Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Péniszadó

2014. október 24. - Droli

Készül a jövő évi költségvetés, és a kormány ennek örömére új adót jelentett be minap: a péniszadót. Az adó mértéke a szerszám centiméterben kifejezett méretének százszorosa, és a munkáltató fizeti alkalmazottja után, havonta (ha az adóalany nem dolgozik, akkor az fizeti, aki a TB járulékot is, pl. önkormányzat). A kormány reményét fejezte ki, hogy az adót nem hárítják át a lakosságra, illetve közölték, hogy az új adónemből évi 200 milliárd forintot vár a Közgép költségvetés.  

Az új adó először megdöbbenést majd nagy felháborodást váltott ki a lakosság körében. Először páran humorosan megjegyezték, hogy mi a fene, mobilszolgáltatók, a bankok illetve a multik profitja után most már ANNAK is szeretné a hasznát élvezni a kormány, bár erre voltak olyan javaslatok, hogy pontosan mit és hová kellene dugni a pénzügyminiszternek, hogy mindez egyszerűbben is teljesülhessen. Többen bírálták, hogy az új adónem nincs rendesen előkészítve és kidolgozva, ezáltal rengeteg kérdést vet fel. Például: mire alapozzák a 100 milliárd forintos bevételt? Egyik neves blogunk kiszámolta, hogy ha Magyarországon ma 5 millió férfi él és az átlagos magyar szerszám 15 cm, akkor ez 12X15X100X5000000, azaz 90 milliárd forintot jelentene, de ez hol marad a tervezett 200 milliárdtól? Ezt az aggodalmat egyébként eloszlatták a blogposzt alatti kommentek, melyben a hozzászólók kifejtették, hogy az övék legalább 30 cm, és naponta többször is, szóval értitek - ennek volt egy pozitív hatása is, mert a Durex bejelentette, ha ez igaz, akkor az összes gyárát hazánkba hozza, és mostantól csak magyar piacra termel. Aztán felmerült a kérdés: milyen állapotban kell a méretet mérni; téli hidegben jégeralsóban, erekció előtt, erekció után vagy például Schmidt Mária meztelen fényképét látva, mert mindezek jelentősen befolyásolják az adónemből adódó bevételeket! Aztán ott voltak az egyébként nem elhanyagolható, de ehhez képest apróságnak tekinthető dolgok: a kormány miért diszkriminál, a nőknek miért nem kell fizetni, egy csecsemőnek miért kell fizetni, amikor még úgy nem élvezi a hasznát, és egyáltalán, miért havonta, miért nem minden légyott után számolják fel az adót?  

Pár napon belül a kormány bejelentette, hogy megértették és elemezték a lakosság panaszait és a legújabb közvéleménykutatások gyalázatos eredményeit is, ezért finomítják az adó alapjait: csak a 18-49 év közötti férfiakra vonatkozik, az adómérték az erekcióban lévő szerszámra vonatkozik, és az adót minden egyes szexuális együttlét után meg kell fizetni. A halmozottan hátrányos rétegnek annyi kedvezményt adnak, hogy 15 cm-ig adójóváírásban részesülhetnek, és csak az e feletti részt kell megfizetni, illetve bevezetnek egy felső plafont is, azaz alkalmanként az adó mértéke maximum 10000 Ft lehet. Utóbbival kapcsolatban az ellenzék jelezte, hogy 100 cm-nél nagyobb maximum azon kormánypárti képviselőknek lehet, akik annyira felizgulnak, hogy Putyinnal álmodnak előtte, de erre olyan válasz érkezett, hogy az ellenzékieknek sem kell aggódni, a norvég alap minden bizonnyal beleszáll a pénisznövelésbe is, ha túl kicsinek érzik. Az adó önbevalláson alapul, és továbbra is a munkáltató vagy a TB járulékot fizető fizeti be, és a befolyt összeget teljes mértékben kormányközeli vállalkozók támogatására adósságcsökkentésre fordítják.

A beterjesztést természetesen megszavazták (annak ellenére, hogy több képviselő is jelezte, hogy a szavazógombon kívül ő már nem tud mást nyomni),  az új adó hatályba lépett, azonban volt pár következmény, amire senki nem számított. Leghamarabb a vállalatok reagáltak: új munkatárs toborzásánál a szolidabbak csak finoman fikszírozták a férfi jelentkezők nadrágját, a keményebb HR-esek azonban kurvákat is bevetettek annak érdekében, hogy kiderítsék, mekkora adóterhet jelent az új munkatárs alkalmazása. Persze az adóbevallással is sok gond volt, hiszen az adóalanyok szándékosan nem jelentették be légyottjaikat a NAV-nak, hogy elkerüljék az adót, így egyre több lett a feketeszex, és a Híradó is naponta számolt be olyan esetekről, amikor a TEK rácsapott az adóelkerülő, de szeretkező párokra. A kormány elkülönített pár százmilliárd forintot az új adó népszerűsítésére, melyet a megfelelő médiaügynökségek kaptak meg. A plakátokon és a reklámokban olyan szlogenek tűntek fel, hogy "Szeretkezzünk minél többet az államadósság csökkentéséért - Magyarország, én így szeretlek", illetve reklámarcnak felkérték Deutsch-Für-Peszeki-Nagyember-EU-Für-Tamást, hogy segítsen népszerűsíteni az adót. Azonban a rengeteg elköltött pénz sem hozta meg a sikert - az első negyedévben mindössze 233400 Ft folyt be az államkasszába ilyen címen, így a NAV úgy döntött, hogy az adóelkerülő férfiak után ők is bekeményítenek. Prostituáltnak álcázott NAV ellenőrök járták az országot, és az aktus után figyelték, hogy a másik fél rendesen kitölti-e az adóbejelentőt a helyes adatokkal, illetve befizeti-e az adót a szeretkezés után. Rögtön más értelmet kapott a férfiak azon kívánsága, hogy "Itt vagyok, büntess meg!", habár ekkor meg polgári engedetlenségi mozgalom indult, amelynek tagjai csak gumi nélkül voltak hajlandók csinálni, azért, hogy a társadalom számára terhes ellenőröket szó szerint terhessé tegyék a társadalom számára, ezzel is kivonva őket a forgalomból. Ezen a ponton a NAV elnöke bejelentette: ő már cselekvőképtelen.

Az adónem teljes kudarcot jelentett a kormány számára: habár a kormányközeli vállalkozóknak számtalan jogcímen sikerült pénzt osztani, de az adóból alig folyt be valami, és az összes környező ország azon röhögött, hogy a magyarok most már hivatalosan is milyen aszexuálisak és impotensek. Ráadásul a lakosság is háborgott, hogy amúgy is rengeteg adónemen fizetnek adót, miért kell még ezért is - és itt a kormány meghátrált. Bejelentették, hogy a péniszadó megszűnik - ennek hatására mindenki nagyon boldog volt.

... és a következő évi költségvetésnél a bevételek növelése érdekében a pénzügyminisztérium új adónemet jelentett be: a székadót. Az adó alapja a háztartásonként megtalálható szék lesz, és mértéke a székek számának ezerszerese. Az adót a háztartáshoz legközelebb eső bankfiók fizeti, és a kormány reményeit fejezte ki, hogy ezt nem hárítják át a lakosságra...

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr786799307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2014.10.24. 14:12:33

Ha nem megy a humor, nem kell erőltetni. Ha legalább egyszer el tudtam volna mosolyodni... Maradjatok inkább a kormány benyalásnál, azt már legalább megszoktuk és jókat röhögünk rajtatok.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.10.24. 16:00:57

@NYJetsTD: Tudsz olyan termeket mondani amit nem terhel kulonado?

tass-tass 2014.10.24. 16:23:48

Szerintem jó és vicces írás. Abszolút jól írja le a mai gazdasági anomáliákat. Az is jól leszűrhető az egyre ritkábban megjelenő posztjaikban, hogy a kormányzat eszement intézkedéseit egyre kevésbé tolerálják. Azt pedig, hogy lépjünk ki az EU-ból, valószínűleg soha nem fogják leírni. Én is elég sok kormányzati intézkedéssel egyetértettem, de az már régebben volt. Mostanra már elérték nálam a politikusok, hogy szavazni sem voltam, mert nem volt kire.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.10.24. 16:58:40

@tass-tass: nezd, ez az amit mar tobben leirtunk itt, hogy nem igazan maradt normalis valasztasi lehetoseg. Kaktusz evek ota nyomja a fidesznel nincs jobb dumat, ami most oda jutott, hogy lepjunk ki az EU-bol, szepen elsodrodtak a jobbik szintjere. Ez kaktusz utja, ot nem lehet eltantoritani.

tass-tass 2014.10.25. 08:09:06

.@Tyson925: Egy Dárdai mentalitású politikust kellene haza importálni, aki az új alkotmányt népszavazásra bocsátaná, aztán egy év múlva lemondana. Persze ahhoz, hogy sikeres legyen valakinek pénzt kellene tolni mögé.

anonymand 2014.10.25. 08:42:40

@NYJetsTD:

"Maradjatok inkább a kormány benyalásnál, azt már legalább megszoktuk"... - és látványosan működött!
Vajon kire szavazott az elsöprő többség?

De, hogy a posztról is szót ejtsek, stílusában igazodva: postcoitális ernyedtségében a blog egyik kedves szerzője megfeledkezett arról, hogy valaha kifogásolta a hozzászólások ironikus stílusát.
Most bizonyította, hogy nem csak nem szereti az iróniát, de halovány lila fingja nincs hozzá.
"Ez az Orbán kormány legnagyobb eredménye"

anonymand 2014.10.25. 08:54:08

@tass-tass:

"Szerintem jó és vicces írás." - ízlések és pofonok különbözők, szokták mondani. Hogy véleményünk különbözik, az is természetes. Ami a dolog megítélésében itt többeket az átlagosnál kritikusabbá tesz az az, hogy hosszú évek alatt (sajnos) meglehetősen kiismertük az itt (valaha még feltüntetett) szerzőket.

"Abszolút jól írja le a mai gazdasági anomáliákat." - a mai anomáliák (legyen az gazdasági, politikai, szakpolitikai kérdés) felismerése nem túl nagy kunszt. Azokat helyeselni, védeni annál nagyobb. És ezen a blogon régóta ez folyt, folyik napjainkig.
Nekem nem nagyon rémlik, hogy korábban idelátogattál volna, így nem tudom mennyire ismert előtted az itteni működés.
Ha érdekel, szívesem megadok nehány linket, hogy melyekbe érdemes(?) beleolvasni.
Mellesleg már a címek árulkodók.

tass-tass 2014.10.25. 09:52:30

@anonymand: Ezt a blogot elég régóta követem,tudom milyen álláspontot képvisel. Magamat nem sorolnám semmilyen szekértáborhoz. Szavaztam én már szdsz-re, centrum pártra, mdf-re, fideszre, lmp-re. Utóbbi időben már senkire. Talán libeláris- konzervatív vagyok, ha van ilyen fogalom. Viszont megvagyok győződve, hogy a mai anomáliák gyökere az mind a 2002-2010 közötti időszakban keresendő. A legnagyobb baj a 2/3. Bármilyen problémát hoz valaki a 2010 utáni időszakból, annak kialakulásának okát a 2010 előtti időszakban lehet megalapozottan keresni.
A jelenlegi politikai erők mind 2002-2010 között nyerték el a mai formájukat, ezért számomra mind problémás.

anonymand 2014.10.25. 11:45:22

@tass-tass:

"Viszont megvagyok győződve, hogy a mai anomáliák gyökere az mind a 2002-2010 közötti időszakban keresendő." - ebben nagyjából egyetértünk.
"A legnagyobb baj a 2/3." - ebben már nem annyira. Én úgy vélem, hogy a kétharmad jól is hasznosítható (lenne).
Ha.
Ha figyelembe venné az egyharmad véleményét.
Ha lenne kompromisszumkészség.
Ha...
"Bármilyen problémát hoz valaki a 2010 utáni időszakból, annak kialakulásának okát a 2010 előtti időszakban lehet megalapozottan keresni." - én inkább úgy fogalmaznék, hogy a problémák megoldása helyett sokasodtak a gondok. Nem harcot, háborút köllött volna folytatni, hanem megoldást keresni (együtt).

"A jelenlegi politikai erők mind 2002-2010 között nyerték el a mai formájukat, ezért számomra mind problémás." - nekem is problémásak.
Egyikük ezért, a másikuk azért.
De, visszatérve a poszthoz.
A téma felvetése jogos.
A felfestett kép beszédes, ráadásul igaz.
Csak akkor kérlek, tedd a szívedre a kezed és mondd meg, miért is köllött mind mostanáig a kritikákat elvtelen módon megpróbálni leverni?
Ha a poszt írójának szándéka igaz lenne, akkor valahol meg kéne jelennie két sornak, nem többnek, és kinyilvánítani, hogy belátom tévedtem, rossz ügyet szolgáltam, a korábbi kritikák java része helytálló, stb.
Én a két sor hiányában ezt is egy pávatáncnak vélem.
Hogy a tervezett internetadó még a blog igen tisztelt szerzőinél is kiverte a biztosítékot megértem.
De hogy a posztban leírtak és korábbi, kormányt támogató írásaik között mekkora az ellentmondás, az Cziffra sem tudná elzongorázni...

És még egy gondolat.
"Magamat nem sorolnám semmilyen szekértáborhoz." - annak nincs túl nagy jelentősége, hogy valahova tartozónak érzi-e magát valaki. Annak van csak és kizárólag jelentősége, hogy gondolkodol-e, mérlegelsz-e, használod-e a józan eszed, képes vagy-e logikusan eldönteni dolgokat.
Mert lehet neked is igazad, meg másnak is.
Mert lehet, hogy a 2/3-nak van igaza valamiben, lehet, hogy a minoritásnak.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2014.10.25. 17:10:18

Hogy hová el nem tudtok jutni eme abszolút ártatlan blogbejegyzés kapcsán :-)

@anonymand: Azért a Fidesz is osztva volt itt bőven, lásd Schmitt-ügy, Békemenet, kormányzati kommunikáció vagy az önkormányzatok adósságának kisegítése. És persze volt dicsérve is. A világ nem fekete-fehér, és hála istennek ez a blog sem.

anonymand 2014.10.25. 17:39:56

@Droli:

Kedves Droli!

"Azért a Fidesz is osztva volt itt bőven"... - nincs is azzal gondom, egy szál se! -:)
Lehet, hogy nem fogalmaztam elég világosan, nekem minden sorát olvasva az jut eszembe, hogy hány, de hány alkalommal ment ez a blog szembe a józan ésszel, szembe a nem csak ellenzéki oldalról érkező kritikával, számomra érthetetlen módon.
Nem én kezdtem! ..."lásd Schmitt-ügy"... - ez egészen rendben is lenne, de nékem volt alkalmam végigszenvedni az a kínos, gyötrelmes szerecsenmosdatást, aminek anno csak annyi volt a vége, hogy 'jól beégtünk'. Az egyértelmű végszót is úgy köllött kicsikarni, sokkal később (nem én voltam aki elérte).
"És persze volt dicsérve is." - mivel mindannyian más szemmel nézzük a világot, ez természetes is, hogy vannak "pártszimpatikus" dolgok, ügyek. Ezzel semmi gondom.
De azt azért el kell ismerjed, hogy számtalan esetben vagy rossz oldalra álltatok, vagy elengedtetek (bogancs-ccactus) mindenféle figyelmeztetést a fületek mellett, stb., stb.
Fátylat rá!
"A világ nem fekete-fehér, és hála istennek ez a blog sem." - ezzel is egyet tudok érteni.
Ha van jogosítványod, akkor ismered a szemvizsgálat módszerét a színfelismerésre. Ahol ti nem látjátok a számokat (vagy mi), ott egy másiknak világosan felismerhetők.
Valahol ebből kéne kiindulni.
:)

anonymand 2014.10.25. 18:43:48

@Droli:

..."lásd Schmitt-ügy,"... - kimaradt, hogy "ha lenne".
..."ez egészen rendben is lenne, de nékem volt alkalmam végigszenvedni azt a kínos,"... helyesen:
..."ez egészen rendben is lenne, ha lenne, de nékem volt alkalmam végigszenvedni azt a kínos,"...

Bocsi!

annamanna 2014.10.25. 19:30:22

Ami ebben az adóban a leglényegesebb, az a gazdaságra gyakorolt hatás.
Arról beszéljen már valaki, hogy mindennek milyen hatása lesz a gazdaságra. Mert jelenleg minden internetről működik.
Lehet, hogy nincs igazam, valószínűleg nem jól számolok, és talán nem is lesz az egészből semmi, csak fölöslegesen látok rémeket. De:
"Havi 2500 forintért ügyfeleink átlagos forgalma száz gigabyte, azaz erre a díjra tizenötezer forint adót fizethetnénk – sorolta az ellenérveket a Digi képviselője."
nol.hu/gazdasag/ezt-nem-kialtjak-varganak-1494295
Ha egy telefon 15 ezer havonta, akkor mondjuk egy átlagos otthoni gép 30 ezer.
Egy kisebb cégnek mondjuk havi félmillió.
Ebben a videóban www.youtube.com/watch?v=P7FgOVGBLg4 azt mondja a srác, hogy egy egyetemnek annyi az adatforgalma, hogy az után napi(!) 1,5 millió(!) adót kellene fizetnie!
Egy kórháznak legyen mondjuk napi félmillió.
Egy olyan óriáscégnek, mint mondjuk a MÁV, napi 5 millió.
A világon nincs annyi pénz, amivel ezt győzni lehetne.
A következménye az, hogy ha bevezetik, minden cég elmenekül az országból, aki csak teheti, a többiek pedig lehúzzák a rolót.
Minden munkahely megszűnik és milliók vándorolnak el.

Miközben az Orbán kormány pont annyit tesz hozzá a világháló fenntartáshoz, mint egy kambodzsai rákhalász.
Privát cégek gyártják a PC-ket, mobilokat stb, és privát cégek üzemeltetik a hálózatokat.
Mind a gépek után leszedi a magyar állam a sápot a 27%-os ÁFÁ-val, mind a hálózatok után nyújtja a markát.
"Csak egy példa: a kormány mindössze pár hete 130 milliárd forintot szedett be a mobilnetes frekvenciákért, s most közli: megadóztatja ezt a szolgáltatást."

Senki nem lesz olyan hülye, hogy hagyja, hogy a vámpírok az utolsó csepp vérét is kiszívják.
A legtöbb cég fogja magát és elmegy.
És erre, mint a dominó, összedől minden.
Nem lesz egy munkahely se.
Milliók menekülnek el, mert nem tehetnek mást.

Kíváncsian várom, meddig jutnak a dolgok, és mindebből mi jön be.
Ha megszavazzák, ennek az országnak lőttek.

tass-tass 2014.10.25. 22:08:52

@Tyson925: Így legyen lottó ötösöm. Ebben a posztban ( nivo.blog.hu/2014/10/25/mi_jo_es_mi_rossz ), ha kissé zavarosan is, de finoman elhatárolódott a Nívó blog az EU-ból való kilépéstől. Már ha nincsenek apró betűs sorok elrejtve a szövegben.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.10.27. 22:10:00

