Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Vasárnap is nyitva

2016. április 11. - Droli

Blogunk kiemelten foglalkozott a vasárnapi zárva tartás témakörével, és utolsó, erről szóló posztunkban megpendítettük, hogy hamarosan puhulás várható a témában (mondjuk én picit hamarabbra vártam). És íme, ma robbant a hír: vége a vasárnapi kötelező zárva tartásnak!

Hogy miért döntött így a kormány?

1. Nem akarták kitenni magukat egy olyan népszavazásnak, mely eredménye finoman szólva is kétséges lett volna, másrészt egyfajta kormány elleni népszavazás is lett volna, mint a vizitdíj elleni,

2. Mint a fentebb hivatkozott posztban jeleztem, a vasárnapi zárva tartás pont a kormány által preferált láncokat érintette a legrosszabbul (CBA-COOP-Reál), és az igazi nyertesek a külföldi tulajdonú hipermarketek lettek. Miért? Mert többnapos bevásárlásra inkább mennek az emberek hipermarketbe mint kisboltba. És alighanem innen is beindult a lobbi. 

A vasárnapi zárva tartás hatásait egyelőre nehéz lenne összegezni. A kiskereskedelmi forgalom elég szépen bővült, de ez azzal magyarázható, hogy érezhetően több pénz van az embereknél, azaz most jobban élünk mint egy-két éve, és ez bizony meglátszik a költéseken is (na meg az a bizonyos online pénztárgép "gazdaságfehérítő" hatása is...). Másrészt az is tény, hogy a foglalkoztatottak létszáma ezt nem követte le. Tehát minden multi álmát valósította meg Orbán: növekvő forgalom csökkenő költségek mellett, nagyobb haszon. De aligha ez volt a célja.

Mi várható most?

1. A kereskedelemben újra kell szervezni egy csomó mindent: áruellátás, beosztások, stb. Erre kell egy kis idő. Gondolom, senki sem örülne neki, ha most közölnék vele, hogy mondjuk holnap szabadnapos, de helyette most vasárnap már jönnie kell dolgozni.

2. A vásárlók viszont csupa jót fognak látni: csökken a szombati "nyomás", várhatóan kevesebben lesznek a boltokban, kisebbek lesznek a sorok a kasszáknál. Másrészt a feltöltöttség is jobb lesz: vasárnap ritkán jön áru, ezáltal a dolgozók be tudják fejezni az elmaradt feladatokat, és lesz idejük raktárat forgatni. 

3. A dolgozóknak annyiból lesz jobb, hogy a szombati őrület csökkenni fog, ami azért idegileg elég megterhelő tudott lenni. Más kérdés, hogy sokan már megszokták a fix vasárnapi szabadnapot, ezáltal lesz némi morgolódás. Viszont vége a vasárnap hajnali tömeges munkavégzésnek, valamint a hétfői kapkodásnak, ahol egy teljesen leürült áruházat kellett újra feltölteni.

4. Az áruházak viszont nehéz helyzetbe kerülnek: hirtelen fel kell venni embereket, miközben amúgy is munkaerőhiánnyal küszködnek, másrészt  a tulajdonosok elvárják, hogy az első vasárnap kinyissanak: ha ez most vasárnapra esik, hogyan szervezik meg ilyen rövid idő alatt az áruházi jelenlétet? A beosztások nagy részét át kell írni egyik pillanatról a másikra!

Éppen ezért blogunk azt javasolja a kormánynak - már ha érdekli őket -, hogy május másodikával szűnjön meg a tilalom. Ezt a hónapot már hagyják békén, legyen idő felkészülni a kereskedőknek és a dolgozóknak a változásra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr738587946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2016.04.11. 13:55:42

Arra senki se gond ugye, hogy vasarnap nem csak annak kell haptakban allni aki a boltban melozik (szopik) hanem annak is aki otthon van, mert a vasarnapos elfelejtett bejonni, megbetegedett, valami nyugje van es azt rancigaljak be aki szabadnapos.
Ja, hogy ez vele jar?
Gondolom a blogiro is szivesen bemenne a vasarnap deli kajakomabol dolgozni, helyettesiteni, mert valaki a fentebb leirt okok miatt nem ment be melozni.
Ilyen es ehhez hasonlo dolgokat csak az tud irni aki meg eleteben egy percet se szopott vasarnap a kereskedelemben.

laci_52 2016.04.11. 13:56:33

"Éppen ezért blogunk azt javasolja a kormánynak - már ha érdekli őket -, hogy május másodikával szűnjön meg a tilalom. Ezt a hónapot már hagyják békén, legyen idő felkészülni a kereskedőknek és a dolgozóknak a változásra"

Nem tökmindegy, mikortól lehet vasárnap is nyitva tartani? Akinek túl gyors a változás, önként is megteheti, hogy csak májustól vezeti be. Amelyik cég viszont úgy érzi, hogy a versenyhelyzet miatt azonnal lépnie kell, az mozgósítsa a dolgozóit és szervezze meg akár már most vasárnapra a műszakokat.

Szelid sunmalac 2016.04.11. 14:00:02

LOL...micsoda gyava fergek ezek a Fidesznel. Persze kizarolag akkor jutott eszukbe ertekelni az elmult egy evet, mikor atment a nepszavazasi kerdes. Mekkora gerinctelen senkihaziak ezek?!

lavór 2016.04.11. 14:00:55

Ez tetszett... Mármint ahogy megszívatta magát a Fidesz-KDNP.
Bár ha jobban belegondolunk, akkor a másik két kérdés miatt áldozták be ezt a politikai veszteséget...

Szelid sunmalac 2016.04.11. 14:01:25

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Ja. Mert mas munkaban meg csak veletelenul sincs semmi zavaro. Minden szivarvanyuszinu es arannyal mosdatjak a dolgozot. Akarsz meg picsogni?

2016.04.11. 14:02:07

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: egyszerű a kotta, ha ez nem fekszik, más állást kell keresni. Ilyen egyszerű. nehogy már abból csináljunk ügyet, hogy vasárnap is meló van, az elmúlt egy év kivételével ez kb mindig is így volt Mo.-on. Anno én is dolgoztam kereskedelemben, a vasárnap helyett volt hétköznapi szünet, akkor pl gond nélkül lehetett hivatali ügyeket intézni, ami másnak meg kb kivitelezhetetlen.

ivivan 2016.04.11. 14:03:57

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: tudom, hogy most megdöbbentő dolgot fogok írni, de nem az egyetlen szakma a kereskedelem, ahol Vasárnap dolgozni kell. Sőt. A mentőktől a tűzoltókig, a tévébemondótól a rendszer gazdáig rengetegen dolgoznak Vasárnap. És megoldják - még talán örülnek is a Vasárnapi pótléknak.

I_Isti 2016.04.11. 14:08:24

"hogy érezhetően több pénz van az embereknél"
Van a francot van! Bármelyik boltba bemész, bármilyen árucikkből csak és kizárólag az akciózott, a legolcsóbbon látszik, hogy fogyott belőle.
Minden más cikk -- ha csak 15 forinttal drágább, mint a nem akciós -- is teljesen érintetlen, mintha senki sem venné.

Mert ez egy csóró ország, az emberek többsége nevetségesen keveset keres, a normálisabbak azt is feketén.

TizenötmiIIió Magyarok 2016.04.11. 14:08:26

HEHE a kormany megint megszopatta a hazaarulo libsiket !!

shred 2016.04.11. 14:09:46

Vasárnap is nyitva LEHET majd tartani, de nem kötelező. Most majd kiderül, melyik üzlet tulajdonosa gondolja úgy, hogy továbbra is az alkalmazottai családi élete a fontos (amire hivatkozva a törvényt annak idején megszavazták), vagy a plusz egy nap bevétel.

halaloszto 2016.04.11. 14:12:04

én azt hittem hagyják még kicsit szopni az mszp-t az aláírásgyűjtögetéssel, hitelesítgetéssel. gondolom jelentették a spiclik, hogy magasan meglesz az aláírád, és frankó kubatov listája kerekedik az mszp-nek. ezt nem lehetett hagyni.

és a szokásos permanens forradalmi szellemben, akkor egyből holnaptól. hogy nehogy fel lehessen készülni, nehogy legyen átmenet, nehogy legyen valami szervezettség látszata. simán lehetett volna egy-két hónapos hatálybalépéssel, de azok nem ők lennének. az túl kiszámítható, túl jogállami lenne.

Vajk

Scagnetti 2016.04.11. 14:18:14

Maguknak köszönhetik ezt az égést. A boltzárról a kitalálásakor lehetett látni, hogy egy faszság, de bevezették, mert nehogy már valaki ellent merjen mondani nekik. Most meg kénytelenek gyáván visszavonulni, mert még mindig így buknak a legkevesebbet.

Szelid sunmalac 2016.04.11. 14:21:18

@TizenötmiIIió Magyarok: Jaja...tenyleg jol megszopattak oket.. Mondd csak, e magadtol vagy ilyen hulye, vagy sugnak?

2016.04.11. 14:21:48

Pedig már úgy vártam, hogy kiterjesztik a vasárnapi nyilvántartást. Rögtön kezdve a rendőrséggel, a MÁV-val, a Volánokkal, a tűzoltókkal, a szállodákkal, az éttermekkel. Mennyi ember mehetett volna templomba, meccsre. De sajnálom. Persze így rögtön meg van az indok, hogy miért nem mennek az emberek meccsre, pedig a magyar megye 1 is egy szinten az angol bajnoksággal, hiszen mindkettőt közvetíti a tévé.

blablabla123 2016.04.11. 14:27:00

Azért ne lepődjön meg senki nagyon, ha nem lesz senki a plázában aki kiszolgálja vasárnap havi 100ezres fizetésért.Én holnap felmondok és lépek külföldre.
Köszi "szocik"

Zelig 2010 2016.04.11. 14:28:03

@TizenötmiIIió Magyarok: Igen, komám, sőt már a vasárnapi zárvatartással is a libsiket szívatta, mert szombaton lett a legnagyobb a forgalom, pedig szombaton ugye, na ugye.

ivivan 2016.04.11. 14:34:41

@blablabla123: ez sajnos független a Vasárnapi nyitvatartástól...

