Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Utolsó kommentek:

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.23. 21:35:15

@ccactus: "megőrizzük-kibővítjük kampány kellene"

""Épp indulni készültünk, amikor megtámadott minket két nagydarab gyerek a CEU-s kitűzőm miatt. A haverunk (aki kb. 195 cm) repült a székek és asztalok közé. Rólam letépték a kitűzőt, a kabátot, táskát, pulóvert. Közben azt üvöltötték, hogy szétvernek minket, nem tűrik meg maguk között az ellenségeiket, a provokátorokat, a liberálisokat" – írta egy nyilvános Facebook-posztjában Beregi Tamás, író, akinek az egyik, Egyetleneim című könyvéből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről pedig itt írtunk kritikát.
A kitűző miatt ütöttek
A kitűző miatt ütöttek
Fotó: Szabó Bernadett
A poszt szerint a szórakozóhely biztonsági őre tétlenül nézte a balhét. Amikor segítséget kértek tőle, azt mondta nem avatkozik be "2-2 emberes felállásokba". Végül a pultos lány állította le a két támadót. Beregi azzal zárja az írást, hogy "ezúton is szeretnék gratulálni Orbán Viktornak, Bayer Zsoltinak, Kósa Lalinak és a többi viszkető tenyerűnek, hogy a folyamatos ellenségkép gyártással, hosszú évek kitartó munkájával" ilyen szintű gyűlölettel nyomták tele az emberek fejét. (Beregi Tamás egyik könyvéből, az Egyetleneimből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről itt írtunk kritikát.)
Az eset a Rácskert nevű szórakozóhelyen történt. Telefonon elértük a pultost és a Rácskert üzletvezetőjét is, mindketten megerősítették a Facebookra kiírt információkat. A Rácskert vezetője, Szőke Csilla elmondta, hogy egy népzenei találkozó volt a helyen, ahol nagyon sokan békésen megfértek egymás mellett, csak két ember nem bírt magával. Azt mondta, attól tart, hogy biztos lesznek olyanok, akik szembe akarják majd állítani "a belvárosi liberálisokat és a népzene kedvelőit" egy ilyen hír után, de szerinte érdemes lenne inkább arra figyelni, hogy hány alkalommal mennek végig ezek a programok atrocitás nélkül. A biztonsági szolgálat munkáját elkeserítőnek nevezte, nem érti, miért nem avatkozott be az őr a verekedésbe. Helyszíni kamerák alapján megvizsgálják, pontosan mi történt. "

ki kene boviteni az uszitast is, nem? Viszket-e a tenyered kaktuszka?

Bejegyzés: 5 tanács az ellenzéki összefogásnak

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.21. 17:56:08

@ccactus: Mondhatnam, h egy ilyen terelesert szegyelhetned is magad, de hat...

Bejegyzés: 5 tanács az ellenzéki összefogásnak

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.21. 17:02:17

@Tyson925:

Igen, a poszt 4-és pontjára. :) Már ha ez terelés.

Bejegyzés: 5 tanács az ellenzéki összefogásnak

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.20. 11:34:09

@ccactus: Tartsuk meg a korrpuciot, az oktatas az egeszsegugy szetvereset, az oroszok seggnyalasat es az EU ekezeset is, a szabad verseny betiltasat, igaz? pf...
Nyilvan van akinek ez a rendszer jo, es nyilvan van aki szeretne ha ezt a rendszert kiterjesztene. Valoszinuleg annak, aki ennek a rendszernek a haszonelvezoje, mivel az allam jol kitomi a zsebet. Igaz kaktusz?
Cserebe elnezi a korrupciot, az oktatas az egeszsegugy szetvereset. Elarulja a hazajat is ha kell.

