Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Politikusnak lenni jó?

2011. szeptember 21. - bogancs

Olvasgatom a netes hozzászólásokat, és 80%-ából süt az Orbán-gyűlölet. Lám, milyen nagyot fordult a kocka egy év alatt. No persze a miniszterelnök mindent megtett azért, hogy ez így legyen, értve ezalatt, hogy nem éppen népjóléti intézkedésekkel, inkább népnyúzó és megszorító csomagokkal állt elő eddigi kormányzása alatt.

No de mégis, az embernek az az érzése, és a közvéleményutatások is ezt támasztják alá, hogy a választópolgárok valamennyi politikustól elfordultak. A legutóbbi mérések alapján már csak 40% tudna magának pártot választani.

Felmerül a kérdés, hogy miért nincsenek jó és szerethető politikusaink, akik a nép érdekét szolgálják mindenekfelett? Miért az adókat emelik folyton, ahelyett, hogy csökkentenék? Nem olyan nehéz dolog ez. Vagy mégis? Esetleg félreértjük őket?

Az irónikus és ütős választ Archenemy kolléga örökzöld cikkében fedeztem fel, amit azóta is időről-időre elolvasok, mert olyan jól sikerült, és mindig jót nevetek rajta. Talán nem haragszik meg, ha írását ezúton is közzéteszem:

A politikusok olyan államférfiak, akik az állam ügyeit intézik, például kölcsönöket vesznek fel, vagy adókat módosítanak. A politikusok éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy az ország lakói nyugodtan hajthassák álomra fejüket egy dolgos nap után!

Sajnos napjainkban egyre jobban elterjed, hogy a politikusokat leszólják, munkájukat semmibe veszik. Ez azért van, mert a sok suttyó parasztnak minden magas, ami nem a zabálás-szarás-baszás háromszögből kerül ki! Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?!

Barom.

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr903244718

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyilvánosság diszkrét bája 2011.09.22. 17:45:41

Az államtitkárok élete nem csak játék és mese. Folyamatos küzdelem az, és nem egy esetben a logika az ellenfél....

Trackback: Kussuth-díjat Kertésznek! 2011.09.22. 16:27:44

Fidesz-MDF javaslat nyomán tavaly augusztusban visszaállította Gömbös Gyula díszpolgári címét Orosháza önkormányzati testülete. Kertész Ákos író 2002-ben adományozott díszpolgári címének visszavonását négy fővárosi fideszes képviselő kezdemén...

Trackback: Rohamosan Változó Ellenségkép 2011.09.22. 16:26:49

 Újra ősz, újra parlamenti ülésszak, és újra fészbuk......    Elmúltnyolcév, IMF, államadósság, devizahitel, bankok, és a legújabbak az euróválság, és az elmúlthúszév. (Az elmúlt20 még annyira új, hogy ezen a nem túl régi videón még nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KenSentMe 2011.09.22. 16:30:59

@VRbagoly: Bocsánat, nem "államfői", hanem "államférfiúi".

s 2011.09.22. 16:31:19

"Felmerül a kérdés, hogy miért nincsenek jó és szerethető politikusaink, akik a nép érdekét szolgálják mindenekfelett?"

Megadnám a válasz erre a kérdésre, ugyanis tudom. Azért nincsenek, mert az első olyan garniturával, aki nem ilyen volt, senkik - hangsúlyoznám tehát S E N K I K - nem indultak el egy sétára a mindig oly hangultatos Dunához, hogy belelövöldözzék őket, mint a veszett kutyákat. A többi ebből azt szűrte le, hogy mindent lehet. Hát, baszod, azért abból, hogy nem volt mostanában ilyen séta, még nem kellene azt következtetned, hogy speciel nem is lesz egyhamar. Lesz, barátom. Jobb, ha úgy készülsz, hogy lesz.

benoke77 2011.09.22. 16:35:21

"Műveljük kertjeinket". Asszem én ennél maradok.

Terézágyú 2011.09.22. 16:37:31

@benoke77:
""Műveljük kertjeinket". Asszem én ennél maradok. "

Ez az!

Ha engedik ezek a politikusok...

Alternatív 2011.09.22. 16:39:03

"Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?!

Barom."

Mert tisztességes akarok maradni, és nincs pofám azt hazudni, hogy mindenhez értek.

Alternatív.

Táskás Tóni 2011.09.22. 16:41:45

Mi van akkor, ha a suttyó parasztok éppen a politikusaink. Tisztelet a kivételnek. De! Semmiképpen nem kivétel a Jobbik a fideszes és a kdnp-s képviselő

Mr. Waszabi 2011.09.22. 16:43:11

Politikusnak lenni jó. Tényleg. Kitüntető érdem. Csak is a legjobbak alkalmasak rá. Kezdetnek kibaszott kemény tudattágulást igényel, ami egyetlen kábítószerrel sem érhető el, sem jóga gyakorlattal.
Kiszakadni a szüleid, az iskola, a társadalom és a törvények által beléd nevelt erkölcsi béklyóból. Mert hogy politikusként megváltozik az emberekhez való viszonyulásod. Onnantól tömegekben, trendekben, érdekcsoportokban kell gondolkodnod. Kitől, mikor, mit fogadtál el, s ezért mivel tartozol, kinek érdekében mikor, mivel kell megalkudnod.
Amint látjuk a gyakorlatban, feldolgozhatatlan matematikai problémák végtelen, kusza halmaza generálódik az "akiknek eladtam magam biankó" és az "akiknek elszámolással, felelősséggel tartozom" halmazok közötti érdekütközésekből. Egy pohár forrásban levő víz molekuláinak ütközéseit könnyebb grafikusan modellezni iPad-en, mint emez problémát menedzselni politikusként.
Ezért inkább ki kell fejlesztened tudatodban egy komplett hazugság központot, amely 6 lépésre előre, 8 szálon képes párhuzamosan hazugságokat gyártani a különböző érdekcsoportok számára. Hát, mindez baromi nehéz, tényleg kiemelkedő emberi teljesítmény kell hozzá, nem alkalmas akárki.

benoke77 2011.09.22. 16:43:35

@Terézágyú: Hát jobban teszik, mert nagyon éles a metszőollóm:-) Viccet félretéve: Eljöhet az a pillanat amikor már én sem leszek ilyen türelmes, hisz a béketűrés egy ponton túl már nem érdem, de ezeken én nem vitatkozom.

Táskás Tóni 2011.09.22. 16:44:37

@VRbagoly: Dajcs tompika tehetséges politikus. 5 milliárd ft-nak vert a seggére az egyszeri minisztersége alatt a beléptető rendszerrel. A többiről nem tudunk, vagy csak aprópénz ehhez képest.

gúnár 2011.09.22. 16:45:56

MI barmok azt hittük, h ZORBÁN lesz a brand new NEÓ,de hamar kiderült, h erre rákeféltünk, egy KOVÁCS ügynökkel több lett, ennyi történt.
Mit tehetünk?
Várjuk a csodát, vagyis a SYSTEM ERROR-t

qwertzu 2011.09.22. 16:45:59

Szerintem azért, mert a tömegdemokrácia alapvetően el van baszva.

