Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Simor András a második legnagyobb magyar

2012. február 25. - bogancs

A minap Simor András felajánlotta, hogy visszamenőleg lemond fizetéséről, ezzel is segítendő az IMF-fel való megegyezést. Méltán nevezhető ezért a második legnagyobb magyarnak Széchenyi István után, aki ugyebár egyévi jövedelmét (érdekességképpen akkori 60 ezer forintot) ajánlott fel a Magyar Tudományos Akadémia megalapítása céljából.

Mint ismert, a jegybankelnök korábbi 8 millió Ft-os fizetését az Orbán-kormány első intézkedései között vágta vissza 2 millió Ft-ra.

Szép gesztus, méltán gratulálhatunk Simornak ezért a felajánlásért. Remélem a kormány is értékelni fogja a dolgot, és végre pontot tesznek ennek az ügynek a végére.

Azért Simor javaslata sem tökéletes, én az alábbi kompromisszumot tekinteném optimálisnak:

Simor és a jegybank többi vezetője lemond a 2 millió forint feletti jövedelméről, azt a kétmilliót viszont igenis vigyék haza! Ingyenmunkából sosem születik jó dolog, a munka igenis legyen pénzzel elismerve. Nem mintha a felelőssége alapján nem érdemelné ki a 8 millió Ft-ot is, hiszen ne feledjük: Ausztriában például egy szimpla bankfiókvezető többet keres 2 millió forintnál, de ez végül is elmondható az összes szakmáról. Csakhát azok a fránya körülmények..

Az meg már részletkérdés, hogy a kétmillió feletti rész most jótékony célra megy, vagy marad az államkasszában.

Mindenesetre én már másfél éve javasoltam egy hasonló megállapodást itt, akkor az nem aratott osztatlan sikert.

Ki mit gondol? Szavazzunk egyet a jegybankelnök fizetéséről!

Miután jó 300 szavazat után érdekesen alakul az első szavazás állása, indítok egy második szavazást is:

Megjegyzés: Bajnai Gordont pedig nevezhetjük a harmadik legnagyobb magyarnak, hiszen ő is 1 forintért dolgozott miniszterelnöksége idején. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr524200458

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyforintos megalkuvás 2012.02.26. 15:56:31

(forrás) Simor András bejelenti, hogy hátrányos helyzetű közgazdászhallgatók javára lemond fizetéséről, amennyiben a kormány visszavonja a jegybanki függetlenséget sértő rendelkezéseit. Mindenki örül: végre egy konstruktív ellenzéki tisztségviselő, ak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Totof 2012.02.25. 22:33:56

@bogancs: Na, azért a vagyonnövekedést meg a jövedelmet ne keverjük.
Persze attól én se félek, hogy holnaptól csak pirítós kenyér jut a Csányi asztalára.

Boka1 2012.02.25. 22:34:12

@Trompf: Ez már nem Mszp-Fidesz párharc. Rég túlmentünk az elit impotenciáján.
Itt most az embereknek kellene feladniuk a saját és szüleik berögződését. Ez nagyon nehéz. A legszörnyűbb az, hogy fiatal, harmincas rokonaim, barátaim is azt mondják, mint a szocializmusban élt szüleim, nagyszüleim. Amikor az élet törvényszerűen megdönti a nézeteiket, nehéz helyzetbe kerülnek, akkor sem képesek elmondani a saját "öszödi beszédüket" maguknak, hanem mennek a felfelé támadások. Pedig a legtöbb probléma társadalmi jellegű, nem politikai.
@P.Freddy:

A saját hasznomért én is feláldozom az ország érdekeit, mint mindenki. Lévén, hogy az országot sem érdekli az én érdekem. A saját haszon az egy nagyon kellemes dolog,a más haszna meg mindig tisztességtelen.

kissiú 2012.02.25. 22:36:03

@high up!: "Bele ne betegerdj a fájdalomba, de a bolsi pártok kipusztulásra vannak ítélve."

Remélem igazat szólsz, és az államosító, magántulajdont semmibe vevő, a tetteit egyszeűen a nép akaratával indokló, a kommunista besúgókat mind a mai napig védő belterjes párt és géniusza (igen, Ő) is eltűnik a süllyesztőben 2014-ben.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 22:40:34

@Boka1: A probléma az, hogy kétségtelenül csak inkompetens pártok között választhatunk, akik már rég elvesztették mindnyájan bárminemű megszorítás feletti elnézést az emberek részéről, legyen az bármennyire jogos, vagy épp jogtalan érzetű.

Maradt nekünk a P.Freddy-hez hasonlatos vita, hogy melyik szart válasszuk a sok közül, azaz, melyik a kisebbik rossz.

Nem örülök, hogy mi magunkat belekényszerítjük a védhetetlen védésébe, mert különben saját meggyőződésünk szerint egy mégrosszabb formáció jön.

Hohó60 2012.02.25. 22:45:40

@Hertelendi: az elmúlt rendszer bűneit elsősorban a Kovácsok, Lendvaik, Gyurcsányok, Szekeresek követték el. Én azt írtam, hogy ha ők megbűnhődtek ezért, közvetlenül UTÁNUK következhetnek az ügynökök.
Ha meg kétségbe vonod, hogy azok között is vannak áldozatok, akkor meg nem látsz az elvakultságtól. Ezért ugyan sajnállak, de nem tudok ellene mit tenni.

sárkányfő 2012.02.25. 22:51:20

na helló,
ugye sikerült már kihozni, hogy az is baj ha Simor felveszi a fizetését, meg az is baj ha nem? :)

nagyon bízom bennetek fidióták, ne okozzatok csalódást :D

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 22:52:05

@Hohó60: Az ügynök lista nyilvánosságra hozatala nagyon régi adóssága a demokráciánknak.
A politikusok felelőssége az választásokon mérettetik meg, mint ahogyan az ügynöklista okán a szereplőkkel kapcsolatos előítélet, avagy felmentés is.