Bejegyzés: 5 tanács az ellenzéki összefogásnak

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.20. 11:29:20

"Tüntetők kisebb csoportja szivárványos zászlóval. Bár a tüntetés a CEU és a civilszféra melletti kiállásról szólt, az Origo fontosnak látta ezt a motívumot kétszer, a 888 háromszor is szerepeltetni egy amúgy is szűk válogatásban. Ráadásul, ugyanazokat az embereket mutatva más-más szögből.
Hasonló a helyzet a többi fotóval is. A fotós által megtalált karaktereket tökéletesen egyoldalú narratíva alapján válogatták, és mindegyik kép inkább alkalmas egy negatív vagy erősen semleges kép kialakítására a szerdai tüntetésről, mint bármire. A 888-nál az anyag a Soros-féle tüntetők arcai címet kapta, miközben 4, azaz
négy embert mutat be 9 képben, egy tízezres nagyságrendű demonstrációról. Ez is manipuláció, durván az.
És csak hangsúlyozni lehet azt az ijesztő tényt, hogy ezt a manipulációt nem egy hanyag fotós követte el, aki gyorsan körbefotózott pár embert a téren, akit ért. Nem egy szerkesztőség publikálta, ahol mondjuk a napi szerkesztők úgy döntöttek, hogy nem tulajdonítanak jelentőséget egy kiemelt eseménynek. Hanem
olyan manipuláció, ami összehangoltan, szervezetten jelent meg
több, egymástól elvileg függetlenül működő újságban.
És aminek egyetlen célja volt: a szerdai tüntetést, és az elmúlt napok közbeszédét meghatározó tüntetéssorozatot a lehető legellentmondásosabb fényben feltüntetve, a valódi események követése helyett egy előre konstruált narratívában előadni.
Kinek állt ez érdekében?"

Egy kerdesem lenne. A kedves @cacctus elvtarsat EZ a manipulacio vajh miert nem zavarja? Hat nem erdekes?!

Bejegyzés: A Népszabadság után - Még mindig túl "szabad" a magyar sajtó?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.20. 11:28:44

@Tyson925: Ide kivankozik ez is:

"Szintet lépett a kormányközeli média a Hősök terére szervezett tüntetés alatt szerdán végigvitt akcióval. Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogyan került egy rejtélyes, névtelen (pontosabban: négy név alatt párhuzamosan futó) fotós képriportja egyszerre négy kormányközeli lap címlapjára (Origo, Magyar Idők, Lokál és 888). De az eset leírásába nem fért bele, hogy magukról a képekről is beszéljünk pár szót.
Három kormányközeli lap is egy névtelen fotós különös képeit használta a szerdai tüntetésről.
Tovább
A Hősök teréről készült fotót láthatták már tegnap is eleget. A rendőrsorfallal körülvett és lezárt Fidesz-székház tetejéről készítette ismeretlen fotós egy mobiltelefonnal. Ez volt az a fotó, amit címlapon vagy kiemelt helyen közölt a tüntetésről az Origo, másnap a Magyar Idők, valamint lehozott több kormányközeli lap is:
mészáros diána
Nagy ügy, ez csak egy fotó a térről!
Csütörtöki cikkünk megjelenése után megérkezett az üzenet is a fotó mellé, amit az Origo hozott le egy indulatos hangulatú írásban: az Index és a 444 hazudnak a tüntetés nagyságáról, nem tudnak (tudunk) beletörődni, hogy nem volt tele a Hősök tere, nem is voltak sokan, nem volt meg a kritikus tömeg (bármi is legyen a kritikus tömeg definíciója), satöbbi. Ez a kép pedig a vádakat alátámasztó vizuális bizonyíték, amit láthatóan erővel igyekeztek minél több felületen áttolni.
Nem célom pontról pontra szétszedni a fotókat, de ezen a példán keresztül egy a képeken túlmutató propagandagépezet működésébe pillanthatunk bele. Egy olyan rendszerbe, amit eddig csak onnan ismerhettünk, amikor pártállami éveket megélt veterán fotósok anektodáztak nekünk az iskolában. Tökéletesen bemutatható rajtuk keresztül, hogy működik a vizuális manipuláció egy ennyire hétköznapi szinten.
Mi baj ezzel a képpel?
A képadatok szerint 17:57 perckor készült, húsz perccel az esemény hivatalos kezdete után. Ebben az időpontban még folyamatosan szivárogtak az emberek a térre, a beszédek pedig el sem kezdődtek még. Az Indexen percről percre követtük az eseményeket, hogy pontos tájékoztatást tudjunk adni a tüntetés állásáról, fél hét után például egy videós posztban mutattuk meg, hogy folyamatosan érkeznek még az emberek a térre.
A Fidesz-székházból készült kép egy háromnegyedig megtelt Hősök terét mutat az esemény elején, miközben még egy órával a kép készülte után is folyamatosan érkezett a tömeg a térre. Ezt tudnia kellett az Origónak is, amikor a képet felhasználva megfogalmazták az állításaikat.
Ne szépítsük, ez tehát tudatos manipuláció.
Mellékszál: Brutális tömeg fogadta a magyar válogatottat a Hősök terén – írta 2016 nyarán ugyanez az Origo, amikor saját képeik alapján becsülve negyedannyi ember várta a sportsikerekkel hazatérő focistáinkat ugyanezen a téren.
De ha jóindulatúan nem hiszünk a fideszes kép adataiban látható időkódnak (ez alapján tudjuk, hogy a fotó 17:57-kor készült), akkor is árulkodó jel a korán készült képről a lemenő nap árnyéka, ami a Dózsa György út felől félig betakarja a teret. Az esemény tetőpontja – a szívet formázó tömeg – hét órakor állt össze teljesen, ekkor az árnyékok már túlnyúltak a téren - ami egyébként, tény, hét órakor sem volt teljesen tele. Na, bumm.
És mi a helyzet a többi fotóval?
A kormányközeli portálokon megjelent, térről készült fotó mellett egy másik képanyag is, amihez viszont nevet is tudunk kötni a képadatok alapján, ám ezek a fotók is különböző nevek alatt futottak mindegyik lapnál.
Az Origo fotósa Facebookon írta meg, hogy az ő képeit egy ponton kivették az Origo cikkéből, és lecserélték erre a készen kapott képanyagra az ismeretlen fotóstól. Valószínűleg ez lehetett a gyakorlat a a többi lapnál is.
Nem tudjuk tehát, hogy ki készítette a képeket, kinek a megbízásából és milyen szándék vezérelte. Azt meg pláne nem, hogy honnan érkezett utasítás, aminek engedve ez a négy szerkesztőség egyszerre hozta le az anyagot.
Az erre vonatkozó kérdéseinket még tegnap elküldtük az Origónak de nem kaptunk választ tőlük.
Nézzük tehát a képeket, hátha azokból kiderülnek a fotós szándékai:
origo -e
Az anyag közeli, egyediesített portrékból áll, és leginkább olyan karaktereket talált meg a fotós, akik beleillenek a kormány által gyakran démonizált ellenségképek valamelyikébe (akikről azóta már durvább manipuláció, konkrétan hazugság is megjelent, igaz, csak egy helyi lapban). Nézzünk csak két példát:
Arcát sállal és sötét szemüveggel takaró mohawk-frizurás, nemzeti karszalagos férfi - talán a balhét kereső jobbikos-focihuligán-ultra archetípusa lehetne, de a karakterének hitelességét erősen megkérdőjelezi, hogy 4 fotón is ő szerepel, mintha pózolt volna a fotósnak. Az Origo hét képéből kettőn, a 888.hu kilenc képéből háromszor szerepel.
"

