Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Ön szeretne jó magyar focit? Áldozna is rá?

2013. október 18. - Nívó blog

A hollandiai 8-1-es vereség óta mintha a 10 millió futballszakértő és a 0 nulla futballozni tudó országává váltunk volna. Megy a vita, hogy mit kellene másképp csinálni, mit kellene az alapoktól újrakezdeni, kinek kellene lemondani, egyáltalán, ilyen focihoz minek kell stadionokat építenünk, meg állami pénzt áldozni rá? Miért nem tartja el önmagát a labdarúgás piaci alapon?

kis_penz_nagy_foci.jpg

A futball-szakmai részhez most nem szeretnék hozzászólni, ezt megtettük tegnap, most inkább a labdarúgás mögött álló piaci tendenciáknak nézzünk utána!

Képzeljük el egy pillanatra, hogy a Manchester United egy magyar csapat, Magyarországon játszanának, mondjuk a Ferencvárosban, vagy Debrecenben, vagy Székesfehérváron. Adott lenne tehát a jó foci. És mégis! Vajon elérné ez a jó magyar csapat ugyanazt a bevételt, mint amit Angliában elér? Egészen biztosan nem. Mert ugyanis a verseny terepe ugyanaz, a focipálya, de a piaci vásárlóerő már közel sem ugyanaz. Következésképpen a csapat is gyorsan szétoszlana.

A verseny nemzetközi, a piac hazai.

Avagy kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A totál piaci viszonyok között is lehetnek persze meglepetések, mert a labda gömbölyű, de azért hosszú távon mégiscsak az lenne a tendencia, hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergo javunkra torzítjuk a piaci versenyt. Ezt persze akkor lehet megtenni, ha erre adófizetői (szavazópolgári? - mert ugye a kettő nem tökéletes szinonimája egymásnak) igény mutatkozik, vagyis az emberek igényeinek megfelelően felvesszük a foci támogatását is az állam feladatai közé.

Milyen pénzből költsünk a magyar focira, egyáltalán kell-e nekünk foci? Erről a dilemmáról szól mai online szavazásunk:

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr665584721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imadom a trapistát 2013.10.18. 21:40:34

Milyen álszent a magyar: Szeretnék, de nem áldoznék rá sem a saját, sem az adóforintjaimból, legyen tisztán piaci alapú. - Szavazták meg a legtöbben. Pedig a piacra is áldozni kéne. A piac ugyanis az, hogy megveszed a belépőjegyet, a sálat, a sapkát meg minden más baromságot, amin a csapat jelképei vannak. Magyarul áldozol rá a saját kis pénzecskédből.

NYJetsTD 2013.10.18. 22:57:55

@Imadom a trapistát:
Szerintem még te sem érted amit írsz.
Totális ellentmondás az eleje és vége. Pontosan azért piaci alapú, hogy csak az áldozzon rá, akit érdekel. Semmiféle álszentség nincs benne.

A poszthoz: szeretném látni, ahogy az állam mindent megtesz, hogy pozitív irányban torzítsa a versenyt, mondjuk a K+F vagy az oktatás terén. A manchesteri példa borzasztóan demagóg és ráadásul még hamis is volt.

tass-tass 2013.10.18. 23:20:58

Totál hülyeség a nemzeti válogatottak fenntartása, hiszen a BL első 5-6 helyezettje valószínűleg bárhol, bármikor megverné a világ bármely nemzeti tizenegyét.

Olyan a foci helyzete a világon, mint a kosárlabdáé vagy jégkorongé. Az NBA, NHL az amerikaiak számára "a világbajnokság". A BL-nek az európaiak számára "a világbajnokság"-nak kellene lennie.

toportyánzsóti 2013.10.19. 07:29:56

Magyar foci olyan állapotban van mint a félőrült viktorbán,aki 300 nézőnek épít stadiont saját kertvégibe!Ép elme nyerítve röhög az ilyen nagyot álmodó valóságtól elrugaszkodotton!Mekkora baromnak kell lenni ilyen irreális célok kitűzéséhez,amik aztán statisztika hamisításba torkollanak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.19. 09:14:44

Van egy olyan érzésem, hogy a sikeres nyugati klubok nem az adóforintokból élnek.

vénkujon 2013.10.19. 09:25:06

az utánpótlás támogatása...az mehet. persze akkor ha normálisan nevelik, meg edzik őket. ez most nincs így. pénzes fociapukák még mindig előnyben, plusz a szar nevelési módszerek. és ez így is marad.

Mária 2013.10.19. 09:26:08

Nem szeretnék, és nem is áldoznék rá.

A testmozgás mindenkinek a magánügye, költsön rá önerőből, a szórakoztatóipar meg éljen meg a szponzorokból és a reklámbevételekből.

CJKrisz 2013.10.19. 09:29:24

"A hollandiai 8-1-es vereség óta mintha a 10 millió futballszakértő és a 0 nulla futballozni tudó országává váltunk volna."

Tévedés. Nem váltunk, mert mindig is azok voltunk. Aranycsapat ide vagy oda, akkor is ugyanazt a nyomorult, béna, hitvány grundfocit játszottuk, mint amit ma. Csak akkoriban más is azt játszotta, de még bénábban, mint mi, ezért volt esélyünk a győzelmekre. Ők szépen továbbfejlődtek, mi meg megmaradtunk azon a szinten, mint 40-50-60 éve voltunk.
A nyóceggy után meg végre be kellene fejezni ennek a "sportnak" a hazai támogatását, az egészet lerombolni, beszántani és sóval beszórni, hogy még csak véletlenül se jusson eszébe senkinek foglalkozni vele. Az így megmaradó milliárdokat meg olyan sportágakra fordítani, amikben legalább jók vagyunk. Pl. a vizes sportok, vagy a kézilabda, de tulajdonképpen bármelyik más sportot mondhatnám, mert egyikben sem vagyunk annyira a béka segge alatt, mint fociban. Talán még egy magyar bobcsapat is sikeresebb lenne, mint a fociválogatott.

Mária 2013.10.19. 09:30:07

@Imadom a trapistát:

A magyarok hány százalékát érdekli a magyar foci szerinted?

Na abból a bevételből tessék megélni, amit ezek az emberek szánnak a produkcióra.

schawo2 2013.10.19. 10:33:55

Mindenki most is odaadhatja a saját vagyonát a falábúaknak, hogy rúgják bőrt. Én nem fogok eléd állni, ha te így döntesz.

kisQtya 2013.10.19. 10:37:58

Nem szeretnék semmiféle magyar focit (még jót se) és nem áldoznék rá egyetlen forintot sem.
Szeretnék viszont minden polgár által elérhető, államilag támogatott tömegsportot, edzőtermeket trénerrel, egészségtudatos oktatást, nevelést, kampányokat.
ERRE áldoznék is.

gacsiiiz 2013.10.19. 11:03:16

Minden professzionális tevékenység adóköteles.
Azaz, a szórakoztató ipari tevékenységet űző futball is az. Ők is fizessenek iparűzési adót. Akár még nyereséges vállalkozás is lehet, mint sok helyütt a világban.
Iszonyúan egyszerű képlet. Ennek megfelelően kell szavazni majd jövőre: az államnak adóbehajtó szerepe van az iparban, így a szórakoztató ipari tevékenységet folytató (mi is az ő TEÁOR számuk?) fociban is. (Az iparosok képzését, az oktatás részeként, természetesen támogathatja.)

Egyallampolgar 2013.10.19. 11:47:59

@Imadom a trapistát:
Hát kedves uram nem vagyok álszent. Tudja az nem úgy van ám, hogy fizessetek fizessetek aztán lesz produkció.
Ha nem venné észtre pont erről szól a 8-1. Az 50-es évek óta ugyan egyre gyengébbek vagyunk de a szurkolók késve követik a folyamatot. Mindig többet hisznek a csapatról mint amennyit az tud. S ez így van jól. Persze piaci alapról nem lehetett beszélni a "KGST színházban" az állam mindig nyomta a sportot mert a focit szeretik a proletárok (nem lenézés, nincs előjel!). Ma Orbán kedvéért még többet nyomunk a közpénzből a fociba. Az eredmény CSAK EZÉRT felháborító.

Én is jártam majd 10 évre meccsekre. Aztán rájöttem, hogy balek voltam.

