Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Gyűlölködő ünnep március 15-én

2012. március 13. - Droli

Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkárnak igaza van: "Az ellenzék és holdudvara "gyűlölködő csetepatét kíván csinálni" a március 15-i nemzeti ünnepből...olyan messziről jött embereket utaztat be szervezetten, akik talán életükben először jönnek ide, de Magyarországot gombnyomásra szapulják, és akikről a magyar emberek azt sem tudják, kik is ők". Így van!

Magam is csodálom, hogy ez a Milla még képes tömegeket vonzani. Emlékezzünk csak vissza a kezdetekre, az "Egymillióan a sajtószabadságért" mozgalomra; emlékeztek, mekkora hülyeségekkel sírták tele a sajtót 2010 végén-2011 elején? Az elején még viszonylag visszafogottan véleményezték a törvényt: a nem független Médiahatóságnak túl sok jogköre van, a sajtó öncenzúrázásra kényszerül, stb.  aztán később bedurvultak -az ellenzékkel együtt -, és egyre képtelenebb vádak jöttek elő: a Fidesz cenzúrázni fogja a médiát, megszűnik az ellenzéki sajtó, a blogokat is regisztrálni kell, így utána lehet nyúlni a bloggereknek, névtelen feljelentésekkel fogják tönkretenni az ellenzéki sajtót, sőt, a kommentelőket is cseszegetni fogják. Mindenesetre egyvalamit nagyon megköszönhetünk nekik: az egész ország (szerintem pártállástól függetlenül) sírva röhögött, mikor Cohn-Bendit "Magyar Nemzet censored" felirattal tiltakozott az Európai Parlamentben, több társával együtt. Ennyire volt képben a magyar helyzettel (tán ő is jön a tüntetésre).

Aztán ahogy telt az idő, láttuk, mi igaz ebből. 2011 elején azt mondták, hogy persze, hogy nincs cenzúra, mert a törvény rázósabb részei júliustól élnek. Júliusban, egy kósza, gyorsan helyretett akció kivételével, szintén nem történt semmi.  És nézzünk körül most: az összes pártsajtó vígan működik, a független sajtó is (ha van ilyen), de elég megnézni anyánk, az elvileg Fidesz tulajdon Index címlapját - úgy szidják a kormányt, hogy ihaj (ez a dolguk egyébként). A sajtószabadságért tüntetni manapság olyan, mintha mondjuk azért tüntetnénk, hogy engedjék ki a börtönből Gyurcsány Ferencet. Persze a Millások féltik a demokráciát is, hála istennek szabadon tüntethetnek, remélhetőleg a karhatalom sem támadja meg őket, mint öt és fél éve azon a bizonyos forró őszön. Nekem néhol már olyan érzésem van, hogy ez a Milla csak egy vicc, és a célja az, hogy Dopeman a világvégi diszkók helyett néha közönség előtt is felléphessen. Javasolnám még Pongót a Big Brother 1-ből.

Viszont ha már Kovács Zoltán megemlítette ezt a dolgot, megemlíthette volna a Fidesz ünneplésnek álcázott erődemonstrációját is. Mert ezek már nem tüntetések, hanem erődemonstrációk: ti annyian voltatok, mi ennyien, tehát a nép velünk van, és a felhatalmazással élve kivetünk ilyen-olyan hülye adót, hogy a BKV-ba delegált fideszes ejtőernyősnek meglegyen a fizetése. A Békemeneten nagyon jól ráérzett erre Bayer: nem kell ide beszéd, elég egy közös séta, sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk, hazamegyünk. Persze érthető, hogy Kovács Zoltán államtitkár ezt nem említi, gondolom, szeretné megőrizni állását.

Kár, hogy ez lett március 15-ből: birkaként vonuló, bármit megtapsoló népek (mindenhol), importált, a helyzetről semmit sem tudó külföldi vendégek, importtüntetők, puszta erődemonstrációk. Régebben Petőfi és Vasvári jutott egy március 15-re, most meg Dopeman és Bayer. Remélem, eljön az az idő, amikor utóbbi urakkal kifejezetten ciki lesz együtt tüntetni.

Frissítés: Közben a Milla megírta a 12 pontját, amit elolvasva, hát... hiányolom a világbékét, a szeretetet és hogy üljenek a fiúk ölébe a lányok :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr754313537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazafiasságból jeles 2012.03.13. 12:37:35

Az új NAT lassan az igazi menzai zöldségleveshez hasonlít: "mindent bele!" Eddig is csak kapkodtuk a fejünket, mire van szüksége a gyermekeinknek (és miről maradtunk mi le): erkölcstanra, hazafiasságra és demokrácianevelésre, a családi életre, méd...

Trackback: Ki is akar itt gyűlölködő csetepatét? 2012.03.13. 12:18:51

Annyira uncsi már, hogy folyamatosan hülyének nézik az embert...  A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az ellenzék és holdudvara "gyűlölködő csetepatét kíván csinálni" a március 15-i nemzeti ünnepből. Kovács Zoltán ...

Trackback: A suttyó Index címlapjáról hol van, hogy jönnek a franciák? 2012.03.13. 12:14:42

Nem tudják elolvasni a Libération cikkét? Nincs egy eurójuk az előfizetésre? Nem olvassák az MTI közleményeket? Vagy arra várnak, hogy valamelyik bloghu blog majd jól megírja, ők meg átvehetik a hírt, ami szerint a Bencsik András-féle Demokrata hetila...

Trackback: A suttyó Index címlapjáról hol van, hogy jönnek a franciák? 2012.03.13. 12:14:11

Nem tudják elolvasni a Libération cikkét? Nincs egy eurójuk az előfizetésre? Nem olvassák az MTI közleményeket? Vagy arra várnak, hogy valamelyik bloghu blog majd jól megírja, ők meg átvehetik a hírt, ami szerint a Bencsik András-féle Demokrata hetila...

Trackback: Kétezer lengyel statiszta-tüntetőt hozat a kormány március 15-re 2012.03.13. 12:13:48

Az Orbán-kormány Lengyelországból importál kormánypárti tüntetőket a március 15-i állami ünnepségekre. A jelentkezők utaztatását a Gazeta Polska szervezi, felhívásában különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések sz...

Trackback: Kétezer lengyel statiszta-tüntetőt hozat a kormány március 15-re 2012.03.13. 12:12:39

Az Orbán-kormány Lengyelországból importál kormánypárti tüntetőket a március 15-i állami ünnepségekre. A jelentkezők utaztatását a Gazeta Polska szervezi, felhívásában különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések sz...

Trackback: Betyárvilág Budapesten? 2012.03.13. 11:17:16

Az nem várható, hogy március 15-én Rózsa Sándor összevonja a szemöldökét a forintárfolyammal, miközben megugatja a lovát....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack Torrance 2012.03.13. 12:48:57

Miért gyűlölködés tüntetni egy kormány ellen, amely még Petőfit is cenzúrázza? Ráadásul ők tették hagyománnyá a nemzeti ünnepeken a kormányellenes tüntetéseket.