Pop40 2016.04.11. 14:36:31

Nos, akkor először is a fideszkdnp-nek üzenném sok szeretettel: muhahahahahahahaha :D

@poszt:"Nem akarták kitenni magukat egy olyan népszavazásnak, mely eredménye finoman szólva is kétséges lett volna"

Kétséges? Hol élsz te, kedves blogger? Ennél kétségtelenebb eredményű népszavazás a világtörténelemben nem lett volna.
Úgy elverték volna a fideszmaffiát, mint jégeső a libaszart.

"érezhetően több pénz van az embereknél, azaz most jobban élünk mint egy-két éve,"

Kedves blogger, te szívsz valamit, vak vagy, elnézted az országot, vagy a Mészáros-maffiából írogatsz? Más opciót erre a baromságra nem tudok elképzelni.

Szelid sunmalac 2016.04.11. 14:36:42

@blablabla123: Ugyan pont leszarom a szocikat, de mi kozuk van fizetesed nagysagahoz?

tomfree 2016.04.11. 14:38:59

@blablabla123: Te amúgy sem maradnál vasárnap ide vagy oda. Másik kérdés, hogy igazad is van, de az már a bérekről és nem a vasárnapi nyitva tartásról szólna.

Pop40 2016.04.11. 14:39:46

@TizenötmiIIió Magyarok:
Így van, kicsi szívem, jól megszivatta a kúrmányod a csúnya libsiket.

Először orral jól öklönvágta őket, majd pedig állal jól térden.:-)

Én mindenesetre szívből kívánok a kúrmányodnak még sok olyan "sikert", mint amilyen ez volt. :DDDD

Bobby Newmark 2016.04.11. 14:41:27

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Leszarjuk! Ezért tartunk titeket!

Minden szakmának megvannak a tipikus szopásai. Ez a te kereszted, ezt a szakmát te választottad és ezt akarod csinálni, hát tessék szépen fogat összeszorítani és csinálni! Mindenki más is ezt teszi, anélkül, hogy telerinyálná a netet.

Bobby Newmark 2016.04.11. 14:45:42

@shred: Csak úgy mondom, hogy mielőtt ezt a népszopatást bevezették, akkor sem volt kötelező vasárnap kinyitni, valószínűleg a legtöbb üzlettulajdonos/vezető azért emlékszik még rá, hogy megérte-e neki személy szerint.
Olyan kibaszottul nem vált még azért történelmi távlattá ez az egy szájbavert év, hogy ilyen misztikus scifit kelljen róla rittyenteni...

Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába 2016.04.11. 14:46:34

Az erkolcsi gyozelem, akkor is a fidesze, az mszp pedig mehet a picsaba a fizetett kopaszaikkal.

Pop40 2016.04.11. 14:50:00

@blablabla123:
Viszlát.

Angliába ne menj, ott ugyanúgy dolgozni kell vasárnap.

Ja és nem köszi szocik, hanem köszi nép 4/5-e.
Nagyjából ők azok, akiknek nem tetszett, hogy inkább velük basznál ki, csak ne kelljen ellátnod azt a munkát, amire önként leszerződtél.

Pop40 2016.04.11. 14:51:38

@Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába:
Ha ez irónia volt, akkor nagy poén:-)
Ha komolyan gondoltad, sürgősen keress fel egy orvost. :-)

Bobby Newmark 2016.04.11. 14:55:31

@Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába: Kérek én is!
Mármint abból a tudatmódosítóból, amitől ennyire képes vagy elrugaszkodni a valóságtól.

blablabla123 2016.04.11. 14:57:36

@Pop40: Angiában próbálj meg vasárnap délután vásárolni, te barom szélbalos proli.Minden zárvavan.Ugy mint Ausztriaban, Bajororszagban vagy Hollandiaban.
Ahol van vasarnapi nyitvatartas:Romania.
Ez a ti szintetek liberalis barmok.Mehet a panelproli sopredek teszkozni vasarnap.

Pop40 2016.04.11. 14:58:33

@Bobby Newmark: Inkább ne, jobban jársz

Ha komolyan írta, szegény valszeg már menthetetlen

blablabla123 2016.04.11. 14:58:38

@Pop40: Jah.Ezek utan remelem nagyon nagyon melyen kussoltok majd barmifele szocialis ezekenysegrol pofazni.

átlátó 2016.04.11. 15:01:40

Khm...kezdjük elölről. Ez a Rogán gyerek azt mondta, hogy "...a kormány meghallgatta az embereket." Fasza. 1./ Csak szólok Tóni, hogy ki a faszom vagy te, hogy pont hozzád menjek meghallgatásra? Nekem baszod minden kormány ott kezdődik, amikor beülök az ingóságomba és arra megyek, amerre a tekerem. 2./ Tóni, elmész te anyád picsájába. És persze az valóban szép, ha valaki, te és a kormányod beismeri, hogy elkúrtátok, viszont annyira pimpós a vakerod, hogy inkább Kiszel Tündére bíztad volna ennek a bejelentését. Berki Krisztiánnal a háttérben, kérem a Habony urat, hogy most ne az orrát huzigálja, mert kimaradt. 3./ Anyátokat telibasszátok, hát soha a kurva életben ezt ki nem jelentetted volna, ha az MSZP nem kezdi el ezt az ügyet basztatatni, - nekem abban különböztök a pirostól, hogy narancs színű inget húztok magatokra. Szarjancsik, gyászhuszárok, keresztényi mázzal bevont spekulánsok, akasztófa virágok.

2016.04.11. 15:03:37

A posztoló figyelmébe!!!

"Mi várható most?"

1. pont.
A munkaszerződés módosítását 15 NAPPAL az életbelépés előtt a munkavállaló tudomására kell hozni! Mt. 46.§ (4. bek.)

Ennek fényében a most vasárnapi munkavégzés törvénybe ütközik!

4: pont.
"...hirtelen fel kell venni embereket, miközben amúgy is munkaerőhiánnyal küszködnek,..."

Hja! bazdmeg, éhbérért menjen a faszom dolgozni vasárnap!

A minimum az lett volna, hogy:

1. §. A munkavállaló NEM KÖTELEZHETŐ a vasárnapi munkavégzésre.
2. § A munkavállaló a vasárnapi (pihenőnapi) munkavégzésére 100% pótlékot KÖTELES a munkáltató fizetni.

Ennyi.

Pop40 2016.04.11. 15:03:38

@blablabla123:
Husi, ha fingod nincs valamiről, minek pofázol bele?
Du 4-ig van nyitva vasárnap pl a tecsó. 3 hónapja vásároltam ott. Akarsz még okoskodni a témakörben?

Azt meg tudom sajnálni, hogy a szaros fideszed beégett a haverok kitömésével, neked meg be kell menni dolgozni.
Ja, bocs, most jut eszembe, te önként és dalolva írtad alá erről a munkaszerződést, nem?
Ha büdös a meló, senki nem kötelez, hogy eladóként dolgozz. Ha meg vállaltad, hogy csinálod, akkor fogd be a szád és csináld.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.11. 15:05:06

@Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába: Így van. Hülyeországban az erkölcsi győzelem mindig a fideszé. :-) Muhaha.

Pop40 2016.04.11. 15:08:12

@blablabla123:
A szociális érzékenységnek semmi köze ahhoz, ha valaki (te) inkább kibaszna 5 millió vevővel, csak ne kelljen megcsinálnia, amire önként és dalolva leszerződött.

Ha normális vasárnapi pótlékot követeltél volna, még azt is mondom, h támogatom.
Így, hogy csak azokkal akartál kibaszni, akikért elvileg vagy, csak azt mondom, edd meg, amit főztél.

FlybyWire 2016.04.11. 15:08:53

@blablabla123: remélem kirúgnak.
Tetszett volna iskolába járni, és normális tudást szerezni, ahol nem a polcot kell tölteni vasárnap :)
Türelmes szoktam lenni, de hogy még Te ugass, és magyarázd a baromságodat...
Írországban is nyitva vannak vasárnap a boltok, reggel héttől éjfélig - mint az összes többi napon.

Csak azért írok neked ilyeneket, mert te nemcsak hülye vagy, hanem arrogáns is.
Rendkívül kellemetlen már a létezésed is.

Mclaurin 2016.04.11. 15:09:32

Te ne javasolj ilyen baromságokat a kormánynak. Leszarom, hogy ki hogy oldja meg a nyitavtartását, én menni akarok :-)

blablabla123 2016.04.11. 15:10:27

@Pop40: Figyu te panelproli sopredek.Dolgoztam mar angliaban is, ugyhogy ne probalj meg itt feszengeni, mert szokoevente elhagyod a proli panellakasod es "angolban teszkozol".

Amugy, nem csak eladok dolgoznak kereskedelemben te szelsobalos retardalt.Vannak boven szakemberek es szervizesek is.
Ezek utan remelem zarva marad a pofatok es kussoltok barmifele szocialis erzekenysegrol mint oktatas vagy egezsegugy.

FlybyWire 2016.04.11. 15:11:29

@blablabla123: "Amugy, nem csak eladok dolgoznak kereskedelemben te szelsobalos retardalt.Vannak boven szakemberek es szervizesek is." - meg rendőrök, orvosok, ápolók, médiákban dolgozok, meg ezer és egy ember.

Mégsem sírnak, mint te. Kretén.

