Fórum - Vitassuk meg!

Nívó

Nívó

Így lesz a fidesz szavazóból mszp-s

2011. november 05. - bogancs

Felcím csak a kattintásszámok miatt, tudományos alcím: Az ember politikai fejlődéstana.

Kezdetben az emberek nem foglalkoztak politikával. Kisebb csapatokba, ún. törzsekbe fejlődtek, ahol a legerősebb ember volt a törzsfőnök.

Ahogy telt múlt az idő, a technika fejlődni kezdett. Szakócákat, és más hasznos szerszámokat kezdtek elődeink gyártani. Hamar kiderült, hogy többet ésszel, mint erővel, avagy Dávid legyőzte Góliátot. Az erős, ámde buta törzsfőnököt leváltotta az ügyes és okos.

Persze a szakóca használatának megtanulásához nem kell sok ész, de azért a saját korukban nem volt az olyan egyszerű.

Kis ugrással az időben, mára az emberek különböző elveket és nézeteket alakítanak ki maguknak, és aszerint szavaznak, hogy melyik párt vallja nagyjából ugyanazt, mint ő.

Az ember elvei azonban folyamatos változásban vannak, mindig az aktuális élethelyzetnek megfelelően. Szavazni ugye legelőször 18 éves korban szabad. Ez az az időszak, amikor az ifjú hallgatópalánták beszabadulnak a különböző egyetemekre szláv filológiát, mikroökonómiát, jogszociológiát, borgazdaságtant tanulni. Ebben az életkorban a fiúkat leginkább a liberális eszmék ragadják magukkal, például hogy lehessen füves cigit szívni, vagy hogy az állam vonuljon ki mindenhonnan. Belőlük lesznek a szadeszesek. A lányokat pedig, főként a jócsajokat a sötétzöld nézetek kerítik hatalmukba, elempések lesznek. Persze az elempések között találhatunk fiúkat is, ők azok az elvtelen lúzerek, akik csupán a lányok miatt lettek elempések, mert egyébként esélyük sincs becsajozni.

Ahogy telik múlik az idő, vége lesz a jó világnak, az egyetem után el kell menni dolgozni, családot kell alapítani, gyereket kell vállalni. Ez a drasztikus életvezetési változás természetesen a politikai nézeteket is alapvetően befolyásolja. A fiúknál két irány létezik: Az egyik, hogy találnak egy jó állást és egy jó feleséget így nekiállnak a gyerekcsinálásnak. Hirtelen fontossá válik életükben az adócsökkentés és a családbarát adókedvezmény. Fideszessé válnak. A másik irány, hogy az előbbi jó dolgokat nem sikerül megszerezni, csórók lesznek egy csúnya feleséggel az oldalukon, gyerekről nem is álmodhatnak. Belőlük jobbikosok lesznek, hiszen nekik is ugyanaz a véleményük mint a jobbiknak, hogyaszongya: Magyarország minden problémájáért „őket” és „azokat”, úgymint cigányokat, bankárokat, luxusterepjárósokat, maszekokat, kommunistákat, íemeffeseket terheli a felelősség. Rúgjuk hát seggbe őket, akarom mondani mondjuk csak jól meg nekik a magunkét!

A lányok előtt szintén két út áll. Vagy találnak egy jó férjet, és ugyanaz lesz a véleményük mint nekik, vagy rossz férjet találnak, ez esetben valószínűleg jobbikossá válnak.

Gyorsan eltelik azonban a fiatalság, az ember előbb-utóbb nyuggerré válik. Ez a momentum újra hatással van nézeteinkre. Legfontosabb kérdéssé a nyugdíjemelés, és ezzel párhuzamosan az adóemelés és az erős állam válik. Mert hiszen a gyerekek még nem képesek önállóan elkölteni, beosztani a pénzt, ezért adó formájában minél többet be kell szedni, meg kell szorítani, hogy legyen miből jó magas nyugdíjakat fizetni. Ha ez megvan, akkor majd a nyugdíjból szépen eltartjuk-terelgetjük a gyerekeket. Na az ilyenek lesznek az emeszpések.

Értelmes politikai vita természetesen az egyes pártok vagy pártszimpaták között nem jöhet létre, a véleménykülönbségek áthidalhatatlanok, nemzeti minimumról szó sem lehet.

Gondoltam ezt egészen tegnapelőttig, amikor is sokéves kutatásaim zátonyra futottak, az – alcímben jelzett tudományágban - eddig elért eredményeimet el kellett vetnem.

Az ok Frick László Emlékzenekar nevű ALKALMI olvasónk, aki minapi posztunkban megpróbálta megvitatni politikai nézeteit nívós törzsolvasóinkkal. Szeretném szó szerint idézni:

A cikkből az derül ki világosan, hogy a kedves szerző nem ért a politikához és egységsugarú felhasználó (azaz bekajálói szintű). Nem kell a jugoszláv tudósokig elmeni, hogy a kedves szerző ólyát belevrhessem a rögvalóságba, Ennyire értetlennek lenni! Mik vannak "kormányon"? Ezek, a rosszoldal, akik nem értenek hozzá. Máris, eltelt két év (az idő relativitása, olyan régen pusztítanak ezek, hogy a másfél is kettőnek hat...) és mindent tönretettek. De már van remény, jön bajnai és Oszkó és megint szépen mindent rendbetesznek és akkor lesz IMF-keret is megint. Hitelszegénység van, hiteleket kell fölvenni sé minden megoldódik. nem a nyigdíjpénztári szorgalmas gyűjtögetéses sajátpénzünket elbvenni. Moost olvastam az egyenlítő TV jógyerekblogban [azért Egyenlítő, mert se ide, se oda, elfogulatlanul a legngyobb kör mentén a két tekére egyforma elhidegedéssel néz le] hogy a Eltolcy az egyioldalon bedobta az ellopott nyugdíjpénztárivgyon és a másikvégén kijött a költségvetési hiányy. És akkor ez egy olyan gép, amiben a szeptemberben hirtelen lett 205 millás lyukról nem beszélünk, mert nem illik bele az Egyenlítő TV szépen kitalát Eltolcsy masinájába, ugyanis az a 250 lillás luk bajnaiék egyik bravúrja volt a sok közül, amivel rendbetették a 2009-2010-es színházi évadra vállalt (de a 2001-es éveadra már semmiképpensee!) mutatványukat.

Miután azonban Frick úr felvetésére nem érkezett megfelelő egyetértő válaszrekció, kissé megsértődött, és csalódottságának hangot is adott:

Igazatok van, majd máskor olyan észosztó és állítólag "vitassuk meg" blogot látogatok meg, ahol poenból kissé eredetibbet vérizzadnak ki annál, mint a kommentem korai időpontjának (az előző komment hajnali 4:16-kor érkezett – a szerk.) kibagadi-bogarászása vagy egy negyedmondatába való közhelyes belekötés :D Írd ki Bogáncs, hogy itt felülről leosztott gyári kész, csak mikrózni kell kjétoldali sika-mika "sajátvélemények" puffognak sajátötletek, kifejezőképesség vagy akár a humor lekisebb sziporkája nélkül is hogy többé ilyn buta barom, mint én, aki beszopja a "vitassuk meg"-et, ne tévedjen ide felfoghatatlan jahajjjdebunyulútt ötleteivel. Hát kb úgy jártam, mint aki szamaraknak hárfázott s azok kinevetik iááá! Egészségtekre :DDD

Ezen a ponton be kell, hogy ismerjem, teljeséggel igaza van! Egyszersmind ékes bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy fenti eszmefuttatásom alapjaiban rossz.

Kedves Frick László Emlékzenekar! Ezúton megkövetem magát. Bő 13 éves kutatási eredményeim, melyek eddig minden szűrőn átmentek, minden bizonyítási módszernek megfeleltek, most dugába dőltek. Önt kommentjei alapján nem tudtam besorolni egyik párt szimpatizánsi körébe sem. Ön nagy professzor, igazi zseni lehet!

Ezennel felkérem magát, hogy szakmai fejlődésünk előmozdítása érdekében egy rövid, minimum kétezer maximum ötezer karakteres tanulmányban fejtse ki nekünk politikai nézeteit eme blog hasábjain! Mindössze két apró megkötés van: a tanulmányban azt a jelenleg létező politikai pártot, amelyre ön szerint - akár csak legkisebb rosszként - szavaznunk kell, mindenképpen meg kell jelölnie, valamint az írásnak az akadémiai nyelv előírásainak meg kell felelnie, a fenti kommentekben alkalmazott dzsanázástól megkérem tartózkodni szíveskedjen.

A meghívót elküldtem. Előre is mély tisztelettel: bogancs

A bejegyzés trackback címe:

https://nivo.blog.hu/api/trackback/id/tr13357055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.06. 11:02:38

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.06. 11:02:38

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.06. 11:02:38

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.06. 11:02:38

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.11.06. 09:27:33

Dzsanázás :-DD
(mondjuk nem tudom, te milyen értelemben használod - hangulatfestő? - felénk ez sietős menést, osonást jelent).

De a poszt első feléhez. Ne búslakodj az Emlékzenekaron, mondok egy példát, sőt példák tömegét az elméletedre. Nem csak egy ember (Bár vehetjük úgy is), hanem emberek csoportja:

A Fidesz!

Mikor megalakult, "az ifjú hallgatópalánták beszabadultak" a politikába, a liberális eszmék magukkal ragadták őket, s ahogy mondod, belőlük lettek a szadeszesek, de mivel az a név már foglalt volt, a "szabadot" lecserélték "fiatalra" - jobban is illett hozzájuk, a név többi része már maradhatott ("demokraták szövetsége")
Ahogy telik-múlik az idő, dolgozni kellene, de bekerültek a parlamentbe. "Ez a drasztikus életvezetési változás természetesen a politikai nézeteket is alapvetően befolyásolja." Lázadó ifjúból, polgárrá válnak, fontossá válnak a konszolidált polgári értékek, de aztán kormányra is kerülnek és a felelősségre kitör belőlük a Herr Biedermeier, a giccsekért rajongó kispolgár.
De négy év után a választóknak elege lett a giccsből pedig a a Fidesz úgy érezte, megtalálta önnön valóját (azt hiszem ez az egyéni embereknél is így lehet). Azzal hogy leváltották őket (az egyéni életben lehet ez egy válás, munkanélküliség, vagy egyszerűen csak az öregedés el nem fogadása, ők még mindig - örök - fiatalok), elvesztették a zsírosbödönt, kizökkentettek Fideszes mivoltukból, és átfordultak a másik irányba: "A másik irány, hogy az előbbi jó dolgokat nem sikerül megszerezni, csórók lesznek egy csúnya feleséggel az oldalukon, gyerekről nem is álmodhatnak." Tehát MIÉPet megszégyenítő (a Jobbikot megteremtő) szélsőségbe csaptak át, utcára vitték a politikát, és azeemútnyócévben felforgatták a fővárost.
"Gyorsan eltelik azonban a fiatalság, az ember előbb-utóbb nyuggerré válik. Ez a momentum újra hatással van nézeteinkre. Legfontosabb kérdéssé a nyugdíjemelés (helyett a fizetésemelés), és ezzel párhuzamosan az adóemelés és az erős állam válik, [...] adó formájában minél többet be kell szedni, meg kell szorítani" Nem hiába mondják, hogy 20 év alatt ők váltak az állampárt igazi örököseivé, Kádár elvtárs legjobb tanítványaivá.
A te elméleted szerint van még tovább??
Szerintem lesz még egy Jobbikos korszak (nyugdíjasok között is van sok Fideszhez kötődő jobbikos jellegű hőbörgő).

iphilosopher 2011.11.06. 17:43:26

@vadász2: ez tényleg jó kis levezetés volt.

Joooe 2011.11.07. 12:23:49

@vadász2: nono, a miép, jobbik "rendpártisága" a másig szélsőség (túlzásba vitt liberalizmus és a nemzeti szuverenitás farokbehúzós feladása) tombolása idején szokott választókat vonzani, amolyan "ezt ne, márpedig nagyon ne!" jelleggel.

Joooe 2011.11.07. 12:29:29

Amúgy meg valaki azért fideszes vagy emeszpés mert az előző választáskor is az volt ilyen ecccerű :) és a magyar zember nem olyan ám, hogy elismerje magának, hogy a múltkor nem úgy kellett volna szavazni oszt annak a pofátlan béla szomszédnak tán meg igaza volt...? frászt! Inkább megmagyarázza az ő oldala hibáit, és túlhangsúlyozza az ellenfélét.

Ahhoz már nagy katasztrófának kell történnie (lásd elmúltnyolcév), hogy egy adott oldal törzsszavazói elpártoljanak, de akkor is inkább apolitikussá válnak minthogy a túloldalra állnának, mert ha az ő politikai választottjuk hulladéknak bizonyult, az csak azt jelentheti hogy a teljes politika az, és az elképzelhetetlen, hogy ők tévedtek...
süti beállítások módosítása