Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

5 tanács az ellenzéki összefogásnak

2017. április 19. - Droli

Blogunkat szokás "jobboldali blogként" emlegetni, ami valahol jogos is, de azt nem lehet tagadni, hogy Orbánék "túltolták" és ideje lenne, hogy orrukra koppintson valaki. Lehet, ezért lesz nagyon hasznos a következő 5 apró tanács, mely arra is választ adhat, hogy hogyan lehet az, hogy az Orbán kormány számtalan hülyesége ellenére is nyerő pozícióban van, míg az ellenzéki pártok nem tudnak profitálni a helyzetből. Szóval mit kellene tenni vagy nem tenni az ellenzéknek, a tüntetőknek vagy a számtalan kis pártocskának, hogy megnyerjék a Fidesz hű szavazóit?

1. Felejtsd el a migránsok támogatását! Gyerekek, ez a hajó elment, az ország jelentős többsége nem akar migránsokat látni. Persze, lehet itt hivatkozni az eredménytelen népszavazásra, de óriási hiba azzal áltatni magatokat, hogy aki nem ment el, az szívesen látná a bevándorlókat. Viktor persze jól ráérzett erre, nem véletlen nyomatja a migráns ellenes politikáját, míg az ellenzék szolgaian belemászott a "minden rossz amit a Fidesz csinál" csapdába, és bevándorlóbarát kijelentéseivel tesz arról, hogy az elgondolkodott kiábrándult jobboldali szavazó visítva rohanjon vissza a Fideszhez. 

2. Nem kellenek a zsebmártírok! Gulyásék festékdobálós akciója, majd pajzsra emelésük mert kaptak egy kis közmunkát, eléggé szánalomra méltó. Mindenfajta ilyen akció elítélendő - jól néznénk ki, ha mindenki összevissza festegethetné az országházat csak mert olyanja van. (Nagyon tetszett az a dolog, hogy utána leközölték, hogy az eljáró bíró a szakdolgozatában máshogy látta ezeket az eseteket. Most őszintén: milyen beteg politikai társadalom, milyen beteg elme kell ahhoz, hogy valaki feltúrja egy bíró komplett múltját, hogy valahogyan bele lehessen kötni - mert ehhez az kellett! Ennyi ideje van embereknek? Vagy valaki fizeti ezt? Félelmetes.) 

3. Aki új politikát akar mutatni, az nem tüntet és nem áll szóba régi arcokkal. Vagy el kell viselnie, ha későbbiekben betagozódik századik kis pártként a nagy ellenzéki összefogásba. A bizonytalanok rühellik a Fideszt, de azt a tehetségtelen bagázst is, amelyiket ellenzéki összefogásként aposztrofálunk. Olyan alternatívát akarnak, amelyik nemcsak az elmúlt hét évvel szakít, de az azt megelőző nyolccal is. Nagyon jól csinálja ezt a Jobbik, amelyik szépen elkülönítette magát a "két nagytól", és mégis stabil, komoly szavazóbázisa van - az már más kérdés, hogy politikája olyan, amilyen.

4. Ha jobban élünk, ne mondd, hogy rosszabbul élünk. Azért a Fidesz gazdasági eredményeit nehéz vitatni, és ezt nemcsak a kormánypropaganda mondja, hanem érződik az emberek pénztárcáján is. Sokkal jobb a munkaerőpiaci helyzet mint régen, érezhetően több pénz van az embereknél mint régen, pörög a fogyasztás, örül mindenki. Lehetne jobban csinálni? Lehetne. Sok hibás döntést hozott a Fidesz? Igen. Korrupció? Ajjaj, van bizony. De ami működik, kár bírálni, csak azért, "mert Orbán". 

5. Tüntetünk vagy diszkózunk? Szerintem Orbán legszebb álmaiban sem szerepelt az, hogy az ellene induló komoly tüntetésből "Love parade" lesz. Ez így komolytalan, jellemző, hogy egyre kevesebben mentek tüntetni. A tüntetés nem a szórakozásról szól, hanem a politikáról.

