Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Utolsó kommentek:

anonymand 2017.10.15. 02:44:44

@ccactus:

Drolinak üzenem kedves ccactus, igen, beteg a magyar futball.

Bejegyzés: Miért? Beteg a magyar futball?

anonymand 2017.10.15. 02:42:03

@ccactus:

"Manapság nagy divat belerúgni a magyar fociba, különösen az NB1-es élcsapataink idei nemzetközi (le)szereplése miatt, azonban ezen írásokat rendkívül egyoldalúnak érzem. Szeretném, ha egy kicsit túllépnénk a "miért öntenek ennyi pénzt a magyar fociba" témakörön, és a mostani bukássorozat valódi okait tárnánk fel."
"És itt visszautalnék a "pénzes" bekezdésre - amíg annyira nincs pénz a magyar labdarúgásban, hogy a csapatok hónapról hónapra tengődnek, ne számítsunk arra, hogy hazánkban majd magánbefektető épít stadionokat. Erre meglehetősen kevés példa akad.

Szóval a kudarc kódolva volt, és csak azt érhette meglepetésként, aki nem követi a hazai bajnokságot. Aztán persze lehet arról beszélni, hogy jó-e, hogy a Fidesz "házicsapatokat" épít állami pénzen (Videoton, Fradi, Mezőkövesd, Felcsút), de ennek hatásait majd a jövőbeni kupaszereplésekben lehet meglátni. Egyelőre annyit tudunk, hogy az elmúlt évek reménykeltő szereplései után (Debrecen BL, EL csoportkör, Videoton EL csoportkör) ez az év nem sikerült. De egyik népszerű csapatunk szurkolóit idézve: majd jövőre!"
vs
"11 074 néző volt összesen kiváncsi az NB1 október 14-i fordulójára, ami azt jelenti, hogy egy meccsre átlagosan 1845-en látogattak ki.
Egy éve a negatív rekord még 13720 néző volt, sikerült ennek is már jó 2500-al alámenni, és még itt sincs az igazán szutykos őszi idő.
Júliusban is még 2695-ös átlagnézőszámot jegyeztünk fel, és már az is totál érdektelenségről tanúskodott. És akkor ehhez tegyük hozzá, hogy a klubok így is rendszeresen többet mondanak annál, mint ahányan valóban kilátogatnak a stadionokba."
444.hu/2017/10/14/istennek-se-kivancsiak-a-magyarok-az-nb1-re?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=istennek-se-kivancsiak-a-magyarok-az-nb1-re
Tengődnek...
Bennem csak ennyi maradt meg.

Bejegyzés: A magyar foci védelmében

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.09.30. 08:59:32

Milyen érdekes újraolvasni ezt a posztot öt év után.

Erről a mai írásról jutott eszembe, hogy ezt a témát mi is feszegettük annó:
figyelszram.blog.hu/2017/09/26/egyutt_egyedul_417#comment-form

Bejegyzés: Tényleg létezik egy harmadik pólus?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.09.26. 10:38:35

@ccactus: www.portfolio.hu/gazdasag/egyre-tobben-hagyjak-itt-magyarorszagot-akiknek-a-jovot-kellene-epiteni.1.263177.html

"Vagyis ez a szám inkább csak a nagyságrend és a tendencia érzékeltetésére szolgálhat. Azt a következtetést azért ezek alapján le lehet vonni, hogy az utóbbi években több mint kétszeresére emelkedett azok száma, akik a magyar oktatási rendszer helyett külföldön végzik már az általános vagy a középiskolát.
"

"Azért baj, hogy sokan már tanulni elmennek az országból, mert ezeknek a diákoknak egy része jó eséllyel már nem is tér vissza Magyarországra. Főleg a felsőoktatásban lehet jellemző az, hogy ha a főiskola vagy egyetem után kap egy jó állásajánlatot a diák, akkor kint is ragad legalább átmenetileg az adott országban."

Pestiesen szólva, büdös nagy paraszt vagy te kaktusz...

Bejegyzés: Jó ez a felsőoktatási reform!

kewcheg 2017.09.12. 18:50:44

@VaradiJanos: a "kaftános tetűhintás nagyapám és társai" akiken gúnyolódsz kisfiam, 1945 előtt világszínvonalon űzték az ipart kereskedtek, és a kisujjukban több ész volt, mint amennyi neked valaha volt és lesz ha már itt tartunk.Ja, egyébként nagyapám katolikus volt, ahogy magam is és sofőrként kereste a becsületes kenyerét nácikám....