Éhes_ló 2013.10.19. 11:54:40

@kisQtya: ott a pont.
Köszi a tömörségéért!

lobster thermidor 2013.10.19. 12:01:21

Abban az országban, ahol a 88 éves Buzánszky Jenő bácsi mint mértékadó szakértő azt nyilatkozza, hogy szemben a mostani játékosokkal ők bezzeg minden nap komolyan edzettek, és ráadásul ezt némelyek még komolyan is veszik, ott reménytelen a helyzet.

balfék 2013.10.19. 12:26:00

Szeretnék egy szerethető a politikától teljesen mentes magyar focit. Még áldoznék is rá. Amikor a politika rátelepszik és a politikusok a saját fényezésükre használják fel a sportot , ráadásul a sportolók is beállnak a regnáló hatalom kiszolgálásába, abban a pillanatban megosztó lesz. Az ország egyik fele már biztosan nehezen tudja függetleníteni magát ettől és szurkolni sem tud teljes szívvel egy ilyen csapatnak. Bármely sportág magyar válogatottjai tudomásul vehetnék, mikor magukra öltik a címeres mezt nem egy pártot , vagy kormányt képviselnek, hanem az országot. Egyszerűen nem engedhetnék meg maguknak, hogy elvegyék a fél országtól annak lehetőségét, hogy teljes szívből szurkolhasson.

Orbán Diktor (törölt) 2013.10.19. 12:38:57

Anglia a futball őshazája, ott előbb volt a foci és utána jött a pénz. Nálunk előbb akarnak pénzt kapni, mint focit mutatni: itt a pusztában ez már csak így megy...
Sokan nem akarnak rájönni ebben az országban, hogy az emberek csak akkor fognak tömegesen a stadionokba menni, ha ott jó játékot láthatnak, nem pedig tomboló huligánokat (ezeket hívja ma a köcsög média "szurkolóknak"). Akkor lesz bevétel is, amiből lehet majd jobb játékosokat, edzőket hozni, képezni. Játsszon az, aki szívvel lélekkel teszi, aki ebből akar tisztességesen megélni. Aki pedig hülyére akarja keresni magát, az menjen külföldre, feltéve hogy tud is. De könyörgöm: lássuk a focit előbb!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.19. 12:45:16

Olyan opció kellene, hogy szeretnék, és eddig már eleget áldoztam rá, lassan eredményeket is illene látni!

rajnaig 2013.10.19. 13:51:17

Komolyan van arca egy blognak, ami NÍVÓnak meri nevezni magát focival foglalkoznia? Az nem az a játék, ahol hihetetlenül sötét emberek köpködnek a lelátón szotyihéjat, a pályán meg sárgacsulát, miközben a "Megy a vonat Auschwitzba" szól háttérzeneként?
Gyerekek, a nívó, az valahol a tenisznél kezdődik. Ennyi a véleményem, akit pedig a foci érdekel az nem nívós, hanem default paraszt, már bocs.

Imadom a trapistát 2013.10.20. 19:21:48

@rajnaig: Már bocsánat, de minden egészséges heteroszexuális férfiember számára a sport az a futball. A tenisz ezzel szemben eléggé buzis dolog szerintem. Persze ha te izzadó férfiemberek nyögdécselését szereted inkább hallgatni, akkor legalább tudjuk, hogy személyedben kivel állunk szemben.

anonymand 2014.06.05. 13:13:19

@ccactus

Tisztelt ccactus!

Tudjuk!
Kis pénz, kis foci...

"A magyar válogatott két helyet rontva 47. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul az Európa- és világbajnok spanyolok vezetnek."
hvg.hu/sport/20140605_Ket_helyet_rontott_a_magyar_csapat_a_FIFA#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_6_5

Tisztelettel:
anonymand

Ui: a Puskás Akadémia hátulról a harmadik...

Imadom a trapistát 2014.06.14. 15:32:19

@anonymand: Fene a szorgalmas mindenedet! Újabb sakkmatt, öreg! 2010-ben még csak 62. helyen állt a válogatott. A mostani 47. hely ennél 25 helyezéssel jobb. Magyarország jobban teljesít.

NYJetsTD 2014.06.27. 12:09:14

a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1117/4688/original.jpg

figyelo.hu/cikkek/405848-magyar-labdarugas--csodkozelben-az-elvonal

Dehogy lesz csőd. A párthívők segítségével ezt is finanszírozza a magyar társadalom. Sőt, még azok az agyhalottak is, akik hónapokat, éveket várnak fontos műtétekre, vagy akiknek a hónap utolsó pár napjában már kajára sem futja. Mert Európa állítólagos közepén sokkal jobb megdögleni stadionok tövében...

NYJetsTD 2014.07.29. 01:34:55

A Nemzeti Sport információi szerint az NB I. első fordulójában, nyolc mérkőzésen összesen 20476 néző volt a lelátókon, ezzel 2560 volt a forduló átlagnézőszáma.

20 ezer ember... ha kutyafuttatás lenne macskakövön, még arra is többen mennének... fincsi, szerintem tegyünk még bele 100 milliárdot és akkor lesznek majd 22 ezren...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.07.31. 21:02:35

@NYJetsTD:

A Debrecen-Bate Boriszov meccsen 14ezren voltak.

NYJetsTD 2014.07.31. 23:56:32

@ccactus: Akkor megnyugodtam, minden rendben van, megéri több mint 100 000 000 000 forintot áldozni a magyar futballra.Talán szerencsénk lesz és egy csapat megéri az augusztusi főtáblát... talán...

anonymand 2014.08.01. 03:49:02

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

Még jó, hogy megnyugodtál. Ha lehet fokozni nyugodtságodat, akkor valószínűleg ölég ez kis hír:
"A Loki szurkolói az északír Cliftonville elleni összecsapáson kiabáltak fajgyűlölő rigmusokat, és nem engedélyezett drapériákat is kifeszítettek.

Az UEFA döntésének értelmében a Nagyerdei Stadionban sorra kerülő következő európai kupamérkőzésen az egyik kapu mögötti teljes B szektort be kell majd zárni."

Magyarország kultúrában is jobban teljesít!

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2014.08.01. 05:50:42

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

Érik Magyarország felminősítése.

"LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–FK Krasznodar (orosz) 1–5 (0–2)
Debrecen, 4825 néző. V: Bülent Yildirim (török)."
www.nemzetisport.hu/europa_liga/el-dvtk-fk-krasznodar-2353953

Tisztelettel:
anonymand

NYJetsTD 2014.08.01. 13:47:13

@anonymand:
Én fiatalon iszonyatos focibuzi voltam, minden reggel úgy mentem suliba, hogy az első hírlaposnál Népsportot vásároltam, ronggyá olvasva napközben. Szétordítottuk magunkat a magyar-brazilon, tévé tetején ugrálva örömömben a fradi-anderlechten, (pedig ráadásul honvédos voltam!) de ki ne emlékezne a vidi diadal menetére 85'-ben, vagy erre:

www.youtube.com/watch?v=fD1FdNm8nL0

Persze, hogy akkor is az állam támogatta a focit, nem is volt titok, minden minisztériumnak volt is kedvence. De a rendszerváltással ez is lezárult. Azt hittük. Most viszont egy sokkal rosszabb megoldást láthatunk, hiszen közpénzből, adóból, támogatunk magánklubokat, melyek nem csak pénznyelők, de siker esetén valahogy mindig eltűnnek a bevételek és újra meg újra tartják a markukat.
Ráadásul már annyiszor megbeszéltük, kár ennyit beleönteni, hiszen még így sem érjük el a nyugati szint középső harmadát sem, de egy keleti Krasznodar is többet ér, mint fél nb1.
Most pedig ha megnézzük az ez évi teljesítményt:
Fradi kiesett, már a máltaiak ellen is gáz teljesítmény, a horvátok meg lazán levették őket.
Győr egy vicc. Diósgyőr most fog kipottyanni, a Debrecen borzasztóan gyenge és elképzelés nélküli, csoda lesz, ha a Bate nem veri ki. Pedig hatalmas lehetőség előtt áll, mert idén nagyon szerencsés BL ágra került.
A válogatott pedig három évtizede Európa bohóca, el kell ájulnunk, ha barátságos meccset nyer
Szváziföld B ellen, tétmeccseket meg sorra elbukva, az UEFA talán most besegít, hogy világversenyen is röhögjenek rajtunk és felemeli a résztvevők létszámát.
Persze most lehetne az ember picit demagóg, hivatkozva arra, miért nekem kell bevinnem rokonomnak hőmérőt és gyógyszert a 40 éve nem felújított kórházba, miért nincs elég pénz K+F-re, oktatásra, de nem ez a fő baj. Hanem, hogy mindenki tudja, a fociba ölt pénzeknek a nagy része zselékirályokat és magánklub tulajokat gazdagít. Foci? Ja, az maradt harmatgyenge.
Nem hülyék a játékosok, semmi teljesítményért is milliókat keresnek, nem fognak belesérülni a nagy hajtásba. Itt minden ilyen. Nagy pénz, kis foci. Nagy pofa, kis gazdaság. Ezt szoktuk meg.