Azért mert 8 millióan megszavazzuk, hogy hogyan költsük el azt a pénzt, amit hárommillió ember keres meg.
Azért mert 8 millióan megszavazzuk, hogy vegyünk-e fel olyan hitelt jóléti kiadásokra, amit a hárommillió dolgozó embernek kell visszafizetnie.
Azért mert csak úgy lehet választásokat nyerni, ha betarthatatlan dolgokat ígérünk.

Lehet hogy méltán rühelljük politikusainkat, de esélyük sincs.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.09.22. 16:47:10

Politikusnak az megy aki a saját szakmájában alkalmatlan, hülye és sikertelen, kudarcot vallott. A hatalom mellé dörgölőzve éli ki diktátori, uralkodói, kivagyi hajlamait a hatalomvágy mellé a szarháziság is párosul.
Szép példája ennek a mostani nemzeti banda!
Normális ember nem megy politikusnak!

Nándo 2011.09.22. 16:48:39

S bár az elemzés találó, de azért hadd legyek most egy picit a néppel: egy-másfél év után eltűnt a lila köd, a kognitív disszonancia redukció éppen múlóban, s a nép elkezdett emlékezni arra, hogy a FIDESZ pont azzal nyert magasan választásokat, hogy ők tudnak máshogy kormányozni. Hát nem tudnak. S ugyanúgy haz... akarom mondani kommunikálnak.
Hát nem ők mondták, hogy van itt pénz, csak ellopják? Most meg hát "az elmúlt nyolc év rossz...).
Hát nem ők mondták, hogy nincs válság, csak rossz kormány? Most meg hát "a körülmények...".

Akkor meg tartsák ehhez magukat!

mim 2011.09.22. 16:49:12

Eredményes politizáláshoz pénz és kapcsolat kell. Nem véletlen, hogy üzletemberek (ill azok gyermekei) és politikusok gyermekei veszik át a stafétabotot.
Ugyanis egy átlag ember csak rendkívüli körülmények között képes ezek nélkül annyira kiemelkedni, hogy tartósan elérhessen valamit.
Továbbá nyilvánvalóan fel kell hagyjon az addigi életével, hiszen ez teljes embert kíván. Ez megintcsak egy biztos anyagi hátteret vagy elkeseredett/ hiper ambíciózus személyiséget feltételez.

A politikusoktól meg azért fordulnak el, mert nem tudnak velük azonosulni. Legtöbben nincsenek olyan helyzetben, ami ezt lehetővé tenné. És ahogy a szakadék növekszik a politikus+őket kitermelő réteg és az átlag szavazó között, úgy hízik csillagászati távolsággá a köztük levő űr is.

szita szita péntek 2011.09.22. 16:49:50

Nem reklámnak szánom, egyszerűen csak nem fér ide a címben feltett kérdésre a válaszom - miközben meg a blogomban leírtam.

fotelharcos.blog.hu/2011/09/15/megerteni_a_politikust

Egyéb kérdés?

Gyors és gépkocsivezető 2011.09.22. 16:50:29

Valaki árulja már el: ki a tököm tolja ki az ilyen harmatos lepkefing gyengeségű posztokat címlapra?

Politikus manapság az lesz, aki nem tud (nincs képessége?!) érvényesülni másképp, de nyelve hosszú. Kispofám, azért nem lesz mindenkiből politikus, mert nem tud (nem képes?!) komoly pofával előadni azt a maszlagot, ami ellen tegnap még hevesen tiltakozott. A konszenzuskészség hiányát meg fel sem emlegetem, ha hébe-hóba voltak/lesznek jó ötletek, mindig előkerül a tuti jelszó: nem, és akkor sem!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.22. 16:55:05

@Gyors és gépkocsivezető:

A te harmatos lepkefing gyengeségű kommentedet is beengedtük ide, nem?

Mellesleg az is látszik belőle, hogy nem értesz semmit az egészből. :)

isti77 2011.09.22. 16:55:11

Az utolsó mondatra válaszolva: hát azért, mert nem mindenkinek vannak meg hozzá a szükséges személyiségjegyei, meg esetleg a gyomra.
Sokan vannak, akik nem elég:
- gátlastalanok, törtetők
- tisztességtelenek, korruptak
- kétszínűek, alattomosak, köpönyegforgatók, megalkuvók
ahhoz, hogy (sikeres) politikusok legyenek. Ha meg valaki nem lehet sikeres a tudatosan választott szakmájában, akkor nincs is értelme belekezdeni, nemde?
Pl.: miért nem az ország legjobb közgazdászprofesszora a gazdasági miniszter? Talán mert szakmailag nem lenne alkalmas? Ugyan. Bizonyára a fent említett személyiségjegyei hibádzanak ahhoz, hogy jó fidesznyik legyen. Meg esetleg a motivációja hozzá, nem utolsósorban az említettek miatt. Pedig mennyivel jobb lenne az országnak, ha nem egy megbízható pártkatona, hanem egy kiváló szakember ülne mindegyik miniszteri székben. Nem?

s 2011.09.22. 16:57:16

"Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?!"

Megadnám a válasz erre a kérdésre is, ugyanis ezt is tudom. Azért bazdmeg, mert orbánnak+gyurcsánynak+senkinek sincs akkora valaga, hogy az öszzes csapkodó nyelvecske beleférjen, amelyik hangszálig akarja kinyalni a szart belőle. Teccikérteni? Vagy te azt hitted, hogy első lehetsz ezek előtt? Micsoda tökkelütött baromfasz vagy!

Gyors és gépkocsivezető 2011.09.22. 16:57:39

@bogancs: Ennyire tellett? Mondjuk tőled nem is vártam mást...

isti77 2011.09.22. 16:58:00

Hát ha még mindegyik képviselői székben ilyenek ülnének...

zladko 2011.09.22. 16:58:47

"Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?!"

Azért kispofám mert nem lenne gyomrom hozzá hogy naponta átdobjam a palánkon az embereket, és a nyilvános pofátlan lopáshoz sem (röviden nem vagyok se nárcisztikus, se pszichopata). Emellett háttérember vagyok nem szeretem magamat mutogatni és majomkodni a közösség előtt. Aki szereti megy valóságsózni megasztározni, vagy politikusnak.
Harmadrészt pedig nem voltam/vagy volt apám a NAGY PÁRT-ban vagy a húsosfazéknál a rendszerváltás környékén.

Ettől még látható hogy kevés kivétellel a legtöbb intézkedésüket egy retardált csimpánz is tudná "hozni" és a hozzá elvárt rendkívül "szép" eredményt is...

De nézzük más irányból. Ártatlanak és okosak a politikusaink. Akkor miért vagyunk európa sereghajtói, miközben egy rakás lehetőségünk van? Miért kerül minden sokkal többe mint nyugatra amikor itt ahhoz képest még a bérköltség is egy vicc?
Példának okádék, miért kerül nálunk majdnem annyiba km-enként egy vasúti pálya 160 km/re feljavítása, mint a franciáknál egy vadi új építésű pálya 240km/h-ra? Miért itt a legdrágább az autópálya/km? Miért tudtak feleannyi pénzből a grand canyon felett vagy 4x olyan hosszú hidat építeni mint amiből itthon a margit hidat felújítják?
Hát nem a feketemunka miatt... nem az ilyen filléres mutyik miatt hanem a nagy mutyik miatt nagykutyákkal és politikusokkal vagy azok által kinevezett tisztviselőkkel.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.22. 16:59:08

@isti77:

"mennyivel jobb lenne az országnak, ha nem egy megbízható pártkatona, hanem egy kiváló szakember ülne mindegyik miniszteri székben. Nem?"

