Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Újságíróklub Game Over?

2011. október 28. - bogancs

Lesújtó hírt olvastam a minap az index.hu-n. Az atv felmondott Dési Jánosnak, a magyar atv oszlopos tagjának, az Újságíróklub műsorvezetőjének. Véget vetve ezzel az egyik kedvenc szórakozásomnak, a hétfő esti bosszankodásaimnak, és magamban borozgatásaimnak. Mert azt a műsort csak alkohollal a kezem ügyében tudtam kibírni.

https://m.blog.hu/ni/nivo/atv_ujsagiroklub.jpg__________________

Kb. akkor volt ilyen érzésem utoljára, mikor Michael Schumacher 2006 végén visszavonult a Forma 1-től. Utáltam Schumachert, bárkinek drukkoltam, csakhogy éppen ne ő nyerjen. Persze mindig nyert, úgyhogy lehetett jókat búslakodni. Aztán amikor már nem versenyzett, hirtelen nem is érdekelt annyira a versenysorozat. Most meg, hogy három év után visszatért, nagy Schumacher fan lettem, és alig várom, hogy végre nyerjen egy versenyt újra, vagy legalább dobogóra állhasson, és láthassan az idióta vigyorát, amit azelőtt ki nem állhattam.

Szóval ez egy szemétség volt az atv-től. Ez borzasztó! Innen üzenem az atv vezetésének, hogy személyemben elvesztettek egy potenciális nézőt, aki ráadásul a 18-49 éves korosztályba tartozik, így hirdetői célcsoport szempontjából elsőrendű.

Most pedig viccen kívül. Az Újságíróklub egyfajta kontrollt jelentett számomra. Megvan a magam véleménye az ország dolgairól, és ez általában mindenben eltér az atv-s urak véleményétől. Mégis belenéztem időnként a műsorba, ugyanis nagy segítet jelentett abban, hogy megismerhessem, megérthessem egy szocialista párti szavazó érveit, gondolkodásmódját, hogy gondolkodásában honnan hová jut, és miért. Persze sokszor elfogultak, de hát ki nem az? Sokszor propagandának, agymosásnak tűnik amit mondanak, de hát miért ne lehetne elhinni, hogy tényleg ez a privát véleményük. De ha meg mégiscsak fizetett agitátorok lennének, az sem okozna számomra gondot abban, hogy leszűrjem a műsorból azt a tanulságot, szempontrendszert, gondolatmenetet amire éppen szükségem van.

Tehát sajnálom a dolgot na! Hajrá Dési János, hajrá Újságíróklub!

Ja, és íme egy írásom Mészáros Tamásról, még a hőskorból:

Hogyan születnek Mészáros Tamás előítéletei?

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr383337105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rámenős 2011.10.29. 07:07:57

Nekem is egymás mellé van téve az Echo és az ATV. A bajt ott látom, hogy a megosztás, szembeállítás uralkodik minden szinten, nem a választás. Legyen ez Bp, vagy falu.
Már a rómaiak is eredményesen alkalmazták.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.10.29. 09:44:50

@rámenős: Én is az Echo tévét akartam felhozni pótléknak:
comment.blog.hu/2010/01/13/a_mi_nemzetunk_vedoburka_minden_gonosznak_utjat_allja

De ha maradunk az ATV-nél, akkor ajánlom a betelefonálós műsort, ahol nem csak elborult balosok, hanem néha elborult jobbosok (s más zavarodott elmék) is felbukkannak. Ha te ezen tudsz röhögni, bosszankodni, akkor ez megfelelő műsor (én inkább elkapcsolok róla)
Volt ugyanilyen ilyen gyurcsányozós kiadásban a Hírtévén is ;-) Nem tudom, meg van-e még... (PalaCsintalan vezette)

Nagyi48 2011.10.29. 09:48:03

Egyetértek a blog írójával. Nagyon sajnálnám, ha megszünne ez a műsor, hisz több csatornám futó műsort kell így is végig nézni, ahhoz, hogy objektív tájékoztatást kapjon az ember.

ayatollah 2011.10.29. 09:49:38

Nem szabad egyenlőségjelet tenni a szocialista szavazó és a balliberális értelmiségi gondolkodása között. A legtriviálisabb példa, hogy az átlag szoci szavazónak Kádár János az Isten, a műsorban szerepeltetett értelmiségiek maximum kínosan feszengenek a név hallatán...

farcsika67 2011.10.29. 10:00:39

LEHET ÍGY VAGY ÚGY ÍTÉLNI A MŰSORT, AMIT MONDANAK ANNAK ÉRTELME VAN, IGAZOLJA AZ ÉLET, A SZAKMÁBAN JÁRTAS TAPASZTALT MŰVELT EMBEREKRŐL VAN SZÓ. UGYANEBBEN AZ IDŐBEN AZ (ÁL)HÍRTV-BEN SZÍNVONALTALAN BUGYUTA MEGSZÓLALÁSOK HANGOZNAK EL EGY HASONLÓ BESZÉLGETŐS MŰSORBAN. ÖSSZE SEM LEHET HASONLÍTANI A KETTŐT.

