Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Gyöngyöspatán a romáknak volt igazuk

2011. április 28. - bogancs

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a gyöngyöspatai cigánysoron lévő térfigyelő kamera felvételeit.

Érdekes dolog ez, mert elsőre azt mondtam, hogy nem is volt semmi. Most egy kis pisilésért, meg néhány keresetlen szóért nem kell valakit így elagyabulálni.

De aztán a második gondolatom már nem ez volt. Képzeljük el, hogy egy cigány fogja magát, és két utcával arrébb, a rendes-becsületes magyar emberek háza előtt végzi el a dolgát. Ha egy ilyen kiderülne, országos botrány keveredne belőle.

Aztán ott van a kesznyéteni gazda esete, aki néhány uborka miatt „gondatlankodott el” cigány életeket. A bírósági ítélet szerint a bácsika mindent megtett, mielőtt áramot vezetett a kerítésbe.

Nehéz dolog ez. Innentől a szerző feltételes módú eszmefuttatása olvasható, és nem kinyilatkoztatás: Szóval lehet, hogy közben az ominózus gyöngyöspatai cigányok is lopnak-csalnak-garázdálkodnak, és joggal van tele velük a helyi magyarok a púpja. Az is lehet, hogy az illető vizelős embernek is van már rendőrségi múltja, de most mégis azt kell mondanom, hogy vigyázni kell az előítéleteinkkel, indulatainkkal, mert könnyen esünk abba a hibába, hogy részrehajlóan alkossunk véleményt.

Tehát jelen tömegverekedés – ahogy a médiában lehozták, bár én a 80 ember a 4 ellent nem nevezném tömegverekedésnek – sem spontán indult. Jópár hetes előzménye volt: Egyenruhás masírozások, szúrós tekintetek, kővel bevert ablakok.. stb.

Tehát a magyar embernek joga van önvédelemre, mikor a cigány az uborkáját dézsmálja, de a romának nincs, amikor a díszmagyar a háza elé vizel? Hogy is van ez? Ha abban egyetértünk, hogy az uborkalopás aránytalan megtorlása jogos volt, akkor azzal is egyet kell értsünk, hogy az utcán vizelés megtorlása is jogos?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr842863089

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Aki nincs velünk, az Magyarország ellen van" 2011.04.29. 11:30:56

Így hangzik az Orbán-doktrína. Pintér Sándor már tavaly év végén elszólta magát egy fórumon, hogy az elszegényedő társadalom miatt olyan jelenségek lesznek az országban, amelyekkel a Rendőrség nem fog tudni megbirkózni. A gyöngyöspatai balhéra vál...

Trackback: Horgas Judit - NE TOTOJÁZZ, PAJTÁS! 2011.04.29. 08:37:57

Ismerősök és ismeretlenek kommentjeit olvasom egy gyöngyöspatai hír kapcsán a Facebookon. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyre ordenárébb színvonal néhány forduló után elér oda, ahol jóérzésű ember nem olvas tovább, mert minek.Az egyik elvadult ko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NightH 2011.04.28. 22:28:29

Látszik, hogy olyan szerzőről van szó, aki csak a hírekben találkozik romákkal. Egyrészt Gyöngyöspatán a romáknak sem volt igazuk. Azt állították, hogy téglákkal dobálták meg a házaikat, rájuk támadtak, stb. Közben meg egy részeg szólt be nekik, provokálta őket, és csoportosan majdnem agyonverték.

A romák rendszeresen vizelnek az utcán, mások háza elé. Kutakodnak más szemetében, és szerteszét hagyják a háza előtt. Nem kell elképzelni. És nem kerekedik belőle országos botrány.

A kesznyéteni gazda esetére ajánlom tanulmányként egy cigánysor közvetlen közelébe költözni pár évre. A mindennapi megalázás, a rettegés, hogy vajon most is csak lopni fognak, vagy meg is ölnek (ahogy az számos idős emberrel meg is történt) élhetetlenné teszik az ember napjait. Az utcán sorozatosan szólnak be a romák, az egészen kis gyerekek is leköpik a magyart minden ok nélkül. Nekik ez ad magabiztosságot. És igen, én ezt személyesen éltem át. Az így tönkretett, rettegő emberekkel, életekkel senki sem foglalkozik.

