Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Alanyi jogon jár lakás a romáknak?

2011. május 25. - Droli

Bizony, Farkas Flórián erről beszélt egy portálnak: saját jogán lakáshoz juthatna egy roma család, ha az egyik szülő dolgozik, és a gyerek iskolába jár.

Remek. Ha belegondolok, szegény Bogáncs kolléga még jópár évig (évtizedig?) nyögheti vissza devizahitelét, amit lakásvásárlásra vett fel. Van két tündéri gyermeke, egyik már ovis, ha jól tudom, Bogáncs rendes, bejelentett állásban dolgozik, nem kevés adót fizet, és társadalmunk megbecsült tagja. Azon emberek egyike, akik a vállunkon viszik az országot.

Neki nem jár ingyen lakás.

Jómagam pár év bejelentett állás után külföldre voltam kénytelen "diszidálni", mert az állam olyan szinten lehúzta a fizetésemet, hogy beláttam, normális esetben esélyem sincs saját lakásra (max. hitellel). Most már négy éve Írországban élek, nem szívesen, kényszerből, én nem vagyok olyan multikulti fajta, aki bárhol otthonosan tudja érezni magát. Spórolok ezerrel, nélkülözöm a családot, a barátokat, honvágyam van, de úgy vagyok vele, hogy kibírom, mert így talán hamarabb össze tudok hozni egy lakásra valót, és vissza tudok végre költözni Magyarországra. 

Mert nekem sem jár ingyen lakás.

Erre olvasom, hogy másnak pusztán bőrszín alapján, nevetséges feltételek mellett ez ALANYI JOGON JÁR. Diszkrimináció, rasszizmus? Az. Bogáncsot és engem diszkriminálnak, meg még pár millió embert rajtunk kívül, akiknek legfeljebb az adófizetés joga jár. Ha ebből a javaslatból tényleg lesz valami, abból nagyobb balhé lesz, mint a magánynyugdíjak "megvédéséből", ezt szerintem mindenki látja. Érdekes, hogy diszkriminációról, rasszizmusról beszélnek "ott, fent", de azt senki sem veszi észre, hogy a roma politikusok sokat tesznek azért, hogy ez a dolog jelen legyen a társadalomban, és valósággal szítják a tüzet az ehhez hasonló javaslataikkal. Mert ez az ötlet megint nem fogja elősegíteni a romák és magyarok békés együttélését, ellenkezőleg, a devizahiteleket nyögő, vagy kilakoltatás előtt álló lakosság gyűlölni fogja az alanyi jogon házat kapó roma családot!

Egyelőre abban reménykedem, hogy a döntéshozónak helyén lesz az esze, és az egész javaslatot a kukába vágja. Mert ha nem... abba jobb bele se gondolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr32931820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2011.05.25. 17:18:29

Remek. Én is 10 éve, mióta abbahagytam a sulit, dolgozom, rendesen fizetem az adókat, ám még hitelt se tudok felvenni, annyira keveset keresek.

Ám azt hiszem, hamarosan sok ember fogja cigánynak vallani magát ebben az országban :)

iphilosopher 2011.05.25. 20:31:06

Ez egy hangulatkeltésre kiválóan alkalmas téma, amúgy semmi értelme. Tulajdonjogot biztosan nam kapnak (remélem), de még úgy is egy elég komoly segély lenne. És óriási feszültségeket generálhat: mi lesz a 'magyar'okkal és különsen mi lesz a már eddig is dolgozó romákkal? Mellesleg jó kis lehetőség a korrucióra, visszaélésekre.

igaz szó 2011.05.26. 03:39:39

ez aztán diszkrimináció, aki dolgozik, kilakoltatják, mert nem tudja fizetni a részletet, a más szármázásu meg kapja, : gratulálok nem minősítem aki kiokoskodta, saját magát minősíti:(

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2011.05.26. 07:26:59

Szerintem is hangulatkeltés.

Nem vagyok azzal vádolható, hogy elvakult fideszes lennék, de ekkora marhaságot biztos hogy nem találnának ki még ők sem.
Én azt hallottam hogy már cáfolták is.

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2011.05.26. 10:27:28

Nem cáfolták, csak azt mondták, hogy nem tudtak róla.

Van ilyen. Lázár és Balsai urak alkotmánymódosítási indítványáról sem tudtak.

Figyelem elterelés. Hergelés.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.05.26. 11:02:44

@APOSTOL - Szemben az árral.: Én is nagyon remélem, hogy ez csak Farkas Flórián elmebeteg ötlete, és nem részlet a Fidesz romaprogramjából...

dézsàvü 2011.05.26. 21:32:58

Ezt a programot az Unió erőlteti és fizeti.
A nyolcmillió kelet-európai cigány felzárkóztatása a régióban, csak nehogy a Nyugatra zúduljanak. Részletek még nem ismertek, de kétlem, hogy tulajdonjogot kapjanak.

Volt már egyszer ilyen ebben az országban a hatvanas években. Amelyik roma egyéves folyamatos munkaviszonyt igazolt, épített a családjának az állam egy családi házat. Ekkor kezdődött el a cigánytelepek felszámolása a települések perifériáin és integrációja. Amikor kiköltözött a cigánycsalád a putriból, már ott állt a dózer és azonnal lerombolták a villa-negrát. Azt hiszem nem kell bizonygatnom, hogy amelyik magyar család mellé beköltöztettek egy cigánycsaládot rögtön elértéktelenedett a háza. De most is így van ez, ha egy paneles lakásba beköltözik egy roma család, az egész lépcsőház elértéktelenedik. (Csak nehogy előjöjjön most valaki egy álszent kommenttel, hogy a közelükben is laknak ilyenek és semmi probléma, meg milyen hawaii.) Nagy hiba volt ez akkor. Nem szabadna mégegyszer elkövetnünk. Talán az sem hihetetlen, hogy a romák első télen feltüzelték az új ház szobáiból a parkettát.

Ha már ennek így kell lenni - mert Nyugaton félnek tőlük -, legalább most intézzék úgy az önkormányzatok, hogy újra egy csomóba költöztetik őket a városok peremén, zárt lakóparkokba. Sokkal jobban érzik magukat közösségben, ahol tudják gyakorolni sajátos foglalkozásaikat és megőrzik kultúrájukat, identitásukat.

Izo 2011.06.09. 00:18:16

Erre Orbán Viktor állítólag úgy reagált, hogy "jó, majd elmondom az ötletet a bohócügyi államtitkáromnak".
süti beállítások módosítása