Ez a nyafogás bizony nem nívó, hanem kettős mérce.

Kutchek (törölt) 2012.03.13. 12:51:26

Ha Petőfi előre látta volna, hogy ez lesz, akkor bombát robbantott volna a Pilvaxban, és nem verset ír....

kifordított nagyanyó 2012.03.13. 12:57:49

Ismét egy fideszbirka poszt,de azért a végén odamondunk egyet a fidesznek is,hogy pártatlannak tűnjünk.Te Droli!Nem kéne lesüllyedni bogancs szintjére.Értem én,hogy védjük a mundér becsületét de akkor is!

Sieg 2012.03.13. 13:05:55

Jaja, mindig a másik oldal "gyűlölködik", hajrá szemellenző, hajrá droidok. Érdekes egy olyan politikai formáció rajongóitól, akiknél az elsődleges összetartó erő az ellenség- és bűnbakkeresés és annak közös utálata.

Scagnetti 2012.03.13. 13:06:39

@sárkányfő: Majd akkor fogja kirakni a Fidesz logóját, mikor pl. az egyenlítő blog a szocikét. Naiv dolog ilyet várni bármelyiktől is.

ayatollah 2012.03.13. 13:08:07

@sárkányfő: nem kell azt kitenni. az elvtársakat ki lehet messziről szagolni :)

ayatollah 2012.03.13. 13:11:01

Amúgy nyilván 2006-2010 közt egyik ünnep sem volt "gyűlölködő ünnep" a t. elvtársaknak...

Most hogy néhány laza arc kigyűlik, mert tele van a tökük a fasszopó gecik tobzódásából, az most gyűlölködő ünnep. Elmebeteg faszok...

2012.03.13. 13:11:02

marc 15 mar csak a politikarol szol, amiota a fidesz kisajatitotta ki tudja mar hany eve maganak a honapokig tarto kokardas akciojaval.

szoval most aki kokardat visel az egy rohadek fideszes kocsog, a 'nemzeti egyuttmukodes' reszese, akinek ugyanannyira koszonheto mint orbannak hogy romokban hever es a csod szelen all az orszag. aki teheti holnaputan usson meg egy kokardas kocsogot.

Dr. GGG77 2012.03.13. 13:12:14

Vajon idén is törlik a Fidesz ünnepségen a versekből a Vezérnek nem tetsző sorokat?

akimellon 2012.03.13. 13:13:20

még pár héttel ezelőtt ez a blog kikérte magának,hogy elfogult lenne.
a blog felütésével egyértelműen bizonyították.
ide is jutott a milliárdokból.
/ ne izgulj,ti azt nem kenőpénznek hívjátok,hanem közbeszerzés kihagyásával elnyert milliós-milliárdos állami megbízásnak / FARIZEUS KÖCSÖGÖK!

figgísz 2012.03.13. 13:16:20

@TrueY: Azt hiszem, hogy a fityisz elérte a célját. Társadalom szétszabdalva. Már senki sem kommunikál senkivel. Nincsenek kézfogások. Mindenki a saját rádióját, saját újságját, saját honlapjait olvassa. Átjárás nincs. Szép iskolapéldája, ahogy vallási szektát össze kell tenni. Gratulálok! Nekünk! :(

Barátom, neked gratulálok, ha ezt elhiszed, amit leírtál. Szerinted Orbán szabdalta fel az országot? Ezt nem mondod?
Barátom a rendszerváltás előtt is szét volt szabdalva, mert aki pártkatona volt és jól megfizették, azt ugyanúgy gyűlölték, mint aki megmaradt gerinces embernek. Csak akkor nem mondhatta nyíltan ki senki, mert kapott érte. Az átkosban is két nép élt itt. Most a váltás hozta ki a hangokat. A ti bajotok az, hogy akik eddig csendben voltak, mernek szólni?
Aki elhiszi, hogy ezért is az Orbán a hibás, az még nem gondolta át mit beszél.
Az szdsz volt az első párt, aki szürkeállományát hirdetve vonult diaszpórába, akik a leghangosabban süvőltötték a kommunista ellenességüket, jól átverve mindenkit és aztán szembeköpve a szavazóikat összefetrengtek a kommunistákkal. Miről beszélünk?

figgísz 2012.03.13. 13:16:59

@TrueY: Azt hiszem, hogy a fityisz elérte a célját. Társadalom szétszabdalva. Már senki sem kommunikál senkivel. Nincsenek kézfogások. Mindenki a saját rádióját, saját újságját, saját honlapjait olvassa. Átjárás nincs. Szép iskolapéldája, ahogy vallási szektát össze kell tenni. Gratulálok! Nekünk! :(

Barátom, neked gratulálok, ha ezt elhiszed, amit leírtál. Szerinted Orbán szabdalta fel az országot? Ezt nem mondod?
Barátom a rendszerváltás előtt is szét volt szabdalva, mert aki pártkatona volt és jól megfizették, azt ugyanúgy gyűlölték, mint aki megmaradt gerinces embernek. Csak akkor nem mondhatta nyíltan ki senki, mert kapott érte. Az átkosban is két nép élt itt. Most a váltás hozta ki a hangokat. A ti bajotok az, hogy akik eddig csendben voltak, mernek szólni?
Aki elhiszi, hogy ezért is az Orbán a hibás, az még nem gondolta át mit beszél.
Az szdsz volt az első párt, aki szürkeállományát hirdetve vonult diaszpórába, akik a leghangosabban süvőltötték a kommunista ellenességüket, jól átverve mindenkit és aztán szembeköpve a szavazóikat összefetrengtek a kommunistákkal. Miről beszélünk?

2012.03.13. 13:21:51

@figgísz: Maga mindent 2x mond, 2x mond? :-)

gigacherry 2012.03.13. 13:25:08

Egyre inkább úgy tűnik, nagy öngól volt ez a poszt.

sárkányfő 2012.03.13. 13:25:23

@Scagnetti: én tudom hogy eszükben sincs megtenni, de attól még az elvárásom él. tudod azt se fogadom el, ha valaki mondjuk rendszeresen lop vagy hazudik, csak azért mert úgyse fog megváltozni.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2012.03.13. 13:32:01

ritkán mondok ilyet de most kikívánkozik belőlem, kedves Droli:

anyádat.

preddy 2012.03.13. 13:36:08

Bem apó persze jöhetett 1848-ban...

