Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Miért szeret szopni a Fidesz?

2011. július 01. - Droli

Már elnézést a kissé vulgáris címért, de erre nem találok jobb kifejezést: a Fidesz házhoz megy a pofonért. És most nem a médiatörvényre gondolok, hanem arra, hogy egy kormánytag feljelentést tett egy komment miatt. Mi vaaaaan?

 

Nem önmagában a médiatörvénnyel van a baj: ha belegondoltok, van még bőven más olyan jogszabály, amely lehetőséget adna a kormánynak arra, hogy szívassa a népet. Ha például holnap egy rendőri akció keretében megnéznék mindenki számítógépét, nem jogtiszta programokat-fájlokat keresve, alighanem a fél ország bevonulna szépen, kézen fogva a bíróságra. Lehetőséget ad rá a törvény? Igen. Gyakorlatban alkalmazzák? Nem. Valami hasonlót várt az ember a médiatörvény egyes részeivel kapcsolatban is: igen, szép volt, fiúk, kemények vagytok mint a háromnapos fos, nagyon kemények, de reméljük, nem gondoljátok komolyan.

 

Hát, Kovács Zoltán államtitkár komolyan gondolta, ő bizony feljelentett egy kommentelőt. Szíve-joga, azt csinál, amit akar, az egyszeri hülye is nyugodtan kiállhat a Magas-hegy szélére, és kiabálhat, ha úgy tartja kedve, nincs ezzel semmi baj, a különbség annyi, hogy a hülye ezért nem kap fizetést közpénzből. De könyörgöm, jelen esetben Kovács Zoltán mögött ott áll egy párt, egy kormány, időnként egy kétharmad is, nincs, aki szóljon neki, hogy Zolikám, ezt azért már mégse? Eleve, nem tudom, mit vár Kovács Zoltán ettől a lépéstől: Viktor majd megsimogatja a buksit, hogy „jól van, ügyes fiú vagy?” Nincs a Fideszben egy normális politikai tanácsadó, aki szólna, hogy „fiúk, ne hergeljétek a népet feleslegesen, éppen elég lesz a megszorításokat lenyomni a torkukon?” Időnként olyan érzésem van, mintha a Fidesznek az MSZP adna tanácsokat – és fordítva. Nem túlzok, ha kijelentem, hogy a Fidesz mostani politikai tanácsadóinál, dömtéshozóinál bármelyikünk jobban el tudná látni a feladatot. Bármelyikünk – te, én, apád, anyád, bárki, mert mi legalább felfogjuk a józan paraszti eszünkkel azt a tényt, hogy az erősen ugató, harapós kutyát nem hergeljük tovább.

 

Bevallom, várom a cáfolatot vagy valami erre utaló jelet: Orbán Viktor felmentette Kovács Zoltánt, Szíjártó közölte, hogy a kormány nem ért egyet a feljelentéssel, Schmitt Pál nyílt levélben megírta, hogy „elhatárolóddom Kovács Zoltán tetétől”, vagy valami hasonlót, mely jelzi, hogy van még értelem a pártban. Mert ez így kezd egy nagyon rossz álommá válni. És abban is reménykedem, hogy Orbán Viktor szól Kovács Zoltánnak: „Zolikám, legközelebb ne nyisd ki a szád, mert büdös a nyelved”. Ha nem szól, akkor készüljön fel arra, hogy a kétharmadból gyorsan félharmad lesz, aztán meg már a kutyát sem fogja érdekelni, mit ugat a dakota kutya.

 

(Hátha tud valaki válaszolni a címben feltett kérdésre.)

 

Jogi közlemény: A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek. Aki baszogatja a kommentelőinket, kapja be!

Frissítés: Közben a médiahatóság körberöhögte a feljelentést (nem így kommunikálták le, de kb. így lehetett), így túlbuzgó Kovács Zoltán államtitkár úr nem ért el semmit. Köszönjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr913031365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Velvet coming outjáról pár szóban... 2011.07.04. 20:30:02

Madárral meglepve olvastuk ma a Velvet fészbukos megjelenésén ezt a főszerkesztői coming outot, egyenesen Zeppe Gábor "tollából": Kedves Gábor! Ideje volt már, hogy végre megtudjuk mi a fene van veletek, de így már tiszta a kép. Tudnod kell, hogy s...