Amorphis 2016.04.11. 15:13:00

A Fidesz a kisebbik rosszat választotta, így még egy kicsit a megértő, a nép szavára figyelő bölcs kormány képében is tetszeleghet. Ha belemegy a népszavazásba akkor abból csak rosszul jöhetett volna ki. Ha a nemek mellett kampányol akkor a törzsgárda elmegy szépen szavazni (meg az érinetett boltosok is) eszerint, de akkor érvényes lett volna jó eséllyel a szavazás, és így is az igenek győztek volna. Ha az érdektelenségre sarkall, akkor valószínűleg érvénytelen lett volna a referendum, viszonyt elsőprő többségben lettek volna az igenek, ami komoly presztisveszteség lett volna.
Lehet amúgy a dolgot a felesleges népszopatás kategórába tenni és a basáskodó hatalom egyik szimbólumának tekkintetni, de ettől függetlenül az MSZP azzal, hogy - elvileg - baloldali pártként a vasárnapi munka mellett kampányolt, elvesztette a maradék, amúgy is megtépázott baloldali imázsát.
A Fidesz ezzel így a nagy pofont elkerülte, viszont az MSZP se járjon győzelmi táncot, mert ma dél körül nagy valószínűséggel az ország legtöbb érintett pénztárosa és árufeltöltője egyhangúlag küldte el őket a kurva anyjukba. (Az általam végzett nem reprezentatív közvélemény kutatás szerint a kereskedelmi alkalmazottaknak nagyon is bejött a vasárnapi boltzár).

blablabla123 2016.04.11. 15:13:16

@FlybyWire: Majd ne nagyon pislogj, ha nem lesz mar itt senki aki vasarnap kiszolgalja az elhizott panelproli seggedet farhattal a teszkoban.
Nektek szelsobalos barmoknak mindegy, csak habzo pofaval lehessen orbanozni.Akkor is ha a szazezernyi emberrek kibasztok.
Aztan meg a duma az europaisagrol.Mikor Ausztriaban, Hollandiaban vagy Bajororszagban is zarva van minden vasarnap.

FlybyWire 2016.04.11. 15:13:26

@blablabla123: Még a gugli sem megy?

www.tesco.com/store-locator/uk/

Itt vannak a nyitvatartások, vasárnap is általában este 6-ig.
De folytasd, egyre többen röhögünk rajtad :)

blablabla123 2016.04.11. 15:15:27

@FlybyWire: Aha.Azert van tobb ezer betoltetlen allas, mert ok is kurvara elegedettek.
Ez a baj a szelsobalos proli fajtatokkal.Nem csak butak de arrogansak vagytok.
Sebaj.Lehet menni a teszkoba farhater vasarnaptol! :D

2016.04.11. 15:15:49

@Látens Inszinuáció:

""A munkaszerződés módosítását 15 NAPPAL az életbelépés előtt a munkavállaló tudomására kell hozni! Mt. 46.§ (4. bek.)"

----

Aligha kell... elég általános az.
Főleg, hogy eddig is volt vasárnapi meló, csak nem minden vasárnap.

FlybyWire 2016.04.11. 15:17:18

@blablabla123: Hollandia: vasárnap este 10-ig nyitva minden hiper: www.amsterdamtips.com/tips/supermarkets-in-amsterdam.php

Német-osztrák az első, amiben részben igazad van, de ott is utálja mindenki, mint a szart (és éppen törlik elfelé).

blablabla123 2016.04.11. 15:18:26

@FlybyWire: Az megvan, hogy az angol teszko legtobb helyen kisbolt?

Szelid sunmalac 2016.04.11. 15:19:30

@blablabla123: Inkabb lovom le magam, minsem olyan faszkalapokkal legyek szocialisan erzekeny, mint te.

Pop40 2016.04.11. 15:19:38

@blablabla123:
Nem tudom, melyik évezredben lehetett, mikor te ott dolgoztál, és nem voltak nyitva vasárnap a boltok.
Hazudtál, beégtél, fogadd el.

"Amugy, nem csak eladok dolgoznak kereskedelemben te szelsobalos retardalt.Vannak boven szakemberek es szervizesek is."

Tényleg? Feltételezem, mindet erőszakkal sorozták be, mint téged, ugye?
Nem mondta még senki, hogy ha büdös a vasárnapi meló, nem kötelező ám a kereskedelemben dolgozni?

A szociális érzékenységet meg már megírtam az előbb. Te inkább kibasznál 5 millió vevővel, csak ne kelljen megcsinálnod azt, amire önként leszerződtél. Köze nincs ennek bármiféle szociális érzékenységhez, ez egy ostoba majom vinnyogása, aki lusta ahhoz, hogy megcsinálja a munkáját, de ezért mást hibáztat, mert ahhoz meg tehetségtelen, hogy más munkát keressen.

blablabla123 2016.04.11. 15:20:23

@FlybyWire: Aha.Probalj meg Hollandiaban barmit venni vasarnap.

Amugy: mandiner.hu/cikk/20160408_a_vasarnapi_zarvatartasert_kuzdenek_a_nemet_szakszervezetek

Nembaj.A szelbalos barmoknak jo lesz a Romaniai szinvonal.Teszkozas 24 oraban a heten minden nap.

FlybyWire 2016.04.11. 15:21:32

@blablabla123: Néha tényleg picit érdekel a szinteden létező emberszerű véglények agyműködése.
Ha teszem azt az mszp hozza ezt az értelmetlen, pár önző, saját seggéből ki nem látó boltos alkalmazottnak tetsző törvényt, és most a fidesz nyomására visszavonják, akkor aki tök ugyanúgy örül neki (az emberek nagyon nagyon túlnyomó része), akkor az most mind jobber lenne?

Cukorfalat, számolj kicsit! 60-70%-a az embereknek ezt akarta? Ez a pici pontagyad szerint mind komcsi/libsi/(mittomén mostanában hogy kódolja a magadfajta 2 dimenziós bábú ezeket) mind baller?
Akkor hogy van most jobber kormány? :D

blablabla123 2016.04.11. 15:21:53

@Pop40: Remelm akkor is ennyire okos leszel mikor nem lesz orvos aki az anyadat megmutse mert lelepett kulfoldre.Te szanalmas szelsobalos proli.

FlybyWire 2016.04.11. 15:23:03

@blablabla123: nahát a szakszervezet, az ám a kiváló példa... ismered amúgy a fogalom jelentését? LOL egyre viccesebb :)
A holland cikken mit nem értettél? Angolt birod?

unicornis 2016.04.11. 15:23:04

@Szelid sunmalac: Orbán sokkal okosabb annál, semhogy hagyná hogy a szoclib összekösse a boltzár-népszavazást a migráns-népszavazással. Így tisztán fognak bukni. 1:0.

ivivan 2016.04.11. 15:24:57

@blablabla123: Nekünk sikerült vásárolni Vasárnap Londonban - biztos csak a kedvünkért nyitottak ki :-)

Tényleg nagyon ciki, ha itt fröcsögsz úgy, hogy fogalmad sincs a dologról.

Amúgy tényleg nagyon alacsonyak a fizetések itthon - de erről éppen nem a "szélsőbal" tehet, hanem elsősorban a most is regnáló kormány. És igen, emiatt nagyon sokan hagyták el az országot - de ennek semmi köze nincs a Vasárnapi boltzárhoz.

És igen, munkaerő hiány van a kereskedelemben, ami várhatóan ahhoz vezet majd, hogy az áruházláncok emelik a melósok fizetését. Mivel jó 10%-os munkanélküliség van az országban pár ezer új munkahely megjelenése nem tenne olyan rosszat.

röf 2016.04.11. 15:26:33

Akkor vázolnám a helyzetet.
A baloldalt már megint átqrták, ráadásul azok észre sem veszik....
A ballibek jönnek szakadatlan, ünnepelnek, rázzák a rácsot, és mosolyognak.... Orbán megint megbukott.
Milyen buták vagytok... :)

FlybyWire 2016.04.11. 15:26:53

@Pop40: nem sok értelme van sajnos a kommentezésnek, majomtáncoltatáson kívül. Annyira sötét szegénykém, hogy már az is csoda, hogy megy neki a CTRL+C/CTRL-V a "baller libsi" fogalmakra :)
Nem könnyű még kommentekben sem erre a mélységre lejutni, enélkül viszont nem is értjük, miről Ír.
Elég pontosan definiáltad az utolsó bekezdéseddel a problémát.

A kis hülye meg azt hiszi, kint bevándorlóként nem pont őt fogják bevágni a night meg sunday shiftekre... LOL de látnám az arcát akkor majd :D

blablabla123 2016.04.11. 15:27:02

@FlybyWire: A holland cikken kb ki van lastazva par uzlet ami nyitva van Amszterdamban.Azt hazudtad, hogy hollandiaban nyitva vannak az uzletek vasarnap.
A valosag ezzel szemben az, hogy PAR uzlet nyitvavan a vilag egyik leglatogatottab varosaban.
A szelsobalos proli fajtadnak a romania szinvonal a megfelelo ahol vasarnap ejjel is lehet farhatat venni a teszkoban.

sztd 2016.04.11. 15:27:46

Én örültem a vasárnapi boltzárnak, és szomorú vagyok ettől a fejleménytől. Arra persze senki nem kényszerít, hogy vásároljak vasárnap, szóval nem is fogok.

A blog viszont adott egy jó ötletet.
Szerintem törvényileg tegyék lehetővé, hogy május 1-én is kinyithassanak a boltok, ünnepeljenek a szocialisták munkával, már idén május 1-től, mindenki örömére. Hadd örüljön a baloldal a saját eredményének!

FlybyWire 2016.04.11. 15:28:36

@röf: hát sajnos 2 év múlva a legtöbb agyatlan droid már csak arra fog emlékezni, hogy Vikiék mekkora sztárok voltak, hogy meghallották a nép szavát, és eltörölték a csúnya, rossz törvényt!...
Ez az átlag választópolgár agyi kapacitása valóban, sajnos :(

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.04.11. 15:29:01

A génselejtes törpe teleszart gatyával vinnyog a függöny mögött, mert fél elfogadni az emberek valós véleményét.
A szomorú az, hogy az ugyancsak génselejtes híveknek ezt úgy tálalják, mintha nem a rinya vezérelné a bulit, hanem az emberek kívánsága.

Pop40 2016.04.11. 15:29:20

@Amorphis:

"Az általam végzett nem reprezentatív közvélemény kutatás szerint a kereskedelmi alkalmazottaknak nagyon is bejött a vasárnapi boltzár)."

Naná. Mint ahogy a pékeknek is bejönne, ha csak délutántól lehetne péksütit venni, hogy nekik ne kelljen korán kelni.
Meg a balatoni büfésnek is bejönne, ha télen lenne a szezon, és nem nyáron kéne a dögmeleg konyhában gürizni.