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

VaradiJanos 2017.09.12. 14:35:11

@Frady Endre: "2 órája
@VaradiJanos: Kár, hogy te csak árkokkal elválasztott oldalakban tudsz (vagy szabad neked) gondolkodni, nem emberekben! Képzeld el, hogy azok, akik ellen folyton uszítasz, ugyanolyan emberi lények, mint te! Születnek, tanulnak, dolgoznak, adót fizetnek, házasodnak, gyereket nevelnek, megöregszenek, unokáznak, meghalnak... "
Ki is kezdte itt az árokásást, te tehetségtelen kis pukkancs?
És az általam megszólított csőcselékre, tagakrakurtokrajukkakrapicipannikramorfikrapopokra nem igazak az általad leírtak, mert a fajtájuk
- nem ember, hanem parazita
- nem születnek, hanem világra szaródnak,
- adót nem fizetnek,
- stb"

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

a keresztényeket bántani tilos 2017.09.12. 14:19:58

Elsősorban az a baj, hogy mindenki a béreken hisztizik, mintha egy vállalkozás csak és kizárólag a bérköltséget kellene, hogy kifizesse. Képtelenek rendszerben gondolkodni, nem fogják fel, hogy a közeli múltban (pár hónapja mindössze) szavaztak meg honatyáink olyan törvényeket, amik nettó nehezítik a dolgát az ilyen hipereknek, aztán ott van az angol anyacég is, aminek szintén pénzügyi gondjai vannak. És akkor jönnek az ilyen @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: -k a komcsi szövegükkel az imperialisták külföldre menekített pénzével, mert ennyi eszük van....

A Tesco a végvonaglását éli globálisan, ennek csak egy része a magyar piaci bérfeszültség.

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

haXXor 2017.09.12. 14:04:49

Oké, de akkor mennyit kéne keresnie egy bolti alkalmazottnak? (és hagyjuk a nyugattal való hasonlítást és valami reális bért írjon már valaki -> bár ha itt tartunk, azt is leírhatná már valaki, hogy mennyit keresnek ezek az alkalmazottak?!)

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.09.12. 11:34:44

@VaradiJanos: Kár, hogy te csak árkokkal elválasztott oldalakban tudsz (vagy szabad neked) gondolkodni, nem emberekben! Képzeld el, hogy azok, akik ellen folyton uszítasz, ugyanolyan emberi lények, mint te! Születnek, tanulnak, dolgoznak, adót fizetnek, házasodnak, gyereket nevelnek, megöregszenek, unokáznak, meghalnak...
;-)

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.09.12. 11:30:07

@Ballib cenzúrázók réme 25: Sajnos még senki sem kért fel bérkommentelni, pedig biztos jól lehet vele keresni. Vagy ti közmunkában csináljátok havi 47 ezerért? :)

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

Kopasz Szuzukis 2017.09.12. 11:02:54

Eftások!
Megy a szájtépés, hogy a "piszokszemétkizsákmányolómultikereskedők". Közben, meg a t öbbi termelési ágazat dolgozóiról hallgatnak, mint szar a fűben. A főváros-vidék viszonylatban dettó!
Egy magasan kvalifikált szakmunkát igénylő, versenyszféra ágazatban szintén nettó 150-180 ezerért dolgoznak a vidéki szakmunkások. Ugyanezen munkakörben Bp-i gyárban majd háromszorosát fizetik. De a pesti termelés "épp kihelyezés alatt". Mert az olcsósítás a fontos.
Csak a politikai handabandázás megy, hogy "európai béreket". Közben az intézményesített közpénzlopás hapcsolt hiperűrsebességre.
Megint csak a terelés, parasztvakítás, hangulatkeltés.

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.12. 10:53:27

@Frady Endre:

Endrécske miért aggódsz ?

Vagy csak a ballibek bérkomentelőjeként, most mennél sztrájkot törni oda is ?

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

déjá vu39 2017.09.12. 10:18:51

Jó lenne, ha valaki leírná, hogy az áruházláncoknál mennyi egy pénztáros, árufeltöltő, eladó, stb fizetése (Eddig csak vélemezéseket olvastam). Mindenesetre, egy 150-200e Ft-os fizetésnél egy 20 eFt-os különbség számít.

A CBA sztrájk - tudomásom szerint - az eltérő szervezeti felépítés miatt (nem egy nagy cég, hanem kisebb cégek egyesülése névhasználati joggal) - nem valószínű.

