarta, mint a most átadott japán szupervonat zaja. Mégis erről szól most a közélet, trollok vitatkoznak pro és kontra, miközben állítom, lövésük sincs, miért is jó vagy rossz ez a törvény - mármint a szokásos hisztin túl. 

Állítom, ha egyszer vége lesz a Fidesz-rezsimnek, nem olyan dolgon fognak elbukni, mint pl. gazdasági világválság vagy mert eladósodik az ország, esetleg az ellenzék egy szuper gazdasági programot állít össze, hanem valami egészen apró hülyeségen, aminek semmilyen haszna sem lesz számára. Pl. hogy betiltják a hipermarketet ingyenes buszjáratait. Vagy Lázár Janika ismét előadja agymenését gyermeke anyagi boldogulásáról. Vagy bevezetik a TV adót 10 Ft/év értékben. Mindenesetre jó úton járnak a fiúk, hogy egy egészen apró szikrával felrobbantsák a puskaporos hordót, és utána nem lesz többet NB1-es a Puskás Akadémia.

(Politikai trolloknak: tudom, egyszerűbb lett volna annyit írni, hogy Orbááááán! vagy Gyurcsáááány! aztán mehetne a vita a semmin, de nem teszem meg ezt a szívességet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr8112406327

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jelentenem kell rólad Lajos ... 2017.04.07. 15:01:30

"Jelentenem kell rólad Lajos... " összevág sok más egyéb dologgal is.

Trackback: Brüsszel megállítása 2017.04.07. 15:01:02

Meg kell állítani, hogy Brüsszel pénzelje Magyarországot és a kormányt!

Trackback: Momemtum kérdéses 2017.04.07. 15:00:44

A pártok kora lejárt. Az emberek aláírásaikkal nem a Momentomot támogatták, hanem egy túlnőtt párthatalom ellen lázadtak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elemes 2017.04.07. 10:00:29

Jó ez a wishful thinking, jobb, mint a lottó, lehet álmodozni és még szelvényt se kell venni. Oblomov, ha élne, forogna a sírjában.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.07. 10:15:21

CEUtanázia?

Az, aki ma élve temet
El egy egész egyetemet,
Tartson maga előtt jelet:
„Sötét középkori lelet”!

Ős patkány most új kórt terjeszt,
S azt, ki kiejteni mer Yes-t,
(Mivel e szó nemzetközi)
Leidegenügynöközi?

CEU-t tönkre sújtó erő
Reméljük, hogy hamar merő
Rosszullétként illan tova,
S kidől, mint a Patás lova*!

Messze hajítja el Böde,
Belepi a múltnak köde,
Nem jön többé hívatlanul,
S aki akar, CEU-n tanul!

*Sanyiii!!! Sanyikáám!!!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2017/04/ceutanazia.html

szemétpasi 2017.04.07. 10:15:45

Úgy látom a Fidesz machinátorai rá vannak függve Sorosra és próbálnak mindent irtani ami vele kapcsolatba hozható. Valószínűleg úgy gondolták, hogy ezt majd szeretni fogják az emberek, de én inkább úgy érzékelem, hogy marhára nem érdekel senkit.
Ez a csúnya gonosz külföldi milliárdos ellenségkép egyszerűen nem jön be senkinek. Kinőtt a társadalom, hogy egy ilyen kvázi megfoghatatlan, felszínes ellenségképre ráhúzzunk mindent. Főleg a fiatalok nem vevők erre, hiszen nem abba nőttek fel, hogy árnyékként lebeg a fejük felett egy ellenség. (mint az imperialista nyugat a szocializmus alatt).
A migránsozás kommunikációs szempontból egy jó húzás volt, hiszen hónapokig napi, kézzel fogható probléma volt átlagember számára is. A Nyugatiban ott kerülgetted őket amikor munkába mentél.
Az, hogy Soros a CEU-n keresztül akarja megrontani a magyar nép egységét egy megfoghatatlan blőd baromság, még az ilyesmire amúgy vevő szavazók is csak egy legyintéssel elintézik.

Pan Modry 2017.04.07. 10:22:33

Egy black swan fogja elsoporni a fideszt, a CEU ugy mar minimum egy grey swan kategoria. :)

Urb 2017.04.07. 10:30:07

Álmodj királylány...

theus 2017.04.07. 10:34:51

@Frady Endre: Sosem fogsz leállni a trollkodással?

paráznabillegető 2017.04.07. 10:35:55

"...tudom, egyszerűbb lett volna annyit írni, hogy Orbááááán! vagy Gyurcsáááány! aztán mehetne a vita a semmin, de nem teszem meg ezt a szívességet..."
mert fasz vagy. tényleg elég lett volna ennyit írni...

Steppenwolf 2017.04.07. 10:35:57

Annak azért utána nézhettél volna a nagy álmodozásban, hogy már közel egy éve nem NB1-es a Puskás Akadémia...
Mivel az ország 99,5%-a két hete még azt sem tudta, hogy a CEU-t eszik-e vagy isszák, felesleges azon álmodozni, hogy ebbe fog belebukni a Fidesz, kivéve, ha kívülről nem nyúlnak bele és nem csinálnak nálunk is egy Majdant...

ulpius66 2017.04.07. 10:39:16

Úristen!

Ez a héten még csak a huszonharmadik blog amelyben Orbán megbukott!!!!! vagy holnap meg fog bukni!!!!!! de eccer BIZTOS MEG FOG BUKNI!!!!!!!!!!!

Kedves ballibsi blogírók!

Hajcsatok rá!!! ugyanis ezen a héten Orbán még csak 23-szor bukott mag!!!!!

Hol van ez az átlagos heti 40-hez képest????????

roxxtar 2017.04.07. 10:45:38

2008 óta bukik Orbán. Csak az sír ellene, aki amúgy is életképtelen (segítek: nektek teljesen mindegy, hogy ki lesz hatalmon, az életetek ugyanolyan szar marad mert gyengék és gyávák vagytok változtatni rajta)

ulpius66 2017.04.07. 10:47:47

Egyebekben meg talán életében először a Bokros Lajos látja jól a dolgokat!

Ő mondta, hogy a SoroSS-egyetem bezárása mögött a Putyin áll.

Szerintem tök igaza van!!!!!

A világ-politikai játszma SoroSS és Putyin között van!

Ahol tudnak betartanak egymásnak!

SoroSS ott próbálja tönkre tenni Putyint gazdaságilag, politikailag, pénzügyileg ahol csak tudja!! Putyin szintén ott tart be SoroSSnak ahol csaj tud.....

Ebbe a sorba illeszkedik a SoroSS-egyetem, és a liberál-fasiszta SoroSS-elvtárs által támogatott "magyar civilek" ügye.....

A másik oldalon is van napi példa: a kimondottan Putyin-párti VUCSICS lett a szerb elnök, a SoroSS azonnal tünciket szervezett ellene Belgrádban.....

Megismétlem: szerintem az egész CEU mögött a Putyin-SoroSS meccs van!!!!!!!!!!
(Orbán ahhoz túl kevés, hogy mindezt maga meg merje, meg tudja tenni....)

lobaszopiatej 2017.04.07. 10:51:53

Azt nem tudom megítélni hogy a CEU kamuegyetem-e.

De, miért kell kifejezetten rá törvényt csinálni eszeveszett sorosozással? (halld: közrádió)
Ez már Pataki Atilla köztünk élő idegeneinek a szintje akik Szíriuszról jöttek (becs szó! Ha az Orbán ezt is kinyilvánítja, akkor bizony azt kell elhinni nincs itt mese! Higgyeteeek!).

