Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Nemzeti eszKOSZkezelő

2011. május 30. - Droli

Létrejön a Nemzeti Eszközkezelő Társaság, ez azoknak a 90 napon túli hitelhátralékosoknak nyújthat segítséget, akik a mesterséges árfolyamokon sem tudnak törleszteni, és fizetésképtelenségük miatt elveszítik a lakásukat. Az eszközkezelő megveszi a rossz adósok lakásait (a hitelszerződés szerinti forgalmi érték 55, 50 illetve 35 százalékán), majd bérbe adja az adósoknak.

Index.hu

...  és ereszteni kezdett az ereszcsatorna. A házban lakó Kovács János bérlő - mivel nem az övé a lakás, hanem az államé - levelet írt a Nemzeti Eszközkezelő Társaság helyi képviseletének, hogy ugyan, csinálják már meg az ereszcsatornát, mert a víz veri a falat, és az kezd vizesedni. A Nemzeti Eszközkezelő Társaság helyi irodájában a levelet először Kiskutasiné Elvirácska levelezési főosztályvezető iktatta (havi bruttó 800.000 Ft-ot keres), majd harminc napon belül továbbította Kiskutasi József lakásügyi főosztályvezető  felé (havi bruttó 800.000 Ft-ot keres), aki harminc napon belül megállapította, hogy ez nem az ő területe, és ezért megkérte Kiskutasi Elemér bérleményügyi előadót (havi 800.000 forintot keres), hogy foglalkozzon az üggyel. Kiskutasi Elemér 30 napon belül levelet írt a bérlőnek, hogy az 2010/C/2/B, a 2009/49/3, a 2007/NDK/NSZK, és közben a huszár lép H4 és matt, valamint Orbán Viktor 2011.05.12-én kiadott irányelvei, miszerint "baszd meg, Gyuri, hogy nem tudjátok megoldani a devizahitelesek problémáit, hogy szakadjon rátok a liberális Isten május elsején!" alapján az ereszcsatorna javítása a Nemzeti Eszközkezelő Társaság feladata, ahhoz a bérlő nem nyúlhat, és a javítás időpontjáról hamarosan tájékoztatást adnak.

... fél év múlva Kovács János bérlő ismét levelet írt a Nemzeti Eszközkezelő Társaságnak, hogy a fal már nagyon nedvesedik, a vakolat pereg, ugyan, csináljanak már valamit, mert ez így nem mehet tovább! A levelet iktatta Kiskutasiné Jolán levelezési alosztályvezető (havi bruttó 800.000 Ft-ot keres), majd 30 napon belül továbbította Kiskutasi Béla mérnöki főfelügyelő felé (havi 800.000 Ft-ot keres). Kiskutasi Béla végre foglalkozott az üggyel, és a helyszíni szemle során megállapította, hogy az ereszcsatorna ereszteni kezdett, emiatt nedvesedik a fal, és lepereg a vakolat. sürgős intézkedésre (az ereszcsatorna cseréjére) van szükség. Kovács János bérlő felajánlotta, hogy elmegy a helyi barkácsboltba, megvásárolja tízezerért, az árát meg majd levonják a lakbérből, de Kiskutasi Béla csóválta a fejét: a 2004-es évi C törvény alapján erre közbeszerzést kell kiírni. A közbeszerzést a Kiskutasi Bt. nyerte félmillió forint értékben; igaz, a másik három pályázó bőven ezen ár alatt vállalta volna, de nem feleltek meg annak a feltételnek, hogy a cég nevének Kiskutasi Bt-nek kell lennie. A Kiskutasi Bt végül megvette az ereszcsatornát a helyi barkácsboltban tízezerért, de mikor kimentek a helyszínre felszerelni, megállapították, hogy a régi ereszcsatorna már annyira szétrohadt, hogy újra kell csinálni az egészet, amihez viszont további anyagra van szükségük. Ezt megírták levélben a Nemzeti Eszközkezelő Társaságnak, ahol Kiskutasiné Elvira a levelet iktatta, majd továbbította, majd...

... egyszer ott fent, a Nemzeti Eszközkezelő Társaságnak leszóltak a kormányból: túl sokat költenek, megszorításokra van szükség, és jó lenne, ha némileg tudnák a bevételeket is növelni, mert le kellene már cserélni a kétéves, elöregedett miniszteri Audikat! A hogyant persze nem írták meg, szabad kezet adtak az ott dolgozóknak. A Nemzeti Eszközkezelő Társaság vezetője, Lázár-Kiskutasi Jenő (havi bruttó hárommilliót keres) ekkor bekérette a társaság gazdálkodásáról szóló jelentéseket - hároméves vezetősége során először -, elkezdte böngészni, és meglátta, hogy Kovács János bérleményére nagyon sokat kell költeni, nemrég például egy igen drága ereszcserét hajtottak ott végre! Lázár-Kiskutasi Jenő ekkor elővette a számológépet, és számolgatni kezdett: a házat anno tízmillióért vette meg az eszközkezelő, mivel Kovács János elúszott a devizahitellel, és azóta visszabérelteti vele; a bérleti díj azonban még a javításokat sem fedezte, nemhogy a Nemzeti Eszközkezelő Társaság működését! Ez a ház veszteséges a Társaságnak, ezért szabadulni kellene tőle - morfondírozott -, mit csináljunk, mit csináljunk... megvan, ajánljuk fel megvételre Kovács János bérlőnek mondjuk kétmillióért, annyit még tán ki tud fizetni, aztán meg szenvedjen vele ő! Így is lett, és mindenki boldogan élt, míg meg nem halt (különösen Lázár-Kiskutasi Jenő, a társaság vezetője a havi hárommilliós fizetésével és a későbbi magas nyugdíjával).

Természetesen a fenti írás csak a szerző fantáziájának szüleménye, a valósághoz semmi köze, a fenti események egyike sem történhetne meg kis hazánkban! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr702943815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.05.30. 21:57:32

"Természetesen a fenti írás csak a szerző fantáziájának szüleménye,"
Én meg már kezdtem azt hinni, hogy az IKV-nál dolgoztál :-DDD

iphilosopher 2011.05.31. 19:46:41

Mókás bejegyzés, jókat derültem rajta. :-) Viszont sajnos még meg is történhet, még ha nem is ilyen tisztán :-(

Ami még engem érdekelne:
1. A bank biztosan el fogja adni az Eszközkezelőnek ezen az áron az ingatlant?
2. Vagy a lakótól veszi meg és fizeti utána a hiteltörlesztést a banknak?
3. Alacsonyabb lesz a bérleti díj, mint a tölesztőrészlet?
4. Mi a helyzet, ha a bérleti díjat sem tudja fizetni a bérlő?
süti beállítások módosítása