Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

A bloggerek nem szeretik Orbánt?

2011. január 20. - bogancs

Tanulságos, de egyben blogíróként csalódást keltő volt tegnap az index címlapján szereplő blogokat olvasgatni Orbán Viktor európai parlamenti szerepléséről.

Íme a kora délutáni állapot sorban:

Tóta W. Lesznek egy testté

Orbánnak össze kell szerelnie hasadt személyiségét, mert a belpiacos megmondás kihallatszik, a kint adott szöveg pedig be.

Véleményvezér Orbán az EP-ben: az erő vele volt

A tegnapi vita nem volt több, mint egy show: a magyar miniszterelnök egyszerűen píárkérdésként fogta fel az EP-beli szereplését.

 

Kettős Mérce Magyarország részben elbukott?

Ezt nem mi harcoltuk ki, ez a törvény mint ebihal a csendes-óceánon, úgy ment volna át a gyakorlatba itthon, ha nem 2011 januárját írnánk.

Varánusz Haknisztárok

Orbán tegnapi szereplésénél csak az lett volna kínosabb, ha egy citerából próbált volna dárenbéz ritmusokat előcsalni.

 

Michael Knight Bepöccenve

Legutóbb Hruscsov elvtársat láttam annyira bepöccenve felszólalni, mint a mi szeretett miniszterelnökünket az Európai Parlamentben.

Piroslap Hogyan osztja ki a zöldek frakcióvezére Orbánt? (feliratos videó)

 

Persze el lehetne olvasni ezeket egytől-egyig, de minek? Nagyjából mindegyik ugyanarról szól, nagyjából ugyanazok a hozzászólók is. Ráadásul majdnem mindegyik ugyanazt a mozzanatot emeli ki, a legkülönfélébb, legkreatívabb gondolati sziporkákkal fűszerezve. Az üzenete is majdnem mindegyiknek ugyanaz, az összkép pedig rendkívül egyoldalú.

Miközben a címlapra emelt blogok többsége Orbánból hiányolja az európai politikai kultúrát, valójában fent megnevezett bloggerek sem az emelt szintű politizálásról tesznek tanúbizonyságot írásaikkal. Mi inkább nem szóltunk hozzá a tegnapihoz, tartani akarjuk a nívót. Akit komolyan érdekel, hogy mi zajlott az EP-ben, azoknak nem javaslom e témában a blogok olvasgatását.

Számomra és gondolom más politika iránt érdeklődők számára is egy igazi csemege volt az európai parlamenti vitanap. Remek ízelítőt adott az európai politikai kultúrából, és érdekes volt látni ebben a közegben Orbánt. Ki hogy szerepelt, kinek volt igaza? A legjobb, ha ezt mindenki maga dönti el, de nem a fenti „remekművek” alapján.

Javaslom például az index.hu percről-percre tudósítását, vagy bármely hírportál hasonló tudósítását és a youtube-on is fellelhető számtalan részlet a vitából.

Kettőt, amit megtaláltam belinkelek ide, ha valaki tud még a vita releváns részeiből bejátszásokat, azt linkeljétek be hozzászólásban. Így közösen összeállíthatunk egy tárgyilagos anyagot a jelennek és az utókornak, amit az érdeklődők bármikor megnézhetnek, mert akárhogy is nézzük, mégiscsak nagy szó, és történelmi mérföldkő, hogy Magyarország az Európai Unió soros elnöke lehet 2011-ben.

Daniel Cohn-Bendit a zöldek vezérszónokának beszéde (sajnos fordítás nélkül, de szerintem így is beszédes):

Orbán válasza a hozzászólásokra:

 

És itt a lefordított változat:

Ez az összeállítás már óvatosabban kezelendő, mert szubjektíven vannak részletek összevágva, de szintén egy érdekes hangulatot tükröz.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr502601383

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A sajtószabadság vége? 2011.01.22. 21:23:25

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Tüntetés a magyar sajtószabadságért 1. fotók 2011.01.22. 09:13:24

10 - 15 - 20 ezer fő vett körülbelül részt a Parlament előtti  2011. január 14-i, sajtószabadságért való tüntetésen. Gondolom köztük számos blogger is figyelte a történteket és levonja belőle a kellő tanulságokat.  Amennyiben  a 2002-es ...

Trackback: Hírhamisítás 2011.01.21. 20:55:43

Mivel ma élőben néztem végig az magyar elnökség bemutatkozását az Európai Parlamentben és szintén élőben követtem a plenáris ülést követő sajtótájékoztatót, így szemet szúrt az eseményekkel foglalkozó Index.hu cikk címe: Orbán engedett Európának.Aki kö...

Trackback: Hamis hang 2011.01.21. 11:30:26

„Les verts et moi personellement, nous aimons la Hongrie.” Azaz: „A Zöldek és jómagam is szeretjük Magyarországot.” Ezt mondta Cohn-Bendit. És vagyunk még pár millióan, aki hasonlóan érzünk. Vagyunk még, akik szeretjük...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cbc 2011.01.20. 23:46:45

És ebben mi az érdekes? Az Index címlapra ugyanazt a 30-40 blogot dobják ki rendszeresen, ezek nagy részét Indexesek vagy ismerőseik írják, esetleg fizetett PR az egész. Annyi az egész lényege, hogy a blogírók ingyen csinálják nekik a tartalmat, az Index meg elteszi a hirdetési bevétel egy részét.

intruderjani 2011.01.21. 10:08:41

@bogancs: Teljesen egyetértek.