ÉN MEG EMLÉKSZEM EGY FIATALEMBERRE, AKI MÉG 1990-BEN KIOSZTOTTA A NÁCI FÉLE PÁRTOKAT, A DEMOKRÁCIA, SZÓLÁSSZABADSÁG MELLÉ ÁLLT. ALIG VÁRTUK HOGY MINISZTERELNÖK LEGYEN BELŐLE. LETT IS. ORBÁNNAK HÍVJÁK. MOST AZ ORSZÁG A LEMINŐSÍTÉS KAPUJÁBAN ÁLL. GAME OVER.

balansz 2011.10.29. 11:56:12

Itt nem a műsorról van szó, hanem arról, hogy az MSZP ugyanolyan hatalmi arroganciát mutat, mint a Fidesz. Mert abban biztos vagyok, hogy ezt az MSZP akarta így. Amig Gyurcsányt ki nem túrták, addig jó volt Dési, és jó volt Gréczy is, amit megalakult A DKP, máris kegyvesztettek lettek. Undorító, hogy egy magát a demokrácia védőbástyájának tartó tv ilyet csinál, még undórítobb, hogy pártutasításra teszi, a legundorítóbb meg, hogy az MSZP a szólásszabadság bajnokaként lép fel. Amit az elmult egy évben a demokráciáról, és a szólásszabaságról
mondtak, azt mind lenullázták.
Hiányolom a tiltakozó aláírásgyűjtőket is, hol vannak, hol lapítanak ? EGYÉBKÉNT NEM VAGYOK JOBBOLDALI, CSAK NEM SZERETEM, HA BÁRMELYIK OLDAL HÜLYÉNEK NÉZ !

ki kicsoda 2011.10.29. 12:48:36

... eredeti magyarázata annak, hogy alkoholista vagy ... én is borzongok - alkohol nélkül - a Puch-Simicska paktum érintettjeitől, legkevésbé az elküldött Désitől, hisz ő lóg ki leginkább innen ... ezért lett elküldve ...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2011.10.29. 16:59:06

@balansz: Az MSZP-nek mi köze az ATV-hez?! A főtulajdonos hitgyüli a Fideszhez jóval közelebb áll.
Ha már vádaskodni akarunk feltétlenül, akkor lehet azt írni, hogy így hálálkodnak az egyházi címért...
Egyébként ezzel (sok helyen olvasni ezt is) a váddal sem értek egyet.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2011.10.29. 17:25:59

Az Újságíróklub az egyik legjobb műsoruk. Annyiból még a Tétnél és a Civil a pályánnál is jobb, hogy nem kell benne önálló véleménnyel nem rendelkező fidesznyikeket hallgatni...

A háttérhez ide kell venni a Demokratákat is. Az a műsor nyíltan a Gyurcsány-párt műsora volt.
És ezt bizony nagyon nem értettem, hiszen az ATV-re nem volt jellemző, hogy kiállt volna az MSZP-vezetés vagy GyF-ék mellett. Sőt lehet akár még az LMP-t is írhattam volna. :)
Baloldali meg liberális volt az ATV, de azon belül nem állt egyik párt/szervezet/platform/szakszervezet oldalára sem. (Sőt mint tudjuk volt hogy a hitgyüli MDF-párti volt.)

Ehhez képest nem tudtam eldönteni, hogy most GYF-ék vettek műsoridőt, vagy az ATV lett hirtelen gyurcsányista. És ez bizony nagyon nem tetszett.
Örülök hogy végre észbe kapott a csatorna. :)

Az Újságíróklub a nehezebb kérdés. Frissíteni kell, ez egyre kevésbé kérdéses. DJ ugyan a legfiatalabb, de mégis súlytalan. BGY és MT mozdíthatatlan. DJ-nek és AJ-nek kell most mennie.
Kíváncsi leszek mi lesz.

KRIZSÓ SZILVIÁT pedig követelem az ATV-re. Ő egyszerre pártatlan, kemény, és szakmailag nagyon ott van. (Az MTV-ről ki is rúgták...)
Ha őt is leigazolnák, akkor Kálmán Olgával, Mészáros Antóniával együtt szakmailag minden mást magasan verne az ATV! :)

rámenős 2011.10.29. 18:00:24

@vadász2: Csintalan idegesített. Nem szeretem a köpönyegforgatást.
Az említett adókba meg azért nézek bele, hogy azonos témáról hogyan vélekedik a két oldal.
Hát, hogy az ATV pártatlan, mint ahogy itt olvasom? Talán annyira, mint a Club rádió.

2011.10.30. 15:46:40

"az átlag szoci szavazónak Kádár János az Isten"

Hm, hát ezen az állításon utóbbi évek történéseinek fényében azért erősen elgondolkodnék. Ebben az országban azok, akik az állam mindenhatóságát hirdetik és erre voksolnak, azok nem a szocialista pártra, hanem a jobboldalra (Fidesz, Jobbik) szavaznak. Van egy bizonyos réteg, akik látván a szocialista szavazók törzsgárdáját azt gondolják, hogy oda a retrográd kommunisták tartoznak azért, mert az interneten látnak néhány öreg ember fotóját. Ugyanakkor a tények nap mint cáfolják ezt a gondolkodást: ma a Fidesz és szavazói alkotják Kádár és Horthy népét.

2011.10.30. 15:49:35

Az ATV Sajtóklub műsorát lehet fikázni, de ettől még tény, hogy oda értelmes, tapasztalt újságírók járnak, míg a jobboldali média hasonló műsorai sem szakmailag, sem a kulturált véleménykifejtés tekintetében nem ütik meg ezt a mércét. Ha már propaganda TV-ről beszélünk akkor jusson eszünkbe a HírTV, meg az EchoTV, és az M1.
süti beállítások módosítása