Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Akkor most Obama elnök mondjon le?

2010. november 04. - bogancs

Most, hogy divattá vált Magyarországon a demokráciát félteni, érdemes körülnézni a nagyvilágban, hogy a magyarországihoz hasonló helyzeteket miként reagálnak le nálunk fejlettebb demokráciákban.

Az USA-ban Barack Obama elnök demokrata pártja súlyos vereséget szenvedett az időközi képviselőházi és szenátusi választáson a republikánusokkal szemben. Míg nálunk ilyenkor 72 órás ultimátumok, megkérdőjelezett legitimitás és demokráciaféltő szólamok szoktak elhangozni, addig az USÁ-ban politikusaink számára érthetetlen dolgok zajlanak.

A felek megbeszéléseken vesznek részt az elkövetkező időszak előtt álló feladatok egyeztetése, és az együttműködés formáinak kialakítása céljából. A republikánusok győzelmüket mondhatni alázattal vették tudomásul, és megnövekedett súlyuknál fogva felelősségteljes politizálásra, az elnökkel való együttműködésre, de saját programjuk megvalósítására törekednek.

Nálunk ez sajnos elképzelhetetlen. Mindkét tábor démonizálta a másikat, és főként annak vezetőjét. Már ha Gyurcsány egyáltalán a szocialisták vezetőjének számít jelenleg.

Időnként hallani lehet olyan óhajokat az országban – és az ilyeneket mindig hülyének nézik –, hogy két okos és tehetséges ember, Orbán és Gyurcsány miért nem tud vállvetve küzdeni az ország érdekeiért, legalább a legfontosabb kérdésekben, amit nemzeti minimumnak is szoktak nevezni?

Szóval nekem csak ne féltse egyik oldal sem a demokráciát (értsd saját hatalmát)! Észreveszem én, ha csorbulnának a jogaim, nem kell külön felhívni rá a figyelmemet. Aztán majd intézkedem a probléma megoldása érdekében a szavazófülkében.

Csak a Happy End kedvéért íme még egy jó kis vicc, egy zseniális blogról. Mi magyarok Torgyán óta már nem tudunk politikai viccen nevetni. Visszasírjuk?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr822424479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pénzkereskedő · http://www.nedolgozz.hu 2010.11.05. 11:03:00

Sajnos egyre gyakrabban érzem azt, hogy a két oldal harca nálunk is csak a közönségnek szól, amolyan pankráció. A háttérben pedig szigorú üzleti alapokon fel van osztva a piac, ki, honnan, mennyi pénzt lophat el a közösből.

Táskás Tóni 2010.11.06. 21:21:06

Obama ne mondjon le , de a delejes ember nagyon undorító a pártjával együtt.
süti beállítások módosítása