Persze a Hunvald, Hagyó, Zuschlag féle politikusok felelőssége büntetőjogilag is mérhető, csak félek nem kellő mértékben.

De nem érdemes ezeket azokkal összemosni akik ellen nincs büntető eljárás és aktív politikusok, még akkor se ha helyenként jogos igény merül fel erre.

Boka1 2012.02.25. 22:52:55

@Trompf: azért választhatunk közülük, mert Mi vagyunk Ők. A nyugdíjas, a munkavállaló nyilván arra szavaz, aki azt mondja, hogy vagyonosodási ellenőrzéseket fogunk végezni. Mivel az élet hosszútávon igazságos, ezért akik telepofával követelték a jómódúak megszorongatását, azok is megszívták, hiszen sokan megijedtünk, nem mertünk lakást,autót drága dolgokat venni, kivittük a pénzt külföldre, így a 2008-as válság előtt már bajban volt az ország. A végtörlesztésnél ugyan előkerült 700 milliárd, de egyrészről belement téglába, másrészről az összes végtörlesztő cégtulaj ismerősömnél megjelent az adóhatóság és bekérette a cége papírjait, ami nem minősül vagyonosodási ellenőrzésnek.

sárkányfő 2012.02.25. 22:53:49

@Trompf: te miért hazudsz?
(alapból csak tévedést-alaulinformáltságot feltételeznék, de mivel de csípőből nyomod a hazugságot, te is megérdemled)

Totof 2012.02.25. 22:59:34

@Hohó60: Rosszul tudod. Az elmúlt rendszer bűneit a Kádárok, Lázárok, (nem ez), Aczélok, Pozsgayk (igen, az aki az új alkotmányt írta) meg Pintérek (igen, a jelenlegi belügy miniszter) követték el. Ezért nem lehet itt körülnézni. Mert akik akkor ott voltak, most is ott vannak. Ez az áldozatos duma jó kis maszlag, amit meg lehet etetni azokkal, akik menthetetlenül naívak.

sárkányfő 2012.02.25. 23:03:04

@szgy:
szövegértelmezés, hm? hogy mentél át magyar érettségin?

koncentrálj:
"a jegybank elnöke a jogsértő állapot helyreállítását követően visszamenőleg is kész egyetlen forintért végezni munkáját."

ééérted? tehát az _után_ hogy visszaállítják, lemond a fizuról, visszamenőleg is. ha még most se érted, kérdezz, szívesen segítek.

Megjegyzem nem csak ez maradt ki, arról is nagy a kuss, hogy Simor korábban is osztogatta a fizuja egy részét jótékony célokra.
Persze ha felveszi az a baj, ha nem, az a baj, aki utálni akarja annak tök mindegy...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:03:33

@sárkányfő: Az egyszerűség kedvéért beteszek három grafikont.
Legfeljebb ezek hazudnak, de nem hiszem.

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu

http://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:eu:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu

www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-huf.en.html

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.02.25. 23:06:07

@sárkányfő:

"Simor korábban is osztogatta a fizuja egy részét jótékony célokra."

Nem mintha ez elvárás lenne bárkivel szemben is, de szerintem a havi 8 milliót keresők java sokat áldoz jótékony célokra a pénzéből.

sárkányfő 2012.02.25. 23:08:07

@Totof:
Engem az érdekelne, ki kommunistább, a Fidesz vagy a szocik? Na nem mintha e nemes verseny egy percig is érdekes lenne, mert kb egyik eb, meg a másik is.

A Fidesz részéről a potenciálisan érintett III/III-as ügynökök:
- Schmitt Pál, aki az Astoria vezetője volt, ami abszolút bizalmi állás volt, le is kellett hallgatni a vendégeket.
- Mikola, Stumpf Hazafias Népfornt vezetők
- Matolcsy, Martonyi, Kövér
- Orbán apja is szóba jöhet
- Meg a többi kisebb csinovnyik

sárkányfő 2012.02.25. 23:09:08

@bogancs: és a megérzéseden túl alátámasztja ezt valami?
és egyébként ezt miért is írtad le?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:10:06

@sárkányfő: Kérdés pl hogy az MSZMP KB tagjait hova soroljuk, akik feldolgozták az ügynökök jelentéseit, majd kiszabták a büntetést (pl Nagy Imre akasztását), és végre is hajtatták azokat (pl Apró Antal).

Totof 2012.02.25. 23:13:05

@bogancs: Kicsit mellélőttél, mert én a (offtopic) ügynöklistára írtam ezt.
De az eladósításra is igaz. Akkoriban megépítették az alapot, a szocik felhúzták a falakat, a Fidesz meg rárakta a tetőt.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.02.25. 23:13:47

@sárkányfő:

"és a megérzéseden túl alátámasztja ezt valami?"

Semmi. (Megjegyzem nem ez volt az első "megérzés" ma itt a hozzászólásokban)

"és egyébként ezt miért is írtad le?"

Miért ne?

sárkányfő 2012.02.25. 23:16:02

@Trompf:
Az egyszerűség kedvéért megkérdezem tőled, hogy miért nem olyan adatokkal jössz, amik a nettó adósságot, azaz a lényeget, a valós pénzügyi helyzetet tükrözik? Azaz amelyek tükrözik, hogy Orbán elrabolt és elvert 3 ezer milliárdot? Azaz csak emiatt másfél év alatt 11%-kal növelte a GDP-arányos nettó államadósságot.
Mi ez a részedről, ha nem hazug beállítás?
És mond, az, hogy a piac most beárazta az IMF-hitelt, az mennyiben is a Fidesz érdeme? Emlékszel még mennyi volt a ft árfolyama mielőtt bemenekültek volna az IMF karjai közé?
Ehyáltalán miről is beszélünk, amikor ha nem lesz IMF-hitel, az ország simán csődbe megy?
És az, hogy te tök immunis vagy az amúgy siralmas gazdasági adatokon túl bármire, ugye azért nem gondolod, hogy valóban nincs az égvilágon semmi jelentősége a demokrácia szétverésének, az ország nemzetközi kapcsolatainak és nemzetközi érdekérvényesítő-képességének szétverése?

sárkányfő 2012.02.25. 23:17:12

@Trompf: ez neked kérdés? nahát. akkor én segyítek neked: a mocskos bűnös komcsik közé.

szgy 2012.02.25. 23:17:24

@sárkányfő: ha már szövegértés, úgy látom nem vagy valami nagy képviselője. nem arról beszéltem hogy mikortól mit csinál hanem hogy milyen feltételekkel teszi, tenné. ez maradt ki a cikkből, mert így még szentebb embernek látszik. ééééérteeeed?