Talán az a probléma, hogy a választó nem tudja eldönteni a kampányban, hogy ki a kiváló szakember.

"hát azért, mert nem mindenkinek vannak meg hozzá a szükséges személyiségjegyei, meg esetleg a gyomra."

Úgy gondolod, hogy akinek megvan, az még lehet jó politikus?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.22. 17:00:36

@s:

"Vagy te azt hitted, hogy első lehetsz ezek előtt?"

De hisz a választók (például te) döntenek, nem?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.22. 17:02:22

@zladko:

"Azért kispofám mert nem lenne gyomrom hozzá hogy naponta átdobjam a palánkon az embereket, és a nyilvános pofátlan lopáshoz sem (röviden nem vagyok se nárcisztikus, se pszichopata). "

De lehetnél jó politikus.. Szavaznék rád. Persze azért a gazdasági programod is érdekelne.

diesel12 2011.09.22. 17:02:25

Nem egyszerű az biztos. De az is, hogy nincs mit csodálkozni, hogy rühelli őket mindenki. Korrupt, hazug, ígérgető senkiházi emberek. Hiteltelenek, nem szavahihetőek, következetlenek. Nem mutatnak példát, nem áldozatkészek. A munkájuk eredményessége igen csak kétségbevonható. Mégis melyik politikus és mitől lehetne "követhető"?
"A politikusok éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy az ország lakói nyugodtan hajthassák álomra fejüket egy dolgos nap után! " . :-))))
Ha ez vicc akkor nagyon ott van, ha nem akkor lehet igaz, de nem magyar politikusokról szól.

gúnár 2011.09.22. 17:02:47

A politikusok olyan állatfaj, akik az állam ügyeit intézik közszolgákkal, például kölcsönöket vesznek fel maguknak, vagy adókat módosítanak felfelé. A politikusok éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy lopjanak,csaljanak,hazudjanak,és elvárják,hogy az ország lakói nyugodtan hajthassák álomra fejüket egy dolgos nap után!
Sajnos napjainkban egyre jobban elterjed, hogy a politikusokat leszólják, munkájukat semmibe veszik,teljesen jogosan. Ez azért van, mert a sok suttyó parasztnak(politikus) minden magas, ami nem a lopás-mutyizás-gombnyomogatás háromszögből kerül ki! Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?!
Mert okádni tudnék ezektől...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 17:05:51

" Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?!"

Mert van gerince, vaze! Azért.

Nézd már meg a magyar politkusokat...! Melyiknek nincs vaj a füle mögött? Melyiken látszik, hogy az országért tesz?

Államférfi meg ezek között bazmg akkora a különbség, mint a fagyáló meg a házipálinka között...

FSM-hívő 2011.09.22. 17:06:44

"Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?! "

Az orvosi vizsgálaton kibuknék, ugyanis van gerincem, ami kizáró tényező a pályára :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 17:08:25

@bogancs: Ha egy őszinte ember kerülne a Parlamentbe, szerintem pártfüggetlenül csinálnák ki nagyon gyorsan.
De az is biztos, hogy az a párt, aki betartja, amit ígért, tuti pár ciklust előre megnyert.

Bár a Fityisz mostani ámokfutása után már szerintem senkinek nem fognak hinni az emberek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 17:09:48

@bogancs: A kiváló szakemberek általában a szakmájukkal foglalkoznak.

aoki 2011.09.22. 17:11:00

Én nem látok bele, és talán nem is fogok soha belelátni a politiksok munkájába. Nem tudom, hogy néz ki Pl: Kövér László egyetlen munkanapja (pedig nagyon érdekelne). De az tény, hogy itt valami nagyon el van baszva! A legtöbb politikus számára első a pártérdek. Az, hogy mielőtt meghoznának egy intézkedést, meg kell nézni, hogy melyik haver érdekeit sértheti. Amíg a kormányzás ilyen alapokon nyugszik, addig érdemi változás nem lesz.

becike4 2011.09.22. 17:11:49

Azért nem vagyok politikus,mert van gerincem,képtelen vagyok milliók szemébe hazudni,vizet prédikálni,és bort vedelni,mások által megtermelt javakat gátlástalanul magamévá tenni,magamat törvényen kívülinek tartani stb,stb.

Barom

clegane 2011.09.22. 17:19:22

most komolyan ennek a "csinálj jobbat vagy ne kritizáld" című unalmas szar elbaszott otromba demagóg utolsó köcsög szemellenzős pöffeszkedő beképzelt realitástvesztett (stb) érvelésnek kellett egy külön posztot szentelni?
komolyan?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 17:24:30

Egyébként félreértés ne essék. Generálisan persze mindenki "utálja" a politikusokat, mert.

Ellenben a legtöbbeket nem zavarnák, sőt, ugye az állam működtetéséhez szükség is lenne a munkájukra. Nem ez a baj velük, sőt, nem is a megszorítások. Azokra szükség van, mert szarban az ország.

Az a bajunk, hogy már 20 ÉVE bazmeg szarban az ország, és gyak. eddig mindegyik kormányzó (rabló)banda nagy ívben szart erre (talán a 98-2002 kormány nem ANNYIRA), és ez az, ami idegesítő, és undorító. És emellé még az is, hogy sorozatosan full hülyének nézik az embereket.
Gyak. én ettől a 2/3-adtól azt vártam, hogy akkor elindulunk valamerre, ha nem is a 100% jó úton, de végre lesznek változtatások. De ezt a faszkodást, és komplett idiotizmust, amit most művelnek, hát ezt nem vártam.
És nem a szocikhoz mérve, mert ők nem mérce.

s 2011.09.22. 17:28:13

@bogancs: Nem vagyok a 2/3 része, ha erre gondoltál.

escéhá 2011.09.22. 17:28:40

Takáts Tamás helyettem is megfogalmazta:

Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek
politikus.
Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Tiszta még a szívem, nem vagyok én az a típus!

Az is még a bajom, hogy nem lehetek bűnöző.
Az is még a bajom, hogy nem lehetek bűnöző.
Pedig döglene utánam az összes pesti nő!

Az a bajom nekem, hogy becsületes srác vagyok,
Gyönyörű babámhoz mindig hazaszaladok.

Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Mert tiszta még a szívem, nem vagyok én az a típus!

[szólók]

Hééé, az az én nagy bajom, hogy becsületes srác vagyok,
Édes asszonykámhoz mindig hazaszaladok!

Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Tiszta még a szívem, nem vagyok én az a típus!

yoda-jedi 2011.09.22. 17:29:47

senki nem akarja a gerincét leadni...

minden politikus aljas gerinctelen, buta lusta g@ci...

a normális ember nem mocskolja be magát. tartja a távolságot...