Tidal Wave 2011.01.21. 10:44:05

Ja, ha már politikai kultúráról beszélünk, nekem, aki végignéztem az egészet az interneten (az élő videós közvetítést a EP honlapján, többnyire eredetiben), pontosan az a véleményem alakult ki, hogy a nyugat sem "jobb a Deákné vásznánál",azaz az EP beli politikai kultúra sem jobb a hazainál. Ezért le kéne már számolni azzal, hogy a nyugatot istenítjük, meg kultúráról beszélünk. Tudomásul kell vennünk, hogy mivel hét éve az EU tagjai vagyunk, Európa mi (is) vagyunk, így részesei, alakítói vagyunk a történetek, nem csak elszenvedői.

Persze azonknak, akik a "merjünk kicsik lenni, viselkedjünk jól, bújjunk a lábtörlő alá" mentalitás képviselik, azoknak ezt hiába magyarázzuk.

Az indexen pedig van néhány blogger, Piroslamptól kezdve Vincentig, Egyenlítőtől kezdve Michael Knight-ig, vagy Subnormaliaig, akik bűzlenek attól, hogy teljesen elfogultak, "Kedves Vezető"-znek, meg "Szeretett miniszterelnököznek", szóval ugyanaz a törpe kisebbségi belterjes kör, aki még életében egy jó szüt le sem írt Orbánról.

Egyenlőre azonban nem nagyon hatásosak, mint ahogy azt a mai Szonda felmérés is mutatja.

Birkesz 2011.01.21. 11:12:07

@Tidal Wave: Elfogultak, de csak a politikai hülyeség ellen. A (piroslap kivételével) nem igazán tűntek szocinak, hanem inkább olyannak, akik nem akarják megkajálni azt, amit eléjük raknak (lásd az egy-két évvel ezelőtti bejegyzéseiket)
Emellett pedig a bejegyzéseik vélemények, így aztán az sokszor nem egyezik mások véleményével, jelen esetben a tieddel és bogancséval.
U.i.: egyenlőre =/= egyelőre

őszecske 2011.01.21. 11:27:16

@Tidal Wave: kicsit jobban körül kellene nézni a blogok között... :)

Atisz 2011.01.21. 12:08:46

Nagyon jó bejegyzés, telibe találtál.

Egyedül a véleményvezér fogalmaz meg épkézláb kritikát, a többi sajnos leragad és nem tud túljutni a szokásos "zorbán" szindrómán.

Az index pedig sokadjára szerepelt le, elég ha csak megnézzük azt a tényt, hogy pl. az Orbánról szóló videóanyagokhoz lehet kommentárt fűzni, míg a ballib tematikájúakhoz valamilyen oknál fogva nem. Még jó, hogy nincs cenzúra.

is 2011.01.21. 12:22:13

jaj, ez így nagyon gyenge. a Mandinert meg elfelejted a tegnapi sorból? és van fordításos beszéde is Cohn-Banditnek, miért nem azt raktad be? vegyük le a hangot is, vagy teszel alá zenét, hogy beleéljük magunkat?

@Atisz: ja, ha valaki nem azt hozza ki a történésekből, hogy Orbán az istenkirály, akkor az már mind hülye, ugye? az egyetlen elfogadható magyarázat, hogy mindenki szembe jön azon az autópályán, de akkor is ők a mind a hülyék.

nem fárasztó még mindig ezt próbálni magadnak bebeszélni?

is 2011.01.21. 12:24:24

@Tidal Wave: és te, te mit gondolsz Orbánról? mert mindenkiről megtudtuk a véleményed, csak róla nem.

Várúr 2011.01.21. 12:47:48

Tanulságos volt:
1 Kohn Bandi hisztériája és nyílt hazudozása, pl. "56'-ban kiálltam Magyarország mellett' (11 éves volt akkor)majd üvöltözése, amiért az elnök megvonta tőle a szót
2 A "keménynek" beharangozott Martin Schulz szoci vezér számtalan tárgyi tévedése
3 A bohózatba illő szájleregasztás és a "Censored" lapmutogatás (a Magyar Nemzettel bruhaha)
4 Hogy a szájaskodó ballibek hosszú ideje először (Václav Klaus cseh elnök után) találkoztak egy kemény, a konfrontációt felvállaló államférfivel.
5 A végén Orbán vastapsot kapott, progamját az összes frakció egyhangúan fogadta el. Kohn Bandi ezek után annyit bírt kinyögni: nem megy el a miniszterelnöki vacsorára.
Önmagában jellemző, hogy a szoci-libero-zöld csapatnak fontosabb volt a médiacirkusz az EU-vészhelyzetnél, az euro zuhanásánál, az iszonyú adósságoknál, a súlyos cigánykérdésnél, stb. S ezek az emberek mindezért csillagászati fizetést kapnak.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.21. 13:47:42

Anno a médiatörvénnyel kapcsolatban írtam:

1. számú (fiktív) felmérés: 100 emberből 80 ellenzi az új médiatörvényt.
2. számú (fiktív) felmérés: 100 emberből 10 tudja, hogy miről is szól az új médiatörvény.

Szerintem ugyanezt le lehetne írni az Orbán-beszédről is. :-)

Időnként jókat szórakozom rajta: feldob a sajtó egy témát, ami kevésbé pártszínezetű, és akkor a "közvélemény" egy része vár, hogy megmondja a kedvenc párt, hogy akkor ez most jó vagy rossz. Utána, hogy megmondta, akkor meg papagájként ismételgetik. Jó példa volt erre az UD-ügy, amiről sokan azt sem tudták, eszik-e vagy isszák :-)

Archenemy 2011.01.21. 14:24:23

Sok emberben még benne van az a nehezen kiirtható mentalitás, hogy "a külföldhöz" kell igazodni, a moszkvai elvtársak mondják meg, mit kell miről gondolni.