Csak ők tudomásul veszik, hogy a munkájuk ezzel jár, és nem nyervákolnak, hanem csinálják.

A bolti eladó meg inkább elvárná mondjuk a mentőstől, h 12 óra műszak után még tömörögjön az agyonzsúfolt plázában, csak hogy neki ne kelljen elvégeznie, amire szerződött.

blablabla123 2016.04.11. 15:29:28

@ivivan: Te barom.Megvan a "kisbolt" es a plaza valamint hipermarket kozti kulonbseg?
Londonban par ASDA kinyit vasarnap 11korul es bezar 4 vagy 5 orakor delutan.

FlybyWire 2016.04.11. 15:30:06

@blablabla123: Még meddig jársz ide égni, hülyegyerek?
www.holland.com/global/tourism/article/opening-hours.htm

"In most big cities, supermarkets are open every day until 10 p.m., except on Sunday’s when they close around 5.30 p.m. In other parts of the country, supermarkets are usually opened until 8 p.m. on weekdays and Saturdays, with varying opening times on Sundays."

Lefordítsam, vagy megadjam a gugli translate linkjét?

Etniez 2016.04.11. 15:32:30

@blablabla123: szia. Üdv Londonból, éppen vásárolok a szupermarketben. Remélem nem törtél össze :) Itt vasárnap 6 órát tarhatnak nyitva a nagy boltok, a kicsik meg korlátlanul.

ivivan 2016.04.11. 15:32:52

@blablabla123: "Remelm akkor is ennyire okos leszel mikor nem lesz orvos aki az anyadat megmutse mert lelepett kulfoldre"

És gondolom erről is az MSZP tehet. Ha ezer évig uralkodni Orbán (azt nem bírná ki az ország, de most tegyük fel), akkor is az MSZP-re lenne fogva minden probléma?

Hat (6) éve a Fidesz van kormányon. Ez idő alatt sikerült új kőbe vésett alkotmányt hoznia (és aztán többször módosítania), építenie vagy 30 stadiont (amik tök üresek, amúgy), bevezetnie az egykulcsos adót (és megadóztatnia a minimálbért), Vajnának adnia a teljes kaszinó bizniszt (és még egy halom dolgot - többek között több tucat új adót bevezetnie), de éppen az egészségügyhöz nem sikerült hozzányúlnia, hogy végre az orvosok ne legyenek 3x-osan túlterhelve, de legalább alaposan alulfizetve? Milyen érdekes, hogy pont ezt nem sikerült belesűríteniük 6 évbe...

De persze gondolom erről is az MSZP tehet...

FlybyWire 2016.04.11. 15:34:32

@blablabla123: Te tényleg full kretén vagy, és élvezed a beégést :D

en.wikipedia.org/wiki/Shopping_hours#Typical_shopping_hours

"Shops 280 m² and larger in England and Wales are allowed to trade for only 6 h on Sundays, shops in Northern Ireland may open from 1:00 pm to 6:00 pm"

Ausztriában, Svájcban és 2 (kettő) német tartományban van vasárnapi általános zárva tartás., (de még ezek se full), sehol más nincs ilyen kötelezvény Európában.
Jó böngészést.

blablabla123 2016.04.11. 15:34:33

@FlybyWire: Te libsi barom.Azt mondtam adj KONKRET PELDAT amivel bizonyithatod, hogy Hollandiaban VAN korlatlan vasarnapi nyitvatartas.
Tessek:
www.angloinfo.com/amsterdam/directory/listing/amsterdam-super-de-boer-5628

Sunday closed

Te szopni jarsz ide?

Pop40 2016.04.11. 15:35:17

@blablabla123:
Orvos meg ápoló nem azért nem lesz, mert be kell járni dolgozni (ami neked büdös) te ostoba.

Hanem azért, mert a szaros fideszed hagyja lepusztulni az eü-t, csak hogy többet lophasson. És az ápoló, aki ott dolgozik, éhbérért gürizik (pedig veled ellentétben ő nem vinnyog, hogy dolgoznia kell vasárnap.)

Amúgy vicces ez a duma pont tőled, aki 2 kommenttel feljebb jelentette ki, hogy aki nem esik hasra a rinyádtól, az már ne aggódjon az oktatásért meg eü-ért, mert nem érzékeny szociálisan.

Etniez 2016.04.11. 15:35:27

@blablabla123: mikor fogod fel te agyhalott, hogy annyi mindenki más is dolgozik vasárnap. Éttermek. Pékek. MÁV. Volán. Bkv. Rendőrség. Tűzoltóság. Kórházak. Stb. Aki kereskedelemben dolgozik, az ezt vállalta. Ez nem szociális érzékenység kérdése.

Szgya2 2016.04.11. 15:35:36

Nem egy teljesen szabad országért küzdött eredetileg a Fidesz? Akkor minek kell a rendszerváltás előtti szigorú szabályozást, törvénykezést erőltetni? Ők akartak szabad Magyarországot, szabad piacot és árumozgást, a tőke szabad áramlását, akkor minek korlátozzák? Lehet gyerekkorukban nem játszottak semmilyen gazdasági társasjátékkal? Lassan a Kádár rendszeren is túltesznek, ami ellen küzdöttek, csak már elfelejtették...

blablabla123 2016.04.11. 15:36:03

@FlybyWire: Magadat egeted.A szoveg pont azt irja, hogy kinyitHAT par orara vasarnap.
Nem pedig balkani 24oras nyitvatartas mint ami ti balos prolik unnepeltek.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.04.11. 15:36:22

@blablabla123:

Nem semmi méretű génselejtes agyra vall, amikor egy selejtes féreg fideSSjobbikkdnp barom hozza fel, hogy a kereskedőkön kívül biza mások is robotolnak hétvégén, és az egyszerű buta fajtád fel sem fogja, hogy a saját szádba tojsz bele amikor elfelejted, hogy a te fajtádat hülyítették be azzal, hogy a kereskedők otthonmaradása vasárnap összeboronálja a teljes magyar családállományt. Egy éven keresztül tojtatok arra, hogy hülyét csinált belőletek a génselejtes függönymögöttbújkálógeci, most meg pont egy agyhalott féreg fideszes érvel a más területen dolgozókkal.
Ritka hülye állat a fidessjobbikkdnp barom.

FlybyWire 2016.04.11. 15:36:36

@Etniez: ez frappáns lett volna, ha vasárnap lenne, de hétfő van :P

Lady Ann 2016.04.11. 15:36:52

@Látens Inszinuáció: Sajnálatos módon Te logikus és értelmes döntést vársz el a kormánytól...
Azt nehezen hiszem, hogy nem lehetett volna valami középutat találni, pl. vasárnap délig nyitva LEHETNEK, de senkit nem kötelezhetnek - bár a munkaadók kitalálják majd, hogy tudják virágnyelven közölni a munkavállalóval, hogy baj lesz, ha nem vágnak jópofát a vasárnapi munkavégzéshez, szóval a szabályozás még mindig rossz.

blablabla123 2016.04.11. 15:37:15

@Szgya2: Ausztiaban is Karad uralkodik?Mert ott sincs nyitvatartas.Latod, mennyire szarul is elnek.Bezzeg romaniaban minden nyitva vasarnap!

FlybyWire 2016.04.11. 15:37:52

@blablabla123: Hadd idézellek, szopoálarcos barátom:

"Angiában próbálj meg vasárnap délután vásárolni, te barom szélbalos proli.Minden zárvavan.Ugy mint Ausztriaban, Bajororszagban vagy Hollandiaban.
Ahol van vasarnapi nyitvatartas:Romania."

Égj még egy picit, léccci :D

blablabla123 2016.04.11. 15:38:40

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Miert nem takarodsz inkabb vissza a "menekultek" faszat szopkodni te szelsobalos barom

FlybyWire 2016.04.11. 15:39:14

@Etniez: nem fogja felfogni, saját magát is simán meghazudtolja... én csak ugráltatom a majmot, mert látványos, és jól bírja cérnával (fel se fogja, hogy ő lett a topic címeres hülyéje) :D

blablabla123 2016.04.11. 15:40:06

@FlybyWire: Tovabbra is varom a linket ahol FULL vasarnapi nyitvatartast tudsz mutatni.Barmely felsorolt orszagban.

ivivan 2016.04.11. 15:40:31

@blablabla123: így van, Angliában korlátozva van a vasárnapi nyitvatartás - nem tiltva, mint itthon van/volt! Óóóóriási különbség ám, hogy 6 órád van a Vasárnapi bevásárlásra, vagy egyáltalán nem mehetsz.

Én szinte soha nem vásárolok Vasárnap, viszont nagyon zavart az óriási tömeg Szombaton, amikor viszont szoktam, mivel bizonyos boltokba máskor nincs esélyem eljutni, mert hétköznap csak munkaidőben vannak nyitva.

Etniez 2016.04.11. 15:40:31

@blablabla123: 27 eu országban 3 van zárva vasárnap. Kisebbség, kár erre verned magad. Bajorország meg egy tartomány. Apropó, tudod honnan van a vasárnap? Vásár nap. Már 1000 éve dolgoznak a kereskedelemben azon a napon.

sas70 2016.04.11. 15:40:54

@ivivan: Nem az mszp, hanem Gyurcsány meg a kottája, mert abból játszanak, ha még nem tudtad volna! Ja, meg Soroséból, mert neki is az a legfőbb gondja, hogy egy balkáni országban, ne legyenek vasárnap zárva a boltok.

blablabla123 2016.04.11. 15:41:57

@Etniez: Es nekunk romaniat meg bulgariat kell kovetni peldakent.Nem pedig Ausztriat vagy Hollandiat, nemigaz? :)

Pop40 2016.04.11. 15:42:09

@ivivan:
Persze, hogy az mszp tehet róla.
Az, hogy a boltzárat rühellte az emberek döntő többsége, az csak az mszp hibája.

Amúgy mindenki imádta volna a péntek-szombati tülekedést, azt, hogy vasárnap, amikor ráérne, nincs nyitva semmi. Ez annyira szuper lett volna, csak az mszp miatt utálta meg mindenki.