anonymand 2014.08.01. 15:08:03

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

"Ezt szoktuk meg." - én már régóta kéne szokjam, nem megy.
Anno, amikor a bundák ellenére a Honvéd lett a bajnok, szerintem akkor volt a foci Mohácsa. Már előtte is voltak jelek (a Népstadionból, páholyból, tiszteletjegy ellenére, félidő közben eljöttem, mert bírtam nézni), de Szepesi akkor rúgta ki a sámlit, az akasztott alól.
Azóta minden fillér, amit a focira költenek, lukas hordóba bögre víz.
Szerintem.
Szavam nem lenne, ha tömegsportra, egészségesebb életmódra, néhány, jelenleg templomegere sikersportra költené népünk (szakadékba)vezető ereje a pénzt.
Lehet rám nyugodtan mondani, hogy demagóg vagyok, ám akkor, amikor 4 év alatt a felsőoktatásból több mint 60 milliárdot vontak ki, az egészségügyben a tartozás 70 milliárd felett, az enyhe tél ellenére saját lakásukban emberek fagynak meg...
Nem sorolom tovább.
Igen, biztos demagóg vagyok, de senki nem fog meggyőzni arról, hogy a prioritási sor elején a futball kell legyen, a házi stadionnal (Mégis csak menőbb, mint egy házi oltár), meg a kieső helyen rúgkapáló felcsúti focicsapattal.

Amúgy Homo Serviliséknek teljesen mindegy, hogy mi a jelszó, mi a prioritás, mi az ország érdeke. Ha tegnap Paks lebontása, s holnap inkább új blokk építése, hát arról fog zengeni a dal.
"- Emlékszel, mikor lőttük a pártházat?
- Mikor? Melyiket?
- Hááát. Mikor melyiket..."

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2014.08.01. 15:44:03

@anonymand:

Bocsi elütés:
..."mert bírtam nézni" helyett, mert nem bírtam nézni...

anonymand

NYJetsTD 2014.08.01. 17:23:58

@anonymand: Szerintem ebben a témában a legkorrektebb cikk Esterházy Marcival készült.

www.focitipp.hu/?content=cikkek&id=2634

Mondjuk most is lehetett érezni féltávnál, a puskás nem fog kiesni, mert nem eshet ki...

anonymand 2014.08.01. 18:21:44

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

Elolvastam.
Mond érdekeseket, meg valószínű, hogy többé-kevésbé igaz amit mond.
A bundaügyben kissé eltérő a véleményem.
Ehhez hasonlókat pedig mintha én is pengettem volna:
"Ha tehetné, min változtatna elsőként?
Felkarolnám a tömegsportot. Néha örülök, hogy két lányom van, mert a fiamat nem tudnám hová focizni vinni. Az állam nem épít sportpályákat, és ez hiba. Az államnak nem a profi, hanem a tömegsportot kellene támogatnia, hogy mindenki számára legyen sportolási lehetőség. Az ilyen befektetés megtérül, mert a gyerekek nem a Moszkva téren, hanem a sportpályákon kötnének ki, és a drog helyett a sport érdekelné őket" - és azt tegyük hozzá, hogy a mai magyar foci nem igazi "profi"...

Tisztelettel:
anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.08.01. 20:01:37

@NYJetsTD:

"Akkor megnyugodtam, minden rendben van, megéri több mint 100 000 000 000 forintot áldozni a magyar futballra."

Milyen 100 000 000 000?
A Puskás Stadiont is ide számítod?

Egyébként az NB I sok mérkőzése elég alacsony színvonalú. Tényleg csak a legfanatikusabb szurkolók mennek ki a mérkőzésekre rendszeresen.

Alacsonyabb osztályú mérkőzéseken pedig sokszor csak néhány 100-an vannak. (Mondjuk ha a hétvége összes mérkőzését összeadjuk... Sok kicsi sokra megy.)

De nem is ez a lényeg. Nem azért hoztam példának a DVSC meccset, hogy megnyugodjál, hanem hogy érzékeltessem, egy színvonalas meccsre, vagy rendezvényre bizony sokan kíváncsiak. A BATE-meccs csak belépőágon ~25millió bevételt hozott.

Apropó! Azt tudtad, hogy például a Debreceni Virágkarnevál is érinti a Nagyerdei stadiont? Csak ez az egy rendezvény ~40millió forint bevételt jelent évente a stadionnak belépőágon.

Na ezekkel vesd össze a stadion bekerülési költségét. (De ne a Népstadionét.)

NYJetsTD 2014.08.01. 23:44:31

@ccactus: "Milyen 100 000 000 000?
A Puskás Stadiont is ide számítod?"

Még jó. Sőt még cuki is voltam, mert igazából 150 milliárd fölött lesz a végösszeg. Debrecen 10, Fradi 13, Puskás 100, Felcsút 4, stb, stb. Bárcsak legalább a felét inkább a tömegsportokra áldoznák.

"Egyébként az NB I sok mérkőzése elég alacsony színvonalú."
Miért lenne más. Nem a stadionoktól lesz jó a magyar foci. Kellenek, ez nem vitás. Csak most cirkusz hangulatuk van kenyér helyett.
Másrészt, nehéz motiválni olyan srácokat, akik korosztályuknál tízszer többet keresnek, átlagos teljesítménnyel is. Harmadrészt, ha Kedves Vezérünk kétszer ennyi adóbevételt mosat át ebbe a sportágba, akkor sem leszünk közelébe sem az európai élvonalhoz.

"A BATE-meccs csak belépőágon ~25millió bevételt hozott."
Hurrá. Mos kérlek írd ide a kiadási oldalt is.

"Azt tudtad, hogy például a Debreceni Virágkarnevál is érinti a Nagyerdei stadiont? Csak ez az egy rendezvény ~40millió forint bevételt jelent évente a stadionnak belépőágon."

Rendben, majd levonom a tízmilliárdból... :)

Mi a probléma? Ki vitatná, hogy például Debrecen, Miskolc és még rengeteg hely ne érdemelne meg egy színvonalas stadiont. A kérdés még mindig az, vajon ez a a legfontosabb feladat?

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.08.01. 23:48:59

@NYJetsTD:

Nem, természetesen nem ez a legfontosabb feladat.

"Rendben, majd levonom a tízmilliárdból... :)"

Hány éven keresztül?

anonymand 2014.08.02. 06:02:38

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

Ennyit a priorításról:
hvg.hu/image.aspx?id=4f51bbd0-fca1-4ee7-9521-ad2482ae0ac8&view=8f3e8448-09fb-408b-8ca8-9f278850a254
avagy a demagógiámról...

Tisztelettel:
anonymand

NYJetsTD 2014.08.04. 13:13:16

NB I: máris kevesebb a néző - 17 ezren látták a II. fordulót.

www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-maris-csokkent-a-nezoszam-17-ezren-lattak-a-fordulot-2354649

Pár kiemelt adat:

MTK meccs: 737 néző
Felcsút: 1077 néző
Kecskemét: 1411 néző

Ráadásul Pápa és Győr összevissza hadovál, valószínűleg még annyi sincs meg, amennyit saccolnak.

"a klub nem tudott egészen pontos számmal szolgálni"
Hát persze...

Az átlag: 2173 fő... Ötezer alatt még leírni is ciki.

anonymand 2014.08.04. 14:19:22

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

"a klub nem tudott egészen pontos számmal szolgálni" - az persze meg sem fordul a fejedben, hogy a GDP a nézőszámnál sokkalta fontosabb, s mégis van olyan, hogy csak egy év múlva tudnak pontos értéket közölni...

