Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

5 tanács az ellenzéki összefogásnak

2017. április 19. - Droli

Blogunkat szokás "jobboldali blogként" emlegetni, ami valahol jogos is, de azt nem lehet tagadni, hogy Orbánék "túltolták" és ideje lenne, hogy orrukra koppintson valaki. Lehet, ezért lesz nagyon hasznos a következő 5 apró tanács, mely arra is választ adhat, hogy hogyan lehet az, hogy az Orbán kormány számtalan hülyesége ellenére is nyerő pozícióban van, míg az ellenzéki pártok nem tudnak profitálni a helyzetből. Szóval mit kellene tenni vagy nem tenni az ellenzéknek, a tüntetőknek vagy a számtalan kis pártocskának, hogy megnyerjék a Fidesz hű szavazóit?

1. Felejtsd el a migránsok támogatását! Gyerekek, ez a hajó elment, az ország jelentős többsége nem akar migránsokat látni. Persze, lehet itt hivatkozni az eredménytelen népszavazásra, de óriási hiba azzal áltatni magatokat, hogy aki nem ment el, az szívesen látná a bevándorlókat. Viktor persze jól ráérzett erre, nem véletlen nyomatja a migráns ellenes politikáját, míg az ellenzék szolgaian belemászott a "minden rossz amit a Fidesz csinál" csapdába, és bevándorlóbarát kijelentéseivel tesz arról, hogy az elgondolkodott kiábrándult jobboldali szavazó visítva rohanjon vissza a Fideszhez. 

2. Nem kellenek a zsebmártírok! Gulyásék festékdobálós akciója, majd pajzsra emelésük mert kaptak egy kis közmunkát, eléggé szánalomra méltó. Mindenfajta ilyen akció elítélendő - jól néznénk ki, ha mindenki összevissza festegethetné az országházat csak mert olyanja van. (Nagyon tetszett az a dolog, hogy utána leközölték, hogy az eljáró bíró a szakdolgozatában máshogy látta ezeket az eseteket. Most őszintén: milyen beteg politikai társadalom, milyen beteg elme kell ahhoz, hogy valaki feltúrja egy bíró komplett múltját, hogy valahogyan bele lehessen kötni - mert ehhez az kellett! Ennyi ideje van embereknek? Vagy valaki fizeti ezt? Félelmetes.) 

3. Aki új politikát akar mutatni, az nem tüntet és nem áll szóba régi arcokkal. Vagy el kell viselnie, ha későbbiekben betagozódik századik kis pártként a nagy ellenzéki összefogásba. A bizonytalanok rühellik a Fideszt, de azt a tehetségtelen bagázst is, amelyiket ellenzéki összefogásként aposztrofálunk. Olyan alternatívát akarnak, amelyik nemcsak az elmúlt hét évvel szakít, de az azt megelőző nyolccal is. Nagyon jól csinálja ezt a Jobbik, amelyik szépen elkülönítette magát a "két nagytól", és mégis stabil, komoly szavazóbázisa van - az már más kérdés, hogy politikája olyan, amilyen.

4. Ha jobban élünk, ne mondd, hogy rosszabbul élünk. Azért a Fidesz gazdasági eredményeit nehéz vitatni, és ezt nemcsak a kormánypropaganda mondja, hanem érződik az emberek pénztárcáján is. Sokkal jobb a munkaerőpiaci helyzet mint régen, érezhetően több pénz van az embereknél mint régen, pörög a fogyasztás, örül mindenki. Lehetne jobban csinálni? Lehetne. Sok hibás döntést hozott a Fidesz? Igen. Korrupció? Ajjaj, van bizony. De ami működik, kár bírálni, csak azért, "mert Orbán". 

5. Tüntetünk vagy diszkózunk? Szerintem Orbán legszebb álmaiban sem szerepelt az, hogy az ellene induló komoly tüntetésből "Love parade" lesz. Ez így komolytalan, jellemző, hogy egyre kevesebben mentek tüntetni. A tüntetés nem a szórakozásról szól, hanem a politikáról.

Biztos van még más is, de hirtelen ez az öt dolog jutott eszembe annak kapcsán, milyen hibákat kellene elkerülni annak, aki szeretné a Fideszt leváltani, és nem valami álomvilágban lebegni. 