Most ezek az emberek megtalálták az új moszkvai elvtársakat, és szent haraggal átkozzák Orbánt, hogy bálványaikat gyalázni merészelte, ahelyett, hogy vazelines seggel pucsított volna előttük, mint elődei.

Már elnézést a képért.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.21. 14:29:59

Tegnap belőlem is valami hasonló jött ki.

Engem megrémít az a gyűlölet ami mozgatja ezeket a blogokat.Úgy, hogy közben tárgyilagosságot színlelnek, és olyan stílusban nyilvánítanak ki, mintha bárkinél jobban ismernék a valóságot.
Volt egy párt ebben az országban aki hasonlóan üzemelt, egy hangos arrogáns kisebbség próbálta ráerőltetni a véleményét az országra.

A tegnapi napból semmi sem látszott jobban, mint hogy az a kádertemető ami EU parlament néven fut pont ugyanolyan képmutató hely, mint a hazai parlamentünk, a képességeket tekintve meg Orbán teljesen egyenrangú volt bármelyik megszólalóval beleértve a dühös népfelkelő anarchista ökokommunistát.

Friedman 2011.01.21. 15:04:25

@Várúr: "szoci-libero-zöld csapat" Ez már kezd viccessé válni. Az összes nagy EP frakciót ideírtad a Néppárton kívül :) Amúgy pont a Néppártiak közül is beszóltak a médiatörvényre. Valószínűleg őket is a karvalytőke motiválta :) De tudom, aki nincs velünk, az ellenünk van.

@Dühöngő bika: indenki kommunista is, aki nincs velünk :) Azért kicsit utána nézhetnél Cohn-Bendit múltjának, főleg kommunista-ellenességének.

@Atisz: Biztos azért ilyen ballib elfogultságú az index, mert Nobilis és Széles Gábor médiacsoportjába tartozik. :) Viccet félretéve, pont ezért szeretem az indexet, mert tárgyilagosan tudja megfogni a témákat (ellentétben MN vagy Népszabival), annak ellenére, hogy erős jobbos kézben van. Az indexnek már annyira jól sikerül nem jobbos elfogultságba mennie, hogy sokan azt hiszitek, hogy ballib. Itt viszont Nektek kell változni; ha valami nem jobbos elfogultságú, az még nem biztos, hogy ellenség. A kritika élteti a demokráciát.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.21. 15:11:01

@GG84:

A párizsi diákfelkelés vezéreként annyira nem lehetett nagy kommunista ellenes:))

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.21. 15:17:14

@GG84:
Hívhatjuk Danny the red-nek is:) a google a barátod:)

Friedman 2011.01.21. 15:20:09

@Dühöngő bika: Georges Marchais, francia kommunista vezetővel elég sűrű csatározásai voltak, és Marchais a szó rossz értelmében titulálta "anarchistának" Cohn-Benditet (ugye a kommunizmus az erős államról szól, abba az anarchia egy cseppet sem fér bele).

De félre értés ne essék, véletlenül sem szeretném védeni Cohn-t, mert politikája elég "gázos". A lényeg, hogy nem mindenki kommcsi, aki kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben. Ezt meg kéne tanulni, és sokkal értéknövelőbb lehetne úgy a hazai politika.

Az szerintem teljesen természetes, hogy egy párt (jelen esetben a Fidesz) pont, hogy azt akarja megmutatni, hogy ő az egyetlen alternatíva, mindenki más maga a sátán. Mindent viszont nem kell elhinni.

Friedman 2011.01.21. 15:20:58

@Dühöngő bika: Igen, a haja színe miatt :) Kicsit tovább is kellett volna olvasni, nem csak az első sort...

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.01.21. 15:25:59

@GG84:

Te félreértesz, soha nem kommunistázok, azért mert valaki nem szimpatikus.Nekem azzal sincs bajom, ha valaki az.Pl. Moldovát végtelenül nagyra tartom az elvhűségéért, bár semmiben sem értek vele egyet.
Ezt az embert nem azért kommunistázom, mert nem szeretem( nincsenek érzéseim az irányában) hanem mert az(vagy az volt).
Ez az ember a maoista könyveket rázogató trockista felkelők egyik vezéralakja volt. A 68-as zavargás egy szélsőséges kommunista felkelés volt.
Nincsen ezzel semmi baj, csak a teljesség kedvéért kell tudni, hogy az egész vörös fejjel való ordibálásnak ismerjük a jelentőségét.

Ui. nem csak a haja színe miatt:) nem csak az első wikis cikkbe kell beleolvasni:)

Friedman 2011.01.21. 15:32:50

@Dühöngő bika: Szerintem nem érdemes folytatni ezt a vitát... :) A lényegben úgyis egyet értünk. És a kommunistákat egyikünk sem szereti. Szerencsére mára eléggé eltűntek, így a visszatérésük veszélyétől nem kell tartani.

Csak attól vagyok kiakadva, ha engem is lekommcsiznak - annak ellenére, hogy szocikra pl. sosem szavaztam - csak azért mert kritikát fogalmazok meg.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2011.01.21. 15:42:56

@Várúr:

Tökéletes rezümé, Váruram!

(Mint mindig, most is csak egyetérteni tudok véleményeddel, bár ha ezeket eddig szóvá nem is tettem az ilyen-olyan blogokon, ahol követem józan hsz-eidet!
Bár mint tapasztalom, tótát hanyagolod az utóbbi időkben, mondjuk joggal, nincs mit csodálkozom rajta. Az a hektikus folyamat, ahogy a törzsgárda vad szájtépése hirtelen átcsap egy ráérősen vakaródzó partyzásba...?!)