Boka1 2012.02.25. 23:18:42

@Trompf:

Igaz, de a Nagy Imre akasztás egy kommunista bandaháború volt. Csináljanak belőle ünnepet a kommunisták azon része, akik Nagy Imrének drukkoltak ! 56-ban senki sem akart kapitalizmust ! Azt 1989-ben akartuk, amíg ki nem derült, hogy akkor dolgozni, kockáztatni is kell. Ahelyett, hogy beláttuk volna, hogy a többség inkább elvan a langyiban, azt mondtuk, hogy nem ilyen lovat akartunk és szavaztunk a Horn Gyufára, utána a megszorításokat elutasító Fideszre, aztán a gyűlöletet elutasító, de közalkalmazott nyaló Megyóra, aztán a magyarkodó Viktor ellen, majd végül a tolvaj MSZP ellen. Ez nemzeti kérdés.

sárkányfő 2012.02.25. 23:18:52

@bogancs: szóval gőzöd sincs a 8 milliót keresők közül hányan jótékonykodnak, de azért leírtad, minden hátsó szándék nélkül. értem.

sárkányfő 2012.02.25. 23:20:27

@szgy: te nem érted még mindig. a feltétel elvi természetű, mivel a feltétel megvalósulása esetén nem venné fel a fizetését. ugye hogy nem érted.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:20:27

@sárkányfő: Mint ahogyan korábban említettem az MSZP is eltapsolt nem egy többszázmilliárdos tételt. Pl ferihegy privatizáció.

sárkányfő 2012.02.25. 23:22:10

@Trompf: és ez mennyiben cáfolja azt, hogy full hamis beállítással jöttél fent?
mi köze ennek ahhoz, hogy Orbán a 2/3-dal és a lerabolt 3 ezer milliárddal együtt is másfél év alatt a csőd közelébe vitte az országot?

szgy 2012.02.25. 23:22:49

@sárkányfő: na jólvan, azt hiszem jobb ha befejezem, ez értelmetlen

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:22:54

@Boka1: Amennyivel lanyhultak a büntetések, pont annyival lanyhult az ügynökök szerepe is.
De ez mit sem változtat se azon a tényen, hogy az MSZMP KB-hez futottak be a jelentések, ők dolgozták fel, ők szabták ki a büntetéseket, és ők felügyelték a végrehajtást.
Se azon a tényen, hogy amíg nem nézünk szembe a múltunkkal, mint a környező országok mindegyike, addig több lesz a hazugság a témában, több kárt okozunk magunknak, mint a titkolózással.

bandeirante 2012.02.25. 23:23:18

Ez Simor részéről nem lemondás, hanem befektetés. Bőven meg fog neki térülni, kamatostul, amikor már nem lesz jegybankelnök. Nem fogják a megbízói cserbenhagyni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.02.25. 23:23:18

@sárkányfő:

Igen, így történt! Ha mást nem, a 100 Ft-ot biztosan otthagyja a koldusnak a teszkóban.

Miféle hátszó szándékot feltételezel?

Totof 2012.02.25. 23:24:42

@sárkányfő: Most, hogy így rákérdeztél, mintha még direkt versenyeznének is egymással.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:24:49

@sárkányfő: Ismétlem a statisztikák konkrét számokat tartalmaznak a GDP arányos hiány kapcsán, mind az MSZP, mind a Fidesz esetén.
Mivel mindkét esetben voltak egyszeri bevételek (pl MNYP einstand, avagy pl Ferihegy privatizáció), nem egy nem kettő, így maradnak a grafikonok nyújtotta tények az összevetés kapcsán.

sárkányfő 2012.02.25. 23:27:20

@szgy: nem értelmetlen, hanem csak te nem érted. ezt írtad eredetileg:
"feltételként szabta hogy a jegybanki vezetők fizetését ne korlátozzák. vagyis nem elég nekik a kétmillió"
ezzel szemben az van, hogy egy ft-ot fog felvenni, ha visszaállítják a jogilag korrekt helyzetet. tehát nem azért csinálja, hogy 8 milliót keressen, mert ingyen fog dolgozni, hanem a jogi helyzet tisztázásért teszi.

az már leesett neked, hogy ez a történet csak a hülyéknek szól arról, hogy hány millió keres Simor, valójában arról szól, hogy Magyarországon van-e jogbizotnság vagy sem? Na meg aról, hogy a fideszes bődületes kudarcokról, ami miatt százmilliárdok tűnnek el a semmibe, azokról e piti üggyel eltereljék a figyelmet?

sárkányfő 2012.02.25. 23:30:05

@bogancs: rólad? semmit. á.

@Totof: én nagyon várom hogy egyszer végre nyilvánosságra kerüljenek az akták, lesz nagy csodálkozás... persze a fideszesekről azonnal ki fog derülni, hogy ők mások, ők belülről bomlasztották a rendszert :)

sárkányfő 2012.02.25. 23:32:11

@Trompf: most mit játszod az értetlent? pontosan tudod miről beszélek és mit fednek el a statisztikáid, és hogy mennyire süket a dumád. apropó, ferihegyből is 3 ezer millárd jött be? vagy csak ködösítesz tovább?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:32:25

@sárkányfő: Ezzel a hülye szöveggel "belülről bomlasztották a rendszert " ezidáig csak egy ügynök esetében jött és ezidáig csak egy darab párt.
D-209 Medgyessy Péternél nevezetesen az MSZP.

