Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Számlával ötvenezer, anélkül negyven

2011. szeptember 10. - Nívó blog

Szerintem jó helyen kapizsgál a kormány, mikor a 40 milliárd pótlólagos áfa bevétellel szeretné betömni a költségvetés lyukait oly módon, hogy javítják a NAV adóbeszedési hatékonyságát. Persze a pöfögők gyorsan lecsaptak a témára, miszerint újabb légvárakat épít a kormány, az az igazság, hogy ebben az ötletben most kivételesen tényleg van valami.

Ki ne találkozott volna már a címben citált mondattal jómagyar kereskedők szájából, mikor valamilyen terméket vagy szolgáltatást szeretett volna megvásárolni. Nem is szeretném ragozni. Inkább arra hívnék fel mindenkit, hogy segítsétek kormányunkat az áhított pluszbevétel elérésében. Ez tulajdonképpen mindannyiunk érdeke, hiszen ha nem sikerül behajtani ezt a pénzt, akkor a kormány elbukik és visszajönnek a szocialisták a megszorító politikájukkal együtt.

Persze nem a klasszikus módszert javaslom, mármint hogy kérjünk mindenről számlát, mert tisztában vagyok vele, egy ilyen felhívással nem érnék célt, hiszen Nívó blogunk népes törzsolvasó gárdáját kizárólag magasan képzett, intelligens és gazdag emberek teszik ki. (Kivéve ”the dragon” alkalmi olvasónkat, aki ma véletlenül bulvártémával jött ki, elterelve a fontos ügyekről a figyelmet, mikorispedig olyan hálás témák forognak, hogy kormányunk 180 forintra értékelte le a svájci frankot. Nyilván a tuggyukkik agitátora, mint például Brendel Matyi.) Meg különben is a szocik már próbálkoztak egy szánalmas KÉRJ SZÁMLÁT! kampánnyal még az átkosnyolcévben, és hát tudjuk milyen sikerrel.

https://m.blog.hu/ni/nivo/matyaskiraly2.jpgAz én javaslatom, amellyel a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad a következő: Természetesen ha felajánlják vidd el a cuccot számla nélkül, majd pedig jelentsd be az illetőt az Adóhivatalnál. Onnan aztán Mátyás királynak öltözve majd valaki kiszáll a megadott címre, úgy tesz mint aki vásárolni akar, majd amikor elhangzik a bűvös mondat: ’Számlával 50 anélkül 40’, akkor már villantható is a hatósági igazolvány és a csekktömb egy kétmilliós bírságról. Kiszámoltam: Ha akad húszezer jó hazafi a tízmillióból, akkor máris összejön ily módon a 40milliárd. Miután azonban blogunk olvasottsága - kis jóindulattal és nagyvonalúsággal - egy átlagos napon ötvenezer fő körül mozog, így pusztán blogunk javaslatából összejöhet a teljes 100 milliárdos hiányzó bevétel, ha mindenki feldob egy nevet.

A cigi és a sör jövedéki adójának emelésére így már nem is lesz szükség!Ráadásul munkahelyteremtő hatás is várható, hiszen az Adóhivatalnak egy csomó jól képzett Mátyás királyra lesz szüksége.

Na mit szóltok? Mindenki bennevan a buliban?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr633214783

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsyzmus és a kenyér ára 2011.09.10. 23:46:40

A Ténytár is elemezte, hogy a vártnál kisebb gazdasági növekedés és az egykulcsos adó bevezetése miatt kieső adóbevételek miatt komoly megszorításokra kiigazításokra lehet számítani. Bár ennek mértéke 2012-ben lesz jelentősebb, már az idei problémák ke...

Trackback: Szolidaritást mond, pont Ő ne mondja!! 2011.09.10. 19:47:38

 Zárt találkozón Orbán Viktor leszögezte: a 21. századi magyar nemzet akkor lehet erős, ha az egyik alappillére a szolidaritás. Tessék??????Talán kérdezze meg a munkavállalók 85%-át akiknek az egykulcsos adótól csökkent a nettó fizetése, vagy a ga...

Trackback: A hatalom nem eszköz: frakcióülés 2011.09.10. 19:16:21

Kormányunk az imperialista IMF és karvalytőkés csatlósainak legyőzése után újult erővel folytatja a harcot szeretett hazájának megmentéséért. Pártunk háromnapos, Hajdúszoboszlóra kihelyezett frakcióülése nem okozott csalódást, úgy tűnik zavartalanul ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Molly 2011.09.10. 21:44:43

@kolbászoszsömle: "Nekem az közteherviselésről az jut az eszembe, hogy az egyházak adómentesen végezhetnek gazdasági tevékenységet, sőt, még támogatja is őket az állam..."

Ja-ja.
Arról nem is beszélve, hogy az egyháznak nyújtott adomány ("perselypénz") a mai napi adómentességet élvez.

Pedig mi pénzek folynak abból az egyházak (papok és lelkészek) kasszáiba. Számla nélkül, természetesen.

Kerek négyszög 2011.09.10. 21:52:04

Amíg az éves feketejövedelem háromezer milliárd körül alakul, nincs miről beszélni. Értem én, hogy fáj a dolog piszkálgatása sokaknak, de ez olyan brutális összeg, hogy nem lehet elmenni mellette. Én támogatom a szigor növelését, támogattam Gyurcsányék jövedelemvizsgálatait is. (800 milliós menyasszonytánc,,,).
Az tömény demagógia, hogy ne bolygassuk a csalókat, mert ez meg az lesz a gazdasággal. A nagy büdös ló**szt! Aki lop-csal, az vállalja a következményeket. Az a nagy baj, hogy már húsz éve el van nézne a tömeges adócsalás, és aki ezt kihasználja, az már szerzett jognak tekinti. Igen is hulljanak a csalók.

rókafogta 2011.09.10. 21:56:16

@kovi1970: Ez "jó" és valószínű!

rókafogta 2011.09.10. 22:01:57

@unionist: Köszönjük a széles és tárgyilagos összefoglalót, aminek minden szavával egyetértek (sajnos)

rókafogta 2011.09.10. 22:23:40

@légycsapó: Amíg az éves feketejövedelem háromezer milliárd körül alakul, nincs miről beszélni.Igaz, de talán nem mindig ott kéne keresni ahol keresik. Vidéken lakom faluban de városban dolgozom (két kezemen nem tudnám megszámolni a lakhelyemen, hányan dolgoznak feketén (van szakmunkás is )meg van aki csak úgy,eddig az volt a legnagyobb bünti hogy egy év minimum Tb kiküldése, de azok is csak azért buktak mert orvosi ellátásban részesültek. Csak egy másik példa (kőműves ) napi 14-16 E számla nélkül (nem is tudna adni számlát , de ha adna akkor 20 E)és a szemedbe mondja soha nem is fogok nem is akarok és tehet egy szívességet mindenki te is, mikor megemlíted neki a nyugdíjat akkor a képedbe mondja kit érdekel neked se lesz (ami úgy néz ki igaz)ezzel szemben te egy adó fizető vállalkozó nem tudsz versenyezni se a piacon se nettó jövedelemben, semmiben. Mai hír a plasztikai sebész hát mit mondjak rájöttek a NAV, hogy talán nem a gyufa ÁFA és többi adó vonzatát kéne keresni vannak itt komoly nagyhalak bőven. Állítom mindenkinek még diploma sem meg tanfolyam sem meg semmi nem kéne nekem meg sok embernek hogy tudják hol kell keresni. Valaki írta az a vállalkozás aki nem tud mondjuk ÁFA időben befizetni nem tőkeerős ez így igaz de mutasson nekem a KKV. között nagyszámú tőkeerőst, mondjuk 3 olyan év után ami volt, hogy a jelenlegiről ne is beszéljek mert az még a szarabbnál is szarabb kategória

Medgar 2011.09.10. 22:59:58

@rókafogta: Az felejti el a posztoló és az összes kommentelő , hogy az általad emlegetett 3000 milliárd 30-40%-a politikusi támogatással jön össze.

régi: index.hu/belfold/olajugyek01/

új: www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=gabona+olaj+bi#sclient=psy&hl=hu&safe=off&source=hp&q=gabona+csal%C3%A1s&pbx=1&oq=gabona+csal%C3%A1s&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=14507l14507l2l14796l1l1l0l0l0l0l183l183l0.1l1

Elég lenne átcsörögni a haverokhoz, hogy hozzák vissza a lenyúlt pénz felét, és máris rendben lenne a költségvetés.

rókafogta 2011.09.10. 23:38:40

@Medx: Nem én említettem hanem @légycsapó. Én reagáltam rá és elmondtam a véleményem a hazai állapotokról "Állítom mindenkinek még diploma sem meg tanfolyam sem meg semmi nem kéne nekem meg sok embernek hogy tudják hol kell keresni." Ezt is mondtam! Ebben benne van az is amit te mondasz. Hogy lehet, az összes politikus tele van ingatlannal (földek szőlők bányák stb.) Hogy lehet egy országban olyan nevetséges vagyon nyilatkozatokat tenni mint ők (következmény nélkül egyszerű embernek még a seggébe is belenéznek stb. Nyolc állás nyolc helyről lóvé. 16% kal, mínusz legalább a fele ennek is eltüntetve, eddig legalább a 32% ból loptak, na többek közt ezért sem értettem egyet a Matolcsy Orbán csodával. Törvény hozás? A nevetségesség szintje aki tud 10 olyan törvényt mondani ami nem nekik kedvez sőt, annak nagyon bele kell ásnia magát.Az elmúlt 20 év politikusai közül egy sem oda való(de még azok se akik a közelükbe kerültek azok se .Fertőzöttek mind a legundorítóbb bacilussal a hazudozással és pénzszerzés ill. hatalom minden áron ! Hisz tudjuk a hatalom pénz vagy fordítva is.