Ez most a legnagyobb problémánk?? Miért nem vonják akkor vissza a törvényt?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.07. 11:04:37

@theus: "Sosem fogsz leállni a trollkodással?"
Ezt miért nem a miniszterelnök úrtól és népi zenekarától kérdezed? ;-)
Az én trollkodásom kevesebb kárt okoz, mint az ő országrablásuk.

pandras11 2017.04.07. 11:10:09

@ulpius66:
Ezt a marhaSSágot, amit itt összehánytál te elhiszed?
Te ezzel foglalkozol, ezzel kelsz, ezzel fekszel, ezzel álmodsz?
Jó élet ez neked?

kissiú 2017.04.07. 11:10:41

Ha sokat támadják, meghosszabítják Bitskéig. Aztán kiteszik őket az Európai Néppártból. Később az EU-ból is. Utána végleg eljön a Bircahang ideje: semmilyen jogi felülvizsgálatra nem lesz lehetőség, mivel Strassbourg ítéleteit sem kell végrehajtani. Mivel a schengeni egyezmény sem lesz érvényes ránk, a drótkerítést is meghosszabbítják. Nem Bitskéig, körbe. Ha kitörnek a lázadások, zöld emberkék (зилёные чиловеки) vigyáznak majd a rendre. Szép jövő.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.04.07. 11:13:43

Olvasva a hozzászólásokat, nem is gondoltam, hogy ennyi fideszbirka olvassa az indexet, és még van ereje hozzászólni is. Ez jó jel, hogy az álláspontjuktól merőben ellentétes véleményeket olvasgat ez a sok birka. Legalább már nem orr bánt hallgatnak napestig. Úgylátszik a csuti gecit már megunták.

br17 2017.04.07. 11:16:01

@kissiú

Sajnos, igazad van...

ulpius66 2017.04.07. 11:38:18

@pandras11: "Te ezzel foglalkozol, ezzel kelsz, ezzel fekszel, ezzel álmodsz?
Jó élet ez neked?"

Ja! Én kibaszottul jól élek! Tökre elégedett vagyok vele....

Én ezzel kelek, ezzel fekszem, és ezzel álmodom.... sőt a gondolataimat néha-néha iderittyentem a ballibsi blogokra... van akinek tetszik, van akinek nem....

Ennyike.

Azt meg mán csak halkan kérdem, hogy tik ballibsik mivel fekszetek, mivel álmodtok és mivel keltek????? Csak nem a patás bukásáról álmodoztok megen.....további szép álmokat!!!!

látjátok feleim szümtükkel 2017.04.07. 11:44:30

@Urb:

Csauseszku is azt gondolta, hogy örökké, de szóltak neki, ilyen szó nincs.

látjátok feleim szümtükkel 2017.04.07. 11:46:11

@ulpius66:

Te meg ne örül, te a hű kutya vagy, akit lelőnek, ha megöregszik, vagy bukik a gazda.
Többre nem fussa csak ennyire? No látod a többség nem a te poziciódra hajt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.07. 11:52:47

@ulpius66: Setétség árad a szavaidból... meg abból is, hogy mindig ugyanazt írod. Tök gáz vagy.

Etniez 2017.04.07. 11:53:40

@szemétpasi: Sőt, szerintem már inkább poén a sorosbérencezés.
Aki elkezdi, azt szépen csendben kiröhögik a körötte álló, nem fidesz párttagok.

Etniez 2017.04.07. 11:55:49

@ulpius66: Kedves fideszbérent troll barátom.
Ha nem egy frissen regisztrált, bértollnok volnál, akkor pontosan tudnád, hogy a nívó elég sokáig, fidesz blog volt, aztán egyszer csak felébredtek.
Tehát itt ballibsizni elég nevetséges. Innen is látszik, hogy TE vagy a teljesen FOGALMATLAN, csak azt tudod nyomni, amit a Habonyi a szádba ad.
Gyerem hozzám, én is tudnék valamit a szádba adni! :)

Gergely Molnar 2017.04.07. 11:59:37

@MaxVal BircaMan HJCD: Tényleg? senkitse? :) mármint a te dimenziódban, úgy érted ugye?

Etniez 2017.04.07. 12:11:48

@Felchutty Bugrisch: Aki ma fidesz szavazó, az alapból gáz.
Mindig jönnek azzal, hogy de nincs jobb alternatíva.
Az lehet, hogy egy szeméttelepen kicsi a kosár, amiből meríteni lehet, de attól az még szemét marad...
Én is voltam Fidesz szavazó, akár csak ezen blog írója.
De ma, jó érzésű, tisztességes, gerinces ember nem tudja ezeket támogatni.

És ez a CEU pont olyan öngól, mint a netadó volt.
Teljesen értelmetlenül felháborítja az embereket, de a CEU miatt a külföldieket is. Orbán újabb elszigeteléséhez vezetett, pedig már kezdett kijönni a karámból. Hát, most újra magára csukta a ketrecet, gratulálunk neki!

Jottó 2017.04.07. 12:13:59

a magyarok 90%a , (ugye nem csak budapesten élnek emberek, wow) azt látja h az új stadion mellett kátyús az út, nincs a suliba fűtés, a kórházban penészes a fal, a tej 3szor annyiba kerül mint amennyit a rezsicsökkentés megspórolt, a közmunkás teleszemeteli a parkot, ahol elvileg takarítania kéne, akármi épül, 3 napon belül szétesik mert kispórolják belőle az anyagot, stbstbstb.. és akkor jön a sorosozás és társai, amiről a magyarok 90%a asse tudja mi, mivel nem hat a mindennapi életére, és annyi jön át h a kormány valami elképzelt ellenséggel harcol, ahelyett h valódi problémákkal foglalkozna.. ez a brüsszeles szar meg, bazmeg akkor lépjen ki az EUból, ennyi.. akkor majd nem kell azt csinálni amit brüsszel mond.. ja de akkor nem lenne pénz kisvasútra meg fos módon felépített akármikre, amikek a99%át le lehet nyúlni..

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 12:15:00

@Gergely Molnar:

Csak pár Soros-alkalmazottat, plusz néhány ultraliberális megmondóembert.

Etniez 2017.04.07. 12:17:24

@MaxVal BircaMan HJCD: Meg Orbán pártársait, akik éppen azon gondolkoznak, hogy kidobják ezt a szalonfasisztát a klubból.

bbrrr 2017.04.07. 12:25:15

Orbán abba fog belebukni, hogy jön egy nagyobb társadalmi támogatottságú kihívó. Amíg ilyen nincs, addig Orbán fog nyerni a választáson. Az nem elég hozzá, hogy 60% azt akarja, hogy menjen el, amíg ez a 60% nem tud abban egyetérteni, hogy ki legyen helyette. Ugyanis nem a régi kormányról szól a választás, hanem az újról. Nem arról szavazunk, hogy maradjon-e a régi, hanem hogy ki legyen az új kormányban. Aki a legtöbb mandátumot szerzi, az fog kormányozni. Ha csak a mandátumok 40%-át szerzi meg, akkor koalícióra lép, de ettől távozni nem fog.

A jobbik valószínűleg koalícióra lép majd a fidesszel, ha erre lesz szükség, ugyanis ez az a a lépcsőfok, amikor többet tud tenni politikailag, mint eddig. És akkor a köv választásra majd már gyúrhat a kormányalakításra is.

A baloldal meg nem fog koalícióra lépni a fidesszel, azon még mindig megy a vita, hogy baloldali összefogás lesz-e vagy nem, de ezzel a töketlenkedéssel egyetlen egy szavazót sem fognak szerezni a fidesztől vagy a jobbiktól. A bizonytalanoktól meg pláne nem. A bizonytalanok megbízhatóságot akarnak, és nem ezt a töketlen összevisszaságot. Egy új pártnak esetleg lenne esélye, de azt a többi baloldali kicsi kicsinálja, még mielőtt a jelöltállításig eljutna.

whitevanman 2017.04.07. 12:29:25

Beszéltem egy vidéki cimborámmal (budapesti vagyok, a srác mátészalkai), azt mondta, a Fidesz törzsszavazói a Budapestiek. Kicsit vitatkoztunk...
Konkluzió, már vidéken (nem Budapesten) elmúlt az az emlék, ki szavazta meg őket. Hihihi...!

metax 2017.04.07. 12:30:59

A milosevicsi Szerbiában: egy elcsalt választás után lobbant a szikra 2000 őszén.
Ukrajna: a kormánynem írta alá a társulási szerződést az EU-val.