@poszt
Magam részéről egyenesen büszke voltam Orbán szereplésére!

holgyi.freeblog.hu/archives/2011/01/20/Duzzado_keblek/

Zak 2011.01.21. 15:43:27

@Droli:
"1. számú (fiktív) felmérés: 100 emberből 80 ellenzi az új médiatörvényt.
2. számú (fiktív) felmérés: 100 emberből 10 tudja, hogy miről is szól az új médiatörvény."

Akkor ne hagyjuk ki a másik oldalt sem:
3. számú fiktív felmérés: a fideszes képviselők 100%-a megszavazta a médiatörvényt
4. számú fiktív felmérés: a fideszes képviselők 5%-a tudja miről is szól az új médiatörvény.

Csak az objektivitás végett.
És időnként én is jókat szórakoznék rajta, hogy a képviselők nagy része azt sem tudja, mit szavaz meg, csak papagájként másolja a vezetőség előre betanított válaszait az újságírók által feltett kérdésekre. De csak akkor szórakoznék, ha nem én innám meg a levét

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.21. 16:03:46

@Zak: A 4. számú felmérésben sokallom az 5%-ot :-)

Amúgy kétségkívül így van.

Várúr 2011.01.21. 16:31:36

@hölgyválasz:
Köszönöm hölgyem. Tóta W. a Szalai Annamária-féle kép (és annak gyáva, hazug elkenése) óta, valamint a blogján olvasott, őt védelmező kommentek óta nálam a kukába került. Azt is szégyellném, ha csak odakattintanék, nemhogy írjak is...

Várúr 2011.01.21. 16:35:41

@hölgyválasz:
Még valami: Orbán nagyszerű volt. Még úgy is, hogy "ellenfele" a vörös fejjel üvöltöző Kohn Bandi, aki már '56-ban kiállt Magyarországért" (11 éves volt akkor), továbbá Martin Schulz elvtárs, akinek tárgyi tévedésektől és csúsztatásoktól hemzsegő felszólalásából egyetlen konkrétum derült ki: hogy (a szövegírója) olvasta Márait.

Várúr 2011.01.21. 16:42:41

@GG84:
Koma. Vannak az "euroszkeptikusok", stb. A zöldeket "nagy frakciónak" nevezni... hm... mint a hídon dübörgő egeret elefántnak. A szocik... hm és még egyszer hm. Martin Schulz elvtárs két napja jelentette be, hogy 23 évi véres diktatúra, cca 100 ember agyonlövése után kizárták soraikból a tunéziai szocialista pártot. Miközben a tunéz (bruhaha) szocialista miniszterelnök Szaúd Arábiába szökött, mely ország nem kifejezetten a szocializmus fellegvára...

Várúr 2011.01.21. 16:47:33

@Droli:
De lenézed az embereket pajtás... Van egy tévé, meg egy internet nevű eszköz. Utóbbit a jelek szerint te is használod. Na, ha eddig világos: ezeken néztük Orbán Viktor beszédét, meg a beüvöltöző idióta Kohn Bandit. Így alkottunk véleményt a dolgokról.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.21. 16:57:59

@Várúr:

Ezt a Kohn Bandi-t olvastad valahol, vagy magad találtad ki?

Kohn Bandi kritizálta a Zsidesz elnökét. Így teljes a képzavar. :)

Hozzászólásaid nívón aluliak!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.21. 17:03:43

@Archenemy:

"Sok emberben még benne van az a nehezen kiirtható mentalitás, hogy "a külföldhöz" kell igazodni, a moszkvai elvtársak mondják meg, mit kell miről gondolni."

Nem hiszem, hogy az esetek többségében erről van szó. Felteszem, hogy a blogírók többsége a fiatalabb nemzedékből tevődik össze, a rendszerváltás meg már 21 éve volt.

@is:

"jaj, ez így nagyon gyenge. a Mandinert meg elfelejted a tegnapi sorból? és van fordításos beszéde is Cohn-Banditnek, miért nem azt raktad be? vegyük le a hangot is, vagy teszel alá zenét, hogy beleéljük magunkat?"

Küldj linket, és kicserélem! A kiemelt blogok a kora délutáni index.hu címlapot mutatják. (Van róla screenshot-om is) Akkor még nem volt Mandiner.

Másrészt a Mandinernek fura hivatkozási meg trackback-elési szabályai vannak, úgyhogy őket hanyagolom.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.21. 17:08:52

@Tidal Wave:

"le kéne már számolni azzal, hogy a nyugatot istenítjük, meg kultúráról beszélünk."

Nem-nem! A nyugati átlag sajnos évtizedekkel a magyar átlag előtt jár. Sajnos. Van még mit tanulni tőlük.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.21. 17:13:02

@Birkesz:

"Elfogultak, de csak a politikai hülyeség ellen."

Alapvetően nem az egyes blogokkal van a bajom, hanem az összképpel. Ezért a kérdőjel a poszt címében.

Nézd meg ezt a szegény embert @Várúr:
mit írt 12:47-kor! Felületesen, vagy egy bizonyos médiából tájékozódik, és ez az eredménye. Minden pontja magas labda értelmes ember számára. Nívón aluli is lenne leütni őket. A (nem is olyan) burkolt zsidózásáról nem is beszélve.

No ez a baj!

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.21. 17:25:56

@Várúr: "Na, ha eddig világos: ezeken néztük Orbán Viktor beszédét, meg a beüvöltöző idióta Kohn Bandit. Így alkottunk véleményt a dolgokról. "

Tudom, és a médiatörvényt is mindenki elolvasta, és értelmezte. Könnyed esti szöveg.