LEndy 2011.09.10. 23:42:20

Kezdjük ott, hogy ma is kedvedre feljelentgethetsz, qrva nagy ötlet. Javaslom, hogy ha nem Te voltál, kedves bogancs, aki bármelyik ismerősödet feljelentette (mert tuti van ilyen ismerősöd), akkor is szerezz valami önvédelmi fegyvert, mert véletlenül rád fognak gondolni.

Posztíró alapvetően tájékozatlan. Habár az ÁFA beszedés helyes, többször megbukott dolog. Eleve téves feltételezés, hogy a be nem fizetett ÁFA az eltűnik. Nem tűnik el. Valaki valahol fizet vele, pörgeti a gazdaságot. Ami eltűnik az pont a befizetett ÁFA. Ráadásul az illető kivételesen magyar és nem egy multi, akinek adókedvezményei vannak. Továbbá a gazdaság kifehérítése NEM 3 hónapos feladat. Azzal nem lehet költségvetési lyukat betömni rövid távon. Hosszú távon meg azért nem, mert a növekvő adóbevételekkel arányosan ismét túlköltekezik az állam. Most erről van szó: ide a pénzt ma. Nem holnap, hanem ma. Dec. 31-ig.

Azon is lehet vitázni, hogy ki az áfacsaló. Aki 40-et fizet, vagy aki nem ad számlát? Mert aki nem ad számlát az ugye nincs milyen áfát elcsaljon, aki meg 40-et ad, nem adja oda az áfát, hogy továbbmenjen a zseton.

Lenne "súlyosabb" következménye is a dolognak. Ugye komplett szolgáltató ágak épülnek erre. Fodrász, villanyszerelő, kőműves, fogorvos stb. Megnézem mi lesz ezekkel, ha mind számlát ad és bevall. Amikor először bemész a fodrászhoz és nem 3000 lesz egy hajnyírás mosással, hanem 6000 (mert ugye van ott még egyéb adó is). Visszatérne a hippikorszak.

Pontosan olyan butaság ilyen illúziókat kergetni, mint hinni a manyup megvédésében, vagy a felpörgő egykulcsos álomvilágban.

rókafogta 2011.09.11. 00:02:12

@LEndy: Amit te mondasz abban is van igazság de leginkább az ami most folyik az illuzó kergetés. A gazdaság kifehérítése valóban nem 3 hónapos feladat (talán 16 hónapig ezen kellett volna dolgozni nem a hatalom megerősítésén meg marhaságokon jó gazdaság politikával biztos lett volna a hatalom."Mert aki nem ad számlát az ugye nincs milyen áfát elcsaljon, aki meg 40-et ad, nem adja oda az áfát, hogy továbbmenjen a zseton." Ez azért nem egészen okés megközelítés, mert ugye azért a végén a láncnak az ÁFA mégis csak az államnál landol és minél több lánc szemen megy át a végén annál több a végfogyasztó fizet vagyis mindenki. Aki nem ad számlát az nem csak ÁFA csal ugye az is tiszta sor.Szerintem ezen a tényen kár vitatkozni.(függetlenül a feljelentgetéstől amivel én se értek egyet, rengeteg kellemetlenség stb lehet belőle, meg aztán undorító is) Van erre szervezet akinek ez a dolga. Azt én se hiszem ,hogy akár 40 milliárdot akár 100 milliárdot így be lehet szedni , de ha igen (és továbbra is csak a megszokott helyről) akkor súlyos következményei lesznek, hiszen a KKV. nagy többsége az utólsókat rúgja.

rókafogta 2011.09.11. 00:21:50

Na mindenkinek jó éjt! Holnap újabb klassz
ötletek látnak napvilágot. Csak még annyit miért is kell 100 milliárd? A válasz egyszerű:3180 + 60+60+ munkn.seg. 9 ről 3 hóra stb.= 2011.08.hó 1380 milliárd államháztartási éves hiány 128% ka. Valaki nagyon rosszul matekozott, bár van az egyenletnek másik fele is: -580 SZJA -500 mol -kb.- 1000 állam adósságra(ez pozitív)- többször 20 Tek még többször 20 30 ide oda. és közben nagyon romló fogyasztás- az is van "egypár" milliárd, hogy csak a nagy tételeket említsem.De nyugodjon meg mindenki nem lesznek megszorítások! Nekik!

tundrazuzmo (törölt) 2011.09.11. 00:35:39

@kolbászoszsömle:

Szakértő kolbászos beböffent,
Szimultán daktilus felröppent.
"Humor e dudorka? Inkább csak tumorka."
Fejteget, s mindenki bepöccent.

Számlát írt bogáncs a kakáról,
Nem feledkezett meg magáról.
"Trágyámat eladtam, áfámat beadtam,
Szolgálom hazám a tanyáról!"

:)

tundrazuzmo (törölt) 2011.09.11. 00:50:24

@rókafogta: "Valaki nagyon rosszul matekozott, bár van az egyenletnek másik fele is: -580 SZJA -500 mol"

Ez igaz, de: a -500 mol pufferoldattal titrálva eltüntethető, és a semleges kémhatás megmarad.
Itt nem elég a közgazdaságtant fújni, multidiszciplináris kormányunk a kémiát is kiválóan tudja!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.09.11. 01:32:47

@tundrazuzmo:

Tudtad-e kedvesem, tundrai flóra,
Léted a rénnek a tápja, kajája?
- Gomba s a zöldmoszat, össze fonódva
csak karibúknak a jó vacsorája?

Ám, de a zsömle az oly csuda étel:
kézbe fogott kicsi mennyei manna;
és ha megetted a teste kibélel,
- ülj le figyelj, gyerek! Adj a szavamra!

;)

BejgliFolt 2011.09.11. 01:38:49

a bűntetésből a feljelentő részére jutalmat kellene adni, így azonnal duplán lenne motiválva az illető, hisz áfamentesen kap a vállalkozótól, és a vállalkozóra kiszabott büntiből is kapna

undorító, besugó országgá válnánk, de semmivel se jobb a full adócsaló ország kategória sem, csak ez utóbbi sokkal közelebb visz a totális csődhöz

potyus 2011.09.11. 04:27:17

Tessék mondani miről is tetszik itt beszélni?
Számla? ÁFA? Befizetni? bevallani? MIT????

2 példa az elmúlt 5 évből:
Példa 1: Előző Közt.Elnökünk, olyan nagy ember volt, hogy nem tudott vagy nem akart leereszkedni a néphez, vagy nem szeretett vásárolni a pori néppel egy helyen, ezért emberei a Sándor Palotából szét rebbentek a városban és ahol olyan portékát láttak, ami tetszene az Elnöknek, egyszerűen felrendelték a kereskedőt portékájával együtt a Sándor Palotába, ahol is elnökünk kiválasztotta a neki tetsző darabokat, majd samesz úr fizetett.
Én is ilyen "udvari beszállító" voltam.
Megelégedésemre Solyom elnök úr vásárolt is rendesen, majd amikor a fizetésre került a sor, megkérdeztem a kommendásától, kinek állítsam ki a számlát? Senkinek(?) jött az egyszerű válasz. Az elnök úrnak szabad keret áll a rendelkezésére, és a megbízott zsebből fizetett, mindenféle nyugta, számla nélkül.
Először azt hittem provokálni akarnak, és erőszakoskodtam a számla kiállításával, de nem. A helyzet halálosan komoly volt. Nem kellett semmilyen papír. Na ecsém erre varrjál gombot. A piacon ha a zöldséges nem ad blokkot egy 20 forintos petrezselyemről, elsőre 150.000, másodjára 500.000 Ft a bünti, harmadjára becsukják a bolját 30 napra. Azért van itt szigor ugyebár.