Mindkét helyen egy-egy konkrét esemény vezetett a társadalmi robbanáshoz.

Orbán nem választásokon fog megbukni. Az olyan emberek, mint Orbán, Lukasenko vagy éppen a néhai Milosevics nem a - pláne a rezsim által által rendezett - választási színjátékok alkalmával buknak meg. Őket más módokon söpri el a népharag.

Csak hát sokan még mindig homokba dugják a fejüket idehaza, semmint hogy szembenéznének a valósággal. Orbán bebetonozta magát. Felépült és működik az illiberális fasiszta hatalmi gépezet. A rendszer virágkorát éli, a bomlásra utaló jelek még csak nem is látszanak. Egyetlen komoly, a rendszerre nehezedő tényező az eu-s pénzcsapok elzárása, amely rövid időn belül hazavágná a rezsimet.

Két fejlemény lehetséges. Egy gyors összeomlás vagy egy lassú kimúlás - amint megérlelődnek rá a feltételek. Szerbiában, Ukrajnában az előbbire adott esélyt a történelem, kérdés idehaza mi lesz a robbantó tényező - már ha lesz ilyen egyáltalán. A közelmúlt eseményei mindenesetre bőven szolgáltattak volna lehetőséget - lásd a manyup vagyonok elrablását pl. A társadalom ellenszegülés helyett viszont mindeddig újfent és újfent fegyelmezett, hű alattvalóként viselkedett.

Kérdés: meddig?

Sir Galahad 2017.04.07. 12:31:11

"itt van a CEU, ami valami egyetem valahol Pesten, és az embereket kb. annyira zavarta, mint a most átadott japán szupervonat zaja. Mégis erről szól most a közélet, trollok vitatkoznak pro és kontra, miközben állítom, lövésük sincs, miért is jó vagy rossz ez a törvény." Tökéletes helyzetleírás. Ebből látszik, hogy ez az egész egy kommunikációs manőver, és Orbán megint az orránál fogva vezeti az egész ellenzéket, akik lelkesen játsszák a rájuk osztott szerepet. És ez még csak a választási kampányharc előzetese.

BiG74 Bodri 2017.04.07. 12:34:26

@Frady Endre:
Te meg mitől lettél troll?
Ha te troll vagy, akkor mi az istennyilának lehet nevezni a sok idegesítő, vérszívó ízeltlábú barmot?

2017.04.07. 12:37:31

az internetadó tényleg pitiáner volt, én sem értettem miért volt akkora felháborodás. ha a cikkíró viszont nem érti a CEU ügyét, akkor ő is csak egy olyan átlag magyar, mint a 90%-a a népnek, hogy csak az foglalkoztatja, hogy mi marad neki a hó végén és nem az hogy erős kontrollja legyen a népnek, fékek-ellensúlyok rendbe legyenek, mint egy normális demokráciában és érvényesek legyenek azok az emberi jogok, amik nyugaton.

Etniez 2017.04.07. 12:39:00

@KUNTYI: Semmilyen új, fejlődést akadályozó adónem nem pitiáner kérdés.

Arcade Macho 2017.04.07. 12:39:37

@lobaszopiatej: "De, miért kell kifejezetten rá törvényt csinálni eszeveszett sorosozással? (halld: közrádió)"

elmagyarazom...

kezdett el leulni az orbani kozbeszed, ezert....
szepen megneztek hogy mi az amikor valaki nekiall oket kurogatni, es ez volt a legkonnyebb dolog, a vasarnapi boltzar cca 100szor annyira izgatja az embereket mint ez a nyomoronc soros

na most szepen a habonyi szakertok megvizsgaltak a szenariot mi is lesz es igazuk is lett!!!
jott egy csomo genderbudi szakos barom aki szerint a BMEt meg a DOTEt uti a CEU, szimplan es egyszeruen Orbanek bebizonyitottak hogy a sorosegyetem az kulfoldrol van finanszirozva es hogy sok baromarc van ott

metax 2017.04.07. 12:40:54

@Jottó:" ja de akkor nem lenne pénz kisvasútra meg fos módon felépített akármikre..."

Meg új utakra, út- és vasútfelújjításokra, kórházrekonstrukcióra, óvoda-és iskolafelújjításra, új uszodákra és strandfejlesztésekre, közvilágítás korszerűsítésére, stb.

M.o-n az elmúlt 10 éven minden infrastruktúrális beruházás eu-s pénzből valósult meg.

Sir Galahad 2017.04.07. 12:47:47

@KUNTYI: Az az igazság, hogy ez a bizonyos 90 százalék (illetve annak szavazó hányada) dönti el a választásokat, a szerző nézőpontja tehát helyes.

Arcade Macho 2017.04.07. 12:48:23

@Etniez: "De ma, jó érzésű, tisztességes, gerinces ember nem tudja ezeket támogatni."

te lennel a ferje annak a klimakutatonak?
tudod akinek 2017 04 04 -ig a FIDESZ az OK volt, de akkor raebredt hogy ora is sor kerul es az mar nem tetszik neki

bbrrr 2017.04.07. 12:49:35

@KUNTYI: csak súgok: az emberek egy része úgy látja, hogy azok a bizonyos emberi jogok, amik nyugaton vannak, nem feltétlenül a világ legjobb dolgai. Nem birkamódon vannak elhülyítve, és nem bekötött szemmel mennek a vágóhídra, hanem tudják, hogy Orbán ezen "alapvető" emberi jogokat csorbítani akarja, és egyetértenek vele. Nem gondolják, hogy a nem szabad megválasztása vagy a melegházasság például elvitathatatlan alapjog lenne. Vagy az országhatárok szabad átjárhatósága. Vagy hogy mindenki éljen ott ahol akar.

2017.04.07. 12:52:20

"Vajon mi vesz rá pár igen jól élő, a hatalma teljében lévő politikust és pártot, hogy ilyen picsafing dolgokkal, mint a CEU rombolja le hatalmát?"

A CEU annyira picsafing, hogy az európai néppárt meg az amerikai politikai elit is foglalkozik most vele.

Nekem nem hiányozna a CEU, értelmes szakokról ott nem hallottam még. Megszüntetni sincs értelme, parasztság bezárni, teljesen felesleges a habverés körülötte mind fideszes mind ellenzéki oldalról.
Gondolom a fidesz most azért szájhabzik a Soros-egyetem ellen, hogy valamiről elterelje a figyelmet vagy majd később legyen mitől látványosan visszalépni, gesztust tenni valamilyen ügyben.
Lám-lám, a jóságos Lenin visszadobta a labdát a gyerekeknek, pedig közéjük is lövethetett volna. Ez lesz ennek is a vége. A CEU-ról indulva nem tudták volna megdönteni a Fidesz-pártállamot, teljesen felesleges a hadakozás, ez csak figyelemelterelés.

Behajtó70 2017.04.07. 12:53:27

@bluebear: igazi tapló vagy a posztod alapján. Az ilyen segglyukak miatt tehet meg a Fidesz bármit, mert náltok bátmi jobb. Érik még pár év a kispadon!

Kelly és a szexi dög 2017.04.07. 13:02:24

én sem értem, hogy ez a CEU kija faszomat zavarja...?
A hallgatósága legalább itt issza el a pénzét!

