Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Bullshit-parádé a parlamentben

2011. május 02. - bogancs

Mit mondjak, meglehetősen nívótlanra sikerült a parlamentben a romákkal kapcsolatos eszmecsere. Nézzük, ki mondott bullshit-eket, és kinek van valamennyire reális képe a dologról:

Pintér Sándor, belügyminiszter:

„Gyöngyöspatán január 1. óta tizenkét kis értékű lopás történt. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megjelenése óta 17 bűncselekményt követtek el Gyöngyöspatán.”

Vollner János, Jobbik:

„A cigányok valósággal letarolták Gyöngyöspatát.”

Schiffer András, LMP:

„A kormánynak nem az emberek a fontosak, hanem a nemzetközi sajtó véleménye.”

Harangozó Tamás, MSZP:

„Orbán maga ismerte be egy vasárnapi tévéinterjúban: arra várt, hogy vér folyjon, hogy végre cselekedhessen. Az új rendőrségi törvény alapján vegzálhatják az állományt.”

Lázár János, Fidesz:

„A Jobbik nyiltan megvédte a szélsőséges, neonáci Szebb Jövőért Egyesületet, amely odament legénykedni, majd amikor a helyiek megverték őket, a rendőrökre vártak megmentésért.” … „2006-ban a szocialista kormány tűrte, hogy neonácik masírozzanak Budapesten, miközben "magyar honfitársaink szemét lövették ki október 23-án."

A reakciók végén Kövér házelnök néhány másodperces technikai szünetet rendelt el, hogy a képviselők, "különösen Szűcs Erika", lehiggadhassanak. – No comment.

Eddig a bullshitek. Nézzük, ki volt az aki azért némi konstruktivitást is mutatott:

Schiffer András, LMP:

„Mi két évvel ezelőtt azért születtünk, hogy a politikai közösséget a XXI. században ne lehessen fasisztákra és antifasisztákra osztani. Ha ezt a felosztást nem lehet meghaladni, az az LMP-nek kudarc.” Schiffer jó cigányemberekkel példálózott, akiket a Jobbik megaláz, amikor csavargókról beszél.

Javasolta, állítsanak fel békehadtesteket az etnikai feszültségek oldására. Felhívta még a figyelmet arra, hogy nem pusztán etnikai, hanem szociális okai vannak a válságnak.

Pintér Sándor, belügyminiszter:

„Azon dolgozunk, hogy a közfoglalkoztatásban mindenkinek tudjunk kenyeret adni. A cigány gyerekek sok esetben azért lettek esélytelenek, mert a szülők nem megfelelően iskoláztatták őket, ezért is volt jó ötlet az iskolalátogatáshoz kötni a családtámogatásokat. Az önvédelem területén, az idős emberek területén is léptünk, mert a kormány megteremtette az önvédelem jogi körülményeit. Közfoglalkoztatási program pedig lesz, százezres nagyságrendben fogunk tudni munkát adni" – Lássuk!

Harrach Péter, KDNP:

„Deviáns életformát folytató családok fenyegetik a békés lakosságot, és ezzel ártanak a cigányság megítélésének is. Erre a problémára rossz választ adtak azok, akik viszontfélemlítéssel próbálkoztak. A Jobbik egyetemlegesen elítélő nyilatkozatot tesz egy népcsoportról."

Az idézőjelek jelen posztban nem szó szerinti idézetet jelölnek, az egyes megszólalók mondanivalóját az index.hu percről-percre cikkéből vettem át.

https://m.blog.hu/ni/nivo/bob_sapp.jpg Összességében elmondható, hogy nívótlan vita folyt a cigányságról. Ezt a problémát így sohasem oldjuk meg! Olyan, mintha minden párt arra várna, hogy az eddigieknél sokkal több vér folyjon. Bár én személy szerint még akkor is kételkednék, hogy ezek valaha is megegyeznek a kérdésben, holott a dolog egyre sürgetőbb.

A Nívó blog javaslata: Ültessük be ezt a 386 embert vitatkozni Gyöngyöspatára az iskola tornatermébe, az udvarra pedig engedjünk be száz doronggal felfegyverzett romát, a Véderő, és a Szebb Jövőért Egyesület tagjait azzal, hogy ha 24 órán belül nem állnak elő egy kompromisszumos, minden párt által támogatott javaslattal, akkor bizony bármely érintett szabadon eltángálhatja őket. Alternatív javaslat: Aki nem hajlik a megegyezésre, azt vessük a ringbe Bob Sapp ellen. :)

Ha pedig megszületik a megállapodás, akkor annak ne legyen kegyelem, aki azt szabotálni próbálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr462872937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lemmiwinks 2011.05.03. 08:51:54

nevetséges javaslat. az SZJPE és a Véderő nem bántott soha senkit, ezért a Fidesznek, MSZPnek és LMPnek nem lenne mitől tartania, csak a 100 cigánytól, tehát őket védenék.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.05.03. 16:58:55

Nem támogatom, tudod, milyen helyes kis iskola az? Ráadásul egész felszerelt suli, van tanuszodája is, kár lenne összerondítani politikusokkal.

Viszont ott van az általam csak Kopasznak nevezett Várhegy, melyen remek sziklák vannak, ott lehetne gyakorolni a kerékbetörés mesterségét. Eleve, az egész Kopasz hegy alkalmas erre, mert rohadt meredek, a falu felöli oldalán alig van fa, most hirtelen elképzelem az egészet, politikusok kerékbetörése, a nagyszámú nézősereg filmezi az egészet, a hegy tetején meg amúgy is ott leng a magyar zászló, kiváló turisztikai esemény lenne :-)
süti beállítások módosítása