Eset 2: Van egy kellemes ismerősöm, autószerelő. Egy napon bevittek a műhelyébe egy szakadt Volkwagent, karambolos volt az eleje. Megállapodott a megrendelővel mi mennyibe fog kerülni és mikorra készül el a kocsi.
A vállalás időre teljesült, a megrendelő jött is a kocsiért. Csak hogy a teljes kialkudott pénze nem volt meg. A kocsi viszont kellett volna de azonnal.
Persze a szerelő nem adta ki, mire jött egy érdekes ajánlat. Nem kell számla, de felszámolhatja az egész árat a szerelő, ha tartozhat az illető a hátralékkal a következő fizetéséig.
Erről készítenek két tanúval egy kölcsönadási szerződést, kamat mentes baráti kölcsön szerződés címén.
Szerelő belement, mert a pénz (már ami meg volt) neki is kellett. Előveszik az okmányokat a szerződéshez, kiderül a megrendelő, nem más mint az APEH Megyei igazgatója. Na erre is varrhat valaki gombot.
Igaz a közmondás, "mindig a fejétől bűzlik a hal"

Kolb Ace 2 2011.09.11. 08:00:08

Ez az ország egymás feldobásában jeles, ez az 5let sztem nyitott fülekre talál. :)

Azért hozzátenném hogy a cigósegélyek (gyerekgyártási, lumpolási) megszűntetésével is lehetne egy rakás pénzt szerezni (pontosabban megspórolni). Ha éhendöglik pár tolvaj, az még a bűnözési mutatóknak is jót tesz.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2011.09.11. 08:03:31

@BejgliFolt: válnánk? tartok tőle, hogy már így is azok vagyunk.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 08:04:49

@BejgliFolt:

Így is besúgóország vagyunk, de mindig csak a kisembereket mószerolják be, lehetne a nagyhalakat is.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2011.09.11. 08:08:23

ötleteket én is tudok adni.
esetleg egyszeri 30% különadóval megadóztathatnák az ötmillió forintnál nagyobb összegű betéteket illetve befektetési alapokban elbújtatott pénzeket. aki nem szeretné a különadót, vállal egy mindenre kiterjedő vagyonosodási vizsgálatot. helyben tudok harminc-negyven delikvenst, aki inkább befizetné első szóra... csak a politikusok kerülnének hirtelen sz*rba, ezért nem fogják megtenni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.11. 08:09:32

"Azért hozzátenném hogy a cigósegélyek (gyerekgyártási, lumpolási) megszűntetésével is lehetne egy rakás pénzt szerezni (pontosabban megspórolni)."

Rövid távon mindenképp. De ne felejtsük, h voltak Szlovákiában is éhséglázadások!

Én támogatom Oviék ama elképzelését, h ovoda és iskola látogatáshoz kössék a segélyek kifizetését. Furi, de a bevezetése óta hipp-hopp csökkent az oskola kerülés.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2011.09.11. 08:25:31

@TrueY: viszont több a balhé az iskolákban. legalábbis mifelénk. gondolom, aki ezt kitalálta, magániskolába járatja a kölykeit, esetleg megszűrik a diákokat...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.11. 08:28:15

@anyádbogár: Akkor pedig lehet adni igazgatói intőt, ami után ki lehet zárni a gyereket a suliből. Kvázi segély is nuku.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 08:37:23

@anyádbogár:

"esetleg egyszeri 30% különadóval megadóztathatnák az ötmillió forintnál nagyobb összegű betéteket"

Hát te nagyon hülye vagy! 5 milka az sok pénz? És akinek a szülei egy egész élet munkájával tették félre, hogy a gyereknek is legyen 80 éves kora előtt saját lakása, azt kell szopatni ahelyett, aki észnélkül felvette a svájcifrankot, most meg sír a szája hogy milyen magas a részlet? Sztem kéne hülyeségadó is, a te befizetéseddel már rendben is lenne az államkassza.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 08:38:33

@TrueY:

"De ne felejtsük, h voltak Szlovákiában is éhséglázadások!"

Akkor meg fegyvert kell adni a Magyar Gárda kezébe, ha másra nemis, de erre kiválóan alkalmasok.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 08:40:47

Mellesleg "éhséglázadás" (ami a zsírdisznó / kigyúrt cigókat elnézve eleve röhej, inkább mezei huliganizmus) helyett el lehet menni dolgozni is. Ha a fehér embernek kötelező, akkor a dzsipónak is legyen az! Mert ez így hátrányos faji megkülönböztetés, a fehérek ellen.

tundrazuzmo (törölt) 2011.09.11. 08:49:29

@kolbászoszsömle:

Nem rossz. :)

Nem melesleg az álamfő Palibácsit én máshogyan olltotam vollna:

Álamfő lett a kis Smittpál,
Palibá', nézd már, mit írtál!
"Nem írok helyesen, de vívok hevesen,
Elnökké is ez tett immár"

Én most leragadtam a limeriknél...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.09.11. 08:53:34

@bogancs: Bogáncs, te igenhülye. Arra sarkallod a magyar embert, hogy fogadja el az olcsó, áfa nélküli szolgáltatást, aztán aljas módon jelentse fel az illetőt.

Na jó, de azon túl, hogy ez aljas, ha már egy ennyire dörzsölt magyar embert feltételezel. Ugyan mondd, már meg, hogyan is érdekelt ez a dörzsölt magyar ember abban, hogy az eddigi bevált, áfa nélkül, olcsón dolgozó szakembert felnyomja, hogy ezentúl majd inkább számlával és drágán dolgozzon neki?!

Hülye-e vagy fijjam?!

Akkor már inkább biztatnád arra az embereket, hogy kérjenek számlát. Ez becsületes dolog, nem teszi tönkre a vállalkozót, és amit te ajánlasz az ehhez képest csak egy egyszeri, szánalmas ügyeskedés.

Húszezer magyar vállalkozásnak egymilliós büntetés, az lehet, hogy frankó einstandolás a kormánynak, de még a nyugdíjeinstandnál is nagyobb bornírtság. Mit gondolsz, húszezer magyar vállalkozás tönkretétele mit jelentene a jövő évi GDP-nek?!

A rendszeres áfa csalás is aljas dolog, de legalább van értelme a maga erkölcsi rendszerében. Amit te írsz, annak semmilyen rendszerben nincs értelme, tudathasadásos, meggondolatlan hülyeség. Még csak nem is éri meg.

anyádbogár · http://www.apadhuzzonafaszara.com 2011.09.11. 08:53:37

@Kolb Ace 2: tőlem lehet 10 millió is, ezen nem veszünk össze :) amúgy meg egy adóvizsgálathoz lehetne kötni az adómentességet is, tehát a tiszteletre méltó szüleid által gyűjtögetett pénz eleve kiesne a rostán.

de nem tartom korrekt dolognak azt, hogy eleve a becsületesen dolgozó, vállalkozásban csalni nem tudó emberekkel akarják megint megfizettetni a rossz politikai döntések árát, miközben az egykulcsos adóval megint csak a magasabb jövedelműek jártak jól. és ne gyere a munka becsületével, mert sok "okostojás" pénzügyi szektoros jövedelme jócskán meghaladja egy kórházi orvos, gyári munkás vagy tűzoltó fizetését, pedig az előállított értékben vannak különbségek. úgyhogy az a mérce, amire az egykulcsos adó támogatói előszeretettel hivatkoznak, meglehetősen torz.
bocs, hogy ilyen össze-vissza csapongtam...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.11. 08:58:54

@Kolb Ace 2: Ez nem megoldás, csak tüneti kezelés!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.09.11. 09:01:13

No már bocs, kedves blogger, de mekkora takony genny az az ember, aki azt mondja, hogy az ÁFA nélküli árnak örülj, vidd a szajrét, de aztán nyomd fel a kereskedőt..... Igazi gerinctelen féreg. Meg aztán "visszajönnek a szocik a megszorító politikájukkal". Igazi agymosott fideszes vagy barátom.

-Akik a 16%-kal buktak, azoknak ez nem megszorítás, ugye?
-A gázolaj jövedéki adójának emelésével a kenyér ára is magasabb lesz, az sem megszorítás, ugye?
-A forint gyengítése nyilatkozatokkal az sem megszorítás, ugye?
A délutáni pótlék elvétele az sem megszorítás, ugye?
-A szabadság kivételének a korlátozása nem megszorítás, ugye?
-A nyugdíjpénztárak megvédése közönséges zsarolással, a vagyon elvétele az sem megszorítás, ugye?
-A nem áthárítható adók miatti áremelkedés az sem megszorítás, ugye?

Droid vagy. Ez azért baj, mert szavazni is fogsz gondolkodás nélkül. Nem tudom, hogy fizetsz-e már adót, de ha nem, akkor ne oszd az észt.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.09.11. 09:03:49

@Mária: Ez az. Én sem értem, hogy miért nem vállalja a nevével, címével (adószámával;-) pont ezt a posztot ;-)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.09.11. 09:05:27

:D De ahogy elképzellek, nincs neked 50.000 forintod egyben, ha apu nem ad... :D

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.09.11. 09:07:55

öööö.. Diplomások utólagos külön adóztatása... vazz, az sem megszorítás.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.09.11. 09:10:01

@vadász2: Van ennek már egyáltalán adószáma?

