Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Én a parlagfűvel vagyok!

2013. szeptember 12. - Droli

Egészen elképesztő az a kampány, amivel szerencsétlen parlagfüvet próbálják lejáratni. A hirdetések és a hatósági ellenőrzések nem kevés pénzbe kerülnek, és mindnek egy célja van: leszámolni egy növénnyel.

Pedig lehet, nem is a parlagfű a hibás. Nem a parlagfű tehet arról, hogy az emberek egy részének már annyira hülyén működik az immunrendszere, hogy prüszköl és taknyol némi pollentől! Nézzünk körül a világban: mindent lebetonozunk, hatalmas fedett helyeket építünk, melyet plázáknak-bevásárlóközpontoknak-gyáraknak nevezünk, és ott töltjük időnk nagy részét, vagy éppen házi barlangunkban, melyet sokszor elsötételünk, mesterségesen világítunk és klimatizálunk, nehogy már véletlenül bejöjjön valami természetes! És a kettő közötti utat sem sétálva vagy kerékpáron tesszük meg, hanem egy acélcsőben, mely energiapazarlóan, bűzt eregetve visz el minket A-ból B-be. Amit eszünk, arról meg ne is beszéljünk, több bennük a vegyi anyag, mint a természetes...

Csoda-e hogy ezek után nem tűrjük a természetest? Egy srác a "nyóckerből" nem is nagyon lát zöldet, maximum akkor, ha meccs van a "kilencben", és pont arra jár. Egy kisgyerek többet jár betonon, mint füvön, és hamarabb ismeri meg a vízízű paradicsomot, mint a természetest, a természetben meg maximum osztálykiránduláskor jár. Csodálkozunk?

Aztán persze jön az allergia, melyet régebben gyógyszerekkel meg egyéb kezelésekkel próbáltak elnyomni, míg ma egyre több elmebeteg ötlet születik. Sok a parlagfűallergiás? Írtsuk ki a parlagfüvet! És még mennyi allergiát okozó növény van! Mogyoró, nyárfa, akác, csalán, bodza, stb, stb, mind-mind ha virágzik, máris megy a prüszkölés. Irtsuk ki mindet? Ne termesszünk búzát, mert az is allergiát okoz? Na és a kukorica? Kísérletezzenek ki valami kémiai anyagot, mely helyettesíti ezeket ételeinkben? És írtsuk tűzzel-vassal az allergiát okozó növényeket?

Lehet, túlzásnak tűnik a fenti bekezdés, de a parlagfűvel pontosan ez történik. Meg lett nevezve egy növény, mely nem tehet semmiről, de elpusztítása nemcsak ajánlott, hanem egyenesen kötelező is! Kíváncsi vagyok, mikor kerül sor a többire, kiterjesztve persze néhány állatra, pl. a méhekre, mert olyan kellemetlen, ha megcsíp egy!

Úgyhogy emberek, bátran közhírré tétetem - én a parlagfűvel vagyok! Ennek a növénynek is helye van a Földön, nemcsak az embernek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr495508802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garrett27 2013.09.12. 16:01:42

Azért egyszer próbáld már ki az allergiát! Viszkető szem, égő torok, könny és takony minden mennyiségben, ráadásul egyszerre és napi 24 órán keresztül! Éjjel nincs alvás, nincs pihenés, stb.
Helye van a parlagfűnek a világon? Persze. Mondjuk a szúnyognak, meg a csótánynak, meg a patkánynak is. Na azokkal akkor mi is a helyzet? Van igazság az írásban, de egy aktív allergiás nem biztos hogy osztja a véleményt két orrfújás között.

toportyánzsóti 2013.09.12. 16:45:23

Itt mindenkinek komoly drogproblémái vannak?Lenne a gyermeked allergiás,megtudnád mi a szopás.

Joooe 2013.09.13. 11:49:03

"és hamarabb ismeri meg a vízízű paradicsomot, mint a természetest"
Ha megismeri egyáltalán... A boltokban kapható friss élelmiszerek (főleg húsok, zöldségek) silány minősége régi problémám, a legnagyobb baj, a vevők igénytelenek, ehhez alkalmazkodik az ipar.

A parlagfűirtást én is nagy pótcselekvésnek tartom, sok haszna nincs, nem is a problémát kezeli. Ismét csak egy emberi tulajdonság kihasználása, amire a politika is gyakran épít: ellenségkép kell, amit zászlóra lehet tűzni.

Korábban én parlagfű allergiáról csak tv-ben hallottam(már akkor irtották...), amióta jópár éve pesten dolgozom elég sok allergiás lett közeli ismerősöm, így kicsit megértőbb lettem, de azért még mindig fura filozófiának tűnik ez a parlagfűhiszti...

Darkosia 2013.09.13. 12:30:29

Ugyan, nem mindegy mi milyen arányban okoz gondot, illetve van -e mellette haszna. Ilyenformán a búza meg a parlagfű nincs egy súlycsoportban. Mintha azt mondanád, irtjuk a szúnyogokat, irtsuk már ki a méheket is, mert azok is rovarok. Nonszensz.

Azzal egyet értek, hogy jobb lenne ha erős immunrendszerű, természettel találkozó, életerős, kerékpározó emberekkel lenne tele az ország. De adva van egy helyzet, és az nem ez.

tass-tass 2013.09.16. 11:58:38

Rossz a megközelítés.

A parlagfüvet nem azért kell irtani, mert allergiát okozhat, hanem azért, mert gyomnövény és "fertőzi" a kultúrnövények termőterületét. Kevesebb gyom, kevesebb pollen, kevesebb gyomirtószer. Mindenki jól jár(hatna).

Magyarországon gazdátlan földterület biztosan nincs, tehát joggal elvárható, hogy a tulajdonosa irtsa a gyomnövényeket.

rámenős 2013.09.23. 06:19:23

Hol is kellene irtani? Miért is?
Az allergiások miatt. Rendben, de biztos, hogy a parlagfűre? Vagy csak arra is érzékenyek az emberek. Nem mindegy. Tényleg egy kinevezett bűnös az ok elfedésére és a pótcselekvéshez.
Hol nő a parlagfű? Ott ahol megbolygatták a talajt. Valami emberi tevékenység volt. Nálam a telken ősgyep van. Ha 1-2 szálat találok az sok. Ráadásul az is csenevész. Ezért nem szervezek irtó napokat. A füvet azért nyírom, hogy szép legyen.
Amióta büntetik az irtás elmaradását, javult a helyzet? Na ugye.

bankvezér 2013.10.15. 17:51:26

Mentsük meg a planktonokat! Le a bálnákkal ! :))

bee.normal 2013.11.29. 13:42:26

Nekem a kedvencem az, hogy néha pont azok a "zöld" szervezetek propagálják a parlagfű irtását, amelyek az előző mondatukban még azt magyarázták, hogy egyetlen apró faj eltűnése is veszélyeztetheti a szép kerek ökoszisztémát
süti beállítások módosítása