Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Festmények szombatra - IMF és a művészet

2011. november 18. - bogancs

Hát ide jutottunk! Újra az IMF-hez fordultunk. Persze én optimista ember vagyok, úgy gondolom, hogy együttműködésünk a nemzetközi szervezettel biztosan gyümölcsöző lesz, ugyanakkor az IMF által megihletett művész hölgyek és urak véleménye elégé markáns.

És mint tudjuk a művészet erejét sohasem lehet figyelmen kívül hagyni. Mit üzennek nekünk azon népek művészei, akik már korábban az IMF-hez fordultak? Íme:

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf1.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf2.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf3.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf4.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf5.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf6.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf7.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf8.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf9.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf10.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf11.jpg

https://m.blog.hu/ni/nivo/imf12.jpg

_________________________

Hát ennyi. A teljesség igénye nélkül. Számomra megdöbbentő és elkeserítő volt az elmúlt egy-két napban az a hihetetlen kárörvendőség és elégedettség, ami itt a blogoszférán folyt. Egyes blogokban valóságos örömtáncot jártak amiatt, hogy Magyarország Orbán vezetése alatt újra az IMF karjaiba kényszerült. Csak gratulálni tudok nekik, álmuk valóra vált.

Mindenesetre mi itt a Nívó blogon nem örülünk! Reméljük, hogy soha nem lesz szükségünk az IMF hitelére, és az ország eddigi és ezutáni erőfeszítései előbb-utóbb meghozzák a sikert. És kedves kárörvendő, hőbörgő bloggertársaim ha a kezüket a szívükre teszik, biztosan tudják: a kutya ugat, a karaván halad. Mégis melyik pártra kellene szavazni, ha lemond a Viktor?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr53395153

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dakota Vezér, sej lovát karéjozza… 2011.11.19. 13:59:28

Dakota Vezér, nyalka indián vezér, sej lovát karéjozza. Fordítva üli meg persze a paripát, háttal a ló fejének, ahogy azt a legfélelmetesebb dakota harcosok körében szokás....

Trackback: Dakota Vezér, sej lovát karéjozza… 2011.11.19. 13:59:28

Dakota Vezér, nyalka indián vezér, sej lovát karéjozza. Fordítva üli meg persze a paripát, háttal a ló fejének, ahogy azt a legfélelmetesebb dakota harcosok körében szokás....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.11.19. 09:29:30

Tisztelt búsongó honfitársam!

Mindannyian a haza felemelkedésében reménykedve dolgozunk - nehéz elhinni, de engedjük meg, hogy a (mindenkori) kormány is, még a Lázár (vagy a kedvedért Lézer) Jani is).
Habár hazaárulóknak tűnnek, de engedtessék meg nekik, hogy feltételezzük, ők is az együttes jobb boldogulásunk (és nem csak a magukén) dolgoznak, csak kicsit ügyetlenek. Van mentségük: 8 év alatt sokat felejtettek és semmit (semmi hasznosat) nem tanultak. De tényleg legyünk megengedőek.
Persze nem szabad elfelejtenünk, hogy már másfél éve is csinálhatták volna jól: csupán azt kellett volna tenniük, amit most, és nem nagy hanggal készenléti megállapodást kötni. Ami semmire nem kötelez, nem kell lehívni, nem kell eltőzsdézni MOL-részvényekre, csupán maga a léte biztonságot nyújt.

Ahogy Brüsszelben nem az országot sértették meg, úgy most sem az ország baján kárörvendenek, hanem azon, hogy a nagyhangú országsorsrontó populista látványpolitizálás vereséget szenvedett. Szomorú, hogy ilyen hazárdjátékot lehet művelni egy egész néppel (nemzettel), de népnek nem nagyon volt más választása - az a kormánynak lett volna, most egy rossz út után visszatértünk a kiindulóponthoz, reméljük másodjára már jobb irányba megyünk.
Tehát veled együtt "optimista ember vagyok, úgy gondolom, hogy együttműködésünk a nemzetközi szervezettel biztosan gyümölcsöző lesz" és "reméljük, hogy soha nem lesz szükségünk az IMF hitelére, és az ország eddigi és ezutáni erőfeszítései előbb-utóbb meghozzák a sikert." (és remélhetőleg ebben a kormány is segítségünkre lesz).