Roy 2011.09.11. 09:16:36

Segítse ezeket a hóhér, de minél előbb.

rókafogta 2011.09.11. 09:27:39

@tundrazuzmo: Csak ezek jutottak eszembe, hirtelen.Az is igaz amit mondasz.Ők mindent kiválóan tudnak, más mindenki hülye, és ami még rosszabb:szoci, libsi, bolsevik, "nyóc" év támogató, "nyoc" év élvező (köztünk rengetegen a seggünket csapkodtuk az elmúlt években is örömünkben) de most tényleg itt a Kánaán.Van NENYI a falon Kotmányunk az asztalon, megvédett nyugdíjunk, Munka törvénykönyvünk, nyelvvédő Köztársasági Elnökünk, média hatóságunk, igazi Alkotmány Bíróságunk, bíróságaink ,jól képzett testőrségünk igazi focink (hiszen már a csúcson vagyunk abban is)Európát megszégyenítő gazdaság politikánk , őszinte vezérünk feljelentgető szomszédunk hát mi kell még a boldogsághoz?

klacus 2011.09.11. 09:49:52

Kedves Bogancs.

1. Ha felnyomom Lajost a zöldségest, akkor nem kapok legközelebb krumplit 75 ért csak 100 -ért.

2. Lajos elővigyázatos és az idegennek rutinból adja a számlát.

3. Lajos a svarcos léből köztudottan zsebbe fizeti a pénztárost, akinek a fekete jövedelme veszélybe kerül, ez azért gond mert a pénztáros Lili a fekete jövedelemből fizeti a villanyszámát, ami már adózik.

4. Az Apeh vagy (NAV) ha nem egy másik bolygón élne a talaj felett 20 cm-vel akkor tudhatná, hol kell ellenőrizni.
- maszek orvosi rendelő, fogorvos, nőgyógyász, plasztikai sebész
- építőipar, köműves, ács, burkoló
- piacok, mari néni, vattacukor árus
- magánszektor vagyonosodás. (hitelek, törlesztők, gépjármű adásvételek, nyaralók, utazások, repülőjegyek stb.)
- élelmiszeripar, húsfeldolgozás stb.
- települési rendezvények, búcsúk stb.

Továbbá a prüd dolgok tudomásul vételével.: (Bár a nagy keresztény hitvallásba ez biztos nem fér bele.)

1. A light drogok legalizálásával letörhetnénk a hollandok szarvait, és a mezőgazdaság se járna szarul, és a hétvégi bulihoz ellenőrzött zöldséget pippanthat aki akar, a lét a maffiától vennénk el. (Már látom amint a napszemüveges kopaszok X5 -ös bömösökkel tüntetnek a parlament előtt)

2. Prostitúció legalizálása, és szabályozott formába való terelése, valamint nyilvánvaló megadóztatása.

Ez utóbbi kettő tuti száz ha nem ezer milliárdos üzlet és ennek megfelelő áfa és luxusadó bevétel.

Húsleves 2011.09.11. 10:04:22

Birom az ilyen érveket, hogy a prostitúció meg a kábítószer legalizálásával mekkora bevételünk lenne. Az építóipar is legális, mégis igyekeznek elkerülni az adókat. De azért nagyon életszerű elképzelni, hogy a nőket veréssel, kínzással prostitúcióra kényszerítő állatok majd lelkesen fognak adózni, ha végre legális lesz. Vagy még életszerűbb, hogy felhagynak a prostitúcióra kényszerítéssel, mert megjelent a konkurrencia, a legálisan adózó, önálló prosti, és ettől ők majd csendesen szipogva eltűnnek, eszükbe sem jut a hölgyek fenyegetése, elrablása, verése, stb.
Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy tényleg vannak köztünk, akik úgy érvelnek, mintha nem ezen a bolygón élnének.

kvasztics47 2011.09.11. 10:10:16

Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

Nem mondta meg a népnek, hogy mire akarja használni a hatalmát, ezért a nép bizalommal fogadta, mert elhitte, hogy még soha nem hazudott.

rókafogta 2011.09.11. 10:21:34

@Húsleves:" Birom az ilyen érveket, hogy a prostitúció meg a kábítószer legalizálásával mekkora bevételünk lenne." Szerintem nem legalizálni kell, hanem a jövedelmeket ellenőrizni! Ugye Al Capone se gyilkosságért, szeszcsempészésért ült? Adó csalásért! A "kopasz öt kilós arnyláncos BMV 88 ezer oroszlános sárga házas" vállalkozót meg kell vizsgálni mit hoz a "vállalkozása" miből hogyan, először ráverni az adót aztán a többi már az igazság szolgáltatás dolga. Pofon egyszerű legális bevétel - kiadás az egész családjára. Ennyi!Nem szerencsétlen Józsinak összeadni a villanyszámláját meg zsíros kenyerét, aztán ha találunk 5 Ft eltérést baszogatni. Ezen kívül van még több
réteg a kisboltos Mari nénin kívül.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 10:23:52

@TrueY:

De legalább kezelés, most még az sincs. Amíg én dolgzok, ezek kirabolják a lakásomat, utána meg még van pofájuk kunyizni a segélyért.

rókafogta 2011.09.11. 10:26:16

@kvasztics47: Ez így igaz, és ez nem szoci mosdatás , hanem tények.függetlenül a szocik valós hibáitól, valós lopásaiktól, de egy percig se gondolja senki, hogy az elmúlt nyolc évben a a jobboldal nem a zsebét tömte a háttérben, a mocskos politikája mellett.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 10:31:58

@anyádbogár:

Kezdetben lehetne a rokikártyá csalókat azzal bűntetni hogy elkbozzák a csalásra használt kocsijukat. Azokat lehetne egyből átfesteni police színekre. Albánoknál így megy ez, van is pár police lambó meg merdzsó ami kicsit komolyabb interceptor mnt egy suzuki, máris lenne mivel elkapn a gyorsulóbajnok hülyegyerekeket, akiktől szintén autóelkobzás.

Aztán jöhetne a fordított adóvizsgálat mnt az amcsiknál: ha nncs róla számla, akkor nyilván adócsalás, seggbekuki + milliós/mlliárdos bírság, vagyonelkobzás. Lehetne itt alkotni, csak akarni kéne.

Húsleves 2011.09.11. 10:45:56

@kvasztics47:

A nép már megtanulta hogy nem várhat csodát semelyik poltiikai erőtől sem, itt csak portfóliókra lehet szavazni, amelyeknek az előjeles összértékét lehet összehasonlítani.

Én például egy pillanatig sem hittem el, hogy két hét alatt rend lesz, de attól még különbséget tudok tenni rendpárti, és rendellenes oldal között, és nem kíván vissza azokat a liberális tetveket, akik álságos jelszavak mögé bújva a rendőrség leépítését az uszító, megosztó politikájuk részeként alkalmazták. Hogy aztán olyen zseniális érveket hozhassanak fel az általuk integrációnak nevezett rombolásra: "a bűnözés nem nőtt, csak az emberek úgy érzik".

Ugyanígy nem mindegy, hogy valaki hibákat követ el, vagy pedig a teljes politikája azon alapul, hogy a közvagyont (ami nem az államé, mert az államnak nincs pénze, ahogy Gyurcsány vezír találóan megállapította), kiárusítja, külföldi gazdái kérésére egyszerűen kivágatja a szőlőtőkéket, bezárja a cukorgyárakat, meg bármit amit kérnek. Ha ugyenezt egy multicégnél tennék, a multicég joggal perelné be őket a rájuk bízott vagyon hűtlen kezeléséért.

"A mértékadó értelmiség jelentős része" teljesen racionálisan nem választ meg olyan hülye balfaszokat, akik bevallottan nem tudnak kormányozni az ellenzék miatt. Ugyanúgy, mint ahogyan a multicégtől is kirugnák az olyen hülye balfaszokat, ha azzal érvelnek, hogy azért nem tudnak eladni semmit, mert ellenséges velük konkurrencia.

Nyugodtan téphetitek a szátokat, szidhatjátok az embereket a választási vereségetekért, cikkezhettek külföldön a magyarok genetikai alsóbbrendűségéről a híres liberális tolerancia jegyében, de a jelenlegi közvéleménykutatások is azt támasztják alá, hogy nem fogtok egyhamar visszatérni a hatalomba.

klacus 2011.09.11. 10:48:27

@Húsleves: Hát a Hollandok azért elég sok dolgot megoldottak.

Azért mert az állam nem akar tudni róla, ezek létező problémák. A legnagyobb ostobaság a híg fos tengerén hagyni úszkálni ezeket a hajókat, főleg hogy tele vannak pénzzel...