Biztos van még más is, de hirtelen ez az öt dolog jutott eszembe annak kapcsán, milyen hibákat kellene elkerülni annak, aki szeretné a Fideszt leváltani, és nem valami álomvilágban lebegni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr5812436727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.04.19. 17:04:15

1. Igaz
2. Gulyás és társai nem kellenek, de a bíró tényleg gáz
3. Igaz
4. Nem a Fidesz miatt élünk jobban, hanem azért, mert vége a világválságnak
5. Igaz

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.19. 21:12:31

Mind az 5 pont nagyon igaz! Én még egyszerűbben össze tudnám foglalni: Egy Medgyessy-féle megőrizzük-kibővítjük kampány kellene a minden Fidesz-eredményt tagadunk politika helyett. No persze a megőrizzükbe beleértendő a költségvetési egyensúly is..

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2017.04.19. 22:55:26

Tehát ne legyenek önmaguk.

Sőt, legyenek leginkább Fidesz 2.0.

Jó :))

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.20. 11:34:09

@ccactus: Tartsuk meg a korrpuciot, az oktatas az egeszsegugy szetvereset, az oroszok seggnyalasat es az EU ekezeset is, a szabad verseny betiltasat, igaz? pf...
Nyilvan van akinek ez a rendszer jo, es nyilvan van aki szeretne ha ezt a rendszert kiterjesztene. Valoszinuleg annak, aki ennek a rendszernek a haszonelvezoje, mivel az allam jol kitomi a zsebet. Igaz kaktusz?
Cserebe elnezi a korrupciot, az oktatas az egeszsegugy szetvereset. Elarulja a hazajat is ha kell.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.21. 17:02:17

@Tyson925:

Igen, a poszt 4-és pontjára. :) Már ha ez terelés.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.21. 17:56:08

@ccactus: Mondhatnam, h egy ilyen terelesert szegyelhetned is magad, de hat...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.04.23. 21:35:15

@ccactus: "megőrizzük-kibővítjük kampány kellene"

""Épp indulni készültünk, amikor megtámadott minket két nagydarab gyerek a CEU-s kitűzőm miatt. A haverunk (aki kb. 195 cm) repült a székek és asztalok közé. Rólam letépték a kitűzőt, a kabátot, táskát, pulóvert. Közben azt üvöltötték, hogy szétvernek minket, nem tűrik meg maguk között az ellenségeiket, a provokátorokat, a liberálisokat" – írta egy nyilvános Facebook-posztjában Beregi Tamás, író, akinek az egyik, Egyetleneim című könyvéből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről pedig itt írtunk kritikát.
A kitűző miatt ütöttek
A kitűző miatt ütöttek
Fotó: Szabó Bernadett
A poszt szerint a szórakozóhely biztonsági őre tétlenül nézte a balhét. Amikor segítséget kértek tőle, azt mondta nem avatkozik be "2-2 emberes felállásokba". Végül a pultos lány állította le a két támadót. Beregi azzal zárja az írást, hogy "ezúton is szeretnék gratulálni Orbán Viktornak, Bayer Zsoltinak, Kósa Lalinak és a többi viszkető tenyerűnek, hogy a folyamatos ellenségkép gyártással, hosszú évek kitartó munkájával" ilyen szintű gyűlölettel nyomták tele az emberek fejét. (Beregi Tamás egyik könyvéből, az Egyetleneimből film is készült. A 2010-es, számítógépes játékokról írt könyvéről itt írtunk kritikát.)
Az eset a Rácskert nevű szórakozóhelyen történt. Telefonon elértük a pultost és a Rácskert üzletvezetőjét is, mindketten megerősítették a Facebookra kiírt információkat. A Rácskert vezetője, Szőke Csilla elmondta, hogy egy népzenei találkozó volt a helyen, ahol nagyon sokan békésen megfértek egymás mellett, csak két ember nem bírt magával. Azt mondta, attól tart, hogy biztos lesznek olyanok, akik szembe akarják majd állítani "a belvárosi liberálisokat és a népzene kedvelőit" egy ilyen hír után, de szerinte érdemes lenne inkább arra figyelni, hogy hány alkalommal mennek végig ezek a programok atrocitás nélkül. A biztonsági szolgálat munkáját elkeserítőnek nevezte, nem érti, miért nem avatkozott be az őr a verekedésbe. Helyszíni kamerák alapján megvizsgálják, pontosan mi történt. "

ki kene boviteni az uszitast is, nem? Viszket-e a tenyered kaktuszka?

anonymand 2017.04.28. 14:23:43

@ccactus:

Könnyekig meghatódtam.
Tényleg.
Hogy azok, akik eddig szorosan Bonsai Duce mögött állónak tűntek, meg olyanokat is írtak, most az ellenzéket látják el jó tanácsokkal, hogy erősödjenek, hogy felkészülhessenek a győzelemre, kormányváltásra.
Igazi felebaráti szeretet sugárzik az írásból.
Ha eddig nem tette volna meg valaki, hát akkor én:
Köszönöm!
Köszönjük!