És hogy min röhög kínjában az egész ország?:

"Az elmúlt másfél évben új alapokra helyeztük a magyar gazdaságot. Ehhez föl kellett számolnunk minden régi típusú együttműködést, amely korlátozta gazdasági önállóságunkat. Ezt sikeresen megvalósítottuk, elértük, hogy a magyar gazdaság a piacról finanszírozza magát, nem függünk mások jóindulatától. Ezzel a megújulás korszaka lezárult, most a növekedés korszaka kezdődik, és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk" - közölte a minisztérium.
Nem, ez nem egy 1982-es újsághír, hanem 2011-es!

Honfitársi öleléssel:
Vadász

mindig igazamva 2011.11.19. 12:03:53

bogancs:
Hát akkor Te nagyon mellémentél. A blogokból az jött le, hogy az elmúlt másfél év egy merő kudarc volt, amit szeretett kormányod nem ésszel oldott meg, hanem szájkaratéval. Nehogy abba ringasd magad, hogy a pszichiátriáról kiszabadul kormányod a Te és az ország felemelkedéséért, a társadalmi béke és igazságosság megteremtésén munkálkodott. Azért "dolgozott", hogy a saját hatalmát és klientúráját kiépítse, ami biztosítja számukra és családjuk számára hosszú időkre, hogy egy tízmilliós ország urai lehessenek. Egy könnycseppet nem morzsolnak el senkiért, nem hatja meg őket, hogy a szakadékba vezették Magyarországot! Kit érdekel. Tudod mi számít nekik: pénz és hatalom. Mert ha nem hívják be az IMF-et, hatalmuk került volna veszélybe. Mert talán leesett volna a hályog a választóik szeméről, kifolyt volna a média által újra- és újra töltött fos a fejükből. A hatalmukat akarják stabilizálni. A pénzüket már nem érinti semmi, azok már biztos helyeken vannak. Élj soká, akkor majd látni fogod az Orbán, Lázár örökösök és dinasztiájuk felemelkedését és uralkodásukat. Olyan ez, mint a középkorban, csak modern formában.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 12:05:57

@vadász2:

"Nem, ez nem egy 1982-es újsághír, hanem 2011-es!"

Hát ez az! Komolyan nem értem azt, aki még mindig komolyan veszi ezeket a bullshit-generátor által kidobott szövegeket. 30 év kevés volt, hogy átláss a szitán?

Ha jobban szemügyre vesszük az egész nemzetközi diplomáciai nyelvezet, és minden belföldi politikai nyilatkozat hasonló tartalmú.

Ezek a szavak nem arra valók, hogy szó szerint értse őket az ember. Arra van, hogy helyettesítse az 'Elkúrtuk!' típusú tájékoztatást.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 12:12:06

@mindig igazamva:

Igen-igen! Ezt már többszáz éve hallani, és nem csak Magyarországon. Bármely politikai szituációban, bármely országban bevethető duma. Csak igaz lehet, mert valószínűleg mindenki így gondolja.

És biztosan hallottad már erre a sztenderd választ is: "Akkor maradjanak most már ők kormányon, már úgyis megszedték magukat. Ha jönne egy új bagázs, akkor az megint a saját zsebe megtömésével kezdené. Ezt legalább megspóroljuk."

...

Jól elbeszélgetünk nemde? :)

chronometere 2011.11.19. 12:16:32

Romba döntötték a forintot, devizahiteles magyar családok millióinak okoztak nemcsak veszteségeket, hanem a létezésüket, az otthonukat kockáztatták, kiröhögtették és megutáltatták Magyarországot a civilizált országok és a normális emberek körében, mindezt egy olyan szélsőjobboldali ideológia kedvéért, amit rajtuk kívül korábban csak a városligeti Jurta Színházban gyülekező elmebeteg szélsőjobboldali figurák hangoztattak. Orbán hazudott, becsapta az embereket, olyan áldozatokat követelt, amelyekre nem volt szükség, kizsigerelte a lakosságot és az országot. A végére pedig kiderült, hogy az IMF nem egy adósságcsapdával a nemzetre leselkedő veszély, hanem a gazdasági antitalentumok és politikai szélhámosok által tönkretett országok megmentője. Orbánék legalábbis így fordulnak hozzá.