A bejegyzés trackback címe:

http://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr2212436727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.19. 17:04:15

1. Igaz
2. Gulyás és társai nem kellenek, de a bíró tényleg gáz
3. Igaz
4. Nem a Fidesz miatt élünk jobban, hanem azért, mert vége a világválságnak
5. Igaz

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.19. 21:12:31

Mind az 5 pont nagyon igaz! Én még egyszerűbben össze tudnám foglalni: Egy Medgyessy-féle megőrizzük-kibővítjük kampány kellene a minden Fidesz-eredményt tagadunk politika helyett. No persze a megőrizzükbe beleértendő a költségvetési egyensúly is..

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2017.04.19. 22:55:26

Tehát ne legyenek önmaguk.

Sőt, legyenek leginkább Fidesz 2.0.

Jó :))

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.20. 11:34:09

@ccactus: Tartsuk meg a korrpuciot, az oktatas az egeszsegugy szetvereset, az oroszok seggnyalasat es az EU ekezeset is, a szabad verseny betiltasat, igaz? pf...
Nyilvan van akinek ez a rendszer jo, es nyilvan van aki szeretne ha ezt a rendszert kiterjesztene. Valoszinuleg annak, aki ennek a rendszernek a haszonelvezoje, mivel az allam jol kitomi a zsebet. Igaz kaktusz?
Cserebe elnezi a korrupciot, az oktatas az egeszsegugy szetvereset. Elarulja a hazajat is ha kell.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.21. 17:02:17

@Tyson925:

Igen, a poszt 4-és pontjára. :) Már ha ez terelés.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.21. 17:56:08

@ccactus: Mondhatnam, h egy ilyen terelesert szegyelhetned is magad, de hat...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.23. 21:35:15

@ccactus: "megőrizzük-kibővítjük kampány kellene"

""Épp indulni készültünk, amikor megtámadott minket két nagydarab gyerek a CEU-s kitűzőm miatt. A haverunk (aki kb. 195 cm) repült a székek és asztalok közé. Rólam letépték a kitűzőt, a kabátot, táskát, pulóvert. Közben azt üvöltötték, hogy szétvernek minket, nem tűrik meg maguk között az ellenségeiket, a provokátorokat, a liberálisokat" – írta egy nyilvános Facebook-posztjában Beregi Tamás, író, akinek az egyik, Egyetleneim című könyvéből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről pedig itt írtunk kritikát.
A kitűző miatt ütöttek
A kitűző miatt ütöttek
Fotó: Szabó Bernadett
A poszt szerint a szórakozóhely biztonsági őre tétlenül nézte a balhét. Amikor segítséget kértek tőle, azt mondta nem avatkozik be "2-2 emberes felállásokba". Végül a pultos lány állította le a két támadót. Beregi azzal zárja az írást, hogy "ezúton is szeretnék gratulálni Orbán Viktornak, Bayer Zsoltinak, Kósa Lalinak és a többi viszkető tenyerűnek, hogy a folyamatos ellenségkép gyártással, hosszú évek kitartó munkájával" ilyen szintű gyűlölettel nyomták tele az emberek fejét. (Beregi Tamás egyik könyvéből, az Egyetleneimből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről itt írtunk kritikát.)
Az eset a Rácskert nevű szórakozóhelyen történt. Telefonon elértük a pultost és a Rácskert üzletvezetőjét is, mindketten megerősítették a Facebookra kiírt információkat. A Rácskert vezetője, Szőke Csilla elmondta, hogy egy népzenei találkozó volt a helyen, ahol nagyon sokan békésen megfértek egymás mellett, csak két ember nem bírt magával. Azt mondta, attól tart, hogy biztos lesznek olyanok, akik szembe akarják majd állítani "a belvárosi liberálisokat és a népzene kedvelőit" egy ilyen hír után, de szerinte érdemes lenne inkább arra figyelni, hogy hány alkalommal mennek végig ezek a programok atrocitás nélkül. A biztonsági szolgálat munkáját elkeserítőnek nevezte, nem érti, miért nem avatkozott be az őr a verekedésbe. Helyszíni kamerák alapján megvizsgálják, pontosan mi történt. "

ki kene boviteni az uszitast is, nem? Viszket-e a tenyered kaktuszka?