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2014.08.06. 07:42:09

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

Nem gondolod, hogy köne már tenni valamit a 2/3-nak, hogy ezek a ballib összeesküvők ne tehessék tönkre a magyar futballt? Már megint kibulizták, hogy az utolsó percben (már ebből is látszik, hogy sumák van a dologban!) elszálljanak reményeink.
"Dráma Boriszovban, a Loki az utolsó percben bukott el!"
www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20140805/drama-boriszovban-a-loki-az-utolso-percben-bukott-el/
Nem lehetne egyéni képviselői indítvánnyal valahogy negligálni az utolsó percet?
Biztos van megoldás!

Tisztelettel:
anonymand

NYJetsTD 2014.08.07. 01:21:21

@anonymand: "Biztos van megoldás!"

Van. Majd el is mondom. Mert a probléma összetett és sajnos érinti a politikát, gazdaságot, sportot és az egyéni érdekeket is. Még visszatérünk rá.

NYJetsTD 2014.08.08. 12:05:10

Na, most itt a másik gyalázat.

cink.hu/kutyat-nem-erdekli-a-fradi-chelsea-ingyen-szerveznek-1617464513/+szilylaszlo

ultrasliberi.hu/szanalmas-igy-probal-telthazat-varazsolni-kubatov/

Vajon ki fizeti az ingyenjegyeket? Csak nem az adózók?
Akik megvették méregdrágán, mit szólnak, hiszen tízezerért kettőt is kaptak volna?
Meddig tart még ez a 60-as évekre hajazó őrület?

anonymand 2014.08.08. 12:26:35

@NYJetsTD:

Tisztelt NYJetsTD!

Több pénz a focira!
Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci!
Kis pénz kis rasszizmus, nagy pénz...
Na, milyen lesz a több péntől a rasszizmus?

"Enyhítést kér a Debrecen az UEFA-tól
2014. augusztus 02. 22:10 Forrás: mti
A szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt szektorbezárással büntetett Debrecen a szankció enyhítését kéri az Európai Labdarúgó Szövetségtől."
www.telesport.hu/2014/08/02/enyhitest-ker-a-debrecen-az-uefa-tol/

Tisztelettel:
anonymand

Ui.: a kérdésedre majd' elfelejtettem válaszolni: amíg Bonsai Duce és a fiúk (akik sajnos nem bányában dolgoznak) a hatalomban lesznek...

anonymand 2014.08.08. 12:27:52

@anonymand:

Bocsi elütés!
péntől=pénztől

anonymand

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.08.09. 08:41:36

@NYJetsTD:

"Na, most itt a másik gyalázat.
...
​Kutyát nem érdekli a Fradi–Chelsea
...
akár pénzért is szerveznek statisztákat, hogy ne legyenek üres szektorok."

Emlékszel még erre?
"Helyreigazítás 05.18.: A cikkben tévesen szerepeltettük, hogy a második idézet is Kövér Lászlótól származik. Valójában az interneten hiteles forrásban sehol sem szerepel a második idézet szó szerint, csupán annak egyes részletei, és az sem Kövér László szájából. Sajnos bedőltünk az interneten terjedő, valószínűleg baloldali köröktől származó álhírkeltésnek. Ezt az álhírt egyik ellenzéki beállítottságú törzsolvasónk itt a blogon is terjesztette (LINK a hozzászóláshoz), érvként használva azt politikai vitákhoz. Mindez persze nem ment fel minket, olvasóinktól ezúton is elnézést kérünk, hogy olyan poszt született alább, amelynek az alapinformációinak nem néztünk kellően utána. A hibás részeket áthúztuk, bízunk benne, hogy a poszt mondanivalója ettől még valamennyire megmarad.

Külön elnézést kell kérnünk Kövér Lászlótól, hogy valótlan mondatokat tulajdonítottunk neki."

Persze ha ismét álhírkeltéssel, dezinformációval, félremagyarázással szeretnél érvelni, lelked rajta!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2014.08.09. 08:47:03

@NYJetsTD:

Látom akad is valaki, aki mindig lelkesen tapsikol az ilyen álhírkeltő, dezinformáló felvetéseidre. Szerintem ez nívó alatti. Ha egymással megvitatjátok itt ezeket a saját kis stílusotokban, akkor még egyszer mondom, lelketek rajta. Biztosan nem fogsz megharagudni, ha én ezentúl ebbe nem kapcsolódom be.

Azért nem értem, mert korábban értelmesen tudtunk vitatkozni dolgokról. De ha te inkább lesüllyedsz erre a szintre, oda nem foglak követni. Ott van erre anonymand.

anonymand 2014.08.09. 09:08:03

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

"Látom akad is valaki, aki mindig lelkesen tapsikol az ilyen álhírkeltő, dezinformáló felvetéseidre. Szerintem ez nívó alatti. Ha egymással megvitatjátok itt ezeket a saját kis stílusotokban, akkor még egyszer mondom, lelketek rajta. Biztosan nem fogsz megharagudni, ha én ezentúl ebbe nem kapcsolódom be.

Azért nem értem, mert korábban értelmesen tudtunk vitatkozni dolgokról. De ha te inkább lesüllyedsz erre a szintre, oda nem foglak követni. Ott van erre anonymand." - ez olyan szép, hogy kénytelen voltam az egészet idemásolni.
Csak néhányat a hivatkozásokból:
www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-maris-csokkent-a-nezoszam-17-ezren-lattak-a-fordulot-2354649
Meg:
www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20140805/drama-boriszovban-a-loki-az-utolso-percben-bukott-el/
Oszt:
www.telesport.hu/2014/08/02/enyhitest-ker-a-debrecen-az-uefa-tol/
És erre úgy menekül a blog egyik kedves szerője, hogy ..." álhírkeltő, dezinformáló felvetéseidre".
Álhír!
Persze.
Nem először menekülsz mondvacsinált indokkal.
Nem először csúsztatsz, még véletlenül se írnám azt hogy hazudsz.

Tisztelettel:
anonymand

Ui: csak hogy mindenki értse: "lelkesen tapsikol":
Az inkriminált bejegyzésre "NYJetsTD 2014.08.08. 12:05:10 Na, most itt a másik gyalázat." még csak nem is válaszoltam.
Gondolj a sánta kutyára...

anonymand 2014.08.09. 09:16:18

@ccactus:

Tisztelt ccactus!

Elvárom, hogy félrevezető állításodét bocsánatot kérj!
Nem köll az én szintemre lealacsonyodnod, csak amúgy Nívós nívón...

Tisztelettel:
anonymand

Imadom a trapistát 2014.08.09. 09:27:44

@ccactus: Én 5000Ft/jegyért kapásból vevő lennék 10 db-ra! Sajna a jegypénztárban körberöhögtek az ajánlatommal. Pedig fideszes volnék, de még kedvezményt sem kaptam, nemhogy ingyen adták volna. @NYJetsTD: Te kis pondró, hol kell jelentkezni fizetett statisztának?

rikitiki 2014.08.09. 15:28:17

@anonymand: Arra várhatsz :)
Örülhetsz annak is, ha 25x nem fogja ugyanazt a hazudságot skrupulus nélkül a szádba adni.
A kis részeredményeket is meg kell becsülni.

Úgy látom, jönnek az "álhírek", amikkel már vitatkozni sem kell.

Mondtam, én már csak azt várom, amikor hirtelen az egész blog eltűnik majd nyomtalanul...
és le lesz tagadva, hogy valaha is létezett.
Sőt, majd az is kiderül, hogy ő már ekkor hős partizán volt, és belülről bomlasztotta a rendszert :)

Most még csak a kényelmetlen kommentelők, és kényelmetlen kérdések vannak ignorálva...
Lesz a nívó még így se...

anonymand 2014.08.09. 16:22:28

@rikitiki:

Tisztelt rikitiki!

"Örülhetsz annak is,"... - megmondom őszintén, hogy nem tudok örülni.
Ha egyszer tévedésből nekem tulajdonít valamit, majd erre jelzést kap, elvárom, hangsúlyozom nem remélem, hanem elvárom, hogy korrigáljon.
Ha egyszer valaki hivatkozik a bejegyzésemre, akkor legyen benne annyi gerinc, hogy "tévedéseit" kiigazítja.
Hiú ábránd persze, tudom.
Hivatkozni tud - válaszolni nem.
Hamis állítással más jó hírét rongálni képes - helyreigazítani nem.
Pedig még üres helyet is küldtem neki...

