Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Verjétek az öregeket!

2011. április 06. - Droli

A cím kicsit abszurd, de abszurd itt kérem az egész ország: emlékeztek a "miskolci lincseléses sztorira?"

Egy miskolci buszon került szóváltásba március 5-én egy 59 éves férfi, és egy fiatal pár, mert a férfi rászólt a fiatalokra, hogy ne rágózzanak olyan hangosan. A 13 éves fiú megtámadta a buszon a férfit, aki a vezetőhöz menekült. Miután leszálltak a fiú azonnal értesítette közelben lakó rokonait, akik mintegy húszan meg is jelentek, és megverték a férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Ki milyen büntetést adott volna erre? Mondanám, hogy ideje lenne példát statuálni, és valami elrettentő erejű büntetést kiszabni, mert lassan minden hétre jut egy ilyen lincseléses hír... az igen tisztelt magyar bíróság azonban nem így gondolta, és meghozta az elsőfokú ítéletét, amelyet magam sem akartam elhinni:

...Közülük két nőt és egy férfit őrizetbe vettek a rendőrök, majd gyorsított eljárás keretében hétfőn, a két nőt 200 ezer forint pénzbírságra ítéltek, de az ügyész fellebbezése miatt a büntetés nem emelkedett jogerőre. A férfit azonban jogerősen nyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek, amit három hónapra felfüggesztettek.

Mi ennek az üzenete? Nyugodtan verjétek az öregeket, legfeljebb kaptok valami rövid időtartalmú felfüggesztettet!

Szomorú...

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr172805168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandika gazdája 2011.04.08. 09:39:39

Miért csodálkozol? A minap olvastam, hogy két derék ifjú nemcsak megvert, hanem agyonvert egy idős embert, egyikük 3 és fél, a másik 4 évet kapott. Ha jól emlékszem 15 és 16 évesek voltak. Lesz még idejük jó sok embert agyonütni egy 500-asért!
süti beállítások módosítása