Mr.Moonlight · http://off-shore.blog.hu 2012.02.25. 23:33:20

@bogancs: Szerintem Csányi vagyongyarapodása nagyrészt nem a fizetéséből, hanem befektetéseinek értéknövekedéséből származik. A tényleges fizetését szerintem ki lehetne deríteni, mivel az OTP a tőzsdén bejegyzett cég, tehát a részvényesek évi közgyűlésén ezt be kell jelenteni. Gondolom én, bár nem vagyok szakértő.

sárkányfő 2012.02.25. 23:35:34

bogáncsnak:
Élveszületések száma 2011-ben: 88 ezer.

index.hu/chart/2012/02/24/nem_jottek_az_egykulcsos_bebik/

"az elmúlt ötven év legrosszabb mutatója a 88 050 sikeres szülés."

Boka1 2012.02.25. 23:36:20

@Trompf:

Kérdés, hogy szembe merünk-e nézni a valósággal vagy azt mondjuk, hogy Ők, az MSZMP voltak a felelősek . Az egész államgépezet Mi voltunk, a rokonaink, barátaink ismerőseink. Az én családomban valószínű voltak elkövetők és áldozatok is azért, hogy fűtött, liftes komfortos lakásban éljek és iskolába tudjak járni.Ezért mindig óvatosan bánok a "hősök" meg az "áldozatok" szóval. Nem kell magunkat földbe alázni az elmúlt 60 éves tevékenységünkért, de magasztalni sem érdemes. Adjunk hálát azért, ami jó volt, a gyerekeinket meg tanítsuk meg arra, hogy nem számít ki honnan jön, fontos, hogy kötelességtudóan végezze a feladatát, sose a hazájáért meg a pártjáért cselekedjen, mint ahogy nekem tanították a 70-es 80-as években hanem a környezetéért tegyen meg minden tőle telhetőt.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.02.25. 23:36:45

A 2 milliós határ elég nagy gyökérség, főleg mióta az állami cégek vezetőinél megszűnt ez a korlátozás és vannak olyanok, akik ennek többszörösét viszik haza.

Szerintem a jegybank elnökének és a miniszterelnüknek is 8 milliós fizetés kellene, cserébe nagyobb elszámoltathatóság, a miniszterelnöknél (és a képviselőknél) pedig visszahívhatóság és igazi, számonkért családi vagyonnyilakozat.

sárkányfő 2012.02.25. 23:38:12

@Trompf: Ugyan már, és a Hoffmann Rózsa mit mondott? Nem valami hasonlót? És Mikola? Stumpf? Matolcsy? Scmitt?
Páva ügyével hogy állunk? Ja, amíg fidesz/szoci váltógazdaság van, addig ő is nyugodtan alszik. Meg Orbán apukája is...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:39:29

@sárkányfő: A Ferihegy csak egy példa.
Mondhattam volna a Malévet, a Fővárosi Gázműveket, Nemzeti Tankönyvkiadót, ...
A sor végtelen nagyjából és bőven eléri a 3000 milliárdot a bevétel.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:42:06

@Boka1: Ezen már csak azért se vitatkozok szívesen, mert 89-ben is az ügynöklista nyilvánosságra hozatala mellett tettem le a voksomat.
Egész egyszerűen több érvet látok a nyilvánosságrahozatal mellett, mint ellene, akkor is ha ezen érvek is legalább annyira megfontolandóak.

sárkányfő 2012.02.25. 23:43:20

@Trompf: na akkor add szépen össze, lássuk a listát, ha már ezt így kinyilatkoztatod. aztán vonjuk le majd az autópályák árát, mert azért azok épültek, azaz az állami vagyon lényegében cégtulajdokonból részben autópályába alakult át.

Az közben már eljutott hozzád, hogy az ország jelenleg azért nincs csődben, és azért nem 400 ft egy euró, mert a piac beárazta az IMF-hitelt?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.25. 23:43:32

@sárkányfő: Na mesélj.. Melyik mondta, hogy belülről bomlasztotta a rendszert ?

sárkányfő 2012.02.25. 23:51:25

Nem fogjátok elhinni, ki védi meg Simort :) Hát személyesen a Budai Gyula :) Az ő saját két kezével védi Simort :)

Nézzétek ezt a videót, a végén Budai Gyula szikrázó szemekkel magyarázza a riporternek, hogy semmi joga olyat kérdezni, ami a politikai pályafutása előtt történt, és csakis azt lehet rajta számon kérni, amit már közszereplőként tett:

www.youtube.com/watch?v=UdX5OzkGyZo

Ezek szerint Simortól se lehet számonkérni kit csinált jegybankelönki korszaka előtt :) Budai mélységes felháborodásában még ott is hagyja a riportert :)

Akkor most tőleztek kérdezem (bogáncs, kiteheted szavazásra is): Budainak van-e igaza, hogy közszereplőket csak a közszereplői dolgairól lehet kérdezni?

sárkányfő 2012.02.25. 23:53:35

@Trompf: Én kérdem, hogy ők mit mondtak? Vagy még a mosakodásra se vették a fáradtságot? És vajon mit mondanának, ha megkérdeznénk? Egyáltalán hajlandóak lennének-e válaszolni? Bár a félrebeszéléssel nem lennének egyedül :)

Boka1 2012.02.25. 23:55:39

@Trompf: nem nyilvánosak az ügynök listák ?

Szerintem a 70-es évekből egy lakcím nyilvántartást le kell húzni és kiemelni a 18 éven felülieket, akik voltak sorkatonák, Kisz/ MHSZ tagok, élsportolók,papok, utazhattak nyugati országba. Más kérdés, hogy még az is áldozatnak kiáltja ki magát, akinek a beszervezési lapját nem sikerült megsemmisítenie a 80-as évek végén.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.26. 00:00:51

@sárkányfő: Te állítottad, hogy róluk is ez fog kiderülni, hogy belűröl bomlasztották a rendszert.
Erre mondtam, hogy ezidáig ezzel az ócska szöveggel csak Medgyessy jött.
Erre még te vársz tőlem ezután nyilatkozatokat ?
Nooormááális ?