Trackback: Az első nap 2011.07.02. 17:25:34

Lejárt a türelmi idő, mától teljes körűen életbe lépett a médiatörvény, és mivel kormányunk nem arról híres, hogy halogatja a dolgokat, rögtön el is kezdték alkalmazni, teljesen véletlenül pont egy baloldali lappal szemben. Ja, és természetesen törvény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2011.07.01. 22:25:25

Tehát úgy gondolják ezek a marhák, hogy most majd keményen fellépnek minden őket ért kritika ellen és cenzúrázzák a hozzászólásokat? S ha azt mondom, hogy kapják be, akkor még szexuális zaklatásért is feljelentenek?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.01. 22:46:39

Szerintem is értékelhető provokációként az eset, de szerintem nem a nép ellenében, hanem az interneten kommentelők ellen.

A nép (itt most a régivágású/vidéki/nem kommentelő/...stb túlnyomó többségről van szó) szerintem sokszor idegenkedve nézi - ha találkozik vele időnként, - hogy micsoda stílusban folyik az eszmecsere a neten. Ergo nem vagyok biztos abban, hogy egyértelműen negatív ez az akció a nép szemében. Már amennyi eljut hozzájuk a történetből.

Állítólag nem is Mádl volt az ominózus komment célpontja, hanem Orbán..

fabatka2 2011.07.02. 02:41:19

Ezzel akár precedenst is teremthetnek: ahogy a Népszava írja, mi van akkor, ha egy provokátor elhelyez a blogon egy kifogásolható (ki fogja eldönteni, mik a kritériumai??) kommentet, majd - akár ő maga, akár a samesza - feljelenti a blogot???

Alakul a "minden ízében európai médiatörvény" mindennapi gyakorlata...

infuzio 2011.07.02. 06:03:00

Nyalni lehet!!Kritikát nem?!

anonymand 2011.07.02. 06:14:10

Tisztelt Droli!

A címben feltett kérdésre, "Miért szeret szopni a Fidesz?", igen egyszerű a válasz.
A "néppel a népért" jelszóval az ajkukon, hangulatjavító cselekedetnek tekinthető.
Anno, a barátnőm is fel tudott dobni, bár valószínűleg nekem jobb volt, mint neki, de örömmel tette a dolgát.
Ezekben a nehéz időkben (forradalom+válság+8 év ellenzékiség+liberálisok világra kiterjedő aknamunkája+stb.) a kis öröm is öröm mottóval játsszák a torkos borzot.
Röviden: nekünk akarnak jót.
A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, ezért fordulhat elő, hogy eddig jobbára sokan úgy érezték (lásd egykulcsos adó), hogy nem a megfelelő oldalon állnak.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: "néppel a népért" - Luis Taruc; fordította Réz Ádám; Szikra Kiadó 1954

pirimogyoró 2011.07.02. 10:12:45

A jogi közleményhez annyit, hogy a jövő héten megváltoztatják öt évre visszamenőleg és a rájuk vonatkozó kellemetlen kommentek hazaárulásnak minősülnek.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.07.02. 10:17:51

@bogancs: "A nép (itt most a régivágású/vidéki/nem kommentelő/...stb túlnyomó többségről van szó) szerintem sokszor idegenkedve nézi - ha találkozik vele időnként, - hogy micsoda stílusban folyik az eszmecsere a neten."
Oké, akkor kamerázzunk be minden kocsmát - szigorúan az italmérés ellenőrzése végett - és az így nyert bizonyítékok alapján osszunk ki leöltendőket az ott végbemenő gyilkossági kísérletek tervezésével alaposan gyanúsítható egyének között.
Szerintem az interneten kommentelők jelentős része idegenkedve nézi, ha benyit egy vidéki kocsmába, hogy milyen szinten miféle eszmecserék folynak ott...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.02. 12:57:05

@vadász2:

Persze, teljesen igazad van. Én csak a bejegyzésre reflektáltam, hogy ettől az akciótól nem feltétlenül fog "szopni" a Fidesz, mert sokak szemében népszerű lehet.

Annyiban azért sántít amit írtál, hogy a kocsma nem sajtó.