Szóval, még egy tévedésedre felhívnám a figyelmedet, remélem nem haragszol.
"Most még csak a kényelmetlen kommentelők, és kényelmetlen kérdések vannak ignorálva..." - a helyzet ennél sokkalta súlyosabb. A kényelmetlen adatok, számok éppen úgy kívül esnek a blog egyik kedves szerzőjének figyelmén, mint a kemény kérdések, s kellemetlenkedő feltevőjük.

De mégis! Mit vársz attól, aki hülyíti a nagyérdeműt (mármint azt, aki hagyja magát) éveken át, utána pedig úton-útfélen arra hivatkozik, hogy lám mennyien szavaztak erre a bagázsra, s ez mit is igazol...
Hogy ő mennyiben volt részese a nagyarányú megtévesztett birka terelésében, az föl sem merül benne.
Persze lesz majd új nicknév, alapos indokkal...

Egyébként pedig elértem már abba a korba, amikor legszebb ifjúkori emlékeim egyre gyakrabban jönnek elő.
Nem csak mint amatőr nőgyógyász és kebelbarát, hanem mint futballrajongó. Amikor még apámmal ki tudtunk menni a stadionokba szurkolni, amikor még a kisgyermekemmel ki tudtunk menni szurkolni.
Mert volt miért (többek között, s másról szó ne essen).
Tartok tőle, hogy a jelenlegi állapotokat látva, nem fogok kimenni nosztalgiázni egyik új, vagy felújított stadionunka sem.

Tisztelettel:
anonymand

NYJetsTD 2014.08.09. 17:00:28

@Imadom a trapistát: "Te kis pondró, hol kell jelentkezni fizetett statisztának?"

Ott ahol már a múltkor is jelentkeztél, amikor a március 15.-i rendezvényen tapsikoltál pénzért. Azt pedig már felesleges is volt leírnod, hogy fideszes vagy, minden hozzászólásod sötétségbe borítja a netet. Az a baj, hogy feleslegesen sokat törődtünk eddig is veled, mikor még egy kutyapiszokba is több IQ szorult...

Imadom a trapistát 2014.08.10. 20:23:47

@NYJetsTD: Nézem a közvetítést a tévében. Nem kaptam ingyenjegyet. Hihetetlen, hogy Magyarországon ilyen stadionok vannak. Te meg csak guglizd ki, hogy mivel kell gyűlölködni holnap. Ahogy kaktusz mondaná, a kutya ugat a karaván halad. Én most nézem a meccset. Te meg dolgozz a propagandán, te IQ bajnok!

NYJetsTD 2014.08.10. 20:27:07

@Imadom a trapistát: kiskutya, kiskutya, már megint mérges vagy? Gondolom azért, mert a gazdit kifütyülték. Képzeld mi lett volna, ha nincs ott a szokásos tapsolóbanda....

Imadom a trapistát 2014.08.10. 20:32:18

@NYJetsTD: Mi van öreg? Befizettek téged is fütyülni, mi? Fújjad csak!

NYJetsTD 2014.08.10. 21:55:58

@Imadom a trapistát: Cuki vagy, ahogy mérgelődsz. De ha vége a meccsnek, szaladj gyorsan aludni, nehogy anyu mérges legyen. Jó éjt birkácska, álmodj sokat a gazdival, de aztán semmi rosszalkodás rá gondolva!

Küldök neked egy mesét is:

www.youtube.com/watch?v=SoKt9hNvOEE

NYJetsTD 2014.09.07. 20:41:09

Ma megint elképesztő hittel, lelkesen játszva, remek futballal sikerült a világranglista előkelő 96. helyén álló Észak-Íreket megalázni és épp csak egy egygólos győzelmet engedve nekik, megmutatni, miért is volt érdemes több tonnányi forintot és szotyit tömni a magyar futballba. Gratulálok a fiúknak, remélem legközelebb Romániát is megalázzák Bukarestben és csak rongyos 3-4 gólt engedünk nekik. Hiszen mindenki tudja, stadion, szotyi és zselé, magyar futball felfelé!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.09.07. 23:00:48

@NYJetsTD: egyre biztosabb vagyok benne, h Csanyi direkt tette pintert a valogaott elere...

NYJetsTD 2014.09.08. 00:29:58

@Tyson925: öööööö, mondanám, de ezt már ez a félhülye pinyő lefoglalta... szóval könnyen lehet, hogy igazat szólsz, Sanya így áll nemes bosszút az OTP-ért... : )

Engem azért még mindig érdekelne, vajon tényleg ezért a fos halmazért érdemes pocaknak beáldozni kb. 200 milliárdot öt év alatt? Oké. szép dolog a hobby, meg otthon mégse lehet a szőnyegre köpködni a magot, de azért ez kurva drága úri huncutság...

28 éve nem vagyunk a nemzetközi porondon és most már nem tudom, sírjak vagy nevessek, de már az első meccsen kiderült, a következő EB-n sem leszünk. Sebaj, röpke két év és pár hónap, kezdődnek a vb-selejtezők...

anonymand 2014.09.08. 07:20:19

@NYJetsTD:

"28 éve nem vagyunk a nemzetközi porondon és most már nem tudom, sírjak vagy nevessek,"... - elviekben sírni kőne, de jobban jársz, ha nevetsz.
"Szörnyű játék, borzalmas „eredmény": a vendégként négy éve nyeretlen északír együttes 2-1-re legyőzte a szánalmasan futballozó magyar válogatottat az Üllői úti luxusarénában rendezett Eb-selejtezőn. Miként azt sejteni lehetett, a fényűző stadionok nem változtatnak a magyar futball nyomorán..."
nol.hu/sport/luxus-arenaban-teljes-nyomor-1484859?system=cachefrissit&ajax=1

Miként látható, igenis kint vagyunk a nemzetközi porondon. Bohócként.
Akit a közönség harsány nevetéssel vigasztal a folytonos verésért.

NYJetsTD 2014.09.19. 22:21:29

Hurrá, ha már nem is jutottunk ki Európa Bajnokságra 42 éve, legalább nálunk is rendeznek négy meccset. Mi lenne, ha már a fociról is lenne szó? Nem kéne az is?

NYJetsTD 2014.09.23. 00:08:07

Vagy ahogy a trollfocin is megjelent:

EB rendezés? Mintha azzal szerepelnénk egy pornófilmben, hogy mienk a ház...

anonymand 2018.03.10. 20:24:39

@ccactus:

"Ön szeretne jó magyar focit? Áldozna is rá?" - senki nem kérdezte, de áldozott, áldozik rá az adófizető állampolgár.

"Így állt fel a Puskás: kapus (magyar) - jobbhátvéd (szlovén), középhátvéd (belga), középhátvéd (magyar), balhátvéd (szlovén) - középpályás (kameruni), középpályás (horvát) - támadó középpályás (horvát), támadó középpályás (horvát) - csatár (mali), csatár (nigériai). Csereként beállt egy albán is.

A Paksban csak magyarok játszottak.

A Puskás Akadémia 8., a három tavaszi meccsen két döntetlen után most kikapott."

444.hu/2018/03/10/ennel-jobban-nem-is-lehetett-volna-megalazni-a-puskas-akademiat?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ennel-jobban-nem-is-lehetett-volna-megalazni-a-puskas-akademiat

Egyébként szeretnék jó magyar focit, nem pedig drága magyar "focit".

anonymand 2018.03.24. 05:31:38

Nem kérdeztek ugyan, de áldoztam én .... is.
Nem is hiába!