Orbán Viktornak mennie kell, de most már nemcsak a hatalomból, hanem az egész közéletből. Tizenhét éve mérgezi és fertőzi a magyar közéletet burkolt antiszemitizmussal, kódolt náci ideológiákkal, megosztotta és szándékosan két részre szakította, egymással szembe fordította az országot. Mindezt hatalmi céljai érdekében és egy beteg ideológia nevében, amely kitagadja a nemzetből a politikai ellenfeleket, amely becsmérli, megbélyegzi azokat, akiknek világnézete különbözik az övétől. Ellenzékben minden eszközt felhasznált arra, hogy szétverje a kormányzást, amellyel súlyosan ártott Magyarország érdekeinek. Hatalomra jutva semmi mást nem tett, mint bevezetett egy károkat okozó adórendszert, megsarcolta és útszéli tolvaj módjára kifosztotta mindazokat, akik még valamit termeltek vagy hasznot előállítottak, elvette az emberek nyugdíjmegtakarítását és azt eljátszotta a tőzsdén és elveszítette a forint árfolyamveszteségén. Féleszű, idióta, barátaival, Kósa Lajossal és Szijjártó Péterrel százmilliárdos veszteségeket okoztak, nyomorba döntöttek családokat, elüldözték a befektetőket, a működő tőkét, jogilag instabillá és kiszámíthatatlanná tették az országot. Európa közepén felszámolták a civilizációt. Eközben tízmilliárdot adott a magántetsőrének, egymilliárdot a fogorvosának, a felesége állami pénzen divatcéget gründolt a barátnőjének, százmilliós károkkal megvette a MOL-t, hogy az finanszírozza a Videotont, a nyomor közepén a süket hóbortja miatt stadionépítésekbe kezdett. Lerombolták a szociális hálót, az egymillió munkahely helyett nő a munkanélküliség, akik elveszítik a munkájukat, azokat az éhbérért való foglalkoztatás, a kényszermunka réme fenyeget. Felmondták a szolidaritást minden társadalmi réteggel, leginkább a hajléktalanokkal, akiket bebörtönöznek azért, mert szegények. A legembertelenebb és legdilettánsabb kormánya van Orbán Viktornak nemcsak a nyugati demokráciák között, de még a magyatr történelemben is párját ritkító módon.

A gazdasági ámokfutás mellett semmi mást nem tett Orbán, minthogy lerombolta a jogállamot, felszámolta a demokráciát, bebetonozta saját hatalmát, megpucscolta a demokratikus alkotmányt, a hatalom kizárólagos birtoklásának megszerzésére törekedett. Felszámolta jogilag a médiaszabadságot, elfoglalta a közmédiát, lerombolta az egészségügyet, elüldözi az orvosokat és az értelmiséget az országból, felszámolta a hatalmi ágak szétválasztását, a fékek és egyensúlyok demokratikus rendszerét, törvénysértő törvényeket vezetett be, mert felfüggesztette és csorbította az alkotmánybíróság jogosítványait, visszamenőleges hatályú törvényekkel felszámolta a jogbiztonságot, koncepciós pereket indított a politikai ellenfelekkel szemben, felszámolja az érdekvédelmet, a sztrájkjogot, egy fasiszta állam alapjait vetette meg. Rátámadt nemzetére, korlátozza a vallásszabadságot, a lelkiismereti szabadságot, felszámolja a világnézetileg semleges oktatást és véget vet az önkormányzatiságnak. Magyarországot századokkal vezeti vissza a felvilágosodás előtti korba, a sötét középkor ideológiai szintjére. A nyomor közepén ellenőrizetlen milliárdokat tolnak a katolikus egyházba, amely az elnyomó rendszer elsőszámú ideológiai támasza.

Orbán Viktor a rendszerváltás utáni Magyarország rákfenéje, az ország rákos daganata, átka. Ez az ember lezüllesztette a közgondolkodást, meghonosította a gyűlölködést, a faji kirekesztést, elbutította a magyar népet, megutáltatta és felszámolta a szabadságot. A magyar történelem egyik legpusztítóbb és legkártékonyabb figurája, akinek bíróság előtt kell majd felelnie a tetteiért, és akinek mostantól fogva nemcsak mennie, hanem takarodnia kell a közéletből örökre. Mindazokkal együtt, válogatás nélkül, akik a Fidesz nevű pártjában ehhez az ámokfutáshoz asszisztáltak.