Nézd meg a youtube-on, hányan nézték meg a fenti videókat. Meg fogsz lepődni, de nem pozitív értelemben.

ephudd 2011.01.21. 17:27:28

Barátaim, a nagyképű hőzöngés helyett figyelni kellene, s tanulni. Eltölteni egy kicsit hosszabb időt az EU-ban, s nyitott szemmel járni. Én Németországban élek egy ideje,s itt már milliók lennének az utcán annak a tizedéért, amit Orbán miniszterelnök úr művelt a sajtóval, a nyugdíjbetétekkel, stb., s főként a nyilvánvaló hazudozás miatt. De ugyanezt tették volna a Gyurcsány botránynál is. Ez Európa barátaim: ahol nem azt kell nézni, hogyan mondd valaki valamit, hanem meg kell érteni azt, amit mond. A 89-es farmerdzsekis Orbán értette volna, miről beszél Cohn, s maga lett volna a legjobban felháborodva azon, amit a 2010-es énje tesz. S azt is tessék megérteni, hogy nincs nagy európai SZOCIALISTA-LIBERÁLIS összeesküvés kis hazánk ellen, mert abszolút nem érdekli őket mi történik itt, amíg bizonyos kereteket betartva játsszunk. Verhetjük magunkat, hogy mi közük hozzá, de addig, amíg szinte 100%-ban csak kiveszünk az EU-s keretből, s az éppen aktuális kormányzó párt haverjainak korrupt módon juttatja az euró-milliókat, addig jobb, ha hallgatunk. Azt pedig el kell fogadni, hogy civilizált vitában NEM ELLENSÉG és HAZAÁRULÓ az, aki nem ért egyet velünk, BUNKÓSÁG nem kezet fogni a vitapartneremmel, SZALONKÉPTELEN zsidózni (vonatkozik ez a Kohnbandizásra is), s addig, amíg a cigányozás és a rasszizmus a nemzeti érzelműség fokmérője, addig IGAZTALAN az EU elnökségünk egyik fő céljaként a cigánykérdés megoldását megjelölni, különösen, hogy a cigányok felzárkóztatására szánt EU-s pénzeket jobboldal-baloldal egyformán lenyúlta-lenyúlja. Fel kellene ébredni az összeesküvés gyártásból: a zsidók, a nagytőke, a kommunisták, a liberálisok, ahogyan korábban a FIDESZ, Orbán, a Jobbik, a fasiszták: Magyarországon mindig meg tudjuk magyarázni, éppen kik miatt nem megy előre az ország. Miattunk, barátaim. Mert senki nem akar változtatni, mert a jó meleg zavarosban lehet a legjobban halászni: kényelmes adótcsalni vállalkozóként fiktív számlákkal, hamis mozgássérült igazolvánnyal parkolni, szlovák rendszámmal járni. Ezek után pedig nem kell azon csodálkozni, hogy milyen Magyarország. Ilyen. Magunknak csináljuk. Ja, nekem lehet esni, de FIDESZ szavazó vagyok, színmagyar, s nagy orrom sincsen. De van szemem. Ébredjetek fel.

Várúr 2011.01.21. 17:38:32

@bogancs:
Soha nem zsidózok, burkoltan sem. Közöm nincs semmiféle rasszizmushoz. Neked van közöd a súlyos frusztrációhoz. Szöveged többi része nem igényel választ.

Várúr 2011.01.21. 17:41:49

@Droli:
Édes úr. Fogalmam sincs, hányan nézték meg a hivatkozott videot. Úgy vélem, sokan, már csak a téma és a könnyű elérhetőség miatt is. A médiatörvény más. Én elolvastam, pedig nem könnyű szöveg... Ám az ellen hisztériázók bevallottan még csak nem is látták.

Várúr 2011.01.21. 17:46:04

@bogancs:
Neked nívón aluliak, másoknak megfelelnek. Kohn Bandi szóvicc. Javaslom a legszínvonalasabb zsidó humor gyűjteményes kötete, az "Osztopoli Herschel" olvasgatását. Onnan ered a nevek kifugurázása-torzítgatása, amit Karinthy fejlesztett tökélyre. Ennyit is csak míveltséged gyarapítandó jegyeztem meg. Tanulni sose késő bogáncs.
Szeva.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.21. 17:50:37

@Várúr:

Akkor miért nem így írod: Daniel Cohn-Bendit? Persze lehet rövidíteni is a szép hosszú nevét, de az általad alkalmazott, következetesen használt szójáték nem túl ízléses. Egyszer még lehet, hogy humoros lenne.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.21. 18:19:23

@Várúr: Önnek teljesen igaza van! Az "Orsós Viki"-től is öblös hahotára fakad, akinek eléggé kifinomult a humorérzéke.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.21. 18:23:30

@Várúr: "A médiatörvény más. Én elolvastam, pedig nem könnyű szöveg... Ám az ellen hisztériázók bevallottan még csak nem is látták. "

Drága barátom! Hát pont erről beszélek!

(Az Orbános videót amúgy 5600-an nézték meg. Tegnap Bogáncs címlapos volt az eurós poszttal; neki nagyobb sikere volt. :-)

Éhesló 2011.01.21. 20:24:56

@bogancs: ez tévedés. Sok vonatkozásban súlyos.

Éhesló 2011.01.21. 20:29:55

@ephudd: nekem az öngyűlölet nem jön be.
Mi nem csak kiveszünk a kasszából, hanem be is fizetünk.
Eddig pedig a töredékét kaptuk, mint a görögök, spanyolok, portugálok, olaszok, franciák.
A többi megjegyzésed is ennyi valóságot tartalmaz.
Élj boldogan a németeknél és élvezd a hihetetlenül fejlett társadalmuk vívmányait. Ezt a mucsát meg felejtsd el, ha ilyen rossz véleménnyel vagy a magyarokról (persze a magyarokkal kapcsolatban minden általánosítás megengedett, de a cigóknál ez neked már gázos....).