Alszom.. De ahogy ismerlek, még összefutunk.. :)

sárkányfő 2012.02.26. 00:04:21

@Trompf: te, a kérdőjel nevű különleges találmányról hallottál már? tudod milyen hatással van az előtt lévő lévő mondat értelmére?
a kérdéseim továbbra is állnak, a fideszkomcsik mivel magyarázzák múltjukat?

sárkányfő 2012.02.26. 00:06:49

@Trompf: ja és hol a listád? amelyben kihozod a szocik privatizációját 3 billióra? ez nem költői kérdés, erről konkrétan írtál...

Boka1 2012.02.26. 00:08:01

@sárkányfő:

akinek nincs múltja, annak előélete van !

Totof 2012.02.26. 00:13:41

@sárkányfő: id Pokorniról is kiderült, hogy ő csak áldozat volt.
Nadehátpersze megint ott vagyunk, ahol a legelején, az ilyen zsarolásokat meg lehetne szüntetni a nyilvánosságra hozással. Dehát ez nem érdeke - úgy tűnik - a Fidesznek se.

Boka1 2012.02.26. 00:17:56

Mér' ? Önhibáján kívül aláírta a beszervező lapot ! na és ? Martonyi meg 1988-ban kérte felvételét az MSZMP-be. Ezt hívják lúzernek ! Mint aki a Titanic-ra retúr jegyet vett !

B-rocker (törölt) 2012.02.26. 02:32:56

A cím még humornak is rossz.
Amúgy ak ingyen dolgozik, az nyilván okosít itt ott.

borzzz 2012.02.26. 04:14:10

@online távmunkás: "A 2 milliós határ elég nagy gyökérség, főleg mióta az állami cégek vezetőinél megszűnt ez a korlátozás és vannak olyanok, akik ennek többszörösét viszik haza."

Hát ez az! Onnan indított OV, hogy senki közszolga ne kereshessen többet 2 millánál. Szép program. Ennek a nevében megvágták az ország egyik kulcs szakemberének a fizetését, aztán kiderült, hogy Szijjártó, Lázár és még jó néhány figura innen-onnan jóval többet szakít, de még egy Zsiga Marcell nevű duplanulla is arrafelé tendál.
Aztán jött az, amit te mondasz, és olyan milliárdos veszteségeket produkáló pártkifizető helyek, más néven állami vállalatok vezetői simán hazaviszik a 2 milla sokszorosát, a társadalmi igazságosság jegyében.

Joooe 2012.02.26. 08:06:42

Egyébként párthovatartozástól függetlenül bármelyik ilyen komoly állami funkciót betöltő pénzember komoly szimpátiát váltana ki, ha amolyan széchenyisen felajánlaná cégei egy éves jövedelmét a közjónak... de pl gyurcsány is ennek fordítottját tette, a miniszterelnöki fizetéséről mondott le, talán érezte hogy nem dolgozik meg érte, meg különben is észrevhetetlen aprópénz. Ha tisztességesen végzi a munkáját, felveszi az ezért járó, megélhetéshez még magas szinten is elegendő bért, és egyéb jövedelmeit ajánlja fel, akkor azt mondom fasza gyerek, széchenyihez majdnem mérhető, így csak egy rossz ripacs.
Természetesen abszolút nem elvárásom senkivel szemben, hogy ilyen adakozást tegyen, csak ha valaki az összes jövedelme egy elhanyagolgató részét felajánlja, ráadásul pont a munkája ellenértékét, annak jelzésertéke van, és nem pozitív értelemben... olyab mint amikor egy étteremben kifizetem a számlát, és széles mosollyal adok 5ft borravalót... nem fog örülni a pincér...

VT Man 2012.02.26. 08:17:48

@sárkányfő:
"milliárdot? Azaz csak emiatt másfél év alatt 11%-kal növelte a GDP-arányos nettó államadósságot"

Hahaha. Csak epp nem 3 ezer milliard volt az, hanem a jo resze adossag volt! Adossagot pedig nem lehet elkolteni!

nu pagagyí 2012.02.26. 08:31:29

Simor helyében csak akkor mondtam volna le a fizetésemről, ha a Fidesz milliárdos miniszterelnöke, miniszterei, képviselői és mindenféle független intézmény élére elhelyezett pártemberei szintén megteszik e szép gesztust.
A következő jegybankelnök fizetését, amelyet már a Fidesz fog kinevezni 2013-ban, viszont már nyugodtan lehet az önnállóságához mérhető bérrel díjazni, mondjuk 47000 forinttal havonta.

baloo112 2012.02.26. 08:40:16

Most akkor az rendben van ha a fideszes funkcik 2 milla felett keresnek ha jól értem, csak Simor a köcsög, még ha le is mondott a pénzéről.

Majd ha az utolsó posztra is beszuszakolnak valakit a NER rendszeréből, akkor majd már boldog lesz és szép az ország.

TV-k, bíróságok, egyetemek tulajdonképpen minden lerendezve, ez a köcsög még maszatol valamit, de már ez se sokáig.

És akkor kijelenthetjük, hogy a legnagyobb kommunista utódpárt (Fidesz-KDNP) büszkén átmentette a vagyonát és a hatalmát.

nu pagagyí 2012.02.26. 08:44:39

@Joooe: Magyarországon kétféle gazdag ember van, az egyik fajta mindenféle társadalmi hasznot mellőző tevékenységgel gazdagodott meg, jövedelmei korrupciós csatornákon keresztül, állami forrásokból származnak. A másik fajta tényleges, társadalmilag hasznos tevékenységből gazdagszik, utóbbiak növelik a GDP-t, gyárakat tulajdonolnak, embereket foglalkoztatnak.