Ne legyenek senkinek kétségei, Orbán Viktor nem fog magától távozni. Ezt az embert soha többet leváltani nem lehet, tőle megszabadulni nem lehet, fogságba ejtette Magyarországot, amely miatta elveszítette esélyét arra, hogy a magyar népben levő tehetség kibontakozhasson, a versenyben helytálljon, a feladatokhoz felnőjön, a szabad és demokráciában élő boldog népek családjához tartozzon. Kivezeti az országot a nyugati civilizációból, veszélyezteti uniós tagságunkat. Aki tud, menekül a hazájából, amely szélsőjobboldali ordas farkasok és személyiségzavarban levő bűnöző, krónikus hazudozók, dilettáns ámokfutók tobzódásának a színtere. Kiszámíthatatlanok a jövő eseményei, Orbán Viktor uralkodása szörnyű tragédiába viheti az országot.

Nem megy el, de mostantól mindenkinek tudnia kell, hogy mennie kell. Egy bűnöző banda uralkodik Magyarországon, élén egy skizofrén beteg emberrel, akit el kell kergetni, Magyarországot fel kell szabadítani, morálisan és intellektuáélisan helyre kell állítani. Ezzel a politikai bűnöző társasággal semmiféle közösséget nem szabad vállalni, nem szabad őket legitimálni.

Mostantól a jelszó: “Orbán takarodj

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 12:51:13

@chronometere:

Ugye nem gondolod azt, hogy ezt a hosszút itt bárki is el fogja olvasni.

mindig igazamva 2011.11.19. 12:51:45

@bogancs: Nem, ne maradjanak. De a lényeg, hogy most alapozzák meg a jövőjüket. A mostani rezsimben az a különböző az elődeikkel szemben, hogy még a látszatra sem adnak, semmit nem tűrnek el, ami a céljaikat keresztezné.
És még egy: a stílus.
Még a "rohadjonmeggyurcsány" is tett egy olyan kis mondatot:"elkurtuk"...
Na, ezt nem fogod hallani ettől a rezsimtől. Mégpedig azért, mert ez királyi erény, a hibák be nem ismerése. Hiszen hatalmukat Istentől eredeztetik, és ők ugye nem tévednek. Ezt látod most is, és ezért őket nem tartom demokratikus vezetőknek. Nem mondom, hogy pitiáner tolvajok, mert nem, mert nagyban játszanak, egy egész országot fognak politikailag és gazdaságilag leigázni. Nem az IMF, hanem a saját fajtád.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 12:57:21

@mindig igazamva:

Ezek szerint arra bazírozol, hogy tudnánk jobbat választani és lehet más a politika, te naív elempés!

mindig igazamva 2011.11.19. 13:06:34

@chronometere: Én elolvastam amit írtál: minden szava: IGAZSÁG.
Más:
Már most tudom, hogy az IMF megállapodásnak tudod mi lesz a neve: BIZTOSÍTÁS.
Mert minden nagyon szép, minden nagyon jó, jó úton vagyunk és az elért eredményeket be kell biztosítani(mint a drága autónkat, villánkat) Kilóra megvett Csaba László közgazdász már a rádióban ezzel példálódzott. Ezt fogják nyomni a fosagyú FIDESZ fanoknak.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 13:13:43

@mindig igazamva:

"Már most tudom, hogy az IMF megállapodásnak tudod mi lesz a neve: BIZTOSÍTÁS."

Le vagy maradva! Én ezt már tegnap tudtam!

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/18/ma_kopogtat_be_matolcsy_az_imf-hez/

Ezért is tartok én már előrébb a gondolkodásban, mint te. Lefogadom, hogy holnapra már te is ugyanúgy látod majd a dolgokat, mint én.

mindig igazamva 2011.11.19. 13:13:46

@bogancs: baszkikám, te mindig feltételezel, bele akarsz látni a másik agyába. Próbálkozol, de mindig mellé lősz.
Azt feltételezted, a blogok örülnek az IMF-nek. Nem, nem erről szóltak a kommentek, hanem hogy a balfaszkodásnak ára volt és van, le kellene vonniuk a tanulságot.
Ja, nem nem vagyok elempés, csak nem veszem be ezt a parasztvakítást, nem tudom elnézni az álszent, cinikus kommunikációt. Tudod van gyerekem, aki ha hazajön az iskolából és rossz jegyet kap, odaáll elém és megmondja az igazságot, nem akarja megmagyarázni a lehetetlent.
Na ez nincs most. Vezéred tényleg nem az falusi tökös gyerek, aki bemondja a tutit. pl:"én is elkurtam, nem kicsit, nagyon..."