2012.03.13. 13:37:30

Már nagyon régen hiteltelen, amikor a droidok elkezdik nyomatni a tutit. Skizofrén eszmefuttatások, cifra logikai csavarokkal. Bármit meg tudnak magyarázni, bármit.
A leépülés azonnal beindul, a realitásérzék megszűnik. Jelenleg a Fidesz a legkeményebb drog Magyarországon.

ayatollah 2012.03.13. 13:41:43

Majd kíváncsi leszek, hogy a 'békemeneten' vagy a millán lesz-e több gyűlölködés? Tapasztalat szerint a millára normális dolgozó emberek járnak, javarészt fiatalok. 'Békemeneten' még nem voltam, de képek alapján oda inkább idős komcsik és zakkantak (Pataky pl.)

vargalukrécia 2012.03.13. 13:57:32

Azért érdekes, hogy csak most tűnik fel a NEReseknek, hogy importtüntetők lesznek! Egy hete téma, hogy jönnek a lengyelek, (a mi pénzünkön!!), de nem láttak ebben semmi kivetnivalót, le voltunk ugatva. Bezzeg most! Ha jönnek a franciák, akkor inkább lemondunk a "helyzetet nem ismerő külföldi vendégekről"! Mert itt vendégek csakis a lengyelek lehetnek, hiszen a kormány meghívta őket eszem -iszomra, ingyen utaztatással, parlamenti szíveslátással.
Micsoda hiszti! :)

nu pagagyí 2012.03.13. 14:00:15

Hát, ez elég nívótlan lett. Tudom, nehéz megfelelni egy őrült vezérnek, fasz se tudja mit akar, ezért biztos ami biztos jól bele kell rúgni azokba, akiknek nem a részletkérdésekkel van bajuk, hanem az egésszel, úgy ahogy van.

A jobboldali kormány tevékenységére csak egy szó passzol, kontár. Nincsenek se gazdasági, se kulturális szakemberei. Szánalmas szerepet játszik Európában, mi lettünk az a bohóc, akit percenként segberúgnak, hogy nevessen a közönség. Remélem mielőbb túl leszünk e kínos perióduson és hosszú ideig nem kap majd lehetőséget ez a tehetségtelen társaság, hogy beleszóljon az ország ügyeibe.

Mária 2012.03.13. 14:04:04

@Trompf:

"Megjegyzem a Fidesz soha nem rondított bele állami ünnepbe, még az MSZP 8 éve alatt sem."

Viccelsz, puszipofa?

És az MTV székházat ki akarta felgyújtogatni 2006-ban, október 23-án?

2012.03.13. 14:06:27

Tegye fel a kezét az a millás, aki ott és akkor, 1848 március 15.-én Pest-Budán egyetértett volna azokkal, akik.

Aki több mint 300 év függés és kényszerítés után önálló kormányzást, gazdasági, katonai, ill. sajtószabadságot és saját szabad országot, meg az elnyomottak felszabadítását akarta volna kivívni és adatni a magyar hazának és népének. Aki ma is így érezne. Jelentkezzen.

Egyébként meg "Orbán, takarodj" mondom veletek én is, (csak nem azért, amiért ti ... :)) hogy ne sértődjetek meg, milla duó bőrradír. Kell is az, az arcotokra, jó nagy ... :)

kitiltott bögre 2012.03.13. 14:08:33

ez a nívó blog egy szégyen.ennyi.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.03.13. 14:10:02

A milla valóban egy vicc, csakúgy, mint az, ami ellen létrejött.

Én mindenesetre mindkettőn jót fogok röhögni március 15-én, amikor majd olvasom az eseményeket egy jó cseh sör mellett üldögélve a 20 fokos tavaszi napsütésben Prága főterén.

Kellemes gyűlölködést mindkét birkacsordának :)

kitiltott bögre 2012.03.13. 14:10:16

@Mária: Mari,haggyad má' ezt a Trompf-ot.
ő bizonyíték arra hogy van élet az agyhalál után.

bohuš 2012.03.13. 14:15:47

"Nekem néhol már olyan érzésem van, hogy ez a Milla csak egy vicc, és a célja az, hogy Dopeman a világvégi diszkók helyett néha közönség előtt is felléphessen."

Tartalomtól függetlenül, mert nem érdekel sem a Milla, sem Dopeman: sokan vagyunk így sokféle dologgal, pl. a számomra két legzavaróbb:

"Nekem néhol már olyan érzésem van, hogy ez a KDNP csak egy vicc, és a célja az, hogy Semjén Zsolt az üres templomok helyett néha közönség előtt is felléphessen." (A templom persze csak S. Zs. miatt lenne üres.)

"Nekem néhol már olyan érzésem van, hogy ez a Fidesz csak egy vicc, és a célja az, hogy Orbán fizetett pszichiáter helyett néha közönség előtt is felléphessen."

... csak a Milla-Dopeman vicc nem zavar az életvitelemben, utóbbi kettő meg igen.

2012.03.13. 14:17:20

legutóbb okt 23.-án miért nem ünnepelt a fidesz tábor, azért mert ők sosem ünnepelnek hanem orbánt akarják imádni, mivel nem volt itthon ezért az "ünneplés" is elmaradt

nu pagagyí 2012.03.13. 14:19:27

@figgísz: Már rég óta bassza a csőrömet az a totális szellemi zűrzavar, ami a jobboldalt elönti. Csak ebben a posványban tenyészik olyasmi, hogy az "SZDSZ összefeküdt a kommunistákkal". A rendszerváltás demokráciát hozott és a demokráciában miért ne léphetne koalícióra két, vagy több párt? Az meg különösen tetszik, ha a kommunistákat lebankárkormányozzák. Azt ugye nem is kell említenem, hogy az úgynevezett kommunisták szocialistának hívják magukat, csak az nem annyira félelmetes.

Ha történetesen a kommunistáktól féltek, akkor nézzétek saját pártjaitokat, pont úgy működnek, mint ez egykori kommunista pártok és pont úgy gondolkodnak.

escéhá 2012.03.13. 14:21:50

@Trompf: Köszönöm ezt a mondatot. "Aki március 15-én tüntet, az egy pöcs."

Kedves, ösmered Viktor előéletét?

escéhá 2012.03.13. 14:25:29

@európai bigottság: Zsidózás nélkül nem ünnep egy ünnep, ugyi?

Fasza. Gondolom frusztrál, hogy öregapád még körül volt metélve, de nem tudod bebizonyítani, most, amikor itt a muszlim-áradat.

2012.03.13. 14:26:44

Esik eső, karikára
Birkára és barikára ...

(Saját népköltés) :D

sterimar 2012.03.13. 14:27:11

@Mária:
"És az MTV székházat ki akarta felgyújtogatni 2006-ban, október 23-án?"