FlybyWire 2016.04.11. 15:43:32

@blablabla123: Te éktelen agyatlan parazita, azzal kezdted, hogy NEM lehet vasárnap vásárolni UK-ben.... miközben ez kb. sehol sem igaz... ki a tököm beszélt 24 órás nyitvatartásról rajtad kívül? Egészen hihetetlen, hogy ilyeneket le tud valaki írni... eddig röhögtem, de most már hüledezem.

A legnagyobb szivességet tényleg azzal teszed, ha lelépsz, azonnal mérhetően nőni fog az ország átlag IQ-ja :)

Bobby Newmark 2016.04.11. 15:44:37

@blablabla123: Szerintem menj csak vissza polcot pakolni, ahelyett, hogy itt fosod magadból az ostobaságot, ahhoz legalább értesz. Felvilágosítanálak, hogy aktív keresőként a te szánalmas rinyálásodnak pontosan nulla köze van a szociális hálóhoz...

FlybyWire 2016.04.11. 15:45:26

@blablabla123: FULL 24 órás nyitvatartás létezik Írországban, megengedett Finnországban, meg még egy rakás helyen (úgy tudom Spanyolországban is, meg mediterránoknál több helyen).

Ezt csak mellékesen, a vita nem arról szólt, hanem az alapvető ostobaságodat cáfoltuk meg sokan, sokszor, sokféleképp, de úgy néz ki, ha egy fekete lyukba fényt akarsz küldeni, csak erősebb és még sötétebb lesz tőle.
Görbíted a teret rendesen....

Köldök_szösz 2016.04.11. 15:46:47

Politika ide vagy oda ez a szarság tudott kurva kényelmetlen vasárnapokat okozni.
Nem arról van szó hogy beledöglöttünk de azért jobb így hogy nyitva lesznek megint.

Etniez 2016.04.11. 15:46:49

@blablabla123: Londonban minden kinyit vasárnap, néhány nagy szupermarket bezár 3-4 körül, de az összes kisebb marad nyitva. Ne magyarázz már nekem baromságot, 5 éve itt élek bm.

FlybyWire 2016.04.11. 15:47:35

@Etniez: tényekkel úgysem lehet megzavarni, ez már egy ideje kiderült :D

ivivan 2016.04.11. 15:47:45

@sas70: Mindenről Gyurcsány tehet! Igaz, hogy majd 5 éven keresztül 2/3-ados többségben kormányzott Orbán, de mégis mindenről Gyurcsány tehet...

@blablabla123: "Es nekunk romaniat meg bulgariat kell kovetni peldakent"

Ezenkívül követjük még Németországot, Franciaországot vagy pl egy olyan szegény, csóró országot, mint az USA. Hát valóban, a Vasárnapi nyitvatartás romba dönti a gazdaságot...

Tényleg egyre viccesebb vagy - folytasd kérlek :-)

Etniez 2016.04.11. 15:47:59

@blablabla123: mert az orvosok a vasárnapi nyitvatartás miatt mennek el?

Köldök_szösz 2016.04.11. 15:48:16

@Szgya2: Azért küzdöttek elenne hogy helyette lehessenek majd hatalmon, aztán után már mehet a geciskedés.

Pop40 2016.04.11. 15:48:19

@blablabla123: "Nektek szelsobalos barmoknak mindegy, csak habzo pofaval lehessen orbanozni.Akkor is ha a szazezernyi emberrek kibasztok."

Szép is az, mikor valaki kibaszásnak érzi, mikor megkérik, hogy ugyan, lássa már el a munkakört, amire -önként- leszerződött :DD

Az, hogy ti kibasztok 5 millió emberrel, az nyilván mellékes.

blablabla123 2016.04.11. 15:49:36

@Etniez: Nem arrol volt szo, hogy van e nyitva.Hanem arrol, hogy FULL nyitvatartas van vasarnap is, vagy nem.

Etniez 2016.04.11. 15:50:25

@blablabla123: nem tudsz angolul. A 200 valahány m2 nagyobb boltokra van a korlátozás, a kisebbekre semmilyen nincs.

FlybyWire 2016.04.11. 15:50:54

@Etniez: De az milyen már, hogy azért megy ki külföldre, mert (szerinte) ott a szakmájában majd nem kell vasárnap is dolgozni.

Most, hogy így véggigondoltam, hirtelen megsajnáltam.
Irgalmatlan pofonok elé néz még az élettől egyszerű barátunk...

Amorphis 2016.04.11. 15:51:13

@Pop40: X évig csinálták így is a boltosok, aztán jött egy intézkedés ami miatt nem kellett menni többet vasárnap. Örültek neki. Hozzászoktak. Hogy mivel töltötték a vasárnapot az most lényegtelen. Most megint vissza az egészet. ... Ha szerzett jogot vesznek el valakitől, az érhetően dühös lesz, még akkor is, ha adott esetben jogos az elvétel. A mentős, a tűzoltó a rendőr is kurvára örülne neki nyilván, ha nem kéne vasárnap dolgoznia, de azért az egy kicsit más dolog. A kereskedelemben ezért nem életekről van szó adott esetben. Ráadásul a többi helyen hétvégén készenléti munkakör van, tehát a dolgozók töredéke van bent, míg a kereskedelem gőzerővel ment és menni fog vasárnap is. A példádnál maradva amúgy a péknek se kellett mostanáig vasárnap hajnalban melóznia, így ők is durcik lesznek most szerintem kicsit...

blablabla123 2016.04.11. 15:52:01

@Etniez: „Nagyon nagy felháborodás van a dolgozók körében. Sok munkavállaló hívott, hogy valamilyen lépést kell tenni, mert nem értenek egyet a döntéssel. Akár utcai megmozdulás vagy sztrájk is lehet” – nyilatkozta Bubenkó Csaba, aki arról is beszámolt, hogy kevés alkalmazott van, így a meglévő dolgozóknál sérülhet a pihenőidő kiadása.

ivivan 2016.04.11. 15:52:03

@blablabla123: "Hanem arrol, hogy FULL nyitvatartas van vasarnap is, vagy nem."

Mármint ilyenről kibeszélt itt? Rajtad kívül persze... Ha érdekelnének az ilyen finomságok, akkor elárulnám: a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab - de nyilván nem fog érdekelni.

Etniez 2016.04.11. 15:53:04

@blablabla123: full zárvatartásról prédikálsz nekünk. Olyan csak két országban van, elenyésző kisebbség. Londonban a boltok 99%-a teljesen nyitva van.

blablabla123 2016.04.11. 15:53:43

@Etniez: Kisseb boltok itthon is nyitvavannak vasarnap most is.

FlybyWire 2016.04.11. 15:53:50

@blablabla123: nem, tényszerűen nem erről volt szó, hanem kijelentetted, hogy Angliában NEM FOG tudni bevásárolni vasárnap.

Ami az összes létező dimenzióban és univerzumban tévedés és ostobaság, és ezt még te is felfogtad, úgyhogy most próbálsz terelni a 24 órás dolog felé, amit egyes egyedül te említettél eddig.

Mérhetetlenül szánalmas amit művelsz. Hogyhogy nem érzed?

FlybyWire 2016.04.11. 15:56:10

@Amorphis: semmilyen szakma nem szól életre, és nem is kötelező. Akárhány éves korig lehet újat tanulni.
És ki is lehet menni külföldre, ha az szimpibb, csak megfelelő indokkal. Nehogy olyan csúnyán pofára essünk majd, mint trollbohóc topictársunk fog :)

blablabla123 2016.04.11. 15:56:16

@Etniez: 99% biztos nincs nyitva.Az asda kb 4-5 oran keresztul van nyitva vasarnap es csak londonban.
De nem is ez a lenyeg.A lenyeg, hogy egy Ausztriaban jol mukodo modelt masolt le a kormany es most egy romaniai modell lesz helyette

Etniez 2016.04.11. 15:56:42

@blablabla123: Ha bezárjuk a boltokat, fel is zárkózunk Ausztriához? Ha csak ezen múlna...

2016.04.11. 15:58:19

@Amorphis: A pékeknek pont dolgozni kellett. A pékségek nyitva lehettek alkalmazottal 7-12 között, ahogy a virágárusok is, meg a tejboltok is.
És a pékségek nem árulhattak pl ásványvizet vasárnap :D

Punxsutawney Mormota 2016.04.11. 15:59:09

@TizenötmiIIió Magyarok: Már a nicked is egy nyelvtani nonszensz... Ha csak ennyire vagy képes, akkor pofa be, dagi!

Bobby Newmark 2016.04.11. 15:59:17

@Szgya2: Ú de nem látod.

Fidesz-magyar szótár:
a zemberek=a Fidesz és holdudvara
szabadság=a Fidesz és holdudvara szabadon lophat
szabad piac=Fidesz azt az ágazatot nyúlja le haveroknak/államosítja, ami éppen tetszik neki
a tőke szabad áramlása=a Fidesz zsebébe

Elég naivitás bármit is így benyalni tőlük. Tudod, a vezérgeci is megmondta, hogy nem azt kell figyelni amit mond, hanem amit csinál. És azt meg látjuk, hogy amit csinál, az legtöbbször homlokegyenest megy szembe azzal, amit mondott.

Remélem bazdmeg nem azért szavaztál kétszer a Fideszre, mert ilyen szépeket mondott (és ezeket is csak valamikor kurvarégen)?

Etniez 2016.04.11. 15:59:39

@blablabla123: nem tudtam tejet venni par hete, amikor otthon voltam a falumban. Kávét akartam inni, morcos voltam.

ivivan 2016.04.11. 15:59:42

@Amorphis: "A mentős, a tűzoltó a rendőr is kurvára örülne neki nyilván, ha nem kéne vasárnap dolgoznia, de azért az egy kicsit más dolog"

Tényleg van, akiknek muszáj: rendőr, mentő, tűzoltó. De csomó mást is bezárhatnánk, mert nem létszükséglet: bezárna az étterem, nem járna a busz, nem lenne taxi, szünet lenne a moziban, nem prédikálna a pap, nem lenne meccs, bezárna a benzinkút, nem ügyelne a rendszergazda...

Miért pont a kereskedelemben kell szünetnek lennie?