A roma-téma manapság olyan, mint a foci. A partvonal mellől mindenki nagyon hozzáértő tud lenni.

NightH 2011.04.28. 22:38:57

Oh, csak még egy szóra visszatérek. Azt elfogadom, hogy a romáknak most hasonló rettegésben kellett élniük cirka 1 hétig, mint amilyen rettegésben tartják (lehet nem éppen ők, de máshol ugyanez a réteg) a lakosságot. A különbség csak az, hogy erre ugrik a rendőrség, törvényt hoznak, hogy a romák ne élhessenek rettegésben.

Ha a romának joga van rettegés nélkül élni, akkor ugyanígy miért nincs joga a magyarnak a romák környezetében rettegés nélkül élni?
Nem csak itt nem csak egy hétről beszélünk. Hanem évekről, egész élethosszokról.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.04.28. 22:41:05

"Képzeljük el, hogy egy cigány fogja magát, és két utcával arrébb, a rendes-becsületes magyar emberek háza előtt végzi el a dolgát. Ha egy ilyen kiderülne, országos botrány keveredne belőle."

Dehogy kerekedne...

Gyöngyöspatán lakik a nagymamám, így elég jól ismerem a falut, és azt kell, hogy mondjam, hogy mindkét oldal keveri
a szart rendesen. Egyrészt erősen túlzónak érzem a Véderő-Gárda állításait, én pl. nem tapasztaltam hídpénzszedést, meg ilyesmit, viszont az ott élő romák sem patyolattiszták, nagymamám szomszédjához pl. úgy jár a rendőr, mintha hazajárna...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.04.28. 22:41:21

@NightH:

Ne érts félre, nekem is vannak rossz tapasztalataim. De én most a konkrét esetről írtam.

Az, hogy cigányok esetlegesen magyarok háza elé vizelnek, még nem jelenti azt, hogy egy magyarnam a Gyöngyöspata Bem utcában szabad az utcára vizelnie.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.04.28. 22:46:24

@Droli:

"Dehogy kerekedne..."

Dehogynem. Csak egy jó kis home-videó kellene róla a youtube-ra. :) Bár félő, hogy ilyet nem szabadna csinálni, feltenni...

Egyébként én is úgy gondolom, hogy nem fekete-fehér a helyzet, de a konkrét ügy az konkrét ügy. Én sem rabolhatok bankot szabadon, mondván, hogy mindenki azt csinálja.

NightH 2011.04.28. 23:03:02

"Az, hogy cigányok esetlegesen magyarok háza elé vizelnek, még nem jelenti azt, hogy egy magyarnam a Gyöngyöspata Bem utcában szabad az utcára vizelnie."

Igaz. De az, hogy a magyar a Bem utcában az utcára vizel, még nem jelenti azt, hogy csoportosan agyon kell verni.

A konkrét ügyet sose önmagában nézd, mert lám szép fekete-fehér képet kapsz.

A rossz romák tudatosan félelmet keltenek a magyarok között. Ez tapasztalati tény. Egy élethossz félelemkeltése vezetett a kesznyéteni romák halálához. A romák általi félelemkeltés ellen mégsem tesz senki semmit.

Egy hetes félelemkeltés vezetett a gyöngyöspatai agyonveréshez. A szélsőségesek félelemkeltés ellen egyből fellépnek.

Drolival egyetértek. Szarkeverés az van, mintkét oldalról, és egyértelműen nem megoldás ez az egyenruhás masírozás, feszültségkeltés. Jó, hogy ezt most megoldják. Már csak a dolgozó, becsületes emberek életlének nyugalmát kellene valahogy biztosítani. Ha továbbra is féloldalasan fog működni a rendszer, akkor a feszültség nem fog oldódni.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.04.28. 23:08:18

@NightH:

"A konkrét ügyet sose önmagában nézd, mert lám szép fekete-fehér képet kapsz."