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.11.19. 13:18:23

@bogancs: Ööö, akkor nem értem mire a poszt?
Ha te is tisztán látod, hogy az egyszerű elkúrtuk helyett ilyen röhejes győzelmi jelentéseket adnak ki, és ezen már mi is röhögünk (igaz, mi kínunkban) akkor mire fel keseregsz? Vessük bizalmunkat a jövő évbe! (kilábalás éve...)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 13:19:36

@mindig igazamva:

"Ja, nem nem vagyok elempés"

Magyarázkodsz itt! Kerülöd a forró kását! Száz szónak is egy a vége! Mondd ki hát, melyik párt a tuti akkor, ha lemond a Viktor!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 13:21:13

@vadász2:

Csak szórakozom kicsit, elvégre szombat van. Beviszem a málnásba az ilyen butákat, mint például ez a @mindig igazamva: .

mindig igazamva 2011.11.19. 13:25:15

Na ide figyelj faszkalap. Igazad van, mert ilyen hülyékre lebaszom a drága időmet, mint ami te vagy.
Nem tudom melyik segglyukból szedtek elő, de ha szórakozni akarsz, fogdosd az a szarcsimbókot a lábad között.
Az megy neked.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 13:29:10

@mindig igazamva:

Állást persze továbbra sem mersz foglalni, te gyáva! Mondanom sem kell, hogy ezért tart itt ez az ország, az ilyenek miatt, mint te!

A sírás az persze megy! Légy már férfi, az isten áldjon meg!

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.11.19. 13:32:16

@bogancs: Ja, az más ;-)

"melyik párt a tuti akkor, ha lemond a Viktor!"
Jah, akkor már csak a Fidesz! :-DDD

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 14:07:54

@mindig igazamva:

"Azt feltételezted, a blogok örülnek az IMF-nek. Nem, nem erről szóltak a kommentek"

Most lebuktál te szerencsétlen! Tudod az internet nem felejt:

tenytar.blog.hu/2011/11/11/egyre_kozelebb_az_allamcsodhoz?fullcommentlist=1#c14919210

Te magad írtad a fenti kommentben, hogy annak örülnél, ha államcsőd lenne, hogy "a fosagyú FIDESZ-esek is kijózanodnak".

Te magad írtad a linkelt kommentben egy másik blogon!

Tudod ez a poszt az ilyen együgyűekre volt kihegyezve, mint te. De nem bizonyultál ma méltó vitapartnernek, te hazaáruló fajzat!

Doberdo 2011.11.19. 14:11:43

Most akkor azért harcol a Viktor az IMF-el, hogy a leendő megállapodást "BIZTOSÍTÁS"-nak nevezzék ? Miért kell
ehhez az IMF, jöhet bármelyik nagy biztosító és Magyarország meg van mentve !

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 14:24:48

@Doberdo:

Mert a piacon kezdenek bedugulni a lehetőségek, mint azt az elmúlt 1-2 hétben láthattuk.

Mondhatni csak akkor biztosítanak minket, ha már biztosítva vagyunk az IMF-nél. Ez így a jó biznisz nekik, nem mondom. Tegyük fel, hogy biztosítjuk magunkat az IMF-nél, tehát elvileg kockázatmentessé vélunk, és mégis borsos kockázati felárat fognak majd szedni a magyar államkötvényekért, meglásd. Hülye dolog ez, mi?

rámenős 2011.11.19. 15:04:40

Nekem csak egy aprócska kérdésem van. Mennyit keresett Viktorkád és Matolcsykád, /esetleg te is? / a bejelentés napján.Durván 5 %-ot erősödött a forint. Ha a kiugrást nézzük még többet.
Aki tudta, shortolhatott. Nem tudom jól írom e le. 10 millánál ez már 5 millió 2-3 nap alatt. Várható volt, csak az időpontot kellett tudni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.19. 15:15:50

@rámenős:

Aprócska? Ez nagyon fontos kérdés! Bennfentes kereskedelemnek hívják, és büntetendő!

(Amire te gondolsz, az egyébként nem short, hanem long.)

Akik előre tudták a bejelentést, és a forint erősödésére játszottak, azok nyertek egy csomót, ez kétségtelen. Kérdés, hogy kitől. Valószínűleg azoktól, akik meg a forint esésére játszottak. Ilyenből is volt épp elég akkoriban.