Ami a pénztárosok munkájának megitélését: Tessék kiszámolni, hogy egy pénztáros hány mázsa árut húz át a leolvasó előtt egy nap. Egy kézzel, kezet váltani nem lehet.

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

déjá vu39 2017.09.12. 10:08:48

@kewcheg: Nyugi, nem kell sokat várnod.

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

kewcheg 2017.09.12. 10:04:17

@VaradiJanos: oli hargának teccik lenni?

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

VaradiJanos 2017.09.12. 09:38:07

@Frady Endre: Van forrás, de hisz tudod, hiszen nem véletlenül felvételiztél ide. Sajnálom, hogy nem tehetségtelennek bizonyultál, kicsit értem is a sértődés vezérelte hadjáratodat, de szerintem inkább örülj, hogy a túloldalon megtaláltad az elhivatottságból tapsikoló gyengeelméjű tagákat, jukkákat, kurtakat és morfikat! Szép napot!

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2017.09.12. 09:13:40

@VaradiJanos: A fideszes bérkommentelők nem sztrájkolnak? Ilyen jól fizet a Hablaty Árpi? ;-)

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

wkker 2017.09.12. 09:13:01

Nem tudom, hogy szándékos, vagy véletlen, de elég sok a csúsztatás ebben az eszmefuttatásban. Az Aldi és a Lidl boltversenyének én örülök, de várjuk ki a végét. Láttunk egy bizonyos könyvesbolt versenyt is, ahol az lett a vége, hogy becsődölt az egyik - ráadásul szerintem a jobbik és maradt ellenfél nélkül a másik.

Bízom benne, ennél értelmesebbek a fenti boltok. De mi van? Az Auchan belépett a szupermarket piacra??? A Tesconak már akkor voltak itthon szupermarketjei, amikor még a Brontosaurusok legeltek Gazdagréten. Szeretem az Auchant, de éppen ott látom a visszafejlesztéseket.
Tesco előtt is volt már házhozszállítós megoldás, de a Tesco lépése rázta fel a piacot. a Tesco kezdett bele az online kasszákba is.
Mi ez, ha nem fejlesztés?

A bérek egy dolog, nem tudom mennyit keres egy tescos dolgozó, de biztosan nem kevesebbet, mint egy cba-real stb dolgozó, fura módon náluk nincs sztrájk. Nem akarom szidni őket, azt aláírom, hogy pénztáros munkát is lehet jól és rosszul is csinálni. De azért a legnagyobb tisztelettel mondom: nem véletlenül lesz valakiből Tesco/CBA stb pénztáros és azért nem írnék himnuszt arról, hogy nekik aztán milyen nehéz a munkájuk.
Persze én örülök neki, ha több pénzt sikerül kiharclniuk, ez az ország érdeke is. Mert, ha egy bolti eladó jobban keres, akkor egy másik iparban dolgozó, tanult ember is többet fog kapni, nehogy megérje elmennie pénztárosnak.
De azért lássuk be, hosszabb távon nem a pénztárosoké a jövő. A Tesco automaták lehetnének jobbak, de így is megfelelőek. 4-5 ilyen kasszára elég egy segítő ember. Szomorú de ez van. Nylván az emberi erőforrás nem megkerülhető, de igazából a pénztárosok nagy részére nem is lenne szükség. Más kérdés, hogy amúgy nem feltétlen kirúgni kéne őket(vagy nem mindet), hanem átképezni, hogy színvonalsabb legyen a bolt. Éjszaka és vasárnap nyugodtan lehetnének már most is csak automata kasszák. Árufeltöltés amúgyis van, biztonsági őrök amúgyis vannak.

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.12. 08:39:09

@Who111:

Összefügg.

Annyiért amennyit a Tesco fizet csak azok dolgoznak, akik bénák. Azz ügyesebb pánztárosok, árufeltöltők már rég a kunkurenciánál vannak, ahol másfélszeres a fizetés.

Azaz baszogathatod az alkalmazottat, de a Tesco tehet róla, hogy csak ilyen munkaerőt képes találni, mert annyira alacsony a fizetés.

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára

VaradiJanos 2017.09.12. 08:03:40

@kewcheg: Akkor tessék tán hazafáradni a sivatagba és békén hagyni ezt a kacagányos népet.... pá, parazita!

Bejegyzés: A Tesco sztrájk margójára