Ha a konkrét ügyet akarom megítélni, akkor igenis önmagában azt kell nézni.

Ha általános következtetéseket akarok levonni, akkor nyilván sok esetet kell figyelembe venni.

NightH 2011.04.28. 23:19:32

Természetesen igazad van. A baj csak ott kezdődik, hogy a médiában mindenki csak a konkrét ügyeket ítéli meg. Gyöngyöspatát, Olaszliszkát, Kesznyétét vagy a Cozma-ügyet. Az elhibázott és féloldalas ítéletek miatt pedig csak feszül a húr. Én nem várnám meg, amíg végleg elpattan...

hajráargentína 2011.04.29. 02:51:31

"Képzeljük el, hogy egy cigány fogja magát, és két utcával arrébb, a rendes-becsületes magyar emberek háza előtt végzi el a dolgát. Ha egy ilyen kiderülne, országos botrány keveredne belőle."

Dehogy kerekedik országos botrány belőle. Itt van egy két éve készült kép, emlékszel botrányra?

palocbetyar.com/article?id=253

Egyébként képzelődés helyett érdemes alaposan elolvasni a helyiek beszámolóját, ha már élő cigánnyal nem találkozol kritikus tömegben. A gyöngyöspatai beszámolókban is szerepelt, hogy a háza előtt ő takarítja el a cigányok ürülékét. Szó sincs valami kirívó esetről a fenti képen.
Szóval, ha a romáknak volt igaza, akkor a cigánytelepek környékén hullák százainak kéne hevernie.

intruderjani 2011.04.29. 08:31:39

Hahó komcsik!

Ha már megkülönböztettek magyart és cigányt (Pfújj! Rasszisták vagytok!!! Pfújj!!!), akkor közölném, hogy ez itt MAGYARORSZÁG. Gondolom nektek ez semmit sem jelent (miért is jelentene?), de hát mégse CIGÁNYORSZÁG...

Remélem egyszer majd eljutunk oda, hogy nem a kisebbség, hanem a TÖBBSÉG érdekei (alá Szlovák kollégák) lesznek legfőbbképp szem előtt tartva.

2011.04.29. 09:08:19

A címet olvasva először azt hittem valami új információ, bizonyíték került elő az üggyel kapcsolatba, de végigolvasva rájöttem nem erről van szó. Először is van a jogban egy olyan fogalom, hogy birtokon belül vagy birtokon kívül van-e valaki. A bíróság mindig annak ad igazat, aki birtokon belül van, de ebbe most nem mennék bele. A kesztyéteni bácsika esete, azért elég rossz ellenpélda. Ott ugyanis arról volt szó, hogy az illető öreg bácsi egy 30 cm magas villanypásztorkát húzott az uborkája köré egy nagyon minimális elektromos árammal, az uborkához legalább két kerítésen kellett átmászni a tolvajoknak, vagyis egy magántulajdonban lévő területre hatoltak be ez eleve birtokháborításnak minősül és el tulajdonítottak ezt- azt ez viszont már bűncselekmény amit folytatólagosan követtek el. Azon az estén a tolvaj ILLUMINÁLT állapotban, ESŐS időben, KÉT kerítésen átmászva, teszem hozzá éjszaka, ebben az esetben nem akarom itt a fizikai jelenséget elmagyarázni, de az ittasság a víz és a kis feszültségű villanyáram együttes hatása halálos kimenetelű, ha nem lett volna ittas talán megúszta volna az illető egy kisebb égési sérüléssel. Vagyis hol is van itt a bűncselekmény? Miért mászott be az illető? És az ügyben a magyar igazságszolgáltatás magyarul BÍRÓSÁG hozott ítéletet. Másik a Gyöngyöspatai eset. 4 fegyvertelen fiatalnak erősen ittas állapotban, épp a cigánysoron volt dolga, teszem hozzá annyi eszük lehetett volna, hogy nem mennek oda, de az önvédelem - a jogos önvédelem - akkor valósul meg ha jogtalan támadás éri az embert és kisebb vagy ugyanolyan arányban van joga megvédeni magát az illetőnek. A 4 fiatal közterületen vagyis nem magánterületen vizelt és a vizelés max csak szabálysértésnek minősül, a szabálysértési ügyben a az elkövető lakóhelyének illetékes jegyzője jár vagy járt el és szabta ki a büntetést. Ha a romákat ennyire zavarta a vizelés miért nem hívták ki a rendőrséget és vitették el a 4 illetőt? Hogy a magyar igazságszolgáltatástól tettükért megkapják jól megérdemelt büntetésüket. De menjünk tovább azt írja az illető, ha egy roma vizelne egy magyar háza elé abból mekkora botrány lenne. Csak egy példát hozzon ilyen esetre, csak egyet és azután állíthat ekkora marhaságot. Nap mint nap szemtanúja vagyok, ahogy romák (és néha nem romák is) az utcán vizelnek, szarnak mások kapuja kerítése mellé, lefosva pl. az aluljárók falát és még sorolhatnám. A romáknak nem volt igazuk mert eleve nem voltak életveszélyben, túlerőben voltak -20szorosan-, fel voltak fegyverezve, míg az ellenfeleik részegek, fegyvertelenek voltak. Magyarország jogállam én úgy tudom és senkinek sincs joga ahhoz, hogy igazságot szolgáltasson magának. Az pedig, hogy az elmúlt napok eseményei sarkalták a romákat a tettükre, erre csak ennyit mondanék, akkor is kapott volna a négy fiatal ha nem lettek volna ezek az események, csak akkor nem foglalkozott volna velük a média.

