Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

A nyelvtudás haszontalan dolog

2011. július 14. - bogancs

A nyelvtanulás teljesen haszontalan, fáradtságos és költséges időtöltés. Gondoljunk csak bele: Ha évek alatt megtanulunk egy nyelvet, attól még nem értünk semmihez. Az az ember, akinek a nyelvét megtanuljuk sokkal okosabb lesz nálunk, hiszen amíg mi a főnevek nemével és nyelvtani kivételekkel szívunk, ők egy sor hasznos dolgot megtanulhatnak. Például, hogy hogyan kell helyesen a krumplit feltölteni, vagy hogy kell a tőzsdén milliomossá válni, meg ilyenek.

De ha nincs kedvük tanulni, akkor is nyugodtan lóghatnak vagy csajozhatnak, míg mi a könyv felett görnyedünk.

https://m.blog.hu/ni/nivo/vago_istvan.jpg

Van_akinek_hobbija_a_nyelvtanulás, az hadd csinálja. Okosabb nem lesz tőle, ahhoz, hogy megéljen valamiből még minimum az összes operát meg kell tanulnia lekottázni mellé. Így lehet esélye elnyerni például műveltségi vetélkedők műsorvezetését.

Persze azt sem értem, hogy miért akar valaki idegen nyelveket önszántából tanulni. Lám Orbán Viktor is milyen jól elboldogult az Európa Parlamentben magyar ékesszólásával. És milyen nevetséges volt Kohn-Bendit francia dzsanázása. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb idegen nyelvnek rendkívül mulatságos áthallásai vannak. Itt van például Fángli a kínai kőműves, vagy Mikor Sodródszki cseh autóversenyző. Nem is beszélve a Fartfull típusú ikeás bútorokról.

Egy szó mint száz, okos ember idegen nyelvet nem tanul. Hacsak valakinek nem kell egy bábeli torony.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr163068579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peripetia 2011.07.15. 08:37:49

A cikk úgy baromság, ahogy van. Ennyi a Nenyi

Imadom a trapistát 2011.07.15. 08:51:23

@Peripetia:

Mi nem tetszik? A csaj a képen, esetleg, hogy benyal a cikk a miniszterelnökünknek?

A válasz függvényében vedd magadra szépen a megfelelő dehonesztáló jelzőt.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.07.15. 14:59:55

Az alapfeltevéssel egyetértek, amit már Asimov vagy C. Clarke is felvetett valamelyik nem sci-fi jellegű írásában. A Google-fordító használatával egyre kevesebb szükség van kétlábon járó szótárakra. A különböző nyelvek tanulmányozása nyelvészeknek lehet érdekes téma.
Azzal viszont nagyon nem értek egyet, hogy a tőzsdézés hasznos tevékenység lenne. Ez nem termelő jellegű tevékenység, hanem csak egyik zsebből tesz át pénzt a másikba, mint egy útonálló. Az útonállónál egyértelmű, hogy ki nyer rajta, a tőzsdézőnél viszont nem. Globális szinten ez semmivel nem viszi előrébb a gazdaságot. Hosszú távon csak az nyer rajta, aki a szálakat a kezében tartja (pl. Soros), aki az árfolyamok hintáztatásával a kishalak szájából kipottyantja a sajtot a saját nagy zsebébe. A többieknek annyi esélye van a nyerésre, mint egy szerencsejátékfüggőnek a kaszinóban.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.07.23. 15:30:46

Engem inkább az basz fel, hogy - az adófizetők pénzéből - már az alap- és középfokú oktatásban is tanítanak külföldiül. Faszért jó az, ha a fiatalságnak lehetősége lesz azonnal dobbantania az országból? Meg kell nézni, hogy melyek azok a szakmák, ahol elengedhetetlen a dolog, a többinél pedig vasszigorral tiltani, a fusizó nyelvtanárokat pedig közterületen botozni!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.07.24. 22:10:10

@"the dragon":

Hát ja! Tiszta szerencse, hogy a cigányok nem tudnak kanadaiul. Még a végén ők is tömegesen dobbantanának.
süti beállítások módosítása