Én utóbbitól nem tartanám célszerűnek, hogy felajánlja a közjónak cégei jövedelmét, inkább azt, hogy fektesse újra be és termeljen hatékonyabban, foglalkoztasson több embert. Szerintem Gyurcsány ez utóbbiba tartozik.

Az előbbi kategóriát viszont megfosztanám a vagyonától, ugyanis a társadalmilag nem hasznosuló vagyonok felhalmozása káros az országnak. Ebbe a csoportba sorolnám Simicskát és Orbánt.

Kalmár 2012.02.26. 08:53:08

Nincs összefüggés a jegybank elnök fizetésének a mértéke és Simor pr akciója közt.
Senkit nem érdekel igazából, hogy egy milliárdos offshore lovag mennyit jótékonykodik. Az ő vagyona és jövedelme már régen nem függ a forint helyzetétől. Ez teszi gusztustalanná, hogy pont neki kellene őrködni a forint értéke felett.
A jegybank elnök fizetése sem térhet el, az egységes szabályozástól mindegy ki az. Akkor sem, ha Simor elkurvázza, vagy az apácákra költi. Bárki komolyan úgy gondolná, hogy ha elszórja jótékonyságra, akkor maradhat 8 millió?
Olcsó reklámfogás.

Arbet 2012.02.26. 09:24:54

@nu pagagyí: Az, hogy te egy gusztustalan csiga vagy a te bajod. Az, hogy gyurcsány seggét nyalod az mennyiben járul hozzá a gdp-hez?

judy7 2012.02.26. 09:25:08

A pontosabb lenne ha még 2 választási lehetőséggel kiegészítetted volna:

Az első szavazásnál a "Hagyják már békén a jegybankelnököt" a másodiknál pedig a "Monnyon le" kéne még..

Arbet 2012.02.26. 09:30:53

@Kalmár: Eljótékonykodja Bajnai alapítványába :D

Magyarországon sajnos mindig valahogy úgy megy, hogy a pénz mindig valami politikus vagy hozzátartozója zsebében köt ki.

Ott van a Radio1 példája is. Okos és ügyes emberek politikai kapcsolat nélkül csináltak egy rádiót, jól ment nekik. Látván ezt a politikus elvette a frekvenciájukat és inkább megcsinálja ő maga a rádiót, hogy az a bevétel is hozzá menjenk.

Simor meg Bajnai két igazi maffiózó, ugyan akkora gengszter mint a többi.

Arbet 2012.02.26. 09:34:20

@judy7: Semmi értelme kattintgatni, ha kiraknának egy szavazást, hogy Gyurcsány/Bajnai legyen a miniszterelnök, vagy valami tisztességes becsületes ember, akkor gyurcsány/bajnai nyerne a sok nyominger bérkattintó miatt.

cliffbarnes2 2012.02.26. 09:40:49

Ez a cimadas es ez az iras!?:))
Hulye gyerek, nezd meg mennyit keres az amerikai jegybankelnok, erted az amerika es azt nezd ossze a 8 millaval. Ofsore Andras, aki a offshore cegekbe menekitette a penzet epp ugy szart se csinal mint azoknak az allami vezetoknek a tobbsege, akik veszteseges mukodtetes mellett talicskaznak haza milliokat es premiumokat. A sok barom meg itt vedi ezt a mihasznat aki a gyarmatositokhoz rohangal panaszkodni.

cliffbarnes2 2012.02.26. 09:44:08

@nu pagagyí: te vagy az fleto?:) ilyen boszmeseget csak te birsz leirni meg egy ket mszmpes nyugger

Arbet 2012.02.26. 09:45:06

Tegye fel a kezét az, aki nem mondana le szívesen a jelenlegi fizetéséről, ha az államtól kapna pár milliárdot.

Kb ilyen egyszerű megítélni ezt a "gesztust". Még akkor is megéri neki, ha ő fizet havi 2 millát az államnak. Úgyis ellopják újra.

nu pagagyí 2012.02.26. 09:49:27

@Arbet: Hát Orbán seggének a nyalása nem nagyon pörgeti a GDP-t.

Én egyszerűen tisztelem azt, aki nem az államtól várja a segítséget, hanem önerejéből tesz magáért és az országért. Aki gyárat hoz létre és termékeit nem az államnak sózza el busás haszonnal (utóbbira példa Orbán papa, vagy Simicska cégbirodalma), hanem a szabadpiacon és külfödön, az minden ráhordott szar ellenére, nagyobb hazafi, mint az adófizetők pénzét fosztogató maffitársaság, amelyik még a szeméttelepet is Nemzeti Szeméttelepnek nevezné át.

cliffbarnes2 2012.02.26. 09:51:52

@sárkányfő: Latom lelkes olvasoja vagy a nemzetkozi toke penzen fenntartott portfolio.hu- nak. olvass hozza egy kis indexet, egy kis hvgevel, vegul kalmanolgazd le a nap vegen es teljes kepet kapsz a vilagrol:)

nu pagagyí 2012.02.26. 09:53:17

@cliffbarnes2: Fleto sok hülyeséget csinált, amire nagyobbrészt eszköz hiány miatt kényszerült, de még így is hasznosabb volt az országnak (lásd autópályák, metró, meg úgy általában az egyéni szabadság foka), mint Orbán valaha is lehet, pedig neki eszköze is van ahhoz, hogy hasznos legyen.

cliffbarnes2 2012.02.26. 09:53:55

@nu pagagyí: Mondj mar par ilyen "hazafit" akit ennyire tisztelnunk kellene

nu pagagyí 2012.02.26. 09:57:00

@cliffbarnes2: Minden olyan ember, aki többet fizet be az államkasszába, mint amennyit kivesz onnan.