2011.04.29. 09:11:53

És még valamit ennek az egész szarkeverésnek, azok a romák az igazi áldozatai, akik becsületesen dolgoznak és akarnak megélni. Tudok nem egy cigányról, aki jobbikos, tagja volt a gárdának és most tagja a polgárőr egyesületnek, miközben büszkén felvállalja cigányságát és elsők között ítéli el a cigánybűnözést.

2011.04.29. 09:53:33

Kedves bogáncs! Elolvastam az irásod. Nem kellett volna, mert amit leirsz, az kamu. Méghogy ha a házak elé vizelnének a romák, abból botrány lenne?!
Dehogy lenne. Abból sem lett botrány, mikor Somsályban a templomot ellopták, széthordták, amikor öreg idős, védtelen embereket rabolnak ki, ölnek meg, félemlitenek meg naponta--mindezt teszik gyerekcsinyként. Nekik ugyanis csak joguk van!!Kötelességük az nincs!

De te vajon hol élsz? Mert ha itt élsz, ebben az országban, akkor vak vagy, esetleg fidesz fan. Mert ha vak vagy, akkor megbocsájtható amit leirsz. De ha fidesz fan, akkor röhejes vagy és szánalmas.
Mert tudd, a vidéki emberek már tudják 22 éve, hogy mindaz, ami a sajtóban, a médiában megjelenik, annak a fele sem igaz. De ne add fel, nyomjad tovább a sódert, nyomulj a meggyőző dumával--biztos mégéri, mint a bérrettegőknek, a bérjogvédőknek--hiszen jól meg lehet élni belőle.

pirimogyoró 2011.04.29. 10:08:37

Kérdem én, kötelező volt leutazni és hetekig masírozni Gyöngyöspatán? Másik kérdésem, ezek a gyöngyöspatai klímára vágyók mind gyerekek, vagy nyögdíjasok? Ha nem, akkor hol dolgoznak, ahol ezt megengedhetik maguknak, hogy heccre-kedvre ne járjanak be, hanem elmenjenek rendet tenni? Vagy esetleg mindenki cégtulajdonos?

intruderjani 2011.04.29. 10:14:30

@pirimogyoró: Rossz kérdéseket tettél fel (okozatra kérdezel). Kérdezd inkább, hogy miért mentek oda (okra kérdezz).

baloghrobi 2011.04.29. 10:36:18

Bogancs!
Az írásod címéből minimum egy kérdőjel hiányzik! Van három szó amit normális ember soha nem akar hallani egy cigánytól: Jó reggelt, szomszéd! Mielőtt hülyeségeket írsz, költözz oda a cigányok közé vagy költöztess a szomszédodba néhányat! Így majd megismered őket! Garantáltan!