Oszó 2011.09.22. 17:30:59

@clegane:
Márpedig akár hiszed, akár nem ez a helyzet: vagy megragadsz minden lehetőséget hogy véleményt nyilváníts, demonstrálj -ha van véleményed, szavazol minden alkalommal, (olyan nincs, hogy nincs kire szavazni, a legkisebb rossz mindig rendelkezésre áll)
Vagy Kádár jó tanítványaként várod, hogy valakik csináljanak neked jó országot, és csak arra figyelsz, hogy ami történik körülötted az otromba, demagóg, vagy esetleg szemellenzős pöffeszkedő stb.

nyehehe 2011.09.22. 17:34:01

@Miazmás: "a politikus elszórja Skodára a lóvét..."

LOL! Vettek volna Daewoo-t, igaz? :-)

Tita nick 2011.09.22. 17:35:48

Mogyorós a négyzeten, pedig volt híre-hamva nélkül, ezentúl erdő levesek. Be4lehuppanni gőz, toláskor gége, kéretik, feleséggel pláne torz. Hattyú kikelettel törpilla.

Naná hogyne. Feltör kórházak párnás hamuja. ki? Érdig mószerolva süket. ja.

Tervgazdálkodása szecessióval turbánt okol. Zamárdi puskatusban zárolva injektív osztalék. Többedmagával puhatol földigiliszta cézium-izotópjait elmélkedve? Guriga! Jópofán Akhilleusszal Vágó. No. Lejtmenetben ultrahangban dinoszaurusz a pasztőrizált.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 17:38:50

@Oszó: Az a baj, hogy kormány nem engedhet tüntetőknek, mert akkor mindenki dróton rángatja.
Sztrájkot meg leszarják, vannak saját orvosaik, guardjaik, szolgálati Audi viszi őket...
A sztrájk csak addig volt hatásos, amíg a célpontnak közvetlen kára származott (a gyárosnak) a melósok sztrájkjából.
Nos, egy MÁV sztrájk esetén a MÁV vezére mit szenved el? Semmit, csak az utasok szopnak.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.09.22. 17:39:37

A dolgot én úgy látom, hogy ahhoz, hogy valaki sikeres politikus legyen, tudni kell manipulálni, hülyíteni az embereket. Közhellyé vált, de mégis igaz, hogy egy kamu dolgot állítani, ami népszerűvé tesz, csak egy mondat, míg megcáfolni tényekkel lehet akár egy 10 oldalas tanulmány is. A populista politikus ezt használja ki. Ehhez viszont tehetség is kell. Mármint nem az az egy mondat megírásához, hanem annak az előadásához. Meg eleve az oda való eljutásig hol taposni, hol segget nyalni kell, de ami a legfontosabb, sikeresen építeni a kapcsolati hálót.

És hogy még jobban belemenjek a dolgokba, elgondolkodott már valaki azon, hogy kit is tartunk okosnak, tehetségesnek, stb.? Nem egy embert láttam, akit lehülyéztek, csak mert 0 a tehetsége a kommunikációban, közben meg valójában neki volt a legnagyobb hozzáértése azon a területen, amely szerint lehülyézték.

Tehát alapvető, hogy a jó kommunikációs készség minden területen fontos az elismeréshez, a politikában meg pont az elismerés hozza meg a sikert (=megválasztanak). Ezek után azonban az ország dolgait is vinni kéne. Én azt nem tudom, hogy létezik-e olyan ember, akinek jó a kommunikációs készsége, hozzáértő és még becsületes is. Mert a jó politikusnak ez a feltétele. Hozzáértő alatt természetesen nem azt értem, hogy ért a feljebb jutáshoz, mert azt a kommunikációs készségbe soroltam ebben a modellben. Mert meglátásom alapján ilyen kormányfője még nem volt az országnak, de nehezen tudom elképzelni, hogy lenne ilyen ember egyáltalán.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.09.22. 17:42:34

@bogancs:
"Talán az a probléma, hogy a választó nem tudja eldönteni a kampányban, hogy ki a kiváló szakember."

Az igazság az, hogy olyan ember kellene, aki az én hármas feltételeim közül 2-nek megfelel, tehát jó kommunikációs készsége van, ezért megválasztják, becsületes, tehát jót akar az országnak, ezen kívül pedig ugyan nem ért hozzá, de el tudja dönteni, ki ért hozzá. Aki ért hozzá az meg kormányoz helyette, ő csak az arcát adja. De ez is idealizmus, de persze még nagyobb idealizmus azt gondolni, hogy a választó el tudja dönteni ki ért hozzá.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 17:43:22

@Miazmás: Nos, akkor ha Audit vesznek?
A lecserélt autóparknak elvileg elég magas volt már a szervízigénye, ráadásul sokféle autóból állt.
Kérdés, ez mennyire igaz, de lehet akár igaz is.

Ellenben az nem fér a fejembe, hogy a BKV és a MÁV vezéreinek minek szolgálai autó?
A saját szolgáltatását használhatná ingyen... Lehet, hogy akkor azt is tudná, mit igazgat.

árnyékgyuri 2011.09.22. 17:44:46

Én tulképpen politikus is vagyok (polgármester). Szerintem nem jobb és nem rosszabb, mint más meló. Néha itt is vannak feloldhatatlan stresszek, néha meg marha jó, amikor tényleg el tudsz intézni valakinek/valakiknek valamit. Akinek fontos, hogy legyen valaki, az feltétlenül próbálja meg, mert óriási visszaigazolásokat, kap - szinte helyi celeb lesz. Akinek ez nem fontos, annak még mindig ott van a viszonylag kevés és kötetlen munkával megszerezhető nem rossz pénz. DE! Aki túl komolyan veszi (küldetéstudat stb), vagy túl mohó, az nagyon megszívhatja, testileg, lelkileg. Egyesek beledöglenek, hogy már nem főszereplők. Nekem kezd elegem lenni belőle, valszeg a munkám mellett háziállatokkal és kerttel fogok bíbelődni, mert már nincs türelmem a reakciók megfigyeléséhez, alkalmazkodáshoz, helyes kommunikációhoz stb. 20-30%-kkal kevesebb lesz a pénz, de az időm meg több, így kinézhetem az olcsóbb szórakozásokat.

s 2011.09.22. 17:44:54

@Zabalint: Ez nem ennyire bonyolult. Sikertelenség esetén a pályázót kivégezzük, és ezt persze előre közöljük. (észak-koreai modell)
Ez drasztikusan csökkenti a pályázók számát, ugyanakkor azt is biztosítja, hogy a jelölt birtokolja a siker receptjét. Szerintem.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.09.22. 17:47:15

Zseniális poszt, csak gratulálni tudok!
A holnapi címlaphoz javaslom ezt:
kigondoltam.blog.hu/2010/03/22/politikusok

mizie 2011.09.22. 17:47:29

Egy az hogy bárkiből lehet politikus.
A másik, hogy a jó politikus attól jó pillanatnyi örömet okoz vagy attól hogy a polgár száráa pillanatnyilag láthatatlanul (persze ha utánanézne nagyon is látható lenne), de 1-2-5 éven belül a döntései következtében jó lesz az országnak.

Az előbbi politikus típus az ami itthon van.

nyehehe 2011.09.22. 17:48:49

@gúnár: azért eddig jól teljesítenek a fiúk! Irdatlan megszorítások várhatók, mégsem lázong a nép. Ha szarban van a költségvetés, akkor a politika dolga lenyeletni a békát az adófizetőkkel.