Etniez 2017.04.07. 13:06:44

@Arcade Macho: Nem, én már 2011-ben, a nyugdíjpénztárak kirablásánál láttam, hogy nekik nem számít semmit.
Simán eltüntették a generációm nyugdíját. És minden szavuk hazugság volt, én már akkor is tudtam. A többség csak utána ébredt rá.
Magánszámlák létrehozása, csaló pénztárak, államadósság csökkentés stb.
Meg lehet nézni, ebből mi valósult meg hét év alatt.
Pénztáraknák nem találtak semmi nagy pénzszórást, magánszámlák nincsenek, államadósság alig csökkent.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.07. 13:08:36

@BiG74 Bodri: Én attól lettem troll, hogy valaki kinevezett annak. :)
Ebben az országban sokan azért valamik (sportnagykövetek, külügyminiszterek, külpolitikai szakértők, nemzeti bankelnökök, rektorok...), mert valaki kinevezte őket annak. :)

konrada 2017.04.07. 13:17:32

@karandash:
...szvsz. más a forgatókönyv. Jön az USA csapat irgum-burgumozni, aztán azon keresztül megállapodnak valamelyik New York állami hulibuli egyetemmel, hogy társintézményisítse a CEU-t, s mire Soros papa kettőt pislog, már csak azt veszi észre, hogy a kerítésen kívül van...
...s a karaván halad tovább...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 13:20:24

@Etniez:

Mégse ezt mondják. Lesz majd 2 felszólalás, s kész.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 13:23:37

@KUNTYI:

Az átlagembert a megélhetés érdekli. Ebben pedig kb. ugyanazt adják a ballibek és a Fidesz, egyik se képes emelni érezhetően az életszínvonalon. Azaz a kisember száméra értelmetlen a Fidesz leváltása a ballibekkel.

Csak az elitet érdeklik a mélyebb összefüggések. Az elit nagyobb része pedig látja: a ballib út egy hatalmas zsákutca, ami sehová se vezet.

2017.04.07. 13:45:28

Egy véleményen vagyunk, csak én nem tudtam volna kifejteni ilyen jól.

Venesz 2017.04.07. 13:49:48

@Frady Endre: Látom, most is ott vagy a szeren! Csak így tovább!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.07. 13:53:59

@Venesz: Csak le ne bukjak a szerrel! Ha kimutatják a vizeletemből, elveszik az aranyeremet! :)

Egéridomár 2017.04.07. 14:01:43

Valakinek van elképzelése, hogy ez az ulpius66 mi lehet? Miből van, ki/mi csinálta? És amikor elkészült vele, nem borzadt el tőle?

illaim 2017.04.07. 14:02:32

@Etniez: "államadósság alig csökkent." Ez a kijelentésed csak azt mutatja, hogy nem vagy képben ebben a témában. A GDP arányos államadósság számítási módszerének változása miatt csak látszólagosan kedvező! Ha megnézed a nominális értéket, az bizony lesújtó! 25000 milliárd feletti
adósságot mutat! Az pedig azt jelenti, hogy a 3000 milliárd MANYUP lenyúlásán túl, plusz több mint 6000 milliárd Forinttal növekedett! Ezt azért nem nevezném se csökkenésnek sem pedig alignak!

Venesz 2017.04.07. 14:13:41

@Frady Endre: Van aki az aranyéremért küzd, nekem meg csak az aranyerem jutott. És nem mindegy, hogy a küzdelem előtte, vagy utána van.....

2017.04.07. 14:18:02

@Gergely Molnar: "@MaxVal BircaMan HJCD: Tényleg? senkitse?"
De még őt is, hiszen folyton ott van minden blogban kommentelni, hogy megtalálja a ceu betűit. (Vagyis mások megtalálják és őt meg küldik. Jól meg lehet élni fidesztrollként, többet kapnak, mint a közmunkások.)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.07. 14:25:02

@Sir Galahad: Ne aggódj, előbb utóbb torkán akad egy farok a ngy választási játékban. Az az egy szerencséje van, hogy kultúráltabb népekkel szórakozik. Van olyan, hely, ahol ezért már kibelezték volna. Sőt, volt olyan idő a Kárpát medencében is.

Voznyák Pista2 2017.04.07. 14:32:58

@bluebear:

"Olvasva a hozzászólásokat, nem is gondoltam, hogy ennyi fideszbirka olvassa az indexet, és még van ereje hozzászólni is. Ez jó jel, hogy az álláspontjuktól merőben ellentétes véleményeket olvasgat ez a sok birka."

Igen, olvassuk az indexet, és ez erősít meg bennünket abban, hogy még mindig a Fidesz a kevésbé rossz.

Old Shatterhand is Dead 2017.04.07. 14:44:21

A fidesz, egészen pontosan orbán (végül is tökmindegy) egy simicska nevű banánhéjon fog elcsúszni, de nagyon.

Old Shatterhand is Dead 2017.04.07. 14:46:25

@Voznyák Pista2: édes istenem, mikor egy nyilvánvaló kretén próbálja hajlítgatni a valóságot az mindig megmosolyogtat pista. és te különösen jól csinálod.

ulpius66 2017.04.07. 14:52:14

@Egéridomár: "Valakinek van elképzelése, hogy ez az ulpius66 mi lehet?"

Akkor bemutatkozom.

Ulpius Tamás vagyok, egéridomár!

Egéridomár 2017.04.07. 15:02:38

@ulpius66: Nem mondod, hogy te is egéridomár vagy? :O

mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!) 2017.04.07. 15:03:26

Csak zárnának már ki, de a tömeggyilkos NATO- ból is!

Gerardus A. Lodewijk 2017.04.07. 15:05:23

@metax: "kérdés idehaza mi lesz a robbantó tényező - már ha lesz ilyen egyáltalán. A közelmúlt eseményei mindenesetre bőven szolgáltattak volna lehetőséget - lásd a manyup vagyonok elrablását pl. A társadalom ellenszegülés helyett viszont mindeddig újfent és újfent fegyelmezett, hű alattvalóként viselkedett."

A társadalom újabban igazságtalanul elnéző (és/vagy már rettenetesen belefáradt az egészbe): ha annak idején GyF merészelte volna elkövetni annak akár csak a tizedét is, amit azóta OV, akkor a közfelháborodás pillanatokon belül lámpavasra húzza (őt sem akarom védeni, úgyhogy hozzáteszem: méltán).

Egyébként a rezsim - nyilván tudatosan - úgy lett kitalálva, hogy kizárólag polgárháború (vagy ahhoz mérhető más hasonló felfordulás) takaríthatja el (ha egyáltalán). Olvasták ezek Machiavellit, de föl nem fogták.

ulpius66 2017.04.07. 15:12:13

ÁLLÍTSUK MEG BRÜSSZELT!

ulpius66 2017.04.07. 15:34:56

Hála a brüsszeli döntésnek, már az első napon több órás várakozás volt a magyar-horvát és a magyar-szerb határon!

ÁLLÍTSUK MEG BRÜSSZELT!

Jakab.gipsz 2017.04.07. 15:39:13

A CEU mint: hülyeség gyár törvénytelenül működik felesleges érte tüntetni !

A CEU - Soros Nyitott társadalma olyan mint "Godot- ra várva", mindenki beszél és aggódik érte de még senki sem látta.
Viszont a mama-hotelba lakó kölyköket remekül lehet hülyíteni: veszélybe az oktatás szabadsága, veszélybe a demokrácia, a veszélybe fékek- és ellensúlyok rendszere,, mindenről a hatalom tehet.

Budapest a kutyaszar városa 2017.04.07. 15:42:25

@ulpius66: Nem tudsz róla, hogy volt egy Ulpius nevű könyvkiadó, újlipótvárosi (!) székhellyel, ami zömében atlanti érdekeltségű (tehát Soros-befolyásolt ) :) írók műveit adta ki ? Hogy fér ez össze egy turulnarancsban született, fél-ázsiai, horthysta-rákosista ideológiájú igaz magyar kommentelő megjelölésével ?