HoSzabi 2011.04.29. 10:59:27

Magam is cigányokkal szemben laktam gyerekkoromban és megerősíthetem: minden nap az utcára vizeltek, sokszor szándékosan a mi oldalunkra, és ha valaki ezt szóvá tette (többnyire senki sem merte) kb. úgy járt mint a magyar srác az ominózus esetben. Mindig megdöbbenek, amikor olyanok nyilvánítanak véleményt cigány ügyben, akik cigányt csak tv-ben láttak. Élnének együtt velük ők maguk, vagy pl. fogadja be őket Gyurcsány a saját otthonába, ha valódi az empátiája!

intruderjani 2011.04.29. 11:25:29

@HoSzabi: gyurcsótány maximum píár okokból fogadná őket be (és csak átmenetileg), de akkor is minden lépésüket fotóznák/filmeznék előre megadott forgatókönyv alapján. Ebből persze azt hoznák ki, hogy "lám-lám milyen kedves, aranyos cigány család ez, mindegyik ilyen stb." Az összes balliberós média gyakorlatilag ezt csinálja, szívni meg azok szívnak ezekkel az állatokkal, akik nap mint nap együtt kell hogy éljenek velük. Mert ugye mindjárt másképpen viselkednek, ha elmennek az újságírók, nincsenek a közelben kamerák, fényképezőgépek stb. Nem csoda, hogy a jobboldal ilyen mértékben erősödik, konkrétan világszerte (minden országnak megvannak a maga cigányai). Lassan a nyugdíjasok is jobban fognak izgulni (főleg vidéken) a saját és kis vagyonkájuk biztonsága miatt, mint energizálósenkiháziferiattila üres lózungjaira...

hoplita 2011.04.29. 12:05:10

"......Ha abban egyetértünk, hogy az uborkalopás aránytalan megtorlása jogos volt, akkor azzal is egyet kell értsünk, hogy az utcán vizelés megtorlása is jogos?...."

Kedves bogáncs...!
Igen jó dolog a szólás- és sajtószabadság.
A magadfajta agyatlan, libernyák troll is azt firkálhat ami csak az eszébe jut...
Például ilyen aljasságot is.
Persze azért eljátszom a gondolattal, hogy nem ártott volna, ha az anyád picsája inkább szecskavágó lett volna, vagy apád inkább a kutyátokat baszta volna meg akkor éjjel....de hát ilyen az élet

pet901 2011.04.29. 12:22:58

Nem szoktam hozzászólni ilyen eszmefuttatásokhoz, de amilyen ködösítés megy ebben-ezekben az ügyekben az már sokkal több a felháborítónál! Valahogy az az érzésem, hogy akik ezeket a cikkeket megírják, vagy a hasonló nyilatkozatokat adják, nem találkoztak még a cigányságnak azzal az elenyésző 98%-ával akik a magyar nép minden napját megkeserítik. A cikkben említett emberek már egy hónapja félnek a masírozó magyar emberektől, akiknek egyébként még akár joga is lehet ott masírozni ha jobban belegondolunk, és az a bajuk a cigányoknak, hogy most nem tőlük fél a falu. Ez nem feltételezés hanem tény. Mert bizony van olyan magyar ember, aki több évtizede retteg a cigányoktól, akik -igaz nem egyenruhában- minden nap masírozgatnak, és nézik kit tudnak kirabolni, vagy mit tudnak ellopni. Persze, ezt az ügyet is jó nagyra fel lehet fújni, és védjük meg a szegény szerencsétlen romákat, mert egész nap a masírozókat nézik-ahelyett, hogy dolgozni mennének. De ezzel megint bátorítunk egy népcsoportot, hogy ők sérthetetlenek, nekik mindent szabad. Már így sem lehet betartatni velük a törvényt, mi lesz majd ezek után. Ha valakik odamennek és számon kérik a törvényt akkor azok rögtön nácikká válnak (és ügye a "büdös magyarozás" nem rasszizmus). Hát ez a gond ezzel az egész kinek mihez van joga dologgal. Szerintem a magyaroknak is joguk van az esténkénti nyugodt alváshoz, a cigányságnak is, hogy becsületes munkából keresse a kenyerét. Ki-ki rakja össze, hogy ebből a képletből mi hiányzik ma Magyarországon.