..."hazai pályán kaptunk ki a világ 136. válogatottjától"

444.hu/2018/03/23/es-vegul-sikerult-a-bravur-hazai-palyan-kaptunk-ki-a-vilag-136-valogatottjatol

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2019.05.15. 06:21:04

@anonymand:

Megvagyok, köszönöm. Érdeklődve várom a mai gazdasági növekedés adatot.

anonymand 2019.05.16. 07:56:42

@ccactus:

Már megjött.
Ha jól rémlik, 5,3%.
Nagyon jó.

anonymand 2019.05.16. 22:01:15

@ccactus:

Mosolygok én is.
Valóban örvendetes (én is annak tartom), hogy ilyen jó negyedéves adat jött ki.
De nem ez csal mosolyt az ajkamra.
Hanem az, hogy adott egy jó szám (hogy minek köszönhető, most ne boncolgassuk), és nyertesként mosolyogsz.
Mert anno nemzetközi összevetéseket is nézegettél, s véleményedet többé kevésbé azok figyelembevételével fogalmaztad meg.
A metodikád helyes volt (ha sok mindenben nem is ugyanarra következtetésre jutottál, mint én).
Tán fel kéne elevenítened ezt a "hagyományt".
hvg.hu/gazdasag/20190516_magyar_gazdasag_gdp_europai_unio_fejlettseg?fbclid=IwAR0is0ex0PxBhW5L5hBa9TiFSOuItFUHcvBKITtLIWVJ_LUr--lKhV6sQnw
És egy korábbi, elgondolkoztató írás, adatokkal.
444.hu/2018/06/19/magyarorszag-az-eu-legcsorobbjai-kozott-van

Szóval, a negyedéves adat kiváló ugyan, de nem árt megfeledkezni arról sem, hogyan, miből, meddig...

Ja, és arról, hogy a többiek is ott vannak.
Valami versenyképességi listán.

Is.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2019.05.17. 17:38:39

@anonymand:

Miért írod, hogy egy jó szám? Úgy rémlik már évek óta ilyen jó negyedéves adat jön ki. ;)

anonymand 2019.05.18. 16:31:41

@ccactus:

Rosszul rémlik.
5,3 nem volt, legalábbis 2008-ig visszamenőleg.
Ezért írtam.

Azért mosolyoghatsz, mert az állítólag szépít.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2019.05.19. 13:21:04

@anonymand:

Ha igazad lenne, akkor is csak szánalmas próbálkozás a hozzászólásod, hiszen az 5,0%, vagy a 4,9%, vagy az 5,2% nagyságrendileg ugyanaz. Márpedig ilyen nagyságrendű adatok voltak az elmúlt negyedévekben, tehát továbbra is él a kérdés, hogy miért állítod, hogy egy negyedévnyi jó teljesítményről van szó csupán? De szerencséd sincs, mert 2018. harmadik negyedévi adata pontosan 5,3% volt. Így viszont nemcsak szánalmas a próbálkozás, hanem ciki is. ;)

Sokkal egyszerűbb lenne beismerned, hogy világnézeti okból opponálod a kormányt, lett-légyen akár 6-7 %-os gazdasági növekedés, akkor is.. Csökkenjen bár a szegénység, akkor is. Emlékezz, amikor néhány éve a szegénység várható alakulásáról vitatkoztunk vég nélkül, akkor még 27% fölött is állt a súlyos anyagi depriváltak száma. Ma ez a mutató 10%-on áll. De beszélhetnénk a reálbérekről, a munkanélküliségről, a GDP arányos államadósságról.. Mind javulnak a számok, te meg arról beszélsz, hogy azért mert kijött egy jó negyedéves adat, nem kellene mosolyogni. Az idő eldöntötte már régen ezt a vitát. Marad a világnézeti kérdés. Ez az igazság barátom.

anonymand 2019.05.20. 10:50:48

@ccactus:

Romlik a hosszú távú memóriád!
Felfrissítem:
"Már megjött.
Ha jól rémlik, 5,3%.
Nagyon jó." - ez írtam.
Bíz' Isten.
Emlékszem.

"Úgy rémlik már évek óta ilyen jó negyedéves adat jön ki. ;) " - ilyen jó nem.
Főleg nem "évek óta".
KSH-tól köllött segítséget kérnem, mert olyan szánalmas vagyok, hogy fejből nem tudom:
2017, első negyedév 4,5 %.
2017, második negyedév 3,5%.
Főleg nem évekkel korábbról:
2016, első negyedév 1,4%.
Szóval, a jelenlegi kiugróan jó, az évekkel ez elöttit pedig inkább ne bolygassuk.

"De szerencséd sincs, mert 2018. harmadik negyedévi adata pontosan 5,3% volt. Így viszont nemcsak szánalmas a próbálkozás, hanem ciki is. ;)" - na ezt végképp nem értem.
Sebaj!
Az a fontos, hogy jót mosolyogtál.
(nékem jól rémlett)

"Sokkal egyszerűbb lenne beismerned, hogy világnézeti okból opponálod a kormányt"... - kérésed számomra parancs.
Eddig sem tagadtam (sehol), hogy ellenszenves ez a kormány, legfőképpen pedig a tevékenysége, de akkor most és itt töredelmes beismerést teszek: "opponálom" a jelenlegi kormányt.
Remélem ez így elegendő és megfelelő.

..."lett-légyen akár 6-7 %-os gazdasági növekedés, akkor is"... - ilyet már olvastam, nem tőled ugyan, de 2010-ben is álmodott a nyomor.
Igaz ugyan, hogy azt találtam írni, ne menjünk bele a részletekbe a GDP-növekedés okainak részletezésébe, de nem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: van arról tudomásod, hogy az Uniós pénzek teljes ciklusra szóló összegéből mennyit adtak már ki (bár még messze a ciklus vége)?
Ölég egy egyszerű igen, vagy nem válasz.
Erről ennyit.

"Emlékezz, amikor néhány éve a szegénység várható alakulásáról vitatkoztunk vég nélkül, akkor még 27% fölött is állt a súlyos anyagi depriváltak száma. Ma ez a mutató 10%-on áll." - emlékszem.
Igen, és még arra is emlékszem, hogy én nem hittem a csökkenésben.
2010-ben ugyi 21,6%, amit sikerült három év alatt 27,8%-ra feltornázni (Gyurcsány-Bajnai a hibás), és 2017-re sikerült 14,5%-t kihozni statisztikailag.
24.hu/kozelet/2018/04/24/szegenyseg-magyarorszag-eurostat-2017/
Mondjuk, elhiszem.
Belátom tévedtem.
Aztán majd ha lesz egy más kormány esetleg, akkor majd esetleg kiderül, hogy...
Persze, az is lehet, hogy valahol máshol van elásódva az eb.
"Az Eurostat friss jelentése szerint 2016-ban a magyar lakosság 32 százaléka anyagi és szociális deprivációban élt. Ezzel Európában csak Romániában, Bulgáriában és Görögországban rosszabb a helyzet, mint Magyarországon. Az uniós átlag 16 százalék.

Az Eurostat jelentése azért (is) érdekes, mert a magyar statisztikai hivatal, a KSH épp nemrég hozta nyilvánosságra saját számait, amik alapján 2016-ban a magyarok 14,5 százaléka élt súlyos anyagi deprivációban. A különbség majdnem kétszeres, ráadásul úgy, hogy az Eurostat a KSH adatait használta (az Eurostat soha nem végez saját adatfelvételeket, mindig a tagállamok statisztikai hivatalainak adataiból dolgozik)."
zoom.hu/hir/2017/12/13/igy-talalt-az-eurostat-ketszer-annyi-szegenyt-magyarorszagon-mint-a-ksh/

"Javuló tendencia

Magyarországon az elmúlt nyolc évben 2013-ban érte el a csúcsot a súlyos anyagi gondokkal küzdők száma, akkor 27,8 százalék volt az arányuk, ami majd 3 millió embert jelentett alig néhány évvel ezelőtt. Azóta viszont folyamatosan, és mondhatni rohamosan csökken a számuk. " - én is olvastam, és ez is örvendetes (főleg annak fényében, hogy egészen mást vártam előzetesen).
www.penzcentrum.hu/megtakaritas/ezt-nem-lehet-letagadni-1-millio-szegeny-orszaga-vagyunk.1077895.html
Ha van egy kis időd, szánakozzál még.

anonymand 2019.05.20. 11:22:57

@ccactus:

A foci ürügyén indítottam (újra) a csevejt.
Oszt ott kötöttünk ki, hogy utálom a kormányt.
Remélem emlékszel, bevallottam.
Utána szidolozni kezdted (tán joggal) a kormányt.

Én pedig most csak egy-két aprósággal szolgálok adalékul utálatom indokai közül:

"Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elrendelte valamennyi intézményében a sugárvédelmi szabályzatok és felszerelések állapotának soron kívüli felülvizsgálatát, írja a MedicalOnline. A lap szerint bekérették a sugárvédelmi szabályzatokat, a vonatkozó engedélyeket, és a védőfelszerelések meglétét és állapotát tartalmazó beszámolókat.