Húsleves 2011.09.11. 10:51:11

@rókafogta:
Elméletileg egyetértek veled, a gyakorlatban azonban egyik párt sem lelkesedik azért a pofonegyszerű megoldásért, ami Amerikában természetes: kimegy az adóhivatal a feltűnően jómódú májer házához, aztán megkérdezi, hogy miből van ez. Ha igazolja a forrást, rendben. Ha másra hivatkozik, akkor megkérdezik azt a másikat is, hogy tudja-e igazolni miből vette a házat, autót, luxusbútort, stb.
Ha nem tudja, elveszik tőle. Valahol a szál végetér. Ennyire egyszerű lenne, ha lenne rá politikai akarat. De tudjuk, hogy ilyen politikai akarat sem az MSZP sem a FIDESZ esetén soha nem volt.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 10:52:43

@Húsleves:

Máris visszajöttek azok a komcsi tetvek, 1 éve nyúzzák újra a népet Orsós Viktor KISZ titkár vezetésével. Ezeknek nem az fájt 89-ben hogy kommunizmus van, hanem hgy nem ők a főelvtársak. Most meg azok, a nép meg jobban szív mint Kádár idejében. Akkor legalább volt ingyenes oktatás, munka mindenkinek, most meg semmi, csak az adósság lett nagyobb. Ezek már 2x elherdálták azt a pénzt amit Bokros és Bajnai összeszedett. Ez az igazi hazaárulás, magyarellenesség.

klacus 2011.09.11. 10:53:14

@Kolb Ace 2: Na ja csak nem ez a zérdek. A zemeberek érdeke más. Legalábbis odafent.

A fekete gazdaság lent káros, de második körben szinte biztosan legalizált jövedelem, adófizetés lesz belőle.

Az állam azonban mohó, mert pénzt akar és azonnal. Sok a kiadás, abból kellene levenni, de ehhez ugye meg érteni kéne az ágazatokhoz.

A probléma gyökere itt van. A hozzá nem értésen. Én nem értek hozzá, de ők sem.

Húsleves 2011.09.11. 10:53:32

@klacus:
Nem hiszem hogy Hollandia feltétlenül ettől gazdag. Azt sokkal inkább elhiszem, hogy Svájc attól gazdag, hogy a bűnözők pénzét gátlástalanul befogadja, tisztára mossa, forgatja, és ugyanezt teszik a műkincsekkel is. Akkor már inkább nem őket kellene utánozni?

Kolb Ace 2 2011.09.11. 10:55:00

@Húsleves:

""A mértékadó értelmiség jelentős része" teljesen racionálisan nem választ meg olyan hülye balfaszokat, akik bevallottan nem tudnak kormányozni az ellenzék miatt."

Nem is szavaztunk ezekre, mégis volt 2/3 hülye aki igen.

Húsleves 2011.09.11. 10:55:58

@Kolb Ace 2:
Persze, egyszerre turbómagyarok és magyarellenesek a ti bolygóközi algebrátok szerint.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 10:56:12

@klacus:

Én értek hozzá, legalábbis ezekhez képest igen. Mindenki fideszesnek születk, csak van aki továbbtanul. :)

Kolb Ace 2 2011.09.11. 10:58:07

@Húsleves:

Orsós elvtárs KISZ titkár volt? Igen! Ugyanazokkal a komcsikkal (Stumpf, Pozsgai, stb) veszi körül magát, akikkel Kádár is? Igen! Ugyanaz a szánalmas hazudozás + lopás megy, miközben az elvtársak zsebe meg csak dagad? Igen! Akkor meg miért nem akarod elismerni hogy a gazdáid hazaárulók? Mennyit fizetnek érte?

Húsleves 2011.09.11. 11:00:08

@Kolb Ace 2:
"Nem is szavaztunk ezekre, mégis volt 2/3 hülye aki igen."

És szerinted vajon miért nem azokra szavaznak a magyarok, akik minden fórumon azt hirdetik, hogy a magyarok hülyék? Ha éttermed lenne, de az emberek másik étterembe járnának, az is az emberek hibája lenne, ugye?

klacus 2011.09.11. 11:01:54

@Húsleves: Hollandia valóban nem csak ez miatt gazdag.

gazdag mér egy csomó olyan dolog miatt ami nekünk is megvan, csak mi hülyék vagyunk kihasználni.

Húsleves 2011.09.11. 11:06:11

@klacus:
Igen, nekik van forgalmas tengeri kikötőjük, nekünk meg van államadósságunk, amit liberális barátaink azért hagytak nekünk, hogy kihasználjuk az előnyeit.

Húsleves 2011.09.11. 11:12:07

@Kolb Ace 2:
A kevésbé rosszra szavaztak, mert az emberek nem fekete-fehérben gondolkoznak. És még egyszer: fikázzátok nyugodtan az embereket úgy általában a vereségetekért, ezzel is azt bizonyítjátok, hogy magyargyűlölők vagytok, csak a hatalom elveszítése fáj nektek.
Ha nem érted, olvasd el a kaukázusi krétakört.

vitek 2011.09.11. 11:54:00

Sokan írják, hogy micsoda baj lenne, ha az áfacsalókat feljelentenék, mert akkor tönkremennének azok a cégek. Az bezzeg nem zavarja ezen kedves kommentelőket, hogy így meg azok a cégek mennek tönkre, akik fizetnek áfát, ugyanis ők versenyhátrányba kerülnek, mivel magasabb áron kell adják a terméket mint a csaló társaik, ezért az emberek nem tőlük vásárolnak.

Érdekes mentalitás, hogy a csalók viruljanak, a tisztességesek pedig dögöljenek meg, gratulálok a kommentelők erkölcsi érzékéhez. Az meg, hogy a csalók leleplezését tartják elítélendőnek, nem a csalást, nyilván már meg se lep ezek után.

rókafogta 2011.09.11. 12:16:15

@Húsleves: Látom sok mindenben egyetértünk ,de nem azon kellene moralizálni ki kire szavazott , ki az okos és ki a magyar gyűlölő(blog nem is erről szól) és szerintem bárki bárhová szavazott mindenki csak azért szavazott , hogy jobb legyen .Ami sajnos nem jött be,magam részéről csak annyit én a 2/3 nagyon nagy hibának tartom (senkit nem engedtem volna a szavazók helyében az elmúlt 20 év politikai vezetői közül de még a közelükben lévők közül sem )de ez sajnos lehetetlen és az eredményt meg kell értenem.Amit még ezzel kapcsolatban fontosnak tartok az a sok hallgató aki nem szavazott, az ő felelősségük is nagy. Erről ennyit!@ Vitek: Sokan írják, hogy micsoda baj lenne, ha az áfacsalókat feljelentenék, ...... igazad van de nem a feljelentősdi a megoldás és aki ezt mondja (mint én is)nem a mentalitásával és erkölcsével van baj, hanem egy normális országban normális állam, normális apparátus van és ezek normálisan végzik a munkájukat nem "mennyiségi" (végig szaladunk a butik soron biztos bejön egy kettő a csőbe- nem mondom ,hogy nem kell de nem csak ezt kell) mint a sarki rendőr hanem minőségi felderítés, mert az tény hogy Jóska kárt okoz az államnak ha neked számla nélkül javít,és ha sok embernek sokat az pláne de mint többen is megírták én is tudnék neked olyan foglalkozásokat dögivel mondani ahol milliárdos a nagyságrend.

Húsleves 2011.09.11. 12:34:46

@rókafogta:
Aki a magyarokat szidja a választási eredményükért, arról bizony azt gondolom, hogy magyargyűlölő. Ha az érvelésükben legalábbis nyoma lenne annak, hogy nem a magyarokat hibáztatják, hanem azokat, akiknek köszönhető, hogy a magyarok hogyan gondolkoznak, kire szavaznak, akkor - még ha nem is értünk egyet - de nem nevezném magyargyűlölőknek őket.
Az ugyanis számomra teljesen érthetetlen, hogy pont azok, akik annyira látványosan megértik minden más nép problémáit, sőt a bűnözőket is - a tolerancia jegyében - azoktól sohasem olvastam még olyat, hogy akárcsak megkísérelnék értelmezni a magyarok viselkedését. És ez nem csak a kommentelőkkel van így, hanem a neves "filozófusaikkal", a TGM féle rettegésben élőkkel kapcsolatban is.
Nem csak a magyaroknak, és nem csak a jobboldalnak ártanak ártanak az ilyenek.
civilpalya.blog.hu/2011/09/05/sunnyogas_es_mely_kuss_a_ballib_oldalon?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_09_05&utm_campaign=index

rókafogta 2011.09.11. 13:19:23

@Húsleves: Én nem szidtam , a választási eredményekért senkit, hanem leírtam a tényt(2/3 hová szavazott)és mennyien máshová és sokan sehová. Az ,hogy kinek köszönhető ,hogy gondolkodnak a magyarok az benne van abban a mondatban amikor leírtam ( de ez csak a szívem szerinti volt)"hogy senkit nem engedtem volna az elmúlt 20 évből.igaz azt elfelejtettem ,hogy az előző 45 ből sem.És az általad leírtak közé sem tartozom, viszont az is tény ,hogy 57 év alatt a magyarok gondolkodás módját volt alkalmam tapasztalni, hogy változott-e az egy nagyon összetett kérdés.