warrior... 2011.04.29. 13:15:30

Kedves barátom! Költözz már le egy hónapra mondjuk Jászladányra és éld át személyesen is, hogy milyen kellemes ezekkel a kedves, jóravaló, jámbor, dolgos romákkal együtt élni. Éld át, amikor megverik gyerekeidet az iskolában, feleségednek beszólogatnak az utcán munkából hazafelé menet és még azt is éld át, amikor hajnal kettőkor arra ébredsz, hogy ezek az arany kis drága bogarak épp kipakolják a szerszámos kamrádat. Mindezt esélytelenül, kissebbségként egy többségében cigányok lakta faluban. Esetleg még ha az idős szüleidet is terrorizálgatják ezek a jóravaló barnabőrű egyedek, akkor majd rájössz, hogy mit él át az, aki közöttük él. Felteszem azért a kérdést: a rózsadombi villád elé ha odaállok és levizelem a kerítésedet, akkor hívsz még 80 barátodat és agyonvertek? Azt sem kell elfelejteni a történetből, hogy miért is kezdődött a járőrözgetés vagyis, hogy mi a probléma gyökere. Nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát !

Lidércnyomás 2011.04.29. 17:27:18

Az én szomszédom nagyon rendes cigány ember lehet! Mert a körzeti megbízott a fülem hallatára szólt neki ugyan ne kocsikázzon már jogosítvány nélkül mert ha ellenőrzést kap akkor nem tud félre nézni mindig!

dextercapo 2011.04.29. 18:08:01

tulajdonkeppen azt hiszem igaz . korosladany foutcajan lattam egy negytagu ciganycsalad harom tagjat a dolgat vegezni egy kerites tovebe - amikor az vetodik fel hogy lehet-e veluk egyutt elni , mekkora a kulturalis elteres , akkor ezt szoktam felhozni peldakent . en egyszer sem vizeltem masok haza ele az utcara - ejjel , reszegen sem - de ok ezt tobbe-kevesbe jozanul , delben tettek .
nem szabad rassz szerint altalanositani - aki egy utcan vizelo emberre nem rendort hiv hanem csoportosan osszeallva megveri , az onbiraskodo , eroszakos bunozo , csoportosan elkovetve sulyosbitott - eszerint kell eljarni vele - nem tudom , de ha valamelyikuknek mar volt korabbi eroszakos cselekmenye , akkor itt az ido eletfogytra becsukni - ennyi .

2011.04.29. 18:26:03

@pirimogyoró: Bocs, de senki nem masírozott Gyöngyöspatán, ezt a baromságot már, hol hallottad? A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a lakók kérésére és támogatásával polgárőr tevékenységet folytatott a törvényi előírások teljes betartásával. Jelenleg a Véderő szervezett egy honvédelmi tábort a településre, de annak inkább a Fideszhez, mint a Jobbikhoz van köze, de ők sem masíroztak.

2011.04.29. 18:27:38

@NightH: Milyen igazad van!

pukancs 2011.04.29. 21:18:19

kedves blog író hány cigányt vertek agyon magyarok?

eddig

igen és még?

és tegnap?

1 hónap alatt?

1 év alatt?

20 év alatt?

és még

uhh ez mind? ezt a nagy 0-át sikerült meg számolnod?
Mert magyar bántalmazott/halott több ezer van

Na takarodjál anyáddal együtt a szeretett cigóid közé...

