Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Biztosan nyugdíjba mehetnek a nők 40 év munka után?

2010. november 23. - bogancs

Bár a nők kedvezményes nyugdíjba vonulásáról szóló törvényt elfogadta a parlament, lassan ki lehet jelenteni, hogy már a törvény ereje sem garancia semmire. Most nem az alkotmány-módosítgatásokra gondolok, hanem az alábbi esetre:

Még a nyáron hozott egy törvényt az országgyűlés, miszerint az első szabálytalanságért még nem lehet büntetni a kis és közepes vállalkozásokat (kkv), mondván a cél nem a pénzbehajtás, hanem a törvényes útra terelés, amelyben az APEH nem pandúrt játszik, hanem partnerként támogatja, segíti a kisvállalkozásokat. Az adóhivatalnak meg nem a beszedett bírságokból kell működési költségeit kipótolnia.

No ennek a törvénynek egyszer már halasztották a hatályba lépését 2011 január 1-ig, most pedig teljesen el is törölték, még mielőtt hatályba léphetett volna.

Persze azon lehet vitatkozni, hogy szakmailag helyes volt-e a törvénybe foglalt kezdeményezés, de ez az eljárás az eltörlésről mindenképpen elítélendő. Nyáron még szép szólamokkal harangozták be az új intézkedést, ostorozva a régi működést, learatva ezzel a népszerűségi babérokat, most viszont csendben, fű alatt visszavonták az egészet.

Valahogy így volt ez a személyi jövedelemadó (SZJA) beharangozott csökkentésével is. Napokig-hetekig hallhatunk a nagyarányú adócsökkentésről, meg hogy mindenki jól jár, aztán meg kiderült, hogy csak bizonyos rétegek járnak jól, nem is beszélve az utolsó pillanatban becsempészett fél százalékos nyugdíjjárulék emelésről.

A múltkor írtunk már itt a blogon a Fidesz katasztrofális kommunikációjáról, vagyis amikor a beharangozott tervek majdhogynem percről-percre változnak. Azt hiszem, ez a mostani eset még ennél is súlyosabb, hiszen elfogadott törvényt vonnak vissza a hatályba lépés előtti utolsó pillanatban, ráadásul érdemi indoklás, vagy alternatív javaslat benyújtása nélkül.

És akkor most tegyük fel a poszt címében megfogalmazott kérdést: Biztosan nyugdíjba mehetnek 40 év munka után a nők? Vagy korai még pezsgőt bontani, és a megnyert éveket számolgatni az érintetteknek?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr702464214

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: APEH, miért is ne lájkolnánk téged? part 2 2010.11.23. 08:46:37

Két erős infarktus után még dől rólam a víz, remegve nyomom a telefonon a gombokat, szerencsére van telefonszám és mellék is, valamint szerepel az ügyintéző neve is a dokumentumon. Hangja alapján kedves fiatal hölgy fogadja a hívást, elmondom neki, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2010.11.23. 18:22:49

persze hogy elmehetnek. vegyunk egy diplomas not, aki 24 evesen jon ki az egyetemrol. eddig 62 evesen mehetett el nyugdijba, most 40 ev utan, 64 evesen mehet el. akkor szamit ez akarmannyit is, ha max. 20 evesen kezd, es egy evnel tobbet nem volt allas nelkul (ma ez a vilag van, hogy bizony nem lesz minden eved jogviszony).

ennyi a tortenet. sok huho semmiert.

dézsàvü 2010.11.24. 05:31:11

@is: A nyugdíjkorhatár elérésekor mindenképpen elmehetnek nyugdíjba.(a nők is)

bögyörke 2010.11.28. 11:31:07

A nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek hangzott el. De azóta kiderült, hogy "kivéve a Gyevi bíró", mert ha nem számít bele, az ipari tanuló suli, a szakiskola az egyetem akkor ki is mehet nyugdíjba. Azt persze most sem értem, hogy miért számítana bele az egyetem. Amíg ő tanult én tanultam és gyakorlatra jártam. Az ő fizetése sokszorosa lett az enyémnek és egyébként is az én adóforintjaimon tanult. Aztán most gondol egyet és a sokmilliós taníttatás után irány a nagyvilág, visszafizetni persze nem kell a taníttatást a pazar jövedelemből. A nyugdíja is sokszora lesz az enyémnek. Igaza van dézsavűnek el mehetek nyugdíjba ha elérem a korhatárt és még élek.
süti beállítások módosítása