Húsleves 2011.09.11. 13:32:44

@rókafogta:
De én nem is írtam, hogy te ezek közé tartozol, csak válaszoltam neked.

nemecsek ernő áruló 2011.09.11. 14:32:53

Igazából nem tudom eldönteni, hogy ennyire hülye vagy, vagy csak paródiát adsz elő vitya szavazóiról, de jól csinálod...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.11. 14:41:04

Tisztelt olvasók és hozzászólók!

Végigolvastam a mindenki hozzászólását. Nagyon tanulságos volt, köszönöm szépen!

Egy irónikus hangvételű posztot szerettem volna írni, és arra számítottam, hogy a hozzászólások is hasonlóan "emelkedett" stílusúak lesznek. Nem gondoltam volna, hogy bárki is komolyan vesz egy ilyen ötletet.

Igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy valószínűleg mindenki ismer olyan vállalkozást, amelytől nem áll távol a számlaadás elmulasztása.

Mulatságos volt olvasni azokat a hozzászólásokat, hogy nem itt, hanem ott kellene kezdeni az adóbehajtást. Meg hogy én addig nem fizetek, amíg ő sem fizet... stb.

Az adócsalásban is nyilván vannak a kezdeményezők, vannak a követők, és vannak a 'ha mindenki ezt csinálja, akkor én miért ne?' mentalitásúak.

Vannak akik nagyban nyomulnak, vannak akik kicsiben. Vannak akik korruptak. Mindet meg kell büntetni érdeme szerint. Aki tízszer annyit lop, arra tízszer akkora büntetést kell kiróni. Ennyi. Nem kell sorrendet felállítani, hogy kivel kezdjük. Az lenne a jó, ha minden csaló tudná, hogy záros határidőn belül sorra kerül. Ez a véleményem, amit a cikkel sugallni szerettem volna, és ezt fenn is tartom.

Egy érdekes problémára viszont nem tért ki a kommentfolyam, ami pont azok olvasása során merült fel bennem: Aki a Tescoban vesz sör 100Ft-ért, annak 25 forint az áfája. Aki meg a KKV-nál ugyanazt 160Ft-ért, annak meg 40Ft. Ugyanazért a termékért többet kell áfázni a kisboltban, mint a hiperben.

No erről találtam ki egy újabb javaslatot, ami talán részben ki fogja elégíteni az itt hozzászóló kritikusokat is.

Erről majd egy külön poszban, valószínűleg holnap, hétfőn. Azt már komoly stílusban, nem úgy, mint ezt. Megpróbáltam, a többségnek úgy látom nem jött be.

Üdv:bogancs

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.11. 14:42:16

Ja, és kapott a poszt 37 lájkot.. :-))

Ezek szerint voltak hozzá nem szóló olvasók, akiknek leesett!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.11. 14:51:11

Ha másból nem, azt hittem, hogy a végén vastaggal kiemelt mondatból mindenkinek leesik az irónia: 'A cigi és a sör jövedéki adójának emelésére így már nem is lesz szükség!'

Meg még a címkek között is feltüntettem, hogy irónia.

Egyébként volt már pár ilyen posztom, mindegyik kiváltot indulatokat az olvasókból. Ha valakit érdekel:

nivo.blog.hu/tags/ir%C3%B3nia

rókafogta 2011.09.11. 15:07:39

@bogancs: Csak annyit tennék ,hozzá " Mulatságos volt olvasni azokat a hozzászólásokat, hogy nem itt, hanem ott kellene kezdeni az adóbehajtást. Meg hogy én addig nem fizetek, amíg ő sem fizet... stb." Sajnos ez nem igazán áll legalábbis a többség hozzászólásában akár csak az enyémben hiszen én úgy gondolom mi a többség tisztességes adó fizetők vagyunk a jövedelmünkhöz képest sőt ma már az sem ritka ,hogy szinte csak adókat fizetünk inkább mint jövedelmünk van. Sajnos a sorrend az nélkülünk is meg van és elhiheted ,hogy mindenki számára irritáló, amikor a nagy többségnek megélhetési gondjai vannak és valóban azt látja akik a törvényeket hozzák (az ö nevükben ) azokra nem vonatkozik, vagy legalább is rengeteg kiskapu létezik. Magyarországon mindenki tudja a Józsi szakembertől kezdve a plasztikai sebészen át az ügyvédekig ,hogy hol mekkora adó elkerülés folyik. Hozzászólásaimban (besúgás)többször is hangoztattam van erre állítólag jól képzett , ösztönzött apparátus.Igen másnak kellene lennie a büntetésnek egy doboz gyufáért , mint pl. egy tételben egy 900 E.Ft műtét elcsalásáért, de ez nem így van (egyébként azok akik ekkorákat tudnak csalni azokat nem szokta bedönteni egy szokásos büntetés, van annyi tartalékuk ,hogy kifizessék, nem úgy mint a " kis csalók", amiben a körülmények is sokszor belejátszanak , nem pedig az új Audi, vagy a következő világvégi nyaralás megfizetése. Arra kíváncsi vagyok mi jön ki a Tesco és a kisbolt közötti ÁFA problémából, bár eleve nem hiszem ,hogy a Teco- ban árult sör ,ugyanaz lenne többnyire, és a számítás se jó mert a 100Ft sörnek az ÁFA tartalma 20 Ft- a beszerzés bruttó árának az ÁFA ja.

kvasztics47 2011.09.11. 15:40:40

@Húsleves: "Én például egy pillanatig sem hittem el, hogy két hét alatt rend lesz"
De azért arra te sem számítottál, hogy másfél év mulva még nagyobb lesz a bűnözés. Ennyire pocséknak nem gondolhattad a zorbán kormány munkáját. Pintér, szerintem nem szívesen csinálja a miniszterséget, de muszály neki, mert a zorbán kezében van. Nem mer lemondani. Igaz, hogy a többiek kötül se mernek. Pl Hofman Rózsa megpróbálta de vissza parancsolták. Azt kell tenniük a mit a zorbán elvár. Nincs menekvés! Még a mezei képviselőknek sem.
Majd, csak, ha összeomlik a rendsze akkor léphetnek le, de akkor már elzavarva lesznek, és a károkozásért felelősségre vonva.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 15:43:33

@Húsleves:

Ki az a "nekünk"? Én nem védem az MSZP féle komcsikat se, de a FIDESZ-es komcsikat se. A különbség ott van hogy te az utóbbiak seggét kinyalod bő nyállal, én meg azt is ugyanúgy utálom. Simicska, Kaya Ibrahim, Tasnádi vs Pintér (hogy a lányát ne is említsem), UD Zrt... muhaha... ezek után Gyurcsányt fikázni...

Kolb Ace 2 2011.09.11. 15:47:10

@Húsleves:

Nem a Fideszre, hanem az MSZP-SZDSZ __ELLEN__ szavaztak. Senki nem adott nekik felhatalmazást az alkotmányos rend megváltoztatására (főleg nem Pozsgay féle MSZMP káderek által), a nyugdíjak ellopására, a saját zsebük közvagyonból megtümésére. Csak a hasonszőrű MSZP-sektől (BKV führerek, meg a 100 milkás zsírdisznó HR igazgató félék) akartak szabadulni, nem egy hasonszőrű tolvajbandát a nyakukba rakni. 3 év múlva ezek is futni fognak a vasvillák elől.

kvasztics47 2011.09.11. 17:45:53

Az imént hallottam egy derék magyar barom állatot, aki aztat monta, hogy dejó, hogy az amcsik is kaptak egy kis ízelítőt a robbantásokból, mer, hogy mennyi embert le bombáztak ők. Gondolom a II. világháboróban a németekre, magyarokra gondolt.
Na az ilyen barom állatok tartják életben a zorbán kormányt és ezek miatt útálna és még jobban megútálnak bennünket az egész világon.
(Horvát országból most jött haza az ismerősöm és mesélte, elsőre, hogy sok helyen tapasztalta, hogy lenézik negligálják a magyarokat). Az az szarba se néznek bennünket Európában, akkor meg nem kéne ezen javítani? Persze a sok baromnak aki még a falujából sem teszi ki a lábát, mitszámít.

Húsleves 2011.09.11. 18:23:48

@kvasztics47:
Nem a bűnözés nőtt, hanem a beismert bűncselekmények száma. Az SZDSZ idején szándékosan leépítették a rendőrséget, szűkítették a bűncselekmények körét ("kisértékű lopás", "szegénységi bűnözés", stb.), és megnehezítették a feljelentők dolgát azzal, hogy a rendőröket abban tették érdekeltté, hogy eltusolják az ügyeket. Ezenkívül, ha az elkövető történetesen cigány volt, akkor a jogvédők a feljelentést rasszista indítékúnak állították be, és mindent elkövettek, hogy megakadályozzák a tisztességes eljárást.