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2011.01.21. 21:01:00

@bogancs: @Várúr:

Ezt, - mint aki nagyjából ismeri Váruram mérsékelt hozzáállását a mai politikához és példaértékű türelmét beszélgető partnereihez - igazolhatom.

Kedves Bogancs, egyébként örüjjé', hogy a szóvicc gyártása közben Váruram mondjuk nem Ted Bandira asszociált!
A "Ted" pont úgy 1 szótagú, mint a "Kohn", és Danielünk verbális agresszivitásában is volt valami mélyről fakadó, érthetetlen gyilkos gyűlölet. Szóval...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.21. 21:22:52

@Éhesló:

Miért? Szerinted előbb járunk mint mondjuk Ausztria, vagy Anglia, vagy Németország, vagy Hollandia?

Nyilván vannak ellenpéldák is, de a nagy átlag azért mégiscsak az, hogy van még hová fejlődnünk. Például környezetvédelemben, hulladékkezelésben.

Lásd: nivo.blog.hu/2010/10/13/szemetbe_fullad_a_magyar_taj

nemkretén 2011.01.21. 21:56:59

@Droli: Ez teljesen így van..Az emberek hallanak valamiről és amit próbálnak "beültetni" a fülükbe, azt kezdik képviselni. Közben meg Te jóindulatúan írtál 100-ból 10-et szerintem 100-ból jó ha öten tudják nagyjából miről is van szó..De csapkodja mindenki a mellét hogy én ilyen meg olyan demokrata vagyok!
Szerintem az EP ülésén felszólalók többségének gőze sem volt mi ellen lázadozik, de egy szabadságharcosnak az a dolga! És milyen hiteles az ha egy volt "kukaborogatós" diáktüntető harsogja tele az EP-t cseppet sem európai módon..

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2011.01.21. 22:08:31

@bogancs:

Én legalább szóvirágokat hintettem, Cohn úr viszont csak a trágya hányásig jutott!:)

ephudd 2011.01.21. 22:22:00

@Éhesló: Nincs semmiféle öngyűlölet, én szeretem a hazámat, csak sajnos nem vagyunk hajlamosak kicsit szembenézni a hibáinkkal. Azzal a mérhetetlen gyűlölettel, ami fröcsög a politikából, s itt a blogok kommentjeiben. Kiket szerettek, ha nem a honfitársaitokat? Miért van az, hogy magyarokkal találkozom Berlinben, s egymást szidják: 200 magyar 3 szervezetben tömörül/oszlik meg? A fantasztikusan fejlett társadalmat gondolom ironikusan értetted: 90%-ban most azonnal elcserélném az ő társadalmi problémáikat törököstül, volt NDK-stól a mieninkre, cserébe a fejlettségért, a jólétért, s azért a civilizáltságért, ami jórészt akkor szembeötlő, amikor hazamegyek: mert látom a kontrasztot, s mert itt ez a természetes. Ahogyan Hollandiában, Belgiumban, Ausztriában, s sorolhatnám még a sokat szidott EU bármely országát...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.21. 22:22:48

@hölgyválasz: Lenyűgöző elegancia:
"Mert hogy gondolkoznak ezek?
Itt egy kis picsa ország, aki még szinte nem, vagy csak épp hogy kivakaródzott a kommunista diktatúrából, és akkor jön egy Orbán nevű alak, aki beleszarik a jól olajozott ventillátorba, merészel célokat tűzni maga és országa elé, és nem átallja azt a leghatározottabban képviselni is!
Hát hogy jön ő ehhez?"

Hungryhorse 2011.01.21. 22:28:40

@ephudd: cseréld.
Én maradok.
Semmivel nem különbek, a nyugatiak csak mások.
A problémáik is és a történelmük is.
Nem csípem mikor azok oktatnak ki, akik a rácsot ránk csapták és ma is másod(negyed, ötöd) oszátlyú emberekként kezelnek minket akár utazásról, eu. támogatásról, munkába állásról, oktatásról, kölcsönös elismerésről van szó.
A rasszizmus nem csak cigány-magyar relációban létezik, van ejrópai-k.európai viszonylatban is. Állami szinten is űzik.
Ez nekem nem tetsz.
Különösen, ha egy olvtárs akarja azt sugallni, ők rózsaillatút pottyantanak, szemben velünk...

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2011.01.21. 23:19:59

@ripők:

Nem is törekedtem rá.

Eszerint Te olvastad a hsz-t, tehát pontosan tudnod kell, mit, mire és miért írtam.
Így hát részedről sem valami elegáns, hogy kiragadtál egy hányadot az egészből, csak hogy pökhessél egyet rám.
Sebaj.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.21. 23:24:29

@hölgyválasz: Teljesen félreértett Nagysád! Szívem szerint az egész blogot idéztem volna, annyira mélyen érint ez a kifinomult stílus! Önnek könyvet kellene írnia!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.22. 08:40:58

Érdekes dolog ám, amikor a szerző szí1nvonalról karattyol, miközben:

1) El se olvasta a blogokat, és ezt nagy büszkén bejelenti.

2) Nem is látta az egyik videó fordítását, de azért neki beszédes. Vélhetően fogalma nincs, mit mond Cohn-Bendit. De azért neki beszédes.

Aztán a két dolog összefügg, és itt bukik igazán nagyot a szerző.

Ha ugyanis elolvasta volna ezt a blogot:

piroslapok.blog.hu/2011/01/19/hogyan_osztja_ki_a_zoldek_frakciovezere_orbant_magyar_feliratos_teljes_video

melyet leszólt, akkor rájött volna, hogy van fordítása a beszédnek.