Különben millió ilyen szitu van a világban nap-mint nap. Például feltehető a kérdés, hogy vajon ki nyert azon sokat, mikor a görögök megállapodtak az EU-vel és az IMF-fel, mindenki happy volt, az euró és a tőzsdék erősödtek, majd hirtelen Papandreau miniszterelnök bejelentette, hogy népszavazást ír ki a megszorításokról, erre minden bedőlt.

És itt nem csak egy aprócsak Magyarország volt a tét, hanem az EUR/USD keresztárfolyam például.

Vagy mennyit nyertek azok a terroristák, akik tudtak 9/11-ről, é shortolni kezdtek ezerrel. Hány évig fedezhették az akkori nyereségből a további tevékenységüket?

....

a lista végtelen. Megannyi csábító lehetőség, megannyi vélt vagy valós csalási alkalom.

mindig igazamva 2011.11.19. 18:35:48

@bogancs: Mi van buzikám, elhagyott a fiúd, hogy ezzel szórakozol egész nap?
Kutakodsz utánam, most rámizgultál, kisköcsög, vagy erre vered ki a gép előtt?
Bedobsz egy nagy faszságot, egész nap hinted a baromságaidat. Nivo blog, nah ez aztán nivó!
Te egy kis buzi patkány vagy,provokátor vagy, akinek erre áll fel. Azt hiszed kibaszott okos vagy, mi? Öten írtak be, mindegyik elküldött a p-csába. hah, na ez a helyzet.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.11.19. 20:49:56

@mindig igazamva: Frusztráltnak tűnsz. Igazán megválogathatnád a szavaidat.
A posztot elolvasni ugyan méltóságon alulinak találom, de engedtessék meg, hogy jelezzem, bicskanyitogató az a fajta vitakultúra, amit megengedsz magadnak. A cikkíró a legkevésbé sem tehető felelőssé azért, hogy édesanyád nem szeretett eléggé.
@bogancs: Annyiban meg kell védenem fenti fitymaszűkületes barátunkat, hogy ezúttal - nyilvánvaló igyekezeted ellenére (haha) - nem sikerült objektívnek látszanod. A dilettantizmus és a hiteltelenség nem segít, ha piacról akarjuk finanszírozni a hiányt. Az ájemef nem a Jézuska, ez tény. Csúnyák, gonoszak és kisszerűen beleavatkoznak azon országok belső folyamataiba, akiket kistafíroznak. De ezt mindenki tudta.
Azonban ennek nem kellett volna szükségszerűen így történnie. A jelenlegi hatalom az egyszerű többségig engedhette volna esni a népszerűségét úgy, hogy közben hasznosan teszi a dolgát. Olyan felhatalmazásuk volt, amit használhattak volna valós reformokra, ha nem saját fennhatóságuk kiterjesztése és bebetonozása lett volna a legégetőbb problémájuk. Egyre inkább hajlok Frick szcenáriójának elfogadására, jövőre vagy azután egy évvel előrehozott választások lesznek. Nem örülök. Nem azért, mert szeretem ezt vagy azt a politikai oldalt, sőt dimenziót, ideológiát, hanem azért mert megint elbasztak pár évet.
És most már az sem segít, ha elzavarják ezt a sok faszkalapot, mert a következő bagázs ugyanezt fogja csinálni, az elődeire koncentrál, az utódok helyett.

rámenős 2011.11.20. 04:43:37

@ripők: Azt hiszem, itt az ideje, hogy a csődre felkészüljünk. Legalább nekünk egyszerű embereknek legyen eszünk / ha már lehetőségünk kevésbé /és számítsunk az ország bedőlésére. Ne legyünk mindig a legnagyobb vesztesek.
itt az indexen már írtam a felkészülni az anarchiára blogba. Gyűjtjük a készleteket.

Doberdo 2011.11.20. 08:11:38

@bogancs: A tegnapi 14.24-re. Most már csak egyet nem értek. Az árkülönbözet alapján miért nem emel vádat a Legfőbb
Ügyész O.V. ellen ! Mert már régen mondták
a szakértők nekik, hogy baj lesz. Nem vették figyelembe és most nem O.V. hanem
a lakosság issza a levét! (Ja, vagy Polt
Úr O.V. zsebéből kandikál ki ?)