Húsleves 2011.09.11. 18:32:10

@Kolb Ace 2:
Leírtam, hogy nekem mik a szempontjaim. Az nem újdponság számomra, hogy a hozzád hasonló toleranciabajnokoknak mindenki seggnyaló, aki nem azt fújja amit ti, ahogyan az sem, hogy bár te mindkét felet egyformán utálod, de azért mégis csak a FIDESZ tábort tartod seggnyalóknak.
Szánalmas, magyargyűlölő tetű vagy, aki a választókat hibáztatja a vereségért.
Írogassál sok helyre, hogy minél többen lássák, kik vannak a toleráns álarc mögött.

Kolb Ace 2 2011.09.11. 22:21:34

@Húsleves:

Ti meg kommunisták vagytok, Rákosi2 (cigány)führered vezetésével árúsítjátok ki a hazát a bankvezér tartótisztjeiteknek. A magyargyűlölő te vagy, te utálod ennek az országnak a lakosait, hirtelen nem is tudom hogy cigány vagy román származású vagy-e.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.11. 22:26:05

@Kolb Ace 2:

Kisbarátom! Ennek a kommentnek nem sok értelme volt. Ne hagyd magad provokálni, és ennyi!

Don't worry, be happy! :)

Nem az életed múlik rajta, hogy győzzél egy ilyen színvonalú szópárbajban.

Szóval nyugi!

Húsleves 2011.09.11. 22:55:10

@Kolb Ace 2:
Azért jó, ha a hozzád hasonló képződmény ideges, mert ilyenkor beszűkül az agya, és kibukik a valódi énje. Nekem semmi bajom cigányokkal, románokkal, zsidókkal, csak az álszent baloldali rasszistákkal.

kvasztics47 2011.09.12. 07:50:14

@Húsleves: Veled fölösleges vitázni, mert a tényeket mindég a mondandódhoz iagazítod. Úgy átvan itatva a szervezeted a zorbán-szíjj-ártó kommandó hazugságaival. hogy az ecetes olló sem segít. Ahogy szokták mondani, ezután.

Húsleves 2011.09.12. 08:08:45

@kvasztics47:
Örülök, hogy nem tudsz érdemben válaszolni semmire amit írtam, és ezért nem maradt más számodra, mint hogy nyilvánosan blamáld magad azzal, hogy a személyeskedésen kívül nem maradt más a tarsolyodban.
Azért örülök ennek, mert már régóta tudom, hogy a fene nagy felsőbbrendőség-tudatotokon kívül (hülye választók, hülye jobboldaliak, stb.) nem tudtok semmit, nincsenek érveitek, csak ostoba jelszavaitok, mint például a "büntetésnek nincs visszatartó ereje", aminek kb. annyi köze van a tudomány (pszichológia) mai állásához, mint a marxizmusnak a közgazdaságtanhoz.

Húsleves 2011.09.12. 08:11:12

@kvasztics47:
De azért ha lesz érdemi mondanivalód, írj, szivesen válaszolok.

kvasztics47 2011.09.12. 11:52:17

@Húsleves: "De azért ha lesz érdemi mondanivalód, írj, szivesen válaszolok"

Örülök, hogy kitartó vagy és lehet, hogy a más véleménye is érdekel, nem , csak az, hogy a zorbánt megvédd az aljas árulóktól.
Őszintén kíváncsi vagyok, hogy mi hajt téged a zorbán banda cselekedeteinek mentésére. Jobboldali vagy? Én is!
Demokrata vagy? Én is! jó életet akarsz a magyar lakosságnak? Én igen! Törvény előtti egyenlőséget akarsz? Én igen!
Arányos közteherviselést akarsz? Én igen! Szólás szabadságot akarsz? Én igen!
Tudunk ezekről őszintén beszélni? Én igen!

Agyalap 2011.09.12. 12:03:36

@Húsleves: Hiába olvastam vissza jó darabon - nem láttam a fene nagy érveidet.
Aki manapság a magyargyűlölő jelzővel él, szerintem egyenes ember már nem lehet. Ennek oka mindössze annyi, hogy hívjanak valakit Weisznek, Kovácsnak vagy Kohn-nak - attól még magyar. Ez csak a hangulatkeltés.

Húsleves 2011.09.12. 12:38:26

@Agyalap:
Ha te hiába olvastál vissza, nem láttad az érveimet, akkor valószínűleg azt sem fogod látni, amit ezután írok, de azért megteszem, mert lehet, hogy más is olvassa.
1. A "magyargyűlölő" jelző részemről válasz volt nekem címzett véleménynyilvánításra a magyar választókkal kapcsolatban.
2. Azt pedig kifejezetten csúsztatásnak tartom a részedről, hogy zsidó nevekkel dobálózól, mert leírtam, hogy ilyen alapon nem teszek különbséget.

Agyalap 2011.09.12. 13:14:28

@Húsleves: Mondjuk a Weiszt németnek szántam, de ettól még a "magyargyűlölő" jelző nem lesz szalonképesebb számomra...

Húsleves 2011.09.12. 13:39:29

@Agyalap:
Azt én nem tudhatom, te mit minek szánsz. Mondjuk elég köztudott, hogy zsidók vettek fel német vezetékneveket, és az is, hogy miért.
A "magyargyűlölő" pedig azt jelenti, hogy valaki nem szereti a magyarokat, és ez szerintem jól jellemzi az olyan embert, aki a magyarokat lehülyézi azért, mert nem arra szavaztak, akit ő szeretett volna.

Húsleves 2011.09.12. 13:42:19

@kvasztics47:

1. konkrét dolgot idézz légy szíves, mert lehet, hogy amit te mentegetésnek nevezel, az inkább vélemény, vagy helyzetértékelés.

2. nem írtam, hogy jobb oldali vagyok, azt viszont igen (bár nem teljeskörűen), hogy milyen szempontok alapján tartom a jelenlegi jobboldalt még mindig elfogadhatóbbnak, mint a baloldal helyét elfoglaló - általam baloldalinak és liberálisnak egyáltalán nem tartott - embereket.
Miért nem tartom őket baloldalinak? Mert éppen elég időt voltak kormányon ahhoz, hogy érdemben (nem szavakban) tehettek volna a szegényekért és a középrétegekért, de nem tettek. Miért nem tartom őket liberálisoknak? Azért, mert van egy általam nagyon igaznak tartott liberális alapelv: az egyéni szabadság korlátja ott van, ahol még nem mások kárára történik. Ez az apróság nem jut eszetekbe akkor, amikor a szegény 18 éves "gyereket" véditek úgy, hogy nem vagytok tekintettel a tanáraira akik tanítanának ha hagynátok, és az osztálytársaira, akik tanulnának ha hagynátok. És ez az apróság nem jut eszetekbe akkor sem, amikor 20 év alatt a becsületes kenyérkeresetről teljesen leszoktatott embercsoportokat "integráltok" olyan emberek nyakára, akiknek enélkül is éppen elég baja van, nemhogy még naponta 20 ezer forintos kisértékű lopást és "szegénységi bűnözésként" aposztrofált erőszakot is el kelljen viselniük. Ez az apróság nem jut eszetekbe akkor sem, amikor transzparenseket raktok ki "a megfélemlítés is erőszak" felirattal olyan helyeken, ahol sok ember tényleges erőszaktól szenved.

3. Ha "demokrata" alatt a diktatórikus ellentétét érted, akkor én is az vagyok. Sokféle demokratikus kritériumnak beállított hazug lózung szerint viszont nem. Érdemes elolvasni Török Gábor többségi (angolszász típusú) kormányzásról írt blogját, hogy hány szempontból nem demokratikus Nagy-Britannia a mi ellenzékünk szerint.

4. A jólétet nem elég akarni.

5. A törvény előtti egyenlőség alatt én törvény előtti egyenlőséget értek, nem pedig mindenféle humánusnak beállított elveken alapuló törvény előtti egyenlőtlenséget, mint a jogvédők.

6. Én is inkább az arányos közteherviselésre hajazok, de nem zárom ki, hogy a FIDESZ-nek igaza van, és a kisebb elvonás munkára ösztönöz.

7. A szólásszabadsággal kapcsolatban konkrét dolgot írj.

Oregon (TM) 2011.09.12. 14:55:11

Persze, jelentsünk fel mindenkit. Szép hozzáállás.

Agyalap 2011.09.12. 15:15:37

@Húsleves: Nem, a magyargyűlölő abszolút nem ezeket az embereket takarja. Ilyen hogy magyargyűlölő egyáltalán hogy létezhet? Mint a németgyűlölő? Az oroszgyűlölő?
Ez egy nagyon szép kreálmány azok részéről, akik szeretnének valamilyen módon hangulatot kelteni valamely gondolatok mellett vagy ellen.

