Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Hogyan fizessük ki az államadósságot?

2011. április 08. - Droli

Szeretnék pár tuti ötletet adni a kormánynak, hogy hogyan fizessük vissza a kb. 20.000 milliárd forintos államadósságunkat (ami egészen pontosan 21.200 milliárd forint). A kormány eddig a "fizess be egy bankszámlaszámra" megoldást preferálja, de nekem természetesen sokkal jobb ötleteim vannak :-)

1. Például ki lehetne rakni a hipermarketek kasszasorára egy perselyt, amibe a vásárlók beledobálhatnák a felesleges aprót, az összegyűlt pénzt pedig az államadósság csökkentésére lehetne fordítani:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép forrása: Lassus blog

2. Milyen bosszantó tud lenni, hogy ha veszek valamit 499 Ft-ért, akkor valójában 500 Ft-ot kell fizetnem a kerekítés miatt? Nos, mi lenne, ha azt az egy forintot fel lehetne ajánlani az államadósság csökkentésére? A blokk meg így nézne ki: csirkefarhát - 499 Ft, államadósság - 1 Ft, fizetendő: 500 Ft.

3. A koldulás nem szégyen, sokan rászorulnak, például a magyar állam is. Kedves politikusaink kiülhetnének az utcára kalapozni egy kicsit, tehetségesebb politikusaink pedig akár utcazenésznek is beöltözhetnek - a fő cél, hogy gyűljön a pénz az államadósságra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép forrása: Groszi fotóalbuma

4. A francnak kínlódni a fentiekkel, egyszerűen küldjünk ki mindenkinek egy kétmilliós csekket, tessék 30 napon belül befizetni, irgumburgum!

 

 

 

(Nem kell megijedni, ez még a régi elkúrós csekk, e a NER természetesen megvédi az embereket, ezért nekünk elég a kétmilla/fő.)

Egyéb ötletek?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr682809491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.04.09. 17:59:33

Esetleg II. Ulászló módszerét is feleleveníthetjük, és zálogba csaphatjuk a koronát. Az amcsik 33 év koronamentesség után biztos vevők lennének rá...
(ha már történet, alkotmány, meg Szent Korona)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.04.14. 12:36:50

Kedves Nívó,

Volt budafokiként kifejezetten zokon veszem, hogy az elqrtuk-csekken alqrtad az irányítószámot, rossz hírbe hozva így egy jobb sorsa érdemes környéket. A helyes irányítószám természetesen 1331. ;-)

Amúgy a 3. pont különösen tetszene, gondolom a magyarország.hu-n közzé lenne téve a koldulások menetrendje (helyszín, politikus, időpontok), a környéken pedig élelmes kisvállalkozók paradicsomot, tojást árulnának...
süti beállítások módosítása