Ki akarta? Böfögd már ki, hadd legyünk okosabbak.

escéhá 2012.03.13. 14:28:06

@BALTAZÁR: Speciel Kornis az egyik, aki 25 éve is kiabált. :-( Te se olvasol, csak írsz.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2012.03.13. 14:37:51

Álszent egy cikk, gondolom a 2006-2010 közötti időszakra nem emlékszel, meg a 2002-es "újraszámlálást akarunkra" sem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.13. 14:37:59

@figgísz: "Barátom, neked gratulálok,"
Köszi! Igazán nincs mihez, de jól esett! :)

"ha ezt elhiszed, amit leírtál."
Nem hiszem, hanem tudom. Ork bánnak sok mindent köszönhetünk, ami növelte a megosztottságot!

"Szerinted Orbán szabdalta fel az országot?"
Nem, ő csak keményen rádolgozott. A marginális csoportokat erősítette. Ebből nőtt ki a jobbik is.

"Ezt nem mondod?"
Nem. Írom... ;)

"Barátom a rendszerváltás előtt is szét volt szabdalva, mert aki pártkatona volt és jól megfizették,"
Hát igen. 20 év alatt ebben sem sok változás történt.

"A ti bajotok az, hogy akik eddig csendben voltak, mernek szólni?"
Kik azok a rejtélyes "ti"? Akinek nem tetszik ork bán megosztó politikája és gazdasági ámokfutása?

"Aki elhiszi, hogy ezért is az Orbán a hibás, az még nem gondolta át mit beszél."
Vagy valóban így érzi. Értem én, hogy Te vagy a minden titkok tudója! Bocs, hogy létezem! ;)

"Az szdsz volt az első párt,"
Mindjárt jön a "gyurcsánytakaroggy". Egy ilyen felütés után ez dukál!;)

"aki szürkeállományát hirdetve vonult diaszpórába, akik a leghangosabban süvőltötték a kommunista ellenességüket, jól átverve mindenkit és aztán szembeköpve a szavazóikat összefetrengtek a kommunistákkal. Miről beszélünk?"
Mi köze van ennek ahhoz, amit én írtam? De ha már, akkor módosítom a szavaidat:

Az fidesz volt az első párt, végigstrichelte a politikai paletta minden zegét és zugát.

Volt ultraliberális, jobb oldalinak mondott, most pedig nemzeti kommunista. Ennél opportunistább párt nem volt kicsiny hazánkban!

De ennek nem sok köze van ahhoz, amit az első felvetésemben leírtam... Csak szerettem volna megfakult emlékezetedet frissíteni egy picit. :)

kanálwarrior 2012.03.13. 14:38:49

@Reckl_Amál: Nézd, Dopeman a legutóbbi számával elérte Petőfi Sándor szintjét: bebizonyította hogy képes a nép nyelvén megszólalni. Ez ritka adomány, még akkor is ha neked derogál a népiesség.

kanálwarrior 2012.03.13. 14:39:56

Magyarországon pedig nincs jobboldali párt csak kommunista és kommunistább. Ezt jegyezzétek meg. Mindenki aki elment szavazni az a kommunizmust támogatja.

sárkányfő 2012.03.13. 15:17:44

@Gery Greyhound (project ELE^EN): jé, Greyhound. Mond, készül a videód az Orbán-kormányról is? vagy nincsenek is megszorítások, az adósság meg csökkent, nem vagyunk bóvli és az áfa és az infláció sem eu-csúcs?

gigacherry 2012.03.13. 15:20:54

@ekszvájzed: Mitől is nagy az arca a Millásoknak?

2012.03.13. 15:51:09

Basszus, hát ki a jó franc vonja kétségbe ennek a sz.ros kormánynak a szemétségeit és disznóságait ???

Én pl. csak arra próbálom itt (is) szelíden felhívni a figyelmet, hogy az se pofázzék demokráciáról, ezzel szemben, aki olyat csak álmában látott, vagy egy-két sokkal boldogabb országban, és esze ágában sincs valóban megcsinálni, mert ha igen, a 'zemúttnyócév' alatt már réges-régen megcsinálhatta volna ...

2012.03.13. 15:55:13

@szMáté:

Petőfi Sándor a maga részéről, gyanítom, hogy úgy vágta volna kupán egy jó tölgyfa husánggal ezt a drogdílernevű mitugrászt, hogy a 'nép' önkinevezte 'dalnokának' a fostos seggén szakadt volna ki a feje ...

2012.03.13. 15:57:52

@gigacherry:

Amiért a zsemléjük kicsi ... :)

ayatollah 2012.03.13. 16:43:22

@nu pagagyí: Annál rosszabb. Olyan kontár aki ráadásul mindenki mást kioktat és agresszíven elzavarja a kontárságához 100%-ig nem idomulókat, és hozzá hasonuló kontárokkal tölt fel minden lehetséges posztot.

pirimogyoró 2012.03.13. 18:18:56

Mekkora szájtépők vagyunk :))
Amíg csak itt folyik a közelharc, addig jó.

2012.03.13. 19:13:30

@szMáté:

A nép nyelve pedig e szerint nem más mint a "BAZDMEG" ...

(Ha arra a bizonyos számra gondoltál, mert én ugyan nem követem figyelemmel ezt a trubadúrt)

Hát ez kész. Gratulálok, ecsém. Remélem, még a nép is gratulál neked, külön.

2012.03.13. 19:21:28

@Mária:

Először is nem okt. 23.-án, tájékoztatottkám. Hanem mindjárt az öszödi kiszivárgás másnapján, szept. 19.-én este, a bérelt provokátor, Butaházy és sleppje vezetése alatt.

Az okt. 23.-ai eseményeknek az csak az ürügyéül szolgált. (A tévé felgyújtását egyébként meg sem kísérelték, az nem volt nekik parancsba adva)

Az eseményeket összevonó ballib agymosás tehát kiválóan bevált nálad is, mint annyi más habzószájúnál ...

Másodszor pedig: az erre vonatkozókat lásd a vita korábbi pontjain.

ursus artos 2012.03.13. 19:47:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: jó ez volt 2002-ben. Utána ezért jól megbüntették a választók, meg felmosta vele a padlót Gyurcsány, meg ilyenek. Vagy ebben az esetben lehet elmúlt tízévezni?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.13. 21:22:51

Na jó!

Ha jól olvasom, senki nem vitatja már a magyar sajtószabadság meglétét, amit a poszt is tárgyal.

Végül is ez is egy jó dolog.

tlvajferi 2012.03.13. 21:27:56

szép 21. századi magyarország:
csak a sz*rházi fideszeek viselnek kokárdát március 15-én!

na de bezzeg:
a mesterházy szocionisták csillagot viselnek: vöröset vagy dávidot
:-)))

kanálwarrior 2012.03.13. 21:31:59

@ekszvájzed: Pontosan. Így beszélnek az emberek. Menj le a piacra, menj el egy pékhez, egy autószerelőhöz, és beszélgess vele. Így fog megszólalni. Lehet hogy neked fáj hogy a rózsadombi villádból egy olyan országra kell letekintened ahol nem mindenki született ezüstkanállal a seggében, de sajnos ez a valóság. El lehet menni, ha nem tetszik a plebs (magyar!) nyelve.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.13. 21:33:50

@tlvajferi:

Sose ítélj jelképes dolgokon.

