Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Vasárnapi kabaré - Nagy Bandó töredékei

2010. november 28. - Droli

Nagy Bandó András a magyar humor egyik legérdekesebb szereplője. Egyrészt a "korai stand-up" képviselője, másrészt a népi-proletár humor megtestesítője, harmadrészt írásai sokszor inkább beillenek egy filozófiai-szociológiai publicisztikának, mint önfeledt humoreszknek (ebben nem sokban különbözik Sándor Györgytől). Én nagyon szeretem  Nagy Bandót, óriási, ahogy játszik a magyar nyelvvel, ráadásul nagyon eredetiek a poénjai. "Pincér, ez a tányér nedves! - Nem uram, ez már a leves!" vagy "Egy Jónás nevű úr várja önt a hal(l)ban!" - ehhez hasonló sziporkákat hallhattok a Töredékekben.

(Ezúton is szeretném megköszönni Wendiiinek, hogy átküldött nekem egy óriási adag Nagy Bandót, ez a poszt nem jött volna létre, ha nincs ő :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr782476734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása