Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Földrengés Magyarországon

2011. március 14. - Droli

Gondolom, benneteket is meglepett, hogy az óriási erejű és pusztító földrengés ellenére a körülményekhez képest Japán viszonylag olcsón megúszta az egészet (mikor ezt írom, még nem tudom, mi lesz az atomerőművel). Vajon mi lenne hazánkban, hasonló esetben? A földrengés pontban reggel nyolc órakor következik be, a tudósítás percről percre frissül:

8.00: Súlyos, 8,8-as erősségű földrengés rázta meg Magyarországot. Egyelőre semmit nem tudunk, áldozatokról, károkról, semmiről sincs információnk.

8.01: Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor tehet a földrengésről. Ahogy fogalmazott, "mélyen elszomorító, hogy hazánkban ismét terjedőben van a fasizmus, a szocializmus, a kommunizmus, meg minden egyéb izmus, és közben nem foglalkozunk olyan fontos dolgokkal, mint pl. a földrengésvédelem".

8.04: Szíjjártó István először is részvétét fejezi ki a négy perccel ezelőtti földrengésben megsérült Audik tulajdonosának, majd Nyakó nyilatkozatára cáfolja, hogy a kormány nem tett semmit a földrengés ellen. Továbbá kijelentette, hogy "pont a szocialista kormány volt az, amelyik nem tett semmit, bezzeg a Fidesz kormány már a választási ígéreteiben is megemlítette a földrengés elleni védekezés fontosságát, sőt, a Széll Kálmán tervben is kiemelten szerepel ez a kérdés, határidő: augusztus 1." Arra a kérdésre, hogy melyik év augusztus elseje, Szíjjártó nem válaszolt.

8.05: Öt perccel a földrengés után a Miniszterelnöki Hivatal Földrengéskutató és Lepényevő Osztályának titkárnője újságírói kérdésekre azt válaszolja: Nem tudjuk, mi történt, mert a testület éppen Dominikán vitatja meg a szexuális élet problémái című témát egy konferencián. Az osztályon amúgy 5 ember dolgozik a földrengéskutatáson, és 7680 ember nem.

8.07: Az Index címlapja már tele van földrengésről szóló blogokkal, mint például: "Örülünk, Vincent: Orbán földrengése", "Mandiner: Gyurcsány földrengése", "Malackaraj: Vörösboros kaviáros ételek földrengés esetére", illetve "Homár: Nem vették vissza a kerékpárom a Tescoban, mert földrengés volt" címekkel.

8.09: A fejlesztési miniszter kiadja az első hivatalos közleményt: "Magyarországot kilenc perccel ezelőtt súlyos földrengés rázta meg. A földrengés úgy 1,5-17,5 közötti erősségű volt, és epicentruma valahol az Északi sark és a Déli sark között lehetett. Áldozatok vannak, nagyon sok embernek nem sikerült megvédeni a magánnyugdíját, valamint több százra tehető azok száma, akik az MSZP rabsága alatt maradtak." Arra a kérdésre, hogy hol van ilyenkor Orbán Viktor, az a válasz érkezett, hogy "valahol kint kávézik, de nem fog szerepelni, mert nem szeretné, ha a rossz hírek az ő nevével fonódnának össze".

8.11: Az MSZP cáfolja a fejlesztési miniszter információit, és kijelentik, hogy azonnali választ várnak arra a kérdésre, hogy miért olyan drága a cukor. 

8.15: Még nem indult el a mentés, mert a tűzoltók és a mentők is észlelték, hogy az előző hónapban közbeszerzésen vásárolt, 2 milliárd forintos darabáron beszerzett új esetkocsik meg sem akarnak moccanni. A közbeszerzésen nyertes cég igazgatója, név szerint Deutsch Béla nyilatkozatot adott ki, hogy természetesen eleget tesznek garanciális kötelezettségüknek, éppen ezért minden telephelyre azonnal küldenek két Trabant-szerelőt.

8.20: A kormány határozatot hoz, hogy mostantól minden földrengés sújtotta település köteles kitenni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nyilatkozatát minimum huszonhét helyre.

8.22: A kereskedelmi tévék egyelőre nem foglalkoznak a földrengéssel: a TV2-n még mindig a Kórház a város szélén című sorozat 654. részének 546. ismétlése megy; az RTL Klubon is csak annyit tudtunk meg, hogy VV Edit nunija teljesen benedvesedett, mikor megmozdult a föld. Ezen segített VV Szabi; mármint a nunin.

8.27: "A kormány a helyén van, tudja a prioritásokat, és ennek megfelelően cselekszik!" - jelentette ki Lázár János fideszes politikus. Példaként azt hozta fel, hogy a földrengés utáni percekben azonnal összehívták az alkotmányozó bizottságot, és új passzust tettek az alkotmánytervezetbe: "A magyar anyaföldnek joga van a rengéshez!", valamint hogy a határon túli magyaroknak is joguk van érezni a rengést.

8.30: Fél óra telt el a rengés óta, de a helyzetről és az áldozatokról még mindig nincs hír.

