Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Fidesz arrogancia

2010. szeptember 27. - Droli

Bevallom, nem értem néhány jobboldali politikus és közszereplő arroganciáját: legutóbb például Mészáros Antóniát, az Este keményen kérdező riporterét száműzte Élő Gábor, a tévé hírigazgatója, egy Orbán interjú után. Erre mi szükség volt? És miből ered ez a túlbuzgóság, mely több kárt okoz a pártnak, mint az összes többi politikai ballépés?

1998 környékén még valahol meg lehetett magyarázni ezt a dolgot: a Fidesz kormánynak szűk többsége volt, ráadásul fel kellett vállalniuk Torgyánék hülyeségeit is, miközben a másik oldalon ott állt egy nagyon erős MSZP és egy gyenge, de befolyásos SZDSZ. Na meg a nem gyenge baloldali sajtófölény, ami azonnal ugrott Orbánék hibáira, és amivel szemben nem állt még fel a jobboldali sajtó (ha jól emlékszem, volt egy Magyar Nemzet, egy egyórás ATV-s műsor Lovasékkal, meg a köztévé, és kb. ennyi).

A kormány eleinte menekült a támadások ellen, majd vissza-visszacsapkodott, mint egy üldözött kutya, de ezektől nem lettek népszerűbbek: hiába mentek a “tisztogatások” a köztévében, és hiába próbálták meg “elfoglalni” meglehetősen erőszakos módon, ezzel csak azt érték el, hogy az emberek jelentős része ellenük fordult, mert egy minidiktatúrát láttak kirajzolódni. Erre persze nagyszerűen rájátszott a baloldali sajtó, felfújt minden kis ügyet, ennek köszönhetően a Fidesz kormány a 2002-es bukását nem teljesítményének, inkább az arroganciájának köszönhette (pl. Deutsch ISM tevékenysége, Kövér beszéde).

Ma viszont már nem ilyen világban élünk. A Fidesznek óriási szavazótábora van, a parlamentben kétharmados többséggel rendelkeznek, és a jobboldali sajtó is jelentősen megerősödött. A baloldal vezetője (Mesterházy) erélytelen, Horváth Csaba főpolgármester-jelölt inkább önmagát égeti, a baloldal erős embere, Gyurcsány még nem heverte ki Öszödöt, a baloldali sajtó meg a sebeit nyalogatja, tehát mondhatjuk, hogy a magyar jobboldal a csúcson van. Tehát a Fidesznek most nem muszáj konfliktusokba belemennie, mert abból nem lehet jól kijönni. Pont ezért érthetetlen a Lánchíd Rádióból érkezett hírigazgató lépése. Mit akar ezzel elérni? Jelezni akarja hódolatát a vezérnek? Az embereknek a lépés nem szimpatikus, teljesen érthetően.

Élő Gábor úgy viselkedett, mint az a hátvéd, aki 4-0-ás vezetésnél, hátul passzolgatásnál egy gólpasszt ad az ellenfél csatárának, aki kihasználja a ziccert. 4-1, még mindig vezetnek, de ha sok ilyen ki nem kényszerített hibát elkövet, akkor fordulhat is az eredmény. Csakúgy, mint 2002-ben.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr92320078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.09.27. 13:37:26

Szolgálati off (na, ilyen sem volt még :-)

Ha valaki Firefox-szal nézi az oldalt, és azt tapasztalja, hogy "szétesik" benne a blogunk, jelezze nekünk akár kommentben, akár e-mailben!

ON

Várúr 2010.10.08. 12:39:09

Mészáros Antónia és az öngól... hm. Azért nem az mtv női Lionel Messijéról van szó. A médiáról köztudott, hogy alávaló helyezkedés és személyi harcok színtere. Nem mellesleg a harsány ballib Mészáros Tamáson szocializálódott Antónia kisasszonnyal mindössze annyi történt, hogy másik műsorba helyezték át. Nem úgy, mint mondjuk anno az egyetlen világhírű magyar tévést, Chrudinákot, akit indok nélkül kirúgtak. A sor hosszan folytatható, mindenesetre a hölgy elmozdítását a nagypolitika részének tekinteni nevetséges túlzás.

Lasombra 2010.10.08. 14:30:15

@Várúr: az apját senki nem választhatja meg. Chrudinák meg nyugdíjba ment. KETTŐ évvel a kormányváltás után.

Várúr 2010.10.08. 14:36:30

@Lasombra:
Antónia kisasszony a stílusát és a kötődéseit választhatja meg. Ahogy a műsorigazgató is a munkatársát. Chrudinákot pedig leminősítették, éveken át mellőzték, végül kényszernyögdíjazták. Még csak el sem búcsúztatták, mikor távozott (holott a világsajtóban átvett riportjaival keresett néhány milliárdot a tévének).
süti beállítások módosítása