Persze abból a szempontból könnyebb dolguk van, hogy most nem lehet visszamutogatni az előző kormányra, hogy "ők sikeresebbek voltak" -A maszop idejében a fideszre lehetett így hivatkozni. A választók most csak lesnek ki a fejükből, hogy itt mégsem tud senki csodát tenni, úgyhogy nekünk kell a pénztárhoz fáradni, ha szeretnénk orvosokat, tanárokat, BKV-t használni.

FSM-hívő 2011.09.22. 17:49:19

NEM lenne gazdasági programom. Állandóan a gazdaságot basztatják egyből, akárki kerül kormányra, egyszer még valamit elkúrnak rajta menthetetlenül.
Első négy évben egyetlen dolgot csinálnék: közbiztonságot. Munkatáborok börtön helyett (hogy a bűnöző NE akarjon visszamenni, és féljen tőle, hogy odakerülhet), bizonyos bűncselekmények esetén a felfüggesztett büntetés megszüntetése (értsd: ha pl. többet lop, mint egy tyúk értéke, akkor azonnal munkatábor, még ha makulátlan az előélete is), vagyonelkobzást ahol lehetne, alkalmazni kéne, mint kiegészítő büntetést (értsd: "bodzaszedő" Cozma-gyilkosok, meg HagyóMiki-féléktől még a családtól is mindent elvennék, amit lehetne. Kapna a család egy trabantot meg egy max. 50 nm-es panelt cserébe, hogy ne fagyjanak halálra az első téli fagyban, meg tudjanak dolgozni, aztán szevasz). Bíróságokat, jelenlegi rendőrséget megrostálnám de kurvára (tábornokok, főkapitányok, főbírók nagy része azonnal repülne, az a gyanúm), cserébe normális fizetést adnék nekik, felduzzasztanám az állományt akkorára, hogy az utolsó faluban is legyen legalább egy járőr-pár. Bírósági eljárásokat felgyorsítanám.
Aki a rendőri intézkedésnek ellenáll, rendőrre támad, azt felszólítás nélkül tarkón lehessen lőni, ha ketten vannak akkor mindkettőt, ha hatvanan, akkor mind a hatvanat. Cserébe az indokolatlan rendőri túlkapásokat ugyancsak munkatábor+vagyonelkobzás kombóval büntetném, hogy ne kanászodjanak el a yardok se. Igenis az féljen a rendőrtől, akinek félnie kell. Büntethetőség alsó határát levinném 10 évre, bürokráciát csökkenteném, felderítési arányt felnyomatnám, és nem csak papíron, mint a mostaniak teszik, hanem gyakorlatban.
Lehet, hogy a négy év után ugyanakkora szarban lenne a gazdaság, mint előtte, de legalább CSAK ugyanakkorában, nem nagyobban, és legalább rend lenne.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 17:52:45

@FSM-hívő: A gazdasággal is csak annyit kéne csinálni, hogy beszedni a nagykutyáktól is az adót, meg a simlis vállalkozóktól.

Ilyen a világon nincs, hogy 50+ % elvonás van adó címén, és semmire sincs pénz.

FSM-hívő 2011.09.22. 17:54:31

@FSM-hívő: Közben a NAV-ot ugyanilyen elvek alapján rendbe ráznám, és azonnali vagyonosodási vizsgálatot rendelnék el 1989 óta az összes állami felsővezetőre, parlamenti képviselőre, kormánytagra stb..
Fogjátok fel, nem a törvényekkel van baj első sorban, hanem azzal, hogy beleszarik mindenki a betartásukba.

Oszó 2011.09.22. 17:55:24

@ColT: Nem is azért kell tüntetni, hogy engedjen az adott ügyben azonnal a kormány, hanem azért, hogy lássa: nem tetszik amit csinál. Ha sokaknak nem tetszik amit csinál, nem lesz újraválasztva.
Másrészt azért is ott kell lenni, hogy a többi választó is lássa, hogy nem minden úgy van, ahogy a politikusok nyilatkoznak!
Nézd meg: Az MSZP azért szenvedett akkora vereséget amekkorát, mert 1. Gyurcsány hazudott -nos ma már remélem mindenki számára világos, hogy nincs ezzel egyedül 2. Gyurcsány lopott -bírósági ítélet? És csak ezután jön az, hogy rosszul kormányoztak. Márpedig az első két szempontot a tüntetéseken sulykolták ilyen mélyen bele a választók fejébe. (Attól persze még lehetnek igazak.)

FSM-hívő 2011.09.22. 17:55:34

@ColT: Jaja, erről is írtam most a "programom" kiegészítésében :D

FSM-hívő 2011.09.22. 18:01:00

@FSM-hívő: Ja, még egy:
Önvédelmet, jogos védelmet NAGYON megkönnyíteném, és a Repülő Spagettiszörny vallását államvallássá tenném :)

fchris82 2011.09.22. 18:03:48

Hehe, neked nem megy át a lényeg szerintem. Nos, én azért nem megyek politikusnak, mert kontraszelektív az egész, és nem haladnék a csordával, a Fideszből helyből kibasznának, mikor beközlöm, hogy bocsi, de ezt a dohánylobbis szart én most nem szavaznám meg, az alkotmánybíróság korlátozását sem, és úgy egyébként javasolnám, hogy a Nemzet Orvosa után a Nemzet Közgaszdászát is tüntessük el a süllyesztőben, mert ugyan csak a matekhoz nem ért, viszont ehhez a poszthoz az kéne. Jelenleg egy olyan pénzügyminiszterünk van, aki még életében nem érvelt számokkal, és az úgynevezett "elmúlt 8 évben" azt szajkózta a mostani banda, hogy "adócsökkentés kell és ne az emberekkel fizettessék meg". Én ezt akkor is mondtam, hogy ez nettó hülyeség, most is ezt mondom, de ők meg most magyarázzák, hogy "tulajdonképpen nem is kétkulcsos adó ez..."

Én egyébként tisztelek néhány politikust, méghozzá azért, mert példamutatók ÉS következetesek önmagukhoz. Tetényi Éva mondjuk, vagy hogy mondjak vkit a másik oldalról, Vitézy Dávid.

A kinevezések még mindig nem szakmai, hanem sógor-koma alapon mennek. Hatástanulmányok nincsenek, a többségük életében nem dolgozott még. Lásd, mennyire összezártak, amikor a saját fizetésükről volt(/van) szó, vagy amikor népszavazási kezdeményezés indult a bemondásra történő költségtérítés kapcsán. Rögtön hoztak egy törvényt, hogy csak 20%-ot lehet bemondásra elszámolni :D Zsenik. De nekem, mint vállalkozónak azonnal be kell fizetnem azt az ÁFA-t csak a számla után, amit még lehet, meg se kaptam!!! Lázár János azóta sem számolt el azzal, ugyan mire vett fel az egyik évben 18 millió forintnyi költségtérítést, ellenzéki politikusként. A fizetése mellé. És ez publikus adat :)

Nem azzal van a baj, hogy megszorítanak, mert tegyék. Azt kell tenniük. A gond az, hogy eddig másról beszéltek, és hülyézték a másik oldalt folyamatosan, miközben a napnál is világosabb volt, és most is az TENNI KELL VMIT! Erre jönnek, és adót csökkentenek a felső rétegnek, mindezt amellett, hogy sem szakértő, sem cég, sem ember, SEM SZÁMÍTÁS nem támasztotta alá annak létjogosultságát.

