Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Mit tesz a kormány a magánnyugdíjvagyonnal?

2011. január 11. - Droli

Ezt a kérdést nem nagyon feszegeti a média, pedig sokkal jobban zsebbevágó, mint pl. a médiatörvény. Persze az, hogy az állam átveszi a magánnyugdíjvagyont, nem azt jelenti, hogy leszámolnak Orbán Viktor kezébe párezer milliárd forintot, hiszen a magánnyugdíjpénztárak portfólióját döntően magyar állampapírok alkotják (ez értelemszerűen „eltűnik” az államnál, gyakorlatilag államadósságot csökkent), de található ott külföldi állampapír, magyar és külföldi részvény, meg még a jóisten tudja mi, na meg némi pénz is. Igazán ez utóbbiak sorsa érdekes: mit kezd az állam a velük? Felvázolok pár lehetőséget, a végén lehet szavazni!

 

1, Államadósságcsökkentésre fordítják az egészet. Hiszen ezt ígérte a Fidesz eredetileg (ezt fontos kihangsúlyozni, mert mostanában kicsit gyorsan változik a fiúk véleménye). Persze ehhez el kell adni a vagyont, de ez nem olyan egyszerű, mert ha a piacra öntik a rengeteg részvényt, csúnyán esni fog a tőzsde, szóval ezt okosan kell csinálni. Durvább változatban jön egy cég (lehet, hogy ez a cég „fideszközeli” lesz), mely felajánlja, hogy megveszi egyben az egészet, mélyen ár alatt, végül is az orosz államadósságot is hasonlóképpen sikerült elkótyavetyélni. De ez utóbbit inkább el is vetném, a magyar politikusok nem ilyenek.

 

2, Gazdaságfejlesztés! Ott a lé, dübörögjön a gazdaság, üvöltsön a pannon puma! Széchenyi terv, Kossuth terv, Európa terv, Nemzeti Együttműködési terv, és már lehet is önteni a nemzeti pénzt a nemzeti cégeknek, hogy vállalkozzanak, nemzeti munkahelyet teremtsenek, és felvirágoztassák a nemzeti gazdaságot, egymillió nemzeti munkahelyet teremtve! Aki netalántán azt gondolja, hogy ennek a „haverok cégei” lesznek a nyertesei, hiszen eddig azt tapasztaltuk, hogy az ilyen állami gazdaságfejlesztésekből mindig korrupciós ügyek lettek, annak mars a sarokba, és a Nemzeti Együttműködés keretein belül mondjon el két nemzeti bűbánó imát Semjén Zsoltnak! Azt a nemzeti kutyafáját!

 

3, Nemzeti bérlakásprogram? Áprilisban lejár a kilakoltatási moratórium, rengeteg embert kellene kilakoltatni, és a kormány már beszélt a nemzeti bérlakásprogramról, mely keretében az állam megvenné ezeket a házakat, és bérbe adná az ott lakóknak. Ehhez persze pénz kell, sok pénz, és hát kapóra jönne a magánnyugdíjpénztári vagyon – tehát van esély elkerülni a nemzeti kilakoltatóprogramot! Aki netán azt gondolná, hogy a bajba jutott bérbevevők nem fizetnék a bérleti díjat és lelaknák a lakást, ne adj isten az állam később mélyen áron alul felajánlaná megvételre a lakásokat az ott lakóknak, annak jelezném, hogy ilyen még nem volt a magyar történelemben.

 

4, Folyó ügyeket finanszíroznak vele. A fene nem akar megszorításokat, és figyelembe véve, hogy a választók jelentős része az államtól kapja a havi appanázst, nem biztos, hogy jó ötlet szembemenni velük. Itt ez a kis pénz, legalább lesz miből finanszírozni a nyugdíjakat, a szociális ellátásokat, és nem kell foglalkozni olyan apróságokkal, mint például hogyan lehet ennyi rokkantnyugdíjas, hogyan mehet valaki negyvenévesen nyugdíjba, hogyan vezetjük vissza a rengeteg több éve nem dolgozó embert a munka világába, meg ilyesmi. Eddig ezt hitelből finanszíroztuk, most egy darabig másból fogjuk. Gyurcsány ezt találóan bársonyos forradalomnak nevezte, de a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe nem fér be Gyurcsány, ezért nevezzük nemzeti bársonyos forradalomnak. Ja, és mi lesz utána? Kinőjük, mint az IMF hitelt.

 

5, Ellopják. Hogy hogyan? Miért, te tudod? Orbán sötétben belopódzik, és volt, nincs! A legendás nokiásdoboz mindenesetre kicsi lesz ehhez, de akinek megvan a nagyon régi, böhömnagy Nokiás doboza, az a Nemzeti Együttműködés Rendszerén belül szolgáltassa be, de tüstént!

 

 

Szerinted?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr232573888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pénzkereskedő · http://www.nedolgozz.hu 2011.01.11. 09:35:22

Ez nagyon jó. :-) A négyesre szavazok.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.11. 10:08:04

Tekintve, hogy Matolcsy leragadt Keynes-nél, szerintem dunsztosüvegekbe porciózzák a vagyont és elássák szétszórtan, országszerte. A pannon-pocok nagy ugrás előtt áll.

daniferi 2011.01.11. 15:17:35

Szerintem is 4-es lesz, de egy élhetőbb 3-as se lenne rossz. Csak attól félek, ha lesz is egyszer bérlakás-program, akkor olyan követelményeket támasztanak az embereknek, hogy pont nem a rászorultak juthatnak lakhatáshoz.

misc · http://misc.blog.hu 2011.01.12. 00:02:58

A gazdaságfejlesztés annak az eufemizált elnevezése, amikor néhány kamu üzleti terv elkészítése után legálisan lehet állami milliárdokat kiosztani haveri köröknek.

iphilosopher 2011.01.15. 11:29:27

A 4. pontot lenne jó elkerülni. A többi esetben pedig ahogy a poszt is sejtetni engedi, valószínűleg az elvek háttérbe, a korrupció előtérbe kerül.

Celtic 2011.01.15. 22:21:30

4. pont lesz (szerintem, persze). Vagy a 2.
süti beállítások módosítása