Skankhunt42 2017.04.07. 15:54:55

préjforstokholm?? kicsit sok már a véletlen

blexpress 2017.04.07. 16:32:27

Azt hiszem most igaza van a cíkkírónak ! Ez a hülye Fidesz tényleg ilyen banánhéjjon fog elcsúszni. Dehát az az igazság, hogy a Fideszben nagyon sok olyan ember van olyan pozicióban akikre még a svábbogaramat sem bíznám rá nyugodt szívvel.
Valóban ki a francot érdekel a CEU ? Mostanáig azt sem tudtam, hogy létezik. Mi van akkor ha a Soros pénzeli ezt ? Semmi... Ha akarja a pénzét erre költeni miért ne?
Úgy gondolom nem ez volt a cél hanem a Trump.
De elég pitlák dolog volt kilátszik a lóláb.
Viszont még az Amerikaiak is csinálnak ilyen dolgokat. Lásd a Sziriai Trump rakéta támadást.
Nagy valószínűséggel az volt a helyzet, hogy pár rakétának már lejárt a szavatossági ideje és muszáj volt kilőni valahová és most majd kellenek az új rakéták amiket megvesznek az amerikai fegyver gyártóktól.
PÉNZ, PÉNZ és PÉNZ. Ez van mindennek a hátterében.
Útálom a politikusokat és a politikát !!

telkoe 2017.04.07. 16:33:13

@Gerardus A. Lodewijk: Egyébként a rezsim - nyilván tudatosan - úgy lett kitalálva, hogy kizárólag polgárháború (vagy ahhoz mérhető más hasonló felfordulás) takaríthatja el (ha egyáltalán).

A nagyondemokratikus baloldali ellenzék lett úgy kinevelve a a szétrohadt MSzMP szemétdombjából hogy önálló gondolkodásra és cselekvésre teljesen impotens. A baloldal politikusait még mindig a régi kivénhedt komcsi intrikusok tologatják előre és buktatják meg, a baloldali médiát a kommunisták udvari seggnyalói és az általuk által kinevelt büfé-ruhatár szakok értelmisége írja, az ilyen blogokon is a Kádár alatt szép karriert befutott nyugdíjaskák rázzák magukat mint a legnagyobb demokraták. Ilyen háttérel legföljebb arra jó a baloldal hogy néha csurgó nyállal kiverje magának arra hogy majd egyszer valaki csinál nekik egy kis forradalmat és újra valakik lehetnek. Talán valami olyan "demokratikus" átalakulásról álmodnak, mint amikor a Vörös Hadsegereg seggéből kibújva 1945-48 között sikerült hatalomra jutniuk...

n_dy 2017.04.07. 16:43:39

wishful thinking...

Etniez 2017.04.07. 17:22:54

@illaim: Akkor még annyit sem értek el.

Etniez 2017.04.07. 17:23:54

@Voznyák Pista2: Igen, mert a legrosszabb te vagy. Meg a többi birka, akik képesek ezekre szavazni a történtek után is.
Ti vagytok a legrosszabbak. Mert azok legalább megszedik magukat rajtatok, de nektek még ennyi mentségetek sincs.

willcox 2017.04.07. 17:28:54

@ulpius66: Annyira együtt érzek veled, remegek, hogy minél tovább bírja a mi Viktorunk. Mennyi vagyonkája lehet 10-30 milliárd? De szerencsére Ráhelke már saját lábán áll, Tiborcz Úr nagyon ügyes serényen gyűjti a milliárdokat. Remélem örökké itt lesznek velünk:).

Etniez 2017.04.07. 17:39:37

@willcox: Ja, azok ülnek majd a jakuzziban, pezsgőt kortyolgatva, amikor szegény ulpius majd sorban áll csirkefarhátért valahol.
CSAKAFIDESZ :D

Ugor Pepi 2017.04.07. 17:43:15

Ezzel sok újat nem mondtál.
A legtöbbször a rezsimek valami apróságon csúsznak meg.

willcox 2017.04.07. 17:46:57

@Etniez:@Gerardus A. Lodewijk: Érthetetlen a számomra ez a hatalmas és elnyűhetetlen tolerancia Orbán iránt, szinte bármit megtehet és van egy kb.kétmilliós tömeg, akik bárhova követik. Szerencsésebb országokban tényleg nem értik, hogy mi van a magyar emberekkel. A jelenlegi vezetés veszélyes magyarországra, veszélyesen kezdünk lemaradni, még a Mol vezér is sötéten látja a jövőt.

norbinorbi 2017.04.07. 17:59:54

@ulpius66: ki kell lépni, aztán nem kell prüszkölni, mert nem fognak beleszólni semmibe...
Talán akkor felébredtek.....

wega 2017.04.07. 18:07:29

@Urb: @elemes: @ulpius66:

Az a gond tüncikéim, hogy szövegérteni, kellene mielőtt böfögni teccenek. A posztíró nem asz'onta, hogy megbukik (mostazonnalhuszonharmaccoris) a kedvesvezető, hanem:

"Állítom, ha egyszer vége lesz a Fidesz-rezsimnek, nem olyan dolgon fognak elbukni, mint pl. gazdasági világválság vagy mert eladósodik az ország, esetleg az ellenzék egy szuper gazdasági programot állít össze, hanem valami egészen apró hülyeségen, aminek semmilyen haszna sem lesz számára."

Van ott egy HA, ami jelentősen más értelmet ad a jóslatnak.
Segítek megérteni, itt az van kijelentve, hogy TÉVEDETT (nem először :) ) a kedvesvezető. Piszlicsáré ügyekkel rázza a pofonfát. Mert csak.
Erre kellene valamit reagálni, nem pusztán libsizni, az elég már unalmas is, meg mostanság már kevés is.

A poszttal egyébként vitatkoznék, mert törvényesen megválasztott istencsászárunk nem ostoba, tessék komolyan venni, hogy az illiberális államrend nem csak hüjevicc volt, abba az irányba koherens módon illeszkedik a CEU - civil boszorkányüldözés, vezénylőtábornokotok próbálgatja, feszíti a határokat ameddig elmehet, és nincs aki (ami) megállítsa. Még.

Meg tévedhetek is, a paranoia is okozhat téveszméket, akkor a posztírónak van igaza.

elemes 2017.04.07. 18:16:39

@wega:

szerintem meg nem "egy banánhéjon" fog elcsúszni, hanem a sok hülyeségével apránként erodálja a szimpatizánsok táborát és erősíti az ellenfeleiét. amitől én nem vagyok boldog, mert egy "váltsuk le" kampány pont ugyanoda vezet, ahol most vagyunk, 2002-ben leváltották, aztán úgy megszívtuk hogy a fal adta a másikat.

nemecsekerno_007 2017.04.07. 18:31:58

@Sir Galahad: Jaja, valahogy így van. Persze jobb lenne ha inkább többen valami hasznosat csinálnának a főállású felháborodó pozíció helyett :)

Janossz 2017.04.07. 18:53:04

@Ugor Pepi: "A legtöbbször a rezsimek valami apróságon csúsznak meg. "
Majdnem. És mégsem. A rezsimek azon szoktak megbukni, hogy a nép töke tele lesz velük.
És amikor már kellőképp meg sikerült utáltatni maguk, jön valami önmagában jelentéktelennek tűnő ügy, vagy ügyecske, mint egy kis csikk a szalmakazal tövében, percek alatt lángba borítva azt.
Mint egy kis református lelkész b@asztatása Temesváron. Ki gondolta, hogy épp az lesz az utolsó csepp a pohárban?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.07. 19:24:31

Két idézet:

"Álmodik a nyomor.."

" Majd megunják, hazamennek.."

Tényleg azt hiszi a poszter, hogy a lakosság 98%-át nem érdeklő CEU-n fog megbukni Orbán??
Ennyire nem lehetsz naív és ostoba. Rágódjatok csak a gumicsonton, azért lett elétek vetve.:)

tompus 2017.04.07. 19:52:17

Az ilyen írások szerzője mindig elfelejti, hogy a bukáshoz az is kell, hogy legyen alternatíva. Jelenleg nincs.

Túlélő ... 2017.04.07. 20:49:43

Soha nem volt még ennyire biztos OV hatalma. Szentül hiszi 2,5 millió jómagyar, hogy kizárólag csak ő áll a biztonság és a gonosz migrik közt. Amellett jó nagy a hűbéres-kör is (mára már százezrek játsszák a Fidesz-monopolyt). Szóval nincs túl sok oka aggodalomra.

