Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Szabó Ervin okán – Kell még valamit átnevezni?

2010. szeptember 22. - bogancs

Először nem akartam foglalkozni ezzel a Szabó Ervin üggyel, - bevallom nem is tudtam, hogy kommunista volt, sőt egyáltalán azt sem, hogy ki volt - mondván, hogy nehogy már ez legyen a legfontosabb történet, de aztán gyorsan be kellett látnom, hogy nagyot tévedtem.

https://m.blog.hu/ni/nivo/szabo_ervin_1.jpg Bizony ez egy nagyon fontos ügy. Amíg ez nincs lezárva, addig nem lehet továbbhaladni és építkezni. Mert bizony építkezni csak szilárd alapokra lehet. Bár Orbán Viktor azt mondta a múlt héten, hogy az alapokat már lerakták, de sajnos azt kell mondjam, hogy felületes munkát végeztek. Hiába, gyors munkánál sok a hiba.






 

https://m.blog.hu/ni/nivo/szabo_ervin_2.jpg Szóval segítsünk egy kicsit kormányunknak! Szedjük össze gyorsan, hogy mi van még elnevezve a kommunistákról ebben az országban, nevezzük át valamire, aztán induljunk el végre a felemelkedés útján. Ne legyen többé, ami lelassít, hátráltat, vagy eltántorít minket! Ne legyen többé ami eltereli a figyelmünket!









 

https://m.blog.hu/ni/nivo/szabo_ervin_3.jpg Kedves olvasók! Írjátok le kommentben, tudtok-e még olyan utcát, teret, intézményt, vagy bármi mást, ami kommunistáról van elnevezve? Szedjük össze mindet, ne lehessen aztán egyesével adagolva folyamatos figyelem elterelésre használni ezt a témát!




 

https://m.blog.hu/ni/nivo/szabo_ervin_4.jpgKommunizmus-csúcs

A felhozott ügyekben vitának helye nincs! Ha valakire is a kommunizmus legkisebb árnyéka vetül, függetlenül a munkásságától, a róla elnevezett közterületet vagy intézményt rögvest át kell nevezni. Itt van például József Attila, akinek a neve fel szokott merülni ilyenkor. Kommunista volt? Kinek hogy tanították az iskolában. Mindegy! Lamentálásra most nincs idő. Ami József Attiláról van elnevezve, azt átnevezésre javasoljuk.

Várom a további felvetéseket, esetleg új név javaslattal együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr42313484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.09.22. 12:39:13

Nos, némi érdekesség.

Győrben a rendszerváltás után átnevezték a Kun Béla lakótelepet Marcalvárossá. Kun Béla eredeti neve: Kohn Béla, zsidó származású. Wikipedia szerint: "Még kolozsvári tanulóévei alatt Ady Endre ismertette meg a budapesti baloldali értelmiségi körökkel."

Tehát ha Ady Endre is komcsi volt és Kun Béla is, de Adyváros jó név városrésznek, akkor valószínű, hogy az volt baj, hogy Kun Béla zsidó volt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.09.22. 18:10:01

@daniferi: Ady halála előtt elhatárolódott az "őszirózsás forradalomtól", ezért neki megbocsájtjuk a hülyeségeit.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.22. 23:16:32

Ahogy a Nívó és Fórum nevekkel ti se tudtatok dűlőre jutni, úgy a lakosság is bajban van a névadással. Miért kéne átnevezni egy jól bejáratott utcát? Hogy ne tudjanak eztán megcímezni?

Szóval el az agarakkal a modernizációtól, és koncentráljunk a könyvtárra az elnevezés helyett!

Amúgy csak onnantól kezdett érdekelni a Szabó Ervin ügy, hogy többször is címlapos lett, ugye?

daniferi 2010.09.23. 07:42:27

Levéltáros: Úgy nézem, nem érted a cikket, pont arról van szó, hogy felesleges vesződés, s bár ez lenne a legnagyobb baja az országnak, hogy van kommunistás utca vagy akármi más :)

Egyébként a környéken még mindig KunBéla2-nek hívjuk a lakótelepet, hiába van már 20 éve átnevezve.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.09.23. 10:06:06

Kérlek, a trackbackjeiteknél vegyétek figyelembe a következőket, különben törölni fogjuk őket:
mandiner.blog.hu/2010/01/22/tarsasag_a_tiszta_trackbackert
süti beállítások módosítása