Húsleves 2011.09.12. 18:35:14

@Agyalap:
A németgyűlölő vagy az oroszgyűlölő azért nem a legszerencsésebb példa, mert ezekkel a szavakkal nem igazán találkoztam még. Zsidógyűlölővel, cigánygyűlölővel, magyargyűlölővel viszont igen.
De ha ez a szó szerinted nem azt takarja, amit írtam, hanem csak hangulatkeltésre jó, akkor mondj rá jobbat, és máris megoldódott a probléma.

kvasztics47 2011.09.13. 07:52:02

@Húsleves: Elfogadod e azt, hogy az erőszak erőszakot szül? Ha igen, akkor be kell látnod, hogy az iskolai nevelés nem kizárólagos eszköze a büntetés, erőszak alkalmazása. Aki, már gyerekkorába hozzá szokik a büntetéshez, siker élménye nincs, akkor felnőtt korában ugyan ezt folytatja, és nem fél a büntetéstől mert megszokta és úgy sem tugja elkerülni.
Ennyit a tanár védelemről. Még annyit, hogy a jó tanárnak nem az egyedüli képessége a büntetés.

A kis értékű lopásokat azzal nem lehet megszűntetni, hogy bebörtönözzük. Minden börtönben töltött nap 6-9.000 forintjába kerül az adófizetőnek. Akit 20e forintér, 30 napra elzárnak, min 180e forintunkba kerül. És még a huszas sem lesz meg. Ezért ez a megoldás sem jó.
A jogvédők elvtelenül védésével kapcsolatban annyit, hogy a jogvédők valóban kifogásolnak sok olyan elvet a törvényekben ami több kárt okoz mint hasznot, azomban konkrétan jogszerűen járnak el.
A szólás szabadsága, az amiért már Petőfi is harcolt. Az amikor a klubrádió frekvenciájára olyan pályázatot írnak ki ami megszűntetné a rádió eddig folytatott tevékenységét és ezzel ez a műsor megszűnik. Pedig önként hajlandó voltam 6 hónap működés finanszírozásához hozzájárulni.

Húsleves 2011.09.13. 10:13:07

@kvasztics47:

"be kell látnod, hogy az iskolai nevelés nem kizárólagos eszköze a büntetés, erőszak alkalmazása."
Te különbséget tudsz tenni "nem kizárólagos eszköz" és "kizárt eszköz között"? Az ilyen sarkításokra azért nem vevő már senki, mert kiismertük már az ilyen sarkításaitok "logikáját" és következményeit. Az a baj veletek, hogy még mindig abban a hitben ringatjátok magatokat, hogy az embereket meg lehet vezetni szándékos félremagyarázásokkal.
Összefoglalom neked a lényeget: nem arról van szó, hogy kizárólag büntetést kellene alkalmazni, hanem arról, hogy elvettétek a tanár utolsó lehetőségét, a büntetést és a kizárást, hogy megvédhesse magát és a normális gyerekeket, és hogy a saját - általatok gyakran hangoztatott - alapelvetekkel ellentétben egy kezelhetetlen "gyerek" érdekét elébe helyezitek sok ember érdekeinek.

"A kis értékű lopásokat azzal nem lehet megszűntetni, hogy bebörtönözzük."
Ugyanolyan sarkítás, mint az előző. Kizárólag erre nem lehet alapozni, de meg kell adni a lehetőséget arra, hogy aki visszaél azzal a jogával, hogy a ti sokszor hangoztatott liberális alapigazságotokkal szemben más kárára gyakorolja a tőletek kapott extrajogait, miszerint büntetlenül veheti el a más értékeit naponta 20 ezer forintos adagokban, azt meg lehessen fékezni. De ez a probléma könnyen feloldható, ha azt mondod, hogy te fogod megtéríteni az áldozatok kárát, ami személyenként nem jelenthet nagyobb terhet számodra havonta 30 x 20 ezer, azaz 600 ezer forintnál. A jóság és a tolerancia ugyanis nem azt jelenti, hogy más faszával vered a csalánt.

"Minden börtönben töltött nap 6-9.000 forintjába kerül az adófizetőnek."
Ennek nem így kellene lennie, és elég morbid dolog olyan érvvel dobálózni, ami szintén az álszent jogvédőknek köszönhető. A világ legfejlettebb demokratikus országának gyakorlatában bőven találhatsz példát arra, hogyan lehet hatékonyan működtetni a börtönöket.

"A jogvédők elvtelenül védésével kapcsolatban annyit, hogy a jogvédők valóban kifogásolnak sok olyan elvet a törvényekben ami több kárt okoz mint hasznot, azomban konkrétan jogszerűen járnak el."
A jogvédők elvtelenül védésével kapcsolatban annyit, hogy a jogvédők a jogszabályok mögé bújnak akkor, amikor ez az érdekük, viszont támadják a jogszabályokat akkor, amikor mást akarnak, ilyen például a kábítószerlegalizáció, és a rasszizmus. A rasszista bűncselekményekkel kapcsolatban jogot formálnak arra, hogy felülvizsgálják a korábbi ítéleteket, annak ellenére, hogy ők járták ki, hogy tilos legyen ilyen témában statisztikákat gyűjteni. Másnak tilos, nekik szabad, ennyit a jogvédőkről. És a rasszista búncselekményekkel kapcsolatban most éppen azon dolgoznak keményen, hogy magyarokat ne védjen, csak másokat. Hogy a "halál a magyarokra" feliratú botokkal magyarokra támadás ne legyen rasszista bűncselekmény, ezzel szemben a magyarok részéről a megfélemlítés is erőszak, ahogyan a gyöngyöspatai műbalhé táblácskáiról megtudhattuk. Ennyit az egyenló bánásmódról. Itt van a forrás:
index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/

Agyalap 2011.09.13. 10:30:58

@Húsleves: "aki a magyarokat lehülyézi azért, mert nem arra szavaztak, akit ő" az egyszerűen szűklátókörű paraszt.
Az ilyen lehülyéz bármilyen témában bárkit, egyszerűen tuskó.

Húsleves 2011.09.13. 11:18:34

@Agyalap:
Alapvetően igazad van, csak ha visszaolvasod a saját konklúziódat, ilyen kifejezésekkel találkozol: "szűklátókörű paraszt", "tuskó".
Az igaz, hogy te azokra írod, akik lehülyéznek másokat, de valószínűleg mindenki úgy emlékszik, hogy vele személyeskedtek először, ő csak hasonlóan válaszolt.
De ismétlem, az alapproblémát tekintve teljesen igazad van. Ha a lehülyézés nem lenne "érv", akkor még az is lehet, hogy ellentétes véleményű emberek néha kölcsönösen elfogadható álláspontra jutnának.
Ami már majdnem minden magyar embert érint, az a frusztráció. Kertész Ákos elhíresült kirohanása tartalmilag abszolút elfogadhatatlan, a magam részéről egyértelműnek tartom, hogy el kellene venni tőle a Kossuth-díjat. De ettől teljesen függetlenül emberileg nagyon is tanulságos, hogyan jut egy értelmes ember odáig, hogy ekkora baromságokat legyen képes mondani. Hát hogyne frusztrálna valakit, hogy vannak olyan helyek, közösségek, ahol nem számít, hogy mit alkotott, hogyan élt, csak ennyi számít: ő egy zsidó? És miért sértő ez a szó? Semmi másért, csak azért, mert sértésnek szánják.
Ugyanez a frusztráció az alapja annak a rossz válasznak a kisértékű lopások és a szegénységi bűnözés áldozataitól, amit a fantasztikus empátiával megáldott jogvédők rasszizmusnak állítanak be.

kvasztics47 2011.09.13. 13:35:45

@Húsleves: Veled aztán hiába való vitatkozni, ha azt írod, hogy a jogvédők a jogra, törvényre hivatkoza, amögé bújva cselekszenek.
Hát talán a törvénytelenség talaján kéne állniuk?
Ez annyira abszurd, egysíkú gondolkodásra vall, ami értelmetlenné tesz bármi vitát.
Vissza kéne menni az alapfokú szöveg értés kezdetéhez, hogy szót tudjunk érteni.

Húsleves 2011.09.13. 15:43:36

@kvasztics47:
Akkor hát megkaptad a lehetőséget, megkaptad a válaszokat, és újra bebizonyítottad, hogy nincsenek érveid. Nem csodálom, mert az egész hamis ideológiátok ugyanolyan védhetetlen, mint a marxizmus vagy a scientológia.
Én pedig megismétlem: nagyon hasznos, ha a hozzád hasonlók szorgalmasan kommentelnek, hogy minél többen lássák, kik vagytok valójában.
Ha lesz mondanivalód, majd válaszolok, addig pedig csak fröcsögj és szitkozódj, ahogy jogvédőhöz illik.

Agyalap 2011.09.14. 14:11:13

@Húsleves: Magam is birkáknak tartom a magyarokat, és én is része vagyok a nyájnak. Tizedennyért már kocsikat borogatnának Párizsban, de nálunk nyugi van szeretvetisztelt kormányunk (mostani és előző is!) minden hülyesége ellenére.Ezt vidáman hangoztathatom is, mert nem vagyok közszereplő, és barátaim vagy elfogadják nézeteimet - vagy nem.
Kertész nyilatkozatát viszont egyértelműen az őt jutalmazó kéz megharapásának tartom és különben is elfogadhatatlan.
süti beállítások módosítása