Jelentéktelen Hangya 2017.04.07. 21:07:23

@blexpress: "pár rakétának már lejárt a szavatossági ideje és muszáj volt kilőni valahová"

Trump önerejéből finanszírozta a kampányát és nem szorul rá, hogy szívességeket tegyen támogatóinak. Azt csinál, amit akar (legalábbis amit hagynak neki).

Én úgy láttam a képén, hogy már rég ki akarta próbálni, milyen az, amikor utasítja a hadsereget, hogy rombolhasson. Nagyra nőtt óvodás, aki megtalálta a töltött fegyvert.

Hacsak az egész cirkusz nem arról szól, hogy elterelje a figyelmet a két héttel ezelőtti amerikai, civil áldozatokkal járó légicsapásról, amiről azóta hogyhogy nem, semmit nem hallani. Ez mondjuk nagyon csúnya forgatókönyv lenne, de Trump eddigi teljesítményét elnézve nem lepődnék meg nagyon, ha (majd unokáink számára) kiderülne majd, hogy tényleg így volt.

miketbeszéltek 2017.04.07. 21:08:28

@MaxVal BircaMan HJCD: "Az elit nagyobb része pedig látja: a ballib út egy hatalmas zsákutca, ami sehová se vezet." Ja. Csak az a bibi, hogy ezt a teljesítmény nélkül, csupán a lojalitásáért, közpénzből feltőkésített, nemzeti jelszóval legalizált újgazdag, felfuvalkodott, pökhendi elit látja, és ez ugyanolyan zsákutca!

torró 2017.04.07. 21:16:56

Szóval! Abban egyetértek többekkel, hogy általában valóban apró dolgon buknak meg kormányok.
Tüntetés a CEU mellett. Most nézem a facén, egy riport van feltéve amin a tüntetők közül egyet egyet kiválasztva kérdeznek, tudja e miért tüntetnek. Nos 10 emberből egy sem tudta miről szól a tüntetés. Értitek? Balhé! Reggel egy másik poszthoz szóltam hozzá, hogy szerintem a törvény javaslat amivel az előjogokat szüntetnék meg, ahhoz hasonlít, ha mondjuk hoznának egy olyan törvényt hogy a tíz parancsolatot a romáknak kötelező betartani. Tuti hogy lenne tüntetés, hogy ellehetetlenítik őket. Mivel benne van a "ne lopj!" Úgy tudom itt sem a bezárásról van szó, hanem előjogok megszüntetéséről.Gyuri bácsinak meg nem tetszik.Mondjuk bizonyos törvényeket körültekintőbben kéne elővezetni, mert nézzük a bolt bezárást. Elég lett volna kötelezően előírni, hogy a vasárnapi, illetve ünnepi nyitvatartás esetén dupla fizetés jár. Ha nem jó ez nekik nem muszáj kinyitni. És ez már másképpen jön le mindenkinek. Lehet hogy én rosszul látom, de lehet hogy nem.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.07. 21:48:03

@torró: Egy szűk szubkultúra cirkuszol. A ballib média pedig megpróbálja felhabosítani a sztorit. Azt érzik, hogy vége rászervezhetik magukat valamire. Csakhogy ez a gyutacs dolgavégezetlanül fog kialudni, hisz nem is volt gyúlanyag, ami belobbanjon..
Ennél komolyabb jelentőségű megmozdulás volt a fekete nővér köré szervezett happening sorozat, és az is elsikkadt. Szegény nő még öngyilkosságot is megkísérelt, mert magára hagyták..

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2017.04.07. 22:12:37

Jobb volt a Nívó, amikor nyíltan kormánypárti volt.

A CEU kiváló gumicsont, imádja a nép. Persze nem érti, de nem is kell.

dare 2017.04.07. 22:54:11

Ezen a banánhéjon nem fog elcsúszni a kormány, már csak azért sem mert a reakciók amik érkeztek rá, az mind nekik kedvez.
Vissza fognak táncolni, vasárnap lesz egy nagy tüntetés, nagyon sok ember el fog menni rá (legalábbis remélem), és előbb vagy utóbb kozmetikáznak majd valamicskét az egészen.
Talán már hétfőn Áder.
Viszont ha nem, akkor csúsznak, de szerintem ezt már átrágták magukban.

Albert Ejstejn 2017.04.07. 22:59:50

@Túlélő ...: Zseniális huzás volt, felébreszteni, és egybe kovácsolni a nemzeti oldalt.
Most aztán feketén fehéren mindenki láthatta, micsoda eszeveszett erők fenekednek AZ ORSZÁGRA A NEMZETRE.
Hogy a libbantak ekkora VILÁGBOTRÁNYT generáljanak a totális SEMMIBŐL, hát az döbbenet.
Egy nem is létező, ezért bezárhatatlan KAMU egyetem bezárásából ekkora észveszejtő műbotrány összehozni, hát arra nincsennek szavak.

MINDENBEN IGAZA VOLT AZ ORBÁNNAK CSAK TIZSZER ANNYIRA MINT AZT BÁRKI GONDOLTA VOLNA.

Tarka Macska Párt 2017.04.07. 23:22:05

Most a CEU utána az EU végül nem marad semmi, (már a Marshall-terv
is ilyen hazugságok miatt lett elhárítva) Addig itt nagy váltásra nem lehet számítani. Több ok és okozat miatt sem: nincs az ellenzéknek pénze, nem elég karakán úgy kell játszani a játékot, ahogy ők, azaz szép szóval nem lehet téríteni, s ha már itt tartok a kormány azt is/azokat is megvette. S megint az első pont jön újra és újra: nincs pénz! Pénz nélkül nincs, kampány, se szavazó, se programok, semmi, lásd USA. Amit itt csinálunk csak szájkarate vagy maximum cicaharc, különben nem ezrek lennének a tüntetéseken, hanem százezrek vagy milliók...

dare 2017.04.07. 23:22:56

Nem tudom mennyire komolyan gondolja a kormány ezt a CEU ügyet, de lassan hajlamos vagyok azt hinni, az egész csak provokáció.
Mindenesetre ha nem így gondolják, és tényleg csak az a cél, hogy megpróbálják valami keretbe tenni őket, vagy ellehetetleníteni , akkor viszont minden komolyan gondolkodó embernek ki kell állni az egyetem védelmében.
Az hogy csal, meg nem tartja be a szabályokat, az elég gyermeteg indokok voltak, amit nem is igazán tudtak eddig semmilyen szempontból alátámasztani vagy megtámogatni az álláspontjukat, csak a vakarózás meg a félrebeszélés megy csak.
A kormányinfót kínos volt nézni, csak azért néztem meg, hátha kiderül valami okosság, de az egész abból állt, hogy tudnak jobbra és balra kitérni a válaszok elől, vagy néha csak sután sikerült válaszolniuk (pl nem okoz hátrányt, de mégis, de nem úgy, mégse), szóval okosabb nem lett az ember belőle, és azóta is csak teóriákat alkotunk.
Mindenesetre ez sokkal fontosabb szerintem ez az ügy mint az internetadó, vagy a vasárnapi boltbezárás, vagy bármi.
Igenis ki kell állni a véleményszabadságért mindenkinek, hiába nincsenek közös nevezőn, meg kell hallgatni a másikat, és nem eltiporni vagy eltaposni kell, hanem legyőzni a másik érveit vitában.
Azt a kort már túlléptük, amikor nem lehetett vitatkozni.
Ide ne kerüljünk azért vissza.
Ahogy Voltaire is mondta:"Semmiben sem értek egyet önnel, de az életemet adnám, hogy elmondhassa a véleményét." Hiszem, hogy ez így helyes.
Úgyhogy vasárnap a Fidesz pártolók (a normálisabbak) is részt vehetnek a tüntetésen, ha másért nem, hát szolidaritásból.

látjátok feleim szümtükkel 2017.04.07. 23:33:27

@Albert Ejstejn:

Ha nem létező egyetem, akkor Kovács Zoltán kormány szót vivő mit kapott diploma címén ezen a nem létező egyetemen? Mert ő is járt oda, meg most jár valami államtitkár is, meg még a Habony Árpás is tanult a-Soros pénzén.