Almost Zed 2011.07.02. 13:16:57

Miért szeret szopni a Fidesz?
Mert faszfejekkel veszi körbe magát!

teng-leng 2011.07.02. 19:15:19

Ez egyszerre vicces és szánalmas. Már alig várom, hogy ellenem is eljárás induljon a kommentjeim miatt.

wizes. 2011.07.02. 19:20:44

Ahol csak fasz van ott nem lehet nyalni.
Akkor ...?

wizes. 2011.07.02. 19:21:44

nivo.blog.hu/2011/07/01/miert_szeret_szponi_a_fidesz

Engem már IP alapján tíltanak a zIndexfórumon a faszfejek.

wizes. 2011.07.02. 19:24:09

Népszavába H Kovács faszfej írt egy kommentet aztán feljelentette magát.

billy reed 2011.07.02. 19:29:43

De gyerekek!
"Ez egy teljesen komoly névtelen feljelentés volt...géppel írva!"
/A tanú-részlet/

Ezennel kijelentem, hogy kommentem nem bír sem politikai sem semmilyen tartalommal!

Viszont:
Éljen és virágozzék pártunk és népünk vezetése!

Jóskapista 2011.07.04. 03:30:38

1. Nem szopnak. Szopatnak. Kivillantották a foguk fehérjét, hátha néhány sahtóorgánum összeszarja magát és öncenzúrát vezet be. (Lám, a Velvet meg is tette.) Ha ilyen apró figyelmeztetés nem elég, akkor esetleg a következő ügyben büntetnek is. Aztán majd mindenki szépen magától felteszi a szájkosarat. Csakis ez lehet a cél.
2. "...hogy az erősen ugató, harapós kutyát nem hergeljük tovább." Kivéve ha szadisták vagyunk, és a kutya meg van kötve, tehát biztos távolságból nyugodtan hergelhetjük, majd röhöghetünk rajta ahogy dühöng.

Dödölle 2011.07.15. 10:26:36

"...a kifogásolt olvasói megjegyzés nem Schmitt Pálra vagy Mádl Ference, hanem Orbán Viktorra vonatkozik. Ez pedig azért meglepő, mert Kovács még úgy fogalmazott: a levélíró arra kérte őt, hogy lépjen fel a "szerinte kegyeletsértő" megnyilvánulások ellen...."
Szeretnék Orbán Viktorról kegyeletsértő megnyilvánulást írni !!!!!!!!!!!!! Miért nem lehet ???????????? Hol itt a demokrácia !!!!!!!!!!!!!!! És nevezzenek el valamit Orbán Viktorról !!!!!!!!!!! Olyat, amit csak 5 évvel a halála után lehet !!!!!!!!!!! Nosza, tegyetek érte !!!!!!!!!!!!!!!! Sürgősen !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorge 2011.07.15. 12:04:40

@Dödölle: Amikor annak idején Lenin a "hasznos idiótákról" beszélt, akkor tudat alatt rád gondolt.

Dödölle 2011.07.15. 12:35:29

@Sorge:
Mi a gond ? Jogosult vagyok, vagy sem egy idiótáról megírni az elképzeléseimet ?
Még ha az az elképzelés kegyeletsértő megnyilvánulás is... Csak lenne már esedékes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dödölle 2011.07.15. 12:39:13

@Sorge:
Ja, és köszi, hogy felvetésemet Lenin alapján hasznosnak minősítetted ! Eszerint Te is azok közé tartozol, akik azt mondják:
ORBÁN, TAKARODJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 12:42:35

@Dödölle:

Szerintem bunkóság! Azonkívül értelme sem nagyon van a kegyeletsértésnek. Halottról vagy jót, vagy semmit. Az persze jó kérdés, hogy az embernek jogában áll-e bunkónak lenni? A túl sok liberalizmus nem vezet jóra szerintem.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 12:43:29

@Dödölle:

"ORBÁN, TAKARODJ !!"

Nincs relevanciája, csak hangos kisebbség vagy. Köztudott, hogy OV Magyarország relatíve legnépszerűbb politikusa.

Mikor ugyanez hangzott el Gyurcsánnyal, az ő népszerűsége már torgyáni mélységekben járt.