Én sem nagyon hordok kokárdát, mert sajnálom összeszurkálni vele a kabátomat.
:))

kanálwarrior 2012.03.13. 21:33:58

@ekszvájzed: Biztos. Hiszen mint tudjuk Petőfi szenvedélyesen gyűlölte azokat akik fel mertek szólalni a magyar népet elnyomók ellen. Vagy várjál... ja, mégsem :D

shakter 2012.03.13. 21:55:32

@pucuka: orvosnál mikor voltál?

2012.03.14. 09:03:31

@szMáté:

Kissé érdekesen látod. Ha te vagy a nép, akkor persze nem szóltam, öcsi, és ha szerinted a bazdmeg jellemzi népünk egészét, hát ott még nem tartunk. Remélem, hogy majd 2-3 emberöltő még, amíg a média diktálta nyelvrombolás munkája annyira beérik ...

Rózsadomb, mi, szánalom. Csak azt fordítod vissza, amit rátok mondanak, joggal. Szólj, ha már észrevetted.

2012.03.14. 09:40:36

@szMáté:

És igen, az elnyomás ... Az a borzalmas terror, ami alatt nyökögtök, a szívem szakad meg, ti megalázottak, kisemmizettek, jogfosztottak, megnyomorítottak, üldözöttek és ezer sebből vérzők.

Azt nem mondták meg még nektek, hogy pl. a népnyomorgató és pénzrontó gazdasági blokádot nem a viktátor húzza az ország köré, hanem azok, akiknek odakint nem tetszik a pofája, pusztán azért, mert nem az ő kutyájuk kölyke ???

2012.03.14. 09:58:47

@szMáté:

A plebsnek meg Róma óta jól tudjuk, mi kell. Amennyiben pedig magas intellektusotok imádatának kortalanul, s az időkön át fényló tárgyai ők, légyszi ne söpredékezzétek és csőcselékezzétek azokat se, akik az előző ciklusban képviselték fennhangon a proletariátusnak ezen rétegét ...

Tudol-e róla vajon, hogy Petőfit az 1848 áprilisi választási korteskedése közepette éppenséggel egyszer ez a bizonyos 'plebs' kergette meg? :)

2012.03.14. 10:00:28

Bocsi: nem 'fényló' :) hanem 'fénylő'

2012.03.14. 10:10:22

@ekszvájzed: Csupán azt akartam megvilágítani, hogy számomra fölöttébb érdekes volt, hogy a Hír TV közvetítőkocsija ott volt felállítva, egyedüliként. A többiek a Kossuth térre várták az eseményeket.

2012.03.14. 10:14:59

@ekszvájzed: "Azt nem mondták meg még nektek, hogy pl. a népnyomorgató és pénzrontó gazdasági blokádot nem a viktátor húzza az ország köré, hanem azok, akiknek odakint nem tetszik a pofája, pusztán azért, mert nem az ő kutyájuk kölyke ??? "
ez a valóság totális félreértelmezése. Semmilyen gazdasági blokád nincs itt.
A pozitív hírekre a piac a forint erősödésével reagál. A nyugati tőke beruház. Mitől beszélsz?
Ja, hogy nem tetszik, hogy a kölcsön pénz elköltését számonkérik? Nem kell fölvenni! Ja, hogy akkor meg bizonytalan a helyzet? Hát , ha Matolcsy nem nyilatkozik, sokkal stabilabb a forint. Eszedbe se jut, hogy talán, ha szakítottunk volna a Matolcsy féle unortdoxiával, nincs mindez?

mement 2012.03.14. 11:22:56

@Lord_Valdez: Sejtettem. Nos nekem is van police feliratu kek gyakorlo kezeslabasom, vannak terd es konyokvedoim, sot van plexis rohamsisakom is, viszont ha ezeket felveszem, nem szamitok egyenruhas hatosagi szemelynek, nem `nyerem` el ay ezzel jaro jogkort, mert alapveto jelzesek hianyoznak rola, mint peldaul rangjelzes, egyedi azonosito, alakulatjelzes. Akiket a kepen latsz nem hivatalos egyenruhas rendorok, hanem nem-azonosithato jol szervezett idegen fegyveres ero tagjai. Itt viszon ertelmet veszti az a parhuzam hogy a rendorok a szekhaz ostromot bosszultak meg, mert egy darab rendor nem volt kint a kesobbi oszlatasokon.

2012.03.14. 11:41:51

@szMáté:

Jut is eszembe, öcsisajt, olvastál-e már te életedben Petőfit? Mármint a mai zsenge ifjúság befogadóképessége és kultúrkincse számára megváltoztatott, lerövidített és kivonatolt változatokon, illetve a megmondóembereid által politikailag épp megfelelőnek nyilvánított sorokon kívül ...

S akkor is tapsikoltál-e vajon az ő emlékezetének, mikor nemrégiben többször is idézték, Eretz miniszerelnökének címezve, az egyetlen tényleg piszkos szájú sorát, a "Foglalod a kurv' anyádat"-ot?

2012.03.14. 11:52:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Érdekes, hogy akkor miért nem kérnek számon pl. Alpokba illő völgyhidakat, dombokba és szelíd lankákba vájt alagutakat, 20 cm. magasságú kiátótornyokat, és a többi elmutyizott nyalánkségot, meg az únió egyéb ide szánt pénzét.

Bocs, hogy keverem a befektető bankokat a pályázottpénzes EU-val, de nincs egyik a másik nélkül, mint a mellékelt ábra is mutatja, és volt pénz, amit még a bankok is ilyesmikre adtak.

Sőt, akad még olyan bank is, amely nem is kíváncsi arra, visszakapja-e a valaha is a hitelbe adott pénzét - amennyiben a befektetés vagy kölcsönzés célzottjaként a mifelénk egyre különlegesebben védett emberféléről van szó.

2012.03.14. 12:23:36

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tudod, az egyszeri mezei ember akkor sem érti, 2008, de akár 1872, vagy 1929 óta sem, hogyha egy befektetői csoport pénzügyileg téved, és rossz lóra tesz, akkor annak kárát láncreakció-szerűen miért az egész földkerekség fizeti meg, hosszú éveken át, s ráadásul nem is azok a népek, körök, vagy egyének rajta, akik meg is tudnák fizetni, hanem azok, akik nem ...

Ez az, ami miatt nekem az egész vaskosan bűzlik, miközben jól tudom, hogy az "üzlet" fogalma az "ember" fogalmától egyre távolabb kerülvén az "üzletember" szó egy tévedés lesz ...

Aztán.

Jöhetnek nekem itt azzal, hogy a piac így, meg úgy, csak azt ne mondja senki, hogy legalább egy részét nem a politika irányítja, ill. hogy nem a piac irányítja a politikát, annak teljes egészében.

