Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hamarosan 600 forint lesz az étolaj

2010. október 26. - bogancs

Már több forrásból olvastam a napokban, hogy idén rendkívül gyenge lett a napraforgó termés a kedvezőtlen időjárás miatt. Kisebb fejek fejlődtek, a magokban pedig az átlagosnál alacsonyabb az olajtartalom. A végeredmény pedig: jelentős árugrás az étolajoknál.

https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj.jpg https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj.jpg https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj.jpg https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj.jpg

Ahogy ezt olvastam, el is határoztam, hogy az esti tervezett bevásárló túrán jól bevásárolok még most, amíg (viszonylag) olcsón lehet kapni. De nagy meglepetés ért a Tescoban. Rögtön a bejáratnál akciós Vénusz étolaj fogadott 449 forintért. Kicsit elképedtem. Ha már akciósan is 450-ért adják, akkor kicsit elkéstem ezzel a felhalmozós ötlettel. Le is tettem róla.

Kicsit beljebb a soron azért még végigmentem. A saját márkás, illetve mindenféle fantáziamárkás étolajok egyenlőre még olcsóbbak voltak. A legolcsóbb talán 321 forint.

Vannak akik riogatnak, hogy olcsó húsnak híg a leve, meg egészségtelen. Mások szerint meg ugyanaz a gyártó, ugyanaz a minőség, mint a márkás étolajoké, csak más csomagolásban.

Nem tudom, de ízben és főzési tulajdonságokban én nem sok különbséget látok étolaj meg étolaj között, de valamiért mégis mindig szorongással telve veszem le a polcról az olcsóbbat. Az étolajtól félteném az egészségem? Alaptalanul? Vagy nagyon is jogosan? Csak egy jól sikerült marketing agymosásról van szó, vagy tényleg óriási minőségbeli különbségek vannak?

Végül szerencsém volt. Az alsó sorban találtam néhány palack Floriol Duo (napraforgó és kukoricacsíra) étolajat 399-ért. Vettem is belőle 15-öt, majdnem az összeset. Ez most egy jó ideig elég lesz, és még a lelkiismeretem is megnyugodott. Még az is rá van írva, hogy antioxidással.

Most aztán csinálok jó egészséges sült krumplit. Rajtam aztán nem fog ki a napraforgóipar!!

https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj2.jpg https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj2.jpg https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj2.jpg https://m.blog.hu/ni/nivo/etolaj2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr192399337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mommoka 2010.10.26. 12:35:31

Nem kell olaj, anélkül is mindent meg lehet sütni nagyon "finomra"- a Maggi szerint.

kicsi bogár 2010.10.26. 14:00:03

Csak olajat használok, hol ilyet, hol olyat. Már a rántást is legtöbb esetben olajjal csinálom. Minden drága és lesz is, sajnos.

lüke 2010.11.02. 14:53:42

olaj és olaj közt óriási különbség van
élelmiszer drágulás várható-rossz termés miatt-
20-30%-kal

Dávid 11:11 2010.11.08. 11:27:53

Az olaj önmagában nem sokat fog érni, mikor összeomlik a rendszer és bezár a Tesco, Auchan, stb. Hamarosan...
süti beállítások módosítása