2017.04.08. 00:08:58

@ulpius66:

A Nívó blog kő fideszes te agyhalott! :D

kiskutyauto 2017.04.08. 01:12:19

Lámpavasra lesz húzva az egész orbáni hazaáruló náci rablógyilkos maffia, az utolsó emberig, és az elrabolt ezermilliárdok vissza lesznek véve az utolsó fillérig!!!!

JGDus 2017.04.08. 01:21:22

Mindíg azt hisszük: el mentek a falig. Aztán kiderül, hogy ezek faljárók. Birkáknak minden jó. Nincs reménység.

HabonyArpad 2017.04.08. 03:05:36

@kiskutyauto: Elkéstél.18-ban az ujabb kétharmados győzelem másnapján, megkezdödnek Dunábalövetések, te és a hozzád hasonló hazaáruló libsik a parton fogtok állni. Mi pedig tesszük a dolgunkat.

HabonyArpad 2017.04.08. 03:16:47

@JGDus: Számunkra NINCSENNEK falak, mert mi átmegyünk a falakon is. Áttörjük, ledöntjük a falakat, NINCS határ, NINCS megállás. Megyünk haladunk fékezés nélkül.
Két lehetőség van, velünk haladsz, vagy a kerekek alá kerülsz és betonba döngölünk.

Lady Scarlett 2017.04.08. 06:39:07

Én most már attól tartok hogy ezek után biztos lesz következő elem amiretörvényt írnak mert csak. De kiket fog az érinteni? Van egy ismerősöm Soros Péternek hívják, az apukáját Györgynek. Egyszerű munkás család,Gyuri bácsi villanyszerelő, Peti villamosmérnök, de villanyszerelőként is dolgozik az apukájával együtt.
Jelenleg ott tartanak hogy fontolgatják a névváltoztatást. Vagy felveszik Peti anyukájának leánykori nevét kötöjellel. Vagy ilyesmi. Bármi. Csak ne legyen közük ehhez az egész fideszagymenéshez, hiszen csak a nevük azonos, de nagyon megérzik. Gyuri bácsi egyik partnere azzal viccelődött hogy reméli nem kerül a kormány célkeresztjébe mert Soros Györggyel csináltatja a villanyhálózat cseréjét a cége telephelyén.
Az a szörnyű hogy ez csak viccként hangzott el, de valahol nagyon is komoly...Gyuri bácsi és Petya is eléggé komolyan veszik. Szörnyű lehet nekik.
Hány Soros György van az országban akinek végig kell hallgatnia, néznie azt hogy szitokszó a nevük és lehet ők a következők csak mert ez a nevük?

Behajtó70 2017.04.08. 07:20:00

Örülnénk mi is annak a puskaporos hordó robbanásnak, akkor legalább befejznénk rendesen a 89-es rendszerváltást, és kisöpörnénk innen ezt a sok tetű fizetett ultraliberálkomcsit a francba! Csak húzogassátok az oroszlán bajszát, idióták!

Behajtó70 2017.04.08. 07:24:31

Ja, és 2010-re eljutunk a Marsra kolóniát építeni. Scifit-t birod, Emese?

Dummy Druggist 2017.04.08. 07:32:40

@ulpius66: Csak azt nem értem, Magyarországot miért vitte Orbán, Putyin Oroszországának oldalára?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.08. 08:18:22

@miketbeszéltek:

A közpénzből feltőkésített elit = ez az ázsiai modlel, mely felhozta Japánt, Koreát annak idején.

Hozzáteszem: Mo-on ezt NEM támogatom, mert nem fog működni. De erről már sokszor írtam.

Csillagszemű Juhász 2017.04.08. 09:01:13

@Behajtó70: ultraliberalkomcsi. Hu, van baj nálad. Kicsit kéne tájékozódni a liberalizmus és kommunizmus témában. Nem lennél ennyire szánalmas.

Netuddki. 2017.04.08. 09:17:17

@Dummy Druggist: "Csak azt nem értem, Magyarországot miért vitte Orbán, Putyin Oroszországának oldalára?"

Mert a fidesz 2010-es választási kampányát a ruszkik finanszírozták, és "tartozik" nekik. A biznicben semmi sincs ingyen.

nu pagagyí 2017.04.08. 09:24:40

Mi veszi rá? Miért kell bezárni a CEU-t?
Egyszerű a válasz. A hazugságon és aljasságon alapuló politika, csak akkor dominálhat, ha mindent felszámolnak, ahol az értelem szikrája még fellelhető. A kíméletlenség pedig egy jelzés, jobb ha kussol mindenki. A rezsimnek folyamatosan akcióznia kell, terjeszteni az irracionális félelemet, fenntartani a hadiállapotot, különben még gondolkodni kezdene valaki. És ha gondolkodni kezd, hamar rájön, hogy nem folyik más, mint a közvagyon üzemszerű eltulajdonítása, egy új és sajnos mindennél borzalmasabb elit kialakítása. A nép szívni fog, de nagyon, ha hagyja.

teleorman 2017.04.08. 09:46:19

A látók látják, hogy a NER a politikai diskurzust kiemelte az eszköz-cél racionalitás meghatározta térből. Ez volt egyébként az elmúlt hét év egyik legnagyobb találmánya. Most már egyáltalán nem (korábban talán még valamennyire) a közjó meghatározásáról és az ahhoz vezető lépések kiválasztásáról folyik ez a diszkurzus. Helyette a "lázadó tömeg" sötéten kavargó indulatainak, félelmeinek és vágyainak a becsatornázása és az ezt támogató gyűlöletpropaganda vezénylése a politika lényege. Ez azonban veszélyes terep. Jól sejti Droll, hogy itt minden kiszámíthatatlan, a mérnök urak számítógépéiben nincsenek meg a tuti algoritmusok. Elég a gépteremben ülő habonyárpik néhány kisebb tévedése, és a sötét indulatok energiái a NER politikai turbináinak pörgetése helyett már robbannak is. Csernobilt se akarta senki.

1ghost 2017.04.08. 09:47:03

@dare:

!Úgyhogy vasárnap a Fidesz pártolók (a normálisabbak) is részt vehetnek a tüntetésen, ha másért nem, hát szolidaritásból. "

Ebben ne reménykedj. Ugyanis mára a fidesz tábor kétbites segghülyék és/vagy gerinctelen, tolvaj, szaralakok gyülekezete maradt.
Ezért a 2018-ban a pártok közötti választás rém egyszerű, mert az origó ez: CSAK NE A FIDESZ!

morph on deer 2017.04.08. 10:23:12

@Albert Ejstejn:
"MINDENBEN IGAZA VOLT AZ ORBÁNNAK CSAK TIZSZER ANNYIRA MINT AZT BÁRKI GONDOLTA VOLNA."

Hát hogyne!
Sőt, ma már tízszer annyira orbán, mint azt bárki gondolta volna!
Időnként még tízszer annyi is, olyankor többesszámban beszél magáról ... mert tízszer olyan beteg, mint azt bárki gondolta volna!

Ezt is megértük, gondoltad volna?

morph on deer 2017.04.08. 10:42:21

@Lady Scarlett:
"Jelenleg ott tartanak hogy fontolgatják a névváltoztatást."

A Soros név Orsósként is működne,- végül is majdnem ugyanazokból a betűkből áll - esetleg "Orsósoros" is lehetne, kombinálva a legjobbakat, csupán a megbékélés jegyében!

És akkor olyan lehetőséget még szóba se hoztam, mint például a "Kétsoros" vagy többszörözve a "Hatsoros" változatok...

Aztán meg ott van a másik lehetőség, hogy "Soros Viktor" néven kezd el élni, vagy a G-nap tisztelete jeléül a "Soros G. Viktor" is lehetne!