Dödölle 2011.07.15. 12:45:18

@bogancs:
Jó ! Akkor nem mondanék semmit ! DE MÉG ÉL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 12:46:56

@Dödölle:

Még úgy 40 évig biztosan. :)))
Úgyhogy kitartás! :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 12:59:39

@Dödölle:

"Csak lenne már esedékes !"

Mondjuk más halálát várni is bunkóság. Persze attól még szabad, de hogy te ezt még terjeszteni is szeretnéd magadról...?!

Dödölle 2011.07.15. 13:02:57

@bogancs:
Akkor meg mondhatom, hogy "ott dögöljön meg, ahol van !"
Mert ez nem kegyeletsértés, és számos embertársam kívánságával találkozik...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 13:14:17

@Dödölle:

Ja, hogy nem is gondolod komolyan az egészet, csak a nyelvedet köszörülöd!
Ily módon levezetve a benned felgyűlt feszültséget.

Értelek. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 13:17:11

@Dödölle:

Legközelebb tegyél oda egy szmájlit a sok felkiáltójel mögé!

Dödölle 2011.07.15. 13:24:38

@bogancs:
Legalábbis nem szeretném, ha továbbra is szopna. ( Engem legalábbis ne ! Ott van neki erre a Szájer... )
De már úgy szeretném meggyászolni !!!!!!!!!!!!! Gyásznap, munkaszünet, meg minden...
Más: Engem még soha nem kérdeztek politikusok népszerűségi listájával kapcsolatban. Nem nagyon jönne össze az a sorrend, amit lépten-nyomon hangoztatnak, mint Te is... Bár, ha én közvéleménykutató lennék, és kérdezhetnék, én is ki tudnék hozni bármilyen eredményt.... Mint EZEK is... Addig kérdeznék, míg a megfelelő számú, engem igazoló szavazat/vélemény össze nem jön, a nem megfelelőket meg nem venném figyelembe. Mint fidesznyikék az országos kérdezősködéssel... Vagy az "Álamfő" a helyesírás szintre hozásával és a nyelv védelmével...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 13:27:21

@Dödölle:

Miért? Szerinted ki vezeti a pártok népszerűségi listáját?

Dödölle 2011.07.15. 13:37:27

@bogancs:
Mondom: Engem még soha nem kérdeztek politikusok népszerűségi listájával kapcsolatban.
És úgy könnyű listát vezetni, hogy a regnáló államfő leamortizálását célfeladatként kapja egy pártszövetség két "vezető" "embere", amivel elérik, hogy a politikát a szavazatképes emberek nagy része számára megutáltatják, a "fan" - csapat ( tudod, akinek mindegy, hogy igaz, hazug, félreérthető, félrevezető, aljas, kicsinyes bosszúálló, stb. politikát folytat-e szívük csücskének pártja, az ő szavazatuk biztos )úgyis nyalja a seggünket, a többi meg otthon marad. Én ugyan elmentem szavazni, és NEM Orbánbasira voksoltam... Sem a Zsebcézárra, sem a Kishitlerre, sem a köpönyegforgató banditákra...
:-):-):-):-):-):-):-):-)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 13:49:28

@Dödölle:

Kicsit bonyolultan fogalmaztál, de ha jól értelek, azt állítod, hogy a biztos szavazók között vezet ugyan a Fidesz, de az elmúlt év eseményei elbizonytalanították a választók jelentős részét, akiknek így jelenleg nincs pártjuk és nem is mennének el szavazni.

Ha belegondolsz, ugyanezt állítja valamennyi közvéleménykutató is.

Dödölle 2011.07.15. 14:14:00

@bogancs: Kicsit leegyszerűsítetted, de egye fene... A lényeg: A fidesznyikek NEM szereztek több szavazatot, mint korábban, csak éppen azok, akik eddig az MSZP-re, SZDSZ-re, MDF-re szavaztak, egyszerűen otthon maradtak, mert valakik aljas módszerekkel megutáltatták velük a politikát, és ráadásul elhitették, hogy az eddigi "váltógazdálkodás" folyik tovább. Sok barom, aki nem ment el szavazni, nem is álmodott róla, hogy ezzel egy kétharmados ( 52 % = kétharmad !!!!!!!!! )fidesznyik hatalmat biztosít, és álmukban sem gondoltak rá, hogy ennek milyen következményei lesznek...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.15. 14:42:48

@Dödölle:

No! Ez igen! Végre egyenes beszéd! Ezzel már lehet vitatkozni, nem csak a gondolataidat fürkészem.