Kaczor király 2011.04.29. 21:46:23

Nem volt olyan régen, amikor a szomszéd bolt előtt vedelő cigány a házunk falát vizelte le (ami sajnos az utcafronton a telekhatáron van, ezért nem lehet előtte kerítés). Sajnos nem voltam otthon... Pedig a Horváth Aladár biztos lejött volna személyesen az eset után...

zulululu 2011.04.30. 11:48:45

Anyukadnak meg akkor nem volt igaza amikor megt@pet901:

"Ki-ki rakja össze, hogy ebből a képletből mi hiányzik ma Magyarországon."

Hat...a problemak kezelesebol kiindulva lassan mar csak egy valami hianyzik ebbol: egy kefebajszos hatarozott fiatalember :O

bonafide 2011.04.30. 12:37:27

Világít a negró a szádban, öreg!

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2011.04.30. 13:13:29

Gratulálunk.

Párhuzamot vonni, a magánterületen és magántulajdon ellen elkövetett bűncselekmény és a közterületen elkövetett szabálysértés között, abból pedig ideológiát gyártani, nos: Az egyik olyan fajta ember vagy, aki foggal-körömmel próbál a bűnöző életmód és a bűnözők érdekit védeni, a normakövető társadalom kárára.

Őszintén remélem, és nagyon bízom benne, hogy mind az, amit te és hasonló gondolkodású társaitok úgy megideológizáltok, mind az megtörténjen veletek is az életben, szenvedjétek meg mindazt, amit az ilyen megnyilvánulásotok kihatása miatt el kellett és el kell szenvednie sokaknak.

atila68 (törölt) 2011.04.30. 19:32:11

"Tehát jelen tömegverekedés – ahogy a médiában lehozták, bár én a 80 ember a 4 ellent nem nevezném tömegverekedésnek – sem spontán indult."

Ez esetben a cigányok esetében - függetlenül, hogy Alex (a vizelő) elnyerte az áprilisi lemming díjat - megáll az előre megfontolt szándék.

Az pedig startból letöltendő... Bizony!

pirimogyoró 2011.05.02. 07:52:27

@ariskerase: A lakók kérésére? Ez egy új fejezet a BTK-ban?
A lakók kérésére hivatkozni is elég bagy baromság, hogy a te szavaiddal éljek!

warrior... 2011.05.02. 13:59:16

@pirimogyoró: szerintem költözz le egy pár hónapra Gyöngyöspatára, s majd megértd, hogy mit jelent a "lakók kérése". Örülj, hogy nem ott élsz. A sünök szart se csinálnak, csak trafiznak, mert a trafinak 24/24 mennie kell, ha járőr nincs az nem gond.
2011 Európa, Magyarország - ez gáz...

pirimogyoró 2011.05.02. 18:43:17

@warrior...: "szerintem költözz le egy pár hónapra Gyöngyöspatára"

Szerinted. Szerintem meg olyan társasházban élek, ahol lakik pár roma család és szenvedek tőlük a többi lakóval együtt, mert zajonganak éjjel és nappal is sokszor, összemocskolják a lépcsőházat, nem fizetnek közös költséget és még sorolhatnám. Én is meglennék nélülük. De nem az a megoldás, hogy hordákba gyűlve megfélemlítjük őket, hanem azt gondolom, hogy az államnak kell(ene) határozottan fellépni és megszüntetni ezt az antiszociális viselkedést. Mert ha bárki igazságot szolgáltathat magának, vagy a szomszédjának, akkor előbb-utóbb véres öldöklések lesznek oda-vissza.
Ezt, ha neked tetszik, hát legyen benne részed, de nekem nem kell!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.02. 22:30:41

A kritikus hozzászólóknak szeretném jelezni, hogy nem a Rózsadombon lakom, sőt engem is értek már jócskán negatív élmények romákkal kapcsolatban.