@tass-tass: Ugyan mar! Az a bejegyzes minden csak nem elhatarolodas! Mismasolas, szokas szerint...
Nem igazan ter ki arra, hogy Magyarorszagon akkora a korrupcio, hogy mar egy masik kontinensrol is latszik (fidesznel nincs jobb! ennyit senki nem lopott meg), es mindenki szamara egyertelmu (kiveve kaktuszt). Nem igazan ter ki arra sem, hogy ki a felelos ezert (valszeg nem gyircsany lopott az utobbi 5 evben). Hogy a sok even at tarto mismasolas, hazugsagok stb. ide vezettek. Es meg csak az elejen tartunk. Kaktusznak valszeg megerte, kerdes hova sodrodik az orszag. ..
Nem beszel arrol sem, hogy 2014-ben oda jutott az orszag, hogy sokan arrol beszelnek, hogy ki kell lepnie Magyarorszagnak az EU-bol, fel kell adnia nyugati ertekeit, mindazt amit 1000 eve ez az orszag ohajt. Oktober 23, forradalmunk unnepen, magukat jobboldalinak hazudo emberek, megtagadjak a nyugati ertekeket, ugy hogy kozben Magyarorszag folyamatosan kozeledik a fele az Oroszorszag fele, aki ketszer is undorito modon verbe folytott mar magyar forradalmat, szabadsagharcot. Ezek utan a mindenkori Magyar kormanynak kotelessege elhatarolodnia, Orosz fuggoseget minnel jobban csokentenie. Nem ez tortenik.
Itt, ezen a blogon szamos alkalommal meg lett enekelve, hogy az emberi jogok, szabadsagjogok, sajtoszabadsag stb. nem serul. Persze ezert vizsgalodnak nalunk jogvedo szervezetek, ezert tamadnak civilszervezeteket es meg sorolhatnam. Leszakadtunk a nyugatrol, es ennek felelosei vannak. A fidesz, es bizony kaktusz is. Kaktusz nem hatarolodott el egyertelmuen a keleti eretekek fele sodrodasatol, hiszen lett volna ra 4-5 eve, am mindig megvedte a ezekt.
Itt a blogon sokan felhoztak, hogy az USA, meg a nyugat sem tokeletes. Nem. De, hogy Oroszorszag, es a keleti vilag sokkal rosszabb az egyertelmu. Errol elfeledkeznek ezek a derek jo emberek megemlekezni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.10.30. 10:07:41

@NYJetsTD: Valahogy kurvára reméltem és tudtam,hogy te írsz erre valamit!:))

De legalább megpróbálta.

.Kikaptunk a szaros Washingtotntól baszdki!:((

NYJetsTD 2014.10.30. 11:01:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ami szar az szar. Ráadásul ez is csak egy terelésre alkalmas írás volt.
Az egész nívóban az a legrosszabb, hogy még mindig nem érzik, a történet miről szól. Egyre többen nem akarjuk tovább látni az elmúlt 15 év szereplőit, jobbról-balról, szélről egyaránt. Korrupt, gerinctelen,, pökhendi szaremberek irányítanak minket, akiknél egy fabatkával sem jobbak szavazóik. Ha nem kezdődik meg egy belső tisztulás, nagyon csúnya vége lesz a történetnek. Ami valószínűleg össze is jön, a sok birka gondoskodik róla.

Néztem a meccset aznap hajnalban. Most fájni fog, de a végén már komolyan drukkoltam a McCoy gyereknek. Óriásit játszott.. Azért most nektek van jó évetek, engem már csak az vigasztal, jövőre a legjobbakból választhatunk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.10.31. 09:48:24

@NYJetsTD: Én sajnos csak a statisztikákat tudom nézni.
Eddig boldogabb voltam.
Azért ha így menne tovább,ahogy eddig,akkor akár 2 csapat is tovább juthat a csoportból.
Ami jó lenne ,mert mostanában mindenki egyformán béna volt.
Pár éve pont a Phillivel jutottunk tovább.

Hogy érted,hogy a legjobbakból választhattok? :))
Azért az Oakland még nálatok is szarabb!:))
Akartalak bíztatni de sajnos nem tudlak.:((

Most meg látom,hogy Romo (számomra) titokban megnősült és már két gyereke van.:))
Biztos megkomolyodott.
Védi a labdát,mintha a gyereke lenne a kezében.:))
süti beállítások módosítása