Én sem sajnálom tőlük, kapjanak tisztes fizetést, azt gondolom, hogy fontos munkát végeznek (mint ahogy az orvosok, rendőrök, tanárok és tűzoltók is!) De amikor ilyen mondatok jönnek, hogy "Ezt miért szavazták meg? - Hát, most győzött a dohánylobbi, nem tudom ki rakta az asztalra, ezt fogadtuk el", akkor bocsi, de ezt az embert nem fogom kedvelni, és a főnökeit sem, akik hagyják tovább tevékenykedni, vagy egyáltalán olyan rendszert építenek fel, amiben ilyen következmények nélkül megtörténhet.

Nem kell őket most áldozatként feltüntetni. Az egyszerű kérdés: összességében, az ország javára végezték a dolgukat az elmúlt másfél évben? Jól végezték a dolgukat vagy sem?! Erre most keress nekem egy közgazdászt, aki megvédi őket. Nézz be az MNO fórumában, mi megy az egykulcsos adónál. A kudarc egyértelmű. Következmény? Továbbra is semmi... És most megszavaztak egy olyan törvényt, amiről előre szóltak, hogy ha máshol nem is, az EU bíróságán el fog vérezni, és a Magyar Állam fogja kiköhögni a tehetősek hitele után keletkezett banki veszteségeket. Gratulálok :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.22. 18:05:50

@Oszó: "hanem azért, hogy lássa: nem tetszik amit csinál. "
És itthon? Itthon leszarják.

@FSM-hívő: :)

Kulmar 2011.09.22. 18:07:27

@bogancs: mármint a választók miről döntenek? Arról, hogy egy párt mennyi embere jut be a parlamentbe. Ez általában arról szól, hogy ha nem tetszett az előző, akkor választok egy másikat. Ha ez választás, akkor ez kb olyasmi, mintha a félkilós meg a kilós kenyér közül választhatok úgy, hogy mindkettőt ugyanaz, ugyanabból sütötte.

Tita nick 2011.09.22. 18:14:51

投稿に関し は利用規約お よびプライバシーポリシーをご確認く ださい。
投稿内容によっ て は、削除さ せていただく場合があ り ますのでご了承ください。

投稿に関して!!!!

投 稿に関しては 用規約およびプライバシー シーをご 確 認くださ?

gúnár 2011.09.22. 18:18:51

@nyehehe: magyarországon akkor jó a politikus, ha politi-kussol, tehát nyári szabadságon van, vagy kussol és ipadezik a szamárpadban. ergo ha kinyitja a pofáját, megmozgatja a gazdaságot, mint Japánt a cunami. kártékony népség, a nép faszával verik a csalánt, de hamarosan a szájukba fog kerülni eme nemes szerv egy mélytorkoztatás erejéig...

sirsteve 2011.09.22. 18:29:28

Ehhez a témához én csak egy Lincoln idézetet tudok hozzátenni:
A politician thinks of the next election; a statesman thinks of the next generation.

azaz

Egy politikus a következő választásokra gondol, egy államférfi a következő nemzedékre.

Szerintem Magyarországon politikusból már így is túl sok van. A lehetséges államférfiakat meg a politikusok nem hagyják érvényesülni.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.09.22. 18:30:04

@nyehehe: Ha Orbán Viktor közbeszerzési stopot hirdetett, akkor ne vegyenek semmit. Érdekes, nem egy politikus inkább megtartotta a 3(!) éves autóját.
Kezdjék a spórolást magukon.

@ColT: Elvileg magas volt. Ja. Elvileg milliárdos vagyok. Gyakorlatilag meg nem.

Dr Kangörény 2011.09.22. 18:33:06

Miért nem lesz értelmes ember politikus?

Pl.ugyanazért, amiért nem lesz normális ember:
- bankrabló
- kábítószeres
- alkoholista, stb.

Ezeket is mindenki megtehetné, de van önbecsülése, ami nem engedi ezeket megtenni.

A politikusnak se önbecsülése, se gerince, hazudik, mint a vízfolyás.

A sosem hazudó viktort pedig a seggnyalóin kívül mindenki megveti.

rókafogta 2011.09.22. 18:45:07

@Kangörény_: Az a baj ,hogy még most is sok a seggnyalója, de remélem egyre szarosabb lesz a nyelvük.

kyanzes (törölt) 2011.09.22. 19:13:40

"Ha olyan kurva jó politikusnak lenni, Te miért nem vagy az, kispofám?! "

Azért egyes bűnözői körökbe nem olyan könnyű bekerülni. Persze jó lenne.

Bloberf 2011.09.22. 19:14:12

"A politikusok olyan államférfiak, stb.stb." Szép bevezetés és az ember már szimpátiát érez a politikusok iránt akik mást mondanak és mást csinálnak és amikor a hatalom (fizetés) kérdéséröl van szó akkor még az anyjukat is átvágják nemhogy a népet. Hja kispofám ahoz, hogy jól tudjon aludni a nép ahoz nem éjjel-nappal dolgozó politikus kell hanem az, hogy a világgazdaság felhötlenül szárnnyaljon az egek felé és még annál is feljebb.

The Great Destroyer 2011.09.22. 19:17:21

Én azért nem lettem politikus, mert a családban nem volt senki, aki politikus lett volna az előző rendszerben, nem volt középiskolai osztálytársam/egyetemi csoporttársam, akik politikusi pályára mentek volna, illetve semmilyen kompromittáló információ sincs a birtokomban a "politikai elit"ről...

Mindfield 2011.09.22. 19:22:50

@kyanzes: Fene, ezt akartam írni.

Bloberf 2011.09.22. 19:26:16

A második résszel "Ez azért van, mert a sok suttyó - stb" már kritikusabb vagyok. Jó elismerem egy vagyok a zabálás-szarás-baszás háromszögből kikerültek közül. De azért kispofám ezt a sokszor fölöslegesen, tudás nélkül hözöngöket becsüld meg mert ezek tartják el az éjjel-nappal hazudozásra készülö politikusokat. Mert a politikus is szereti ezeket a zabáló, szaró, hugyozó, baszó embereket egész addig amig meg nem lesz választva. Igaz utána három és félévre évre elválnak na de utána megint jön a nagy szerelem.
Az utolsó szó az a "Barom" az jól illik ide a baromnak sokat és keményen kell dolgoznia és nem a politikus fizetéségöl él.

Chicano 2011.09.22. 19:29:49

Minden országnak olyanok a politikusai mint azok akik megválasztották őket.

Camappa 2011.09.22. 19:30:57

A politikusok éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy az ország lakói nyugodtan hajthassák álomra fejüket egy dolgos nap után!
---
Ez minden bizonnyal így van, csak nem a magyar kleptokráciában. A FIDESZ és az MSZP egy bazi nagy maffiaszervezet.

