Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Stohl és a töketlen igazságszolgáltatás

2011. június 22. - Droli

Előre leszögezem: nem vagyok jogász, semmi közöm a büntetőjoghoz, meg az egészhez úgy egyáltalán, én egy sima állampolgár vagyok, aki azt gondolná, hogy a rendszerben azért még van némi logika, és valamennyire működőképes. Hát nem.

Mikor is volt Stohl Buci balesete? Meglehetősen régen, 2010. május nyolcadikán. Pár napon belül tisztázódott minden, Stohl is elismerte vétkességét, gondolom, a rendőrségi szakvélemény is készen volt a balesetről, maximum pár apró részletkérdés maradhatott megválaszolatlan. A józan paraszti ész azt mondaná, hogy pár héten belül meg lehetett volna tartani a tárgyalást, ahol a bírónő szépen dönthetett volna: kikeresi a megfelelő törvényt, ami erre az esetre illik, mérlegeli a Stohl mellett és ellen szóló érveket, majd ítéletet hoz. Nem utópia amit írok, pl. Bodnár László futballista gázolásos ügyében villámgyorsan, két hét alatt lement az egész.

De nem így történt, eleve, tavaly december 14-én kezdődött a büntetőper, idén március 31-én lett meg az elsőfokú ítélet, tegnap volt a másodfokú, meglehetősen kevés sikerrel, és talán majd szeptemberben lesz valami. Miért ez az időhúzás? Akárhogy is nézzük, ez viszonylag egy sima ügy, megvan az elkövető, rekonstruálták a történteket, ha már itt is ennyire vacakolnak, mi lehet pl. egy betöréses ügynél, ahol a vádlott tagad, és közvetlen-közvetett bizonyítékok alapján próbálják ráverni a balhét? Eleve, miért nem lehetett tegnap ítéletet hozni? Elvileg Pali bácsi lábán folyik a vita, hogy mi okozta a maradandó fogyatékosságot, a baleset vagy a kor, pedig ez tökmindegy, nem Stohlon múlt, hanem a véletlenen, Stohl ettől ugyanúgy felelős a balesetért. Mondom én, mert Ruttner György védőügyvéd pedzegette, hogyha nincs maradandó fogyatékosság, akkor Stohl megúszhatja egy felfüggesztettel. Hát ez gyönyörű, Pali bácsi lábán múlik a szabadságvesztés, a többi meg mintha meg sem történt volna.

Szóval nem értem, mire jó ez az időhúzás, de lehet, jobb, is, ha nem akarom érteni, hülye vagyok a joghoz, na, Mintha a sok apró részlet között elveszne a lényeg, mintha a sok jogászi bravúrkodás előtérbe kerülne az "igazság szolgáltatásával" szemben.. Ha így megy tovább, hamarabb fognak a szereplők természetes halállal elhunyni, minthogy ítélet legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr183006386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keri5353 2011.06.23. 08:55:18

Tényleg hülye vagy a joghoz. Meg a politikához is. Egy ilyen üggyel évekig lehet hergelni a népet. Azt is teszik. Ásót adnak az emberek kezébe az árok ellentétes oldalán, oszt mehet az ásás.

capa05 2011.06.23. 09:46:39

Teljesen egyetértek a cikkíróval! Ittas vezetés -Vérvétel eredmény kb 1 hónap.Kábítószer befolyásoltság szintén.
A helyszínt elhagyta (cserbenhagyás) nem igazán kell bizonyítani mert otthonról állították elő.
Ami krédéses esetlen a hamis tanuzásra való felhívás, illetve a maradandó sérülés.A szerencsétlen sértett ugye súlyos sérült volt kórházba került. Az hohy két szakértő honnan kezdi mérni a láb hosszát a bűncselekmény szempontjából másoglagos. A lelki sérülés érte a balesetet szenvedőt akkor azt honnan mérik?
süti beállítások módosítása