Pop40 2016.04.11. 16:02:37

@FlybyWire:

Szegényke, már elkönyvelte, milyen jó lesz neki, utólag módosul a munkaköre.
Az, hogy ez azzal jár, hogy pl egy mentős 12 óra meló után még tülekedhet a teszkóban a tömegben, leszarja. Azt is, ha munkába menet előtt nem tud kaját venni, csak háromszor annyiért a kisboltban. Ezzel semmi gond.

Csak neki ne kelljen megcsinálni még azt se, amire szerződött.

Az, hogy más - a rendesen elvégzett munkája MELLETT - hogy szív ezzel, kit érdekel.

És még ez a majom vádol engem szociális érzéketlenséggel.:-)))
Mintha én köteleztem volna rá, hogy segghülye legyen eladói munkán kívül minden máshoz...:D

Night shiftre nemigen raknák be, a jó túlórapénzt (éjjel, hétvége) ígérő turnusokra elég nagy ott a túljelentkezés. Igaz, ott meg is fizetik rendesen.
Ha a majma ezt követelné itthonra is, simán támogatnám. De nem, ő inkább lógni akar, hadd szopjon az 5 millió vevő.

Etniez 2016.04.11. 16:02:37

@blablabla123: az összes asda local nyitva van. Ahogy a sainsburys local és tesco expresszes is. És akkor nem szóltam a minden sarkon álló pakiról, aki még szenteste is nonstop. Majd lekamerázom neked vasárnap a közeli high street-et....

Bobby Newmark 2016.04.11. 16:03:11

@blablabla123: Rinyagép, itt nem arról van szó, hogy ilyen modell meg olyan, hanem hogy mit akar az ország. És az ország azt akarja, hogy kussolj és dolgozz. Jól látod, az egyetlen lehetőséged ha nem tetszik az az, hogy eltakarodsz innen a gecibe.

blablabla123 2016.04.11. 16:04:48

@Bobby Newmark: De igy kevesebb idot tudok anyukaddal tolteni az agyban.

blablabla123 2016.04.11. 16:06:33

@Etniez: 4 evig laktam Stratfordban es dolgoztam a Westfieldben.Tudom jol, hogy mi merre.
Jah, a pakikrol meg mar ne is beszeljunk.
www.youtube.com/watch?v=tMZe5hXodQg

Pop40 2016.04.11. 16:09:10

@sztd:
"Hadd örüljön a baloldal a saját eredményének!"

Kiscsillag, én elhiszem, hogy ekkora brutál pofára esés után az ilyen fideszdroidok meg vannak zavarodva, és jön az alapbeállított reflex: Gyurcsány/ a baloldal a hibás!

Ezzel szemben az igazság az, hogy a boltzárat a FIDESZESEK ZÖME is rühellte, és ellenzte.

Most akkor már ők is baloldaliak?:D

Elismerem, nem.könnyű kimagyarázni, mikor a kúrmányod egy teljes országgal megy szembe, és jól pofára esik.:-)
De ha már próbálkozol, ennél kicsit jobb mesét találj ki.

Bobby Newmark 2016.04.11. 16:11:52

@blablabla123: Hát a nullánál nehéz kevesebbet. Vagy várj, ez csak gépelési hiba, ugye? D és M elég közel van egymáshoz, érthető végülis.

Pop40 2016.04.11. 16:12:07

@FlybyWire:
2 év?

Nagyjából 2 hét múlva már ez lesz a hivatalos mantra, hogy a jóságos Viktor király meghallgatta a nép szavát, és visszavonta a rossz törvényt:-)

Sexual Harassment Panda 2016.04.11. 16:18:47

@Bobby Newmark: Ó de kedves!
Talán ezért lének le ennyien, mert így "becsülik" meg a szakmunkásokat.

FlybyWire 2016.04.11. 16:19:06

@Pop40: semmi nem áll amúgy tőlem távolabb, mint a ma itthon "baloldal"-nak csúfolt söpredék, de végül is teljesen mindegy, ki milyen értelmes programmal érkezne ide új politikai erőként, mert amíg az ilyen blabla féle, saját 1 agysejtjükön túllátni képtelen mennek el szavazni (igaz ez ballerre, jobberre, mindenkire aki nem tud anélkül létezni, hogy valamilyen OLDALra állna), addig édesmindegy....

Churchillnek volt igaza, a demokrácia ijesztően szar rendszer, csakhát az összes többi eddigi még szarabb volt sokkal :(
Mondjuk ha nem lenne síkhülye és önző patkány az emberek 90+ százaléka, talán még lenne is értelme.

Sexual Harassment Panda 2016.04.11. 16:20:14

@Pop40: És csak Vasárnap lehet vásárolni!
Hétfőtől péntekig nem!
Értem.

ivivan 2016.04.11. 16:27:55

@Sexual Harassment Panda: az emberek döntő többsége Hétfőtől Péntekig dolgozik...

Afrika steht an der Elbe 2016.04.11. 16:28:54

Megnyugodhattok libsik, megoldódott a világegyetem legnagyobb problémája.

Pop40 2016.04.11. 16:29:22

@Amorphis:
Én ezt mind elhiszem. Megkockáztatom, hogy a helyében én sem lennék boldog.

De nekem eszem ágában sem lenne a vevőket hibáztatni, hogy elvárják, hogy ugyan, legyek már kedves ellátni a munkát, amire szerződtem.

Ha nagyon nem akarnék vasárnap dolgozni, keresnék más munkát. Ha nem ez a gond, hanem a kevés pénz, kimennék külföldre. Ha se nyelvet nem beszélek, se máshoz nem értek, akkor meg elfogadnám, hogy ez a munka, amire képes vagyok, ezzel jár.

Mint ahogy elfogadja a mentőstől a balatoni büfésen át a péktől mindenki.

De tökikém nem fogadja el, hanem káromkodik bele a világba, aztán mikor elküldik melegebb éghajlatra, még neki áll feljebb.

Bobby Newmark 2016.04.11. 16:29:26

@Sexual Harassment Panda: Amíg a kiskereskedelem abból él, amit én a saját pénzemből ott elköltök (és mivel ez a kiskereskedelem definíciója, ez mindig így van), addig azt csinálják, amit én mondok.
Én is azt csinálom, amit a megbízóm mond. A szakmunkás is amit a saját megbízója.

Ez szimplán vásárlói/megbízói igények, és annak való megfelelés. Ha meg nem sikerül neki megfelelni, akkor a megbecsültség csökkenése teljesen jogos, sőt, szükségszerű.

ivivan 2016.04.11. 16:29:58

@Afrika steht an der Elbe: megnyugodhat a lakosság 3/4-e - libsik, nem-libsik vegyesen...

kisQtya 2016.04.11. 16:30:31

Én sosem mentem vasárnap tejet, meg kenyeret venni. De a nagyobb figyelmet és időt igénylő bevásárlásokat, meg a havi nagybevásárlást vasárnap intéztem.
Ha háztartási gépet kellett cserélni, azt nyilván nem hétköznap, munka után, rohanva ejtettem meg, hanem alaposan körbejártam a témát, megnéztem, mire adok ki százezreket.
Amikor növésben voltak a gyerekeim, a szezonális ruhatárat is vasárnap vásároltuk, amikor volt idő próbálgatni, meggondolni, összeválogatni.
Cipőt se este, munka után vásárolok rohanva, dagadt, fáradt lábbal.
Az iskolakezdéshez is mindig vasárnap vásároltunk.
Az ilyen alkalmakkal 5-6 órát is eltöltöttünk Auchanban, Tescoban, Coraban, stb.

A boltzárvitákban döbbenten hallgattam a sok hülyeséget arról, hogy vegyek több zsemlét szombaton, meg számoljam ki, mennyi sör kell vasárnapra..

Én örülnék, ha a plázák nyitva lennének, felőlem a kajás boltok nyugodtan zárva tarthatnak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2016.04.11. 16:32:40

Akkor megvan a MultikSzponzoráltaPropagandapárt első sikere 2010 óta?
2048ban talán meglesz a következő is **

Remélem a Fidesz úgy vezeti vissza a vasárnapi nyitva tartást, hogy aznapra 500%-os bérpótlék jár, de minimum egy német eu polgár átlag vasárnapi bére.

Sexual Harassment Panda 2016.04.11. 16:32:59

@Bobby Newmark: Na igen, az ilyen mentalitású emberektől óvjon bennünket a jósiten..

Bobby Newmark 2016.04.11. 16:33:29

@ivivan: Elég kár egyébként, jobb lett volna ha húzódik ez a dolog még 2018-ig, és parlamenti választással szavaz a nép a boltzárról...

Bobby Newmark 2016.04.11. 16:34:18

@Sexual Harassment Panda: Ezt úgy hívják, hogy kapitalizmus, és bő két évtizede bevezettük. Ideje lenne hozzászoknod...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.04.11. 16:34:35

VÁSÁRNAP

Templom után láttam, be a
Spájzba gyütt pár csótánylárva.
Méregért mentem vón’, de a
Méregbolt vásárnap zárva.

Csótánycsapat rám támadott,
S így lett két gyermekem árva.
Azért ült tort e vad had ott
Rajtam, mert a bolt volt zárva.

Igen csúnya véget értem,
Testem tetem, száradt rá sár,
S törött fejjel mégsem értem,
Pont vásárnap mért nincs vásár?!