8.45: A földrengés első áldozata: súlyos állapotban kórházba került egy borsodi férfi! Meg nem erősített források szerint a férfit a falu polgámestere kérte meg, hogy ha már úgyis ráér, ráadásul állandóan segélyezik, ugyan, fogja már meg a lapátot, és segítsen a romok eltakarításában! Az áldozat ezekre a szavakra rosszul lett, és csak a mentőorvosok tudták eszméletéhez téríteni. Konrád György ezzel a rasszista üggyel kapcsolatban nyilatkozatot tett a Der Spiegelnek, de mivel német tolmácsunk szabadságon van, nem tudjuk, mi van benne. Illetve sejtjük.

9:00: Az MSZP cáfolja a kormánynak azon kijelentését, ami még nem hangzott el, de el fog hangzani.

9.13: Cunamiveszély Nagykörüben! A hírek szerint a Tisza kilépett medréből, és a falu felé tart!

9.14: A hírre megjelent a Magyar Gárda; ezután a Tisza inkább jobbnak látta visszatérni a medrébe.

9.25: A MOL holnaptól 5 forinttal emeli a benzin árát, mert ma reggel a szudáni király unokaöccsének hasmenése volt; holnapután pedig további 10 forinttal, mert a mai magyar földrengés várhatóan alapjaiban megrengeti az olajtőzsdét.

9.40: A tudósok bejelentik, hogy a föld tengelye picit elmozdult.

9.50: Az EU és az IMF közleményt ad ki, melyben kötelezik Magyarországot, hogy azonnal fordítsák vissza a földtengelyt! Erre Szíjjártó úgy válaszol, hogy ez a tengelyfordulás az elmúlt 8 év öröksége, és ezért személyesen Gyurcsány Ferenc a felelős.

10.00: Megalakul a független parlamenti vizsgálóbizottság, melyben Gyurcsány Ferenc szerepét vizsgálják a földrengésben. A bizottság 15 fideszes és egy LMP-s képviselőből áll, bár ez utóbbi csak fűért ment oda, de véletlenül rázárták az ajtót.

11.00: Schmitt Pál is együttérzését fejezte ki: "Ma szörnyü földrengés volt hazánkban. A hirek szerint akár töb áldozat is lehet, de imátkozunk istenhez, hogy áldja meg a magyart!"

12.00: Az RTL Klubon műsorváltozás lesz: délután Győzike Kiszel Tündével és Anettkával beszélget a földrengésről.

...

18.00: A Magyar Földrengéskutató Intézet még mindig nem tudja, mi történt, de este nyolckor fogadást adnak Deák Ferenc 200. születésnapjának tiszteletére.

18.30: A Szomáliai Földrengéselőrejelző Intézet munkatársai a következő közleményt adta ki: "1. Éhezünk! 2. Magyarországot helyi idő szerint reggel 8-kor 8,1-es erősségű földrengés rázta meg, melynek epicentruma Balatonszárszótól 1 km-re délnyugatra volt. Ezt állapították meg műszereink és varázslóink." - a tudósok pontosnak ítélték meg a közleményben foglaltakat.

18.45: Friss adatok érkeztek: senki sem sérült meg, mindenki jól van.

19.00: "A magyar lakosság példátlan lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, hogy nem várták meg a segítséget, hanem mindenki szépen kiásta magát a romok alól a nemzeti együttizé rendszerében." - mondta el Orbán Viktor lapunknak. Így az állam megspórolta a mentés  55 milliárd forintos költségét, melyet a "Fényképezzük le felülről a földrengés sújtotta országot, és verjük erre naponta kétszer" elnevezésű projektre fordítanak.

19.20: Közvetítésünk véget ért, mert lassan kezdődik a Barátok közt. Köszönjük a figyelmüket, és minden szerencsétlenül jártnak jó haldoklást!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr732733427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hülyeségkaszáló 2011.03.14. 12:47:36

9.45: A tudósok bejelentik, hogy a magyar föld 2m -rel picit odébbmozdult. A Rajna fele.
9.46: A Kormány üdvözli az elmozdulást.
9.47: Az OMT korrigálja a 9:45-ös jelentést.A szatelitok felvételei szerint az irány nem a Rajna,hanem Ukrajna.
9.48: A Kormány ura a helyzetnek,keresi a megoldást a visszamozditásra.Szájal
szerint ebben a kormánypártnak behozhatatlan előnye és nagy gyakorlata van.
9.49: A Parlamentben a rosszabbik fölveti hogy a lopkodások (szent magyar föld) megelőzésére rendkivüli teljhatalmat kell adni a Nemzeti Gárdának
9.51: Egy Kubatov nevü képviselő kifogást nyujtott be a visszamozditás ellen. Véleménye szerint ez diszkriminálja a Fradit,mert akkor anullálni kellen az egyetlen gólt,amit a csapat a szezonban rúgott.(A rengés pillanatában pont 11-ese volt csapatának,az ellenfél kapusa a meglepetéstül leült, a labda igy is mellé ment volna,de a kapu 2 métert eléje ugrott).Egyben együttérzését fejezte ki Schmitt Pállal,aki vele volt a tribünön és kórházba kellett szállitani,mert torkán akadt a tökmag

iphilosopher 2011.03.18. 22:26:54

Ezen jót nevettem. :-)
süti beállítások módosítása