Nos, én úgy ismerem ezt a sztorit - és ezzel szinte az egész ország egyetért -, hogy az MSZP annyira megutáltatta magát a nyolc év alatt, hogy mindenki a Fideszt szerette volna kormányon látni. Meg a "váltógazdálkodásból" is elege lett mindenkinek. A közvélemény kutatásokat látva sok Fideszes azonban nem ment el szavazni, mert úgy gondolták, hogy nélkülük is meglesz a kétharmados győzelem, bár még így is félmillióval többen szavaztak 2010-ben a Fideszre, mint bármikor korábban. Valójában minimum 80%-os a Fidesz támogatottsága. :-))))

u.i.: A szmájlikat megint lefelejtetted.

Dödölle 2011.07.15. 15:02:58

@bogancs:
A 80 % igaz lehetett a választások másnapján ( a szavazni kívánók között ). Aztán másnap ( !!!!!!!!!!!!!!! ) jött OVI konjunktúra-lovag megjegyzése, három nappal később jött Kósa baromsága a görögökkel való hasonlóságról, amit az a barom Szarrá.... bocsika Szíjjártó jól megvédett, és már dőlt is a bili meg a forint. Azóta nem sok deviza-hitelesről mondható el, hogy nem néz ferde szemmel ezekre a kontárokra.
Én- mint említettem - nem vagyok-voltam-leszek közvéleménykutató, de számos emberrel beszélgetve jónéhányan mondták, hogy megbánták, hogy a fidesznyikekre szavaztak... ( szmájli : :-):-):-):-):-))Mert mocskos tetvek ( Szmájli :-):-):-):-):-))Így jó ?...

Sorge 2011.07.15. 16:05:51

@Dödölle:
Amikor valaki azt mondja, hogy ő " baloldali érzelmű", akkor én ez alatt azt értem, hogy olyan szerencsétlen buta emberről van szó, aki rendben lévőnek találja hogy az MSZP szétlopja az országot és gazdasági csődbe viszi.
Amikor "jobboldali érzelmű" embert hallok, akkor olyan idiótát látok magam előtt aki helyesli, hogy Orbán elvtelenül kiszolgálja az USA-t, nem tartatja be a törvényeket és engedi hogy a munkavállalók terhére legyen kilábalás a túltermelési válságból, holott ezt a válságot az Orbán által most támogatott tőke okozta.
DE ÉN VÉGRE GONDOLKODÓ EMBEREKET SZERETNÉK LÁTNI, NEM ELFOGULT, ÉRZELMES IDIÓTÁKAT !

Dödölle 2011.07.16. 10:04:03

@Sorge:
Én nem mondtam, hogy baloldali érzelmű vagyok. Csak azt, hogy a mostani uralkodó réteg mocskos gazemberek halmaza. Azt is eme réteg terjesztette, hogy az MSZP szétlopja az országot és gazdasági csődbe viszi. Ők legalább annyira benne vannak és voltak eme buliban, mint nemes ellenfeleik. És 8 évi ellenzéki voltuk, meg a "kétharmad" elérése óta eltelt idő mindeddig csak azt mutatta, hogy kicsinyes kis bosszúálló köcsögök, akik azért ügyesen és gondosan dolgoznak hatalmuk minden áron való megtartásán...
És erre gondolkodva jöttem rá. Baj ?... Bár ezt előre is borítékoltam volna, sok idióta fidesznyik szavazása előtt, hogy ez így be fog következni.

Sorge 2011.07.16. 13:25:52

@Dödölle:
Gyurcsánynak köszönheted a mostaniak térnyerését.
És azt, hogy Magyarország rendkívül sebezhetővé vált a mostani válságban.
Az a faszi egy nagyon súlyos orvosi eset!
A mostaniak legalább már nem elmebetegek.
De a politikájukat én sem fogadom el.
Ez van ...
Ezután csak objektíven szabad írogatni. Érzések alapján írogatni nem kell, csak gondolatokat érdemes leírni.
süti beállítások módosítása