"Én még egyszerűbben össze tudnám foglalni: Egy Medgyessy-féle megőrizzük-kibővítjük kampány kellene a minden Fidesz-eredményt tagadunk politika helyett." - roppant jó tanácsnak hangzik, így első nekifutásra.
Azért nekem, mint kákán is csomót keresőnek, akad vele gondom.
Kedves felebarátom ccactus!
Elfelejtetted felsorolni, kicsit részletezni, hogy mit is tartasz te megőrzendőnek és kibővítendőnek.
"No persze a megőrizzükbe beleértendő a költségvetési egyensúly is.." - mi lenne az "is" előtt?
Stadionépítés?
A jogállam lerombolása?
A közoktatás további rombolása?
A sajtó egy kézbe vonása?
A költségvetési egyensúly célként valóban dicséretes, ám épp a jövő évi költségvetésben lesz (a kiszórható pénzek okán) némi visszaesés. Most akkor a visszaesést kőne megtartani, vagy kibővíteni? Nem igazán világos.
Na, majd részletezed gondolom.
Azt persze nagyon remélem, hogy nem hagyol félbe, mint itt:
nivo.blog.hu/2014/12/10/szegenyseg_akkor_most_csokken_vagy_no

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.28. 16:56:44

@anonymand:

Nagyon egyszerű a válasz a kérdésedre. Azt kell megőrizni és kibővíteni, amit a választók szeretnek a jelenlegi rendszerben. Közvélemény kutatásokkal ez könnyen kideríthető.

A minden eredményt tagadunk politikában pont az a baj, hogy sutba dobja azt is, amit pedig a többség jónak tart. Vagy éppen legkisebb rossz, kompromisszumos megoldásnak. Anno mi is próbálkoztunk ilyenekkel, például itt, ha még emlékszel rá. nivo.blog.hu/2012/11/10/nehany_kerdes_bajnai_gordonhoz?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201703

anonymand 2017.04.28. 17:34:16

@ccactus:

"A minden eredményt tagadunk politikában pont az a baj, hogy sutba dobja azt is, amit pedig a többség jónak tart." - megint kitértél az egyenes válasz elől.
Konkrétan rákérdeztem, te meg konkrétan nem feleltél.
Szóval mit is kőne megtartani, bővíteni?

anonymand 2017.04.28. 17:46:41

@ccactus:

Nem emlékeztem.
Azért most, hogy ráirányítottad figyelmemet, megint a kérdéshalmaz réme vett erőt rajtam.
Ebből most csak egy témakört emelnék ki.
"8. Mi lesz a felsőoktatás rendszerével?

Azt tudjuk, hogy az első Bajnai-kormány a felsőoktatás rendszerén a rendelkezésre álló egy évben nemigen változtatott, hiszen a rendszer átalakítása ennél hosszabb időt vesz igénybe. A Fidesz viszont jelentős átalakításba kezdett, amelynek lényege, hogy az ingyenes állami helyek számát jelentősen lecsökkentette"... -ezt kőne folytatni, bővíteni?
...
"A végcél a nagyrészt önfinanszírozó felsőoktatás, amelyben a részvevők tandíjként kifizetik taníttatásuk költségét." - netán ezt?