Továbbá hogy a folyamatokban nincsen egyéb mesterséges ráhatás, ill. nem jelenik meg a döntésekben az irányító személyek vagy csoportok rokon- vagy ellenszenve. Mert azt nem hiszem el.

2012.03.14. 14:14:44

@ekszvájzed:
Alapvetően igazad van, csak szerintem összemosol dolgokat, és emiatt üldözési mániád van.
Ha te pénzt adsz valakinek, szíved joga, hogy visszakérd, senki nem kérdőjelezheti meg a szempontjaidat.
Ha te támogatni akarsz egy magyart, aki később nem fizet, mert nem akar, vagy nem tud, te dönthetsz, mit akarsz tenni a pénzeddel. Igen, kár volt átengedni a zsidóknak a pénzügyeket, a kultúrát, a gyémánt és arany business-t, stb.
Miért nem a magyarok csinálják? Butábbak vagyunk? Nem fogunk össze? Ez inkább. de azt számonkérni, hogy más nép miért, ha mi nem, azért kicsit korlátolt dolog.
Ja, és Magyarország nincs és nem is volt gazdasági válságban. Bizalmi válság van. A politikával szemben. De idehaza is, ha mélyebben bele gondolsz. Nem, nem csak az utóbbi 2 évre gondolok.

2012.03.14. 14:17:15

@ekszvájzed: "Tudod, az egyszeri mezei ember akkor sem érti, 2008, de akár 1872, vagy 1929 óta sem, hogyha egy befektetői csoport pénzügyileg téved, és rossz lóra tesz, akkor annak kárát láncreakció-szerűen miért az egész földkerekség fizeti meg, hosszú éveken át, s ráadásul nem is azok a népek, körök, vagy egyének rajta, akik meg is tudnák fizetni, hanem azok, akik nem ..."

Mert ez a történelem során mindig így volt. Az uralkodó elit gazdagodott, és gyakorolt hatalmat a szegényeken. A kommunizmus jobb lenne. Csak az ember habitusa nem teszi ezt lehetővé.

2012.03.14. 14:20:36

@bogancs:" Ha jól olvasom, senki nem vitatja már a magyar sajtószabadság meglétét, amit a poszt is tárgyal."

Mintha úgy emlékeznék, hogy az eredeti elképzelést az EU tiltakozására kissé átírták. Tehát olyat kérsz számon, ami nem igaz!
Vacak egy propaganda ez. Itt nem a süketek beszélgetnek.

2012.03.14. 14:24:23

@ekszvájzed: "Fönn a kormány alszik, mi pedig itt alant
Vígadunk, dőzsölünk,
Mintha mind a három isten nem gondolna
Mással, csak mivelünk.
Fessük zászlainkat fekete-pirosra,
Mert gyász és vér lesz a magyar nemzet sorsa. "

Meg ezt is ő írta.

2012.03.14. 16:23:14

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem Petőfivel van a baj itten, hanem a máté nicknevűvel, aki sorozatosan és megszállottként hívatkozik a mindenféle irodalomtankönyvi klasszikusokra, akiknek a magyart ostorozó szavai anno a nemzet érdekében szóltak, de a művészet mai fetisizálói kissé átértelmezik ezt. És a dopemant meri egy súlycsoportba sorolni egy KÖLTŐVEL.

Ht igen, érdekes itt még a millások prófétálása a szegényekről, meg a háttérben dolgozók érdekesebb hozzáállása, amiért mérges vagyok. Vitáztam én már olyannal, aki igen véres szájjal erőszakos halált kívánva minden nem-liberálisra, mind a mellett jóhogymárnem a föld salakjának nevezett mindenkit, aki szegény, ill. nem képes élni a bankok és az anyagi világ szabadsága kínálta lehetőségekkel.

A bizalmi válság azért lehet, és azért lehet ilyen súlyos, mert a megváltoztatott törvényi feltételek elemzői erősen a saját politikai nézeteikből kiindulva a saját hasznukra fordítják következtetéseiket, és az elmúlt évtizedben minden eddiginél erősebb külföldi médiahátteret teremtettek propagandájuknak, mellyel a Magyarországot is soraikban tudó jelentős világszervezetekre nyomást gyakorolhatnak.

Az itthoni nép, mint történelme is mutatja, sohasem mozgott otthonosan a pénz világában, ahogyan mindenkori urai sem, kivéve azokat, akik nem bennszülöttként érkeztek ide, akár a Fuggerek, akár a Rotschildok küldötteiként. Vezetői, kevés kivétellel nem áldoztak vagyont a köz érdekéért, szegényei pedig sosem kaptak érte elég juttatást, hogy a köz érdekéért munkálkodhattak. És mindez ma is ígyen látszik lenni. Csak épp a köz érdeke szállt el belőle ...

A kommunizmus ... Ismerve történelmét, én ezt a dolgot inkább nem erőltetném, ha egy mód van rá ... :) Talán érthető kissé, miért cseng néhányaknak még mindig kissé durván ez a szó. Lévén nem egy mindenkit szabaddá, egyenlővé, és becsületessé tévő, békés és boldog, megvalósult utópiáról beszélünk, és ebben nem hiszem, hogy csak az emberi fajt a nemes eszmére méltatlanná tévő maradék neandervölgyi génjei a hibásak ...

kanálwarrior 2012.03.14. 17:29:42

@ekszvájzed: El is húzhatsz innen te idegenszívű fasz.

2012.03.14. 17:40:41

@szMáté:

Szerintem ezt a hímes mondatot valaki másnak szánhattad, édes szentem. Vagy ha mégis nekem, akkor inkább csak a kezdőbetűket olvasod el abból, amit ide írok? :)

Ismered te az "idegenszívű" kifejezés eddigi kontextusainak történetét? Én meggondolnám a helyedben eme kitétel nyakló nélküli alkalmazásait.

Én úgy érzem, nem igazán tapodhattam ilyen mélyen azt a harmatos, versolvasó és versidéző lelkedet ... De már látom, amit bizonyítani kívánsz, mégpedig azt, hogy a nép valóban Te vagy ... :)

PS: Azért a Dopeman ennél egy leheletnyivel jobb, úgyhogy van még hová csiszolnod azt az ebugatta stílusodat ... :D

És csak azért se leszek ilyen veled szemben, mint te, tudod, már kissé idős volnék hozzá.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.14. 17:45:00

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Mintha úgy emlékeznék, hogy az eredeti elképzelést az EU tiltakozására kissé átírták."

És most már akkor jó?

kanálwarrior 2012.03.14. 18:06:33

@ekszvájzed: Én rájöttem! Te ugye cigány vagy?

2012.03.14. 22:36:51

@bogancs: Ne terelj!
Az volt a felvetésed: a fidesz által tervezett média reformot támadta a sok összeesküvő, külföldi liberálbolsi-buzikomcsi.
Na, most meg íme, nincs cenzúra, mert íme, a neten is szabad a vélemény, mert az index címlapon...