Doberdo 2011.11.20. 09:34:06

Még egy dolog a fentiekhez ! A biztosítást
az ingatlanra (ezúttal ez a nagybetűs haza)előre kell megkötni. Ha biztosítás nélkül beázunk és végül összedől a ház, akkor nem lesz olyan biztosító aki helytáll, tehát az állam nemlétező zsebéből kell helyreállítani a kárt.
Aki esernyőt tartott az ingatlan fölé(Bajnai Gordon) az persze hazaáruló!
Orbán Viktor pedig egy megtévedt fülkeforradalmár ?

gono 2011.11.20. 11:21:01

te biztos olyan meséket hallgattál gyerekkorodban, amiben a hazudozás és a csalás nem nyeri el méltó büntetését, ezért lehet az, hogy te neked kenyelmetlen a helyzek kicsit.

;P

a többiek öröme érthető, hiszen még az előző IMF hitelt (amit le sem kellett volna hívni) is OV költötte e, miközben nagy szájjal képes volt szidni őket. ez bizony erkölcsileg igy kerek.

is 2011.11.20. 11:46:11

nyugodtan mondogasd, hogy annak örülnek a többiek, hogy visszamentünk az IMF-hz. ez a saját szemedbe hazudozás illett eddig is hozzád, meg ezután is.

a többieknek: természetesen senki sem örül, hogy vissza kellett menni az IMF-hez. és pont ezért ugyanazt javaslom, hogy történjen, mint az előző min.elnökkel, amikor ő odafordult. az is ordas hazugság, hogy Orbán után nincs senki. persze, a FIDESZben kiépült a személyi kultusz, Orbán már Sztálinnal ér fel a szemekben, ha lelép, akkor az asztalra borulva kell sírni, meg zokogni. de Sztálin után is lett világ, és bizony jobb, mint vele volt. nem kell megfordítani a logikát: megnézzük mit csinált (szarba vitte az országot), és abból ítélünk (hülye). nem pedig előre eldöntjük, hogy Orbán egy isten, és akkor más még biztos ennyit se tudna. egy segghülye Orbán a tettei alapján, és más mérce nincs.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.20. 17:52:00

@ripők:

Mégis miben véled felfedezni szubjektivitásomat?

@is:

Ez profi logikai levezetés volt:

1. "A Fideszben kiépült a személyi kultusz"
2. "Orbán már Sztálinnal ér fel a szemekben"
3. "ha lelép, akkor az asztalra borulva KELL sírni"
4. "Sztálin után is lett világ, és bizony jobb, mint vele volt"
5. [Orbán] "szarba vitte az országot"
6. [Orbán] "hülye"
7. [Orbán] "egy segghülye a tettei alapján, és más mérce nincs"

Szerintem lazíts egy kicsit! Vagy kösd fel a gatyád! Egy Nívó blogon több érv és bizonyítás kell (a semminél) egy ilyen nagyívű levezetéshez.

Joooe 2011.11.21. 08:23:56

@bogancs: Az a szomorú hogy ennyire kiszolgáltatottak vagyunk már annak hogy egyes külföldi tényezők mit GONDOLNAK Magyarországról. Hiába nem vagyunk Görögország, hiába nem 2008 van, amikor finanszírozhatatlan volt az államháztartás, hiába van egy politikailag viszonylag erős és a költségvetési keretek betartását erőltető kormány, hiába csökken (a forint árfolyam ingadozásától eltekintve) az államadósság, ugyanúgy kezelik Magyarországot, mint az olyan országokat ahol ezek nincsenek.
Továbbra is fenntartom azt hogy a piacon nem lehet a végtelenségig túl- vagy alulárazott valami, és IMF nélkül is véget ért volna ez a pénzpiaci hiszti... csak lehet túl soká és túl sokat szívtunk volna addig.
(Bár itt is lehetne összeesküvés-elméleteket gyártani, hogy azért támadták a forintot viszonylag alaptalanul, hogy nehogymár ezek a mitugrászok megmutassák hogy az IMF nélkül is megy...)
Úgy gondolom az IMF megállapodás egy garanciát jelent a hitelezőinknek, hogy ha bajban lenne a magyar költségvetés, akkor az IMF hitelből ők akkor is ki lesznek fizetve ha az országban mindenki éhendöglik is :)
Nem tartom olyan tragikusnak a dolgot, sőt ha véget vet a pénzpiaci hisztinek, akkor talán jó is. A baj az lenne ha élnünk kellene az IMF hitellel, de szerencsére erre szinte 0 az esély, a kormány eddigi intézkedéseiből és tetteiből is világos, hogy inkább húz egyet a nadrágszíjon és költ hozzá egy jó kis kommunikációt, minthogy elengedje a költségvetést.
Az IMF sok dologba beleszól és nem az ország tényleges érdekeit nézi, ez összeesküvés elméletek nélkül is világos.
Elég sok fontos, a bukó pályáról kimozdulást segítő lépés nem jöhetett volna létre ha itt az IMF dirigál: "válságadók" (egyfajta progresszív adóztatás céges viszonylatban... aki jólmenő szektorban tevékenykedik kicsit többet fizet), nyugdíjreform (óriási folyó fizetési egyenleg javulás és egyszeri, némi mozgásteret biztosító vagyon),végtörlesztés (az ország deviza-függőségének csökkentése)...
Ezért örülök, hogy annak idején elzavartuk az IMF-et, és annak is örülök,hogy most, hogy már a húzós lépések megvoltak, a rendkívül káros befektetői hiszti lenyugtatására ismét bevonjuk az IMF-et a játékba. Most úgy gondolom ez volt az ország érdeke, és óriási piros pont matolcsyéknak, hogy ezt az arcvesztést bevállalták. Kormányozhatnának amolyan gyurcsányosan is, hogy a politika lépései teljesen eltávolodnak a valóságtól és "mindent meg lehet magyarázni". Ezzel szemben azt látom hogy a világ történéseire folyamatosan reagál a kormány, komolyan mondom az elmúlt évtized után olyan szokatlan hogy a kormány nem csak dumál hanem kormányoz...