„Gratulálok, költő úr, ezzel az otromba fertelemmel totálisan alulmúlta nemcsak önmagát, de a világirodalom rögös útját szegélyező szennyvízelvezető árok összes mélypontját. Eddig elleneztem a boltok vasárnapi zárva tartását, de ha ez elősegíti, hogy a hirtelen szimpatikussá váló csótányok fradytlanítsák a költészetet, ám legyen! Anyám szerint ettől még lehetne vásárnap vásár, hiszen a Tesco gazdaságos rovarméreg úgyse öli meg, csak úgy felmérgesíti a rovarokat, hogy ők tudnának ölni, de hát valamit valamiért! Hajrá csótányok!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Nagy szerencséd van, költő gyermekem, hogy közvetlenül a mise után haltál hősi halált, mert a gyónástól megtisztult lelked pár évszázadnyi purgatóriumi tisztulás után okvetlenül a Mennybe jut. Mivel úgy tudom, hogy te is Messi rajongó vagy, okvetlenül szólok érted pár jó szót a Főnökömnek. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.” /I. Ferenc pápa/

„Jaj, apa, ne spilázd túl a szerepedet ezekkel a hatásvadász fogásokkal! Dehogy lettünk mi árvák, hiszen a cipőd talpával reccsenősen széttapostad az összes csótányt, hogy megírhasd a
Csótányoknak leve rőt,
Bekente a heverőt!
bugyután horrorisztikus kétsorosodat!” /Frady Fanni, a költő nagyobbik kislyánya/

„Micsoda?! Ez az aljas féreg eltaposta a szent anyatermészet által évmilliárdok alatt féltőn kievolúcionált háziférgeket?! Halál az állatkínzókra! Azonnal menjünk és vegyünk akciós máglyát az Auchanban! Mi, hogy vasárnap zárva van?! Vesszenek a multik! Vesszen mindenki, aki nem rendeli alá magát a természetnek! Irtsunk ki mindenkit, aki irtja az őserdőket! Vért akarunk, vért akarunk! Éljen a humanizmus!” /Fűzöld Ficánk, a Tiszta Bolygó Club (TBC) környezetvédelmi terrorcsoportjának sajtószóvivője/

„Költő úr, ha maga itt a vasárnapi zárva tartás ellen uszít, akkor mi hamarosan megjelenünk önnél a nagy fekete autóval és egy kiadós dádá után nem csak vasárnap tartjuk majd magát bezárva.” /Csávás Kálmán vezérőrnagy, rendteremtési főelőadó/

„A sokak szemében vörös posztó, ám spirituális ujjbegyét a társadalom pulzusán tartó költő önnön keresztrímekre feszítettségének vérzivataros tudatában hörgi a rajta gúnyolódó világegyetem süket lelki füleibe a megszentelt hetedik nap rovarrágta megprofánosulását. A líra az antiklerikális materializmus fölötti győzelem rögös útján kapott sebek deheroizált apoteózisa, mely fölülmúlja talán még a témában nagy elődként számon tartott Csobánkay Lepnyő munkásságát is! La Gran Catarsis!” /Ollé Ottóné Rög Rozália, középiskolai magyar-spanyol tanár és maszek torreádor/

„Nana, Rozália, nana! Fogd vissza magad, mert beköplek, hogy nyári szünetben bikák vérével hizlalod magad, hogy az év többi részében éhen ne halj anorexiásan karcsú pedagógusi életpályamodellként!” /Csobánkay Lepnyő/

„Én Magyarországon járva mindig vasárnap vásárolok, mert olyankor rajtam kívül se vevő, se eladó nincs a boltokban, így fizetnem se kell az árukért, amiket a polcokról a kosaramba fejelek.” /Chuck Norris/

„Ugye milyen jó, hogy az Égbolt vasárnap sincs zárva?” /az Úr/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/03/vasarnap.html

ivivan 2016.04.11. 16:36:00

@wmiki: "Remélem a Fidesz úgy vezeti vissza a vasárnapi nyitva tartást, hogy aznapra 500%-os bérpótlék jár"

Így van, az a legfontosabb, hogy a kereskedők jól meg legyenek fizetve. Majd a sebész elmegy Vasárnap polcot pakolni, mert akkor többet fog keresni, mint orvosként...

Egyébként szerintem is lehetne mondjuk 100% a vasárnapi bérpótlék - tavaly ilyenkor több hipermarket is fölvetetette ezt a lehetőséget a boltbezárás helyett, de a KDNP nem kért belőle. Pedig sokkal több értelme lenne. A probléma persze az, hogy akkor a kórházakban a kormánynak is ki kellene pengetnie az extra pénzt és már a mostani pótlékokkal is gyakran több hónapos elmaradásban van...

2016.04.11. 16:37:33

@Túrós: Ennyi.

És persze lehetett volna okosabban is bevezetni.

Sexual Harassment Panda 2016.04.11. 16:38:32

@Bobby Newmark: Nem, ezt hívják úgy, hogy liberalizmus, a piac mindenek felett, az egyén nem számít.
Nem véletlenül van éppen bukóban.

Pop40 2016.04.11. 16:39:53

@blablabla123:

"Az asda kb 4-5 oran keresztul van nyitva vasarnap es csak londonban."

Öreg, te tényleg szopni jársz ide.

http://storelocator.asda.com/#!/store/dunstable

Sunday.10am - 4pm

Rendszeresen vásároltam benne. Pedig ez egy kisváros. Nagyon nem London.

Neked komikusnak kéne menned, mert annyira bénán hazudsz, hogy az már teljesítmény.:D

kisQtya 2016.04.11. 16:43:24

@Sexual Harassment Panda: Megfontolást igénylő vásárlásra vasárnap van idő. VÁSÁRNAP. Érted?

2016.04.11. 16:43:47

@vgaborka: akarom mondani olvasnivaló

Pop40 2016.04.11. 16:44:32

@Etniez:
Fel hát. Nem a korrupció, a fizetések mértéke, az elbaszott ellátórendszerek, stb a gond.

Az választ el minket Ausztriától, hogy ott zárva a bolt, itt meg nyitva.

Jó tudni, hogy az elmúlt egy évben Ausztria színvonalán éltünk, bár kötve hiszem, hogy sokaknak feltűnt volna :-))))

Pop40 2016.04.11. 16:48:38

@FlybyWire:
Ez nagyjából így van.

Pop40 2016.04.11. 16:51:59

@Sexual Harassment Panda:

Megpróbálom elmagyarázni úgy, hogy te is megértsd.

Mi a bolti eladó feladata? Kiszolgálni a vevőket.
Mikor lehet kiszolgálni a vevőket? Amikor vásárolnak.
Mikor vásárolnak? Amikor ráérnek.
Mikor érnek rá? Főként este, és hétvégén.

Innentől fogva az az eladó, aki hétvégén nem hajlandó dolgozni, a szakmája alapvető jellemzőit szarja le, és semmi keresnivalója itt.
Pont úgy, mintha egy mentős nem látná el a beteget, mert nem akar vért látni, vagy egy búvár nem akarna vizet látni.

Remélhetőleg így már felfogod, miért nem szerencsés az, ha a bolti eladó ugyanakkor akar szabin lenni, mint a vevők, akiket ki kéne szolgálnia.

kisQtya 2016.04.11. 16:52:45

Meg kell jegyeznem, hogy nem csak a vásárlásnál, hanem a hivatalos ügyintézésnél is gond, hogy a munkaidő egybeesik az ügyfélfogadási idővel. Minden szarért el kell kérni magad, majd le kell dolgozni a kiesett időt. Orvoshoz se lehet elmenni, mert felháborodás van a munkahelyen....
S akkor még a bevásárlással is szopatnak.

kisQtya 2016.04.11. 16:55:42

Pár éve tanúként idézett a bíróság. A munkahelyemen - közigazgatásban!!!! - vita volt arról, le kell-e dolgoznom, hogy teljesítem állampolgár kötelezettségemet. Vicc az egész.

Sexual Harassment Panda 2016.04.11. 16:56:57

@Pop40: Kösz, már elmagyaráztad!
Mivel te tartod el a boltosokat, ezért fogják be a pofájukat, és álljanak vigyázba Vasárnap, mert te a hájfej gyerekeiddel és a bunkó feleségeddel éppen vásárolni akartok, és akinek ez nem tetszik, az húzzon el.
Minden világos.

sas70 2016.04.11. 16:57:55

@wmiki: Melyik multi? Az Audi, Mercedes, Opel, Suzuki, MOL? Vagy a többi:
Az utolsó szám Külföldi érdekeltség dollárban (millió)
2010-ben
2 Richter gyógyszeripar 861
3 Videoton villamos berendezések gyártása 228
4 KÉSZ építőipar 74
5 Waberer szállítmányozás és raktározás 67
6 E-Star áram-, gáz-, gőzellátás 64
7 Masterplast szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó 39
8 Jász-Plasztik műanyagipar 34
9 Fornetti élelmiszeripar 31
10 Mediso orvosi eszközök gyártása 29
11 Abo Holding élelmiszeripar 28
12 Cerbona élelmiszeripar 27
13 MPF Holding szállítmányozás és raktározás 25
14 Arcadom építőipar 24
15 IKR mezőgazdasági termékek és szolgáltatások 24
16 Synergon IT-szolgáltatások 12
17 Kürt IT-szolgáltatások 10

Pop40 2016.04.11. 17:00:08

@wmiki:
"Akkor megvan a MultikSzponzoráltaPropagandapárt első sikere 2010 óta?"

Gyanítom, te se mostanság néztél időközit :-)

"Remélem a Fidesz úgy vezeti vissza a vasárnapi nyitva tartást, hogy aznapra 500%-os bérpótlék jár, de minimum egy német eu polgár átlag vasárnapi bére."

Az jó lenne, mert akkor maradna minden úgy, ahogy most van, és a tömeg nagyjából meglincselné a fideszt:-)

bréniek 2016.04.11. 17:03:34

eddig az volt a baj, hogy vasárnap zárva vannak a boltok.
most nyitva lesznek (ahogy 1 évvel ezelőttig).
jön a sok faszkupak fotelforradalmár, és elkezd rinyálni, hogy miért nem jó ez.

1. ezelőtt 1 évvel meg visongatott mindenki az ellenkezőjéről.
2. akinek nem tetszik, menjen el dolgozni olyan helyre, ahol nincs vasárnapi nyitva tartás. meg szombati sem.
3. a hétvégi/vasárnapi pótlék azért tetszett/tetszeni fog mi? az nem baj. SŐT! Alanyi jogon jár!

Ja, hogy buták/alulképzettek vagytok? Akkor el lehet kussolni, és pakolni tovább az olajoshal konzervet a pultra vasárnap.

Sok csicska...

Pop40 2016.04.11. 17:12:58

@Sexual Harassment Panda:
Nagyon szívesen. Mondjuk nem úgy tűnik, hogy megértetted.

Nem kell, hogy bárki befogja a pofáját, pláne, hogy vigyázzban álljon.

