Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Segítsünk a szegény gyöngyöspatai romákon!

2011. április 22. - Droli

Kedves honfitársaim!

Megdöbbentő dolgok történnek Gyöngyöspatán, most éppen a gyerekeket és a nőket evakuálják a faluból, és viszik őket Csillebércre és a Tisza-tó mellé. Persze a duma most is megy, de itt az ideje a tettek mezejére lépni! Éppen ezért szeretném megkérni minden kedves romákért aggódó honfitársamat, hogy segítse a gyöngyöspatai romákat! 

- Fogadjon be egy roma családot a házába, és ezzel a gyakorlatban is mutassa meg, hogy az előítéletesség csúnya dolog! Nem mástól kell várni a megoldást, hanem tenni is kell érte, hogy a probléma megoldódjon! Nagyon sok roma él mélyszegénységben, egy kis putriban, ők nagyon hálásak lesznek, ha egy jómódú ember megosztja velük a házát.

- A romák köztudomásúlag nagyon szeretnének dolgozni, de az előítéletek miatt diszkriminálva vannak a munkakeresés során. Segítsük őket munkához jutni! Ha ön vezető pozícióban van egy munkahelyen, ne adj isten, saját cége van, alkalmazzon roma munkatársakat; ha hirtelen nem találna ilyet, akkor javasolnám, hogy nézzen körül például Gyöngyöspatán vagy Borsodban, az ottaniak nagyon fognak örülni a munkalehetőségnek!

- Külföldi befektetők, beruházók! Olcsó munkaerőt keresnek, olyan vidéken, ahol könnyű munkást találni? Irányítsák beruházásaikat Magyarország különösen hátrányos helyzetben lévő vidékeire, például Borsodba, Békésbe, stb. Nagyon sok roma várja a munkalehetőséget arrafele, adják meg nekik a lehetőséget, és ne törődjenek a közbiztonságról szóló aljas rasszista pletykákkal! Gondoljanak bele, a Washington Post remek PR cikkeket írhatna a cégükről!

- Pártok, politikusok! Mutassanak példát, telepítsék le a pártközpontot valami csendes kis faluba a zajos fővárosi központ helyett! Kedves politikusok, mutassák meg, hogy az együttélés nem lehetetlen, vásároljanak ingatlant ilyen helyeken is, ne csak kényelmes rózsadombi vagy budakeszi villákat! Egy ilyen döntéssel ráadásul rengeteget lehet spórolni, hiszen alighanem egy fővárosi iroda egyhavi bérleti díjából már saját tulajdonú ingatlant is tud vásárolni a hátrányos helyzetű vidékeken - ez pedig az ország érdeke is, nemdebár?

- Kedves újságírók, publicisták! Mutassanak példát; ne a horvát tengerparton nyaraljanak egy-egy hetet, hanem a festői szépségű magyar falvainkban! Borsod gyönyörű, Szabolcs úgyszintén, és mi is lehet annál szebb, mint csendes, romantikus éjszakán párunkkal sétálni egyet egy hevesi faluban, és közben szóba egyeledni a helyiekkel!

(Ez utóbbiban a szerző nagyon sok segítséget tud nyújtani, például tudok jó szállást Gyöngyöspatán, és remek egyhetes programokat is össze tudok állítani ugyanott. Tudniillik ott lakik a nagymamám, és rengeteg időt töltöttem ebben az amúgy csodás faluban.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr22847638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kartal (rezervált) 2011.04.22. 15:14:31

Támogatom a javaslatokat :)

Bár azért én a biztosítótársaság helyében az adott politikussal felbontanám az életbiztosítást egy ilyen éjszakai séta előtt...

daniferi 2011.04.22. 15:17:10

Nem hogy a horvát tengerre, de még borsodba sincs pénzem kirándulni. Egyébként inkább látogatnám hazánk tájait, de hát még arra se futja :)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2011.04.23. 11:59:58

Számomra naivnak tűnik ez a bejegyzés.
De bárcsak ilyen országban élnénk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.23. 12:46:24

Ez a poszt jobb,mint bogancs cigánysajnáltató írása.
Ott már kérdeztem:Ő nem írt a tudtad blogon is?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.04.23. 13:45:06

@Tigeri:

De igen, én vagyok. És Droli is ugyanaz, meg daniferi is. Azt hittem, hogy 3600 hsz után egyedül is ki tudod deríteni, ha a nickemre kattintasz. :-))

Mindenesetre érdekes, hogy így emlékszel rám. :)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.04.23. 13:46:03

@Tigeri:

A tiszabői posztot nem én írtam, csak bemásoltam egy az egyben, ahogy a posztban jeleztem is.

zed911 2011.04.23. 22:25:08

Kedves romavédeő. Magyarázd már meg kérlek, hogy miért van az, hogyha egy roma csoport tagja elmegy rendes munkába dolgozni azt kiközösítik, nem állnak vele szóba, annyira ellehetetlenítik míg végül feladja a munkáját és visszatér a hitvány élethez. Ha ennyire dolgozni akarnak a romák akkor ez miért van?

hungarisztan 2011.04.24. 21:29:37

Olcsó, buta demagógia.
A probléma egyének szintjén nem kezelhető, és ezt a szerző is jól tudja. Csak egyszerűbb úgy csinálni, mintha nem tudná, és azokra sakkozni a problémák megoldását, akik nem értenek egyet az önbíráskodással. Szép, kövér demagógia.

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo 2011.04.24. 23:13:55

Nna! Ez tetszett! Épp csak a cigányokat hagytad ki. Nekik nem kellene tenni valamit? Ja, nem, hisz mindenről mi tehetünk, mert egyszerűen nem bírjuk elviselni, hogy más a bőrük színe.

hdavid4700 2011.04.27. 15:23:03

Bazzeg ti tényleg nem értitek az iróniát.

Spiritmonger 2011.04.27. 15:31:23

igen, ez lenne a követendő út!

charlie52 2011.04.27. 23:55:19

@varangyos diszkó: Igen.Nagyon szuper otlet.En még javasolnám azoknak,akik Husvétra elmenekitették a romákat udulni,legyenek szivesek oket mindorokre elmenekiteni magukhoz,ha annyira féltik szegényeket.
süti beállítások módosítása