pumukli 12 2011.11.21. 11:07:35

@Joooe:
Érdekes volt olvasni a fejtegetéseidet. Felmerült bennem az a kérdés, ha Téged elzavarnának valahonnan lemondva mindennek. Mert az IMF-et "elzavarták". Akkor Te milyen feltételekkel mennél vissza a pénzeddel "biztosítékot" adni azoknak, akik így viselkedtek veled? Tudnád, csak akkor mehetsz vissza a "játékba", ha a pénzed kell? Mert akik elzavartak azok nyakában ott űl a "bóvli"?Nem csiki-csuki játék ez, ahogy Orbánék kigondolták. Amúgy meg azt biztosan tudod, hogy mit jelent az, hogy a piacról finanszírozzák az országot? Most 8%-os kamatot a 4,5% helyett. És ki fizeti meg Orbán függetlenségét? Az ország apraja-nagyja, néhány ezer ember kivétellel.

Joooe 2011.11.21. 13:07:21

@pumukli 12:
1. Nem elzavartuk az IMF-et, csak én mondom úgy. Diplomatikusan megköszöntük a 2008-as segítséget (Ezt orbán többször is beleszőtte nyilatkozataiba) és megmondtuk, nem kívánunk új megállapodást kötni. Ez nem volt olyan udvariatlanság ahogy te beállítod.
2. Az IMF nem sértődős kislány, teljesen elveszítené a hitelességét ha ilyen szubjektív szempontok alapján mérlegelne ahogy te írod.
3. A bóvlizás tök alaptalan, ez egy pénzpiaci hiszti, a baj csak az hogy akkor is számít ha alaptalan. Ezért kell az IMF hitelkeret, hogy lenyugodjanak a befektetők, és nem azért mert szükségünk lenne hitelfelvételre.
4. A kamatemelkedést (Itt ugye állampapírokról van szó és nem jegybankiról) nem orbán okozta, sajnos nincs rá befolyása. Válságosdi, görög hiszti, gyurcsány emléke (mert ugye külföldről úgy néznek minket magyarokat mint mi a görögöket... nincs ilyen meg olyan kormány, "magyarok" vannak)... ezeknek van rá befolyása... Ha magyar államháztartás adatait néznék, akkor vennék a magyar állampapírokat mint a cukrot...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.21. 20:13:41

@pumukli 12:

Az IMF egy nemzetközi szervezet, amelynek Magyarország is tagja, tagdíjat fizetünk. Azért hozták/hoztuk létre, hogy ha valamelyikünk bajba kerül, azt kisegítse. Tehát ha úgy tetszik, az IMF van az országokért, és nem fordítva.

Ezenkívül nem hinném, hogy az IMF diplomaták nagyon sértődősek lennének. Ezek kő profik. Tudnak különbséget tenni belpolitika és nagypolitika között. Ráadásul ahogy a citált képeken is látszik, valószínűleg már megedződtek a kritikákon, nem a magyar kormány beszólásaitól fognak lehidalni.
süti beállítások módosítása