Felesleges ilyenekkel jönni, hogy költözz le Gyöngyöspatára pár napra, 'oszt majd megtudod, milyen a cigányokkal együtt élni. Szerintem nincs ember Magyarországon, aki ne tudná, mi a probléma. Felesleges ezt bizonygatni.

Viszont megoldást kellene találni. Ami a szélsőséges javaslatokat illeti, maximálisan egyetértek az egyik trackback-el, ami a poszthoz érkezett:

ligetmuhely.blog.hu/2011/04/29/horgas_judit_ne_totojazz_pajtas

warrior... 2011.05.03. 08:12:00

@pirimogyoró:
Ebben az esetben nem értem, miért véded a szarháziakat...
ja, amúgy itt a megoldás, legyen nálunk is így: jovonk.info/2011/02/10/pasadena-nagyon-messze-van-kesznyetentol

warrior... 2011.05.03. 09:37:26

@pirimogyoró:
Még egy mondta kedves piri:
Amint írod, olyan helyen laksz, ahol lakik pár roma család egy társasházban. Nem tudom mennyire találom el az arányt, de mondjuk 10%-ra saccolom a réti négerek (mármint akik úgy élnek) arányát. Sokkal rosszabb a helyzet egy olyan helyen, ahol többségben laknak a romák. Gondolom te is tudod, hogyan viselkednek amikor ők 10-en vannak, te meg egyedül. Az ilyen helyeken "kőkeményen" oda kell baszni a deviáns egyedeknek - ők csak ebből értenek - szerintem. Ja és a börtönben nem gyúrás meg intimszoba, hanem MUNKA!!! (kőbányákban, gátépítéseken stb. - esetleg uránbánya a többszörös visszaesőknek???)

dextercapo 2011.05.03. 19:08:11

@pirimogyoró: "nem az a megoldas hogy hordakba gyulve megfelelmlitjuk oket"
hat persze hogy nem . sot .
de itt jo lenne a torvenyeket betartani es betartatni - azok a polgarorok akik ejszaka setalnak , mert szukseg van rajuk , semmilyen torvenysertest nem kovettek el - a rajuk fujo , hisztizo nepseg nagy valoszinuseggel igen , vagy a szethuzasban , feszultseg novekedeseben erdekelt politikusbunozo . hiszen ezert tartanak attol hogy az eddig vedtelen , szabadon fosztogathato nyugdijasoknak partfogoja akadt - havi egy rendortol nem kellett felniuk - a lebukas eselye minimalis volt .
az hogy most a polgarorok ruhazata , setatempoja , utemtartasa ellen hoznak torvenyt olyan potcselekves a bm reszerol amit minden kisfiu szegyellne ha rajtakapnak . nem lesz tobb rendor , nem lesz jobb kozbiztonsag , de kitiltjak a semmit el nem koveto , onkent , ingyen rendet tarto embereket a sajat falujukbol . ha engem mondjuk a szomszed utcaba atjarastol tiltana el egy csoka aki ketszazotven km-erre lakik tolem , kiujulna a turret szindromam .

Adolf009 2011.05.05. 16:25:13

@ariskerase: Abszolút egyetértek. Munkatársam földszinti lakásának ablaka alá rakták ki rendszeresen a végterméket, nem győzték elkotorni, még sem volt benne egyik hírműsorban sem. Egyébként meg! Ebben az országban már nem nagyon van mit ellopni, elszegényedtünk. Vagy tessék tovább vándorolni, ahogy századokon keresztül tettétek, vagy menjetek haza Iránba. Vagy Pandzsáb? Nem is tudom.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.05. 18:31:29

@Adolf009:

"Munkatársam földszinti lakásának ablaka alá rakták ki rendszeresen a végterméket, nem győzték elkotorni, még sem volt benne egyik hírműsorban sem."

Lefényképezni, és elküldeni nekünk! Közzétesszük, és botrányt csinálunk!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.05. 18:32:15

@Adolf009:

Közzétesszük, és botrányt csinálunk!

Valahol el kell kezdeni, nemdebár!
süti beállítások módosítása