Bejegyzés: A Népszabadság után - Még mindig túl "szabad" a magyar sajtó?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2017.04.19. 22:55:26

Tehát ne legyenek önmaguk.

Sőt, legyenek leginkább Fidesz 2.0.

Jó :))

Bejegyzés: 5 tanács az ellenzéki összefogásnak

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.19. 21:12:31

Mind az 5 pont nagyon igaz! Én még egyszerűbben össze tudnám foglalni: Egy Medgyessy-féle megőrizzük-kibővítjük kampány kellene a minden Fidesz-eredményt tagadunk politika helyett. No persze a megőrizzükbe beleértendő a költségvetési egyensúly is..

Bejegyzés: 5 tanács az ellenzéki összefogásnak

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.19. 17:04:15

1. Igaz
2. Gulyás és társai nem kellenek, de a bíró tényleg gáz
3. Igaz
4. Nem a Fidesz miatt élünk jobban, hanem azért, mert vége a világválságnak
5. Igaz

Bejegyzés: 5 tanács az ellenzéki összefogásnak

anonymand 2017.04.13. 07:27:08

@Tyson925:

Az "átmeneti lassulás" az olyan mint anno a rugalmas elszakadás? :) :) :)

Bejegyzés: Érik Magyarország felminősítése

nem várt fordulat 2017.04.12. 21:54:37

@EU zászlót mindenhova!: nem. realista vagyok. nézd meg, (szerintem kibaszott nehezen, és fujj, hogy ilyen nehezen, de megszületett) a roaming elleni fellépsét.

Bejegyzés: A Fidesz ki akar szállni?