Velence19 2012.02.26. 10:00:30

@tollas: nagy tévedés! Simor 2007.-ben felesküdött, itt a vita a következő elnök esküszövegéről megy. EKB joggal kifogásolja, hogy olyan Alaptörvényre tegyen esküt, amely szembe megy az EU szabályaival, pl. az adót csak 2/3-mal lehet módosítani, ami egy gazdasági nonszensz

cliffbarnes2 2012.02.26. 10:00:38

@nu pagagyí: Metro?Ez komoly? guglizz erre: 4-es metro, korrupcio
Autopalya? A volgyhid pl? Szoktal autopalyan menni egyaltalan? 7esen siofok utan nem megy mar senki, sokat hoztak ezek a befektetesek! Raadasul a mostani benzinar es autopalya dij miatt annyian se lesznek..,
Szabadsag? A tunteto veresekre gondolsz viperaval? A lehallgatasokra?
Ugye csak viccelsz? Remelem...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.02.26. 10:00:51

@nu pagagyí: Ne röhögtess már légyszives..
Gyurcsány meg az önerő..

Gyurcsány 3 millió törzstőkével vette meg annak idején a Motim RT-t szőröstül-bőröstül, az anyósa állami banki garanciaintézése közepette.
Nemkülönben vette a Budapesti és Balatonöszödi ingatlanokat olcsón, amiket az állam visszabérelt drágán, felújította neki azt.
De ez nem volt elég Ferencnek, így ki kellett adnia a saját házát saját cégének bérbe, (Fittelina) az szintén felújította a házikót, uszodát építetett bele az ÁFA-t visszaigényelte.
Fenercünk úgy ítélte meg, hogy a magyar állam többet is elbír, így 1998-2002-es időszakban az Altust kivitte Luxemburgba adózni, nehogy a gonsoz Orbánék jussanaak a befizetett adóforintokhoz, na meg az APEH vizsgálatokat is megússza ilyenformán.

cliffbarnes2 2012.02.26. 10:02:09

@nu pagagyí: Kicsit konkretabban a hazafikrol?

Arbet 2012.02.26. 10:05:54

@nu pagagyí: Kedves gyermekem. Szomorúan tapasztalom, hogy a kór győzött az egészséged felett és egy kétállású kapcsoló értelmi szintjére sorvadt az agyad.

Sicc!

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2012.02.26. 10:14:50

@bogancs: "Na mindegy! Én különadóval elvennék tőle mondjuk 154 milliárdot. Marad neki elég. 1 milliárd forint felér egy lottó ötössel. :)"

Azt hiszem kedves bogáncs, kivállóan reprezentálod mindazt, hogy miért tart ez az ország ott, ahol...

Tehát vezettek itt egy blogot, amin nap mint nap kifejtitek, hogy juj de jó is a Fidesz, hiszen itt a 16% adó, ami mindenkinek jó!

"Hogyan járt Bogáncs a Fidesz gazdaságpolitikájával? Jól járt: egyrészt az egykétkulcsos adó növelte a jövedelmét, másrészt a családi adózással ismét pénzt nyert."

"Bogáncs még ezzel a viszonylag kedvező adókulccsal is eltart pár segélyest, mit szeretnétek, tartson el még többet? Költői képpel és enyhe túlzással élve: akarjátok-e, hogy Bogáncs kirángassa gyermekei szájából a teszkós Kindertojást, és odaadja valamelyik szegénynek?"

Tehát bogáncs elvtársnak most nagyon jó. Azt persze a kedves blog írói elfelejtik, vagy épp leszarják, hogy ezzel a csúda jó adórendszerrel, ami mellesleg jóval bonyolultabb lett mint volt, és már januárban kb 50-60 ezer embert rúgtak ki miatta, a többség rosszabbul járt.

"Szóval a nap kérdése: mit is akarunk mi? Kapitalizmust? Szocializmust? Vagy ennek egy jól meghatározható keverékét? Ideje lenne már eldönteni végre, és tulajdonképpen mindegy, melyik mellett döntünk, de azt akkor csináljuk végig, következetesen!"

A kérdés már a kérdés feltevésekor el volt döntve. Bogáncs, ahogy a fenti enyhén szólva szocialista megjegyzése is utal (aki nála gazdagabb attól vegyenek el mindent), ő bizony nem a kapitalizmust választotta. Bogáncs azt a fajta szocializmust támogatja, ahol ő jól jár a többiek pedig le vannak szarva. Sőt, aki gazdagabb attól lehetőleg vegyenek el mindent.
És hogy miért tart itt az ország? Mert egyszerűen nincs valóságos jobboldal (azért valljuk be, egy valóban jobboldali konzervatív értékrendű ember nem tűntet együtt Bayer Zsolttal), az a réteg akire épülhetne, az szocialistáb a szocialistáknál...

nu pagagyí 2012.02.26. 10:34:23

@Arbet: Látom népszerű lettem troll-körökben. Nem tisztem Gyurcsányt védeni, én nála liberálisabb vagyok. Személyeskedő megjegyzéseddel magad minősíted.

Annyit tennék hozzá @Trompf: szíves közléséhez, hogy Gyucsány az Antall-kormány idején kezdett vállalkozni, amit bárki, aki erőt érzett magában megtehetett volna. Aki viszont ezt nem tette meg, annak már késő, az Orbán-kormány nem szivesen látja az általa nem kontrollálható vállalkozói szférát.

@cliffbarnes2: hozzászólásában sok igazság van, ámde mégis épült valami a népnek. Ami aszfaltban, lyukban megvalósult azt ugye nem lopták el, ellentétben a mai "hazaffiass" időkkel, amikor ugyanannyi elvonásból nulla produktum képződik. Ergó, jelenleg mindent ellopnak.
Második kérdésedre nem tudok egzakt választ adni, tekintettel a nyilvánosság mai állapotára. Lázasan kerestem például Simicskát az Opten céghálóján, hogy meggyőződjek róla hazafi-e avagy sem, de sajnos néhány pitiáner vállalkozáson kívül, ami alig hoz többet, mint az én szerény megélhetést nyújtó cégem, nem leltem nyomát. Gyurcsány cége (Motim) viszont, évi 100-200 millió nyereséget hoz, miközben jelentős számú embernek nyújt megélhetést. Vezető terméke (kádkő) pedig olyasmi, amivel az állammal nem lehet üzleteleni, csak a szabadpiacon. Ő tehát, valószínűleg pozitív módon járul hozzá az ország gazdagodásához, nem fosztogat, osztogat.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.02.26. 11:31:18

@Tyson925:

Sajnálom, hogy ilyen nagy energiát fektettél a pocskondiázásomra feleslegesen.

