Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Pénzért tapsoltatja magát Orbán

2011. március 15. - Droli

A mai nap eddigi legszebb híre az volt, amikor kiderült, hogy 500 ember kapott 1500-2000 forintot azért, hogy statisztáljon a Nemzeti Múzeumnál - magyarul hogy megtapsolják Orbánt.

Öngól. Nem kicsi, nagy. Nem hiszem el, hogy ne tudtak volna összeszedni 500 párttagot a kétharmadból, aki ezt ingyen megteszi. A "pártrendezvényes buszos utazásoknak" amúgy is nagy hagyománya van, ezt kellett volna alkalmazni, ha már annyira fontos volt ez az élőkép, ahol "nem kell mást tenniük, mint állni és nézni", illetve más szerint tapsolni. Ehhez nem kell semmilyen gyakorlás, megy ez ingyen is. Ráadásul a hírek szerint amúgy is több tízezren voltak az ünnepségen, nem tudom, mit számított az a párszáz fizetett tapsoló, szerintem semmit.

Persze most majd a sajtó nekiesik a kormánynak, hogy erre bezzeg van pénz (tényleg, miből fizették ki azt a majdnem egymillió forintot, közpénzből?), és teljesen igazuk lesz. A "nagy megszorítások" mellé illene a kormánynak is demonstrálni, hogy ők sem költenek felesleges dolgokra, márpedig ez a dolog tipikusan ide tartozik.

És a legszörnyűbb: képzeljétek el, hogy ezt a műsort volt, aki megtervezte, volt, aki jóváhagyta, és bizony senki nem szólt, hogy "figyeljetek már, ezt a statisztálást ki kellene hagyni, mert ha a sajtó megtudja, egy ország fog röhögni rajtunk!" Nem, ezt a műsortervet így elfogadták, a statisztákat beszervezték, és az a felelős személy (van ilyen?), aki ezt az öngólt elkövette, minden bizonnyal továbbra is kellemesen elüldögél munkahelyén a székében, és alighanem fel sem vetődik majd benne, hogy miért is baromság, amit kitalált. A Fidesz meg majd hagyja ezt, sőt, talán még meg is védik, hogy ez így volt jól, mert ott is némelyik annyira el van szakadva a valóságtól, hogy csak na. Persze a fizetésüket mindannyian megkapják közpénzből, attól nem kell félni.

Sokszor annyira érződik, hogy felelős helyen lévő, jól fizetett emberek nem értik meg, hogy miért irritálja az átlagpolgárt a közpénzől fizetett Audi, a közpénzből fizetett biztosítás, vagy a közpénzből fizetett taps. Hogy a Marie Antoniette-féle mondás ("Ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot!") még sűrűn elhangzik, hogy a poltikai elit tele van Marie Antoniette-ekkel, akik annyira burokban élnek, hogy fogalmuk sincs, mi a mai nagy magyar valóság. És ők döntenek. Nekik azt javaslom, hogy néha menjenek le az utcára, menjenek le emberek közé, beszélgessenek velük, és akkor majd megértik, miért irritálja az embereket a pénzért tapsoltatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr512741753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kormányzó 2011.03.21. 06:50:26

Orbán "Tapsvihar"Viktor temetésén,ingyen is tapsolni fogok!
süti beállítások módosítása