Hát így teszi nevetségessé a fidesznyik magát.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.22. 08:44:35

@Brendel Mátyás: Ja egyébként elolvasni sem kell, ott van a címben, hogy "(feliratos videó)". Ezt szépen bemásolja bogáncs a blogjába, aztán meg azt írja, hogy "sajnos fordítás nélkül".

Ehhez mennyi ész kell?:)

pazola 2011.01.22. 14:24:26

@Droli: Orban hazudott a beszedeben - tobbszor, tobbfelet. Ez teny.

Benned ez nem valt ki valami erzelmet? Duhot, elkeseredettseget, megvetest? Esetleg sajnalatot, szanalmat? Mert azokban a blogokban, amirol irsz, ezek - meg persze egy csomo mas erzelem - benne vannak, csak el kellene olvasni oket.

Es be kellene latni, hogy nem mindenki maszopos, aki orbant biralja, sot..

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.22. 14:38:57

@Brendel Mátyás:

Köszönöm a fordítást! Ha adsz hozzá beágyazókódot, le is cserélem a videót.

A fent kiemelt blogokat valóban nem olvastam el, hanem a blogban kiemelt forrásokból tájékozódtam, plusz azt hiszem az aznap esti M1 híradóban láttam néhány rövid bejátszást.

Azt hiszem elmondhatom, hogy van egy elég jó összképem a történtekről. Bár a posztban leírtam, hogy jó lenne a hozzászólásokban minél több videolinket összegyűjteni a beszédekről, sajnos nem sokat kaptam.

Egyébként nekem nem is a te, vagy más blogokban leírt véleményekkel volt bajom, csupán kicsit egyoldalúnak találtam a válogatást a blogketrecben.

Ennyi.

A Fidesznyik-ezésről, Kohn Bandizásról már megbeszéltük feljebb a kommentekben.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.01.22. 14:46:50

@bogancs:

1) a feliratozott youtube videómat egy csomó újság lehozta. ha te nem tudtál róla, akkor olyan jó összképed nem lehetett

2) annyit se tudsz, hogy általában a youtube videókról menüből lehet kérni beágyazás-kódot

3) ellenben a blog.hu azt nem szereti. ha te másolod be a kódot, az már nem szokott működni

4) ellenben van a blog.hu-nak is gombja, amivel be lehet tenni youtube videókat, méghozzá maga generálja magának a kódot, csak a link kell. a linket azt már csak ki tudod másolni a fene nagy intelligenciáddal, nem?:)

nem tudom, minek beszélsz te nívóról.:) leszerepeltél.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.22. 15:12:28

@Brendel Mátyás:

Beraktam a lefordított változatot, még egyszer köszi az instrukciókat.

Bár az agresszivitásodat továbbra sem értem. :(

Egyébként arra ellenpéldaként írtam, hogy fordítás nélkül is beszédes a Cohn Bendit videó, hogy Michael Knight blogja azzal az ajánlóval jelent meg az index.hu címlapon, hogy Hruscsov óta nem látott valakit olyan bepöccenve felszólalni, mint Orbán Viktort.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2011.01.22. 15:49:29

@ripők:

Tud még ilyen meglepetésekkel szolgálni, Uram?:)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.22. 16:03:41

@hölgyválasz: Azt hiszem nem. Átlagemberként csak egy néma főhajtásra telik tőlem az Ön munkásságát látva.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2011.01.22. 18:28:33

@ripők:

Nos, kétségeimet - ez a Ripők hülyének néz, s csak vak(u) cinizmusát villantgatja felém - ezennel hátrahagyom, és egy óvatos "köszi"-t csak megkockáztatok.
Aztán lelked rajta...

kovacsguszti68 2011.01.22. 18:45:41

Egy kicsit vitatkoznék a poszttal. Az idézett blogok nagy része nem az európai kultúrát hiányolja Orbántól (pedig lehetne azt is, csakúgy, mint Cohn-Bendit esetében). A blogok leginkább azt kifogásolják, hogy Orbán a magyarság nevében és védelmében szólalt fel nem éppen szívet melengető stílusban, és beszédében rengeteg valótlan állítás volt.
Nem volt igaza Orbánnak abban, hogy a magyarság mögé bújva próbálta a támadásokat kivédeni. Egyetlen felszólaló sem kritizálta a magyarokat, senki nem mondta azt, hogy a magyarokat nem tartja EU konformnak. Ezzel szemben Orbán ebből is látványosan szabadságharcot kreált és megjátszotta a hős honvédőt. Ezt nem kellett volna. Nevetségessé vált sok magyar és még több EU állampolgár előtt. És az idézett blogok nagyrészt ezt vetik Orbán szemére. Senki nem kérte Orbánt, hogy védje meg őt a vélt sérelmektől vagy támadásoktól. Senki nem kérte Orbánt, hogy a forradalmát kivigye a határon túlra.
Mindent egybevéve: Orbán jobban tette volna, ha nyugalmát megőrizve, határozottan, de kultúrált módon utasítja vissza az esetleges sérelmeket és nem keveri bele ebbe a történetbe a magyar népet. Mert ez valóban szánalmas volt.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.22. 18:57:15

@pazola: "Orban hazudott a beszedeben - tobbszor, tobbfelet. Ez teny.