Csak pont ezt a részt kivették a törvényből, engedve a nyomásnak.
Tehát nem azt firtattam, hogy jó vagy rossz, hanem azt, hogy csúsztatsz, mert ez a médiatörvény nem az, mint amit támadtak!

2012.03.14. 22:43:41

@szMáté:" El is húzhatsz innen te idegenszívű fasz. "
Nana, azért ezzel óvatosan! Mert ha mindenki idegenszívű, aki nem úgy gondolkozik, mint te, és elhúz, akkor mihez kezdetek Magyarországon 30 ezren? Mondjuk a jurták legalább szellősen lesznek.
Azért olvasgass történelmet, és nézd meg, hány embert tisztelsz magyarságáért, pedig sem magyar származású nem volt, sem túlzott kötődése nem volt. Mondjuk kivándorolt.
Csak vedd sorba a zsidókat.
Tudsz mondani 10 echte magyar feltalálót, aki világhírű lett?
Művészt? Még nemzeti hősökből is importra szorultunk.

2012.03.14. 22:50:55

@ekszvájzed: "Vitáztam én már olyannal, aki igen véres szájjal erőszakos halált kívánva minden nem-liberálisra, mind a mellett jóhogymárnem a föld salakjának nevezett mindenkit, aki szegény, ill. nem képes élni a bankok és az anyagi világ szabadsága kínálta lehetőségekkel."

Azért azt tisztáznunk kell, hogy aki habzó szájjal... az nem igazán liberális. Az, hogy magyarországi értelmezésben a szadesz átírta a fogalmat, sajnos igaz. de én nem azonosítom a liberalizmust egy párttal sem. Mint a fiatal demokraták konzervativizmusa sem egyeztethető a szó eredeti értelmével.
Amúgy Petőfiben-Mátéban egyetértünk, ha rosszul fogalmaztam, bocs!
Tudod, ezeken a fórumokon mindig jeleznem kellene, ha kiegészíteném valaki véleményét, de alapvetően egyetértek vele, illetve ha csak egy részleten vitáznék. Sajnos csak ütközések vannak.

2012.03.14. 22:55:05

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Látom, te sem olvasod ezt a Mátét ... :) ugyanis pontosan a te oldaladon áll. Arra ugrasz, hogy aszongya: "idegenszívű" - ez a hívószó. Számodra is ... sajnos. Alkalmat adva neked, hogy elvitasd e néptől a saját soraiból előállt nagyjait, ami szomorú, de ha neked jó ... legyen jó neked.

Egyébként jellegzetesen a libsikre mondott kritikákat / szitkokat lövi vissza, mivel ez a stílusa: "rózsadombi", "idegenszívű" "cigány" ... mi lesz a következő? ... :)

2012.03.14. 22:57:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Bocs, most olvasom, lehet, mégse a te oldalad ez a pubi.

Neki meg csak azt üzenem: sebaj, leszel még egyszer felnőtt ember is ...

2012.03.14. 23:04:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Így látom én is: a magyarság ponthogy nem génekből, hanem érzésekből fakad. (Ez azonban nem hatja meg azon ex-kisantant polgárokat, akik magukénak nyilvánítják majdnem az összes valaha élt, vagy legendabeli nemzeti hősünket, még a Wikipédián is.)

Mindamelett, hogy nem e népből valóak voltak sőt, mégcsak nem is itt szocializáódott nemzetiségiek, hazaszeretetük sokszor izzóbb volt a nincstelen szegénylegényekénél, meg a pántlikás honleányokénál ...

2012.03.14. 23:54:31

@ekszvájzed: "Mindamelett, hogy nem e népből valóak voltak sőt, mégcsak nem is itt szocializáódott nemzetiségiek, hazaszeretetük sokszor izzóbb volt a nincstelen szegénylegényekénél, meg a pántlikás honleányokénál ... "

Ezt nagyon szépen megfogalmaztad! Főleg így március 15.-előestéjén!

2012.03.14. 23:58:04

@ekszvájzed: "Alkalmat adva neked, hogy elvitasd e néptől a saját soraiból előállt nagyjait, ami szomorú, de ha neked jó ... legyen jó neked."
Nagyon félre értettél! Bocs, biztos rosszul fogalmaztam!
Nekem nem az jelenti a magyart, aki két s , ipszilonnal írja, és vitéz a titulusa!
Nekem magyarabb egy Issekutz, például, ha már március.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.15. 09:52:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:

De akkor mégiscsak heppiend van nem?

Sokaknak az eredeti is jó volt, most meg már mindenkinek jó. Ez a lényeg szerintem.

Remélem a többi vitás ügyben is eljutunk idáig.

2012.03.15. 10:08:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ne hidd hogy bántani akarom a népet ... Petőfiék azért időzítettek e napra, mert épp nagy vásár volt Pesten, ahol is a parasztságot kívánták megnyerni az ügynek, melyet a kávéházi értelmiség és a diákság hirdetett. Anélkül az egész nem ment volna sokra.

Csak azért mondtam azt, amit, mert a tömegeknek értelemszerűen némileg kevesebb volt a mögöttes szellemi muníciójuk (azaz az érzés önmagában nem elég, mivel ahhoz a kulturális-történelmi ismeretek alkotta háttér is kell) lásd a máté nick által könnyezve favolizált 'plebs'-et.

A lelkes népet megbántani eszemben sincs, de a hibák, a téves döntések, az anyagi gondok, a politikai viták és a katonai kudarcok nagyon hamar demoralizálják azt. Ez végigvonul történelmünk minden fellángolásán, ami bizonyos időszaknál tovább húzódik.

Amikor Windischgratz 1848 decemberében Magyarország nagyrészét uralta, a megyék képviseletében alázatos hódolók tömegesen járultak elébe Budára, hűséget ajánlva neki, és az új császárnak ...

2012.03.15. 10:43:44

@szMáté:

Utánlövés: Jut is eszembe, ugyan miért mondaná azt nekem, a vásárlójának / ügyfelének egy akármilyen pék, vagy autószerelő azt, hogy "bazdmeg"? (Amennyiben nem vagyok a puszipajtása)

Csak úgy kérdem ...

2012.03.15. 16:45:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Bár nem kenyerem a törióra tartása, aztán meg ez a topik is egy hulla lett végül, de még egyet pöffentek ide. A mára már 100 blogon folyó milla vs békemenet című anyázáshoz is ugyanúgy csak az ittenieket tudám beírni, ami eléggé fárasztana, mert nem vagyok droid.

Vitézekről (csak hgy árnyaljam a képet): A címet ezek csak részben kapták a komcsik tángálásáért, meg a fehérterrorért, a nagyja inkább a háborús érdemeiért, vagy az ország konszolidálásáért és talpraálításáért kapta a kormányzótól. Horthynak, mint királyhelyettesítőnek, nem volt joga nemesíteni.