Sajnos napjainkban egyre jobban elterjed, hogy a politikusokat leszólják, munkájukat semmibe veszik.
Ez azért van, mert a sok suttyó parasztnak minden magas, ami nem a zabálás-szarás-baszás háromszögből kerül ki!
---
Pont ellenkezőleg. Ez azért van, mert amit ígérnek, nem tartják be. Orrukig látnak és orrvérzésig tömik a zsebüket. Az elmúlt 20 évben ez történt. Az egyszerű átlagember egész gyorsan érzi a bőrén, hogy jól mennek-e a dolgok vagy sem. Hát még erre sem képesek nálunk a kedves maffiózók. Ezért utáljuk őket.

Sose voltak nagyformátumú politikusaink. Miért? Kertész Ákos frankón megfogalmazta a választ. Mert GENETIKAILAG ALATTVALÓ SZOLGA NÉP VAGYUNK!

Birka faszok vagyunk, ennyi.

yoda-jedi 2011.09.22. 19:32:46

@Camappa: jobb ha beszolgáltatod a kitüntetéseidet...
te se leszel má díszpolgár

Büszke_troll 2011.09.22. 19:41:11

A cikk alapján megállapítható, nemcsak Archenemy sötét, hanem az őt tapsikolva idéző bogancs is.

Közelről ismerem néhány vezető politikus holdudvarát, még annyi seggnyalót nem láttam egy piaci cég vezetése körül sem, mint ott. Szóval ne izguljatok, van éppen elég ember aki politikus, vezető politikus akar lenni. Sőt olyan is, aki ezért tesz is.

Baldrick68 2011.09.22. 20:09:13

"A politikusok éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy az ország lakói nyugodtan hajthassák álomra fejüket egy dolgos nap után! "

Akkor ezek után képzeljük magunk elé Szíjjártó Petikét vagy Matolcsyt aki számok nélkül is tud költségvetést írni.

comes 2011.09.22. 20:21:16

@Büszke_troll: Kérdés! Ha ismered a holdudvart, netalán Te is közéjük tartozol?

Kandabula 2011.09.22. 20:24:40

A politikus: valamely párt tagságából fondorlatok, sunyiságok, erőszakosságok, seggnyalások, erkölcsi gyilkosságok és ehhez szerencsésen társuló megfelelő beszédkészség mentén kiváló személy. Fő probléma, hogy párton belüli karrierről van szó, vagyis szakképzettséget nem igényel. Így, mint befutott vezető, olyan dolgokban foglal később állást és dönt, amikhez nem ért. Felelőssége csak látszólagos. További gond, hogy olyan hű emberekkel veszi körül magát, akik ugyanígy keveredtek elő a homályból. Szóval az egész egy katyvasz. Részemről egy ronda, dadogó zsenit szeretnék látni a miniszterelnöki székben.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.22. 21:42:12

No! Hát ez tanulságos kommentfolyam volt. Ritka egyetértés van a kommentelők között.

Köszönöm mindenkinek.

Kandabula 2011.09.22. 22:41:16

@bogancs: egyébként, az induló kérdésre válaszolva: politikusnak lenni jó. Mert sumák pénzek közelében lenni jó. Mehetsz Brüsszelbe nyelvtudás nélkül, kapod a pénzt egyetértő szavazásért, lakhatásért, autózásért, dönthetsz magad javára, bejuttadhatod a pereputtyodat kellemes állásokba, mondhatsz felelőtlen hülyeségeket, kellemetlenkedhetsz akkor is, ha nincs igazad, dönthetsz emberek sorsáról faképpel, sőt, belepofátlankozhatsz egy család legbelsőbb életébe és döntéseibe. Élvezheted a hatalmad és röhöghetsz a csóró embereken. És az jó. Nem véletlen, hogy korunk ifjúsága bölcsész, jogász akar lenni, mert példaképeik munka nélkül kerültek az általuk is összekapart szemétdomb tetejére.

Kandabula 2011.09.22. 23:09:49

Szóval politikusnak lenni jó. Tervezhetsz zászlót, betilthatsz szórakozóhelyeket, felmondhatsz szerződéseket. Lebontathatsz és felhúzathatsz épületeket. Megállíthatod a forgalmat. Megmondhatod, hogy mit szabad és mit nem szabad. Védheted magad milliárdokért akkor is, amikor a kutya sem akar rád támadni. Rendezhetsz neked való gyűléseket, adhatsz nevet tigriseknek. Ezt nálunk, Újpesten úgy mondták: leszarhatod a világot. No, meg a népedet.

Kandabula 2011.09.22. 23:11:01

És élvezkedhetsz, élvezkedhetsz.

Kandabula 2011.09.22. 23:22:15

Egyébként politikán felül állni és csak a zemberek érdekeit képviselni még jobb.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.09.23. 08:46:07

@bogancs: Leborulok a nagyságod előtt, hogy megtaláltál. Mondd? Nehéz volt begépelni a domaint a böngészőbe? Tudod, én vállaltam az arcomat a hozzászóláshoz, ellentétben veled. De látom már, hogy ezt a hozzád hasonlók miatt nem lehet. Persze előfordulhat, hogy csak az a baj, hogy túl sok érvem volt. Előre szólok, hogy az adatok kiadása esetén a következő találkozásunk a bíróságon lesz. Ennek fényében kívánok további sok sikert!

Szelid sunmalac 2011.09.23. 09:35:21

Mindig ledobbenek ezen a blogon. A szerzo valamiert ugy gondolja, hogy mindenki mas hulye, csak o nem. El kell aruljam, a legtobb orult azt gondolja, hogy csak o normalis. De epp errol tudjuk, hogy orult.

Te nem is orult vagy, csak szimplan vak es hulye.

plazmakutyaTV 2011.09.23. 11:47:55

@fchris82: abszolúte jogos... meg az is, amiket FSM írt
a tarkólövést persze nem szó szerint kell(ene) érteni :)
de amúgy minden OK a reakciókkal, a poszt-toló meg enyhén szólva is elkúrta :)

plazmakutyaTV 2011.09.23. 11:52:34

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: inkább csak vak, mint vak és hülye...

vitya és sleppje nem fogják elkerülni a börtönt, mert ad1 sok törvénytelenséget követtek el ad2 még a másik komcsi párttól is többet romboltak, pedig azok sem voltak kispályások a pusztításban

mató-csicska úgy hülye, ahogy van, egy szolgalelkű kis 0, mint amilyen lézerjancsi meg a többi félkegyelmű... az ámokfutás után jön majd a tőke futása (kifelé), aztán megnézhetjük magunkat... de persze háborúban állunk a karvalytőkével :)

plazmakutyaTV 2011.09.23. 12:00:10

@Camappa: nem vagyunk annyira birkanép, csak ügyesen alkalmazzák a marketinget a tetvek, hiszen jó PR-szakembereket foglalkoztatnak a mi pénzünkből, akik megtalálják a hülyítésnek bedőlő primitív réteget, amire az oktatás is rátesz jópár lapáttal meg a média stb.