Valamit félreértettél, ha azt hitted, hogy komolyan mondtam, hogy Csányi 155 milliárdjából vegyenek el 154-et. Ott volt a szmájli a végén..

vasgyuszi 2012.02.26. 12:41:26

Szájkarate. Menjetek az utcára, ha nem tetszik valami. Vagy húzzatok el egy másik országba, ahogy én is tettem. Egyébként mi a túróért estek egymásnak???

Sparti300 2012.02.26. 17:36:26

@Mercel: Barátom! Niggerekkel,cigányokkal és zsidókkal nem vitatkozom, csak ha háború lesz. Nem vagyok őslakos és nem vagyok náci sem, csak próbálom egy majdnem 10 milliós népnek a szemszögéből nézni a politikát, és nem csak egy bizonyos népcsoport szemszögéből. Sajnos akik csak ovit és az iskolát élték át a múltban, csak azok hordanak össze annyi baromságot tudományosan mint te. Ha tetszik simornak az intézkedései, akkor házasodj össze vele,és szabadon ki szophatod belőle a népellenes tudományát.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.02.26. 18:50:17

@nu pagagyí:
Értem én, hogy Gyurcsány alapvetően a vállalkozásából gazdagodott meg, de azért nem kevés stikli is volt a dologban. Természetesen én is többre tartom a maffiózó vállalkozókat, mint a megélhetési politikusokat, mert legalább letettek valamit az asztalra, és nem arra kell nekik a politika, hogy abból gazdagodjanak meg, de azért tapsikolni nem fogok, egy orvos vagy egy mérnök többet ér a szememben, mint egy szélhámos a versenyszférában. Nyilván a legalja az a szélhámos a politikában, pl. Simicska, Orbán, de Gyurcsány és a hasonlók szorosan követik őket.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.02.26. 18:54:25

Amúgy Simor felajánlása nem olyan, mint Gyurcsányé volt, és nem arról szól, hogy jótékonykodni szeretne. De nem fogom ezt itt leírni, mert akit érdekel a téma, és nem csak mint bogáncs, a saját szájíze szerint akarja ismerni a történéseket, az már rég utánaolvasott, a többiek meg úgysem fognak.

Sparti300 2012.02.26. 19:06:07

@bogancs: Mi van diplomás paraszt?

Orbán a magyar nép ópiuma! 2012.02.27. 12:41:24

@bogancs:
Hát, a "megrögzött orbanokrata vagyok, de mivel ez tiszta égés, ezért valahogy megpróbálom ezt leplezni" kategóriában meglévőre mindenképp.

Hohó60 2012.02.27. 15:53:16

@hümhüm: nem kell izgulni, Simor trükkjén még az ovisok is átlátnak, ezt senki sem fogja megenni.

Mercel 2012.02.28. 13:36:17

@Sparti300:

Azért nyilván érzed, hogy a barátom megszólítás kicsit erős volt ugye?:)

Mindenesetre nézzél már magadba, hogy a napi gyűlölködéssel mennyit teszel azért, hogy ez az ország élhetőbb legyen.
Ja semmit csak vau vau?

"Frigyes"

Sparti300 2012.02.28. 14:14:51

@Mercel: Szerintem barátibb volt a megszólítás, mintha homokosnak hívtalak volna-:) nem? Az ugatás a ti fegyveretek. ÉN már letettem valamit az asztalra ebben az országban 34évet kő keményen ledolgoztam, ebből 29-t mint vállalkozó. Hiába dolgozok azon orrvérzésig, hogy jobb legyen ebbe az országban az élet,---ha nem engedik bizonyos körök(nem zsidózok),nehogy meg sértődj. Amikor rá mutat az ember a valóságra akkor azonnal csak a sértődés van belőle, és rasszista,fasisztának kiáltanak ki. Azért nekem úgy tűnik, hogy ez is olyan mint a NINCS MAGYARORSZÁGON CIGÁNY BŰNÖZÉS, hogy jobb képben mutassák Magyarországot az EU. statisztikájában. Bocsi hogy egy kicsit erős voltam, de amikor csak matematikával számolják és oldják meg a megélhetést, na akkor elönti a baba foss az agyamat. Én már túl öreg vagyok ahhoz, hogy tűrjem azt, hogy a pofámba hazudjanak vigyorogva. Szerintem te sem vagy ilyen, csak nem mered be vallani magadnak----pozitívan gondolkozom,relaxálok közben-:) Nincs azzal semmi baj ha a vélemények különböznek, de ha valaki mint pénzügyminiszter tett valamit ezért az országért, az Fekete János volt és nem simor szuszufisz benjamin testvér. Na puff.

becsoccsent 2012.03.01. 20:27:10

@Sparti300:

pepes babafosS
nem kerek, nem laposS,
hosszukas, egyenesS,
seggemtol veretesS

az utolso sorban te helyettesithetsz verebessel is :)

Sparti300 2012.03.02. 12:31:07

@becsoccsent: nyasgem kocsog! itt nem kell behelyettesíteni csak nyalni kell cóbikám.

Sorge 2012.03.02. 19:12:59

Nem elég, hogy Simor lemond a fizetéséről. Ugyanis az a helyzet, hogy még ő tartozik az eddig okozott károkért.
Erre a teljes vagyona is kevés. Esetleg élete végéig ingyen dolgozhatna, persze nem mint jegybankelnök, hanem például mint bányász.
süti beállítások módosítása