Sokaknak ez alapvető egzisztenciát: házat, földbirtokot jelentett, és társadalmi megbecsülést hozott. Az új elit a régi arisztokráciát volt hívatva pótolni, ill. azt megújítani és kiegészíteni, egy szélesebb társadalmi szinten, továbbá hittel vállalt elkötelezettséget teremteni a magyar ügy iránt. Ezt nagyon komolyan vették.

Egyébiránt nyugodt lehetsz: a tősgyökeres erdélyi nemesség pl. sosem használt olyat, hogy "-y" vagy "-ssy". Ma ez mosolyogtató, ill. leleplező lehet, de a vitézi címért rengeteg idegen vezetéknevű személynek kellett magyar hangzásút felvennie. És voltak, akik visszautasították, mert nem Horthyhoz kívántak hűek lenni, hanem a királysághoz ...

2012.03.16. 08:47:44

@ekszvájzed:" A lelkes népet megbántani eszemben sincs, de a hibák, a téves döntések, az anyagi gondok, a politikai viták és a katonai kudarcok nagyon hamar demoralizálják azt. Ez végigvonul történelmünk minden fellángolásán, ami bizonyos időszaknál tovább húzódik."

Nomeg a piszkos anyagiak. Sosem voltunk elég gazdagok ahhoz, hogy hosszabb ideig pénzeljünk egy hadsereget. (például Mátyás is nagyon megterhelte az országot)

2012.03.16. 08:49:30

@bogancs: Értem. tehát a sajtó függetlensége egy alku folyamat eredménye?
Akkor független a sajtó Kínában is. Hiszen megegyeztek: az van, amit a párt diktál. Korrekt.

2012.03.16. 08:51:58

@bogancs: "De akkor mégiscsak heppiend van nem?"
Nem . Tűzszünet. A kormány nem nyúl bele drasztikusan (csak kinevezésekkel az önkormányzatiba, NAV-val, stb...), majd akkor, ha már a vélt előnyök meghaladják a nyugat felháborodása miatti félelmeket.

2012.03.16. 10:52:23

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az anyagiakat említettem. Hát igen, de mindemellett Mátyásnak jó esélye volt a török kiverésére még Bizáncból is, meg föleg a Szent (Német-) római trónra, em is véletlenül evett 'romlott fügét' Bécsben ...

(Ha az ember megpróbál egy kicsit összetettebb RTS-t játszni, pl. a Total War szériát, mindjárt tisztába is kerül mindezzel, amit említsz ... :))

Egyébként az ország gazdag volt. Mai eszünkkel felmérhetetlen természeti javakban dúskált, termékeit még a muszlim világba is vitték, és pénze egész Európában keringett.

A hiba abban volt, hogy az urak álltak ellen, konokul, mert nagyon nem ilyen lovat akartak, már az elején se, ez minden egyéb korábbi és későbbi választásukban megmutatkozik, ami alapból Mohácshoz vezet. És tovább.

2012.03.16. 11:14:05

@ekszvájzed: Igazad van, nem is vitáztam veled. Pusztán rá akartam mutatni, hogy anyagilag nem bírta az ország 1849 elhúzódó csatározásait. Gábor Áron rézágyúja.
Mátyással megint az volt az urak baja, hogy adóztatta őket. A fekete sereg bizony sokba került. Korszerű, zsoldos sereg pénzt emészt.

2012.03.16. 11:50:55

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem bírta ugyan a jó nép, de addigra a győzelmek alaposan feltüzelték, és még az ingüket is odaadták volna a hazáért. Ha nincs az orosz, 1849 őszére a puszta lelkesedés Svájcig vitte volna a magyart.

Mátyás zsoldosainál meg arról nem is beszélve, hogy a mai értelemben vett puska is a 'bús had'-nál szerepelt először, a török aztán tőlük iparikémlelte ki valahogy. Nem semmi lóvé volt abban, hogy asszem minden ötödiknek volt egy a keze ügyében ...

2012.03.17. 06:53:21

@ekszvájzed: hát igen. az orosz. bár nem tudom, a lelkesedés elég-e, mert azért fogyott ám a muníció, nem véletlem írtam Gábor Áront, a templomi harangokból öntött ágyú azért nem volt túl szofisztikált fegyver. Vagy lőtt, vagy robbant.

Bloodscalp 2012.03.20. 11:42:58

@bogancs: minek vitatni olyat ami egyértelmű? ami az MTVA-nál folyik az neked természetes gondolom. A főnököd mögé bevágnak 2 millió éljenzőt, az ellenzék mögül meg kimontirozák a tömeget:) és te elégedetten mosolyogsz...minek ide a vita? Hiszen nincs jobb nála ugyse...

2008/9/10-ben a mandineres (KIM-es) fiúk is ilyen uszitást csináltak mint ti-azóta legalább picit szelidültek...
örülök amikor az adómból ilyen idióták végtörlesztését pénzelem.

Bloodscalp 2012.03.20. 20:50:12

@bogancs: akkor mi a faszt nyökögtél itt össze? teljesen kézivezérelt az állami média, hamisitanak orrba szájba, és megszűrik a híreket.

A francia forradalmárok hol voltak?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.21. 10:00:03

@Bloodscalp:

Egy dolog, hogy mi áll a a médiatörvény szövegében, és másik dolog, hogy miket adnak le a híradók, vagy az újságok, vagy bármi más.

Kiemelted az MTV-t, de ugyanígy nézhetnénk a HírTv-t, vagy az ATV-t, vagy a Népszavát, vagy a Magyar Nemzetet.

Nem látom azt hogy elfogulatlanság, vagy bármilyen más szempontból egyik a másik előtt lenne nívóban.

Nem látom, hogy változott volna bármi is a valóságshowkban, mónikashowkban.

És ezek a dolgok nem most kezdődtek, hanem sokkal régebben. Legfeljebb időnként egyik-másik médium tulajdonost és így politikai irányvonalat vált.

Ebből én arra következtetek, hogy ezek a dolgok nem a mindenkori médiatörvénytől függnek.

Bloodscalp 2012.03.21. 10:12:35

@bogancs: már megint miről beszélsz???

Sajtószabadság....tudod értelmezni?

Nem érted miért az MTV-t"emeltem" ki,ugye?

Teljesen hiteltelen, semmilyen szintet nem nyújtó média lett. Mert hazudnak benne. MArslakók?:)
A politikai irányvonal eddig csak arra terjedt ki hogy többet szerepeltek a szocik...de ilyen gennyes alákérdezések nem voltak-hírtvs szinten-sőt echte átvitték a hírtv-t a közbe. A csendes beleegyezést (hátteret) meg adja Pannika-ennyi.
süti beállítások módosítása