Igen, ez már agyrém, egyenesen '53-ból.
Várom a nagy fekete autók feltűnését meg a bőrkabátosokat hozzá...
A többi már elég szépen alakul.

alfacharlybravo 2017.04.08. 10:43:50

@kiskutyauto: "Nem kétséges, hogy van túlvilág. Csupán az a kérdés: milyen messze
van a belvárostól és meddig tart nyitva? Váratlan események adódnak. Az
egyik ember kísértetet lát. A másik hangokat hall. A harmadik arra ébred,
hogy bilibe lóg a feje."

Woody Allaen

HabonyArpad 2017.04.08. 11:31:25

@Lady Scarlett: "Jelenleg ott tartanak hogy fontolgatják a névváltoztatást."

Egy sima névváltoztatással egyetlen hazaáruló tömeggyilkos sem fogja meguszni, mert mi akkor is tudni fogjuk kicsodák, és mit akarnak. Ez az MSZMP -nek sem jött be.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.04.08. 11:33:06

@MaxVal BircaMan HJCD: Nincs az a placc, amit nem szarnál teli, ahogy egy jó birkához illik. Ez nálad már kényszeres, menj orvoshoz.

Fideszes Oliharga 2017.04.08. 12:06:44

Kedves libbantak

Amig az általatok ide hozott, és támogatott arab TERRORISTÁK hétről hétre ilyen terrortámadásokat hajtanak végre, addig nem számít milyen agyalágyultságokat mondtok vagy feltételeztek Orbán Viktorról.
index.hu/kulfold/2017/04/08/videon_lathato_hatalmas_sebesseggel_hajtott_a_tomegbe_a_stockholmi_merenylo/

A általatok pénzelt tömeggyilkos terroristák helyetettek is beszélnek.
Fogadjátok el,, ezekkel a tömeggyilkosokkal sosem fogtok választást nyerni.

Vlagyimir Iljics 2017.04.08. 14:33:19

Az összes barom aki libsizik meg libbantozik, kivétel nélkül idióta agyhalott hazaáruló anyabaszó fogyatékos NÁCI IDÓTA... szavuk értéke a kutyafingnál is kevesebb... ennyi

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.08. 17:45:18

@kiskutyauto: Te meg ellovagolsz szépen a büdös kurva liberált anyádba. (Bayer után szabadon..)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.08. 17:46:20

@Vlagyimir Iljics: Jövő ilyenkor megint megszopjátok szépen a faszt, mint már annyiszor.. Vadász, vadász..;)

Vlagyimir Iljics 2017.04.08. 18:01:48

Hát persze persze... nyugszik a fogyatékos trollkórus...
Utóbbi agyhalott náci idióta trollok szavainak értéke immár pontosan deklarálva van... szóval hiába ugattok agyhalott nácik... semmit értelme leszámítva hogy láthatjuk micsoda alja, ember besorolásra nem méltó söpredék vagytok... de ha ez a cél hogy ezt demonstráljátok tessék csak ugatni... mi értelmes emberek pedig röhögünk rajtatok, agyhalott náci trollok ahogy habzik a szátok... :D

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.08. 23:07:03

@Vlagyimir Iljics: Te ugatsz hiába, te nyugatnyaló hazátlan senkiházi. Hiába kapálóztok ajvékoltok, egy év múlva megint csúnyán el lesz verve a pofátok, végleg le lesztek nullázva,és ezután elindulhat egy tisztességes szociáldemokrata néppárt felépítése a baloldalon. NÉLKÜLETEK.
Ti pedig maradtok az örökké hőzöngő , tüntizgető szellemi törpék gyülekezete, akik igazán nem sok vizet zavarnak, és túlzottan már senkit sem érdekelnek. Szép lassan eljelentéktelenedtek:)

Vlagyimir Iljics 2017.04.08. 23:39:08

@EU zászlót mindenhova!: Ugorj vissza kispofám... de segítek az ismétlésben: z összes barom aki libsizik meg libbantozik, kivétel nélkül idióta agyhalott hazaáruló anyabaszó fogyatékos NÁCI IDÓTA... szavuk értéke a kutyafingnál is kevesebb... ennyi.... akárhogy vergődsz troll csicska: ENNYI... :D

morph on deer 2017.04.09. 03:08:34

@EU zászlót mindenhova!:
"Rasszista e vagy?"

Mit nem értesz, kis kedves?
Ugyan miből sikerült ilyen mélyenszántó következtetéste jutnod?
Ha kicsivel konkrétabb lenne a kérdésed akkor valószínűleg tudnék segíteni, mert ez így eléggé általános!
Egyébkén nem vagyok rasszista. Sosem érdekelt, hogy ki honnan származik, kik- vagy kik nem a rokonai, csak az, hogy milyen ember. És ez még mindig így van.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.09. 11:24:15

@morph on deer: Orsósozol, vagyis kódoltan Orbán cigány származását firtatod, mert ugye azt lehet, bármilyen " felvilágosul, modern nyugatos gondolkodású" kis mókus vagy..
Orbán cigányozása megengedett, bocsánatos bűn a ti "antirasszista" köreitekben". Csak nehogy a brüsszeli főnik megtudják..;))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.09. 11:27:26

@Vlagyimir Iljics: Mi van 6. Lenin? Fosol, hogy a gonosz nácikok megint elverik a pofátokat egy év múlva?

morph on deer 2017.04.09. 11:49:13

@EU zászlót mindenhova!:
"Orsósozol, vagyis kódoltan Orbán cigány származását firtatod,"

Te sötétebb vagy, mint első látásra tűnik.
Miért nem olvasod már el a teljes mondatot? Meg akár a következőket is?

A Sorosozó gyökerek kivédésére tett alternatív javaslatokat olvashatod - amelyek között nyilvánvalóan szerepel az 'orsós', mint egy (majdnem) anagramma.

Tulajdonképpen először 'Sörös György'-ben kezdtem el gondolkodni, de aztán rájöttem, hogy a turulagyú hazánkfiai azonnal bojkottálni kezdenék az összes sört, akkor pedig már megint mi lesz a nagy román 'csakazértis igazy nemzethy denagyonis' sörrel - Lázár mehetne megint kóstolgatni..!

Most szólok, hogy a 'kétsoros' nem orbán kétszínűségére vonatkozik, a 'hatsoros' pedig nem a 'hatágú' helyett van!

Én ugyanis azt írom, amit én gondolok, nem azt, amit mondjuk te bele próbálsz magyarázni. Ha az lenne a véleményem, amit te feltételezel, akkor azt írnám, nyugodj meg!

Egyébként azt honnan veszed, hogy orbán cigány lenne? Mondta talán?
Csak nem a Farkas Flórián rokona?
Vagy a tied?
Azért, ha tudsz valami közelebbit, nyugodtan meséld el, köztünk marad :)

Pop40 2017.04.10. 02:07:16

@tompus:

"Az ilyen írások szerzője mindig elfelejti, hogy a bukáshoz az is kell, hogy legyen alternatíva. Jelenleg nincs."

Mikor Csaut agyonlőtték, ki volt az alternatíva?

Vagy esetleg úgy volt vele a nép, hogy előbb dögöljön meg a diktátor, az utódján meg ráérünk utána gondolkodni?:-)

anonymand 2020.03.05. 07:30:14

@ccactus:

"A Közép-európai Egyetem (CEU) eddigi legjobb eredményét érte el a kutatás és oktatás területén a Quacquarelli Symonds (QS) rangsorán, amely a világ egyik vezető globális felsőoktatási listája.

A politikatudomány és nemzetközi kapcsolatok területén 30., a filozófia terén pedig a 37. helyet szerezte meg a CEU, így ezekből a tárgyakból továbbra is a világ 50 legjobb egyeteme közé tartozik – írta közleményében az intézmény. A történelem, a szociológia, valamint a szociálpolitika és közigazgatás területén a legjobb 100 egyetem közé kerültek."
hvg.hu/itthon/20200304_vilag_legjobb_50_egyeteme_CEU?s=hk
süti beállítások módosítása