Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

A független sajtó...

2011. január 31. - Droli

Vizsgáljuk meg a médiatörvény elleni tüntetést "sajtófogadtatás" szempontjából! Érdemes!

Az Index, mint a tüntetés egyik legfőbb "médiatámogatója" egy kellemes, baráti cikket írt az eseményről, kínosan kerülve a nem odaillő eseményeket, mindazokat, amiket a "röhejtüntetés" című bejegyzésben megírtam. Még "Ferivel" sem volt problémájuk. A Népszava képes beszámolóval jelentkezett, hangsúlyozva, hogy a felmérések szerint az emberek nem értenek egyet a törvénnyel. A Népszabadság főleg a beszédekről készített összefoglalót, a többi részleten pedig finoman átsiklott, a Magyar Nemzet pedig nem is tartotta fontosnak, hogy tudósítson arról, miért is gyűlt össze ez a pár ezer ember, végül is minek (ez a ló másik oldala)...

Most felejtsétek el a fentieket, a tüntetést, mindent, és képzeljétek el a következő helyzetet: a Jobbik tart egy nagygyűlést, melyen többek között a következők történnek:

- Jóval kevesebben mennek el, mint ahogy várják

- Megszólal a "Feri, segíteni kell, gyere vissza!" (A Jobbikról is szoktak asszociálni egy Ferire, akit nem szeretünk annyira, és aki 1944-1945 környékén tevénykedett...)

- A műsorvezető többször is bejelenti, hogy "tízezren néznek bennünket a neten", miközben a netes stsatisztika nagyságrendi tévedést mutat...

- Elmegy rá egy-két híresség is, és elő is ad pár számot.

Szerintetek mi lenne másnap a sajtóban? Vonyítás.

- Hogy a Jobbik mennyire beégett, és milyen kevesen voltak...

- Hogy a Jobbik nácifasiszta, és Szálasit élteti, lehet, pár balliberális művészünk ismét a külföldi sajtóhoz rohanna...

- Biztosak lehetnétek benne, hogy cikkek és címlapos blogok elemeznék, hogy milyen hülye a műsorvezető, mert tízezernek látta az 1500-1600-at... ez utóbbinál gondoljatok Philip esetére, ahol azzal volt tele a sajtó, hogy kétmillióan nem lehettek ott, még a rendőrséget is megkérdezték az ügyben.

- ... és hogy szétkapnák az ott megjelent hírességeket, mindenki rajtuk ironizálna (mint pl. Patakyn vagy Ákoson teszik időnként)

Igazam van? Így lenne? Biztosak lehettek benne. Vagy szerintetek az Index ugyanilyen simán "eljópofizná" a dolgot? A Népszabadság nem mutogatná a pillanatfelvételt, hogy éppen 1500-an nézik a tüntetést a neten, nem tízezren? A Népszava meg nem kezdene le rettegni, hogy jönnek a nácik?

Megmondom én, mikor lesz független és tárgyilagos a magyar sajtó: ha a fenti két eseményről ugyanúgy számol be. Ugyanolyan tárgyilagosan, ugyanúgy kiemelve (vagy éppen elfedve) a hibákat. És nem működne ez a kettős mérce, ami jelenleg működik.

Megérjük ezt mi egyszer?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr392623962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2011.02.01. 12:39:02

Az utolsó költői kérdés volt, ugye?

Szúrófény 2012.11.03. 14:47:43

A nevelt gyerek eladása

Párt bácsi megöregedett. Agy érelmeszedés kínozta. Elerőtlenedett, tagjai elhagyták.
Először a nevelt fia, Sajtóka kezdte kritizálni. Végül mégis Ő maradt hozzá a leghűségesebb gyermeke. Jól tudta mivel tartozik az Ő felnevelőjének. (Párt) iskoláztatta, úri láblógató állásba helyezte, gondolkodnia se kellet, nem is volt szabad.
Később őt is kényszerült eladni, nehogy a valódi tulajdonos, a közösség kezébe jusson. Ezt sokan, értetlenül nézték, hogyan tehet ilyet? Párt bácsi tudta mit, csinál, a sajtó jól nevelt, hűséges gyermeke maradt. Soha rosszat nem mondana az ő nevelő apjáról. Akárki legyen is az új gazdája, tudja, mivel tartozik az ő felnevelőjének. Mert ki lenne, lehetett volna Ő a párt apuka nélkül? Senki, és semmi! Mehetett volna dolgozni! Melózni! Brrrr! Nem azért képviselte Ő a munkásosztályt, hogy Ő dolgozzék! Az Ő szerény kis képességeivel, (hiszen azért tették Őt oda) hol szerezhetett volna olyan szép címeket, mint rovatvezető, szerkesztő, Főszerkesztő! Nem kellett hozzá más, mint szolgalelkűség, hűség, egy kis gerinc (ki)operáció, jó torok, és száj. Sok volt a lenyelni való (darabos, bűzös) még több a hazudni való rezzenéstelen arccal.
Mindezekért jó fizetés, csinos feleség, és csinos vagyonka járt. Aztán a privatizáció. Megvehették a szétrohasztott lapot az elhülyített, olvasótáborral egyetemben, akik még mindig „szívják” az opiummal átitatott újságot, hogy „azért régen jobb volt” — nyugodtabban lehetett hazudni!
süti beállítások módosítása