A soron kívüli ellenőrzést azok után rendelték el, hogy a Röntgen blog a napokban arról írt, hogy Péterfy Sándor Utcai Kórház telephelyén, a Baleseti Központban dolgozó traumatológusok ólomköténye alkalmatlan, és saját maguknak vásároltak valódi védelmet nyújtó darabokat." - mit is mondhatnék erre?
444.hu/2019/05/20/sugarvedelmi-atvilagitast-rendeltek-el-az-osszes-korhazban

"Áprilisban újabb csaknem 5 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetési szervként működő egészségügyi intézmények lejárt adóssága, amely majdnem elérte a 34 milliárd forintot. Az első négy hónapban havonta átlagosan 4,65 milliárd forinttal gyarapodott az állomány a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adatai szerint. Ezzel az ütemmel június végére 43, míg az év végére akár 70 milliárd forintra is nőhet a lejárt tartozásállomány." - most akkor szeretnem kellene, mert épít stadionokat, meg templomokat (ettől (is) pörög a gazdaság)?
www.napi.hu/magyar_gazdasag/egeszseg-egeszsegugy-betegseg-korhaz-adossag-finanszirozas.684483.html

És ami messzemenően távol áll a gazdaságtól:
Az a mocskos, bomlasztó aknamunka, amit miniszterelnökünk végez az EU-ban.
Tudod kiről beszélek?
Arról, aki 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé alelnöke volt.

anonymand 2019.05.20. 14:13:38

@ccactus:

Csak azért, hogy a foci is szóba kerüljön:
"Használt a megszentelt, vadiúj stadion! Haladás stadion 15 milliárd, MTK stadion 7.5 milliárd.
Mindkét csapat kiesett az NB.1-ből!" - pedig szerettem volna jó magyar focit.

anonymand 2019.05.21. 07:44:17

@ccactus

És te csodálkozol, hogy nem szeretem a kormányt.

"Kevesebbet költ az állam az egészségügyre, mint másfél évtizeddel ezelőtt, sokkal több kezelést fizetnek az emberek zsebből.

Az összes egészségügyi kiadás harmadát zsebből fizetik Magyarországon – írja a Népszava a GKI felmérésére hivatkozva. Az elemzésből az is kiderül: nagyjából 13 százalékkal költött kevesebbet a magyar állam az egészségügyre 2016-ban, mint 2003-ban. Ez idő alatt a magánkiadások 6 százalékkal nőttek.

Az elmúlt 17 évben négy és fél évvel nőtt a magyarok születéskor várható élettartama. Az azonban nem változott, hogy öt évvel rövidebb életre számíthat egy átlagos magyar, mint az EU-átlag.

Ráadásul szinte minden egészségügyi mutatóban az utolsó helyen állunk a visegrádi államok között. Eközben pedig a halálozási statisztikákban nálunk a legmagasabb a keringési, valamint az emésztőrendszerrel összefüggő rendellenességek, a daganatos megbetegedések, és az öngyilkosságok aránya is."
hvg.hu, mai cikk.

anonymand 2019.05.24. 02:31:09

@ccactus:

"Amikor pedig olvasónk azt sérelmezte, hogy a betévedő polgároknak nem, csak a kormányhivatal dolgozóinak van lehetősége és joga "kulturált módon elintézni ügyeiket (WC)", akkor a kormányablaktól egészen egyszerűen csak azt a választ kapta:
korlátozottak a lehetőségeik, sajnos erre nincs keret.

Így lett hivatalos papír arról, hogy a kormányablaknak nincs pénze vécépapírra."

index.hu/belfold/2019/05/23/gyor_panasz_wc-papir_hianya_ugyintezes/

És te csodálkozol, hogy nem szeretem a kormányt.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2019.05.24. 19:53:11

@anonymand:

Legyünk már túl a ténykérdéseken! Ott tartottunk, hogy 2019. első negyedévi növekedése 5.3% volt. Írtad, ne mosolyognak győztesként, mert egy negyedév jó adatáról van csupán szó. Megnézed akkor, hogy 2018. harmadik negyedévi növekedése is éppen 5.3% volt? Illetve hogy 2017 óta, tehát már harmadik éve 4% feletti minden negyedév növekedési üteme?
Azt írtad, rosszul rémlik nekem, hogy így van, mert Te megnézted 2008-ig visszamenőleg. Nos nem tudom hol nézted, most én is megnéztem, és azt láttam, hogy jól rémlett, úgy van ahogy írtam fentebb. Nézd meg légy szíves még egyszer!

anonymand 2019.05.25. 05:55:40

@ccactus:

Legyünk.
"Megnézed akkor, hogy 2018. harmadik negyedévi növekedése is éppen 5.3% volt" - tévedsz!
5,1%.
www.ksh.hu/ GDP

"Illetve hogy 2017 óta, tehát már harmadik éve 4% feletti minden negyedév növekedési üteme?" - tévedsz!
2017 II. negyedév: 3,5%.
www.ksh.hu/ GDP

"Nos nem tudom hol nézted, most én is megnéztem, és azt láttam, hogy jól rémlett, úgy van ahogy írtam fentebb. Nézd meg légy szíves még egyszer! " - tévedsz!
www.ksh.hu/ GDP

Sebaj!
Úgyis tudom, hogy csak szánalmasan próbálkozom.
"Ha igazad lenne, akkor is csak szánalmas próbálkozás a hozzászólásod" - és most, hogy igazam van (háromszor is, mert három a magyar igazság), a saját hozzászólásodat milyen jelzővel illetnéd?
Én inkább nem minősítem.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2019.05.25. 09:38:01

@anonymand:

Ja, hogy Te a nyers adatokat nézed? Nincs itt tévedés, csak én a naptárhatással korrigált adatokat néztem. De rendben van,, akkor térjünk át a nyers számokra. Ezt picit torzítják olyan tényezők, mint például hogy melyik negyedévre esik a húsvét, illetve hogy hétköznapra vagy hétvégére esnek-e az ünnepnapok és munkaszüneti napok, de mindegy, nekem a nyers adatok is tökéletesen megfelelnek. Hosszabb távon összességében ugyanazt mutatják.

Az állításod, miszerint egyetlen negyedév jó adatáról van csupán szó, a nyers adatok szerint sem áll meg. 2017. harmadik negyedéve óta, hét negyedévén keresztül 4% felett áll a növekedés minden negyedévben. Az elmúlt három negyedév adata pedig 5% feletti. Rendre: 5.1%, 5.1%, 5.3%.

;)

De hát tudod te ezt nagyon jól. Tehát, kinek a hozzászólása a szánalmas próbálkozás? ;)

anonymand 2019.05.25. 13:11:15

@ccactus:

""Úgy rémlik már évek óta ilyen jó negyedéves adat jön ki. ;) " - ilyen jó nem.
Főleg nem "évek óta".
KSH-tól köllött segítséget kérnem, mert olyan szánalmas vagyok, hogy fejből nem tudom:
2017, első negyedév 4,5 %.
2017, második negyedév 3,5%.
Főleg nem évekkel korábbról:
2016, első negyedév 1,4%.
Szóval, a jelenlegi kiugróan jó, az évekkel ez elöttit pedig inkább ne bolygassuk."
Magamtól idéztem.
Szerepel benn, honnan származnak információim
Nehogy már igazat adj egy libsinek!
"2017. harmadik negyedéve óta"... - igaz. A II. negyedévet pedig borítsa a feledés jótékony homálya.