Azért humorotok is volt:
"Persze félreérték ne essék, nyilván az lenne a legjobb, ha a felsőoktatás, meg minden más, még a sör is ingyenes lenne."
Most, a CEU-ügy ismeretében, mit is kőne folytatni, kibővíteni?
Más egyetemeket is nehéz helyzetbe hozni, avagy rákényszeríteni az echte magyar intézményeket, hogy akkreditáltassák magukat at USA-ban? :)

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.28. 20:55:08

@anonymand: @Tyson925:

Hát látom nem jött be nektek ez a megőrizzük-kibővítjük ötlet. Szimpatikusabb nektek a mindent tagadunk, kérlelhetetlenül? Legalábbis láthatóan ezt követitek. Biztosak vagytok benne, hogy ez az ellenzéki kibontakozás útja?

anonymand 2017.04.29. 00:19:40

@ccactus:

Keversz dolgokat.
Én kérdeztem, hogy mit is kőne megtartani, bővíteni.
Szóval nem állítottam sehol, soha, hogy mindent tagadni.
(ha tudnál idézni, hogy cáfolj, akkor tedd meg! Nem fog sikerülni)
Azt kellene belátnod, hogy a nagy rendszerek: igazságszolgáltatás, oktatás, adórendszer, szociális ellátórendszer, stb. mérhetetlen károkat szenvedett az elmúlt 7 évben.
Hiába is helyeseltem első perctől kezdve és helyeslem most is például, hogy az iskolába járásra kötelezték (holmi anyagiak megvonásával torolva) akiket kellet, ez nem a rendszer lényegét érinti.
Morzsa.
Ismételten kérdem, csak kiegészítve:
Mit is kőne megőrizni, bővíteni?
Stadionépítés?
A jogállam lerombolása?
A közoktatás további rombolása?
A sajtó egy kézbe vonása?
Egykulcsos adórendszer?

Az ellenzék, majd ha lesz, nem a ti jó tanácsaitok alapján lesz, erősödik és nyer (esetleg).
De azért köszi a tanácsokat!

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.04.29. 07:29:00

@anonymand:

De hozzászólásodban benne van, hogy nem nagyon látsz lényegi elemeket, hanem csak morzsákat, amiket megőrzendőnek, kibővítendőnek tartasz. Kérdés, hogy ezt a többség is ugyanígy gondolja-e? Szerintem nem, de ez csak az én vélelmem. Azért sem szeretnék konkrétumot említeni, mert természetesen minden intézkedéshez akadnak pró- és kontra érvek. Fölösleges most ezeket a vitákat itt újra nyitni. Az viszont egy közvélemény kutatással kideríthető lenne az ellenzék számára, hogy a többség mely intézkedések megtartását támogatja. Ezeket érdemes megtartani, különben úgymond a fürdővízzel együtt kiöntik a gyereket is és akkor nem tud maga mögé többséget állítani.

anonymand 2017.04.29. 14:34:09

@ccactus:

Valóban nem sok folytatandót látok.
Az is igaz, hogy ez nem biztos, hogy megegyezik egy többség véleményével.
Hogy milyen módszerekkel próbál felépülni és erősödni a jelenleg nem létező ellenzék, azt döntsék el ők maguk, ha akarod; majd mi magunk eldöntjük, és ismételten köszönöm, köszönjük a jó tanácsot.
A közvéleményt nem csak közvélemény-kutatással lehet megismerni, főként az internet világában.
Persze, ez is csak egy vélemény.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.05.03. 13:58:03

@anonymand: "Ezen az állt, hogy mit kell vinni az intenzívre befekvőknek. Például vizet, bugyit, evőeszközt, saját gyógyszert, WC-papírt. Eddig oké, illetve nem oké, de aki már járt már bármelyik kórházban, ezeket valószínűleg automatikusan csomagolja a bőröndjébe.
És műtétre menet a műtőssegéd kezébe nyomj 2 db fáslit (10 cm-est).
Amibe persze senkinek a pénztárcája nem rokkan bele, és a kórház sem ezen fog nyerészkedni, de
nyilván ez a legnagyobb gondja mindenkinek, aki éppen a műtőbe igyekszik
elég jó üzenet, hogy éppen egy olyan klinika műtétjére készülsz befeküdni, amelynek erre a párszáz forintos tételre sincs pénze."

ezt kene folytatni...