birkább a magyar, mint mondjuk a svájci, de lassanként annyira nyilvánvalóvá válik, hogy le kell cserélni a mostani "elitet", hogy csak az agyhalottak nem látják be, abból meg "csak" 1-2 mio. van, az ő szavazatuk meg eloszlik kb. 3-felé :)

szvsz esélyük nincs ezeknek az alsóbbrendű politikusoknak hosszú távon, ezért is lopnak, amennyit csak tudnak, és menekítik ki offshore cégekbe, stb.
persze a hülyébbje még ingatlanokat is veszeget, mert azt hiszi, hogy sérthetetlenek :)
aztán majd jön nekik is a cumi, börtön, fanta, haverok, börtönrock, buli, stb. :)

plazmakutyaTV 2011.09.23. 12:14:12

@ColT: ne legyen autóparkja senkinek a közszférában, hanem legyen egy igen korlátozott mennyiségű taxicsekk, amit megkapnak, és azt használhatják el, no és persze el kell vele számolniuk...
egyből elkezdenének takarékoskodni a csekkekkel, azaz többen is utaznának egy taxicsekkel, stb. (persze a fejkvótába ezt előre bele kell kalkulálni :) úgyhogy kb. 1 csekk jutna havonta egy "vip"-nek, de felőlem akár többet is kaphat, ha jól dolgozik...)

Kandabula 2011.09.25. 19:13:19

@plazmakutyaTV: nekem volt Lengyelországban Autóstop-Igazolványom. Volt benne összesen 1000 kilométerre szóló betétlap, 100, 50, 20, 10 és 5 kilométeres szelvényekkel. Ahány kilométert vittek, annyi km-szelvényt adtam át a gépkocsivezetőnek. Az a gépkocsivezető, aki az év végéig a legtöbb kilométer-szelvényt gyűjtötte össze, kapott jutalmul egy autót.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.26. 22:47:49

@Miazmás:

"Előre szólok, hogy az adatok kiadása esetén a következő találkozásunk a bíróságon lesz."

Ácsi! Egyelőre én tudom, hogy te ki vagy, te pedig nem tudod, hogy én ki vagyok. Megnyugodhatsz, tényleg csak jótanácsként szántam soraimat, engem abszolút nem zavar.

"Tudod, én vállaltam az arcomat a hozzászóláshoz, ellentétben veled. De látom már, hogy ezt a hozzád hasonlók miatt nem lehet."

Tudod, ha névre szóló céges emailról kommentelsz trollkodásba hajlóan, akkor fennáll a veszélye, hogy lebuksz.

Képzeld, ha a főnököd a bloggazda inkodnitóban valamelyik blogban (ők látják a hozzászólók email címét), amelyhez hozzászólsz a céges email-eddel, munkaidőben.. Ráadásul lehülyézed, mint az imént Archenemyt.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.09.29. 10:54:44

@bogancs:
"Ácsi! Egyelőre én tudom, hogy te ki vagy, te pedig nem tudod, hogy én ki vagyok. "
Ennyire naív nem lehetsz. Simán kiadják az adataidat a bíróságnak. IP alapján megtalálnak, hidd el.

"Tudod, ha névre szóló céges emailról kommentelsz trollkodásba hajlóan, akkor fennáll a veszélye, hogy lebuksz."

Nincs ilyen veszély, hisz nincs mivel lebuknom, a véleményemet vállalom. Lebukni te tudsz, aki névtelenül arra buzdít embereket, hogy vásároljon ÁFA nélkül, majd nyomja fel a boltost.

"Képzeld, ha a főnököd a bloggazda inkodnitóban valamelyik blogban (ők látják a hozzászólók email címét), amelyhez hozzászólsz a céges email-eddel, munkaidőben.. "

A főnököm nem bloggazda, de amíg nem ismered a viszonyokat, addig csak hülyeségeket beszélsz és terelsz.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.29. 19:52:26

@Miazmás:

Tyű de agresszív lett valaki! :)

Mondom: én tudom, hogy te ki vagy, te pedig nem tudod, hogy én ki vagyok. És ez így is fog maradni.

Egyébiránt, ha nálad az magától értetődő, hogy a céges íméledről olyanokat írsz idegeneknek, hogy "Hülye vagy. Pont." mint amit itt írtál:
kigondoltam.blog.hu/2010/10/30/politikusok_4#c14517954

akkor rendben. Ezennel visszaszívtam jótanácsomat, miszerint ilyesmit céges ímélről nem célszerű.

"A főnököm nem bloggazda, de amíg nem ismered a viszonyokat, addig csak hülyeségeket beszélsz és terelsz. "

És ha a cég egyik ügyfele a bloggazda?

Nem értem mit érzel terelésnek.

RomBold! (törölt) 2011.09.29. 23:38:37

@bogancs: Kigondoltam?
Ott a "Hülye vagy. Pont" tulajdonképpen finomkodó angolkisasszonyos halk hang csupán. A blog szerzői óránként küldik el egymást vagy a törzskommentelőket az anyjukba, vagy még cifrább helyekre. rendszeres hangulatelemnek számít a másik (vélt vagy valós) nemi identisának, illetve szexuális aberrációinak felemlegetése.
Ha én lennék Miazmás rokona/barátja/üzletfele/főnöke/akárkije, és azt látnám, hogy így viselkedik, akkor adnék neki egy halovány feketepontot azért, mert odatolta az arcát a kigondoltam blogba, de mosolyogva nyugtáznám, hogy lám, nem bírt lemenni az ott elvárt alpári szintre :) Ha meg esetleg a kigondoltam csapatát erősíteném, akkor minimum ilyet szólnék be neki: "Te csak kussolj asszonyi állat! Amikor az Audi hátsó ülésén vágott partyba két talicska apró majom, és én vazelint nyujtottam neked, akkor nem mondtad, hogy hülye vagyok. Mellesleg egy ilyen krónikus skizoid téveszmék által gyötört bomló elmétől dícséretnek veszem, ha lehülyéz. Majd ráérek akkor megsétődni, ha szemtől szemben dícsérni kezdesz."

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.09.30. 18:17:41

@RomBold!:

Ez mind OK! Az a blog az abszurd humorról szól. (Sokan ezt nem értik meg elsőre.)

Valószínűleg ők sem céges email-ról nyomják..

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.10.03. 10:48:48

@bogancs:

Ne nyissunk vitát arról, hogy ki a bloggazda, meg ki nem. Úgy tűnik, hogy egyéb érved nincs, és már csak az a fontos neked, hogy igazad legyen. Engem ez nem zavar, a te dolgod.

Vannak dolgok, amiket nem értek még mindig. Ne válaszolj az alábbi kérdésekre, mert szeretném már lezárni a témát. Csak gondold végig kérlek:

Egyrészt miért foglalkozol te azzal, hogy én mást lehülyéztem?
Miért foglalkozol azzal, hogy milyen címet használok ehhez?
Miért akarsz megvédeni valakit, aki nem szorul rá?
Miért foglalkozol te a mások dolgával?
Miért nem inkább a sajátoddal?
Miért rugózol még az én más blogbeli hozzászólásomon?

Öröm látni, hogy még mindig én vagyok a téma, megtisztel, hogy ennyit foglalkozol velem.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2011.10.03. 10:50:01

@bogancs: Miért nem mész inkább egy kereskedőhöz, vásárolsz nála ÁFA nélkül, hogy aztán felnyomd?
süti beállítások módosítása