"Az elmúlt három negyedév adata pedig 5% feletti. Rendre: 5.1%, 5.1%, 5.3%." - mindig arra hivatkoztál anno, hogy a KSH adatait illik elfogadni.
Most ezt tettem
Most ez nem teszik.
Szűkítsd még tovább!
2019 I. negyedév mindig 5,3%.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2019.05.25. 13:57:28

@anonymand:

KSH adat mindkettő. A nyers és a kiigazított is. De mondom, felőlem nézhetjük a nyers adatokat is. Ebben ugyanis találhatsz egy-egy kevésbé erős negyedévet az elmúlt években amibe szánalmas módon belekapaszkodhatsz. ;)

Ettől még nem áll meg az állításod, hogy egy negyedév kiugró adatáról lenne szó. Hét azaz hét negyedéve 4% feletti a növekedés. Szezonálisan kiigazítva még régebb óta. ;)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2019.05.25. 14:54:33

@anonymand:

De amúgy derekasan küzdesz, le a kalappal, mint Don Quijote. Csak semmi értelme nincs. Szélmalomharcodban magad is magas növekedési adatokat idézgetsz, bizonyítva ezzel azt is, hogy nemcsak hogy gyorsan nőtt a magyar gazdaság az elmúlt években, de még gyorsul is van. ;)

anonymand 2019.05.30. 03:10:03

@ccactus:

Szép napot kívánok!
Ha van egy csepp időd, kérlek nézd meg, hallgasd meg:
www.facebook.com/dr.mellar.tamas/videos/333317840668957/

Nekem nem volt okom a mosolyra.

anonymand 2019.05.31. 04:23:20

@ccactus:

Csak mert a focival kezdtük...

"Avagy kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A totál piaci viszonyok között is lehetnek persze meglepetések, mert a labda gömbölyű, de azért hosszú távon mégiscsak az lenne a tendencia, hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergo javunkra torzítjuk a piaci versenyt." - nagy-nagy igazságokat írtál le anno.

"Vagyis a Felcsúton Európa legjobb akadémiái között emlegetett utánpótlásgyárból három év alatt mindössze 2 fiatalt vittek fel a helyi felnőtt csapatba." - nyilván a kis pénz lehetett az oka.
444.hu/2019/05/30/az-mlsz-megsemmisito-stasztikat-tett-kozze-a-puskas-akademiarol?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=az-mlsz-megsemmisito-stasztikat-tett-kozze-a-puskas-akademiarol

"522 milliárd forint társaságiadó-bevétel (tao) ment az állam helyett a sportszövetségek és a klubok kasszájába 2011 óta – ez derül ki a szövetségek adataiból, amelyeket a 24.hu kért ki. A látványcsapatsportok közül csak a labdarúgás 228 milliárd forinthoz jutott Orbán Viktor kormányzása alatt a taóból. A miniszterelnök házi csapatának, a Felcsútnak minden korábbinál jobb éve volt tavaly: 3,6 milliárd forintot szedett be vállalkozásoktól. Mérlegen az őrült összegű sporttámogatási rendszer."
24.hu/belfold/2018/04/04/tao-felcsut-sporttamogatas/

"Kétszer annyiból gazdálkodott a Puskás Akadémia, mint amennyi tornatermekre jutott az egész országban"
g7.hu/penz/20180602/ketszer-annyibol-gazdalkodott-a-puskas-akademia-mint-amennyi-tornatermekre-jutott-az-egesz-orszagban/

"A felcsúti focicsapat, a Puskás Akadémia elég jól jár a támogatásokkal, 2011 óta összesen 35,4 milliárd forint csurgott a csapathoz ilyen-olyan formában.

Az elmúlt hét évben:

19 milliárd forintnyi TAO-pénzt kapott a focicsapat,
16 milliárd forintnyi támogatást kapott a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (FUNA).

Az alapítványnak tavaly 6 milliárd forint bevétele volt, amiből 5,4 adományok formájában érkezett. A tételes beszámolókból az is kiderül, hogy ezek így oszlottak meg:

3,1 milliárd adományt adtak a gazdasági társaságok,
20,3 millió az UEFA Szolidaritási Kifizetések az utánpótlás fejlesztése programhoz címen érkezett,
az MLSZ 139 milliós támogatást adott az országos sportági szakszövetségek akadémiai rendszerének kialakítására,
TAO-ból 5,39 milliárd folyt be, melyből 2,5 milliárdot használtak fel tavaly,
a központi költségvetésből normatíva támogatásként 130,2 millió érkezett,
TAO kiegészítő támogatásként 83,7 milliót,
magánszemélyek adományaként 4,7 milliót,
az szja 1%-ból 356 ezret kaptak.

Az alapítványnak olyan jól megy, hogy tavaly 1,08 milliárd forintos nyereséget is tudott produkálni. Ez hozzájárul ahhoz, hogy tovább emelkedjen az alapítvány saját tőkéje, ami így már összesen 18 milliárd forintos."
zoom.hu/hir/2018/06/08/a-felcsut-eddig-35-milliard-forint-tamogatast-kapott/

Emlékeztetőül:
"Avagy kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A totál piaci viszonyok között is lehetnek persze meglepetések, mert a labda gömbölyű, de azért hosszú távon mégiscsak az lenne a tendencia, hogy ahol a legjobbak a piaci feltételek, ott lenne nagy foci. Kis ország, mint mi pedig csak akkor rúghatunk labdába egy ilyen terepen az adottságainknál nagyobbat, ha az állam beszáll, ergo javunkra torzítjuk a piaci versenyt." - nagy-nagy igazságokat írtál le anno.

És akkor most mosolyoghatsz fölényesen.
Tudod, ahogy szoktál.

anonymand 2019.05.31. 05:44:54

@ccactus:

Sajnálatos módon csak most olvastam:

"Utoljára a Gyurcsány-kormány idején, 2006-ban volt akkora a különbség szegény és nem szegény között Magyarországon, mint a jelenlegi Orbán-kormány alatt. Különösen a családosok leszakadása nőtt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Eurostat adatsorából." - lehet mosolyognod!

Hogy ne strapáld magad, idézem szinte a teljes cikket:
" A szegénységi küszöb 16,7 százalékról 24,1-re nőtt egyetlen év alatt.

A szegénység ugyan a hétköznapi ember számára relatív fogalom, de a statisztikában az számít szegénynek, akinek a jövedelme nem éri el a teljes népesség medián jövedelmének 60 százalékát, ezt nevezzük szegénységi küszöbnek. A KSH a medián jövedelemről nem közül részletes adatot, de a küszöbértékre vonatkozóan legutoljára 2017-ben azt mutatták ki, hogy

egy egyfős háztartás akkor szegény, ha nettó jövedelme nem éri el az évi 1 006 249 forintot;
két felnőttből és két gyermekből álló háztartás nettó jövedelme nem éri el az évi 2 113 122 forintot.

A szegény családok leszakadását jól érzékelteti a 18 év alattiakra vonatkozó szegénységi küszöb kiugró növekedése:

Egyetlen év alatt a 18 év alatti szegény gyermekek leszakadása 14,2 százalékról 36,9 százalékra nőtt.

Minél fiatalabbakat vizsgálunk a statisztikában, annál rosszabb ez az érték: 16 év alatt 37,1 százalék, 6-11 év közöttieknél 42,6 százalék. A 6 év alattiaknál azért „csak” 36,9 százalék a leszakadás, mert ott a családok még nagyobb eséllyel részesülnek valamilyen állami juttatásban.

A gyerekek lehetőségei önálló kereset hiányában értelemszerűen a szüleik jövedelmi viszonyaitól függnek. Ahogyan a szülők jövedelme lemaradt az alsó-középosztálytól, ez hatványozottan hatott a gyermekeik lemaradására.

Kevesebb a szegény, de ők nagyon szegények

Kérdésünkre a KSH azt válaszolta, az országos béremelkedések a legszegényebbeket kevésbé érintették, ez már önmagában elég ok a leszakadásra. A szegénységi küszöb értéke folyamatosan nőtt, 2017-ben a 2016-oshoz képest 7,9%-kal volt magasabb, ezzel pedig a szegényebb honfitársaink nem tudtak lépést tartani.

A statisztikai hivatal megjegyzi, hogy a jövedelmi szegénységben élők számának csökkenése is szerepet játszik a szegénységi rés növekedésében. Akik a küszöb alatt maradtak, nekik átlagos jövedelme törvényszerűen rosszabb, mint mikor többen rendelkeztek a szegénységi küszöböt megközelítő jövedelemmel.

Napjainkban nagyjából 1,2 millió magyar él a szegénységi küszöb alatt.

Az elmúlt egy hétben több cikkben is beszámoltunk a Magyar Tudományos Akadémia kutatói vezetésével készült tanulmányról, mely bemutatja, hogy a leggazdagabb magyarok támogatják inkább a Fideszt és a diktatúrát, valamint hogy a szegények a kitörési lehetőséget nem remélnek a munkától, csak a kapcsolatoktól és a szerencsétől."
168ora.hu/itthon/szegenysegi-res-oriasi-leszakadas-168867
Csíz!