EU zászlót mindenhova! 2017.04.12. 21:29:38

@nem várt fordulat: Rossz a kiindulásod. Te kegyként fogod fel, hogy a szent kisker. és telekommunikációs multik idejönnek. Ők azért jönnek ide, mert kaszálni akarnak ezen a 10 milliós piacon. Minél többet. Ha olyanok a szabályok, és engedjük nekik, akkor kisebb mértékben járulnak hozzá a közterhekhez, de ha ügyes módszerekkel kikényszerítjük a több adót, akkor sem fognak elmenni. Kaszálnak így is , csak kevesebbet. a 10 millió magyar fogyasztón. Semelyik érintett multi nem távozott az országból, hiába zengett ettől a ballib sajtó, mert még így is bőven megéri nekik.
Az itt gyártó multik egy más tészta. Velük nem lehet nagyon keménykedni, mert ők nem a 10 milliós magyar piac miatt vannak itt.

Bejegyzés: A Fidesz ki akar szállni?

nem várt fordulat 2017.04.12. 19:45:11

@EU zászlót mindenhova!: Akkor ideológiai különbségek vannak köztünk. Mert én azt mondom, hogy inkább legyen kicsit kevesebb az adóbevételünk, de jöjjenek, mint sem, hogy egyáltalán ne jöjjenek. Marika néni trafikja nem azért nem maradt meg, mert a tesco elvette, de ebbe most ne menjünk bele.

Mi egy kis ország vagyunk, még ha nagyot is akarnánk álmodni, akkor azt a kutatás-fejlesztés és oktatásba tenném, kb. ez az egy amivel dobhatnánk egy hatost. Mert más erőforrásunk nincs.

A tendenciát nézve én azt látom, hogy a mi miniszterelnökünk nem akar dobni. Szembe lehet menni a világgal, hepciáskodni más kárára, és bőrére, de minek?

De tudod mit, még azt az érvet is elfogadom, hogy támogassuk a hazaiakat először, de azt is ilyen balfaszul, hogy amit kitaláltak törvényt, pont a kicsit és a hazait szopatja.

Ez színtiszta dilettanizmus.

Bejegyzés: A Fidesz ki akar szállni?

EU zászlót mindenhova! 2017.04.12. 19:07:01

@nem várt fordulat: A tény tény. A multik, (pl. a Tesco) nagyon kevés nyereséget mutattak ki. Ezer és egy módja van annak, hoigy az anyavállalat hogyan rámolja ki a hasznot a leányból. Ezt egy módon lehet kompenzálni, mégpedig úgy, hogy a forgalom alapján különadót vetnek ki rájuk.
Ha az így beszedett pénz hiányozna a költségvetésből, azt bizony a lakosságon kellene beszedni, ahogy tették ezt a szoci-szadesz kormányok..
Azt pedig már leírtam, hogy olyan szektorokban vezették be, ahol komoly verseny van az ügyfelekért, vásárlókért, ami mérsékli a fogyasztóra való áthárítást.

Persze valamekkora adót fizettek az érintett multik, de közel sem akkorát, mint amit a forgalmuk indokolt volna, egyszerűen azért, mert költség oldalon mindenféle irreális tételeket számoltak el, mint az anyával szembeni kötelezettség. Így aztán röhejes adózás előtti eredmény jött ki. Amiket meg írtál, hogy "társadalmi felelősségvállalás", meg hasonlók, azok bolhafingnyi tételek voltak az "adóopitmalizálás" nevű csaláshoz képest..

Bejegyzés: A Fidesz ki akar szállni?

EU zászlót mindenhova! 2017.04.12. 18:56:20

@Tibi !: Fú baszd meg , nagy felfedezést tettél Sherlock. Arra nem gondoltál még te idióta, hogy más nicken kommenteltem korábban?? Milyen érzés agy nélkül élni?

Bejegyzés: A Fidesz ki akar szállni?

Tibi ! 2017.04.12. 18:27:29

@EU zászlót mindenhova!: "A lószerszámba ti fogtok beleszaladni, úgy egy év múlva. Szoktál te közvélemény kutatásokat nézegetni? Alaposan el lesztek verve, ismét, akor legalább egy időre kusbban lesztek.:)"

Na mi van agyatlan kiskancsó? Februárban vettek fel bérkommentelőnek a kubatovék? Negatív IQ teszt sikerült?

"EU zászlót mindenhova! 0 bejegyzést írt és 475 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2017.02.04. óta tag."

Bejegyzés: A Fidesz ki akar szállni?