Na de ez a folytatni kiboviteni duma ne tevesszen meg. Ez semmi mas, mint szep kis tereles. Mit is kene amugy folytatni, azon gondolkoztunk mar? Felmerul az egyszeri emberben, hogy van-e egyaltalan kormanyzas? Vannak itt reformok, szerkezeti atalakitasok, tarsadalmi egyeztetesek meg vitak? Semmi nincs, kaktuszka sem tud mar semmilyen temat felbofogni, mert egyszeru politikai kormanyzas van, mellebeszelesekkel. Par temat bedobnak, mint Soros Gyorgy, meg menekultek stb stb. es ennyi. Nincs kormanyzas, nincs amit folytatni lehetne... Max a szabad rablas, urambatyam rendszer es ehhez hasonlo dolgok, amik kitartjak a kaktusz feleket... Mert a piacon keptelen megelni.

anonymand 2017.05.04. 17:16:59

@Tyson925:

Tudod ccactus szerzett nekem egy jó délutánt.
"Azért sem szeretnék konkrétumot említeni, mert természetesen minden intézkedéshez akadnak pró- és kontra érvek." - azt hitte, hogy elegánsan kibújt a válaszadás alól, pedig csak megmosolyogtató módon.
Igazán érdekelt volna, hogy mit is tart ő, mit is tartanak ők folytatandónak, kibővítendőnek.
Megszoktam már, hogy ha élesedik a helyzet, akkor a konkrét válaszok elmaradnak.
Lehetne említeni a középiskolai rendszert, az egyházi térnyerést az oktatásban, a civil szervezetek mos aktuális is, a szociális ellátórendszert, a közbeszerzések irányított voltát, és még annyi mindent...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2017.05.13. 08:45:35

@anonymand: @Tyson925:

Egy kis félreértésbe csapott át az eszmecsere. Én nem azt mondtam, hogy folytatjuk. Ezt csak ti adtátok a számba. Ez a kormánypártok jelszava lehet majd a kampányban, nem az ellenzéké. Az ellenzéké az lehet, hogy a jó dolgokat megőrizzük, kibővítjük. Medgyessy ezzel nyert 2002-ben. De lehet, hogy én vagyok itt ilyen öreg egyedül, hogy még ilyenekre emlékszem?

anonymand 2017.05.13. 09:27:32

@ccactus:

Csak a magam nevében nyilatkozhatok.
"Egy Medgyessy-féle megőrizzük-kibővítjük kampány kellene a minden Fidesz-eredményt tagadunk politika helyett. No persze a megőrizzükbe beleértendő a költségvetési egyensúly is.." - voltam olyan bátor, hogy rákérdeztem, tan nem is egyszer, de konkrét választ nem kaptam.
Mi az, mik azok, amit meg kellene őrizni, amiket bővíteni kellene?
Félreértettelek.
Nyilván félreértettem a posztot ... is.
"1. Felejtsd el a migránsok támogatását! Gyerekek, ez a hajó elment, az ország jelentős többsége nem akar migránsokat látni. Persze, lehet itt hivatkozni az eredménytelen népszavazásra, de óriási hiba azzal áltatni magatokat, hogy aki nem ment el, az szívesen látná a bevándorlókat. Viktor persze jól ráérzett erre, nem véletlen nyomatja a migráns ellenes politikáját, míg az ellenzék szolgaian belemászott a "minden rossz amit a Fidesz csinál" csapdába, és bevándorlóbarát kijelentéseivel tesz arról, hogy az elgondolkodott kiábrándult jobboldali szavazó visítva rohanjon vissza a Fideszhez." - kormánypropaganda (nem is annyira) light.
"Jó" tanács.
Akkor, hogy tisztázzuk, mennyire is értettelek félre benneteket: továbbra is össze kell keverni a menekült, migráns, potenciális terrorista fogalmát, továbbra is gyűlöletet kell szítani az összemosott idegenek ellen?
Ezt még bővíteni is kéne?
Vagy mit értettem félre?

anonymand 2017.05.15. 05:40:00

@ccactus:

"A Magyar Tudományos Akadémia szerint az országban 430 ezer rászoruló gyermek él, ám a minisztériumi számítás alapján közülük csupán 208 ezren jogosultak az ingyenes nyári étkezésre, a többieknek az egy főre jutó havi jövedelme meghaladja 37 050 forintos korlátot. De a jogosultaknak is kevesebb mint a fele jelentkezik az önkormányzatokon a nyári gyermekétkeztetésre. Minderről a Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) pénteki sajtótájékoztatóján volt szó. Elhangzott: legalább 330 ezer gyermek fekszik le éhesen, aki a nyári szünet alatt sem jut megfelelő étkezéshez. A problémák az anya alultápláltsága miatt már a várandósság alatt elkezdődnek. Hazánkban a legmagasabb az EU-n belül a 2500 grammos testtömeg alatt született gyerekek száma."

