Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

"Gyalázós" újságírás

2010. október 25. - Droli

Bede Márton, az Index újságírója részt vett a MIÉP október 23-i rendezvényén, és cikket is írt róla. Ilyen előfordult már mással is, régebben és is voltam már MIÉP-es rendezvényen a Hősök terén (nem azért, mert szeretem őket, hanem kíváncsi voltam rájuk), és bátran állíthatom, hogy Bede jól leírta az ünnepségüket; azonban írt egy olyan mondatot is, mely elég furcsán hatott egy magát elvileg függetlennek nevező sajtótermékben:

"Vonáék lendületes aljassága legalább sokakkal képes elhitetni, hogy ez a világ a feje tetejére állítható."

Leírhat ilyet egy újságíró? Persze, hogy leírhat, hiszen szólás- és véleményszabadság van. Megjelentethet ilyet egy magát függetlennek valló portál? Persze, hogy megjelentethet! Mondjuk ezután érdekes lesz nyilatkozatot kérni a Jobbiktól, és majd jó szájízzel be lehet írni a cikkekbe, hogy " a Jobbik szóvivője nem kívánt portálunknak nyilatkozatot adni", igen, ezek ilyen szemetek, az aljasozásra meg rajtuk kívül már senki nem emlékszik. De ez az Index meg a Jobbik dolga.

Nekem persze beindult a fantáziám, és szerkesztettem pár hasonló mondatot, melyek a jövőben akár meg is jelenhetnének az indexen, ha a fenti cikket mércének vesszük:

"Orbán Viktor bejelentette, hogy mostantól szabadon át lehet lépni az állami nyugdíjpénztárba. Az a szemét azt is kifejtette, hogy ez a lépés nem a magánnyugdíjpénztárak államosításáról szól, hanem a szabad választás lehetőségéről. "

"Szalai Annamária szerint a blogok regisztrálása nem ütközik a véleményszabadság alkotmányos alapelvével. Mekkora görény!"

"Mesterházy Attila Szegeden kifejtette, hogy az MSZP képes lesz négy éven belül regenerálódni. Te hülye vagy, öreg!"

"Gyurcsány Ferenc vissza kíván térni a politikába. A hazudós köcsög szerint van még esélye a jövőben miniszterelnökként."

Jó lenne, ha nem menne el ilyen irányba az újságírás. Így is van már elég pártokhoz kötődő médium (a többi meg csak látszatra nem kötődik párthoz), legalább az illúziót hagynák meg nekünk, olvasóknak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr892394873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Miép, a Jobbik és a csótányok 2010.10.25. 15:23:30

 Nem tudom, kedves Árpád, hogy olvastad-e Bede Márton írását a MIÉP október 23-ai megemlékezéséről? No, ha nem akkor olvasd el, mert arról szeretnék írni. Azaz nem az ünnepről, hanem a MIÉP-ről és a MIÉP eltűnéséről. Mert nekem is megvan az elméle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.10.25. 15:49:57

www.szabadfold.hu/gazdanet/500_forint_lesz_egy_liter_etolaj

Kiemelés ebből a cikkből:
"Kérdés, mi lesz az étolaj árával? Az étolaj előállítás költségének a 85 százalékát az alapanyag teszi ki. Tavaly 50-55, most 70-80 ezer forint az ár melyet a legnagyobb feldolgozók fizetnek a parasztoknak. (A tőzsdén az utóbb másfél hónapban jellemző 100 ezer forintos ár a szerződésekben csak elvétve érvényesül.)"

És ez milyen? A cikk szerzője: O. Horváth György... Nem ismerem.
süti beállítások módosítása