Benned ez nem valt ki valami erzelmet? Duhot, elkeseredettseget, megvetest? Esetleg sajnalatot, szanalmat? "

Dehogynem, majd nézz vissza hétfőn :-)

(Amúgy mielőtt valaki azt hinné, hogy ez fideszes blog, ajánlom az archivumunk olvasgatását, pl. ezt: nivo.blog.hu/2010/12/01/orbanek_is_szeretik_a_szakertoi_szerzodeseket - erre a posztra azért is vagyok nagyon büszke, mert itt olvashattak róla a kedves olvasók először, a sajtó csak utánunk vette át a témát)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.22. 18:58:23

@hölgyválasz: A kétségből könnyen lehet egység, ha két igaz magyar ember egymásra talál.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.22. 19:24:45

@hölgyválasz: Most, hogy ilyen jól összeismerkedtünk, igazán felakaszthatnánk néhány judeo-moszkovita pribéket! Kezdhetnénk mindjárt ezzel a bogánccsal itt ni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.22. 19:34:19

@kovacsguszti68:

Sok dologban igazad van! Itt ami magyarázhatja minden részről az elhangzottakat, hogy szónoki túlzások történtek. Úgy tűnik az EP ilyen Torgyán-félékkel van tele (lásd például Farage, aki lekommunistázta Barroso-t, vagy Cohn Bendit, aki Chavez-zel jött)

Úgyhogy egy ilyen "szövegkörnyezetben" szerintem belefértek Orbán szavai.

Tegyük hozzá, egy ilyen parázs vitában, amikor gyorsan kell reagálni az elhangzottakra, akkor az ember száján kicsúsznak olyan dolgok, amiket hideg fejjel nem mondana. Ez még akkor is igaz, ha részben "előre legyártott" paneleket is felhasználtak olykor-olykor a vitában.

Egy szó mint száz, szerintem teljesen rendben volt a vita, ilyen egy parlament és kész. Egyszerűen nem értem azokat, akik Orbánt hallva "megáll az eszem és egy helyben toporog"-t ot játszanak.

De ez az én egyéni szoc. problémám, a gondom azzal volt, amiért a posztot írtam, hogy a fent kiemelt blogok ömlesztve, dömpingszerűen ömlöttek ránt a címlapról. Sőt, azóta is ez folyik.

Ezért is próbáltam itt összeszedni első kézből a vita minél több videórészletét.

kovacsguszti68 2011.01.22. 19:49:28

@bogancs: Arra nem gondolsz, hogy ha ennyi blogger támadja Orbánt a nyilatkozatának szövege, illetve annak stílusa miatt, akkor azért mégiscsak van valami igazuk?
Ráadásul az idézett blogok között volt olyan, amelynek nagy része igazából nem is támadta Orbánt, hanem más aspektusból közelítette meg a kérdést. Pl Véleményvezér írása leginkább arról szólt, hogy Orbán nem is az EP képviselőknek beszélt, hanem a választóinak akarta megmutatni, mennyire tökös legény. (Török Gábor is hasonló véleményen volt).

Ami pedig a támadásokat illeti: nem hiszem, hogy ezek váratlanul érték Orbánt. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján erre kellően fel lehetett készülve (és szerintem készült is). Ez is alátámasztja Véleményvezér és TG következtetését, hogy Orbán a választónak játszott egy kicsit. A magam részéről az ilyen színjátékot is mélységesen elítélem.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.22. 19:50:04

@ripők:

Mely kutyák ily szépen mívelik a magyar ugatást, azok nem harapnak. Pláne nem önnön farkukba. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.22. 19:59:00

@kovacsguszti68:

Én is elítélem, viszont sajnos az is igaz, hogy a nép szemében az a meggyőzőbb, aki meggyőzőbb. Orbán nyitánya még rendben volt, utána harapózott el a dolog.

Alapvetően három választása volt Orbánnak az elhangzott heveskedések után:
- Vagy elengedi a füle mellett, és érdemben nem reagál rájuk, (ekkor az jött volna le belőle, hogy meghunyászkodott, fülét-farkát behúzta)

- vagy a nyitányához hasonló, kimért stílusban, higgadtan válaszol (ekkor az jött volna le belőle, hogy egy enervált, erőtlen szürkeegér - többek között ezzel a módszerrel vesztette el a 2006-os Gyurcsány-Orbán vitákat, és aztán a választásokat is. Gyurcsány leharapta a fejét, ő meg csak higgadtan válaszolgatott.)

- vagy felveszi a kesztyűt, és a többiekhez hasonlóan túlzásokba esve nem marad adósa senkinek.

PR szempontból, és a szavazóközönsége részére persze, hogy ez volt a legelőnyösebb választás.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2011.01.22. 20:01:37

@ripők:

Még a feltételezést is visszautasítom, hogy tevőleges részese lehetnék bármilyen justizmordnak!:)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.01.22. 20:09:16

@hölgyválasz: Ugyan, elintézi majd a népharag! Mi csak álljunk a tömegben és dobáljuk szottyos kelkáposzta-fejekkel! Így a mi ruhánkra nem freccsenhet sár.

akos1 2011.01.23. 10:32:27

De ha valakit ennyire eszetlen módon, nem racionálisan, és gyűlölettel szidnak, az neki kedvez.
A zorbánfóbiások kellemetlen taszító emberek (már mintha úgy belemelegnek istenigazából,mondjuk pár másodperc alatt a csúcson tudnak pörögni, kocsikról vagy egyéb dolgokról jót lehet velük beszélgetni), és a jobb oldalnak kedveznek. Szerencsére :D

Szóval, nem is olyan rosz ez az index, ha az ember a jobb oldalnak szurkol. Mondjuk én már nem nézem meg minden nap, pedig régen alap volt. Ez a tömény buta gyűlölet, ami ezekből a blogokból süt, szinte fejbeveri az embert.

akos1 2011.01.23. 11:14:53

Egyszer választások előtt egy orbánfóbiás munkatársammal beszélgettem, és több észrevételére is igazat adtam, láttam rajta, hogy nagyon örül, hogy én is orbánfóbiás vagyok. Ekkor mondtam neki, hogy ezért fogok a jobbikra szavazni. Szegény milyen arcot vágott, már szinte sajnáltam. :D
süti beállítások módosítása