anonymand 2017.05.17. 10:57:45

@ccactus:

Mivel nem nyilvánítottál véleményt, ismét találgatásba bonyolódom.
Tán ilyesmire gondolhattál:
"A Költségvetési Felelősségi Intézet a tavalyi költségvetés alapján kiszámolta, hogy az állami iskolákba járó gyerekek egy főre jutó támogatási összege (61,3 ezer forint) 2,6-szor kevesebb, mint az egyházi iskolákba járóké (160 ezer forint). Ráadásul az előbbi a következő tanévben 5 százalékkal (58,3 forintra) csökken, az utóbbi pedig 200 ezerre nő. A különbség tehát fokozódik: 3,4-szeresre."
hvg.hu/itthon/20170516_Haromszor_tobbet_er_egy_gyerek_ha_egyhazi_iskolaba_jar
Folytatni, bővíteni.
Az egyenlőtlenséget.
Vagy csak az egyházi térnyerést az oktatásban.
"A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményben emlékeztet, hogy az ezredforduló környékén az egymást váltó kormányokon átívelő – az önkormányzatok kollektív kifosztását eredményező – megszorítások „eredményeként” a csőd közeli helyzetbe kerülő addigi fenntartók szinte sorban álltak az egyházaknál, hogy átadhassák intézményeiket. Ez 2010-re 572 iskolát jelentett. Ekkor még nem volt elvárás – sem a szülőknél, sem a pedagógusoknál – a hitéleti tevékenység.

A második Fidesz-kormány magalakulását követően felgyorsult az egyházi átvétel folyamata, 2016/17-ben 1308 ilyen intézmény van, és mára általános elvárás a hitéleti tevékenység mind a diákok, pedagógusok és a szülők körében is. Számtalan helyről érkezik jelzés az érdekvédelmi tevékenység akadályozásáról is."
Folytatni, bővíteni.
Nem tudom, mire, mikre gondolhattál.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2017.05.17. 14:35:10

@ccactus: "A Magyarországot elítélő határozat szigorúbb változatát fogadta el az EP
2017. május 17. 13:46
Elkezdődik a 7. cikkely szerinti eljárás előkészítése az Európai Parlament szerdai döntése nyomán. Először egy jelentés elkészítésére utasították az illetékes bizottságot a képviselők. Az elfogadott határozatban arra is felszólították a kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel, illetve a civilszervezetekkel kapcsolatos törvények szigorítását, a CEU-ügyében pedig állapodjon meg az amerikai hatóságokkal. A Bizottságot pedig arra szólították fel: szigorúbban ellenőrizze az EU-s pénzek magyarországi felhasználását.

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben. Az áprilisi plenáris vita nyomán készült előterjesztést a szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és radikális baloldali képviselőcsoport együtt nyújtotta be, de nem csak ők szavazták meg.

A határozat szerint Magyarországon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, s ezért az EP utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát, hogy készítsen jelentést Magyarországról, hogy az EP szavazhasson az uniós szerződés hetedik cikke első lépésének megindítására vonatkozó indoklással ellátott javaslatról.

Emellett felszólították a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel, illetve a civilszervezetekkel kapcsolatos törvények szigorítását, a CEU-ügyében pedig állapodjon meg az amerikai hatóságokkal, hogy az egyetem szabadon tovább működhessen, az Európai Bizottságot pedig arra szólították fel, hogy szigorúbban ellenőrizze az uniós pénzek felhasználását"

Papirod van rola, h NEM VAGY DEMOKRATA!
Aki leepiti a demokraciat, elarulja a hazajat....

111211211111221... 2017.06.01. 20:44:09

Az Orbán rendszer az elaljasodás tette meg a kelet-európai középosztálybeliség illúziójának ellenértékévé. Ez az amit egy ellenzékinek meg kéne őriznie, ki kéne bővítenie?