Mindössze annyi az elvárás, hogy ugyan csinálja már meg azt a munkát, amire önként leszerződött.
És ne mástól várja már el, hogy - miután ő 100%-ban helytállt a saját munkájában- még tülekedjen, meg szervezze át a napja maradékát, azért, mert az eladó még a saját munkáját se akarja elvégezni.

Ha így se fogod fel, nem tudok segíteni.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.04.11. 17:13:42

@blablabla123: Tavalyi bevezetés előtt egyetlen szóval sem tiltakozott a fajtád a vasárnapi bolti nyitvatartás ellen! Nem láttam vasárnapi boltzárért indított tömeges tiltakozásokat, ne adj' Isten a munkabeszüntetéssel kapcsolatos fenyegetéseket a kereskedelemben dolgozók részéről.

Úgyhogy kussoljál, orbánista öcsisajt, oszt húzz a faszomba innen!

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.04.11. 17:21:36

@Sexual Harassment Panda: Nem volt ám kötelező vasárnap nyitva tartani tavaly március előtt sem. A lehetősége volt adott. És ez a világ egyik legtermészetesebb dolga volt. Egy kis kilengés után újra az lesz.

Nati Walter 2016.04.11. 17:24:44

Aki sosem járt ugy rendszeresn hogy 5 hetenként kapott össz visz egy teljes hétvégét szabadnak az persze szarik a kereskedelmi dolgozok életére.....legyetek boldok hogy vasárnap is tudtok majd zabálnivalot venni.....

Nati Walter 2016.04.11. 17:26:56

@bréniek: a felülképzett romkocsmás kaiserszakálls hipszetlibsiket se hagyd ki a felsorolásol....
annyira bájos amikor egy ilyen lyuggatottfülü bölcsészalkatu fazon szopik a Tescoban :-)

Pop40 2016.04.11. 17:32:56

@wmiki:
Így van, elvtárs, pontosan. Fején találtad a szöget.

A boltzárat a "100 Index-olvasó" ellenezte.
Senki más. Mindenki más rajongva imádta a tülekedést hétvége előtt, meg a bezárt boltot vasárnap.

Pop40 2016.04.11. 17:52:54

@Nati Walter:
Őszintén sajnállak, hogy megfogtak, és erőszakkal besoroztak eladónak.

És ahogy fent egy hosszabb leírásban kifejtette valaki, a "zabálnivaló" a legutolsó.

Amúgy zabálnivalónak hívod akkor is, mikor te veszed?
Vagy zabálnivalót csak az olyan ellenszenves rohadékok vesznek, akik megkérnek, hogy ugyan lásd már el a feladatköröd, ha már ezt választottad, s ne a munkájukat rendesen ellátóktól várd, hogy még ezt is megszervezzék?

Rohadékok ezek mind. Még van pofájuk panaszkodni, ahelyett, hogy élveznék, hogy 8-10-12 óra munka után, vagy szombaton a tömegnyomorban lépkedhetnek egymás lábán, nem?

Pedig akinek ennyit nem ér meg, hogy az eladónak ne kelljen bemenni vasárnap, amire leszerződött, az húzza le magát a vécén.

Bobby Newmark 2016.04.11. 18:06:46

@Sexual Harassment Panda: Ja, bocs értem, te még ott tartasz, hogy hanyatló Nyugat. Akkor azt hiszem fejezzük is be a beszélgetést, mert te nem ebben a világban élsz.

Bobby Newmark 2016.04.11. 18:19:46

@Nati Walter: Pontosan ugyanannyira szarok a kereskedelmi dolgozók életére, mint amennyire ők szarnak az enyémre. Így kerülünk egyensúlyba ugyanis.

Egyébként felőlem H-P 8-17 közt bezárhat az összes bolt, nekem nem kell, hogy ott rohadjatok számomra tökfeleslegesen.

Pop40 2016.04.11. 18:38:14

@Bobby Newmark:

"Pontosan ugyanannyira szarok a kereskedelmi dolgozók életére, mint amennyire ők szarnak az enyémre. "

Annyi a különbség, hogy feltételezhetően téged nem azért fizetnek, hogy a bolti eladókat kiszolgáld.
Őket viszont azért fizetik, hogy téged kiszolgáljanak.

glinolid 2016.04.11. 18:38:49

Irónikus, hogy a ballibcsik elintézték, hogy még egy üzletágban elintézték a vasárnapi munkavégzés lehetőségét. Legközelebb, mi lesz? Töröljük el a 8 órás munkanopokat!?

Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. 2016.04.11. 18:45:01

Arra volnék kiváncsi, miféle fasiszta náci DIKTATURA az, ahol NACI diktatura simán visszavonja a döntéset, ha az nem tetszik az embereknek ???
Egy rendes DIKTATURÁBAN, ilyenkor kivezénylik a fegyveres testületeket, és TÖMEGBE LÖVETÉSSEL győzik meg az embereket.
Mint ahogy 2006-ban Gyurcsány Ferenc az mszp miniszterelnöke, gondolkodás nélkül, a kormány ellen tüntető emberek közé lövetett, és hetekig folyt a terror és megfélemlítés az utcákon.
Összegezve, a fidesz diktaturának, volna mint tanulni balliberális diktaturáktól.

Pop40 2016.04.11. 18:57:59

@glinolid:

Ezek szerint az ország 3/4-e ballibcsi? :D

Elvtárs, elvtárs... Lebasz a tartótiszted.

Pop40 2016.04.11. 19:00:57

@Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.:

Fejedre ne szakadjon a plafon, elvtárs.
Remélem, valami jól megépített, stabil pártházban vagy.

A terror meg a megfélemlítés tényleg hetekig folyt.
A fideszes-jobbikos focihuligánok gyújtogattak-tomboltak hetekig Bp-szerte.

glinolid 2016.04.12. 00:08:57

@Pop40: a ballibcsi maszop ugrált, hogy a kiskereskedelmi dolgozóknak vasárnap is dolgozniuk keljen. Szép lesz a 2018-as kampány: szavazz ránk, elintéztük, hogy vasárnap is dolgoznod kelljen! Előre a 14 órás munkanapárt!
Baz! Ekkora öngólt!

Igazsagoszto buldog seriff 2016.04.12. 00:32:06

Mas orszagokban a baloldal harcol legjobban a munkasok jogaiert, nalunk meg, pont a baloldal aki a legjobban leszarja a dolgozok erdekeit, jogait, es csak a nagytoke igenyeit szolgalja.

ivivan 2016.04.12. 08:59:38

@Igazsagoszto buldog seriff: a nagytőke érdekeit épp a Vasárnapi boltzár szolgálta. Nőtt a forgalom, miközben több ezer emberrel dolgozik kevesebb a kereskedelemben és még a vasárnapi pótlékot se kellett kifizetni. A nagy hipermarketeknek igazából nagyon jól jött a vasárnapi boltzár... Annak a pár ezer dolgozónak, akit kirúgtak persze nem annyira. És a vasárnapi pótlék is biztosan hiányzott sok család kasszájából.

Bobby Newmark 2016.04.12. 11:03:50

@Pop40: Jól látod a helyzetet, őket ezért fizetik. Tehát ők vállalták azt, hogy engem kiszolgálnak.

Ez nem érv arra, hogy miért kéne nekem egy szemernyit is foglalkoznom azzal, hogy közülük néhányan rühellik a munkájukat.

Bobby Newmark 2016.04.12. 11:06:09

@Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.: Beszari, sunyi. Ha nem lenne Orbán egy ilyen sikamlós kis geci, akkor nem lenne EUs pénze amit ellophat a sleppjével.

Örülök, hogy segíthettem.

Bobby Newmark 2016.04.12. 11:10:16

@glinolid: Arányok megvannak, balfaszkám? Kereskedelmi dolgozók kb az ország 1-2%-a, azoknak szarabb lesz, a maradék 98-99%-nak meg jobb.

Mondjuk persze, Fidesznél ez a szokás, hogy 1-2% kedvéért kikúrnak az egész országgal, de szerencsére most azért torokra vették a lófaszt.

Bobby Newmark 2016.04.12. 11:10:57

@Igazsagoszto buldog seriff: A jobboldal meg bolsevik módon államosít amit ér. Ez egy ilyen ország.

Pop40 2016.04.16. 02:11:53

@glinolid:

"a ballibcsi maszop ugrált, hogy a kiskereskedelmi dolgozóknak vasárnap is dolgozniuk keljen. "

Ja, értem. És az ország kétharmada-háromnegyede azért ellenezte a boltzárat, mert a ballibcsi maszop ugrált.
Minden világos.
Pedig eddig esküdni mertem volna, hogy a maszop semmi mást nem csinált, csak azt mondta: kérdezzük már meg az embereket!

Ezek szerint ez csak akkor nagyszerű, jó, szuper dolog, ha Vitya csinálja.

Pop40 2016.04.16. 02:14:29

@Bobby Newmark:

Nekem semmi bajom a bolti eladókkal. Abszolút támogatom pl a vasárnapi pótlékot.
A szünnapot azért nem, mert az nem járható út.

Aki ezt nem fogadja el, az igen, keressen másik állást.

közösperonos átszállás 2016.04.22. 16:05:04

@blablabla123: "De nem is ez a lenyeg.A lenyeg, hogy egy Ausztriaban jol mukodo modelt masolt le a kormany es most egy romaniai modell lesz helyette "

A fideszesek nem másolnak senkit és semmit, hanem álmodnak valamit pénteken és hétfőtől az van, pont. Keddtől meg kezdik javítgatni.

Különös bája a dolognak, hogy most ugyanazon témakörben eljátszották ezt oda- és visszafele is, egy év eltéréssel. Ez nem kormányzás meg "modell másolása" (remélem, legalább röhögtél, miközben írtad), hanem idegbeteg, amatőr, balfasz kapkodás.

közösperonos átszállás 2016.04.22. 16:06:06

@glinolid: "Baz! Ekkora öngólt!"

Egyelőre annyi a felállás, hogy a Fidesz, biztos ami biztos alapon, rúgott egy-egy gólt mindkét kapuba.
süti beállítások módosítása