Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Szilveszteri kabaré - Best of 2010

2010. december 31. - Droli

Szilveszter a kabaré ünnepe, így a Vasárnapi kabaré is különkiadással jelentkezik ma: megpróbáltam összegyűjteni 2010 öt legjobb kabaréfelvételét! Nem volt egyszerű feladat, rengeteg jó szám született idén (az átlagember tán' nem is tudja, de kabarénk ismét kezd a régi fényében tündökölni!), így a sorrend kissé önkényes lett; ne törődjetek vele, egyszerűen csak röhögjétek végig mindet! :-) 

5. Netes mondatok:

Így bemelegítésnek... bizony, a kabarészerkesztők is használják az internetet és olvasnak blogokat is, és ezúttal úgy döntöttek, hogy közkinccsé tesznek pár viccesebb internetes hozzászólást. Lehet, a te kommented is halhatatlan lett? :-) Előadó: Bach Szilvia és Szalóczy Pál.

4. Bödőcs Tibor a nyárról:

A stand-up jeles képviselője kapta idén a Karinthy gyűrűt, és aki esetleg kételkedne ennek jogosságában, hallgassa meg a következő számot, melyet főleg a futball VB ihletett, ezért van benne szúnyog, vuvuzella, volt NB1-es focista, kazah vers, meg sok-sok személyes történet, így, együtt :-) 

3. Szomszédnéni produkciós iroda lánykérése élőben

Egy ártatlan nőnapi köszöntőnek indult, de nagy nyilvánosság előtt elkövetett leánykérés és esküvő lett belőle, pappal. Az erdélyi szerzők ismét kitettek magukért, és annyi hülyeséget hordtak össze, hogy az súlyos. Amúgy melyik a legnagyobb, legigazabb, legdicsőségesebb könyv a világon? :-) 

2. Varga Ferenc József: március 15

A volt mikroszkópos humorista az utóbbi időszakban rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, ami azt jelenti, hogy a hallgatók dőlnek a röhögéstől a jelenetei alatt. A március 15-ei ünnepség parodizálása tulajdonképpen nem is paródia, hanem maga a valóság :-)

 1. Kovács András Péter buliban

A 2006-os Humorfesztiválon üstökösként berobbanó szerző buliban járt 32 évesen. Hogy mi történt ott, és miért ment haza idő előtt - hát ez kiderül a következő magánszámából. Na meg a stand up szabályainak megfelelően van itt minden más is :-) 

 

A fenti számokkal szeretnénk nagyon boldog új évet kívánni mindenkinek, és tartsatok velünk jövőre is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002544458

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József – SZILVESZTEREZŐK 2011.01.01. 10:36:14

A lépcsőház kürtőjében most nem sült hús szaga árad felfelé, hanem hangosra feltekert rock and roll. Visszafordulok, hogy magamba tömjek egy kis paprikás csirkét, mert különben nem fogom bírni az éjszakát. Papírtrombita bőg, mint a végítélet harsonája....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.01. 13:37:22

Nekem az ötös és a kettes mindent visz. :)

A többi egy kicsit "rétegkabarénak" tűnik. Talán ez a gondja a mai kabarénak?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.01. 21:41:31

@bogancs: A többi "stand-up", kivéve talán a Szomszédnénit :-)Kicsit unalmas már, hogy minden ezzel a műfajjal van tele, de születnek ott is gyöngyszemek.
süti beállítások módosítása